Page 1


Фестивал-ДЕДАР (дечје драмске радости) Од 08. до 11. маја у Смедереву је одржан Фестивал дечјих драмских радости на коме је учествовала група „Сунце“ из Рашанца са луткарском представом „Бајка о принцу Мати“. У представи је учествовало шесторо деце од 4 до 6 година,васпитач и један родитељ. На фестивалу је учествовало 14 градова из подунавског и јужнобанатског округа. Највише успеха имала је глумачка група „Свитац“ из Крагујевца. Група „Сунце“ добила је похвалницу за учешће и донела позитивне утиске са овог фестивала.

Фестивал-ЦВРЧАК (музички фестивал) 21.03.2012. године одржан је музички фестивал „Цврчак“ у Смедереву. Учествовала су деца из група: „Зека“, „Бубамара“ и девојчица из групе „Колибри“ Ленка Остојић. Било је три такмичарска дела, у првом је наступала наша установа са етно песмом „Чије је оно девојче“. Освојена је награда за кореографију!

Фестивал Традиционалних игара и модерног плеса 18.05.2012.године одржан је фестивал Традиционалних игара и модерног плеса у Пожаревцу. Наша установа имала је два представника у модерном плесу,припремне предшколске групе на целодневном боравку „Зека“ и „Бубамара“. Освојиле су 2. место, док је 1. место заузела ПУ Лајковац,а 3. место ПУ Крушевац. У традиционалним играма: 1. место заузела је ПУ Бјељина, 2. место ПУ Бања Лука и 4. место ПУ Велико Градиште . У ревијалном делу наступала су деца из ПУ „Љубица Вребалов“ .


ПРОЛЕЋНА ПРИРЕДБА ...је одржана 25.04.2012. у спортској хали „Драгутин Томашевић“.Програм су отворила деца припремних предшколских група химном наше установе. Након тога је уследила драматизација „Деда и репа“ коју су извела деца мешовите групе „Сунцокрет“.То је била и најзабавнија тачка на приредби.


Уследиле су плесне тачке старијих другара,а неки од њих су нам показали кореографије којим ће се представити на предстојећим фестивалима.

Програм је био веома богат;наиме, све то је потрјало готово два сата,након чега је публика великим аплаузом,мислимо заслужено,наградила немали труд деце и васпитача. До следеће приредбе настојаћемо да будемо још бољи и успешнији. Aнђелка Спасојевић


ОЛИМПИЈАДА 2. ДЕЧЈЕ ПРОЛЕЋНЕ ОЛИМПИЈСКЕ ИГРЕ одржане су у спортском центру „Драгутин Томашевић“ 25.04.2012.Учешће су узеле предшколске групе из Браничевског и Подунавског округа,као и другари из Књажевца,Стамнице и Мелнице.И ове године било је игара за децу,родитеље и васпитаче, а као игра изненађења била је игра за руководиоце и директоре свих устнова.Сви смо се лепо забавили,а најуспешнији су били другари из Пожаревца, Смедерева и Велике Плане.


Свеукупни утисак је-добра забава,спортско дружење и промоција здравог живота,што ћемо поновити за годину дана,на истом овом месту,са неким новим „олимпијцима“ жељним дружења и игре. Анђелка Спасојевић


МАСКЕНБАЛ Ове године,маскенбал је био одржан 27.04.2012. у оквиру пролећне недеље.


Тема је била слободна,а избор маски шаренолик.Родитељи и деца су се максимално потрудили и као и досад и овог пута показали креативност и машту. Дефиле учесника кренуо је испред вртића пут центра и парка,а колону су пратили родитељи и окупљени мештани.


Оно што остаје као план за наредне године је избор најлепше маске где ћемо рамишљати о категоријама оцењивања,па вас молимо да ваше предлоге и сугестије упутите на нашу адресу.


Унапред захвалне уреднице „Шареног свитка“. Спасојевић Анђелка


Завршна приредба 06.06.2012. деца предшколског уѕраста.


Олимпијада Бусур 08.06.2012.


Дечији бисери: - Тамара 4г.: Предшколци иду у апотеку (библиотеку) и тамо мора да буде тишина. - Мирко 6г.: Васпитачице, кад порастеш, шта ћеш ти да будеш? - Никола: Хигијена, то је она животиња што се много смеје. - Михајло: Женка од коња је коњица. - Јелена: Ухватиле ме лудерије (лудење). - Вељко: Логопаду, да те питам ја тебе нешто... - Анђелина: Ја идем код рогоперта.


25.март 2012. “С У Н Ц Е “ Рашанац На родитељском састанку одржаном у петак 02. марта родитељи су прихватили предлог васпитача да се започне са радом на сређивању дела дворишта поред вртића. Договорено је да акција сређивања крене у уторак 06. марта. Већина родитеља се одазвала и у уторак је урађен велики део предвиђеног посла. Посечено је шибље и очишћен простор који сада треба оплеменити цвећем, садницама и справама за децу. Родитељи имају велику жељу да наставе са сређивањем дворишта вртића. Верујем да ће крајњи резултат бити весела дечја граја у лепо уређеном парку. Два дана после ове акције, у веселом расположењу обележили смо Дан жена. На радионици маме су прво везаних очију требале да препознају дете. После тога задатак је био да заједно са дететом измисле неки само њихов, тајни знак, а затим кажу један другоме колика је то њихова љубав. У следећој игри „Слободно падни“, на тесту је било њихово међусобно поверење. Заједно смо правили медаље за маму и њено дете, а онда су деца извела припремљен програм који се састојао од пригодних рецитација и песмица. На крају радионице свака мама је добила поклон честитку и цвет. После радионице вртић је посетила песникиња за децу, Ана Дудаш која пише песме о деци на веома спонтан и необичан начин. Читала нам је своје песме и разговарала са децом и родитељима. Она је била почасни гост нашег вртића и ликовне галерије „Ђотола“ која је тог дана отворила нову поставку вињета Лале Ђорђевића.


Уради сам - СРЦЕ


КРЕАТИВНИ ТИМ ПРЕДШКОЛСКЕ УСТАНОВЕ “ГАЛЕБ” УРЕДНИЦИ: ЈЕЛЕНА ВУЧКОВИЋ, ЛОГОПЕД АНЂЕЛКА СПАСОЈЕВИЋ, ВАСПИТАЧ САРАДНИЦИ: МАГА БОГОСАВЉЕВИЋ, ВАСПИТАЧ КАРОЛИНА МАКСИМОВИЋ, МЕД. СЕСТРА НЕВЕНКА АРАНЂЕЛОВИЋ, СЕСТРА НА ПЗЗ ДИЈАМАНКА ВУЧКОВИЋ, ШЕФ КУХИЊЕ

Šareni svitak - jun 2012  
Šareni svitak - jun 2012  

Časopis "Šareni svitak" - jun 2012. Izdanje vrtić Galeb