Page 1

GRAPHIC X

JULIE BUCHHOLTZ NORDHEIM RASMUSSEN & SOPHIE KROGH RASMUSSEN

DESIGNGUIDE R O O M

D È C O R


01 KONCEPTBESKRIVELSE

Room Décor er et boligmagasin til den kreative og mere sofistikeret del af “The Maker Culture”. Magasinet er rettet mod kvinder, som går op i indretning og sætter rammerne for en minimalistisk stil med kant og et personligt touch. Magasinet anerkender og tilgodeser denne del af “The Maker Culture” med gør-det-selvprojekter, som ikke særlig omkostningsfulde og med inspirerende artikler af personer, som er en del af “The Maker Culture”. Room Décor guider gennem flere DIY, inspirerende artikler og inspiration til indretning, så man kan komme godt igang med et stilet, personligt og anderledes hjem.

GÅ TIL ROOM DECOR HER

Link: joom.ag/IpaW


02 LOGO

Til udarbejdelse af logoet har vi anvendt logotypen “Baskerville” regular, som er en serif font. Dette har vi gjort da vi ønsker at skabe et simpelt og stilet look med det formål at symbolisere den mere sofistikeret del af “The Maker Culture”. Vi har justeret på knibningen mellem bogstaverne i “DÈCOR” og ligeledes mellem de to O’er for at skabe et unikt udtryk for logoet. De to O’er i “ROOM” skal symboliserer øjnene på et menneske, da Room Décor handler om at få øjnene op for nye og kreative idéer samtidig oplever og får man sin inspiration gennem synet.


03 MÅLGRUPPE

ROOM DÈCOR er til den kreative gruppe af mennesker, som nyder at bruge sin kreativitet til at redesign antikke og retro møbler samt sætte et personligt twist på deres bolig. De elsker at mixe genbrug med Illums Bolighus og de er vilde med det skandinaviske sofistikeret look med de rene linjer, men de ønsker stadigvæk et twist af personlighed og kant i deres hjem. Alt fra at male farmors vase i en skrigende rød og bruge den til bogholder til at lave eget sofabord ud af en træstub. Størstedelen af målgruppen for ROOM DÈCOR er kvinder, som nyder at shoppe i nichebutikker, hvor produkterne er produceret af ejeren. Samtidig nyder de også at gå i gang med IKEA hacks og griber gerne chancen for at gøre et mainstream møbel til deres eget på den mest økonomiske måde. De er sociale og får inspiration fra hele deres omverden og de er aktive brugere af sociale medier særligt Pinterest, hvor de samler alle deres løbende projekter og idéer til hjemmet.


04 PERSONA

Martha Borum,

København NV Single

Fitness Venner&veninder Sætte lejlighed i stand Café/restauranter Gå med hunden

Martha er 26 år og hun bor sammen med en veninde i hendes egen treværelses lejlighed, som hun er i gang med at istandsætte. Martha er studerende, hvorfor pengepungen til istandsættelsen er begrænset og tages i små drag. Martha læser til Global Business Ingeniør på DTU og hun nyder at være social med sine venner og veninder, hvad enten det er en film på sofaen eller en tur i byen. Martha går op i indretning og følger en masse indretningssider på de sociale medier, hvor hun finder sin inspiration. Hun har blandt andet en Pinterest tavle med gørdet-selv projekter til lejligheden.


05 TYPOGRAFI

Oranienbaum, Regular ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVXYZÆØÅ abcdefghijlkmnopqrstuvxyzæøå 0123456789 Prata, Regular ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVXYZÆØÅ abcdefghijlkmnopqrstuvxyzæøå 0123456789 Raleway, Light ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVXYZÆØÅ abcdefghijlkmnopqrstuvxyzæøå 0123456789

Serif fonten “Oranienbaum, Regular” anvendes til primære overskrifter. Serif fonten “Prata, Regular” anvendes til sekundære overskrifter herunder til underrubrikker. Sans serif fonten “Raleway, Light” anvendes til brødtekst.


06 HÅNDTEGNET TYPOGRAFI

Den håndtegnet typografi anvendes til overskrifter på collagerne for at give et mere “hjemmelavet” udtryk til magasinet. Den håndtegnet typografi er udarbejdet med en pink sprittusch, se evt procesdokumentation.


07 FARVER

#094a46

#e0bfab

#fde800

#87bbb3

#000000

ffffff

Vi har anvendt “The Color Theme Tool” til at udvælge farverne i magasinet. Vi har anvendt redskabet på de udvalgte billeder fra ViSSEVASSE, som er inddraget i magasinet. Dertil har vi valgt en stærk gul for at bryde med det de fine pastel farver. Dette har vi gjort for at give magasinet kant og bryde de fine toner. Desuden symboliserer farven gul kreativitet og fantasi, som er 2 hovedelementer i “The Maker Culture”. Hvor fantasien og kreativiteten ingen grænser har.


08 HÅNDTEGNET ELEMENTER

De håndtegnet elementer er tegnet med en sort sprittusch og inddrages som et symbol for DIY-kulturen. Symbolerne illustrerer nogle af de relevante og mest værktøjer, som anvendes af/i “The Maker Culture”.


09 GIF

SE GIF HER

Giffen er lavet for at vise, hvor simpelt det kan være at redesign et gammelt møbel. Giffen symboliserer indholdet i magasinet, netop hvor simpelt det kan være at moderniserer samt sætte sit personlige præg på et møbel uden, at det behøves at koste mange penge. Link: behance.net/gallery/47341585/GIF


10 FOTOSTIL

Vi har anvendt en simpel fotostil, hvor billedets indhold stĂĽr skarpt og er i fokus. Fotografierne er komponeret sĂĽ de virker harmoniske og i balance, blandt andet anvendes det gyldne snit i nogle af fotografierne.


11 MĂ˜NSTER

Vi har anvendt mønstrene i enkelte overskrifter. Mønstrene er farverige og spraglede, for at symboliserer kreativiteten og fantasien hos de personer, som inddrages i magasinet.


12 GURIELLAMARKETING

Idéen bygger på at vise et “hack” i gadebilledet for at illustrerer, hvor simpelt det at lave en sofa kan være. Her ses det på den kendte “Københavner Bænk”, som er blevet transformeret til en sofa og frit kan benyttes af andre Københavnere.


13 PROCES


14 BEHANCE

SOPHIE KROGH

JULIE RASMUSSEN

Designguide Graphic X  
Designguide Graphic X  

A Design Guide for the Magazine ROOM DÈCOR.

Advertisement