Page 1


HALLOWEEN I SØNDERBORG skattejagt for børn og barnlige sjæle

Hjælp os med at finde de manglende guldtænder og vær med i lodtrækningen om 3 x gavekort til Sønderborg Handel. (1500 kr. - 1000 kr. - 500 kr.)

from ntist

Dr.De

Hell

HORROR HOUSE fra 16.oktober

I starten af 1900-tallet huserede den berygtede tandlæge Dr. Dentist i Sønderborg. Dr. Dentist var en grumme karl og især mistænkt for at udbore patienternes guldtænder, for derefter at sælge guldet på det sorte marked. Men for at ingen skulle opdage, hvor den grumme tandlæge gemte guldet, måtte han være snedig og gemme de gyldne tænder i byens mange butikker. – Måske ligger nogle af dem der stadig…? Dr. Dentists tandlægeklinik lå i Perlegade nr. 48 på 2.sal. Det siges at tandlægeklinikken stadig findes, og måske er der glemte guldtænder tilbage? Tør du finde hvor mange guldtænder der er gemt rundt i byen? Find det rette antal guldtænder hos nedenstående butikker og vær med i lodtrækningen om 3 x gavekort til Sønderborg Handel.

Deltager kupon fås i følgende butikker: Nielsen's Børnetøj - Jutta Sko - Jensen's Bøfhus - C.Carstensens Tehandel Fahrendorff Optik - Sportsmaster - Neye - Wagner - Matas Perlegade Tøjeksperten - Huset Torré - Skoringen Perlegade, samt på Perlegade 48, 2. sal er der også gemte guldtænder i venteværelset - hos tandlægen - bedøvelseslokalet og på toilettet.


e l sty DAYS

GOD STIL til STÆRKE PRISER

OPLEV NYHEDERNE I VORES UDSTILLING OG FÅ PROFESSIONEL RÅDGIVNING

SPAR

30%

Kom ind PÅ UDVALGTE i butikken og DESSINER se de mange farver!

GARTEX STOFGARDINER

Stofgardiner syet med wavesbånd. Fås både som lette undergardiner og som tunge loungegardiner.

Besparelsen på de 30% gælder dessinerne nr. 1098, 1125, 1118 og 1126.

KØ-TILBUD

VI GØR DET NEMT FOR DIG Vælg det serviceniveau der passer dig bedst

DIG

DIG

Vi gør det for dig

DIG

Lad os gøre det sammen

Gør det selv

VI HJÆLPER DIG HELE VEJEN normalpris 299,MONTERING Vi kan montere dine gulve og gardiner for dig

GARANTBUSSEN Book os til et uforpligtende hjemmebesøg på garant.nu

BRUG FOR HJÆLP?

Vi gør det hele for dig

199,-

MØBLER

Vi kan hjælpe med at flytte dine møbler

pr. m2

ASK TIBRO OPMÅLING

Gratis opmåling til gulve og gardiner

LÅN MED HJEM Se om det passer i dit hjem inden du køber

AFMONTERING Vi kan fjerne dit gamle gulv, inden vi lægger nyt

FINASIERING Lån uden renter og gebyrer

Garant Sønderborg Als Gulvservice Stenager 15 b, 6400 Sønderborg, 74 42 24 04, www.garant.nu Åbningstider: Mandag - Torsdag: 9.30 - 17.30, Fredag: 9.30 - 18.00, Lørdag: 9.30 - 13.00

SPAR 100,-

3 stavs askeparket med hvid matlak. Monteres med limfrit clicksystem. Velegnet til gulvvarme. 13 x 180 x 2200 mm. Begrænset lager.

normalpris 480,-

369,pr. m2

EGE QUADRO

SPAR 111,-

Klassisk tæppe fremstillet i ren, ny uld. Tæppet findes i 2 lyse farver i 400cm bredde. 5 års garanti mod gennemslid. Godkendt af Dansk Indeklima Mærkning. Luvvægt 1250 g/m2. Restparti - findes kun i butikker med hele ruller.


Tør du tage plads i stolen hos Dr. D. – The dentist from Hell

Har du tandlægeskræk eller vil du gerne have det? Så har du i efterårsferien mulighed for at komme på et uhyggeligt besøg hos Dr. Dentist i klinikken på Perlegade 48, 2. sal. Et besøg, der med garanti vil brænde sig fast i erindringen. Tekst: Kim Holm. Fotos: Kim Holm og Mia Lilliendahl. Egentlig er klinikken nedlagt for mange mange år siden, men rygterne siger, at den berygtede Dr. Dentist er vendt tilbage med sine gruopvækkende behandlingsformer og er klar til at tage imod nye patienter med ondt i bisserne. Tør DU besøge ham, tør DU sætte dig i stolen og åbne munden? Hvis du tør, så er klinikken åben den 16., 17. og 18. oktober mellem kl. 11-17 og den 19. mellem kl. 9-15.00 Den uhyggelige idé med at skabe et horror house i Sønderborg som halloween-aktivitet i efterårsferien er skabt i hovedet på eventmageren Mia Lilliendahl fra virksomheden Eventør – og de uhyggelige tanker har fået frit spil, så der er noget at glæde sig til – selvom det bliver uhyggeligt. - Jeg har arbejdet med events i mange år og har mange spændende ting liggende. Jeg fik derfor idéen til at lave et horrorhouse og lavede en aftale med Sønderborg Handel. Idéen har jeg haft i flere år, men nu sker det og det glæder jeg mig til. Det bliver indrettet som en gammeldags tandlægeklinik i starten af 1900-tallet med udstyr og inventar som man brugte dengang. Lokalerne bliver indrettet i ugen op til og det bliver sjovt at gøre det så uhyggeligt som muligt. Det hele kommer til at foregå på anden sal i Perlegade 48 – faktisk ved siden af en rigtig tandlægeklinik, så jeg håber ikke, ’patienterne’ går forkert i de dage, siger Mia Lilliendahl, der dog holder tand for tunge med, hvad der ellers kommer til at ske i klinikken. Foruden den originale indretning bliver der selvfølgelig også brugt lys- og lydeffekter for at gøre oplevelsen så autentisk som muligt. For at skabe liv i lokalerne er der engageret rollespillere, der udgiver den som tandlæge, klinikassistent med mm. Besøget på tandlægeklinikken er dog ikke for sarte sjæle, derfor skal man mindst være 8 år for at aflægge besøg.


Jernbanegade 19, 6400 Sønderborg


FALL WINTER 2019 3.399.-

6.700.-

2.500.-


Vi vil skræmme folk halvt ihjel Uhyggen begyndte allerede for et par uger siden, hvor der som forberedelse til et horror house i efterårsferien blev afholdt zombi-workshop på Efterskolen EPOS ved Fynshav. Her fik en flok friske deltagere prøvet kræfter med at lave de mest uhyggelige sminkninger i hovedet og på arme og hænder. Tekst & Fotos: Kim Holm og Mia Lilliendahl.

På loftet, helt oppe under spindelvævene, blev det efterhånden mere og mere uhyggeligt som timerne gik. Her brugte 10 deltagere og specialeffekt-eksperten Janus Winther nemlig en søndag eftermiddag i september på, at lave de mest autentiske og uhyggelige sminkninger som man ellers kun ser på film og tv. -Nogle af deltagerne var dem, der skal være med som rollespiller eller hjælpe med at sminke i horror houset. Vi lærte mange forskellige tricks til, hvordan man kunne få forskellige ting til at se helt rigtigt ud, som for eksempel zombibid, ansigtshuller og flænsede hænder. Og det glæder vi os til at kunne bruge i efterårsferien. Når man har en ekspert til at fortælle, hvordan man skal gøre, så lærer man det også hurtigt. Så er det også nemt at spørge om gode råd undervejs. Alt det vi lærte skal bruges. Vi valgte at holde workshoppen allerede i starten af september, så der var god tid til at øve sig og til at bestille de forskellige effekter hjem. Det vildeste bliver naturligvis ansigtet til Dr. D. – The dentist from Hell. Vi vil skræmme folk halvt ihjel. Men det er grænseoverskridende at sidde med et andet menneske og splatte det helt til og smaske alt muligt i ansigtet, siger Mia Lilliendahl, der er eventmager. Nogle af sminkningerne er sværere at lave end andre, viste det sig hurtigt, men næsten alt kan lade sig gøre - bare man er tålmodig. I de dage hvor horror house har åbent, møder alle ind et par timer før, så der er god tid til at sminke og gøre klar.


