__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1


REVISTA ESCOLAR CURS 2012-2013. Nº17

ÍNDEX BENVINGUDA .......................................................... PÀG. 2 SUMARI ..................................................................... PÀG. 3 L'ENTREVISTA …...................................................... PÀGS. 4 - 6 P3 …............................................................................ PÀGS. 7 - 9 P4 …............................................................................ PÀGS. 10 - 12 P5 …............................................................................ PÀGS. 13 - 15 PRIMER ….................................................................. PÀGS. 16 - 17 SEGON ….................................................................... PÀGS. 18 - 19 TERCER ..................................................................... PÀGS. 20 - 22 QUART …................................................................... PÀGS. 23 - 25 CINQUÈ ..................................................................... PÀGS. 26 - 28 SISÈ …........................................................................ PÀGS. 29 - 31 ENGLISH …................................................................ PÀG. 32 MÚSICA ….................................................................. PÀG. 33 ED. ESPECIAL …........…............................................. PÀG. 34 MENJADOR …............................................................ PÀGS. 35 - 36 AMPA …...................................................................... PÀG. 37 AGRAÏMENTS …........................................................ PÀG. 38

1

ESCOLA POMPEU FABRA. LLORET DE MAR


REVISTA ESCOLAR CURS 2012-2013. Nº17 BENVINGUDA Ja teniu a les mans la revista "Som nosaltres ", la revista de la nostra escola. Aquest curs el centre d'interès és el treball per projectes. Es tracta d'una metodologia que parteix dels interessos dels nens, fomentant el treball en equip i les relacions entre les diferents assignatures en funció d'una temàtica. El Pla d'autonomia de centre ( P.A.C.) de l'escola contempla els projectes com una eina per construir els aprenentatges, avaluable en els informes que es lliuren a les famílies. Amb la revista d'aquest any també donem compliment d'un altre dels objectius del P.A.C.: donar a conèixer la feina dels mestres i de l'escola. Com podeu veure, cada curs o nivell ha elaborat un projecte, amb el guiatge dels mestres i el protagonisme dels nens. Des d'aquí volem destacar l'esforç de tot el professorat per endegar maneres de fer que permeten l'entrada de la vida a les aules. Com sabeu, nosaltres som un equip directiu nou. La nostra voluntat durant aquests mesos ha estat la de servir a la comunitat educativa, amb un esperit de senzillesa i transparència. " Tot poder és un deure ", deia l'escriptor francès Víctor Hugo; i en aquesta línia nosaltres hem intentat fer el que s'ha de fer en cada moment. Volem agrair especialment la col·laboració de la Núria Camps, administrativa de l'escola, i d'en Xavi Lanzas, president de l'Ampa. Ells han fet que la nostra tasca tingui més llums i menys angoixes. Gràcies Núria. Gràcies Xavi. També volem reconèixer la feina dels membres de la junta de l'Ampa, de les mares i pares delegats de classe i de les mares que decoren el vestíbul de l'escola quan arriben les festes. Ells ens han ajudat amb les seves gestions, les seves idees i el seu treball. Per últim, valorar el treball de la Lara, la Noèlia, la Magda, la Patrícia i en Sergi, mestres del nostre centre i membres de la comissió que ha fet possible que " Som nosaltres " estigui a les vostres mans. Només ens queda desitjar-vos que gaudiu de la revista.

L'equip directiu

2

ESCOLA POMPEU FABRA. LLORET DE MAR


REVISTA ESCOLAR CURS 2012-2013. Nº17 SUMARI Aquest curs el tema triat per fer la revista ha estat “ELS PROJECTES” que cada classe o curs ha preparat. El treball per projectes és una metodologia que es basa en oferir eines que puguin ajudar als nens i les nenes a pensar per ells mateixos, a investigar, a aprendre dels seus errors i dels seus encerts i d’aquesta manera també a aprendre a ser crítics. Aquests projectes tenen aplicació en el món real més enllà de l’aula i busquen crear una educació interdisciplinària amb un significat, en comptes de lliçons curtes i aïllades com s’ha fet sempre a l’escola tradicional. No hem d’oblidar que a la societat actual els/les mestres treballen amb grups de nens i nenes de cultura i de nivells d’habilitats i aprenentatges molt diferents. Per tant, aquesta metodologia dóna l’oportunitat als infants d’escollir què volen treballar i què els interessa i això fa que tot el que aprenen tingui un significat per a ells. A més a més també s’aconsegueix que hi hagi una gran motivació davant de cada aprenentatge. El treball per projectes es realitza seguint els següents passos: 1. Tria d’idees amb la intenció de trobar un tema. 2. Tria democràtica d’un projecte. Es realitza entre la totalitat de propostes dels components i després d’haver escoltat les argumentacions presentades. 3. Expressió verbal o escrita dels coneixements previs. QUÈ SABEM? 4. Expressió oral o escrita de les preguntes i qüestions que ens fem sobre el tema escollit. QUÈ VOLEM SABER? 5. Concreció dels mitjans, de les activitats, ... que consideren necessari consultar, realitzar... per tal d’obtenir respostes a les seves qüestions. COM HO FAREM? 6. Realització de les activitats proposades per l’alumne o per les persones adultes (visites, excursions, visualitzacions d’audiovisuals, entrevistes...) 7. Expressió orals, escrita o gràfica del que han après sobre el tema (llibrets, murals, xerrades amb altres companys de cicle o de l’escola). 8. Avaluació del procés realitzat. Sintetitzant: - Proposta. - Elecció. - Planificació. - Realització. - Revisió. Esperem que els projectes realitzats pels vostres fills/es us agradin.

