Page 1

on stage

Soraya Kusters CO2G, Visuals


Voorwoord Mijn naam is Soraya Kusters, een 22-jarige student aan de Fontys Academy for Creative Industries. Voor het vak Visuals heb ik een conceptboek moeten maken over mezelf, iets wat voor mij persoonlijk best pittig was. Ik haat het om in mezelf te graven en mijn diepste gevoelens en gedachtes naar boven te halen. Dan word ik namelijk heel emotioneel en dat wil ik helemaal niet. Toch moest het gebeuren en dit is het eindresultaat. In dit conceptboek kunt u de echte mij zien. Hoe ik te werk ben gegaan, maar ook hoe ik ben als persoon en hoe ik bepaalde dingen zie. Alles heeft betrekking op mij; van de plaatjes tot de kleuren die ik heb gebruikt. Het heeft allemaal een reden en een diepere betekenis en hopelijk komt het op u hetzelfde over als op mij. Enjoy!

3


Inhoudsopgave Mijn droomhuis 7 Straatjutten 9 Kernwaarden

11

Visie

13

Moodboard

15

Conceptnaam

17

Logo

19

5


Mijn droomhuis Mijn warme en gezellige appartementje is te vinden in Londen, een stad waar ik helemaal gek van ben. Het is een open ruimte met grote ramen die je een uitzicht over de stad geven. In de woonkamer staan twee zwarte leren banken waar je lekker in kunt ploffen met rode en grijze kussentjes. De vierkante salontafel is van hout. Tussen de banken, die in een soort hoek zijn neergezet, staat nog een houten bijzettafeltje met een grote bos rode bloemen erop. Tegenover de banken staat een grote zwarte of houten kast die de hele muur beslaat met vakken van verschillende grootte. Deze vakken zijn gevuld met cd’s, dvd’s en boeken die ik in al die jaren heb gekocht. Ook staan er foto’s in van vrienden, familie en artiesten die mij inspireren en kaartjes van festivals die ik heb bezocht. In het midden is een groot vak waar mijn big ass tv in staat. Rechts zie je een grote houten eettafel staan voor zo’n 8 personen. Vrienden en familie heb ik namelijk graag over de vloer en zijn dan ook altijd welkom. De houten stoelen zijn bekleed met zwart leer. Tegenover die eettafel is een kleine keuken met lichte kastjes, maar een donker aanrechtblad. Ik ben toch een ramp in de keuken, dus meer dan het hoognodige heb ik niet nodig. Verder naar rechts zie je twee deuren die leiden naar een badkamer en een slaapkamer. In de slaapkamer staat links van de deur een lange, zwarte ladekast waar allerlei rommelspullen in zitten, omdat ik niks kan weggooien. Op die kast staan verschillende hebbedingetjes en twee zilveren opbergdozen waar allerlei speciale herinneringen in zitten, zoals brieven, kaarten en concertkaartjes. Aan de andere kant van de kamer staat een make-uptafel waar al mijn make-up en sieraden op staan. Tegen de rechtermuur staat een tweepersoons bed, aangekleed met kussens in het rood, grijs en zwart. Aan beide kanten van het bed is een deur; de linker leidt naar een walk in closet, de rechter naar de badkamer. Het hebben van een grote badkamer, die simpel en wit is, zodat de ruimte groter lijkt, heb ik namelijk opgegeven voor een grotere ruimte voor kleding en schoenen.

7


Straatjutten

9


Kernwaarden Kernwaarden huis Sociaal - Gezellig - Warmte - Besluiteloos - Betrouwbaar Open - Vrijheid - Tegenstrijdig - Persoonlijk - Passie/betrokken Kernwaarden straatjutten Stoer - Buiten - Kleur - Kunst - Creatief - Artistiek - Natuur - Stadsleven - Rust Materialen - Chaotisch - Donker - Reiziger - Chaos - Wandelen - Detail - Vormen Kernwaarden combineren 1. Natuur - Buiten - Wandelen - Rust - Reiziger - Vrijheid - Open 2. Rust & Chaos - Natuur & Stadsleven - Tegenstrijdig - Besluiteloos 3. Kunst - Creatief - Artistiek - Kleur - Detail - Vormen 4. Sociaal - Gezellig - Warmte - Passie - Betrokken - Persoonlijk - Betrouwbaar

