Page 1

C1UTAT VELLA


Coordinadora de la Festa Major del Casc Antic:

Cartell de la Festa Major del Casc Antic 2014 Emily Begrich. Guanyadora del II concurs de cartells de la Festa Major del Casc Antic. Disseny i maquetació del programa: Eduard Asensio. Sac Disseny · Estudi Gràfic / www.sacdisseny.com Programació de l’app de la Festa Major: Xavier Claveguera. ProTv 2013 S.L. / www.protv.es


BENVINGUTS A LA FESTA MAJOR DEL CASC ANTIC DELS BARRIS DE SANT PERE, SANTA CATERINA I LA RIBERA. Un any més, arriba la Festa Major del Casc Antic. Del 20 al 30 de juny les nostres places i carrers tornaran a omplir-se de tota mena d’activitats, com podreu veure en aquest programa, amb 55 activitats previstes, moltes activitats al carrer i més de 40 entitats, col·lectius i administracions que hi participen. La Coordinadora de la Festa Major us presentem una programació plena de complicitats per tal de portar-vos una festa major com mai l’havíem tingut, amb moltíssimes entitats participant conjuntament. Hem aconseguit farcir el programa amb més activitats que mai, repartides per Sant Pere, Santa Caterina i La Ribera. Si la festa popular del Casc Antic continua més viva que mai és perquè, malgrat els diferents problemes que patim com a barri (massificació turística, situacions de pobresa, pèrdua del teixit comercial de proximitat...), continuem sent un barri viu, alegre i combatiu. Fem festa, sense oblidar la resta! Això és el que fa que una festa sigui de barri. Ara només ens cal la vostra participació activa a totes les activitats que us proposem, perquè sense vosaltres la Festa Major no tindria sentit. VISCA LA FESTA MAJOR! COORDINADORA DE LA FESTA MAJOR DEL CASC ANTIC.

Festa Major del Casc Antic 2014 dels barris de Sant Pere, Santa Caterina i La Ribera

3


LA FESTA MAJOR DEL CASC ANTIC JA TORNA A SER AQUÍ! A la il·lusió que ens fa la seva arribada s’hi afegeix l’alegria de saber que aquest any torna a ser la festa que aplega a tots els nostres barris! Durant molts mesos, els veïns i veïnes i les entitats del Casc Antic l’heu preparat amb moltes ganes i molta passió, les mateixes que poseu cada dia en treballar pel vostre barri, per això la festa es fa més gran, mes participativa i més popular. La festa major reflecteix la manera de ser d’un barri actiu i compromès en la millora del seu entorn. Un barri que al llarg del anys ha sabut mantenir la memòria viva de la resistència de la ciutat de Barcelona i de tot el país i que enguany que entre els seus carrers commemorem el tricentenari dels fets del 1714, és fa més palès que mai. Us convido a gaudir del munt d’activitats que ens esperen per petits i grans, del ball i de la música, alhora que reforcem els lligams de veïnatge i de convivència, perquè la festa major serveix per apropar-nos i proclamar que tothom hi té el seu lloc! Felicitats a totes les persones que amb el vostre esforç heu fet possible la Festa Major del Casc Antic 2014! Mercè Homs i Molist Regidora del Districte de Ciutat Vella

4 Festa Major del Casc Antic 2014

dels barris de Sant Pere, Santa Caterina i La Ribera


OBRIM LES PORTES DE... ESPAIS QUE HI PARTICIPEN: MUSEU DE LA XOCOLATA MUSEU DEL MAMUT MUSEU D’HISTÒRIA DE BARCELONA ZOO DE BARCELONA EL BORN CENTRE CULTURAL CERCLE ARTÍSTIC SANT LLUC LA CASA DELS ENTREMESOS CENTRE SANT PERE APÒSTOL PALAU ALÒS. PROJ. CLIPPERTON MUSEU DEL REI DE LA MÀGIA EDIFICI FRANCESCA BONNEMAISON VISITA AL CAMPANAR DE SANT PERE UMBRACLE DE BARCELONA I ALTRES...

MOLT IMPORTANT!

Per poder accedir a tots els espais de l’activitat OBRIM LES PORTES DE... caldrà disposar del talonari d’entrades que serà proporcionat per la Coordinadora de la Festa Major. Per aconseguir aquest talonari, el veí o la veïna que el vulgui sol·licitar haurà d’anar al Centre Sant Pere Apòstol o a l’Associació de Veïns del Casc Antic, on haurà de presentar un document oficial que acrediti la seva residència o lloc de treball, o que forma part d’una entitat o associació del barri. ES PODEN RECOLLIR LES ACREDITACIONS A PARTIR DEL DIA 16 DE JUNY

(EL DIA 24 ESTARÀ TANCAT).

CENTRE SANT PERE APÒSTOL (c. Sant Pere més Alt, 25)

Horari d’atenció de dilluns a divendres de 17 a 22 h.

ASSOCIACIÓ DE VEÏNS DEL CASC ANTIC (c. Rec, 27)

Horari d’atenció de dilluns a divendres de 17 a 20 h.

Festa Major del Casc Antic 2014 dels barris de Sant Pere, Santa Caterina i La Ribera

5


FEM ACTES PÚBLICS PER A TOTHOM.

Sistemes alternatius o complementaris a la comunicació verbal per a persones amb discapacitat auditiva.

Les persones que necessitin emissores FM, poden demanar-ne enviant un correu electrònic a: festamajorcascantic@gmail.com

Per indicar que hi ha reserva d’aparcament:

Reservades places d’aparcament per a les persones que disposin de targeta de tolerància d’aparcament a (carrer, plaça...)

4Durant t ALIMENTASSU! tota la festa major, als espais

on hi hagi un acte amb aquest Recollidjaar símbol, hi posarem un punt de de men recollida d’aliments per ajudar la gent més necessitada del nostre barri. També podeu fer el vostre donatiu d’aliments al Centre Sant Pere Apòstol (c. Sant Pere més Alt, 25).

Gràcies per la vostra col·laboració!

Organitza: Associació Juvenil Joves del Centre.

QUE ÉS LA TAQUILLA INVERSA?

En la taquilla inversa l’espectador és qui decideix, una vegada vista l’obra, pagar el que consideri oportú i just. És un exercici de responsabilitat i maduresa on l’espectador ha de tenir en compte que la producció i exhibició d’un espectacle teatral té un cost en el qual s’inclouen, entre d’altres, la remuneració digna dels artistes. Tenint en compte això i la seva possibilitat econòmica, l’espectador estableix el preu de l’entrada.

DESCARREGA’T L’APP

Descarrega’t l’app FM Casc Antic per a Android i Iphone, amb tota la informació de la Festa Major. Més informació a: www.festamajorcascantic.cat 6 Festa Major del Casc Antic 2014

dels barris de Sant Pere, Santa Caterina i La Ribera


ACTIVITATS PRÈVIES i divendres 12-13 Dijous Juny 2014 Horari comercial.

FIRA DE COMERCIANTS DEL CARRER SANT PERE MÉS BAIX I VOLTANTS DEL MERCAT DE SANTA CATERINA.

Recollidjaar de men

Els comerciants i artesans surten al carrer per donar a conèixer la varietat comercial del nostre barri.

On: avinguda Francesc Cambó, carrer Colomines, carrer Giralt el Pellicer, carrer Álvarez de Castro i carrer Sant Pere Més Baix. Organitza: Assoc. Comerciants Sant Pere Més Baix, Assoc. Comerciants Mercat de Santa Caterina i Assoc. de Comerciants i Veïns del voltant del mercat.

De 20 a 21 h.

PROJECTE COMUNITARI DE L’ANTIC TEATRE AMB LA GENT GRAN DEL CASC ANTIC: RITME EN EL TEMPS.

Projecte que consisteix en la realització d’un treball artístic de creació escènica, a través de la dansa i el moviment, amb la comunitat de gent gran que viu a prop de l’Antic Teatre.

On: Antic Teatre - Espai de Creació (c. de Verdaguer i Callís, 12). Preu: Taquilla inversa. Organitza: Antic Teatre projecte comunitari.

14 Dissabte

Juny 2014

De 10 a 14 h.

2a TROBADA DE PUNTAIRES A ST. PERE.

Gran trobada de puntaires als carrers del barri de Sant Pere i dinar de botifarrada popular. On: c. Sant Pere Més Baix. Organitza: Assoc. de Comerciants Sant Pere Més Baix i Assoc. Veïns i Veïnes de Voltants del Mercat.

Festa Major del Casc Antic 2014 dels barris de Sant Pere, Santa Caterina i La Ribera

7


D’11 a 13 h.

20è ANIVERSARI DE LA FUNDACIÓ COMTAL.

La Fundació Comtal celebra el seu vintè aniversari amb una festa plena d’activitats per a infants i adolescents. On: pl. Pou de la Figuera. Organitza: Fundació Comtal.

15 Diumenge Juny 2014

De 10 a 14 h.

DANSA CONTEMPORÀNIA DE L’ ASSOCIACIÓ BACANTOH.

DANSA CONTEMPORÀNIA: Coreografia - Ana Leitao | Intèrprets - Anna Iglesia, Mª Jose Franco, Nayade, Caroline Correal. SOLO DE DANSA: Coreografia i interpretació Ana Leitao | Música de Rodrigo Amadeo. Per acabar hi haurà taller de dansa contemporània per a Pares i nens. On: Pou de la Figuera. Organitza: Assoc. Bacantoh - Ana Leitao Col·labora: Casal de Barri Pou de la Figuera.

D’11 a 13 h.

IV TROBADA DE BASTONERS DEL CASC ANTIC.

Cercavila de colles bastoneres pels carrers del barri amb els bastoners del Casc Antic i tres colles convidades. Itinerari: pl. Sant Pere, c. Basses de Sant Pere, pl. Sant Agustí Vell, c. Tantarantana, c. Rec, pg. del Born, Fossar de les Moreres, pl. Montcada, c. Montcada, pl. Marcús, c. Giralt el Pellisser, av. Francesc Cambó. Organitza: Esbart l’Espiga d’Or.

16 Dilluns

Juny 2014

A les 20 h.

CONCERT A L’AUDITORI CULLELL I FABRA.

Camerata Bacasis. Direcció: Jordi Coll. Efrem García i Salinas (piano). Entrada lliure, segons aforament. On: Centre Sant Pere Apòstol (c. Sant Pere Més Alt, 25). Organitza: Associació Musical de Mestres Directors.

8 Festa Major del Casc Antic 2014

dels barris de Sant Pere, Santa Caterina i La Ribera


PROGRAMA FESTA MAJOR 20 Divendres Juny 2014

A les 18.30 h.

XERRADA: LA PIROTÈCNIA I EL FOC.

Breu història de l’origen del foc, dels diables i de les mesures de seguretat per passar una bona revetlla de Sant Joan. A càrrec de la Colla de Diables del Casc Antic. On: Casal de Joves Palau Alòs. Organitza: Diables del Casc Antic i Casal de joves Palau Alòs.

A les 19.30 h.

LLIURAMENT DE PREMIS DEL CAMPIONAT DE DÒMINO. A les 20 h.

ACTUACIÓ DE L’ORQUESTRA INFANTIL I JUVENIL RIBORQUESTRA. A les 20.30 h.

Acte accessible per a persones amb discapacitat auditiva. (interpretació en llengua de signes i emissores FM)

PREGÓ DE FESTA MAJOR A CÀRREC DE

L’ANTROPÒLOGA DOLORES JULIANO. A les 21 h.

SOPAR DE GERMANOR

Recollidjaar de men

Preu del sopar: 12 €. Per reservar: cal comprar els tiquets a l’AVV de Casc Antic, c. Rec, 27. Email: sosicascantic@yahoo.es

A les 23 h.

BALL DE FESTA MAJOR AMB TIMBUKTU MUSIC PROJECT

Ritmes folk de l’Àfrica Occidental amb instruments tradicionals. Pàgina web: www.timbuktumusicproject.com On: Claustre del Centre Cívic Convent de Sant Agustí. Organitza: Associació de Veïns del Casc Antic i veïnes col·laboradores.

Festa Major del Casc Antic 2014 dels barris de Sant Pere, Santa Caterina i La Ribera

9


21 Dissabte

Juny 2014

De 8 a 10 h.

MATINADES DE FESTA MAJOR.

Els grallers i timbalers de la Colla Gegantera del Casc Antic, organitzen les primeres matinades de Sant Pere. Aquesta activitat té com a objectiu despertar als veïns i les veïnes del barri, per anunciar que ja és aquí la Festa Major i convidar tothom que vulgui formar part de la festa. Anima’t i acompanya’ns a les matinades. Hi haurà coca, vi, refrescs, etc. Itinerari matinades: Inici: Palau de la Música. Final: Fossar de les Moreres. Organitza: Colla de Gegants del Casc Antic.

De 10 a 20 h.

MERCAT DE PÀGES I DESGUSTACIÓ.

Petit mercat directe del pagès al consumidor. Els productes que s’hi poden trobar són productes ja elaborats, com per exemple, vi, formatge, embotits, pa... Aquesta activitat inclou: tast de vins ecològics de la Conca de Barberà. On: plaça de Sant Agustí Vell Organitza: Xarxa de Consum Solidari.

OBRIM LES PORTES DE... De 10.30 a 14.30 h.

AL PALAU DE LA MÚSICA.

Portes obertes al Palau amb actuacions gratuïtes del cor de l’Orfeó Català des de les 10.30 fins a les 14.30 h. On: Palau de la Música Catalana. Organitza: Palau de la Música Catalana.

10 Festa Major del Casc Antic 2014

dels barris de Sant Pere, Santa Caterina i La Ribera


De 10.30 a 12 h.

CERCAVILA DE FESTA MAJOR.

Cercavila de les colles de cultura del barri. Una petita mostra de bastons, gegants, diables, tabalers, grallers, batukes i molt més. Inici: Fossar de les Moreres. Final: Av. Francesc Cambó. Organitza: Coordinadora Festa Major del Casc Antic.

De 12.30 a 14 h.

Acte accessible per a persones amb discapacitat auditiva. (interpretació en llengua de signes i emissores FM)

Reservades places d’aparcament per a les persones que disposin de targeta de tolerància d’aparcament a (carrer, plaça...)

PRESENTACIÓ DE LA FESTA MAJOR.

Un cop finalitzat el Cercavila de la Festa Major, es farà una mostra d’actuacions de diferents grups: Riborquestra, Ritme en el Temps, Dansa del Ventre, parlaments... On: av. Francesc Cambó. (Mercat de Santa Caterina) Organitza: Coordinadora Festa Major del Casc Antic.

Recollidjaar de men

De 16.30 a 21.30 h.

FESTA DE LES NENES I NENS.

JOCS TRADICIONALS, TALLERS, CONTES INCLUSIUS I TEATRE-DANSA.

A les 16.30 h: sessió de cinema infantil per a infants de 3 a 7 anys. Amb presentació de Drac Màgic (durada: 1.15 h). A les 17.30 h. Acte accessible per a persones amb discapacitat auditiva. (interpretació a llengua de signes i emissores FM)

UN VIATGE SENSORIAL. Contes inclusius adaptats per a nens i nenes amb diversitat funcional. De 18.15 a 20 h. Activitats i tallers. Taller d’enquadernació amb Ceci Vietto. Taller amb materials reciclats. Taller de màscares. Taller de Pintura. Taller infantil Juguem a la igualtat. Jocs el desprecio i botella. Jocs tradicionals: trenca l’olla i carreres de sacs . I també Flash move Hortera. A les 21:00 h: ORIMAGUS (versió kids) De Aleksei Hecht (Brujo). Una proposta de l’Antic Teatre. L’Orimagus ens convida a visitar un món màgic on el paper és el protagonista.

On: Casal i pl. Pou de la Figuera. Organitza: Associació de Veïns del Casc Antic i Hortet del Forat. Col·labora: Antic Teatre, Associació Cultural Los Ríos en Cataluña, Associació Deutschkiste, Drac Màgic, Ca La Dona Espai Infantil, Comissió de persones amb diversitat funcional del Casc Antic i la Plataforma Unitària contra les violències de gènere. Festa Major del Casc Antic 2014 dels barris de Sant Pere, Santa Caterina i La Ribera

11


OBRIM LES PORTES DE... De 18 a 20 h.

CASAL DE JOVES PALAU ALÒS. TALLER PROJECTE CLIPPERTON.

El projecte Clipperton crea consciència vers la Mar Mediterrània. Es realitzarà un taller de creacions d’obres artístiques, amb materials plàstics extrets del mar, per a una posterior exposició. Col·labora l’artista Erb Mon i el projecte www.clipperton.org. On: Casal de Joves Palau Alòs. Entrada lliure: aforament limitat a 25 persones. Organitza: Casal de Joves Palau Alòs.