3

ESCOLA POMPEU FABRA. LLORET DE MAR


REVISTA ESCOLAR CURS 2012-2013. Nº17 ENTREVISTA A L' EQUIP DIRECTIU

Aquest curs escolar s'ha estrenat un nou equip directiu al centre. És per això que no hem volgut deixar escapar l'oportunitat d'entrevistar-lo. En Toni Barrionuevo (Director), l'Anna Lloses (Cap d'Estudis) i en Pep Roca (Secretari) van contestar amablement una tria de les preguntes que van redactar els alumnes de 6è. Els representats de 6è i encarregats de fer d'entrevistadors van ser l'Andrea Coloma (6èA), en Reinaldo Calderón (6èB) i la Sara Lanzas (6èC). DIRECTOR: TONI BARRIONUEVO. 1. Per què vas voler ser director? A veure , en principi mai no m'ha agradat destacar, (...). La Conxi no volia continuar i jo portava uns anys a l' escola, no volia que vingués ningú de fora a ser director i en vista que no hi havia cap company al claustre que s' animés a agafar el càrrec vaig pensar que em tocava, que havia de fer un pas endavant i intentar presentar-me de director i buscar un equip per tal de portar l' escola endavant. 2. Després de l'experiència et tornaries a presentar per director? (Rialles) Jo estic content. Fa molt la relació que tinguis amb els companys i amb la resta de mestres. Això és important perquè, si per exemple, haguéssim començat i la relació no hagués estat bona o haguéssim tingut molta gent en contra doncs potser ens ho hauríem pensat. Problemes sempre n'hi ha encara que la cosa vagi bé, en una comunitat tan gran sempre hi ha dificultats, gent que opina diferent, això és normal. Però sí, tenint en compte això, i que les coses van bé, estarem un any més. 3. Com creus que va l'educació dels nens? Jo penso que bé perquè tenim un grup de mestres que treballen molt i estan per la feina. Tenen una bona relació amb els nens/es en general. Hi ha un bon ambient a l'escola. Quan un va a la seva feina i se sent a gust rendeix més.

4

ESCOLA POMPEU FABRA. LLORET DE MAR


REVISTA ESCOLAR CURS 2012-2013. Nº17 4. Quina sensació es té en tenir l'escola a les teves mans? En principi, feia una mica de respecte però és una feina com una altra. Jo m'ho plantejo com una feina diferent. Hi ha dificultats però, com quan feia de mestre. Intento fer-ho el millor que sé. 5. De quin curs escolar tens més bon record? De tots tinc bons records. Potser el primer que vaig tenir. Era un primer, el curs 98-99, que fins i tot hi ha gent famosa d'aquell curs: en Marc Muniesa, futbolista del Barça; el campió d'Espanya de velocitat d'ordinadors, en Pol Bonet... M'agrada estar amb els nens/es, m' agrada fer de mestre. De tothom tinc bon record. 6. Què fas en el teu temps lliure? Estic amb la família. Encara jugo a futbol tot i que l' any passat vaig tenir un problema de salut greu i he d'anar amb compte. CAP D'ESTUDIS: ANNA LLOSES. 1. Exactament, quina és la teva funció dins l'equip directiu? Bàsicament el que faig és preparar els horaris a principi de curs de tota l'escola i desprès fer un document que es diu Programació General de Centre junt amb el director i el secretari i en aquest document hi és tot, el que fan els alumnes i els mestres. Després al llarg del curs preparar les substitucions dels mestres que es posen malalts, tenir preparat qui acompanya a les excursions, i solucionar els problemes que van sorgint. 2. Què fas quan ets al despatx? Quines feines són les més importants? Mirar que totes les aules estiguin cobertes, substituir els mestres malalts i molta paperassa. 3. Milloraries l'educació pels nens especials? Sí sempre, malgrat que en aquest moments estan ben atesos. Tenim un Equip d'Assessorament Psicopedagògic (EAP), hi ha una psicopedagoga l'Helena i tot i que anem ben encaminats i aconsellats encara es poden fer moltes més coses. També necessitem recursos econòmics i personal. 4. Estàs contenta amb els teus companys de l'equip directiu? (Rialles) Sí molt. Són molt treballadors i molt macos. 5. Et resulta fàcil el teu treball? Fàcil no hi ha res, però fet amb ganes em vaig sortint. Només han passat 5 mesos, és nou per mi i hi ha dies que costa i que són molt durs però clar, com a totes les feines. 6. Què fas en el teu temps lliure? Quina música t'agrada? Quin és el teu programa de televisió preferit? Intento caminar pels voltants de Lloret, a Sant Pere del Bosc, La Montgoda, Fenals i no m'agrada una música en concret sinó grups musicals com