97,6 %

af vores kunder mener at

Vi er venlige og

imødekommende

*)

*)

Her kan du se, hvad kunderne bl.a. sagde:

Og hele 98,8 % forventer også at være kunde i banken fremover. Det bekræfter os i, hvor vigtigt det er at tilbyde

97,6 %

mener, at bankens medarbejdere er venlige og imødekommende

>

Omhyggelig rådgivning

94,7 %

mener, at vores medarbejdere er fagligt dygtige

>

Holdbare løsninger

>

Ordentlige produkter

>

Gode priser

>

Kasser med betjening

>

Direkte telefonnummer til rådgiveren

Vi har i juni måned gennemført en tilfredshedsanalyse blandt 2000 tilfældigt udvalgte kunder. Vi er glade for de mange besvarelser og de flotte karakterer.

90,3 %

giver udtryk for, at de har tillid til deres rådgiver

93,2 %

mener, at deres rådgiver overholder indgåede aftaler

98,0 %

mener, at banken alt i alt lever op til deres forventninger

93,0 %

vil gerne anbefale banken til familie, venner og bekendte

- og at være nærværende og give sig tid til at lytte, når man gerne vil have tilfredse, loyale kunder. Ønsker du at være kunde i en bank, der lige har fået en ”tilfredshedssmiley” af sine kunder, skulle du kigge ind og få et tilbud på dine pengesager. Medbring evt. dit Nem-ID. Ring gerne i forvejen, hvis du ved, hvem du helst vil tale med.

Perlegade 40 · 6400 Sønderborg · Tlf. 7333 1800 · e-mail: sdbg@kreditbanken.dk Sætter du pris på at blive behandlet gammeldags ordentligt og foretrækker du en solid lokalbank, der har sine rødder i det sønderjyske, så er Kreditbanken et godt valg for dig. Hos os er hver eneste kunde en vigtig kunde. Derfor er du sikker på at arbejde sammen med en medarbejder, som viser dig interesse og respekt og har hjertet med i rådgivningen.


Efterårets Smagninger 2019 Mad & Whisky med Jesper & Martin

Fredag d. 15.11.19 hos det Sønderjyske Køkken, Perlegade 50, 6400 Sønderborg / 18:00-ca. 21:30 Vi prøver denne aften at skabe nogle unikke match mellem mad og whisky. Martins viden om whisky og Jespers madkundskaber, vil gøre dette til en alternativ og meget spændende aften, hvor ganen og smagsløgene bliver forkælet

Pris 695,Gin aften med Simon Frimann fra 1975bySimon

Torsdag d. 21.11.19 på Vinlageret Perlegade 10, 6400 Sønderborg / 18:30-21:30 Simon gæster igen butikken, og en aften med ham går ikke stille for sig. Faglighed, entusiasme og energi omkring passionen for gin, deles med deltagerne. Der skal smages 6 rene gin og 3 cocktails. 1975bySimon byder på en high-end portefølje af gin fra hele verden. Pris 375,-

Brus og bobler

Fredag d. 27.12.19 hos Det Sønderjyske Køkken Perlegade 50, 6400 Sønderborg / 19:00-21:00 Nytårskuren hvor vi skåler i bobler og Champagne! Kom og smag på over 15 forskellige og lad dig inspirere til de helt rigtige valg til jeres nytårsaften. Om det er til H.M. Dronningens tale, Nytårs-menuen eller boblerne kl. 24:00, så har vi udvalget. En stående smagning i afslappet stil i lokalerne hos Det Sønderjyske Køkken. Boblerne bliver ledsaget af små hapsere og kransekage. Vi holder vinlageret åbent for salg fra 21:15-22 i Perlegade 10 Pris 200,-

Mad & Øl (Het Anker) - Brøggeriet

Onsdag d. 23.10.19 hos Brøggeriet Rådhustorvet 6, 6400 Sønderborg / 19:00-ca. 22:00 Jacob vil i samarbejde med Brøggeriet skabe en gastronomisk oplevelse, hvor øl og mad skal komplimentere hinanden. Jacob tager udgangspunkt i det spændende sortiment, som det belgiske kult-bryggeri Het Anker leverer. Meld dig til en spændende og anderledes smagsoplevelse. Pris 400,-

Juleøllen er landet Fredag d. 01.11.19 på Vinlageret hos Wohlenberg Perlegade 10, 6400 Sønderborg / 19:00-20:30 Vi har alle juleøllene klar. Kom og smag – gør et godt køb. Der kan smages på ca. 20 forskellige øl fra diverse bryggerier. En stående smagning i afslappet stil, hvor der skænkes øl-smagsprøver ved tønderne. Der serveres lidt snacks. Pris 200,-

Den store Portvins-smagning Torsdag d. 07.11.19 hos Det Sønderjyske Køkken Perlegade 50, 6400 Sønderborg / 19:00-21:00 Vi har over 20 spændende portvine klar. Kom og smag og gør et godt køb. Der kan smages på alt fra Ruby,Tawny, LBV, Colheita til de eftertragtede Vintage Portvine. En stående smagning i afslappet stil, i lokalerne hos Det Sønderjyske Køkken. Det Sønderjyske Køkken står for nogle små hapsere. Pris 200,-

Wine-dinner på Hotel Baltic Tirsdag d. 12.11.19 Hotel Baltic, Havbo 29, Høruphav, 6470 Sydals / 18:30-ca. 22:30 Med fokus på kærligheden til de bedste råvarer, lokale producenter og den personlige service, byder Hotel Baltic i samarbejde med Wohlenberg velkommen til denne særlige aften. Gæsterne forkæles med en 6-retters menu og dertil særligt tilpasset vinmenu. Afsluttes med kaffe og chokolade fra Summerbird. Pris 1000,-

Julehygge - kundeaften Onsdag d. 13.11.19 i butikken hos Wohlenberg Perlegade 10, 6400 Sønderborg / 19:00-21:00 Vi får besøg af vores leverandører Sv. Michelsen Chokolade, Kudsk Specialiteter, Hr. Skov, samt Holy Bean kafferisteri. Aftenen byder på delikate smagsprøver, ét godt glas vin og masser af inspiration. Stående smagning i afslappet og hyggelig julestemning. Pris 100,-

Vinfestival (for ALLE os der elsker vin)

Onsdag d. 30.10.19 hos Det Sønderjyske Køkken Perlegade 50, 6400 Sønderborg / 18:30-20:30 Vin, vin og mere vin. Kom og smag mere end 50 forskellige udsøgte vine. Vi får besøg af 6 leverandører, som detaljeret kan fortælle dig om historie, samt kvaliteten i netop deres produkter. En stående smagning i afslappet stil, i lokalerne hos Det Sønderjyske Køkken. Det Sønderjyske Køkken står for nogle små hapsere. Pris 150,-

Billetter kan købes på www.wohlenberg.dk eller på vinlageret.


