Page 1

Vi bor her .dk

SOLRØD

Mandag den 12. februar 2018 • Uge 7 • 2. årgang • www.viborher.dk

En lokal verdensomspændende virksomhed

Vanilla Fly 

Læs side 4

MARABOU HJERTEÆSKE 180 gram. Kg pris 194,44

HALV PRIS

HVER SOLTIL TILHALV HALVPRIS PRIS HVERMANDAG MANDAGI NOVEMBER I FEBRUAR - -SOL

CLUBTAN Sol & Wellness • Solrød Strandvej 85-87 Telefon 56 14 19 33 • Solen skinner alle dage 6-24

PR. STK

35-.


2

Børnefamiliernes begejstring for Solrød skaber pladsmangel Solrød Kommunes popularitet hos børnefamilierne har skabt et pres på dagtilbuddene i Solrød Strandområdet, som der bliver arbejdet på at finde løsninger på.

Solrød Strand, der har budt på pladsudfordringer i Solrød Strand. Der er dog fortsat mulighed for, at børnene kan blive passet i nogle af kommunens dagtilbud i andre dele af kommunen. "Når daginstitutionen Bølgen er klar til at blive taget i brug, forventer vi, at en del af udfordring vil være løst, men vi vil fortsat have en pladsudfordring, og vi arbejder på at finde frem til nogle gode løsninger. Vi ser naturligvis gerne, at børnene kan blive passet i deres nærområde, og der er lige nu flere forskellige løsningsmodeller i spil. En af dem er muligheden for at stille en midlertidig pavillon op

Passer brillerne stadig til øjnene?

Kom og besøg os

i vores nye butik på Solrød Strandvej 97

StAnDARD glAS

ved Bølgen, som kan rumme 50 børn," siger Kim Sunesen, som fortsætter: "Vi er godt klar over, at det ikke er en optimal situation, vi står i, og vi gør, hvad vi kan, for at finde frem til de bedst mulige løsninger. Når det er sagt, vil jeg gerne sende en stor omgang roser af sted til vores dygtige personale på institutionerne, som yder en flot indsats på trods af spidsbelastningerne." Det er vinterens våde vejr, som sammen med en ændring af ombygningen af den eksisterende del af Bølgen, der har forsinket byggeriet af udvidelsen af daginstitutionen Bølgen. © essilor international – RCS Créteil 712 049 618 – may 2011. © optifogtm is a trademark of essilor international. © essilor® is a registered trademark of essilor international.

"Vi arbejder på højtryk for at finde frem til nogle løsninger på den pladsudfordring, vi lige nu oplever på dagtilbudsområdet i Solrød Strandområdet." Sådan lyder beskeden fra Kim Sunesen, formand for Familie- og uddannelsesudvalget i Solrød Kommune, som fortsætter: "Der er rigtig mange, der har fået øjnene op for, hvor dejlig en kommune Solrød er, og det er især børnefamilierne, der er glade for at rykke hertil. Vi må indrømme, at det er kommet lidt bag på os, at rykindet fra børnefamilierne har været så stort." Det er børnefamiliernes store interesse for at flytte til Solrød Kommune sammenholdt med en forsinkelse af en større udbygning af daginstitutionen Bølgen ved

POLITI Hastighedsmåling med et dårligt resultat i Gl. Havdrup

Tyveri fra varebiler i Solrød og Greve

Mandag målte politiet hastighed på Roskildevej ved Gl. Havdrup. Det er et af politiets fokusområder, hvor vi i samarbejde med Roskilde Kommune intensivt prøver at nedbringe gennemsnitshastigheden. Mandag blev der målt i tidsrummet mellem kl. 13:53 og kl. 19:53 og der passerede i alt 1439 biler igennem 60 km/t zonen. Der blev blitzet ikke færre end 124 bilister og heraf var der otte klip sager – hvor af de tre kørte mere end 30 % for stærkt og en betinget frakendelse for at køre 101 km/t – mere end 60% for stærkt. På en normal måledag bliver der blitzet 10 – 12 bilister på strækningen – Så noget tyder på, at bilisterne kortvarigt helt har glemt respekt for farten på stedet. Politiet lover at foretage flere målinger. Sørg derfor for at overholde hastighedsbegrænsningen for færdselssikkerhedens skyld.

Mellem mandag den 5.februar og tirsdag den 6.februar har politiet modtaget 12 anmeldelse om tyveri fra biler, hvor der typisk er knust en rude til førerkabinen og dernæst er der stjålet værktøj fra varerummet. Tyverierne er sket mellem mandag eftermiddag og tirsdag morgen. Politiet forsøger at lave en målrettet indsats mod tyverierne, og det er meget vigtigt, at borgerne kontakter os med det samme, hvis de hører eller ser noget mistænkeligt. Politiet opfordrer til, at man enten tømmer sin bil for værdifuldt værktøj, eller i alt fald sørger for at mærke sit værktøj tydeligt, så det ikke er værd at stjæle og evt. sælge videre.

Tricktyveri mod 80-årig kvinde i Greve Mandag den 5. februar kl. 15.20 kom en 80-årig kvinde hjem på sin adresse på Græsager, hvor hun blev kontaktet af to yngre udenlandske mænd, der distraherede hende og fik fat i hendes pung, mens de holdt hendes ene arm. Kvinden havde været ude at handle og brugt sit dankort. Der var forsøgt hævning på kortet, men med forkert pinkode.Det er meget vigtigt, at man husker at dække for sin indtastning, når man bruger kort i en forretning. Gerningsmændene har ikke haft held til at aflæse koden i dette tilfælde, og dermed har de ikke fået noget større udbytte.

Flere underlige tilbud om håndværksmæssig assistance i Greve Lørdag den 3.februar kl. 11.56 og kl. 12.10 fik politiet henvendelse fra borgere, der på deres bopæle i Tune var blevet opsøgt af en engelsktalende mand. Han ville tilbyde sin arbejdskraft til f.eks. rensning af fliser i indkørslen, men han var et par steder blevet sendt bort uden at få nogen aftale i stand. På Gardeniavej i Tune var manden blevet samlet op af en sølvgrå varebil med lukket varerum og monteret med nogle specielle tagbøjler på taget. Politiet opfordrer borgerne til at være særdeles skeptiske med at indgå aftaler med udlændinge, da der ofte kan opstå tvist om aftalens reelle indhold eller om økonomien i aftalen.

Skal DU eller din FORENING være med til at afvikle aktiviteter for børn og unge til årets Sjov Sommer 2018 i Solrød?

oPtiFog glAS

OPTIFOG GLAS

Den ny teknologi moD Dug

slut med glas, der dugger, når du dyrker sport, rm kaffe eller kommer ind fra kulden. il Få en gratis demonstration. Det er sund fornuft. en synsprøve. Karina Skotte

Marianne Skotte

mm.indd 1

a Skotte

SolrødCenter Strandvej • 5614 Solrød 100 •95Tlf. 56145636 5636 www.brillegalleriet.com

Nu er det tid til planlægning af sommerferieaktiviteter for børn og unge, og i den forbindelse vil planlægningsgruppen for Sjov Sommer gerne invitere alle interesserede foreninger og frivillige til Info- og idémøde, torsdag d. 15. februar 2018 kl. 19-21 på Solrød Bibliotek, mødelokale 25, 1. sal. Mødet er både tiltænkt frivillige og foreninger, der ikke før har deltaget i Sjov Sommer, samt frivillige og foreninger, der tidligere har taget del i Sjov Sommer, som kan dele og udveksle erfaringer og skabe nye idéer.

Sjov Sommer planlægningsgruppen ser frem til at samarbejde 20-09-2011 11:23:19 med frivillige og foreninger, om at give børnene i alderen 6-16 år en oplevelsesrig sommerferie, der kan danne grundlag for efterfølgende deltagelse i fritidsaktiviteter. Marianne Skotte

Mandag-fredag: 9:30-17:30 - Lørdag-søndag: Lukket

Solrød Medie Hus Solrød Center 12, 1. sal 2680 Solrød Strand Vi bor her.dk udgives hver mandag på www.viborher.dk.

Henning Arlofelt Petersen Solrød Medie Hus hap@solrodmediehus.dk

Jimi A. Bøgevig

Solrød Medie Hus jab@solrodmediehus.dk

Lotte A. Bøgevig

Solrød Medie Hus lab@solrodmediehus.dk

Jan Rossil

Solrød Medie Hus jr@solrodmediehus.dk

Annette Thomsen

Beige Grafisk Design at@beige.dk


3

Sous Vide

SASHI

Beef

Lover

VORES dygtige fagfolk

CO U B O S OS E V L A K ,90. 79 Kg p ris

PR. 1/2 KG

39

95

-----Næringsindhold pr. 100 g: Protein: 7,2 g Kulhydrat: 7,3 g Fedt: 2,9 g

Skær 3-4 snit i kanten af hver skive kød. Krydr med salt og peber. Brun bacon i en gryde. Tag det op og brun så kødet godt på begge sider i baconfedtet. Tag kødet op. Skær gulerødder i skiver og persillerod i tern. Skær porrer i skiver. Steg grøntsagerne i gryden til de begynder at tage farve. Tag halvdelen op og gem til senere. Kom kød og bacon tilbage i gryden sammen med hakket timian, ale og vand. Kom låg på og lad kødet simre i 1½ time. Tilsæt mere vand, hvis væden koger for meget ind. Skrub kartoflerne og lad dem simre med i 20-30 min. Kom til sidst de gemte urter i og varm igennem. Smag retten til med salt og peber og servér med hakket persille. Energi pr. person: 2198 kJ (525 kcal) MENY SOLRØD:

Åbningstider: Mandag-fredag kl. 8.00-19.00 Lørdag-søndag kl. 8.00-17.00 Richards bageri: Mandag-fredag kl. 6.00-19.00 Lørdag-søndag kl. 7.00-17.00

FØLG OS OG FÅ FLERE TIlbud

hele solrøds fødevaremarked

ælder fra Tilbudene g 12. februar, mandag den r 2018. en 18. februa d g a d n sø . t.o.m Der tages forbehold for trykfejl og udsolgte varer.

MENY SOLRØD, SOLRØD CENTER 35, 2860 SOLRØD

Lars Nielsen KØBMAND


4

Vanillafly startede på en fodboldbane i Solrød De to indehavere af interiørforretningen Vanillafly, Helle Dittler og Merethe Lyck fra Solrød, havde gået hjemme med hver deres tre børn, da de en dag mødtes til børnenes fodboldtræning. De blev hurtigt gode venner og få år senere startede de forretning sammen.

Da Vanillafly startede i november 2010 var det i første omgang med salg af parfume. Når Merethe og Helle var ude med deres parfumer, havde de selv designet plakater til messerne for at skabe stemning ved stander. Meget hurtigt oplevede de, at kunderne var mere interesserede i at købe deres plakater end parfumen. Herfra gik starten til at sælge eget design og de udvidede til også at designe pudebetræk, postkort og boliginteriør til forretninger og efter fire år opsagde de samarbejdet med leverandøren af parfume for udelukkende at forhandle egne produkter.

Sprog og It Det er ikke nemt at etablere egen virksomhed, når man har været uden for arbejdsmarkedet i mere end 10 år. Et område som at finde ud af alt det, som en computer kan bruges til, var en af udfordringerne. Med Vanillafly sprang Helle og Merethe direkte ud på det internationale marked og skulle derfor kommunikere på flere sprog. Merethe har en baggrund inden for hotel- og restaurantbranchen og Helle har arbejdet som sagsbehandler. En verdensomspændende virksomhed Helle og Merethe tager fast på messer i udlandet 4-6 gange årligt og gerne flere gange, hvis messerne ikke falder samtidig. Derudover har de distributører i Island og Italien, som sælger deres produkter på messer og endelig har de agenter i Sverige, Finland England, Holland og Frankrig, som besøger kunder i egne forretninger. I Danmark forhandler Illums Bolighus og Notre Dame også produkter fra Vanillafly, men hovedparten af salget foregår i udlandet. Plakaterne trykkes i Danmark og resten af porte-

VIND signeret selvbiografi LEV, FOR HELVEDE! af Bettina Tammaro

føljen produceres i Kina og Indien. Vokseværk Vanilla Fly er en virksomhed i fremgang. Ud over de to indehavere har virksomheden udvidet med to fuldtidsstillinger, en grafiker, en deltidsansat bogholder og en deltidsansat lagermand. De startede småt med at leje en halv svinestald i Karlstrup til lager og kontor. Meget hurtigt blev stalden for lille og for kold. Derefter flyttede de til større lokaler i Hundige og siden til Karlslunde, men også

de lokaler blev for trange som produktionen voksede og sortimentet udvidet. Den 1. maj 2017 flyttede virksomheden til Tune, hvor der er mere end 400 m2 lager- og kotorplads. Sammenhold og godt kendskab til hinanden Helle og Merethe mener, at den grundlæggende årsag til, at de har fået Vanillafly etableret og til at køre, er, at de kender hinanden godt og at de er gode sammen. De er kendt som et makkerpar, når de tager ud til messer og de supplerer hinanden godt.

Særligt når det handler om at få nye ideer, hvor de også har et tæt samarbejde med deres grafiker. De gode ideer er essensen i deres arbejde og i virksomhedens fremgang. Deres håb for fremtiden er, at de fortsat får nye ideer løbende. De har ikke planer om, at virksomheden skal blive markant større. Det er fornøjelsen ved at drive virksomhed og den kreative proces, der driver dem. I løbet af de næste par måneder lancerer Vanillafly deres nye webshop. Se mere om Vanillafly på vanillafly.dk.

