Page 1

BIZZKIDZ

MANAGEMENT COMPETITIE Overzicht samenwerking 2007-2010


Bizzkidz Management Competitie Gastsprekers finaledagen Barry Paf & Jan-Willem Bruggenwirth DJ & Directeur Radio 538

Mark Rutte

Staatssecretaris Onderwijs

Sjoerd van Stokkum Hoofdredacteur Quote

Durk Jan de Bruin

Oprichter Startpagina.nl

Fleur Kriegsman

Hipvoordeheb.nl

Š BitPress Educatie B.V.


Bizzkidz Management Competitie Finaledag 2007

Š BitPress Educatie B.V.


Bizzkidz Management Competitie Finaledag 2008

Š BitPress Educatie B.V.


Bizzkidz Management Competitie Finaledag 2009

Š BitPress Educatie B.V.


Bizzkidz Management Competitie Finaledag 2010

Š BitPress Educatie B.V.


Bizzkidz Management Competitie

Verslag finaledag Bizzkidz 2010 Na vier intensieve voorrondes plus twee halve finalerondes via het internet zijn de beste teams aanwezig voor de finale bij Hogeschool Inholland in Amsterdam/Diemen.

Van de ruim 5.500 leerlingen van meer dan 250 scholen en instellingen uit het VO en MBO in Nederland en België waren 18 teams doorgedrongen tot de finale. Naast de Nederlandse scholen waren dit jaar uit België, het Sint-Cordulainstituut (Schoten) en Sint-Jozefsinstituut (Oostende) vertegenwoordigd. De finaleteams werden naar opleidingsniveau verdeeld over twee finalepoules waarin zij gedurende 4 finalerondes het fictieve bedrijf DigiSoft marktleider moesten maken in de zwaar concurrerende markt voor educatieve en entertainment games.

De teams werden ‘s ochtends gastvrij onthaald met koffie, thee, cake en koek. Vele teams waren al vroeg uit de veren om op tijd in Amsterdam te kunnen zijn. Nadat iedereen was bijgekomen van de reis werden de teams uitgenodigd om plaats te nemen in de grote zaal. Daar werden zij van harte welkom geheten door Elvire Biegel, directeur van Hogeschool Inholland Amsterdam/Diemen. Zij vertelde over serious gaming en ondernemerschap in het onderwijs bij Inholland en wenste de deelnemers succes met het finalespel.

© BitPress Educatie B.V.


Bizzkidz Management Competitie

Vervolgens was het woord aan de spelleider Leo Bodelier, die de spelregels voor het finalespel uitlegde en de teams nog enkele tips meegaf. Intussen kregen de teams de inlogcodes van het finalespel uitgedeeld. De finale was begonnen! Er werd druk overlegd door de teams en aan de hand van de beschrijving van het fictieve bedrijf DigiSoft werden de strategieĂŤn uitgestippeld. Het doel was om een zo hoog mogelijke winst te behalen en marktleider te worden in de zwaar concurrerende markt voor Educatieve en Entertainment games.

De eerste twee ronden duurden 45 minuten en er moesten beslissingen worden genomen ten aanzien van de prijsstelling, productie, verkoopinspanningen etcetera. Dit alles in een markt waarin groeipercentages van wel 50% tot de mogelijkheden behoorden. Geen eenvoudige opgave dus. Het was van cruciaal belang om een goede eerste ronde te spelen als basis voor de overige rondes.De meegereisde docenten zaten inmiddels ook niet stil. Zij evalueerden het verloop van Bizzkidz 2010 met de organisatie en hadden een aantal goede tips voor verbeteringen.

Na ronde 1 was er een korte pauze waarin de deelnemers zich konden ontspannen. Tijdens deze korte pauze was de spelleiding druk bezig alle beslissingen te verwerken en de resultaten te berekenen van ronde 1. Bij de start van ronde 2 bleek dat de verschillen tussen de teams klein waren. Nog steeds maakte iedereen kans op die prachtige prijzen. Na het nemen en inleveren van de beslissingen van ronde 2 was het tijd voor een uitgebreide lunch, die prima verzorgd was door de catering van Hogeschool Inholland. Š BitPress Educatie B.V.


Bizzkidz Management Competitie

Het middagprogramma werd geopend door de Spelleider met een aantal goed tips voor het vervolg van de finale. Nadat ronde 3 was begonnen gingen de docenten ook zelf de concurrentie aan met elkaar in de docentencompetitie. Gedurende twee spannende ronden gingen zij de strijd met elkaar aan. Uiteindelijk werd de docentencompetitie gewonnen door het team bestaande uit dhr. Ouwendijk van Sg. Pieter Zandt uit Kampen en dhr. Vandeberg van het Jeroen Bosch College uit Den Bosch.

In de laatste twee ronden werd voor de leerlingen de druk verder opgevoerd. Door een tekort aan gekwalificeerde uitzendkrachten kreeg het bedrijf te maken met logistieke problemen. Met de resultaten van ronde 2 en deze nieuwe marktgegevens als uitgangspunt moesten vervolgens de beslissingen voor ronde 3 worden genomen. Daarna was er tijd voor een korte pauze en het verwerken van de beslissingen van de derde ronde door de spelleiding. Nu ging het erom spannen! De resultaten van de derde ronde waren bekend en de teams bereidden zich voor op de alles beslissende laatste ronde. Alles werd uit de kast gehaald en de spanning was te snijden.

Š BitPress Educatie B.V.


Bizzkidz Management Competitie

Welk team zou de beste marketingmix hebben en de orders in de wacht slepen? De nieuwe informatie stond alweer klaar op de spelsite en daaruit bleek dat de markt voor de educatieve software verzadigd begon te raken. De markt voor de entertainment software groeide daarentegen nog steeds sterk en er waren dus nog goede vooruitzichten in de markt voor PlaySoft. Genoeg stof tot nadenken dus! Uiteindelijk was iedereen klaar met zijn beslissingen en konden de finalisten zich ontspannen tijdens de gezellige borrel. Het zou nog even duren voordat de einduitslag bekend zou worden gemaakt en dus konden de finalisten uitgebreid met elkaar discussiëren over het verloop van de finale en de kansen op die prachtige prijzen.

In de tussentijd werden de laatste beslissingen verwerkt om tot de winnaars te komen en werden voor alle finalisten de deelnamecertificaten klaargelegd. Na een dag vol spanning en onverwachte gebeurtenissen was het moment van de prijsuitreiking aangebroken.

In haar inspirerende toespraak vertelde Fleur Kriegsman (18), eigenaar van internetwinkel hipvoordeheb.nl en jurylid van het tv-programma ‘Het ei van Columbus’, hoe zij als 14-jarige besloot te gaan ondernemen door spullen te verkopen via Marktplaats. Als snel verdiende ze veel meer dan de 2,75 euro per uur die ze anders zou verdienen. Aangemoedigd door dit succes wilde ze een eigen bedrijf beginnen. Maar gezien haar leeftijd moest ze hiervoor eerst de rechter om toestemming vragen. Dat zij zich hierdoor niet uit het veld heeft laten slaan, bewijst haar succesvolle website hipvoordeheb.nl. En als tip gaf ze de ondernemers in spé mee, dat ze zeker niet moesten aarzelen om anderen advies te vragen. Toen was het moment van de prijsuitreiking aangebronken. Af en toe werd er al zenuwachtig gefluisterd wie de winnaars konden zijn, maar er was nog niets zeker.

© BitPress Educatie B.V.


Bizzkidz Management Competitie

3e prijs winnaars Op de derde plaats waren de teams Tuned In van het Lyceum aan Zee uit Den Helder en Helder en Multigadget Company van Sg. Pieter Zandt uit Kampen geëindigd. Zij kregen namens Hogeschool Inholland de Ultimate In-Ear Earphones + usb ventilators overhandigd.

2e prijs winnaars De tweede prijzen gingen naar het team Pear van Chr. Sg. Walcheren uit Middelburg en Huis van het Drachtster Lyceum uit Drachten. Zij kregen de Micro DV Camcorder met Extreme Sports Pack aangeboden door ThiemeMeulenhoff.

1e prijs winnaars Uiteindelijk wist het team BlueCherry van Lyceum aan Zee uit Den Helder en het team Zenerot van het Almere College uit Dronten de eerste prijs in de wacht te slepen. Zij ontvingen namens BitPress Educatie die felbegeerde Nintendo DSi game console´s. Als klap op de vuurpijl kregen de ‘Managers van het Jaar 2010’ een rondrit door Amsterdam aangeboden in een exclusieve, stretched Hummer-limousine. Een onvergetelijke ervaring!

© BitPress Educatie B.V.


Bizzkidz Management Competitie Prijzen

Š BitPress Educatie B.V.


Bizzkidz Management Competitie Free publicity

Š BitPress Educatie B.V.


Bizzkidz Management Competitie Free publicity

Š BitPress Educatie B.V.


Bizzkidz Management Competitie Free publicity

Š BitPress Educatie B.V.


Bizzkidz Management Competitie Marketing

Š BitPress Educatie B.V.


Bizzkidz Management Competitie Marketing website

Š BitPress Educatie B.V.

Beeldverslag Bizzkidz  
Beeldverslag Bizzkidz  

Beeldverslag Bizzkidz

Advertisement