Page 30

Kolmannen sotilaskotipiirin sisarpäivät Heinuvaarassa:

Porinapiirejä ja keskustelua yhteisöllisyydestä

Leena Klemi-Lohiniva

Sotilaspastori Niko Ryynänen kokosi joukot sunnuntaiaamun kenttähartauteen aurinkoiselle pihamaalle. Onhan se niin mahtavaa, kun pääsee samaan paikkaan noin sadan vihreän sisaren kanssa ja voi koko viikonlopun vaihtaa ajatuksia ja kokemuksia! Varmaan moni muukin ajatteli tällä tavalla, kun vietti Heinuvaaran sotilaskodissa kaksi lokakuista päivää 3. sotilaskotipiirin sisarpäivillä. Järjestelyistä vastasi tänä vuonna Rovaniemen Sotilaskotiyhdistys ry. Lauantaipäivän asiaosuudesta vastasi eversti Teijo Oksanen Maanpuolustuskorkeakoululta. Päivän yhtenä aiheena oli Nainen johdettavana ja johtajana poikkeusoloissa. Hän puhui mm. ihmiskäsityksestä sekä erilaisista perusteista käyttäytymisen ymmärtämiseen. Saimme ryhmissä pohtia tuntemiemme johtajien erilaisia persoonallisuuksia. Oksanen aiheeseen liittyivät myös vuorovaikutus ja johtaminen sekä se, miten me käyttäydymme poikkeusoloissa ja muissa uhkaavissa tilanteissa. Oli hyvin mielenkiintoista kuulla syitä siihen, miksi teemme niin kuin teemme ja mitä

30

Arpajaisten pääpalkinnon, Rovaniemen sisarten tekemän hienon peiton, voitti Oulun sisar Eva Lindblad. meissä tapahtuu, jos joku meitä uhkaa. Hän puhui myös siitä, millaista on johtaa tällaisissa tilanteissa. ”Kun kaikki suunnitelmat menevät pieleen, niin tärkeintä on tehdä päätöksiä eikä yrittää pysyä suunnitelmissa”, totesi Oksanen. Ihan hyvä neuvo myös ”siviilielämään”. Pohdittavaksemme saimme elämän erilaiset kriisitilanteet sekä sen, miten väsymys ja stressi ovat vaikuttaneet meihin näissä tilanteissa.

Illansuussa vetäydyimme majoituksiimme, tapasimme tuttuja ja muistelimme tietenkin vanhoja. Osa patikoi Heinuvaaran päälle maisemia ihailemaan, osa lenkkeili teitä pitkin. Saunaan pääsi myös, jos sinne halusi. Myöhemmin kokoonnuimme ohjelmalliseen illanviettoon, jossa meitä viihdyttivät osa Lapin Sotilassoittokunnasta sekä Rovaniemen omat sisaret kyselemällä meiltä kaikkea mahdollista Lappi-aiheisessa tietokilpailussa. Nautimme myös hyvän illallisen, joten nälkäisenä ei kenenkään tarvinnut mennä nukkumaan. Majoitukseen siirryttäessä innokkaimmat jäivät tiirailemaan taivaalta revontulia. 3. sotilaskotipiiri ulottuu nykylaajuudessaan jopa Jyväskylään saakka, joten kaukaisimmat vieraat niitä eivät kovinkaan usein kotiseudullaan näe.

”Kodittomat tekevät kaiken itse” Lämmin sunnuntaiaamu muuttui hienoksi, aurinkoiseksi syyspäiväksi,

Profile for Sotilaskotiliitto

Sotilaskoti 52016  

Sotilaskoti 52016  

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded