Page 1


PFAFF BERNINA LEWENSTEIN BERNETTE PFAFF BERNINA LEWENSTEIN BERNETTE Boeierstraat 10 b, 8102 HS Raalte tel.: 0572 72 41 41 info@meatsalland.nl www.meatsalland.nl

Voor ng: n omgevi Raalte e

Duymelot

De Waag 41, Raalte, tel. 0572-360577


Joop Elders:

Dé woonspecialist in Beleef onze vernieuwde showroom met sanitair, tegels en nu ook keukens!

Onze plaats in badkamerland staat al jaren op de kaart. Door ons aanbod van tegels te vernieuwen en met keukens uit te breiden, bieden we nu een totaalconcept voor uw hele woning.

En uiteraard adviseren wij u graag over kleuren en materialen, over duurzaamheid en keuzes voor de toekomst, over comfort en genieten … En over de mooiste, slimste en handigste snufjes en gadgets voor in de badkamer!”

Op onze nieuwe keukenafdeling laten wij u met een groot aantal keukenopstellingen zien wat de mogelijkheden zijn. Wij bieden uitsluitend keukens van topkwaliteit en passend bij ieders budget. Ook voor alle keukenapparatuur kunt u uiteraard bij ons terecht. Net als bij het sanitair doen wij voor het plaatsen van de keukens een beroep op ons betrouwbare netwerk van installateurs en tegelzetters, terwijl Joop Elders voor u het vaste aanspreekpunt blijft.

Een opvallende trend in de badkamer is dat de producten steeds groter worden. Eigenlijk is dat niet gek, want door grote producten te gebruiken lijkt ook de ruimte groter. En dat geeft rust en ruimte. Zeker als de badkamer zelf bescheiden van omvang is. XXL dus, of het nou om tegels, douchewanden of plafonddouches gaat. Ook een vrijstaand bad geeft de badkamer een ruimtelijk gevoel. En kiest u voor een bad gemaakt van Solid Surface? Dan kiest u voor een heerlijk zacht en natuurlijk materiaal. Extra ontspannend! Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze badkamerarchitect adviseert u graag.

De allernieuwste trends op badkamergebied!

Grootste assortiment vloertegels van de regio

Directeur Michel Trip: “Bij Joop Elders hebben we een passie voor badkamers. En dat is in uw voordeel! Want bezoekt u onze showroom, dan zullen wij u altijd verrassen met de laatste trends en innovaties.

Naast badkamers en keukens biedt Joop Elders een grote keuze in wand- en vloertegels. Michel Trip: "Bij tegels denken mensen aan de badkamer, toilet of keuken. Maar er zijn ook prachtige tegels,


Sanitair | Keukens | Tegels

Raalte en omgeving bijvoorbeeld met een houtstructuur, die de woonkamer een luxe uitstraling geven. Hygiënisch, niet van echt hout te onderscheiden en ideaal bij vloerverwarming. Recent is een spiksplinternieuwe vloerenafdeling gerealiseerd met mooie voorbeeldvloeren. Ik zou zeggen: kom kijken!"

installatie, van demontage tot oplevering. Want bij Joop Elders houden we graag alles onder één dak. Eén aanspreekpunt, één afgesproken prijs, duidelijkheid! Wij nodigen u van harte uit in onze vernieuwde showroom, laat u inspireren!

Altijd een passend ontwerp

Michel Trip en Robert Vloon

Graag gaan we voor u aan de slag met een uniek ontwerp voor uw nieuwe badkamer of keuken. Precies passend bij uw smaak, wensen en gezinssamenstelling. Om ons advies echt op maat te kunnen maken, komen we graag de situatie bij u thuis bekijken. Op een moment dat het u goed uitkomt. Dan kunnen we het ontwerp perfect op die situatie aanpassen en ook direct alle technische mogelijkheden met u bespreken. Advies op maat dus, of u nu kiest voor een subtiele verandering of een complete make-over!

Ontzorgen van A tot Z!

Joop Elders realiseert de badkamer, keuken of tegelvloer, die bij u past. Afgestemd op uw persoonlijke leefstijl en budget. De deskundige specialisten van Joop Elders verzorgen de complete renovatie en

Bezoekadres: Boeierstraat 4 8102 HS Raalte Contact t 0572 - 361 111 e sanitair@joopelderssanitair.nl i www.joopelders-badkamers.nl Openingstijden Ma. t/m vrij. 9.00 - 17.30 uur Zaterdag 9.00 - 16.00 uur Zondag Gesloten Afspraken na sluitingstijd op maandag t/m vrijdag in overleg mogelijk!


24/7 storingsdienst Voor storingen aan CV, elektra en alle andere technische installaties

0570 - 53 18 88 www.sallandservice.nl

24/7 storingsdienst 24/7 24/7 storingsdienst storingsdienst Voor storingen aan CV, elektra en alle Voor storingen aan elektra Voor storingen aan CV, CV,installaties elektra en en alle alle andere technische andere technische installaties andere technische installaties Een service van Nijhof, Willemsen en Habel

0570 - 53 18 88 0570 0570 -- 53 53 18 18 88 88

www.sallandservice.nl www.sallandservice.nl www.sallandservice.nl

De nieuwe AIXAM sensation klaar voor een nieuwe generatie. • • • •

Méér vermogen 16 inch velgen Schoner Nóg zuiniger dan voorheen • Nieuwe, volwassen uitstraling • Nieuw chassis en meer gewicht voor een betere wegligging. AIXAM is tevens de eerste brommobielfabrikant die al aan de Europese regelgeving van 2018 voldoet.

EINDELIJK VOLWASSEN!

Zelf uitproberen? Maak nu vrijblijvend een afspraak!

v.a. €11.248,- inclusief kosten rijklaar. Financiering behoort tot de mogelijkheden.

Autobedrijf Mollink Praamstraat 13 8102 HM Raalte

Tel 0572-35 81 51 info@autobedrijfmollink.nl autobedrijfmollink.nl

Tegelzetbedrijf

BEZOEK ONZE SHOWROOM VOOR EEN VAKKUNDIG ADVIES! TEL: 06-51607412

WWW.MDRAALTE.NL


ER ME AL AN ! D AR JA 10

Stichting De Cirkel • Monumentstraat 57 b • 8102 AK Raalte Tel. 06-20134461 • www.decirkelraalte.nl


BEVEILIGING

COMMUNICATIE

Stationsstraat 40 Raalte 0572 352511

Wij zijn er voor u Voor, tijdens en na de uitvaart. Ook als u niet of elders verzekerd bent.

M: 06 - 20 44 40 74 Telefoon: 0572 - 35 26 27 (24 uur per dag, ook in het weekend)

Lifgerusstraat 1a, Raalte www.monutaholtmaat.nl

ELEKTRO

www.beekmanelektro.nl


r a a j Tien e s d n a l l a S r e i v l e d n Wa e s g a da Kop in de Koerier van augustus 2008: Sallandse Wandelvierdaagse wordt derde mega-evenement van Raalte. Grote woorden op een tijdstip dat de eerste wandelaars zich nog moesten aanmelden. Toch waren ze profetisch, want het avontuur dat 10 jaar geleden aangegaan werd, is uitgegroeid tot een van de grote wandelvierdaagsen in Nederland met meer dan 3500 deelnemers uit binnen- en buitenland.

Gemoedelijk Het Sallandse landschap en de gemoedelijke volksaard zijn aspecten die bezoekers van buiten de regio verrast doen staan: “We wisten niet dat het hier zo mooi is en de mensen zo aardig.” Nergens vind je binnen zo’n beperkte regio als Salland zo veel afwisseling in het

26 Raalte Koerier

landschap. Dat wordt uitgebuit door de routes iedere dag door een van de karakteristieken te leiden. De dag van Wijhe gekenmerkt door het rivierenlandschap langs de IJssel, de dag van Heino over landgoederen en langs havezaten, de dag van Luttenberg met accent op de het heuvellandschap en de dag van Heeten door de agrarische landerijen. Daarbij verwelkomen de doorkomstdorpen de wandelaars allerhartelijkst. Wijhe heeft een eigen interpretatie van Halloween en laat griezelen als Hallowieje, Heino heeft de woensdag uitgeroepen tot Rode Woensdag en legt de rode loper uit, Luttenberg houdt van een verrassing en houdt zijn ontvangst zo lang mogelijk geheim en Heeten richt een compleet


Oktoberfest aan. En wat de gemoedelijkheid betreft: wie doet haenig an.

Gratis advies SW4D beschouwt kritiek en wensen als gratis advies en doet daar iets mee. Wandelaars, afkomstig uit meer dan 300 plaatsen, herkennen dat en vertellen het enthousiast door. Zij zijn de grootste ambassadeurs. Laten we zeker ook niet de vrijwilligers en sponsoren vergeten. Zonder hun inzet en steun is zo’n groot evenement niet te realiseren. Daarbij is het hartverwarmend dat veel vrijwilligers en sponsoren blijk geven van sympathie en vertrouwen door reeds jarenlang aan de SW4D verbonden te zijn.

Jubileum Dit jaar wordt dus de 10e editie gevierd. Het wordt een feestje met extra muziek en animaties. Voor de deelnemers is er een herinneringsmagazine en in aanloop naar de vierdaagse zijn vier weken lang oefenroutes verspreid op 40.000 adressen in Salland.