5

ESCOLA POMPEU FABRA. LLORET DE MAR


REVISTA ESCOLAR CURS 2012-2013. Nº17 Fleetwood Mac, m'agrada molt la música clàssica, els solistes com Madonna i també m'agrada la música moderna que escolteu vosaltres. De la televisió m'agraden tipus de programes com documentals, les notícies i programes de riure “La que se avecina” o “Polònia”, em relaxo i ric. SECRETARI: PEP ROCA. 1. T'agrada ser secretari? Buf, no precisament, i m'explico. Jo sóc mestre, m'encanta estar amb els nens i la feina de secretari fa que estigui moltes hores tancat entre quatre parets davant d'una taula i amb molts números al davant. Si m'hagués agradat hagués estat economista, administratiu, però s'ha de fer i agafo la feina amb il·lusió. 2. En què consisteix ser secretari? Com ho portes? Ho porto més bé del que pensava i consisteix bàsicament en portar els comptes absolutament de tot, tot el que comporta el moviment econòmic que Déu n'hi do, com comptes generals, sortides i excursions, reutilització de llibres, preparar certificats i paperassa de tots els mestres i atendre a tota la gent que entra a l'oficina i aquí he de fer esment d'una persona essencial que és la Núria Camps, l'administrativa , sort tinc d'ella perquè sinó no sé si me'n sortiria. 3. Què en penses de les retallades? Horrorós, terrible i traumàtic en el sentit que hem de passar d'una època de molta bonança a una on s'ha de fer exactament el mateix, sense que ningú se n'adoni, amb la meitat de la meitat, i això es fa molt difícil. 4. Si no haguessis sigut mestre què t'agradaria ser? Saps quin és el problema? Que a la meva manera de pensar, es neix per ser mestre, és a dir, des de que s'és nen un bon dia sense donar-te'n compte decideixes que no sortiràs mai de l'escola i és el que em va passar a mi. De petit no sabia molt bé a que dedicar-me però aquells mestres m'agradaven molt. 5. Quina música t'agrada més? Sóc una persona que li agrada absolutament tot, jo sóc de Camprodon i és molt tradicional ballar i escoltar sardanes i danses tradicionals catalanes, m'agrada la música clàssica i escoltar RAC 105, Pop, Hip-Hop... 6. Quines coses t'agrada fer fora de l'escola? Últimament no puc fer el que m'agrada perquè tinc un petit negoci, una botiga, m'encanta despatxar la gent, el contacte amb la gent, però el que sí m'agrada molt és esquiar, anar a buscar bolets, esports d'hivern.

Moltes gràcies per respondre les nostres preguntes. Ha estat un plaer. Us desitgem molta sort!!!

6

ESCOLA POMPEU FABRA. LLORET DE MAR


REVISTA ESCOLAR CURS 2012-2013. Nº17 EN TABALET ( P3A)

El nostre projecte ha consistit en treballar el conte del nom de la classe: en Tabalet. Hem explicat el conte, l’hem dramatitzat, hem fet jocs per taules de mates, de llengua, hem escrit el nom dels personatges... En definitiva, ara coneixem els diferents animals del conte, quin so fa cada un, com es diuen… i moltes coses més. En les següents imatges podeu comprovar com ens ho hem passat de bé i tot el que hem après. http://picasaweb.google.com/eipompeufabra/ConteDEnTabalet#slideshow

7

ESCOLA POMPEU FABRA. LLORET DE MAR


REVISTA ESCOLAR CURS 2012-2013. Nº17 ELS TRES PORQUETS ( P3B) La classe de P3B som la classe dels tres porquets i per això hem fet diferents activitats relacionades amb el conte. Ho podeu veure a continuació: https://picasaweb.google.com/eipompeufabra/CONTEELSTRESPORQUETS

8

ESCOLA POMPEU FABRA. LLORET DE MAR


REVISTA ESCOLAR CURS 2012-2013. Nº17 LA CAPUTXETA VERMELLA ( P3C) Aquest curs estem treballant el conte de la “Caputxeta Vermella” i hem après a representar el conte amb unes divertides titelles de dit dels personatges principals fetes per nosaltres.

La caputxeta

El llop

L'àvia

El caçador

9

ESCOLA POMPEU FABRA. LLORET DE MAR


REVISTA ESCOLAR CURS 2012-2013. Nยบ17 EL PEIX IRISAT ( P4A)

http://www.slideshare.net/revistapompeufabra/peixirisatp4-a

10

ESCOLA POMPEU FABRA. LLORET DE MAR


REVISTA ESCOLAR CURS 2012-2013. Nº17 ELS FOLLETS SABATERS ( P4B) ELS NENS I NENES DEL P-4 B HEM TREBALLAT MOLT REALITZANT EL PROJECTE DEL NOM DE LA CLASSE:

ELS FOLLETS SABATERS

RACÓ D´INFORMACIÓ I MATERIAL RELACIONAT AMB EL CONTE.

FENT LA DECORACIÓ DE L´AULA

REPRESENTACIÓ AMB TITELLES

11

ESCOLA POMPEU FABRA. LLORET DE MAR


REVISTA ESCOLAR CURS 2012-2013. Nยบ17 EL CARGOL I L'HERBA DE PONIOL ( P4C)

12

ESCOLA POMPEU FABRA. LLORET DE MAR


REVISTA ESCOLAR CURS 2012-2013. Nยบ17 ELS LLOROS ( P5A)

13

ESCOLA POMPEU FABRA. LLORET DE MAR


REVISTA ESCOLAR CURS 2012-2013. Nº17 ELS DINOSAURES ( P5B)

LA CLASSE DE P5B “EL SOLDADET DE PLOM” HEM FET EL PROJECTE DELS DINOSAURES. VOLEU SABER QUÈ HEM INVESTIGAT?

HEM BUSCAT MOLTA INFORMACIÓ ALS LLIBRES QUE HEM PORTAT DE CASA.

HEM DESCOBERT QUE HI HAVIA DINOSAURES DE MIDES MOLT DIFERENTS. ELS MÉS PETITS EREN COM UNA GALLINA I ELS MÉS GRANS PODIEN FER MÉS DE 28 METRES DE LLARG.

HEM COMPARAT LA NOSTRA MIDA AMB LA DEL DIPLODOCUS.

HEM NECESSITAT TOTS ELS NENS I NENES DE LA CLASSE PER FER UNA FILA DE 28 METRES, QUE ÉS LA LLARGADA DEL DIPLODOCUS 14

ESCOLA POMPEU FABRA. LLORET DE MAR


REVISTA ESCOLAR CURS 2012-2013. Nº17 EL COS HUMÀ ( P5C) LA CLASSE DE P5-C HEM FET EL PROJECTE DEL COS HUMÀ

PER GRUPS BUSQUEM INFORMACIÓ DE LES PREGUNTES QUE VOLEM SABER EN ELS CONTES QUE HEM PORTAT DE CASA. ESCRIVIM EL QUE ANEM DESCOBRINT, I AMB L'AJUDA D'IMATGES, HO EXPLIQUEM ALS COMPANYS. HEM LOCALITZAT ALGUNS DELS OSSOS MÉS IMPORTANTS DEL NOSTRE COS AMB UN ESQUELET

AMB AMPOLLES DE PLÀSTIC, DESCOBRIM QUE SENSE LES ARTICULACIONS ELS OSSOS NO ES PODRIEN MOURE.

HEM DESCOBERT QUE NO TOTS TENIM LA MATEIXA SANG. PREGUNTEM A CASA QUIN ÉS EL NOSTRE GRUP SANGUINI I FEM UN GRÀFIC DE BARRES. 15

ESCOLA POMPEU FABRA. LLORET DE MAR


REVISTA ESCOLAR CURS 2012-2013. Nº17 LES VERDURES I HORTALISSES (1r)

LES VERDURES I HORTALISSES QUÈ SABEM ?

QUÈ VOLEM SABER ?

- A l' hort del meu avi hi ha tomàquets, enciams, pebrots, pastanagues,....

- Com es planten els tomàquets,

- Quan fèiem P-5 regàvem l' hort i recollíem les verdures.

- Com creixen els arbres fruiters i les seves fruites.

- Els tomàquets verds no es mengen.

- Com podem ajudar a créixer les verdures.

- Com es planta i com creix un enciam.

- A l' Índia reguen força les fruites quan fa calor.

- Volem saber el nom de totes les hortalisses.

HEM PLANTAT A l'escola vam plantar un enciam i una fava dins un test. Els vam plantar el mes de Novembre. Pel Gener l'enciam ja estava a punt de menjar i el vam sortejar entre els nens de la classe per fer una amanida. La fava està florint des del Febrer, i ara estem a punt de veure com creix la fava. Mireu el nostre hortet !!

16

ESCOLA POMPEU FABRA. LLORET DE MAR


REVISTA ESCOLAR CURS 2012-2013. Nº17 També hem plantat llenties, mongetes dins un pot de vidre. L'hem posat al costat de la finestra i HA CRESCUT!!

QUÈ HEM APRÈS? • Els noms de les verdures : col, fava, pebrot, pastanaga, maduixa, enciam, bleda, ceba, mongetes , alls. • Les parts de la planta: arrel, tija, flor i fruit. • Què necessita la planta per créixer? El Sol, l'aigua i l' adob. ( són les vitamines). • S' ha de tenir cura de les plantes, i regar-les quan la terra està seca.

L'EXCURSIÓ A RUCS DEL FAR A l'Octubre vam anar d'excursió a Arenys de Munt, a visitar una granja, que està situada en un espai natural molt bonic. Allà vam pujar amb els rucs, vam donar de menjar a les cabres i vam plantar un enciam.

17

ESCOLA POMPEU FABRA. LLORET DE MAR


REVISTA ESCOLAR CURS 2012-2013. Nº17 LA PREHISTÒRIA (2n) Els nens de segon han decidit treballar la Prehistòria. Han sorgit molts dubtes i els hem intentat solucionar mitjançant diferents activitats.

Els homes van conviure amb els dinosaures?

Com van descobrir el foc?

Sabeu quin invent important van descobrir?

No, ja s'havien extingit.

Primer amb un llamp, i després colpejant dues pedres.

La roda.

Sabeu quins animals van aconseguir domesticar?

Què utilitzaven per construir les eines?

Què utilitzaven per pintar les pintures rupestres?

Feien servir banyes, Primer el gos i després les cabres, Diferents tipus de terres de colors, ovelles i vaques. Més tard el porc. ossos d'animals, pedres i ullals. carbó de llenya o ossos d'animals i greixos d'animals. Vam visitar el Parc Neolític de la Draga a Banyoles. És l'únic a la Península Ibèrica d'ambient lacustre. El seu descobriment va ser arrel de la neteja del fons del llac per la preparació de les Olimpíades a Barcelona. Hi ha gran quantitat de restes de fauna vegetal i objectes de fusta, així com cabanes i eines. Vam aconseguir ser uns autèntics homes i dones de la prehistòria.

