Sotilaskoti lehti nettiin 52017

Page 27

Monessa mukana Sotilaskotiyhdistysten jäsenet kertovat, mitä heidän sotilaskotiharrastukseensa sisältyy ja missä muussa harrastustoiminnassa ehtivät olla mukana. Voit antaa toimitukselle vinkkejä tuntemistasi järjestön jäsenistä, joilla on muitakin mielenkiintoisia harrastuksia eli jotka ovat ”monessa mukana”.

Nimi: Martti Kivioja Ikä: 75 vuotta Perhe: Vaimo Paula, 2 lasta ja 3 lastenlasta Mikä sana kuvaa minua parhaiten? Energinen Sotilaskotiyhdistys: Oulun Sotilaskotiyhdistys ry Yhdistykseen liittymisvuosi: 2005. Mikä sai tulemaan mukaan vihreään joukkoon? Olen työssäni huoltokoulutettuna upseerina ollut järjestämässä yhteistyössä sotilaskotitoimintaa ampumaleireillä ja maastoharjoituksissa. Isommassa harjoituksessa Pohjan Prikaatin huoltopäällikkönä olen vuokrannut harjoitukseen tiloja sotilaskodin käyttöön ja järjestänyt sotilaskotipäällikön kanssa yhteistyössä harjoituksessa olleiden useiden myyntiautojen maastokeikkoja. Varusmieskoulutuksen loputtua Oulussa 1998 tuli ongelmaksi myyntiauton kuljettajakysymys, koska varsinkaan lyhytkestoisille keikoille joukko-osastoista ei saatu varusmieskuljettajia. Jäätyäni eläkkeelle minulle jäi Puolustusvoimien C-ajokortti, ja sen uusittuani toimin myyntiauton kuljettajana. Vakuutusten takia todettiin, että olisi parempi, jos liittyisin sotilaskotiyhdistyksen jäseneksi, ja näin sitten teinkin. Mitä kuuluu sotilaskotiharrastukseeni? Toimin alkuvaiheessa sekä myynti- että tila-auton kuljettajana ja materiaalin parissa mm. avustajana tukkukäynneissä, koska vaimoni oli LSK-päällikkö. Toiminta huipentui osaltani vuonna 2014,

jolloin minut valittiin hallituksen varajäseneksi ja seuraavana vuonna varsinaiseksi jäseneksi. Yhdistykseen liittyi jäseneksi muitakin miehiä, joten 2013 perustettiin miehille oma Velijaosto, jonka päällikkönä olen ollut alusta alkaen. Velijaostossa on nyt yli 20 jäsentä, ja kahden päällikön johdolla olemme olleet tekemässä useita yhdistyksemme toimintaan liittyneitä muuttoja. Mielenkiintoisten tehtävien kohokohdaksi voisin todeta mukanaolon munkinpaistokontin hankinta- ja kalustustyöryhmässä viime vuoden lopulta lähtien. Kontti rakennettiin Conlog Oy:n Seinäjoen tehtaalla kuuden metrin merikontista ja saatiin yhdistyksen käyttöön elokuussa. Yhdistykselle tärkeitä munkkeja on valmistunut kontissa siitä lähtien useita tuhansia. Mikä on tässä harrastuksessa parasta? Vaihtelevat tehtävät ja vuorovaikutus. Nähdä ja kokea maastokeikoilla asiakkaiden tyytyväisyys. Mitä muuta ehdin harrastaa ja mistä näiden harrastusten parissa erityisesti nautin? Metsästän sekä suur- että pienriistaa ja liikun muutenkin luonnossa. Motto Vierivä kivi ei sammaloidu.