Page 1

SOPREMA ALSAN FLASHING / FLASHING COLOR. ТЕЧНИ 1-КОМПОНЕНТНИ ХИДРОИЗОЛАЦИИ ЗА ЛАДНА АПЛИКАЦИЈА КАЈ СПОЕВИ И ПРЕМИНИ.

К О М П О Н Е Н ТА


* SOPREMA ALSAN – 1-КОМПОНЕНТЕН СИСТЕМ. КЛУЧНА ПРЕДНОСТ. Сé едно дали при реновирање, репарации или кај нови градби: хидроизолација на рамни кровови, кај споеви и премини, пробиви и комплексни детаљи денес сé почесто се изведува со течни синтетички фолии. Брзо и сигурно. И згора на тоа финансиски поволно.

*

За ладна апликација кај споеви и премини SOPREMA, светскиот пионер во областа на течни синтетички фолии за хидроизолација, разви единствен 1-компонентен систем на база на битумен и полиуретан: ALSAN Flashing за употреба кај долни и скриени слоеви и ALSAN Flashing Color за конечни завршни слоеви. И двата производи се аплицираат сосема едноставно – со ваљак и четка. Како резултат од тоа се добива долотрајна, трајно еластична хидроизолација, која е отпорна на УВ-зраци и алкали и која повеќе не мора механички да се зацвртсува.

К О М П О Н Е Н ТА

**


ЗА ДОЛНИ И СКРИЕНИ СЛОЕВИ:

ЗА КОНЕЧНИ ЗАВРШНИ СЛОЕВИ:

ALSAN FLASHING. *

ALSAN FLASHING COLOR. **

– 1-компонентна BITU-PU-смола за течна

– 1-компонентна PU-смола за течна

хидроизолација, која кај споеви и премини во

хидроизолација, која кај споеви и премини во

долни и скриени слоеви ладно се аплицира и

конечни, завршни слоеви ладно се аплицира и

која не дозволува меѓу неа и подлогата да

која не дозволува меѓу неа и подлогата да избие

избие влага – хоризонтална и вертикална употреба

влага – хоризонтална и вертикална употреба – се нанесува во два слоја влажно на влажно, со

– се нанесува во два слоја, со полиестерски

полиестерски армирачки филц

армирачки филц, вториот слој се нанесува по

– грундирање: да

кусо време - грундирање е потребно само во

– врзува на сите вообичаени подлоги

специјални случаи

– бои: сива (стандард RAL 7032) и други

– врзува на битумен, минерали подлоги, метал, синтетика/пластика и дрво - боја: кафена

најразлични бои – естетски дизајн на завршната површина со

– по потреба површината се облагородува со

посипување кварцен песок или синтетички

посипување шкрилец

5 4

чипс-перли во боја

5 4 3

3

2

2

1.1

1

1

1 Подготовка на подлогата согласно писмените инструкции 1.1 Грундирање согласно табелата (само кај Flashing Color) 2 Првиот слој се нанесува со ваљак или четка (околу 1,0 кг/м2) 3 Полиестерски армирачки филц. Обработка влажно на влажно и веднаш се премачкува уште еднаш

4 Вториот слој се нанесува со ваљак или четка (околу 1,0 кг/м2) – Flashing по пауза од околу 1 час, Flashing Color се обработува и влажно на влажно 5 Опционално: третиот слој како облагородување на завршната површина (околу 0,2 кг/м2) кој се попрскува со шкрилец или кварцен песок


SOPREMA ALSAN FLASHING / FLASHING COLOR. ИНТЕЛИГЕНТЕН СИСТЕМ. СЕОПФАТЕН АСОРТИМАН. БЕСКОМПРОМИСЕН КВАЛИТЕТ.


ЦВРСТИ АРГУМЕНТИ ЗА АРХИТЕКТИ, ИЗВЕДУВАЧИ И ИНВЕСТИТОРИ. На рамни кровови, балкони, тераси и во постојано влажни простории потребна е перфектна хидроизолација. Затоа SOPREMA разви интелигентни пакетсистеми на база на течна синтетика: ALSAN – тоа се најмодерни, најсигурни производи, кои секому нудат убедливи предности. Со гаранција.

ALSAN им отвора на архитектите и на проектантите можности за креирање, кои со други хидриозолации не можат да се реализираат. Изведувачите кај ALSAN ја ценат пред сé едноставната и сигурна обработка. А инвеститорите за особено чувствителните области во своите објекти со ALSAN добиваат висококвалитетни решенија со оптимален сооднос цена-квалитет.


Правно упатство: SOPREMA ALSAN го задржува правото, своите производи да ги прилагодува на техничките напредоци и составот односно условите на обработка соодветно да ги менува. Ова може да влијае и врз цената. Важат секогаш цените и условите актуелни во моментот на нарачката/издадениот налог.

SOPREMA AG Härdlistrasse 1 8957 Spreitenbach Fon +41(0)564185930 Fax +41(0)564185931 info@sopremaalsan.ch www.sopremaalsan.com www.soprema.ch

FIRST QUALITY

АПЛИКАЦИЈАКАЈСПОЕВИИПРЕМИНИ.КОМПОНЕНТАSOPREMA,светскио�  

ТЕЧНИ 1-КОМПОНЕНТНИ ХИДРОИЗОЛАЦИИ ЗА ЛАДНА АПЛИКАЦИЈА КАЈ СПОЕВИ И ПРЕМИНИ. К О М П О Н Е Н ТА SOPREMA, светскиот пионер во областа на течни...

АПЛИКАЦИЈАКАЈСПОЕВИИПРЕМИНИ.КОМПОНЕНТАSOPREMA,светскио�  

ТЕЧНИ 1-КОМПОНЕНТНИ ХИДРОИЗОЛАЦИИ ЗА ЛАДНА АПЛИКАЦИЈА КАЈ СПОЕВИ И ПРЕМИНИ. К О М П О Н Е Н ТА SOPREMA, светскиот пионер во областа на течни...