Page 27

televisioita, tietokoneita, tabletteja, biljardipöytiä ja kuntosalivälineitä. Sotilaskotiin tilataan lehtiä, ja siellä on kirjasto. Sotilaskotiliitto ehdotti taannoin Puolustusvoimille, että varusmiehille annettaisiin omat tyynyt. Ehdotus hyväksyttiin, ja nykyään varusmiehet vaihtavat asemapaikkaa tyyny kainalossa.

Kaikkia yhdistyksiä tarvitaan Sotilaskotiliitolla on Puolustusvoimien kanssa sopimus huolehtia sotilaskotitoiminnasta koko maassa myös poikkeusoloissa. ”Sitä varten tarvitaan paljon vapaaehtoisia, myös ns. pojattomia yhdistyk-

siä sekä yhdistysten yhteistyötä. Mitä enemmän on jäseniä, sitä enemmän on koulutettavia poikkeusolojen varalle.” Inka Tiittanen korostaa, että varautuminen poikkeusoloihin ei johdu maailmanpolitiikasta vaan Puolustusvoimien uudistuksista. ”Maailmanpolitiikka on kaukana niistä palavereista, joissa päivitämme mm. erilaisia hankintalistoja: tarjotaanko sotaharjoituksissa ja leireillä makeiksi paloiksi suklaata vai keksejä ja tarjotaanko juotavaksi vettä vai mehua.” Marja-Riika Saaristo Helsinki-Santahamina sotilaskotiyhdistys ry

Santahaminan sotilaskoti • Avoinna joka päivä • 15 palkattua työntekijää • Leipomo • 240 vapaaehtoista • 6 saapumiserää vuodessa • Kanttiini MPKK:ssa • Korvike-kahvila Santahamina-talossa yhdessä Helsingin yhdistyksen kanssa • Toistuvia tapahtumia: Läheistenpäivät, valat, kotiutusjuhlat, konsertteja, reserviläistapahtumia, kertausharjoituksia, maanpuolustuskurssilaisten vierailuja, lukiolaisten turvakursseja.

Inka spontaanisti Sokru vai bertsu? Bertsu. Sode vai sotku? Sode. Pitäisikö varusmiesten kumartaa ovella? Pitäisi. Olisitko mennyt armeijaan? En. Mitä miehistä piirrettä kaivataan sodessa? Miehet eivät keitä niin paljon soppaa kuin naiset. Mitä naisen ominaisuutta armeija kaipaa? Pehmeyttä. Parasta sodetyössä? Iloinen pojan naama. Ärsyttävintä? Ahdasmielisyys. Sotilaskotiuran huippuhetki? Kun sain yllättäen sotilasansiomitalin rykmentin edessä. Ellei olisi sodea? Martat. Mitä soden jälkeen? Haaveilen maton kutomisesta kangaspuilla.

Inka Tiittanen jatkaa työtään Santahaminassa sisarena ja Sotilaskotiliiton hallituksen jäsenenä.

Kuka? ■ Inka Tiittanen on syntynyt 1949 Helsingissä. Asuttuaan mm. Sodankylässä, Ranualla, Suodenniemellä, Urjalassa, Rovaniemellä, Pälkäneellä ja Kuorevedellä hän palasi Helsinkiin ja teki pisimmän työuransa pankissa. Hän asuu Vuosaaressa puolisonsa Martin kanssa. Tytär Nina asuu jo omassa taloudessaan.

27

Profile for Sotilaskotiliitto

Sotilaskoti 52015netti  

Sotilaskoti 52015netti  

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded