__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

SOM NOSALTRES REVISTA DE L’ESCOLA POMPEU FABRA Nº18

LLORET DE MAR, JUNY DE 2014

DIBUIX GUANYADOR CONCURS: PAULA PLANAS (P5B) EI.


BENVINGUDA Una vegada més arriba a les vostres llars “ Som nosaltres “, la revista de la vostra escola. Aquest curs no hi ha un fil conductor específic. S’ha tractat de recollir diferents experiències innovadores que hem realitzat a l’escola. Dins d’aquest esperit, el contacte amb l’entorn és un element fonamental. Trobareu en les pàgines que segueixen un recull de moltes de les sortides, excursions i colònies que han fet els nens i els mestres del Pompeu Fabra. Un dels objectius bàsics que hem contemplat durant els quatre anys de duració del Pla d’autonomia de centre ( P.A.C. ) ha estat la millora de la cohesió social. Aquí hem aprofitat activitats com les sortides a entitats del poble i l’apadrinament d’un element cultural o natural de Lloret per arrelar-nos a l’entorn . També l’acompanyament de les mares i pares delegats en aquestes sortides ha permès aprofundir en la col·laboració família-escola. Volem subratllar la importància que ha tingut el Pla d’autonomia de centre en la dinamització de l’escola. El pla arriba aquest curs al seu final. Tanmateix la línia de treball que hem portat a terme s’ha consolidat i ens ha de permetre continuar avançant en la millora dels resultats educatius i en l’aprofundiment de la cohesió social. Nosaltres, com a equip directiu, hem estat dos anys treballant per l’escola. Hem tingut vivències i experiències noves, que ens han fet conèixer l’escola i la comunitat educativa d’una manera diferent. Volem agrair la col·laboració de les mares i pares de l’escola. Vosaltres sou peces cabdals en la construcció d’una escola democràtica i participativa. Destaquem, també, l’esperit de treball dels mestres, que amb el seu esforç diari fan possible una educació de qualitat. Què gaudiu de la revista! L’equip directiu de l’escola

1


SUMARI Benvolgudes famílies, Ja hem arribat al final de curs!!! Aquest any la revista dóna la benvinguda a l’estiu amb un recull d’activitats diverses, sortides i celebracions que hem dut a terme durant aquest curs. Esperem que us agradi i gaudiu d’ella. BON ESTIU!!!

ÍNDEX EDUCACIÓ INFANTIL .............................

PÀGINES 3, 4, 5, 6, 7 I 8.

CICLE INICIAL ........................................

PÀGINES 9, 10, 11, 12, 13 I 14.

CICLE MITJÀ ..........................................

PÀGINES 15, 16, 17, 18, 19 I 20.

CICLE SUPERIOR ....................................

PÀGINES 21, 22, 23, 24, 25 I 26.

FESTES I CELEBRACIONS ........................

PÀGINES 27, 28, 29 I 30.

FELICITEM .............................................

PÀGINES 31 I 32.

COMIAT P5 / 6è ....................................

PÀGINES 33 I 34.

AMPA ...................................................

PÀGINA 35.

MENJADOR ..........................................

PÀGINA 36.

PASSATEMPS.........................................

PÀGINES 37 I 38.

COMISSIÓ DE REVISTA SONIA VADILLO, BENI MÁRQUEZ, JERA COMPTE, LAURA GELIS, GLORIA UTRERA I SERGI GUZMÁN.

2


EDUCACIÓ INFANTIL P3

PLANTEM MADUIXES A L’HORT DE L’ESCOLA

3


P3

4


EDUCACIÓ INFANTIL

P4

EL 1R TRIMESTRE HEM EXPERIMENTAT AMB L’AIGUA:

5


P4

6


EDUCACIÓ INFANTIL

P5

AQUEST ÉS EL TREBALL I LA MANUALITAT QUE VAM FER DE LA TARDOR ELS NENS I NENES DE P5:

7


P5

8


CICLE INICIAL NENS I NENES DE PRIMER FENT EXPERIMENTS AMB IMANTS: Els alumnes de primer de primària van dedicar una sessió de l'àrea de medi per a poder experimentar amb els imants. Els objectius d’aquesta experiència són observar com interaccionen dos imants per posar de manifest les forces que experimenten entre si, i observar la capacitat dels imants per atraure objectes ferromagnètics. DESENVOLUPAMENT ·

Apropem els dos pols del mateix signe i observem com interaccionen.

·

Apropem els pols de signe contrari i observem la reacció d’aquests.

·

Apropem un imant als objectes metàl·lics i observem què succeeix.

OBSERVACIONS En apropar dos pols del mateix signe observem que aquests es repel·leixen. En canvi, quan apropem els pols de signe contrari els imants s’atrauen. Quan apropem l’ imant a objectes metàl·lics, aquests són atrets.

9


ELS NENES I NENES DE SEGON VAN ANAR D'EXCURSIÓ A BANYOLES:

10


CICLE INICIAL

11


ELS NENES I NENES DE SEGON VAN ANAR D'EXCURSIÓ ALS JARDINS DE SANTA CLOTILDE:

COLÒNIES A BRUNYOLA: Els nens i nenes de segon i els mestres vam anar de colònies a Can Font a Brunyola per descobrir el món de l’espai. El primer dia, només d’arribar ens vam instal•lar i vam dinar. A la tarda vam anar a fer un volt pel bonic poble de Brunyola. Un cop descobert el poblet vam fer dos tallers relacionats amb el món de l’espai. Un taller de construcció de coets i una visita molt interessant al planetari de la casa de colònies. Al vespre vam sopar mmm... i vam fer un joc de nit de trobar estrelles pel bosc. L’endemà ens vam aixecar i vam enlairar els coets que havíem construït, vam dinar i vam marxar. Ens ho vam passar molt i molt bé!

12


CICLE INICIAL

13


PROJECTE DELS PEIXOS: Els nens i nenes de segon durant la tercera setmana del mes de maig hem dut a terme el nostre projecte, ELS PEIXOS. Durant tota la setmana hem estat fent diferents activitats relacionades amb aquests animals, concretament els més propers, els que tenim a la costa de Lloret de Mar. Hem fet la dissecció d’una sardina i hem mirat els seus òrgans; hem fet una entrevista a un pescador avi d’un nen de segon que ens ha explicat moltes coses sobre tècniques de pesca, tipus de peixos....; hem visitat una peixateria i hem vist quins peixos hi havia per comprar, hem après una cançó, hem estudiat els principals peixos que viuen a la zona... Ens ho hem passat molt bé i hem gaudit molt!

14


CICLE MITJÀ

15


Els de quart vam anar a Banyoles Després d’un curs sense fer cap sortida amb autobús, els de quart el mes d’octubre de 2013 vam anar a la localitat de Banyoles. Primer vam anar a la fàbrica de “Chocolates Torras” on ens van mostrar una pel·lícula sobre la xocolata, d’on venia i com es feia. Després vam anar al pis de dalt per poder veure tota la fàbrica. Al sortir ens van regalar una caixeta amb xocolata sense sucre i un paquet per fer xocolata a la tassa. Més tard vam visitar el centre de Banyoles i vam observar com a l’Edat Mitjana feien les esglésies i com per guanyar claror hi posaven vidres. Vam realitzar un taller de vitralls que a tothom va agradar molt. Per acabar vam anar caminant cap el Parc de la Draga, vam veure l’estany , vam dinar, jugar i a les 15h 15min. vam pujar a l´ autobús on el Sr. Esteve Grabulosa ens estava esperant per tornar cap a Lloret. Ens ho vam passar molt bé.

16


CICLE MITJÀ ELS NENS I NENES DE 3R HEM ANAT AL TEATRE I A VEURE ELS GEGANT DE LLORET DE MAR

17


4t El dijous anterior al Dimecres de Cendra és conegut com a Dijous Gras, o Llarder. Aquest dia és el tret de sortida tradicional a les festes de Carnaval. És el típic dia per menjar la botifarra d’ou, botifarra blanca o negra, com preferiu, i truita de patata. De postres es menja la coca de llardons. Aquest any es celebra el 27 de febrer.

CELEBREM LA FESTA Tots els nens i nenes vam anar a la platja de Fenals a menjar coca de llardons. Tothom va portar berenar i després de menjar, vam jugar una mica per la platja fins que va ser l’hora de marxar. Ah! I aquest dia, a l’escola Pompeu Fabra, tothom portava un pentinat divertit. ENS HO VAM PASSAR D’ALLÒ MÉS BÉ!!!

MOTLLES DE PETJADES L’objectiu d’aquest experiment és simular les petjades d’animals tal com les podem trobar al bosc.

Material que necessitem: -

Un bol.

-

Farina.

-

Aigua.

-

Un recipient per transportar el motlle.

-

Una cullera.

-

Mascota.

Elaboració: Per fer la massa posem la farina dins el bol i després afegim aigua a poc a poc remenant molt bé per a fer una massa homogènia. És important posar més farina que no pas aigua per aconseguir una massa amb una consistència semblant a la de la massa de pa o la plastilina. A continuació cobrim la pasta amb una mica més de farina per sobra i agafem la pota de la nostra mascota i la col·loquem a sobre la massa de tal manera que quedi la seva petjada marcada. Si no tenim mascota podem posar la nostra mà o el peu. Tot seguit deixem assecar el motlle dins el recipient que servirà per transportar la feina a l’escola. Aquí teniu un model de com ens varen quedar els nostres motlles.

18


CICLE MITJÀ PROJECTES

19


LES COLÒNIES DELS ALUMNES DE QUART

Els alumnes de Quart de l’Escola Pompeu Fabra vam anar de colònies a Arbúcies els dies 28, 29 i 30 d’abril. Vam sortir de l’escola a dos quarts de deu i vam anar a descobrir el Castell de Montsoriu, el Castell del Vescomte de Cabrera que tenia una cabra en el seu escut. Des d’allà es veuen planes, costes i muntanyes.

Tot seguit vam tornar a l’autobús i fins a la casa de colònies, on vam descarregar les maletes i vam anar a dinar. El primer dia per la tarda vam fer tir amb arc, una estona de joc lliure, berenar i ordenar les habitacions. Després d’ordenar les habitacions , sopar i un joc de nit per equips. Vam anar a llit, encara que no vam dormir gaire. El dimarts, després d´ esmorzar. vam anar cap a Arbúcies, a descobrir restes d’animals i restes de vegetals. Per la tarda vam fer una gimcana esportiva, berenar i tothom a dutxar –se . Vam fer un concurs de ball i discoteca, va perdre en Salvador. Vam anar a dormir perquè estàvem morts.

El tercer dia era dimecres 30 d´ abril, vam fer les maletes, esmorzar , un taller de medicina natural, dinar, joc lliure i tornar cap a Lloret. Des de P5 que no anàvem de Colònies i a Quart ens ho hem passat molt bé!!!

20


CICLE SUPERIOR SORTIDA A LA BIBLIOTECA (5è) El divendres 8 de novembre vam anar a la biblioteca Municipal de Lloret de Mar. Allà ens van explicar com trobar un llibre: el podíem buscar preguntant-li a la bibliotecària o buscant-lo per una pàgina web. Ho podíem buscar de 3 formes diferents: 1er. Buscant l’autor. 2n. Posant el títol. 3er. Posant l’editorial. re si estava ocupat o el podies agafar. Ens van fer buscar llibres d’aquestes 3 formes, i podíem veure VA SER MOLT DIVERTIT!!!

SORTIDA A PONTÓS (5è) El dia que vam anar a Pontós ens van ensenyar coses sobre la prehistòria. Al matí vam fer una activitat. Ens van ensenyar a fer una espelma feta de fang i grasa de porc. Més tard vam dinar i després vam fer les activitats de tarda. A la primera ens van explicar que la gent prehistòrica, a les coves, hi dibuixava les seves trampes per anar a caçar, o també la seva vida però no ho feien com avui en dia, ho feien amb sang, herbes i plantes. D’això se’n diu “pintures rupestres”. Per imitar-ho vam fer un mural amb els dits però amb pintura. La segona activitat de tarda va consistir en intentar fer foc. La monitora va aconseguir fer-lo amb un pal i nosaltres ho vam intentar fer amb unes pedres (sílex i pirita).... Va ser molt difícil!!!!! Aleshores ens va venir a buscar l'autobús i vam anar cap a l'escola. Vam acabar tots ben rebentats.

21


SORTIDA A LA CASA DEL MAR (6è) El dia 29 d’octubre de 2013 els alumnes de 6è vam anar caminant fins a “La Casa del Mar”, a la platja de Fanals (Lloret de Mar) per aprendre coses del medi marítim. Abans d’esmorzar, ens van reunir els monitors de la casa, que eren biòlegs. Ens van fer una explicació de la jornada i ens van donar un dossier per omplir-lo amb la informació que ens donaven a cada taller. Vam fer un taller diferent cada classe (construir una depuradora amb una ampolla, paper, sorra fina, sorra gruixuda, pedres petites i pedres grans; veure un PowerPoint i veure alguns animals marítims; o explorar les roques). Després d’esmorzar vam canviar i cada classe va fer els 2 tallers que li faltaven. En acabar els tallers, vam dinar i després els mestres ens van deixar jugar una mica a la platja. Va començar a ploure i el bar del costat de la casa ens va deixar un espai per fer una historieta en paper de la sortida i acabar d’omplir el dossier. Per últim, quan va afluixar la pluja, vam tornar a l’escola. L’excursió va ser divertida perquè vam aprendre moltes coses del medi marítim i va ser educativa.

ATLETISME AMB L’ÀNGEL MULLERA (6è) El passat 16 de desembre, els alumnes de 6è vam anar a les pistes d’atletisme on l’Àngel Mullera, corredor professional d’atletisme, ens va ensenyar com preparar-nos per fer una cursa. La sessió es va dividir en quatre parts: primer es va presentar i ens va explicar què faríem. Tot seguit vam fer l’escalfament. Després vam realitzar uns exercicis per millorar la nostra resistència i velocitat. I per últim un cop ja estàvem preparats, vàrem fer una cursa d’un quilòmetre i mig.

22


CICLE SUPERIOR SORTIDA AL TEATRE DE LLORET DE MAR (5è) El dimecres 12 de març vam anar al teatre de Lloret, a veure una obra que es deia “ El príncep feliç”. Quan vam arribar al parc del costat del teatre, vam esmorzar i vam jugar una bona estona, fins que era l’hora. Els mestres ens van fer una petita explicació de com ens havíem de seure i comportar. Una vegada vam seure a les nostres localitats va començar la funció. L’obra estava molt bé, però a la gent li costava d'entendre el significat. Més tard quan va acabar l’obra, vam anar a visitar part del teatre; els camerinos, les sales d’assaig, etc. Després vam anar a dinar, ho vam fer a la platja de Lloret, vam estar una estona jugant a diferents coses, com ara: fer pulseres de gometes, buscar petxines, alguns només corrien… Finalment vam tornar cap a l’escola. Ens va agradar molt, va ser una experiència única veure un teatre per dins, encara que a la visita anàvem tots amb molta pressa i no vam poder gaudir de les sales interiors del teatre.

FESTA DE LES FLORS. ERMITA DE LES ALEGRIES El passat 18 de maig es va celebrar La Festa de Les Flors a l’ermita de Les Alegries de lloret de Mar. Des de l’escola vam voler participar i vam fer flors amb material reciclat per col·laborar en la decoració de l’ermita i els seus voltants. Aquí podeu veure algunes de les que vam fer a Cicle Superior amb ampolles de plàstic, oueres de cartró i tubs de paper higiènic. El resultat va ser d’allò més original!

23


LES NOSTRES MILLORS COLÒNIES (6è) El dilluns 24 de febrer de 2014, els

nens/es

de

sisè

vam

emprendre un viatge per passar uns dies màgics: les colònies al Port del Compte. Quan vam arribar,

ja uns set

monitors estàvem esperant-nos, es deien: La Laia, l’Edu, en Marcel, en Ferran, l’Adam, en Robert i en Cesc. Uns monitors fantàstics! Ens van repartir tot el material: els esquis, les botes i el casc; tot el que necessitàvem per esquiar . El primer dia va ser una mica dur, sobretot per aquells que no ens havíem posat mai uns esquís (la majoria), però a partir del segon dia molts baixàvem escopetejats i sense por. Vam anar per moltes pistes: les blaves, les vermelles i fins i tot dues negres. Quan plegàvem d’esquiar a les 4:30, guardàvem el material; llavors amb els monitors de lleure, per cert, també genials, fèiem cada dia activitats diferents: joc d’ orientació, baixades de trineu, joc de la bandereta... Les nits també eren mogudetes, fèiem jocs molt divertits, el dilluns vam fer“Just Dance”, el dimarts el joc de cantar “ furor”, el dimecres una pel·lícula, i el dijous discoteca. A més a més com aquells dies van coincidir amb la setmana de “carnestoltes” els nostres profes ens vam organitzar una sèrie de proves i si no les superàvem, havíem de pagar una penyora. Vam riure molt . Hi havia de molt “guais”. Les habitacions eren molts grans i netes. Cada habitació tenia el seu responsable. Cada dia, després de tanta activitat, quedàvem tots sense forces i amb ganes d’anar-nos a dormir, però abans sempre xerràvem una mica. El bufet va ser genial i fantàstic, tot estava boníssim! Ah! i podíem repetir tantes vegades com volíem!!! L’últim dia va ser guai i dolorós. Bufava el vent i la neu que queia feia molt, però que molt de mal a la cara, a més a més ens havíem d’ acomiadar de tothom . Quan vam arribar a Lloret i vam veure els pares, la majoria vam anar corrents a abraçar-los. Va ser un impuls, perquè no havíem pensat en ells en tota la setmana, bé de tant en tant sí. Mai oblidarem aquestes colònies!!!!!!

24


CICLE SUPERIOR PROJECTES (5è) El grup de 5èA vam realitzar el projecte de la Màgia, escollit per la majoria dels alumnes. Vam fer una primera sessió dedicada a fer una pluja d'idees, continguts que als alumnes els agradaria aprendre de la màgia i continguts que ja sabien. Un cop feta la pluja d'idees ens vam organitzar, vam analitzar tots els punts i vam fer un buidatge, fins que van sorgir les següents activitats: 1- Cada grup va fer una recerca de grans mags que han sorgit al llarg de la història i vam elaborar un eix cronològic amb informació individual de cada mag. 2- Vam aprofundir en els estris màgics, aquells utensilis que els mags utilitzen molt sovint per fer els seus trucs. 3- Cada grup havia d'assajar i exposar un truc de màgia a la resta de companys i companyes. Això va comportar una recerca per internet (Youtube), amb tutorials senzills de màgia. 4- Finalment cada grup va exposar tota la feina que s'havia fet durant la setmana perquè tots aprenguéssim de tots. L'últim dia, com a sorpresa pels alumnes, vam tenir la visita del Mag John, que ens va venir a fer un petit espectacle de màgia acompanyat d'històries molt i molt interessants que va fer que la màgia realment hagi passat per 5èA.

A la classe de 5è B vam fer el projecte dels dinosaures. El projecte ens ha agradat molt, hem treballat molts de temes com ara: Els sentits, la mida i el pes, l'alimentació, si són terrestres, aquàtics o voladors, etc. Vam treballar per grups de 4 i de 5. Cada grup tenia un cap, i cada grup treballava un tema. Crec que va ser una manera molt divertida d'aprendre coses que no sabíem. A l'àrea de plàstica cada grup va fer una petjada, que al final vam exposar al passadís. A un grup li va tocar la petjada més gran, i a un altre la més petita i els grups que sobraven van fer la que tenien en una foto que van portar. I la veritat és que ens ho vam passar genial!! Els alumnes de 5èC vam fer el projecte de les Catàstrofes Naturals. Ens vam repartir la feina en 5 grups, va ser molt interessant i divertit. Vam fer un volcà cada grup amb plastilina, el vam decorar i el vam fer entrar en erupció . Cada grup tenia una catàstrofe natural assignada, és a dir, que havia de cercar informació del que li tocava. Cada grup va fer un Power Point i una cartolina i davant de tota la classe vam fer l’exposició i vam explicar la informació que havíem trobat. Ens va agradar el tema a tots perquè el vam escollir nosaltres amb unes votacions. A l’hora de música vam fer una cançó que es diu We Are The World, la vam cantar tots. Tota la setmana la vam estar cantant, ens la vam repartir en frases i la cantàvem junts. La setmana de projectes ha estat molt divertida i sobretot l’explosió del volcà però ens va donar pena destrossar la decoració que vam fer.

25


APADRINAMENT CASTELL DE SANT JOAN (6è)

26


FESTES LA FESTA DE LA CASTANYADA (30-10-13): - A Educació Infantil per la castanyada vam fer unes manualitats molt maques: P3 un mòbil de castanya, a P4 un eriçó amb una pinya i a P5 un esquirol amb diferents fruits de la tardor.

També vam fer uns panellets de coco i de xocolata que ens van quedar boníssims. Per

acabar vam fer la festa de la castanyada que anàvem tots disfressats de castanyers i

castanyeres, vam ballar la dansa de la castanyera i vam menjar castanyes torrades. - A Primària també vam fer unes manualitats: 1r un aglà i 2n un gira-sol que eren uns imants, cicle

mitjà i cicle superior van participar com cada any a l’exposició de fruits de la tardor amb manualitats creades lliurement. Per la festa de la castanyada tots junts vam sortir al pati a ballar la dansa i a menjar castanyes. Els alumnes de 6è es van disfressar de castanyers i castanyeres i van anar a ajudar als alumnes P3, P4, P5, 1r i 2n. Van menjar castanyes i van ballar amb els més menuts. S'ho van passar d'allò més bé!

LA FESTA DE NADAL (20 I 21-12-13): - A Educació Infantil i Cicle Inicial per Nadal vam rebre la visita del patge Rufa que va venir amb el

seu cavall, li vam donar la carta i ens va fer molta il·lusió!! A la tarda vam fer cagar el tió i ens va cagar moltes llaminadures per tots.

27


-

El dia 21, com cada any, vam celebrar la cantada de Nadal, al pavelló de l’escola, acompanyats dels nostres familiars. Dimonis, pastorets, reis, pares Noel van interpretar les cançons d’allò més bé i la festa va ser tot un èxit!!!

P3 “El dimoni pelut”

P4 “El pessebre”

P5 “Les joguines”

1r “El trineu”

2n “El noi de la mare”

3r “El dimoni escuat”

4t “L’àngel i els pastors”

5è “El timbaler”

6è “És un desig”

Mares i pares

Públic

Cantada 21/12/13

LA FESTA DE LA PAU (31-1-14): - A Educació Infantil i Cicle Inicial, vam treballar la festa de la Pau, vam fer diverses activitats i es va parlar de la importància de la Pau i què vol dir. També vam fer els coloms de la pau amb mans blanques, una composició de dibuixos amb els signes de la Pau i la cançó de La Damaris Gelabert, si tingués la màgia d’un mag.

28


FESTES LA FESTA DE CARNAVAL (28-2-14): - A Educació Infantil, Cicle Inicial i Cicle Mitjà com cada any, hem fet les consignes del Rei Carnestoltes: un pentinat divertit, una corbata, un complement al cap... Així de guapos i guapes anaven els nens i nenes de l’escola.

De P3 fins a P5, el divendres a la tarda vam fer una festa i anàvem disfressats de pallassos.

LA FESTA DE SANT JORDI (23/4/14): -

Com cada any per Sant Jordi ens vam disfressar de catalanets i catalanetes i vam fer una ballada de danses tradicionals al pavelló de l’escola. Vam venir molts familiars a veure’ns i ens ho vam passar molt bé tots plegats. A la tarda vam concloure la festa amb una xocolatada.

29


- A Educació Infantil també vam elaborar una rosa a partir d’una agulla d’estendre la roba i un xurro de plastilina. A Cicle Inicial vam fer un punt de llibre amb una goma elàstica i goma espuma. Els de 3r van fer un drac i els de 4t una rosa. Els alumnes de 5è van escenificar la llegenda de Sant Jordi amb ombres xineses als alumnes d’Infantil i Inicial. Els de 6è van anar a servir la xocolata i els melindros als més menuts.

FESTA FINAL DE CURS (20/6/14): El dia 20 de juny celebrarem la festa de fi de curs. Seguint la línia dels darrers cursos, els mestres i les mestres ens prepararan una gimcana ben divertida i refrescant per acomiadar aquest curs ple d’emocions i de moments inoblidables. Igualment, els més grans de l’escola s’acomiadaran de nosaltres oferint-nos els seus balls que van representar el dia 13 de juny en la festa/comiat de 6è.

30


FELICITEM - FELICITEM ALS GUANYADORS/ES DEL CONCURS DE DIBUIX DE LA FESTA DE LA CASTANYADA:

ZAIRA PRIOR (P3A)

MIREIA BARBA (P4A )

PAULA PLANAS (P5B)

NORA TALBI (1rB)

ANGELINA FABER (2nB)

ORIOL BARBA (3rB)

IVAN CAMPIÑA (4tA)

ANNA TERMES (5èC)

LUCIA YÁÑEZ (6èC)

- FELICITEM AL GUANYADOR DEL CONCURS DE LA POSTAL DE NADAL:

LIDIA DÍAZ (5èA)

A TOTS ELS ALUMNES DE 1R.

CORAIMA LÓPEZ (6èC)

- FELICITEM A LES GUANYADORES DEL CONCURS DE PENTINATS D’EDUCACIÓ INFANTIL:

ARNEED (P3A)

NÚRIA MUNOZ (P4C)

LUCÍA NAVARRO (P5A)

31


-

FELICITEM ALS GUANYADORS/ES DELS JOCS FLORALS (SANT JORDI) DE CICLE SUPERIOR:

LECTURA: ANNA VINCKEN (5èA), MARTINA NAVARRO (5èB) I GENALYN LÓPEZ (5èC)

NIL GARRIDO (5èB) narrativa

-

LECTURA: MANU FLEITAS (6èA), LISA KROOS (6èB) i JÚLIA PRAT (6èC)

GUILLERMO ROCAS (6èB) narrativa

JÚLIA PRAT (6èC) poesia

FELICITEM ALS GUANYADORS/ES DELS CONCURS DE FOTOGRAFIA ORGANITZAT PER L’AMPA:

JOAN PRAT, PARE DE JÚLIA (6èC) I JAN (5èC). FOTO MÉS BEN FETA.

MIGUEL ROMEO, PARE DE LA LAIA (4tC). FOTO MÉS DIVERTIDA.

SARA AGRAFOJO, MARE DE L’ELSA (P5B). FOTO MÉS ORIGINAL.

32


COMIAT P5

33


COMIAT 6è

Nois i noies de 6è!!! Us trobarem molt a faltar!!! Que tingueu molta sort!!! 34


AMPA Associació de Mares i Pares d’Alumnes de l’Escola QUI SOM? L’AMPA som tots, mares i pares que donem suport a la comunitat educativa i més concretament a la nostra escola per tal de millorar la qualitat de l’educació dels nostres fills.

COM ENS ORGANITZEM? Tenim diferents comissions de treball: reutilització de llibres, activitats extraescolars, festes i esdeveniments, distribució de bates i xandalls, suport informàtic, servei de menjador, InterAMPA de Lloret.

AMB QUÈ COL·LABOREM AMB L’ESCOLA? Organitzem les activitats extraescolars de la nostra escola. Aquest curs hem millorat l’oferta d’activitats: hem iniciat les activitats de música i anglès de primària, i hem ampliat els horaris de les activitats de deures, tastet de balls, tastet d’esports i anglès a infantil, tot procurant oferir la millor qualitat i preu possibles. Fem aportacions a l’escola, aquest curs hem comprat ordinadors per les aules d’informàtica, paguem un servei de manteniment del sistema informàtic de l’escola, i hem arreglat els gronxadors dels patis. Participem molt activament en les festes que s’organitzen a l’escola (decoració del vestíbul, compra de castanyes, xocolata i melindros, premis de Sant Jordi, etc.) Subvencionem el 50% de les sortides al teatre, i col·laborem en les colònies de sisè. Fem propostes per la millora del servei de menjador i altres àmbits de la nostra escola i el seu entorn.

Mares a una festa de l’escola

Pares decorant el vestíbul

Concert extraescolar de música

Des de la Junta de l’AMPA volem agrair molt especialment a totes les mares i pares que han col·laborat amb nosaltres, i animem a la resta que us apropeu a la Junta de l’AMPA, ja que tenim molts projectes pels quals necessitem la vostra participació. També donem les gràcies per la seva feina i dedicació als pares i mares delegats de classe i als nostres representants al Consell Escolar. JUNTA DE L’AMPA

35


MENJADOR

HORARI DEL MENJADOR: de 12:30 a 15:30 Benvinguts pares i mares, aquestes son les activitats i hàbits que realitzem durant tot el curs.

Passem llista d’assistència i rentem les mans abans d’entrar al menjador a dinar i també abans d’entrar a classe.

A l’hora de dinar ensenyem a agafar bé els coberts, menjar amb un ritme adequat i a ser nets dinant. Una vegada finalitzem de dinar netegem les taules i recollim cadires.

Quan sortim al pati tenim molt de temps lliure que aprofitem per fer activitats en grup dirigides.

36


PASSATEMPS

37


UNEIX ELS PUNTS SEGUINT L’ORDRE I DESCOBREIX L’ANIMAL QUE HI HA AMAGAT.

PINTA:

38


DIBUIX FINALISTA CI: ARNAU FÀBREGAS (1rB)

DIBUIX FINALISTA CS: LEIRE VIANO (5èB)

ESCOLA POMPEU FABRA CAMÍ DE L’ÀNGEL, 6 17310 LLORET DE MAR. B7004955@XTEC.CAT WWW.POMPEUFABRA.CAT

DIBUIX FINALISTA CM: ALEJANDRO MACHÍN (4tB)

Profile for SOM NOSALTRES

Revista Som Nosaltres nº18  

Revista Escolar Pompeu Fabra (Lloret de Mar). Juny 2014.

Revista Som Nosaltres nº18  

Revista Escolar Pompeu Fabra (Lloret de Mar). Juny 2014.

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded