Issuu on Google+

The simplicity of the structures of the building were employed with the horizontal and vertical elements of the repetitive columns and continuous walls.Inspired by Peter Zumthor’s timber design, the floor standard is blurred by the vertical stacking patterns prostruding from the ground level rose up to the ceiling providing an inspiring space for both exhibition and education.The spaces are linked by staircases with the use of chalked oak timber in repetitive manner. The building it self is opened and transparent whereas all the levels are benefited from the windows and the front facade filters the daylight and create an atmosphere of concentration.

21


the spaces are linked by staircases directed through hanging artworks which hanged through the voids. the main intention for the space is to use sustainable materials in its untreated manners to reflect the concept of the design such as chalked oak timber and concrete to complement the concept design of the building rather than competing to each other. the dense vertical stacking blurs the standard of floor levels creating patterns in each each floor recedes with respect to one above and below it. daries and concrete flooring are maintained. the building itself is opened and transparent whereas each levels are benefited from the windows and front facade filters the daylight and create an atmosphere of concentration. The gallery has a distinct appearance from the outside, as gallery visitors unknowingly pass through visual “frame� in the space and transformed into moving art.

21


stair riser randomly stacked

reception desk

shelves

stair riser extended


Object Gallery Annex Project 2012