Wâh! i o o m

Doe mee aan de SW4D! De Sallandse Wandelvierdaagse wordt gehouden van 24 t/m 27 oktober. Deelname op minder dan vier dagen is ook mogelijk. De afstanden zijn 20, 30 en 40 km. Voor kinderen tot 14 jaar is er een route van 8 km met daaromheen een programma van activiteiten en vermaak. Inschrijven kan tot 21 okt. 20.00 uur voordelig op de website sw4d.nl, daarna aanmelding aan de balie in de vierdaagsetent op de Domineeskamp in Raalte tegen vol tarief. Komt u niet wandelen, bezoek dan de intocht op de Grote Markt op 24 oktober vanaf 13.00 uur. Breng een bloemetje mee voor de helden!

Raalte Koerier 27


Schoolstraat 34 info@hvbl.nl

0572-36 38 36 www.hvbl.nl

Staat je huis onder water?

Gunstige restschuld financiering tot 1 januari Helaas kennen veel mensen het begrip ‘mijn huis staat onder water’. Dat betekent dat je met verlies je huis moet verkopen. Vanaf de kredietcrisis in 2008 kwam dit regelmatig voor. Veel mensen bleven na het verkopen van hun huis met een schuld zitten: een zogenaamde ‘rest-schuld’. Lastig wanneer je een nieuw huis wilde kopen. Gelukkig was daar aan gedacht: een speciale restschuldfinanciering. “En nu wordt het opletten” vertelt Ron List, “vanaf 1 januari 2018 gaat die regeling op de schop.” Restschuld “De restschuldfinanciering is speciaal in het leven geroepen voor mensen die de pech hadden dat hun huis niet méér maar juist minder waard werd. Tijdens de kreditcrisis kwam dit helaas regelmatig voor” legt Ron List, financieel adviseur bij Hannink, Van Bladeren & List uit. “Dat is natuurlijk heel vervelend

wanneer je weer een nieuw huis wilt kopen. De speciale ‘restschuldfinanciering’ houdt in dat je je ‘verlies’ zeg maar goedkoop kunt financieren. Dat betekent dat de rente over dat bedrag voor maar liefst 15 jaar aftrekbaar is.” Rente aftrekbaar Tot zover heeft Ron dus goed nieuws.

Maar goed nieuws is geen nieuws. “Nee, helaas moet ik ook nu de mensen weer wijzen op een addertje onder het gras. Deze regeling wordt vanaf 1 januari afgeschaft.” Voor mensen die hun huis met verlies (moeten) verkopen maar wel een nieuwe hypotheek willen heeft dit gevolgen. “Zeker”, knikt Ron, “ik zal een voorbeeldje geven”. Zoals altijd pakt hij er pen en papier bij. “Kijk maar even mee. Stel: op basis van je inkomen kan je inclusief € 10.000,- aan restschuldfinanciering € 315.000,00 lenen. Dan kan je een huis kopen van circa € 300.000,-. Na 1 januari kan je door het vervallen van deze fiscaal gunstige regeling nog maar circa € 285.000,- lenen. Dat scheelt al gauw € 30.000,Huis verkopen Als je huis ‘onder water staat’ en je hebt verhuisplannen dan heeft de komende jaarwisseling ernstige financiële gevolgen. Gezien de huidige lage rentestand kan het erg gunstig zijn om de restschuldfinanciering voor 1 januari 2018 aan te gaan. Dat betekent wel dat je woning voor 1 januari 2018 verkocht moet zijn. “En een voorlopige koopakte is niet voldoende” waarschuwt Ron.

Wie de schoen past Ron adviseert deze groep huizenbezitters dan ook om eens langs te komen on de zaken op een rijtje te zetten. “Regelmatig komen er mensen op ons kantoor aan de Schoolstraat in Raalte. Een afspraak maken is niet nodig en vaak levert zo'n oriënterend gesprek waardevolle informatie op!”


Klaar de w voor inter ?

Elders Totaalinstallateur B.V. Boeierstraat 2 8102 HS Raalte

T 0572 - 351 278 E info@elders-installatie.nl I www.elders-installatie.nl

*Bij het afsluiten van een serviceabonnement. Kijk voor de voorwaarden op www.loohuisgroep.nl/acties


De Havekamp 3, 8105 AZ Luttenberg// info@installround.nl De Havekamp 3, 8105 AZ Luttenberg// info@installround.nl De Havekamp 3, 8105 AZ Luttenberg// info@installround.nl De Havekamp 3, 8105 AZ Luttenberg// info@installround.nl

 Elektra Elektra Elektra Elektra  Sanitair Sanitair Sanitair Sanitair  Loodgieterswerk Loodgieterswerk Loodgieterswerk Loodgieterswerk  CV installatie  CV CV installatieen enonderhoud onderhoud  installatie en onderhoud CV installatie en onderhoud  Dakgoten Dakgoten Dakgoten Dakgoten  Timmerwerken  Timmerwerken Timmerwerken  Timmerwerken

Tot snel! KOM OOK EENS LANGS IN WIJHE! Uw zekerheid CBW-erkend Kopen bij een CBW-erkende winkel biedt vele voordelen, maar vooral meer zekerheid. Zij hanteren algemene voorwaarden die je als consument extra goed beschermen.

Keurmerk Kwaliteit Keukenbranche Aan dit keurmerk kan de consument een keukenzaak herkennen waar je met een gerust hart een keuken kunt kopen. Keukenland Wijhe is zo’n keukenzaak.

5 Jaar garantie Keukenland Wijhe staat achter onze geleverde keukens en geven dan ook in de meeste gevallen 5 jaar garantie. (Showroomapparatuur is bijvoorbeeld een uitzondering).

Over ons Als familiebedrijf met jarenlange ervaring in het keukenvak proberen wij ons te onderscheiden door vooral onze persoonlijke aanpak. Dit zult u ervaren voor, tijdens en na uw aankoop. Al onze medewerkers hebben liefde voor het vak waar-

door ze in het ontwerpen, adviseren, bestellen en monteren het verschil maken. Het doel is 100% tevredenheid wat we denken te bereiken door eerlijkheid en transparantie.

Keukenland Wijhe Wengelerafweg 6 8131 TG Wijhe

0570 - 52 20 32 info@keukenland.nl www.keukenland.nl


Frits komt graag bij u thuis + raamdecoratie + laminaat + tapijt + gordijnen

+ pvc vloeren + behang

Handelsweg 4, Wijhe (0570) 521 368 fritsvanderlinden.nl

U kunt uw geld maar één keer uitgeven Kies zekerheid, kies Aarnink

Alle werkdagen geopend van 8.00 tot 17.00, zat. 9.00 tot 16.00 uur. Wij produceren, monteren en leveren o.a.: Kunststof kozijnen • Kunststof deuren • Kunststof schuifpuien • Dakkapellen • Gevelbekleding In elke gewenste maat en kleur.

www.aarnink.nl

Paderbornstraat 1, 7418 BP Deventer; tel: 0570 - 676600

0170494.pdf 1

14-12-2016 10:09:


Man biedt zich aan voor o.a.: • TUIN Klussen • TUIN Onderhoud - Achterstallig Onderhoud • Paar Extra Helpende Handen • Ook Hulp bij uw Verhuizingen

E-mail: cherazas@gmail.com Tel. 06 - 24 69 26 11

Te koop:

Potgrond, tuinaarde, koemestkorrels etc. B. v. Dartel Hogeweg 24, Wijhe Tel. 0572 - 357176 www.vandartelpotgrond.nl

Gratis bezorging Raalte e.o.


De nieuwe Toyota Yaris Nu in de showroom

Feel the energy! Toyota introduceert de nieuwe Toyota Yaris. Deze is er al vanaf € 14.495,- of met Private Lease vanaf €259,- per maand*. Je betaalt dan alleen nog benzine. Leverbaar in een zuinige én krachtige 1.0 of 1.5 benzinemotor of als hybride. Met de Yaris Hybrid rijd je tot 50% van je tijd elektrisch, zonder stekker, want hij wekt automatisch zijn eigen energie op. Ontdek het zelf en doe de Energy Challenge in de showroom of kijk op Toyota.nl.

Gemiddeld brandstofverbruik (EC2015/45W) van 3,3 L /100km (30,3 km/L) tot 4,8 L /100 km (20,8 km/L) , CO₂ 75-109 gr/km. * Toyota Financial Services leasetarief per maand o.b.v. Private Lease, 48 mnd, 10.000 km/jaar, incl. max. bonus/malus, BTW en inruilpremie van Toyota, excl. brandstof • Tarieven kunnen afwijken bij gekozen uitvoering, wijziging van opties, looptijd, kilometrage, schadevrije jaren en gewicht • Geldig vanaf 1 mei 2017 • Wijzigingen en drukfouten voorbehouden • Info via directsales@toyotafs.nl of 0347 - 367 955. Afgebeeld Yaris 1.5 Hybrid Bi-Tone automaat rijklaar vanaf €23.995,-. Wijzigingen voorbehouden. Importeur: Louwman & Parqui B.V. Meer info: bel gratis 0800-0369 of ga naar www.toyota.nl.

Morrenhof

Raalte, Klipperweg 5, 0572-361616 www.morrenhof.nl 48 Raalte Koerier

Raalte Koerier - 8-2017  
Raalte Koerier - 8-2017  
Advertisement