AUTUMN

Blazer 800.-

2019

Kjole 800.-

Bluse 500.-

V-neck Pullover 700.-

Pullover 1.000.-


Halloween - en uhyg elig tradition med en lang historie De fleste forbinder Halloween med udhulede græskar, udklædte børn og slik ved døren, men de færreste ved måske, hvorfra traditionen stammer. Tekst: Kim Holm Mange tror, at Halloween er en amerikansk tradition, men traditionen stammer faktisk fra en keltisk festival eller høstfest. Den ældgamle festival, ved navn Samhain, blev afholdt for første gang for mere end 2000 år siden i Meath amt, Irland. Kelterne troede, at denne tid på året var et tegn på en overgang, hvor forhænget mellem denne verden og den næste blev løftet, og hvor alle ånder fra de afdøde i det foregående år rykkede videre til det næste liv. Men hvis overgangen mellem de levendes og dødes verden faldt sammen, ville de døde komme til live igen og skabe uro, ballade og stridigheder mellem de levende. Man tændte derfor blandt andet bål for at bortskræmme hekse og onde ånder, som også hærgede frit denne aften. Navnet ’Halloween’ er en sammentrækning af ’All Hallow’s Evening’ som er aftenen før Allehelgensdag. Kristne verden over har markeret de tre dage for ’All Hallows’ Eve’ siden 900-tallet. De tre dage inkluderer Halloween ’All Hallow’s Eve’ der ifølge irsk og amerikansk tradition altid er den 31. oktober og følges af Allehelgensdag ’All Hallows’ og sidst Allesjælesdag ’All Soul’s Day’ den 2. november. I Danmark har man siden middelalderen haft den kristne højtid allehelgensdag for at hylde martyrer og helgener. Først blev den altid afholdt den 1. november, men efterfølgende ændredes kalenderen og nu til dags falder Allehelgensdag altid på den første søndag i november. I mange kirker er der fortsat tradition for, at nævne det sidste års afdøde fra sognet. Halloween kom til USA med de irske immigranter i midten af 1800-tallet. Siden er traditionen blevet udbredt til andre verdensdele og således er for eksempel Halloween-festivaler i New Orleans, Bangkok, Los Angeles, New York og Limoges i Frankrig blevet til must-see-stops på den globale festscene. De, der leder efter mere skræmmende måder at fejre højtiden på, tager til historiske tilholdssteder i Salem, Massachusetts, eller til Draculas hjemsted i Rumænien. Vovehalse kan få et godt gys i et af de mere end 2.500 hjemsøgte tilholdssteder verdenen over, der er blevet til en to milliarders forretning. Den amerikanske måde at fejre Halloween på, kom til Danmark i løbet af 1990´erne og siden slutningen af 2000´erne har Halloween med græskarlygter, masker og hyggelig uhygge hørt efteråret til.


Vind gavekort på 500 kr. til Sønderborg Handel... Send ordet ZOMBIE på sms til 40280100 og deltag i lodtrækningen


FLERE FRYGTER TANDLÆGEN END DØDEN Næst efter store højder er tandlægens bor noget af det, der kan få allerflest voksne danskere til at gyse. En undersøgelse ved Forsknings- og Behandlingscenter for Tandlægeskræk, er der flere, der frygter tandlægen enddøden.

SKRÆKKEN OPSTÅR I BARNDOMMEN Tandlægeskræk kommer i forskellige grader – fra en smule nervøsitet til fobisk angst. Af dem, der er i den sidste kategori, skyldes deres stærke tandlægefrygt i 85 procent af tilfældene, at de har været ude for en traumatisk hændelse hos tandlægen, som for de flestes vedkommende skete i barndommen. Årsagen hertil er formentlig, at et barn, når det træder ind på en tandlægeklinik for første gang, og til det er omkring 12 år, er særligt disponeret for at få tandlægeskræk. »Det er de år, hvor barnet får indtryk og lærer, hvordan det skal omgås verden. Den dårlige oplevelse vil sætte sig i barnet, som sandsynligvis vil forsøge at undgå tandlægebesøg efterfølgende. Det er første tegn på tandlægeskræk og starten på en ond cirkel, hvor frygten for tandlægens bor stiger i takt med, at tandhygiejnen bliver dårligere.

Perleshoppen.dk

Alt i smykkedele til hjemmelavede smykker

Danmarks største udvalg i englevinger

Perleshoppen.dk Linde Alle 8 - 6400 Sønderborg - 42264129


Profile for sonderborg-handel

Sønderborg Handel Halloween e-avis 2019  

Sønderborg Handel Halloween e-avis 2019