Kendt fra Robinson

Tilmeld dig vores nyhedsbrev som udkommer hver fredag her: www.viborher.dk/solrodportalen/

eller "Synes godt om" vores facebookside www.facebook.com/viborhersolrod/

Vinderne udtrækkes mandag den 26.februar.

Bettina Tammaro


5

DEFINE ENERGY 25 cl. Literpris v/2 stk. 24,-.

husk

+ pant

valentinsdag

14. februar

2 STK

12-. AMBI PUR

KLASSISK SUPPE

Karolines Køkken. Flere varianter. 1 liter.

G L A V FRIT

Flere varianter. - 55 ml. Literpris v/1 stk. 181,82.

G L A V FRIT

PR. STK

PR. STK

20-. NUTELLA

10-. MY SMOOTHIE

350 gram. kg pris v/1 stk. 100,-.

Flere varianter. 750 ml. Literpris v/1 stk. 33,33.

PR. STK

25-.

PR. STK

35-. MENY SOLRØD:

Åbningstider: Mandag-fredag kl. 8.00-19.00 Lørdag-søndag kl. 8.00-17.00 Richards bageri: Mandag-fredag kl. 6.00-19.00 Lørdag-søndag kl. 7.00-17.00

FØLG OS OG FÅ FLERE TIlbud

hele solrøds fødevaremarked

ælder fra Tilbudene g 12. februar, mandag den r 2018. en 18. februa d g a d n sø . t.o.m Der tages forbehold for trykfejl og udsolgte varer.

MENY SOLRØD, SOLRØD CENTER 35, 2860 SOLRØD

Lars Nielsen KØBMAND


6

HHX-elever underviser 7. klasser i iværksætteri Elever fra 27 7. klasser fra Køge kommune var til innovationsworkshop på Køge Handelsgymnasium 17. januar, som forberedelse til den årlige Iværksættermesse i Køge. Selve iværksættermessen med kåring af vindere finder sted på Asgård Skole 8. februar. Elever fra Hastrupskolen, Vemmedrupskolen, Højelse Skole, Kristendalsskolen, Ejby Skole, Borup Skole, Skovboskolen, Herfølge Sko-

le, Ellemarksskolen, Sct. Nicolai Skole, Holmebækskolen og Asgård Skole dukkede op på skift på Køge Handelsgymnasium for at få to timers undervisning serveret af eleverne i 3l og 3m fra skolens innovationsstudieretning. Undervisningen var lærerig for både 3. års eleverne samt folkeskoleeleverne. "Det har været utroligt lærerigt for os både at forberede undervisningen, og at målrette den til nogen, der er yngre end os selv. Vi har i hold med fire elever selv stået for at undervise 7. klasserne, som et led i deres projektarbejde med innovation og iværksætteri til Iværksættermessen 2018. Så vores opgave har været at være helt skarpe på teorien, så vi kunne viderefor-

midle den," fortæller Nicolai Offersen, der til dagligt går i 3m på innovationsstudieretningen på Køge Handelsgymnasium. Sammen med klassekammeraterne i 3l og 3m inddelt i små teams underviste han eleverne fra 7. klasserne i, hvordan de målretter et oplæg, og holder en kort salgstale, så de kan sælge deres projekt. Desuden fik eleverne en tur igennem de fire P’er – Product, Price, Place, Promotion " for at blive helt klare på deres ”virksomheds” mål og markedsføring. Praktisk anvendelse af teori Iværksættermessen er en årlig begivenhed, hvor 7. klasserne i Køge kommune arbejder med iværksætteri og innovation. Selve messen

er i år den 8. februar på Asgård Skole, hvor alle eleverne udstiller deres projekter og præsenterer deres ideer på stande. Dommerpanelet udpeger her en vinder fra hver af de tre kategorier: Det tætte, Det nære og Det globale. ”Vores projekt udvikler sig hele tiden og vi er super glade for samarbejdet med Køge Handelsgymnasium. Det

giver kommunens 7. klasser noget helt andet, når de kommer ud og møder nogle unge engagerede HHX-elever. Elever der til daglig arbejder med innovation. Det skaber sammenhæng for vores elever, når de kan se, hvordan det, de lærer i skolen kan bruges efterfølgende – det bliver nærværende på en helt anden måde" udtaler Christiane

Kirkegaard Borup, Projektleder for Iværksættermessen og fortsætter: ”Jeg glæder mig utrolig meget til se vinderprojekterne og til at høre fremlæggelserne på Årets Iværksættermesse. Det bliver spændende at se, hvordan vores 7. klasserne har brugt det, de har lært på HHX ved messen 8. februar.”


7

1 KG. CONFERENCE PÆRER

4 STK ØKOLOGISKE BANANER I POSE

Holland. Kl. 1.

Colombia. Kl. 1.

1 KG. ÆBLER I POSE

FRIT VALG

10-.

Polen. Kl. 1.

Ole Funch Strandens Vinhandel

i meny solrød

GRAN APPASSO, PUGLIA

ITALIEN.

75 cl. Literpris v/1 flaske 79,93.

Luca Maroni giver denne vin 98 point, samt kårer den til den bedste Rødvin i sin prisklasse. Håndplukkede nøje udvalgte druer fra usprøjtede marker giver denne vin en nærmest uendelig lang, blød og harmonisk smag, perfekt afrundet af fadlagringen. Anbefales til rødt kød, simremad og gryderetter samt oste.

NORMALPRIS PR. FLASKE

99

PRISFALD 95

PR. FLASKE

l vinhande

59

95

SPAR 40,-

MENY SOLRØD:

Åbningstider: Mandag-fredag kl. 8.00-19.00 Lørdag-søndag kl. 8.00-17.00 Richards bageri: Mandag-fredag kl. 6.00-19.00 Lørdag-søndag kl. 7.00-17.00

FØLG OS OG FÅ FLERE TIlbud

hele solrøds fødevaremarked

AH RIISE, TRANQUEBAR, ROYAL DANISH NAVY GIN. 70 cl.- 52% Literpris v/1 flaske 398,57.

Tranquebar Danish Navy Gin på hele 52%. Du får en klassisk dry gin, som er varm og fyldig i smagen. Den har smagsnoter af krydderier importeret fra Tranquebar, som blev hentet hjem fra den danske koloni i Indien. Blandt andet, Nellike, Kanel, Peber og Kardemomme som giver en yderst behagelig smag.

PR. FLASKE

279-. ælder fra Tilbudene g 12. februar, mandag den r 2018. en 18. februa d g a d n sø . t.o.m Der tages forbehold for trykfejl og udsolgte varer.

MENY SOLRØD, SOLRØD CENTER 35, 2860 SOLRØD

Lars Nielsen KØBMAND


8

KØB DINE BILLETTER PÅ

LOKALBILLETTEN.DK

Lokalbilletten er en lokal virksomhed ejet af Solrød Medie Hus, der bygger på idéen om at give inspiration til arrangementer og gøre det nemmere at købe billetter i og til lokalområdet.

HAR DU ET ARRANGEMENT?

Vi gør meget ud af at informere om de enkelte arrangementer, samtidig med at vi har gjort det nemt at bestille billetter. Lokalbilletten tilbyder og håndterer al service i forbindelse med formidling af billetter i lokalområdet for arrangører. Lokalbilletten udvikler og driver et billetsystem.

VI TILBYDER AL SERVICE I FORBINDELSE MED FORMIDLING OG HÅNDTERING AF BILLETTER TIL lokale arrangementer KONTAKT OS MAIL: info@solrodmediehus.dk TLF. 4038 1501

Peter Vesth & Kristian Rusbjeg Skærtorsdag d. 29 Marts kl. 12.00 – ca. 17.30 JERSIE FORSAMLINGSHUS

KR. 295,-

Paul Harrison & tj Johnson uk/dk FREdag d. 23. marts kl. 18.00 - ca. 23.30 JERSIE FORSAMLINGSHUS

KR.275,-

Inkl. Musik, MENU SAMT kaffe

En aften med en både fyrig og intim forestilling med svingende jazz og blues. Lineup: Bo møller Petersen, Bjarne Christensen, Henrik Holst Hansen og de 2 musikalske venner igennem 30 år Døren åbnes kl. 18.00 vi spiser kl. 19.00 Musik inkl. menu: + kaffe: Kr. 275,00 Hovedret: Helstegt oksehøjreb, råstegte kartofler, grøntsager samt pebersauce. Siddende koncert Reserverede pladser. OBS. Der modtages ikke betalingskort i baren. Derimod tages der gerne imod kontanter og MobilePay. Vær opmærksom på, at din(e) billet(ter) kommer via email og skal printes forinden arrangementet. Én billet pr. samlet bestilling. Reserverede pladser. Billetgebyr kr. 18,00

Inkl. STOR PÅSKEBUFFET SAMT kaffe En hyggelig eftermiddag og glædeligt gensyn med Dansk folkemusik blandet med lidt country. Lige fra ViseVersHuset i Tivoli til Mariehaven Dørene åbnes kl. 12.00. vi spiser kl. 13.00 Siddende koncert. Reserverede pladser. Billetgebyr kr. 18,00


9

FESTMESSE

SØNDAG D. 17. MARTS KL. 10-14

Skal der holdes FEST i 2018 / 2019 så er denne begivenhed noget for dig! Kig forbi og hils på de lokale leverandør. OBS Foregår hos Handy –udlejning, Fabriksvænget 18, Viby

Vores hyggelige café kan danne rammen om din næste fest eller en hyggelig middag, frokost eller brunch for dine gæster. Ønskes der at afholde et arrangement i cafeen er vi behjælpelige med at tilpasse det efter jeres behov og ønsker! Vi har plads til ca. 70 gæster, ved små hyggelige borde. Skal der holdes FEST derhjemme, leverer vi gerne maden. Sammensæt menuen efter deres eget valg fra vores hjemmeside og nyd festen i eget hjem. hos Bodil HVER ONSDAG

ONSDAGS-MENU

HVER ONSDAG KL. 11.30 – 14

Pris pr. pers. kr.

79,-

GODE DANSKE RETTER

FORSKELLIGE RETTER HVER UGE - F.EKS:

Forloren hare m. hvide kartofler og skysauce, Husmands koteletter med tilbehør, Hamburgerryg med tilbehør, Gullasch med kartoffelmos, Svine kotelet m. stegte kartofler og sauce, Hakkebøf med bløde løg, Skipperlabsskovs, Rullesteg med kartofler og skysauce, Dagens fisk, Kyllingebryst med tilbehør

ONSDAG D. 9. MAJ. KL. 18:30

En aften med fortællinger og skøn musik. Vi serverer en let anretning. Pris pr. pers. inkl. menu kr.

MORS DAG

En hyggelig musikaften med ROK og RUL, som spiller fra kl. 19:30. Kom og syng med når de spiller de gode melodier og få en hyggelig aften. Pris pr. pers. inkl. menu kr.

Nyd påskens helligdage, hvor vi serverer en lækker påske-buffet. Pris pr. pers. kr.

Vi glæder os til at fejre alle skønne mødre på denne herlige dag. Vi serverer lækker brunch-buffet med kaffe og et glas bobler. Pris pr. pers. kr.

PINSEFROKOST

VINAFTEN M. GRILL

SCT. HANS AFTEN

Skoven er sprunget ud og blevet grøn, så vi fejrer Pinsen. Vi serverer lækker pinsefrokost-buffet. Pris pr. pers. kr.

Vi inviterer til vinsmagning af sommerens grillvine, guidet igennem af Sommerlier Klaus Bødker Evald fra Kjær Sommerfelt. Vi starter grillen. Pris pr. pers inkl. menu kr.

Vær med når vi fejrer årets længste dag med midsommerbål, sang og mad. Husorkesteret ROK & RUL spiller. Vi serverer en lækker 2-retters menu. Pris ikke fastlagt.

159,-

SØNDAG D. 20. MAJ KL. 12-15

189,-

SKÆRTORSDAG D. 29 MAR. OG LANGFREDAG D. 30. MAR. KL. 12-16

189,-

FREDAG D. 1. JUNI KL. 18:30

299,-

hos Bodil HVER TORSDAG

Wienerschitzel

Hver anden torsdag, lige uger serverer vi kalve Wienerschnitzel med brasede kartofler, ærter & skysovs. Pr. person kr.

SØNDAG D. 13. MAJ KL. 10-13

169,-

LØRDAG D. 23. JUNI KL. 18:30

Torsdags Flæsk

Hver anden torsdag, ulige uger serverer vi stegt flæsk ad libitum med hvide kartofler, persillesauce, rødbeder. Pr. person kr.

149,-

Bordbestilling til ALLE arrangementer

350,-

PÅSKEFROKOST

MUSIKAFTEN

FREDAG D. 28. FEB. KL. 18

Serverer vi en varm middags ret.

GHITA NØRBY & LARS HANNIBAL

99,-

Hønskevejen 4 · 4130 Viby Tlf. 21 29 27 52 · cafe@bodilsmad.dk

www.bodilsmad.dk /Bodils landkøkken


10

Vi bor her .dk

GREVE

Enigt byråd bag ny beredskabsplan Et enigt byråd står bag ny plan for beredskabet. Responstiden for brandbilerne skal være lige så god som nu, og indsatserne skal være mere effektive. Beredskabet skal drives effektivt uden at gå på kompromis med sikkerheden. Det fremgik af debatten i byrådet mandag aften, hvor et enigt byråd godkendte en ny plan for beredskabet. Planen skal både sørge for at beredskabets økonomi balancerer, og at borgerne kan føle sig sikre.

Risikoanalyse Planen tager udgangspunkt i en lokal analyse af risikoen. Hvor tæt bor folk? Hvilke virksomheder er der i kommunen? Og hvad kan der ske af ulykker på motorvejen eller S-togsnettet? De syv andre kommuner, som er med i Østsjællands Bered-

Find historier i Retsbetjentarkiverne Lokalhistorisk Café på Greve Museum d. 14/2 kl. 16:00

skab, er blevet gennemgået på samme måde, og derefter har beredskabsfolkene lavet en ny plan for, hvordan de kan samarbejde mere effektivt. Den nye plan betyder samme responstid, som Greveborgerne er vant til - til færre penge.

Bedre model for betaling Samtlige partier i byrådet blev enige om, at Østsjællands Beredskab skal finde en bedre model for hvad kommunerne skal opkræve, da nogle kommuner betaler væsentligt mindre pr indbygger end for eksempel Greve Kommune gør. Politikerne besluttede desuden i enighed at give beredskabet mulighed for at byde på nye opgaver som kommunal kørsel og vagtordninger. Derudover bestemte de, at beredskabets administrative medarbejdere og de civile køretøjer skal gennemgås en ekstra gang for at se, om der kan spares penge. Beredskabsplanerne er blevet gennemgået af Beredskabs-

Et samlet byråd står bag den nye beredskabsplan, som fortsat sikrer hjælp til tiden i Greve. Fra venstre mod højre er det Morten Dahlin (V), Liselott Blixt (O) , Niclas Bekker Poulsen (A), Brigitte Klintskov Jerkel (C), Rigge Nørmark (I), Pernille Beckmann (V) og Carsten Oddershede (Ø).

kommissionen, som også har foreslået flere rettelser til planen. Kommunerne har taget samtlige rettelser til efterretning.

Østsjællands Beredskab består af følgende kommuner: Greve, Solrød, Vallensbæk. Ishøj, Roskilde, Stevns, Køge og Høje-Taastrup.

Er du også blevet betaget af, hvordan en arkivar kan finde frem til forsvundne slægtninge eller historier om tidligere tiders slægter i de gamle arkiver? Og kunne du tænke dig selv at komme i gang med at finde ud af mere om din eller din families historie, så kan du helt sikkert få ny inspiration til, hvordan du kan gå på jagt efter spændende historier, når Greve Museum og Lokalarkiv i samarbejde med Sydkystens Slægtsforskere inviterer til Lokalhistorisk Café onsdag d. 14/2 kl. 16:00. Denne eftermiddag får museet besøg af Jan Pedersen fra Rigsarkivet. Han vil fortælle publikum om Retsbetjentarkiverne, og hvad man kan finde af oplysninger i disse arkiver. En byfoged, som det blev kaldt i købstæderne eller en herredsfoged, som det hed ude på landet, fungerede både som politimester og dommer i sit område. Og så-

Portrættet af Nicolai Povl Nyholm Petri, der var herredsfoged i Ramsø-Tune herreder i perioden fra 1880-1907, hvor også sognene i det vi i dag kalder Greve Kommune hørte under. dan var det faktisk helt frem til begyndelsen af 1900-tallet. I Retsbetjentarkiverne kan man derfor finde i tusindvis af oplysninger og historier om vores forfædre.

Praktiske oplysninger Det koster 30 kr. at deltage i arrangementet. Dog er der gratis adgang for medlemmer af Greve Museums Venner, Greve Lokalhistorisk Forening, Foreningen Valdemar samt Sydkystens Slægtsforskere.

Millionhjælp til børn i vanskeligheder

Til og med marts måned giver jeg personligt 20% rabat på klipninger hvis du skriver “netavisen” i kommentarfeltet når du booker din tid eller gør opmærksom på det når du ringer.

Frisør Linda/ v. Tangrid & co.

46 15 24 97 Hundige Strandvej 205 – 2670 Greve onlinebooking: www.frisoertangrid.dk

Greve Kommune har fået bevilliget knap 12 millioner kroner fra Socialstyrelsen til at hjælpe sårbare og udsatte børn, så de klarer sig bedre i skolen. Børn, der på den ene eller anden måde ikke trives og lærer, når de er små, skal have hjælp tidligt, så de bliver rustet til en god skolestart. Det står klart, efter Greve Kommune har fået tildelt 11.785,098 kroner af Socialstyrelsen til at løfte en række indsatser målrettet børnefamilier. Helt konkret bliver der bygget bro mellem de fagområder, der til daglig er i kontakt med Greves børn og unge. Et styrket samarbejde mellem sundhedspleje, dagtilbud, skole, Pædagogisk Psykologisk Rådgivning og Familierådgivnin-

gen, vil gøre det nemmere at opspore, hvis et barn trives dårligt, og sætte de nødvendige indsatser i gang. Andre indsatser er for eksempel målrettet børn, der er præget af angst, belastede børnegrupper i dagtilbud eller unge, som opleves socialt isolerede med et højt fravær i skolen. "Det er vigtigt, at Greves børn får de bedste muligheder for at lære og udvikle sig allerede, når de starter i skole. På den måde får de et bedre skoleresultat, der på sigt giver dem mulighed for en ungdomsuddannelse og et job", siger formand for Social-, Sundhedsog Psykiatriudvalget, Liselott Blixt. Projektet er et væsentligt bidrag til byrådets ønske om at fokusere målrettet på tidlig opsporing og sammenhængende indsatser på børne- og ungeområdet.

Børn der ikke trives, skal have hjælp, så de bliver rustet til god skolestart.

FAKTA Den amerikanske nobelprismodtager og økonom James J. Heckmann har påvist, at investeringer i tidlig indsats for udsatte børn giver et betydeligt økonomisk afkast, og at det er størst, når man sætter ind i børnenes tidlige leveår.


11

Vi bor her .dk

GREVE

Værdibaseret ejendomsrådgivning i det gyldne trekantsområde Det nye ejendomsrådgiverfirma Gottlieb+Partners A/S er lige startet op med kontor i ErhvervsCentret i Greve. Firmaets spidskompetence er at udarbejde en optimal ejendomsstrategi for lejere, udlejere og ejere af store virksomheder især i ’det gyldne trekantsområde’ omkranset af Tåstrup, Køge og Greve. Tiden er god til at gøre forretning i området, vurderer de to partnere, der står bag Gottlieb+Partners. De to ejendomsstrateger Thomas Gottlieb og Peter Goth Engel har gennem mange år beskæftiget sig med værdibaseret ejendomsrådgivning og arbejdet sammen i de sidste tre et halvt år. Peter har 40 års markedsindsigt blandt andet i kemi- og ejendomsbranchen og var egentlig lige ved at gå pension. Men så fik han et tilbud om at blive partner med Thomas i et nystartet firma – og det kunne han ikke modstå. - Vi har valgt at etablere og drive virksomhed sammen. Vi ser et stort potentiale i at hjælpe store lager-, logistikog industrivirksomheder med at udarbejde en optimal ejendomsstrategi med en køreplan for, hvordan de får størst mulig værdi ud af deres ejendom eller portefølje af ejen-

domme. Det er fx ved at indgå i en sale-and-lease-back-aftale, fordi det frigiver kapital til drift, udvikling eller investering til anden side. Vi har begge et stort netværk inden for ejendomsbranchen, som vi med stor fordel kan trække på, fortæller Peter Goth Engel.

Greve er et ’hot spot’ at gøre forretning inden for strategisk ejendomsrådgivning Thomas supplerer: - Vi ligner ikke hinanden, og det er en fordel. Jeg er nok ballonen, mens Peter er snoren. Sammen kan vi skabe gode resultater for vores kunder, som vi allerede har fået en del af via vores kontakter inden for erhvervsejendomme, siger Thomas med et stort smil og fortsætter: Jeg ville ikke have gjort det uden en partner. Alene kan man ingenting. Men sammen kan man alt. Derfor sagde jeg mit gode job op og valgte at få kontor i ErhvervsCentret efter at have haft en god dialog med Greves erhvervs- og turistchef. Det er i lokalområdet, at der sker en masse ting nu. Særligt Greve er et ’hot spot’ for lager-, logistik- og transportvirksomheder. De er interessante for os, og det er oplagt at drive forretning her, hvor vi er tæt på kunderne. Vi vil gerne udfordre dem til at kigge på deres bygningsmasse med et overordnet strategisk blik, under-

streger Thomas og overlader ordet til Peter: - Strategisk ligger man godt i Greve. Det er lige ud til Danmarks mest trafikerede motorvej. Mange af de store lagertunge virksomheder er ved at vokse ud af deres rammer eller bor i utidssvarende bygninger. Dem vil vi gerne hjælpe, så de med afsæt i en solid research og velfunderet analyse finder frem til en intelligent, multifunktionsdygtig bygning, der præcis tilgodeser deres behov, krav og ønsker, fortæller Peter i det nyindrettede kontor i ErhvervsCentret med udsigt til et grønt engareal. Indtil videre er det mest Thomas, der bruger kontoret i Greve, da han bor privat i Karlslunde, mens Peter arbejder fra et kontor i Hørsholm, hvor han bor. - Jeg er godt tilfreds med at have fået kontor i ErhvervsCentret. Her er hyggeligt og rart at være, og du har rig mulighed for at lære dine naboer at kende. Her er en super stemning. Alle siger ’godmorgen’ og holder døren for hinanden, fortæller Thomas. De to makkere har allerede fået en masse rådgivningsopgaver inden for udlejning, salg og udvikling af erhvervsejendomme. Udvikling af butikscentre og boligudlejningsejendomme hører også med til kerneforretningen. Begge håber på, at de i nær fremtid

Hop med på broderibølgen Broderikurser på Greve Museum Dronningens gør det, trendsætterne gør det, og nu kan du også få chancen. Kom og vær med til at brodere, når Greve Museum i samarbejde med Haandarbejdets Fremme udbyder en række kurser med fokus på broderiets mange muligheder. Allerede onsdag den 14. februar fra kl. 16 – 20 udbydes et kursus i emnet ”frit broderi”, hvor der stadig er enkelte ledige pladser Broderi er lige nu så populært, at aften- og håndarbejdsskoler kan melde om udsolgte kurser og lange ventelister. Men fortvivl ikke; i forbindelse med udstillingen Farveflor – 90 års broderi, som lige nu kan opleves på Greve Museum, udbyder museet nemlig en række kurser, hvor du kan udforske broderiets mange

facetter sammen med yderst rutinerede undervisere. Der er et begrænset antal pladser på kurserne, hvorfor tilmelding er nødvendig, men der er stadig ledige pladser! Tilmelding foregår på mail booking-museum@greve.dk eller telefon 43 40 40 36

Praktisk info På museet udbydes følgende kurser, som alle koster 480 kr. pr. deltager inkl. forplejning i løbet af kursusdagen.

14/2 og 4/3: Frit Broderi 14/3: Almuesyning 11/4: Bjørn Wiinblad 22/4 og 9/5: Japansk Kogin Kurserne afholdes på Greve Museum, Bækgårdsvej 9, 2670 Greve. På Greve Museum kan du hente en folder med en samlet oversigt over alle kurserne. Folderen kan også findes på museets hjemmeside grevemuseum.dk

Thomas Gottlieb og Peter Goth Engel er fra den 1. december 2017 gået sammen om at etablere firmaet Gottlieb+Partners A/S med base i blandt andet et kontor i ErhvervsCentret. Deres spidskompetence er at levere uafhængig ejendomsrådgivning, hvor de blandt andet analyserer og vurderer økonomi, drift, risici og afkastprofil for at sikre kunden en korrekt pris- og værdiansættelse og det mest optimale afkast.

vil få tilknyttet en mere fast skare af medarbejdere og flere samarbejdsaftaler. - Vores hensigt er at samle kompetencer på kryds og tværs og håndplukke de

bedste samarbejdspartnere fra vores netværk – fra projektudviklere, finanshuse og banker til entreprenører, arkitekter, jordbesiddere og kommuner, der strækker sig

vidt og bredt i hele Danmark og udenfor landets grænser. Vores hensigt er at gå efter de lagertunge virksomheder og ruske dem lidt, fortæller Thomas.


12

Få succes som iværksætter med råd fra en erfaren massør: ”Just do it!” På årets første opstartsmøde for nye iværksættere får du god mulighed for at tage stilling til, om du skal satse på at blive selvstændig. Du får viden om, hvordan du kommer godt fra start. Du kan også networke med andre i samme situation som dig. Derudover møder du massør Benny Hansen, der i 25 år har ernæret sig som selvstændig med klinik i privatboligen i Solrød.