Power Point:

http://www.slideshare.net/revistapompeufabra/prehistoria1-17767610

18

ESCOLA POMPEU FABRA. LLORET DE MAR


REVISTA ESCOLAR CURS 2012-2013. Nº17

A l'aula també hem treballat alguns aspectes de la prehistòria amb els que hem gaudit de valent.

Podeu mirar aquest vídeo com ajuda: http://youtu.be/IDRwsP6hhVY

19

ESCOLA POMPEU FABRA. LLORET DE MAR


REVISTA ESCOLAR CURS 2012-2013. Nº17 ELS ANIMALS (3rA) Els nens i nenes de 3r A estem treballant els animals. Ens estem preparant materials diferents sobre els mamífers, ocells, peixos, amfibis i rèptils per grups de 2 o 3 companys. Després fem una exposició davant de la classe del material que hem buscat i expliquem la informació trobada. Per altra banda deixem penjada aquesta informació al final de l'aula per poder-la consultar. Vam fer fotos del material, de les exposicions fetes pels alumnes i de l'experiment que vam fer sobre els peixos. Esperem que us agradi.

20

ESCOLA POMPEU FABRA. LLORET DE MAR


REVISTA ESCOLAR CURS 2012-2013. Nº17 PROJECTES (3rB) Els nens i nenes de tercer B hem preparat diferents projectes durant el curs. Ens hem organitzat per grups de 3 o 4 alumnes i ens hem posat d'acord amb el tema que treballaríem. Durant el primer i segon trimestre hem buscant informació, hem fet murals, hem buscat materials diversos i durant el tercer trimestre farem les exposicions davant de la resta de companys. Els temes escollits han estat: 1.2.3.4.5.6.7.-

Els éssers vius (Laura García, Enric, David) Els animals (Laura Bueno, Elena Delgado, Bedy) El paisatge (Alejandro, Carlos Romero, Giovanni) El paisatge (Naval, Carlos Marins, Yuxiang) Cicle de l'aigua (Elly, Aisa, Lídia) Roques i minerals (Núria, Rosa, Laia, Elena Andreev) Paisatges del món (Pau, Rocío, Aisha)

21

ESCOLA POMPEU FABRA. LLORET DE MAR


REVISTA ESCOLAR CURS 2012-2013. Nº17 PROJECTES (3rC) Els nens i nenes de tercer C hem preparat diferents projectes durant el curs. Ens hem organitzat per grups de 3 o 4 alumnes i ens hem posat d'acord amb el tema que treballaríem. Durant el primer i segon trimestre hem buscant informació, hem fet murals, hem buscat materials diversos i durant el tercer trimestre farem les exposicions davant de la resta de companys. Els temes escollits han estat: 1.2.3.4.5.6.7.-

Els peixos (Shay, Alícia, Lucía) Països del món (Martí, Laia, Valeriano, Bryan ) La Selva (Oceane, Varg, Mateuss) Els esports (Omaru, Adam, Alexander, Paolo) Els planetes (Nerea, Javier, Tania, Melania) Les flors (Xavier, Esteban) Animals terrestres (Yvonne, Mina, Samuel)

22

ESCOLA POMPEU FABRA. LLORET DE MAR


REVISTA ESCOLAR CURS 2012-2013. Nº17 ELS RÈPTILS (4tA) Els nens i nenes de 4tA han treballat els rèptils.

23

ESCOLA POMPEU FABRA. LLORET DE MAR


REVISTA ESCOLAR CURS 2012-2013. Nº17 ELS CAVALLS (4tB) Després de parlar-ne molt sobre dos temes finalistes, els alumnes de 4rt B finalment vam triar: “ELS CAVALLS”. Partim d'un tema que en sabem força coses, però amb aspectes a precisar i concretar. Això ens va obligar a fer un llistat, per cert força agosarat, de tot el que volem saber. Aquí teniu el que hem après: Hi ha unes 300 races de cavall (ens hem interessat pel poni) i el color del seu pelatge pot ser molt divers. La gestació (la cria a la panxa de l'euga) dura 11 mesos . Tenen uns sentits molt desenvolupats especialment l'olfacte. Uns ulls molt grossos amb un camp de visió molt ampli. Segons l'edat reben noms diferents: Sobreany, Terçó, Semental. El seu crit es diu renill. Hi ha molts oficis relacionats amb els cavalls: veterinari, ferrer, domador, baster, monitor d'equitació... La vestimenta que li posem: sella, brida, regnes,.. i també els calcem amb les ferradures (en tenim a classe). Poden caminar a diferents velocitats: al pas, al trot , al galop. Les persones els fem servir per a moltes coses: treballar al camp, portar carros, arrossegar material, passejar, per teràpia (molt interessant), equitació, polo... S'obtenen alguns productes: carn de cavall, llet de les eugues, productes farmacèutics, cordes de violí... Altres curiositats que hem trobat: – Hi ha un joc que es diu “cavall fort”. – Hi ha una revista infantil que es diu “Cavall Fort”. – En el joc d'escacs hi ha la figura del cavall. – Hem reproduït el soroll dels cavalls amb dos trossos de coco. – Hem trobat acudits i endevinalles. – Hem dibuixat cavalls i hem fet una careta.