Betro

uwba

ar

Veelz ij

dig

Genaa

kbaar

Passie

Intern

ation

aal

11


Visie “The world is one big, open stage, where you can show your passion(s) in 10 different ways and still be you” Internationaal: Engelse visie Engeland, en dan voornamelijk Londen, is belangrijk voor me, het hoort bij mij. De passie voor de stad en eigenlijk alles wat Brits is, is er langzaamaan ingekropen en steeds als ik er kom, krijg ik een gevoel van thuiskomen over me heen. Genaakbaar: ‘open’ Een open houding hebben; over mezelf, maar vooral ook naar anderen toe. Je kan altijd bij me terecht als je ergens mee zit of steun nodig hebt; ik zal er altijd voor je zijn. Passie: ‘stage’ en ‘passion(s)’ Muziek, festivals, vrienden en familie zijn heel belangrijk voor me. Zonder kan ik echt niet leven. Het is ook heel belangrijk om je passies te laten zien, die hoor je niet weg te stoppen. Veelzijdig: ‘10 different ways’ Je kunt me overal voor inzetten en zal altijd minstens een poging wagen om het te volbrengen. Verder ben ik ervan overtuigd dat vele wegen naar Rome leiden en niet maar eentje. Betrouwbaar: ‘still be you’ Mensen kunnen me altijd vertrouwen; alles wat me verteld wordt, blijft ook echt bij mij. Ook vind ik het heel belangrijk om trouw te blijven aan jezelf. Waarom deze visie? Ik wil sterker worden als het gaat om in de spotlights staan en dan vooral als ik het onderwerp ben. Dat vind ik heel moeilijk en daar wil ik mee leren omgaan.

13


Moodboard

15


Conceptnaam Brainstormronde 1 BE.YOU.tiful - beYOUtiful - B.U. - BE.YOU - BE YOU. - beYOU - You Rock - ...pop Dit was het allemaal toch net niet. ‘Be you’ vond ik te simpel, niet sterk genoeg. ‘Beyoutiful’ was juist te lieflijk, iets wat niet echt bij mij past. Toen ik zag dat anderen kernwoorden van zichzelf gingen koppelen om zo aan een conceptnaam te komen, probeerde ik dat ook. Nadat ik mijn kernwoorden had vertaald in het Engels, ging ik er nog eens voor zitten. Brainstormronde 2 Asfire (aspire+fire) - Working on a Dream - Versatility - Multi-... Nog steeds niets waarvan ik dacht: wow! Ik kwam er absoluut niet meer uit, dus vroeg ik hulp aan anderen. Ik heb hen mijn visie verteld en zij kwamen met heel andere ideeën. Brainstorm anderen Show (me) YOU - Be you, be passionate - Stage your passion to the world - World of staged passions - Stage your passions - World of identities - Stage your identity - World of passion - Worldstage passion - The world is your stage - Stage - Stagion - On stage En hier zat mijn conceptnaam bij. Deze simpele, maar sterke naam die ik gekozen heb, omschrijft eigenlijk alles; mijn kernwaarden, mijn visie en wat ik ermee wil bereiken.

ON STAGE

17


Logo

Mijn logo laat twee spotlights zien, gericht op de bovenste trede van de ladder waar de hand naar reikt. De spotlights staan voor wat ik wil bereiken, namelijk in de spotlights staan met mij als onderwerp zonder me extreem kwetsbaar te voelen. De hand staat voor mij, ik wil mezelf naar die spotlights toe werken. De ladder staat voor de stappen die ik moet nemen. Het logo laat dus precies zien wat ik wil bereiken. Het duurde even tot dit logo tot me kwam; ik kwam niet veel verder dan een spotlight. Wat klasgenoten vertelden me toen dat het dan over kon komen dat ik dan artiest wilde worden. Nee, dus. Mijn docente kwam toen met het idee om een trap te pakken waar iemand opliep met een spotlight aan het einde. Ik ben dat uit gaan tekenen, maar ik kon het niet op papier zetten, zoals het in mijn hoofd zat. Na wat verder te schetsen, kwam ik uiteindelijk met dit logo.

19


Conceptboek Iam2 Expo