A les 18 h.

ALADDÍN, EL MÚSICAL. TEATRE INFANTIL AL CENTRE SANT PERE.

La secció infantil del grup GESPA de teatre, ens ofereix l’obra musical Aladdín. Més de 30 nens i nenes a l’escenari amb música en directe.

Preu nens/es: 5 € Preu adults: 8 € Reserva d’entrades: trucant al telèfon 932682509, cada tarda de dilluns a divendres de 17 a 21 h. O email: consergeria@centresantpere.com On: Centre Sant Pere Apòstol (c. Sant Pere Més Alt, 25). Organitza: Centre Sant Pere Apòstol.

A les 21 h.

NIT DE MERCAT.

Portes obertes del mercat de Santa Caterina en horari nocturn i degustació de productes.

Preu: a consultar. On: Mercat de Santa Caterina (av. Francesc Cambó) Organitza: Associació de Comerciants del Mercat de Santa Caterina.

De 21.30 a 23 h.

KARAOKE INFANTIL, MONÒLEGS I KARAOKE ADULT.

21.30 h: Karaoke infantil / 22.30 h: Monòleg / 23 h: Karaoke adult. On: pl. Pou de la Figuera. Organitza: Taula de Joves Comtal. 12 Festa Major del Casc Antic 2014

dels barris de Sant Pere, Santa Caterina i La Ribera


A les 22 h.

Reservades places d’aparcament per a les persones que disposin de targeta de tolerància d’aparcament a (carrer, plaça...)

CONCERTI PER TUTTI.

Concert de rock a càrrec de l’Associació AltraItalia. Jordi Pèlach i Difícil Equilibrio. On: av. Francesc Cambó (Mercat de Santa Caterina). Organitza: Associació AltraItalia.

22 Diumenge Juny 2014

A les 12 h.

VERMUTASSU JOVE!

És l’hora del vermut! Anirem a fer una ruta fent parada i fonda a diferents bars i espais socials del barri, on degustarem una tapeta o pinxo i farem un trago, acompanyats d’una xaranga que amenitzarà el recorregut entra parada i parada.

Preu: venda de tiquets a l’inici, a 10 € (inclou 5 tapes i 5 begudes) On: Inici al Fossar de les Moreres. Organitza: Associació Juvenil Joves del Centre. Col·laboren: Euskal Etxea, RAI, Bar Blau, Antic Teatre, Centre Sant Pere.

A les 18 h.

ALADDÍN, EL MÚSICAL. TEATRE INFANTIL AL CENTRE SANT PERE.

La secció infantil del grup GESPA de teatre, ens ofereix l’obra musical Aladdín. Més de 30 nens i nenes a l’escenari amb música en directe.

Preu nens/es: 5 € Preu adults: 8 € Reserva d’entrades: trucant al telèfon 932682509, cada tarda de dilluns a divendres de 17 a 21 h. O email: consergeria@centresantpere.com On: Centre Sant Pere Apòstol (c. Sant Pere Més Alt, 25). Organitza: Centre Sant Pere Apòstol.

Festa Major del Casc Antic 2014 dels barris de Sant Pere, Santa Caterina i La Ribera

13


23 Dilluns

Juny 2014

A les 18 h.

RECOLLIDA DE LA FLAMA DEL CANIGÓ A LA PLAÇA SANT JAUME.

Un any més, ens visita la Flama del Canigó per encendre la foguera de Sant Joan. Es faran tres itineraris diferents que recorreran els barris de St. Pere, Santa Caterina i La Ribera fins l’Arc de Triomf. On: plaça Sant Jaume. Organitza: Centre Sant Pere Apòstol.

A partir de les 20 h.

Reservades places d’aparcament per a les persones que disposin de targeta de tolerància d’aparcament a (carrer, plaça...)

REVETLLASSU DE SANT JOAN A L’ARC DE TRIOMF.

ESPAI DE CELEBRACIÓ DE LA REVETLLA!

Trobareu un espai on sopar a la fresca amb taules i cadires, un altre on s’hi faran els concerts programats i un altre per encendre-hi la foguera. Al voltant de les 20 h.

ARRIBADA DE LA FLAMA A L’ARC DE TRIOMF. A les 22 h.

ENCESA DE LA FOGUERA DE SANT JOAN. A les 23 h.

CONCERT AMB ELS GRUPS RUN-DOGS, AFROCHI GUAWA I UN DJ. On: passeig Lluís Companys (Arc de Triomf). Organitza: Associació Juvenil Joves del Centre i Centre Sant Pere Apòstol.

14 Festa Major del Casc Antic 2014

dels barris de Sant Pere, Santa Caterina i La Ribera


24 Dimarts

Juny 2014

A les 12 h.

FESTA MAJOR DELS ANIMALS.

Porteu les vostres mascotes a gaudir del seu dia. Trobareu diversos espais d’associacions protectores d’animals, d’accessoris i complements, i molt més.

On: pg. Lluís Companys (Arc de Triomf). Organitza: Veu Animal.

25 Dimecres

Juny 2014

OBRIM LES PORTES DE... D’11 a 12 h.

ANTIC TEATRE - ESPAI DE CREACIÓ.

Visita guiada. Aforament limitat a 30 persones.

On: carrer de Verdaguer i Callís, 12. Organitza: Antic Teatre.

A les 20 h.

CONCERT CORAL A L’ESGLÉSIA DE SANT PERE DE LES PUEL·LES.

Càritas parroquial demana al públic un gest a favor dels més desfavorits del barri mitjançant la donació d’un quilo d’aliment sec (arròs, llegums, pasta...) o d’1 €. On: Església de Sant Pere de les Puel·les (pl. Sant Pere). Organitza: Parròquia de Sant Pere.

A les 20 h.

CONCERT A L’AUDITORI CULLELL I FABRA.

Deixebles de Musicant, escola d’Educació Musical. Entrada lliure, segons aforament. On: Centre Sant Pere Apòstol (c. Sant Pere Més Alt, 25). Organitza: Associació Musical de Mestres Directors.

A les 21 h.

CONCERT AMB EL COR A LITTLE NOTE.

A Little Note, una jove coral ens ofereix una selecció de peces musicals de pop/rock, bossanova i d’altres estils. On: Centre Cívic Convent de Sant Agustí (c. del Comerç). Organitza: Cor A Little Note.

Festa Major del Casc Antic 2014 dels barris de Sant Pere, Santa Caterina i La Ribera

15


A les 22 h.

CINEMA POPULAR A LA PLAÇA.

Recollida

COMIZI D’AMORE (Encuesta sobre el amor), de menjar Pier Paolo Pasolini, 1963, 90 min. Pier Paolo Pasolini recorre el seu país de nord a sud, amb el micròfon a la mà, per tal d’abordar homes i dones de qualsevol edat i classe social i interrogar-los sobre el sexe: divorci, virginitat i honor, prostitució i homosexualitat... On: pl. Pou de la Figuera.

Organitza: Associació de Veïns del Casc Antic.

26 Dijous

Juny 2014

De 9 a 14 h.

ELS CASALS SE’N VAN DE FESTA.

Aquesta activitat consisteix en la realització de diversos tallers, gimcanes i activitats per als més petits del barri. Gimcana dels sentits, gimcana matemàtica, Tallers a càrrec d’El Centre de la Platja i La Fàbrica del Sol. On: av. Francesc Cambó. Organitza: Comissió de persones amb diversitat funcional del Casc Antic. Col·labora: El Centre de la Platja i La Fàbrica del Sol.

OBRIM LES PORTES DE... A les 17.30 h.

LA BONNEMAISON. (aforament limitat) Visita dinamitzada per l’equip de performance de La Bonne.

On: Biblioteca Francesca Bonnemaison i Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison (c. Sant Pere Més Baix). Organitza: La Bonne.

De les 18 a les 20 h.

SESSIÓ D’APUNTS AL CARRER AMB MODEL.

Sessió de dibuix lliure, adreçat a tots els públics.

On: plaça de les Beates. Organitza: Cercle Artístic Sant Lluc.

A les 19 h.

MISSA DE DIFUNTS.

On: Església de Sant Pere de Puel·les. Organitza: Parròquia de Sant Pere. 16 Festa Major del Casc Antic 2014

dels barris de Sant Pere, Santa Caterina i La Ribera


A les 19.30 h.

CLOENDA DE L’EXPOSICIÓ NO HI HA FÓRMULA.

Treball de la Inés Tarradellas qüestionant el sistema de moda, la societat de consum i el poder de les marques.

On: Vestíbul Espai Francesca Bonnemaison (c. Sant Pere Més Baix). Organitza: La Bonne.

A les 20 h.

TALLERS DE RAI I DEL CASAL DE BARRI.

On: pl. Pou de la Figuera. Organitza: RAI.

A les 20.30 h.

CONCERT LES BONNES SURVIVORS.

Concert acústic a càrrec de Marinah (fusió jazz-flamenc).

On: Pati de l’Espai Francesca Bonnemaison (c. Sant Pere Més Baix). Organitza: La Bonne. Col·laboren: ICD i Diputació de Barcelona.

27 Divendres Juny 2014

A les 17 h.

EL PLANTER ANTI-RUMORS.

Entrenament de futbol al carrer què consisteix en xutar a la porteria i contestar unes preguntes de tipus test relacionades amb els rumors sobre les persones immigrades. On: c. d’Allada-Vermell. Organitza: EICA

A les 18 h.

TARDA DE JOCS AL CARRER.

Jocs en grup, jocs de taula, saltar a corda...

Recollidjaar de men

On: c. Sant Pere Més Alt. Organitza: Assoc. Juvenil Joves del Centre i AE Ermessenda de Carcassona. Col·labora: Casal de Joves Palau Alòs.

OBRIM LES PORTES DE... De 18 a 20 h.

ANTIC TEATRE - ESPAI DE CREACIÓ.

Visita guiada. Aforament limitat a 30 persones. On: carrer de Verdaguer i Callís, 12. Organitza: Antic Teatre.

Festa Major del Casc Antic 2014 dels barris de Sant Pere, Santa Caterina i La Ribera

17


A les 19 h.

LA MARATÓ DE ROCK AL CASC ANTIC.

Torna el festival de pop, rock i folk. Amb: Born (powerpop), Si se acuerda Cris (pop-rock), Chundarata! (folk), Edurne Vega (rock, americana), Isaac y los Sacrificados (rock d’autor) i més grups a confirmar... On: carrer del Rec. Organitza: EICA, espai d’inclusió i formació del Casc Antic.

A les 19 h.

CONCERT JOVE DE FESTA MAJOR.

Concert de bandes juvenils amateurs del barri. Aquest concert es porta a terme a partir del Projecte EFICMUS de l’Assoc. Joves de RAI. On: pl. Pou de la Figuera. Organitza: RAI.

A les 21 h.

SOPAR POPULAR I TEATRE AL CARRER AMB L’OBRA DE TEATRE

Recollidjaar de men

LA RUÏNA DE JORDI CASANOVAS.

Tu portes el teu sopar i nosaltres taules, cadires i una magnífica obra de teatre al carrer Sant Pere Més Alt, a càrrec del grup TelÓbert del Centre Sant Pere. On: c. Sant Pere Més Alt (prop del Palau de la Música). Organitza: Centre Sant Pere Apòstol.

28 Dissabte

Juny 2014

OBRIM LES PORTES DE... De 10 a 11 h.

LES RUÏNES DEL MERCAT DE SANTA CATERINA.

Entrada i video-projecció explicativa del jaciment. On: Mercat de Santa Caterina. Organitza: MUHBA

18 Festa Major del Casc Antic 2014

dels barris de Sant Pere, Santa Caterina i La Ribera


A les 11 h.

VISITA GUIADA AL CAMPANAR DE SANT PERE DE LES PUEL·LES.

Cal inscripció prèvia. Per accedir a la visita guiada, Càritas parroquial demana al públic un gest a favor dels més desfavorits del barri mitjançant la donació d’un quilo d’aliment sec (arròs, llegums, pasta...) o d’1 €. On: Església de Sant Pere de les Puel·les (pl. Sant Pere). Organitza: Parròquia de Sant Pere.

A les 11 h.

AUDICIÓ I BALLADA DE SARDANES AL MERCAT!

Recollidjaar de men

Audició de sardanes a càrrec de la cobla Mediterrània i exhibició de l’Associació Colles Sardanistes Laietans. On: av. Francesc Cambó (Mercat de Santa Caterina). Organitza: Associació Colles Sardanistes Laietans i Foment de la Sardana de Barcelona.

A les 11.30 h.

TALLER INFANTIL DE DIABLES.

Els més petits podran gaudir de ser dimoniets per una estona. On: plaça de Joan Capri. Organitza: Colla de Diables del Casc Antic.

A partir de les 11.30 h.

COMMEDIA DELL’ ARTE.

4 representacions diferents de l’obra Commedia dell’ Arte amb actors i actrius de l’Institut del Teatre. Sessions: 11.30 h, 13.30 h, 17.00 h , 19.30 h. On: plaça de Jaume Sabartés. Organitza: La Seca - Espai Brossa. Col·labora: Institut del Teatre.

De les 12 a les 14 h.

CONCERT ÍNTIM A LA CAPELLA MARCÚS.

El cor EuskalHiria ens ofereix l’obertura de portes de la capella d’en Marcús, mentre interpreten un parell de peces cantades. On: placeta Marcús. Organitza: EuskalHiria.

Festa Major del Casc Antic 2014 dels barris de Sant Pere, Santa Caterina i La Ribera

19


A les 18 h.

ALADDÍN, EL MÚSICAL. TEATRE INFANTIL AL CENTRE SANT PERE.

La secció infantil del grup GESPA de teatre, ens ofereix l’obra musical Aladdín. Més de 30 nens i nenes a l’escenari amb música en directe.

Preu nens/es: 5 € Preu adults: 8 € Reserva d’entrades: trucant al telèfon 932682509, cada tarda de dilluns a divendres de 17 a 21 h. O email: consergeria@centresantpere.com On: Centre Sant Pere Apòstol. (c. Sant Pere Més Alt, 25) Organitza: Centre Sant Pere Apòstol.

A les 18 h.

CERCAVILA DE GEGANTS CASC ANTIC.

En Peret i la Marieta de l’Ull Viu, gegants del Casc Antic, han convidat els seus amics a la cercavila que any rere any celebren dins el marc de la festa major. Itinerari: pg. Born, c. Montcada, c. Carders, pl. Sant Agustí Vell, c. Basses de Sant Pere, c. Sant Pere Més Baix, c. Álvarez de Castro i av. Francesc Cambó. On: final del recorregut a la tarima de l’av. Francesc Cambó. Organitza: Colla Gegantera del Casc Antic de Barcelona.

A les 19 h.

VETLLA JOVE DE SANT PERE.

On: Església de Sant Pere de Puel·les. Organitza: Parròquia de Sant Pere.

A les 21 h.

FESTIVAL DE BANDES DE CARRER.

Concert acústic de bandes de carrer. On: pl. Pou de la Figuera. Organitza: RAI.

A les 21 h.

CONCERT BARNASO.

Concurs de música jove per tocar a l’Acampada Jove a Montblanc. També comptarà amb el grup vigatà BONOBOS que enguany presenten el seu nou disc ANIMALÀNIMA. Hi haurà barra a preus populars.. On: av. Francesc Cambó. Organitza: Associació BarnaSo. 20 Festa Major del Casc Antic 2014

dels barris de Sant Pere, Santa Caterina i La Ribera


A les 21.30 h.

CORREFOC ADULT DE FESTA MAJOR.

Amb la colla de Port, tabalers de Port, colla de la Barceloneta, colla del Casc Antic i tabalers Ku-Kum-Ku.

Itinerari: Fossar de les Moreres, pg. Born, c. Rec, c. Tantarantana, pl. Sant Agustí Vell, c. Basses de Sant Pere i pl. Sant Pere. On: sortida al Fossar de les Moreres i arribada a la pl. St. Pere. Organitza: Colla de Diables del Casc Antic.

29 Diumenge Juny 2014

A les 11 h.

SEGUICI DE SANT PERE.

Recorregut pel barri en homenatge a Sant Pere, amb visita a la Capella de Sant Josep Oriol. Hi participa, com a colla convidada, la Colla Gegantera de Sant Jaume.

Itinerari: pl. Sant Pere, c. Sant Pere més alt, c. Mare de Dèu del Pilar, c. Sant Pere més baix i pl. Sant Pere. On: pl. Sant Pere. Organitza: Colla Gegantera de Sant Pere de les Puel·les.

A les 11 h.

ESBART AL CARRER - MOSTRA DE DANSA TRADICIONAL CATALANA.

Mostra de dansa tradicional catalana amb la participació de quatre esbarts dansaires.

On: passeig del Born. Organitza: Esbart l’Espiga d’Or.

A les 12 h.

MISSA SOLEMNE DE SANT PERE.

On: Església de Sant Pere de Puel·les. Organitza: Parròquia de Sant Pere.

A les 13 h.

DIADA CASTELLERA DE FESTA MAJOR.

Actuació dels Castellers de Caldes de Montbui i dels Castellers de la Sagrada Família.

On: plaça Comercial (davant del Born Centre Cultural). Organitza: Associació Juvenil Joves del Centre i Colla Castellera de Sagrada Família.

Festa Major del Casc Antic 2014 dels barris de Sant Pere, Santa Caterina i La Ribera

21


A les 14.30 h.

FESTA VEÏNAL, PAELLA AL BORN.

Cal comprar els tiquets a l’AVV del Casc Antic, c. Rec, 27. Email: sosicascantic@yahoo.es. Preu: el cost dels tiquets és de 7 € (amanida, plat de paella, pa, beguda i postre). Fins esgotar existències. On: passeig del Born amb el carrer del Rec. Organitza: AVV del Casc Antic. Participa: Assoc. Los Ríos en Catalunya.

OBRIM LES PORTES DE... A les 17.30 h.

MUSEU PICASSO.

Visita guiada a l’exposició temporal Post-Picasso. Aforament limitat a 30 persones. On: carrer de Montcada. Organitza: Museu Picasso

A les 17.30 h.

XERRADA D’ECONOMIES ALTERNATIVES.

On: plaça Comercial. Organitza: Les Horteres de La Ribera.

A les 18 h.

ALADDÍN, EL MÚSICAL.

La secció infantil del grup GESPA de teatre, ens ofereix l’obra musical Aladdín. Més de 30 nens i nenes a l’escenari amb música en directe.

Preu nens/es: 5 € Preu adults: 8 € Reserva d’entrades: trucant al telèfon 932682509, cada tarda de dilluns a divendres de 17 a 21 h. O email: consergeria@centresantpere.com On: c. Sant Pere Més Alt, 25. Organitza: Centre Sant Pere Apòstol.

A les 19 h.

CONCERT DE GOSPEL AMB EL COR CARLIT.

Concert dins l’església de Sant Pere de les Puel·les. Amb l’esperit solidari que caracteritza aquesta parròquia. On: Església de Sant Pere de Puel·les. Organitza: Parròquia de Sant Pere.

A les 19 h.

CORREFOC INFANTIL DE FESTA MAJOR.

Amb la colla infantil de Port i la colla del Casc Antic.

Itinerari: pl. Sant Pere, c. Basses de Sant Pere, pl. Sant Agustí Vell, c. Tantarantana, c. Rec, c. Fussina i pl. Comercial (Born Centre Cultural) Organitza: Colla de Diables del Casc Antic. 22 Festa Major del Casc Antic 2014

dels barris de Sant Pere, Santa Caterina i La Ribera


A les 19.15 h.

RIFA SOLIDÀRIA.

Pel programa Trenquem el silenci en col·laboració amb els comerços del barri que contribueixin a la realització d’activitats de prevenció de la violència vers les dones. On: plaça Comercial. Organitza: Plataforma Unitària contra les violències de gènere i la AVV del Casc Antic.

A les 19.30 h.

ESPECTACLE DE POESIA I CONTACONTES.

On: plaça Comercial. Organitza: Assoc. Llibres Lliures Catalunya.

A les 20.30 h.

CONCERT RAVAL’S BAND.

On: plaça Comercial. Organitza: Assoc. de Veïns del Casc Antic. Participa: L’Escola de Músics i Escola de Música JPC.

30 Dilluns

Juny 2014

A les 16 h.

FESTA DE LA GENT GRAN.

Activitats als centres d’atenció i berenar.

On: pl. Sant Agustí Vell. Organitza: Assoc. de Veïns del Casc Antic.

A les 19.30 h.

HAVANERES AMB EL GRUP MAR ENDINS I TAST DE ROM CREMAT.

On: pl. Sant Agustí Vell. Organitza: Assoc. de Veïns del Casc Antic. Participen: Centre Obert, Solidaritat amb la Gent Gran, Gent Gran Carrer Comerç i Esplai La Caixa. Col·laboren: Biblioteca Francesca Bonnemaison i Antic Teatre.

4 Divendres

Juliol 2014

De 10 a 14 h.

FESTA DE L’ESCUMA!

Festa amb un grup d’animació per als infants del barri.

On: pg. dels Til·lers. Organitza: Comissió d’Infància del Casc Antic.

Festa Major del Casc Antic 2014 dels barris de Sant Pere, Santa Caterina i La Ribera

23


MAPA DE LOCALITZACIÓ DELS ESPAIS DE LA FESTA MAJOR 2014

Born Centre Cultural

ESPAIS DE PORTES OBERTES... A B C D

Palau de la Música Catalana Antic Teatre Museu de la Xocolata La Casa dels Entremesos Cercle Artístic Sant Lluc

E

Museu Picasso

F

Restes Arqueològiques del Mercat de Sta. Caterina (MUHBA) Zoo de Barcelona Museu del Mamut

G H

A MÉS A MÉS..

Museu del Rei de la Màgia, Aquàrium de Barcelona, Francesca Bonnemaison, Umbracle de Barcelona, ...

24 Festa Major del Casc Antic 2014

dels barris de Sant Pere, Santa Caterina i La Ribera


ESPAIS D’ACTIVITATS 1

av. Francesc Cambó / Mercat de Santa Caterina

2

carrer Sant Pere Més Alt

3

Centre Sant Pere Apòstol

4

Església i plaça de Sant Pere de les Puel·les

5

Arc de Triomf / pg. Lluís Companys

6

Equipament i plaça del Pou de la Figuera

7

pl. de les Beates

8

pg. del Born / Sta. Maria del Mar / placeta Montcada

9

pg. del Born amb carrer del Rec

10 pl. Comercial (davant del Born Centre Cultural) 11 Fossar de les Moreres 12 plaça Jaume Sabartés 13 placeta Marcús 14 c. d’Allada-Vermell 15 Centre Cívic Convent de Sant Agustí 16 plaça Sant Agustí Vell 17 plaça Joan Capri 18 Biblioteca Francesca Bonnemaison 19 Casal de Joves Palau Alòs 20 c. del Rec

Festa Major del Casc Antic 2014 dels barris de Sant Pere, Santa Caterina i La Ribera

25


COORDINACIÓ DE LA FESTA MAJOR: ASSOCIACIÓ DE VEÏNS DEL CASC ANTIC CENTRE SANT PERE APÒSTOL ORGANITZEN LA FESTA MAJOR: AE ERMESSENDA DEL CASC ANTIC ANTIC TEATRE ASSOC. ALTRAITALIA ASSOC. JUVENIL JOVES DEL CENTRE ASSOC. DE COLLES SARDANISTES LAIETANS ASSOC. MUSICAL DE MESTRES DIRECTORS ASSOC. BARNASO ASSOC. CULTURAL LOS RÍOS EN CATALUÑA ASSOC. MESCLADÍS ASSOC. COMERCIANTS DE SANT PERE MÉS BAIX ASSOC. DE COMERCIANTS DEL MERCAT DE SANTA CATERINA ASSOC. VEÏNS I COMERCIANTS VOLTANT DE SANTA CATERINA ASSOC. LLIBRES LLIURES SSOC. DEUTSCHKISTE AMPA CERVANTES BACANTOH DANZA BATALA BARCELONA BIBLIOTECA FRANCESCA BONNEMAISON CA LA DONA ESPAI INFANTIL CASAL DE JOVES PALAU ALÒS CASAL DE BARRI POU DE LA FIGUERA CASC ANTIC PER LA GESTIÓ COMUNITÀRIA CASTELLERS DE LA SAGRADA FAMÍLIA CENTRE CÍVIC CONVENT DE ST. AGUSTÍ CERCLE ARTÍSTIC SANT LLUC COLLA DE DIABLES DEL CASC ANTIC COLLA GEGANTERA DEL CASC ANTIC COMISSIÓ DE PERSONES AMB DIVERSITAT FUNCIONAL DEL CASC ANTIC COR A LITTLE NOTE COR EUSKALHIRIA DRAC MÀGIC ESCOLA DE MÚSICA DEL PALAU EL CENTRE DE LA PLATJA ESBART L’ESPIGA D’OR EICA, ESPAI D’INCLUSIÓ DEL CASC ANTIC ESPLAI LA CAIXA EUSKALETXEA FOMENT DE LA SARDANA DE BARCELONA FUNDACIÓ COMTAL FUNDACIÓ ROURE

26 Festa Major del Casc Antic 2014

dels barris de Sant Pere, Santa Caterina i La Ribera


GEGANTS DE SANT PERE DE LES PUEL·LES GENT GRAN CARRER COMERÇ GRUP DE TEATRE GESPA GRUP INFANTIL DE TEATRE GESPA LA FÀBRICA DEL SOL LA SECA - ESPAI BROSSA LA BANDSAMBANT LA BONNE LA VOLA SERVEIS LES HORTERAS DE LA RIBERA ORQUESTRA INFANTIL I JUVENIL RIBORQUESTRA PARRÒQUIA DE SANT PERE DE LES PUEL·LES PLATAFORMA UNITÀRIA CONTRA LES VIOLÈNCIES DE GÈNERE PIAD (PUNT D’INFORMACIÓ I ATENCIÓ A LES DONES) RAI (RECURSOS D’ANIMACIÓ INTERNACIONAL) RESIDÈNCIA VIGATANS TAULA JOVES COMTAL VEU ANIMAL VEÏNS I VEINES XARXA DE CONSUM SOLIDARI AGRAÏMENTS: DOLORES JULIANO (PREGONERA DE LA FESTA MAJOR) EMILY BEGRICH (GUANYADORA DEL CONCURS DE CARTELLS) AJUNTAMENT DE BARCELONA / CIUTAT VELLA EL BORN CENTRE CULTURAL ESCOLA DE MÚSICS - RAVAL’S BAND LA CASA DELS ENTREMESOS EQUIPAMENT POU DE LA FIGUERA FUNDACIÓ LA CAIXA MERCAT DE SANTA CATERINA MUSEU PICASSO MUSEU DEL REI DE LA MÀGIA MUSEU DE LA XOCOLATA MUSEU DEL MAMUT MUSEU D’HISTÒRIA DE BARCELONA ÒMNIUM CULTURAL PALAU DE LA MÚSICA CATALANA TALLER DE MÚSICS - MARXING BAND UMBRACLE DE BARCELONA ZOO DE BARCELONA

Festa Major del Casc Antic 2014 dels barris de Sant Pere, Santa Caterina i La Ribera

27


Més informació a:

www.festamajorcascantic.cat Descarrega’t l’app FM Casc Antic per a Android i Iphone, amb tota la informació de la Festa Major.

facebook.com/ FestaMajorDelCascAnticDeBarcelona @FM_cascantic #FMCascAntic instagram.com/ festamajorcascantic

Programafestamajorcascantic2014  

Programa Festa Major Casc Antic 2014

Programafestamajorcascantic2014  

Programa Festa Major Casc Antic 2014

Advertisement