Podeu veure tot el treball en el Power Point: http://www.slideshare.net/revistapompeufabra/cavalls-18064440

24

ESCOLA POMPEU FABRA. LLORET DE MAR


REVISTA ESCOLAR CURS 2012-2013. Nº17 LA PREHISTÒRIA (4tC) Els nens i nenes de 4rt C varem triar diferents temes per a fer el projecte però després de dues votacions va sortir com a guanyadora... la prehistòria! El primer dia varem pensar què en sabíem i la veritat és que en coneixíem força coses. A mesura que hem anat fent el projecte n’hem après moltes més. Encara no l’hem acabat però aquí teniu algunes de les coses que hem après: -

Es divideix en dues etapes: l’edat de pedra (paleolític i neolític) i l’edat dels metalls. L’evolució de les persones. Com i a on vivien, menjaven i es comunicaven. Les pintures rupestres. Com varen descobrir el foc. Els animals que hi havia i com els caçaven (la trampa del mamut). Varem poder veure una eina. Tant les armes com les eines les feien amb branques, ossos i pedres (sílex).

Tota aquesta informació l’hem anat posant en dues cartolines:

Per acabar el projecte ens queda l’edat dels metalls. O sigui que encara tenim mooolta feina!

25

ESCOLA POMPEU FABRA. LLORET DE MAR


REVISTA ESCOLAR CURS 2012-2013. Nº17 ELS ESPORTS (5èA) A finals de gener vam començar a pensar de quin tema podria anar el projecte. Vam fer una gran votació i va guanyar els esports. Es va fer una graella sobre “què sabem?” i “què volem saber?”. El professor va fer 5 grups, cada grup va pensar un esport olímpic i vam triar: tenis, bàsquet, natació, beisbol i atletisme. El primer dia de projecte cada grup va fer una cartolina explicant el que sabíem del nostre esport. Durant 2 setmanes es va buscar informació. La informació trobada es va fer servir per: Ed. Física jugar a tenis. A música treballar els himnes dels esports. A anglès fer vocabulari. A plàstica les anelles olímpiques. A medi treballar la historia, la línia del temps i les biografies. També es va assenyalar al mapamundi les informacions que trobàvem (i la llegenda!). A informàtica fer un PowerPoint. A matemàtiques fer gràfiques de rècords, medalles, jugadors, campions... A català i castellà vocabulari del nostre esport i la redacció del projecte. Al final d’aquestes dues setmanes el professor va fer un concurs amb medalles i es podien aconseguir medalles d’or, d’argent, de bronze, diploma olímpic o corona de llaurer. Va penjar una cartolina al passadís i vam competir amb els grups per saber qui ho havia fet millor en diferents categories: vocabulari, PowerPoint, presentació, biografia, gràfiques, FairPlay (treballar en grup i ajudar als altres), etc. Van sortir molt bé perquè ens vam esforçar molt. Al passadís de la nostra classe han quedat exposats els nostre treballs.

26

ESCOLA POMPEU FABRA. LLORET DE MAR


REVISTA ESCOLAR CURS 2012-2013. Nº17 UN PROJECTE MÀGIC (5èB) Aquest segon trimestre els alumnes de cinquè B hem fet un projecte relacionat amb la màgia. El tema el vam escollir unes setmanes abans de començar i arribant a un acord. Com si fos cosa del destí vam anar al teatre a veure un espectacle de màgia a càrrec del mag Edgard. Ens va agradar moltíssim i ens va ajudar a agafar-nos el projecte amb més ganes. Hem treballat el projecte de manera que hem pogut tractar les diferents assignatures. A música, per exemple, en Sergi ens va ajudar a tocar una melodia màgica amb xilòfons i altres instruments o, a plàstica, vam realitzar uns accessoris per a poder fer trucs. On hem estat més estones treballant és amb el treball en grup que vam haver de fer, primer en cartolines i després a l'ordinador per finalment fer l'exposició oral davant de tots els companys. El que més ens ha agradat ha estat fer trucs i intentar resoldre enigmes matemàtics. Segur que en un futur molt proper sentirem a parlar d'uns mags que van estudiar a l'Escola Pompeu Fabra de Lloret de Mar.

27

ESCOLA POMPEU FABRA. LLORET DE MAR


REVISTA ESCOLAR CURS 2012-2013. Nº17 LA FAUNA DELS PIRINEUS (5èC) Els nens/es de 5èC us volem presentar el nostre projecte. Van sortir molts temes amb una intensa votació i es va triar “ La fauna dels Pirineus”. El projecte era d’animals, algun d’ells estan en perill d’extinció. Aquests animals tenen el seu hàbitat a una serralada. Segons el clima sabem com són. Volem saber exactament on viuen, quins són els que estan en perill d’extinció i com s’alimenten. També què és una serralada. Quins animals estan repoblant. Màxima informació de cada espècie i la cadena tròfica. Hem fet la fitxa tècnica de cada animal, la gràfica comparativa, un mapa climàtic, d’alçada i hàbitat del Pirineu. També un taller manual d’animals, esquemes-resums. Hem après cançons, escrits faules i refranys. Cada grup hem realitzat un Power Point i hem exposat el que hem après . Hem fet servir tot el que sabíem de cada àrea durant la nostra escolarització.

28

ESCOLA POMPEU FABRA. LLORET DE MAR


REVISTA ESCOLAR CURS 2012-2013. Nº17 L'UNIVERS (6èA) EL NOSTRE PROJECTE SOBRE L'UNIVERS Els nens i nenes de 6èA hem fet un projecte sobre l'univers. El dia que el vam començar a preparar vam decidir amb qui aniria cadascú i quin planeta faria cada grup ( els grups eren de 3 o 2 persones). Quan ho vam tenir tot enllestit vam començar a preparar el treball escrit juntament amb una presentació amb Power Point per la resta de companys/es. Hem treballat diferents coses, per exemple: les característiques del nostre planeta, la distància al sol, l'astrònom o astrònoma que havia descobert el nostre planeta, etc. Tota aquesta informació la vam exposar el dimecres per la tarda, però per al matí vam fer una maqueta a escala del nostre planeta (que no ens va donar temps d'acabar, però la vam tenir enllestida una setmana després) hem fet els planetes amb globus i paper de diari, hem inflat el globus, hem fet la forma rodona, després hem pintat i hem deixat assecar la pintura. Finalment, hem fet una exposició a fora de la classe amb tots els planetes. També hem treballat un astronauta que ens va tocar a sorts i els moviments que feia el nostre planeta (que vam exposar el dijous per la tarda).

ENS HA AGRADAT MOLT AQUEST PROJECTE!!

29

ESCOLA POMPEU FABRA. LLORET DE MAR


REVISTA ESCOLAR CURS 2012-2013. Nº17 ESTILS MUSICALS (6èB) Vam arribar a l'escola amb un full ple d'estils musicals. La Vicky ens va dir de fer un eix cronològic i nosaltres hi vam estar d'acord. Després de fer-lo vam escollir 10 estils dels quals cada grup en faria un. Per la tarda la Vicky ens va posar de deures buscar una mica d'informació sobre l'estil que ens havia tocat, així l'endemà al matí cada grup va poder exposar el que havia trobat. Després de l'exposició, la Vicky ens va dir que escollíssim un artista / grup del nostre estil musical, vam fer la biografia i la vam exposar. Una vegada tot acabat i corregit, vam fer una feineta de la ciutat / poble on va néixer el nostre artista / grup. Al mateix temps, va venir la Marisa i vam fabricar un instrument del nostre estil i ja en anglès vam classificar els instruments. El dia següent va venir la Sònia a fer informàtica i ens va ajudar a fer un gràfic de barres sobre els discs venuts de cada artista o grup. A continuació ho vam fer nosaltres. Ens va sortir molt be! El dimecres per fi, casi vam acabar, només ens faltava fer la traducció de la cançó de l'artista que havíem escollit. Per la tarda vam fer la prova final sobre el que havíem après dels diferents estils escollits. La valoració de tota la classe sobre els estils musicals ha sigut molt bona, hem après moltes coses i ens hem superat a nosaltres mateixos amb el tema de la música.

30

ESCOLA POMPEU FABRA. LLORET DE MAR


REVISTA ESCOLAR CURS 2012-2013. Nº17 ELS PARALÍMPICS (6èC) Els alumnes de 6èC vam escollir el tema dels PARALÍMPICS. Ens vam agrupar en 6 grups de 4 components i vam treballar diferents esports, els vam classificar en esports d'estiu i esports d'hivern concretament esports desconeguts o poc coneguts (boccia, curling, goalball, .....) també vam buscar quelcom d'història, la bandera i l’himne. En segon lloc vam centrar la nostra atenció en les diferents discapacitats que participaven en aquests jocs i també en els medallers i rècords mundials. Tota aquesta informació la tenim plasmada i exposada a la paret del passadís de C.S. Finalment ens vam dedicar a treballar una mica sobre els participants espanyols dels últims paralímpics de Londres, les mascotes que representaven cada esport i les seus on es va celebrar cada competició. També vam llegir unes noticies dels paralímpics de Londres que ens van ajudar a reafirmar tot allò que havíem treballat. Des de l’àrea d'anglès vam treballar vocabulari relacionat amb el tema i també construírem amb material de reciclatge quelcom referent als paralímpics... Vam fer coses molt interessants!!! Des d'educació física hem ingeniat diferents jocs simulant que teníem alguna incapacitat. I des de l’àrea de música vam escoltar l’himne dels paralímpics i l’hem reproduït amb diferents instruments, ha estat molt divertit. Hem aprés moltes coses, curiositats i sobretot a treballar en grup, compartint materials, coneixements... Ha estat una experiència molt bona!!!

31

ESCOLA POMPEU FABRA. LLORET DE MAR


REVISTA ESCOLAR CURS 2012-2013. Nº17 OUR PROJECTS – C.S

(English & Art and Crafts)

As in the rest of the subjects, in English we worked on the topic that our students chose. We learnt a lot of new vocabulary and we made exiting crafts. Here there are some samples of our creations: 5thA SPORTS: The Olympic rings

5thB MAGIC WORLD: Different tricks (Magic cards, Magic glasses, Magic dices, Magic match box, Magic messages.)

5thC FAUNA OF THE PYRENEES:

6thA THE UNIVERS: Our original planets

Owl, Woolf, Viper, Marmot, Hawk, Frog, Golden Eagle 6thB THE instruments

MUSIC:

Our

recycled 6thC THE PARALYMPICS: Basketball court, Paralympic stadiums, Paralympic torch, Podium

32

ESCOLA POMPEU FABRA. LLORET DE MAR


REVISTA ESCOLAR CURS 2012-2013. Nº17 MÚSICA Des de l'àrea de Música hem col·laborat en diferents projectes d'aula intentant trobar alguna connexió entre el tema de la realitat a treballar i la pròpia música per tal de donar una pinzellada. Aquí teniu alguns exemples: P4A (El peix irisat): Cançó “Peix, peixet”. P4B (Els follets sabaters): Cançó “Els follets del bosc”. P4C (El cargol i l'herba de poniol): Cançó “El cargol i l'herba de poniol”. P5A (Els lloros): Cançó “Lloro Perico”. P5B (Els dinosaures): Cançó “Els dinosaures”. P5C (El cos humà): Cançó “El cos”. 4tC (La prehistòria): Cançó “L'home de cromanyó”. 5èA (Els esports): Música per fer esport. Himne olímpic. Cançó “Eye of the tiger” de Rocky. Esports que fan servir música. Instrumentació “Carros de fuego” de Vangelis. 5èB (La màgia): Música màgica. Sentiments i emocions. Instruments màgics. BSO de Harry Potter. Instrumentació màgica. 5èC (La fauna del Pirineu): Cançó “El senglar”. 6èB (Estils musicals): La guitarra elèctrica: història, construcció i funcionament. 6èC (Paralímpics): Himne paralímpic. Instrumentació. Per altra banda, des de l'àrea de Música també hem participat activament en la preparació de les actuacions per la festa de Nadal, la Festa de la Pau o Sant Jordi.

33

ESCOLA POMPEU FABRA. LLORET DE MAR


REVISTA ESCOLAR CURS 2012-2013. Nº17 EDUCACIÓ ESPECIAL

Per fer un coet de bicarbonat i vinagre, necessitem: Una ampolla de 2 l, ½ l. de vinagre molt àcid , molt bicarbonat sòdic , ½ l. d’aigua, un tap de suro (de la mateixa mida que la boca de l’ampolla), un tros de fusta, un clau i un tovalló de paper. Agafem el tros de fusta i li clavem el clau. El tap de suro el clavem al clau de manera que quedi tot subjectat i així tenim la base. Posem el bicarbonat sòdic enroscat en el tovalló de paper i així ja tenim la “bomba”. Barregem el ½ l. de vinagre i el ½ l. d’aigua i el posem a l’ampolla de 2 l. Li posem la “bomba” i ràpidament tapem l’ampolla amb la base ho posem tot cap per avall i esperem a que surti. La reacció química consta d’una reacció d’àcid + base, és a dir vinagre + bicarbonat. Aquesta reacció produeix prou CO2 per fer elevar 20 m un coet. L’idea va sorgir de fer un projecte sobre la pólvora i en Francesc ens va proposar fer enlairar un coet. Primer vam intentar elevar el tap però després de moltes proves que no ens van sortir molt bé vam decidir fer elevar l’ampolla el primer cop que ho vam intentar no ens va sortir gaire bé però a la segona prova (la que es veu en el vídeo) vam aconseguir que s’ enlaires 20 metres. En conclusió: ens ha agradat molt fer aquest projecte perquè ens agradava molt el tema i ens agraden els coets.

34

ESCOLA POMPEU FABRA. LLORET DE MAR


REVISTA ESCOLAR CURS 2012-2013. Nยบ17

35

ESCOLA POMPEU FABRA. LLORET DE MAR


REVISTA ESCOLAR CURS 2012-2013. Nº17

Com cada curs, l’equip de monitors del menjador de l’ escola Pompeu Fabra Lloret, preparem diferents activitats per a cada curs des de els més petits als més grans. Cada activitat adaptada al seu curs. Les Activitats que fem son esportives per estar en forma, manualitats a l’hora del pati, activitats del tipus de reciclatge que fem cada dia, Els hàbits alimentaris, etc. També tenim les Activitats relacionades amb les diferents èpoques del any, quan arriba el carnaval, la tardor , la vella quaresma, l’estiu i el nadal.

L’Eva la viatgera és la nostra amiga del menjador d’aquest curs que ens farà aprendre a Menjar bé, Aprendre diferents coses i a Viure bé.

Durant tot el curs fem Activitats de jocs: El Mocador, Futbol xino, Xarranca, la corda, pitchi, Bàsquet,futbol, ping.pong, polseres i collars, papiroflèxia, contes, música, etc.

36

ESCOLA POMPEU FABRA. LLORET DE MAR


REVISTA ESCOLAR CURS 2012-2013. Nยบ17

37

ESCOLA POMPEU FABRA. LLORET DE MAR


REVISTA ESCOLAR CURS 2012-2013. Nº17 AGRAÏMENTS

Aprofitem l'ocasió per donar les gràcies a tota la comunitat educativa de l'escola Pompeu Fabra per haver participat, d'una manera o d'una altra, en la confecció d'aquesta revista. La comissió de revista 2012-2013 ha estat formada per: · Noelia Naranjo · Lara Mas · Magda Robert · Patrícia Sánchez · Sergi Guzmán

38

ESCOLA POMPEU FABRA. LLORET DE MAR


Profile for Revista Pompeu Fabra

REVISTA SOM NOSALTRES Nº17. CURS 2012-2013.  

Revista de l'escola Pompeu Fabra de Lloret de Mar nº17. Curs 2012-2013.

REVISTA SOM NOSALTRES Nº17. CURS 2012-2013.  

Revista de l'escola Pompeu Fabra de Lloret de Mar nº17. Curs 2012-2013.

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded