Page 1

USER EXPERIENCE IN DE INTERACTIEVE WERELD

Klas: OM404 Stagebedrijf: Expedient Praktijkbegeleider: Sjoerd Beljon Stagebegeleider: Nicky laurentius


1.0 INLEIDING

2


Stel je eens voor, je bent opzoek naar een paar schoenen, een fotograaf, werkkleding etc. het eerste waar jij gaat zoeken is op het internet. Je typt op google.nl snel een paar trefwoorden in, zoals wat en waar, een merk of kwaliteit. Je klikt op enter en de hele pagina staat vol met zoekopties. -Daar kom je je eerste vraag tegen, waarom staat die bepaalde site boven aan? En de andere sites niet? Je klikt een van de sites aan die bovenaan staat. De pagina waar je opkomt spreekt jou niet aan. Je klikt hem weg. -Waarom klik je hem weg? Die site kan toch superhandig zijn? - Je gaat naar de volgende site die in je zoekopties staat. Ook die klik je direct weer weg na dat hij was geladen. -Waarom? - Je kon niet meteen vinden wat je zocht. En zo ga je door tot dat jij volgends je eigen mening de handigste site vindt. Hoe komt die perfecte website tot stand? En hoe komt hij boven in google.nl te staan? Wat maakt een website nou aantrekkelijk voor een zo groot mogelijke groep? Een onderdeel hiervan is User Experience. Zelf heb ik er weleens wat over gehoord maar ik heb er weinig tot geen kennis van.

3

In de periode dat ik bij Expedient stageloop ga ik onderzoek doen naar User Experience. Ik ga opzoek naar antwoorden: Wat houdt het in? Waar dient het voor? Waarom is het zo belangrijk? Door wie wordt het toegepast? Wanneer wordt het gebruikt/toegepast?


2.0 INHOUD

4


2 4 6 6 8 10 12 14 18

5

1.0 Inleiding 2.0 Inhoudsopgave 3.0 Wat is User Experiences? 3.1 Wat houdt het in? 3.2 Waar dient het voor? 3.3 Waarom is het zo belangrijk? 3.4 Door wie wordt het toegepast? 3.5 Wanneer wordt het gebruikt? 5.0 Slot


3.1 WAT IS USER EXPERIENCE

6


User Experiences afgekort ook wel UX houdt in hoe een persoon voelt bij het gebruiken van product of dienst. Alles wat je ziet, gebruikt of voelt. Bij alles waar jij de service van benut krijg jij een gevoel. Bijvoorbeeld: Deze stoel zit comfortabel, deze pen ligt niet lekker in de hand, op deze trampoline kan je goed springen. De gedachten die door je hoofd gaan: Geeft het mij waarde, is het makkelijk te gebruiken en is het ook fijn om te gebruiken?

7

De service die jij benut, kan ook in de vorm van een website, webapplicatie, software of computer besturing zijn. Omdat wij online steeds meer gebruik maken van deze service is User Experience een groot begrip geworden in de interactieve sector en word dit begrip hiermee gekoppeld.


3.2 WAAR DIENT HET VOOR?

8


Tijdens de opkomst van de interactieve sector werd er geen gebruik gemaakt van UX. Ontwerpen werden gebaseerd op 2 dingen, wat jij als ontwerper het mooist vond en wat de klant graag wilde zien. Er werd niet gekeken naar de toekomstige gebruiker, de doelgroep. Waardoor altijd de boodschap en functie van de website altijd slecht over kwam. (Dit was teven ook bij de offline media. Maar deze sector was al wel verder in zijn ontwikkeling.)

9

Door te kijken naar je doelgroep, hun interesses, manier van denken, maken van keuzes en de manier van handelend tijdens het maken van acties kun je de ontwerpen en acties van de site hierop afstemmen. De site zal voor de doelgroep makkelijk en snel te gebruiken zijn. Die acties die jij wil dat zij gaan verrichten zullen zij ook maken. Dus het doel van de klant en bezoeker zal eerder worden behaald.


3.3 WAAROM IS HET ZO BELANGRIJK?

10


Het internet is een groot communicatiemiddel geworden in ons leven. We praten, zoeken, shoppen, onderzoeken en werken er mee. Iedereen kan tegenwoordig zijn eigen site opzetten om te proberen zijn doelgroep te bereiken. Maar dat betekend niet dat deze sites op de juiste manier zijn opgebouwd. Een groot deel van de online kan hier nog veel winst op halen. Ze houden geen rekening met UX. Hierdoor worden hun sites slecht gevonden en zijn ze moeilijk te gebruiken. Daardoor verlaat 68% de website omdat er weinig tot geen aandacht is besteed aan UX. Een pluspuntje voor hun concurrentie. Maar dat hoort niet de bedoeling te zijn.

11

Daarom is het van groot gelang om gebruik te maken van UX. De voordelen hiervan zijn: - Makkelijke vindbaarheid (hoger in google) - Meer bezoekers (hoger in google) - Meer blijvende bezoekers (door een makkelijk te gebruiken site) - Bezoekers die daadwerkelijk acties verrichten (bijvoorbeeld het kopen van een product) - Site wordt sneller en vaker aangeraden/Positieve reviews - Sterker tegenover de concurrentie (jouw website is op hetzelfde of zelfs beter niveau als die van de concurrent) - Hogere winst


3.4 DOOR WIE WORD HET TOEGEPAST

12


13

User Experience worden door verschillende mensen toegepast. Een gespecialiseerd grafisch interactief vormgever, UX-designer, interaction-designer en/of SEO SEA specialist houdt zich hier vooral mee bezig. Zij zorgen ervoor dat de gebruikservaring wordt verbeterd door het verbeteren van de toegankelijkheid.


3.5 WANNEER WORD HET GEBRUIKT?

14


Het gebruik van UX kost tijd en geld. En niet veel kanten hebben daar het budget voor. Daarom passen veel interactieve ontwerpers kleine elementen van UX toe in hun ontwerp. Maar als de klant hier wel graag tijd in wil steken en er dieper op in wil gaan zal het traject worden uitgebreid.

15

Op de volgende pagina word een afbeelding getoond die u het traject laat zien van het UX-proces.


1.

Research: een compleet onderzoek dat bestaat uit interviews, observatie van de gebruiker waarbij wordt gekeken naar de behoefte, wensen en denkwijze, marketingonderzoek, merk onderzoek en er wordt een persona gemaakt van de doelgroep.

2.

Strategy: Op basis van de research wordt een strategie bepaald uit het oog van de gebruiker.

3.

Design: De strategie wordt toegepast op het ontwerp. Er worden wireframes ontwikkeld met een duidelijke structuur en inhoud. Daarna worden de Visuals ontworpen en vervolgens wordt dit gecodeerd. Elk aspect wat hier wordt toegevoegd: De lay-out, het ontwerp, kleur, tekst, video’s en zelfs geluid zal invloed hebben op de gebruiker.

4.

Test/validation: Nu is het tijd om te kijken of het ook daadwerkelijk werkt en hoe de gebruiker hierop reageert. De site wordt getest op toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid. Met Analytics wordt op lang termijn hiernaar gekeken.

5.

Door dit te doen kan je zien hoe en waar je je ontwerp kan optimaliseren.

16


17


4.0 SLOT

18


19

Ik heb de antwoorden op mijn vragen gevonden en weet nu wat UX inhoud. Kort gezegd is User Experiences (UX) is de gebruiksvriendelijkheid, gevoel en het plezier in de interactie tussen de gebruiker en het product. Op web gericht moet het makkelijk te gebruiken, waardevol en efficiĂŤnt zijn voor de gebruiker. Ik kan deze informatie nu toe passen in mijn volgende opdrachten en zo mijn ontwerpen zo efficiĂŤnt mogelijk maken.


Sophie Noordman Expedient experts in internet

User experience in de interactieve wereld style  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you