Greve-Solrød Erhvervsservice, der er en del af ErhvervsCentret, holder møde for borgere, der overvejer at etablere egen virksomhed, eller som allerede har etableret sig og fået de første kunder. Det foregår på Solrød Rådhus torsdag den 15. marts fra kl. 16.30 til 20.30. Det er gratis at deltage, men husk tilmelding på ErhvervsCentrets hjemmeside. Til mødet vil Benny Hansen, der er indehaver af Helse Massage, fortælle om, hvordan han er lykkedes med at skabe sig sit eget job ved at give afspændingsmassage til kunder, der har problemer med ryg, lænd eller en skæv hofte. Massagen gives med lange, rolige strøg, der påvirker det centrale nervesystem, så kroppen selv danner smertelindrende stoffer, fortæller

Benny: - Jeg vil gerne delagtiggøre andre i, hvad der skal til for at etablere sig som selvstændig og overleve i en branche med mange konkurrenter og også en del brodne kar. Jeg tænker, at det er vigtigt at fortælle, at det ikke er en drøm, der nødvendigvis går i opfyldelse fra den ene dag til den anden. Omvendt er det også vigtigt at springe ud i det nu og her og prøve det af, hvis man har viljen og energien. Man skal være indstillet på, at det er et langt sejt træk. Det tager tid at bygge en stabil kundekreds op. Du skal være indstillet på, at du skal knokle, være fleksibel og fx arbejde på skæve tidspunkter. Du skal også være bevidst om, at det kan være svært som enmandsfirma at gabe over alt. Det kan blive nødvendigt at

købe hjælp til det, du ikke selv er god til, understreger Benny og tilføjer, at han selv har valgt bl.a. at bruge en bogholder og en konsulent til at designe hjemmesiden. Har fastholdt mange af de samme kunder i 25 år Bennys tilværelse som selvstændig massør tog fart, da hans kone havde sendt ham på et aftenkursus i afspændingsmassage. Han blev grebet af teknikken og faget og endte med at tage en uddannelse som massør. For han var træt af at have skifteholdsarbejde. Familiemedlemmerne blev hans første kunder i klinikken, som han indrettede i hjemmet på Litorinaparken 164 i Solrød. Og så spredte det sig stille og roligt via mund-til-øre metoden i nabolaget, at Benny kunne bruge sine hænder til

Benny Hansen har skabt sit eget job med Helse Massage. Hans motto er: ”Just do it!”. Nye iværksættere kan møde Benny den 15. marts 2018 og høre, hvordan han gennem 25 år har skabt sig en stabil kundekreds. at afhjælpe muskelspændinger. Herefter er det gået ’slag i slag’ med at få kunder. Flere af de første kunder fra opstarten for 25 år siden kommer stadig til behandling hos Helse Massage for at forebygge problemer med smerter og stress i kroppen. - For mig har det gennem alle årene været vigtigt at være ærlig omkring, hvad jeg kan hjælpe kunderne med samt optræde etisk korrekt og overholde alle aftaler. Det er vigtigt i min branche, at du som massør registrerer dig som behandler og hurtigt

henviser folk til lægen eller en anden type behandler, hvis du ikke selv kan hjælpe kunden med problemet. Selv giver jeg højest tre behandlinger, hvis en kunde ikke kan mærke en bedring, pointerer Benny. Før og efter indlæggene vil der være mulighed for netværk og yderligere dialog med indlægsholderen og de øvrige deltagere. Det er gratis at deltage i mødet, men tilmelding er påkrævet via ErhvervsCentrets hjemmeside: erhvervscentret. greve.dk.

DIN LOKALE HÅNDVÆRKER ELEKTRIKER

EL-INSTALLATIONER EL-INSTALLATIONER • • • • • • • • • • • • •

Nybygning Nybygning Nybygning Tilbygning Tilbygning Tilbygning Reparation Reparation og og vedligeholdelse vedligeholdelse Reparation og vedligeholdelse • Nybygning Energibesparelser Energibesparelser • Tilbygning Tilbygning • Energibesparelser Solceller • Solceller • Reparation Reparation og og vedligeholdelse vedligeholdelse • Solceller • Energibesparelser Energibesparelsertil fibernet EDB-installation EDB-installation til fibernet • Solceller EDB-installation til fibernet • EDB-installation til fibernet

EL-INSTALLATIONER

AUTORISERET EL-INSTALLATØR I SOLRØD

DØGNVAGT 60 60 60 44

TRANSPORT

GREVE SOLRØD TAXI

!

Til lufthavnen og retur, gives der på hjemturen kr. 100,- rabat mod forvisning af Taxi bon.

Husk os! 70106666

eller via vores nye app!

Vi husker dig!

• EDB-installation til fibernet Altid god og hurtig service

wJohansen Johansen

Indehaver Stig Indehaver Johansen Stig Johansen

wJohansen Johansen

aut. aut. el-installatør el-installatør & & ingeniørfirma ingeniørfirma aut. el-installatør & ingeniørfirma

Skolevej 14 · Havdr .wjohansen.dk · wjohan Skolevej 14 · Havdrup · 4618 5010 · www.wjohansen.dk · wjohansen@havdrup.dk Skolevej 14 · Havdrup · 4618 5010 · www.wjohansen.dk · wjohansen@havdrup.dk

TØMRER

Sikre elinstallationer i mere end 90 år

Indehaver Indehaver Stig Stig Indehaver Johansen Johansen Stig Johansen

Skolevej 14 - Havdrup - Tlf.: 46 18 50 10 www.wjohansen.dk - post@wjohansen.dk

GULVSERVICE

aut. aut. el-installatør el-installatør & & ingeniørfirma ingeniørfirma aut. el-installatør & ingeniørfirma

Skolevej 14 · Havdrup · 461814 5010 · www.wjohansen.dk Skolevej - Havdrup - Tlf. 46 18·· wjohansen@havdrup.dk 50 10 Skolevej 14 · Havdrup · 4618 5010 · www.wjohansen.dk wjohansen@havdrup.dk www.wjohansen.dk - wjohansen@havdrup.dk Skolevej 14 · Havdrup · 4618 5010 · www.wjohansen.dk · wjohansen@havdrup.dk

v/ Michael Nielsen

VVS

Alle gulvtyper · Slibes · Høvles · Lakeres · Olieres · Ludbehandling Vi bruger kun Svanemærket produkter. Tlf. 5614 0760 · Mobil 4050 2096 Aut. el-installatør

Klitrosevænget 3, 2680 Solrød Strand Tlf: 30574000 - mn@el-tek.info

Vi kører på hele Sjælland og ingen opgave er for lille eller stor.


13

Glæd ungerne med en vinterferiebillet Skab glæde og aktivér dit barn i vinterferien med Vinterferiebilletten til Solrød Center! Sidste år introducerede Solrød Center en helt ny aktivitet for byens børn: Børnebilletten. Det blev en stor succes og skal selvfølgelig gentages. Man skal ikke stikke næsen langt ud af vinduet, før man kan mærke, at vinteren for alvor har taget favntag på Danmark. Men vinter i februar betyder heldigvis også FERIE. Og i en tid, hvor der ellers er skruet lidt ned for aktivitetsblusset i eventkalenderen i byens lokale center, introducerede Solrød Center for første gang sidste år en helt ny aktivitet for byens børn: Børnebilletten. Dét at kombinere aktivitet med gaver var åbenbart noget, som faldt i de små’s smag og Børnebilletten

blev en stor succes. Med Børnebilletten i hånden går børnene rundt til de forskellige butikker eller til de forskellige aktiviteter og modtager de ting eller gaver, som er angivet på billetten. I år er der f.eks. både slik, legetøj, lækkerier og billige billetter at hente. ”Det er 2. gang, Solrød Center sælger Børnebilletter, og vi håber, at mange børn vil nyde godt af konceptet” fortæller centerchef Mia Ellman.

En Børnebillet har en samlet værdi på ca. 255 kr, men koster kun 49 kr. Den kan købes hos Ønskebrønden, LJ Foto eller på Solrød Bibliotek. Børnebilletten kan bruges i hele vinterferien fra fredag d. 16. til søndag d. 25. februar 2018, men kan allerede købes fra fredag d. 9. februar. Billetten gælder alle børn op til 12 år. Der er et begrænset antal billetter til salg, så skynd dig!

Maleriudstilling på Solrød Bibliotek Er du til stærke farver og selv kan bestemme hvad motivet forestiller? Dine ønsker får du opfyldt ved at besøge Solrød Bibliotek inden udgangen af februar måned.

Venstre i Solrød

I denne måned udstiller kunstner Lissi Andersen nogle af hendes mange nonfigurative malerier. Ingen af malerierne har titel for det er dig der bestemmer, hvad det enkelte maleri forestiller. Det giver god mulighed for

ikke blot at se en anderledes udstilling men også at bruge sin fantasi. Det er altså op til dig, hvad du får ud af udstillingen. Kunstneren Lissi Andersen håber at maleri og fantasi i fællesskab kan give alle en god oplevelse

Indkaldelse til åben

afholder den årlige generalforsamling.

ORDINÆR GENERALFORSAMLING i Coding Pirates, Solrød

I år afholdes det tirsdag den 27 Februar kl. 19:00 i aktivitetscenterets store sal.

Tirsdag d. 13. marts 2018, kl. 19.00 Solrød Bibliotek 1. sal, lokale 24 Coding Pirates Solrød indbyder til ordinær generalforsamling med følgende dagsorden: 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9.

Kom fordi og hør Borgmester Niels Hörup gøre status over valget, og måske løfte sløret på byrådets planer for 2018. Foreningen er vært ved kaffe og kage, og der er mulighed for at købe en sodavand eller øl under arrangementet.

Valg af dirigent Årsberetning Fremlæggelse af revideret regnskab Fastsættelse af kontingent Godkendelse af budget Valg af bestyrelsesmedlemmer og suppleanter Valg af revisor Indkomne forslag Eventuelt

Forslag, der ønskes behandlet på generalforsamlingen, skal være formanden i hænde senest en uge før generalforsamlingen. Beslutninger træffes ved almindeligt stemmeflertal. På bestyrelsen vegne – Velmødt! Kim Sunesen Afdelingskaptajn Solrod@codingpirates.dk Mobil 21 69 26 90

Ud over selve programmet, vil Bertel Haarder komme og tale om Christiansborg, samt Linea Søgaard-Lidell vil fortælle hvem hun er og hvorfor hun prøver at blive regionens kandidat til Europa-Parlamentet.

Find os på: codingpirates.dk https://www.facebook.com/codingpiratessolrod Kontakt os på: solrod@codingpirates.dk


14

Elsa og superheltene stak afsted med de fleste kroner i Poppelbo Elsa og superheltene var mødt talstærkt op i Poppelbo vuggestue og børnehave, hvor de var mere end klar til at slå katten af tønden sammen med alle de andre udklædte børn. FASTELAVN: Den folkekære tradition er over os, og i Poppelbo så børnene derfor væsentlig anderledes ud, end de plejer. Alverdens skabninger fra dyreriget havde fundet vej, ligesom Elsa og superhelte i alle afskygninger var særdeles overrepræsenteret.

Blandt de ældste børn herskede der stor glæde over eeendelig at skulle slå katten af tønden igen. De gik til opgaven med mandsmod og kvindekraft, og de havde fuldstændig styr på, hvad det krævede at blive kattedronning og –konge. Mens begejstringen var stor blandt de ældste, gik de små mere tilbageholdende frem. De skulle lige forstå, at de faktisk gerne måtte slå løs på den pose, der hang ned fra loftet i stedet for en tønde. I starten fik posen også mere nus end slag, men til sidst fangede børnene konceptet, og så kunne en vaskeægte superhelt slå figenstæn-

gerne ud af posen til glæde for alle. Kronen gad hverken han eller kattedronningen at have på, men dem ville et par

skønne prinsesser selvfølgelig gerne overtage. Det var også superheltene, der stak afsted med æren som kattekonge og kattedronning blandt de ældste børn, men blandt de midterste lod Elsa'erne sig ikke sådan kue af store bøffer og mandebrøl. Men puha, hvor var det hårdt at udleve livet som cowboy, tryllekunstner og Egon Olsen. Selv superheltene løb tør for kræfter, og derfor så de også ud til at nyde en stille stund med hjemmebagte fastelavnsboller og noget koldt at drikke. Så var de klar til at gå på weekend – måske med endnu flere fastelavnsløjer i vente.

Lej pandekagevogn til dit næste arrangement

Vores flotte pandekagevogne kan selvfølgelig reserveres til alle former for arrangementer vi kører gerne ud til selskaber, firma arrangementer, byfester, festivaler,markedspladser og m.m. med friskbagte crêpes. Kontakt os og få nærmere information og vilkår.

ASIATISK KØKKEN

Nu kan man også leje en vogn med Asiatisk Køkken og pølsevogn.

Vi er selvfølgelig godkendt af Fødevarestyrelsen

Better Crêpes

40 53 53 36 info@bettercrepes.dk


Alderdommen og barndommen mødtes til fastelavnsklip Der blev klippet og klistret på livet løs, da Nøddebo Børnehave mandag lagde vejen forbi det lokale plejecenter, Christians Have. De skulle nemlig hjælpe med at pynte plejecentrets fastelavnstønder. Sakse, limstifte, plietter, pap og fjer. Ja, der manglede ikke noget, da Nøddebo Børnehave troppede op på Plejecenter Christians Have - klar til at hjælpe med fastelavnsoppyntningen. For det var altså længe siden, at de ældre beboere havde klippet fastelavnspynt, og for nogle drillede de krogede fingre også for meget til, at saks og dimmedutter var sjove at mingelere rundt med. Men heldigvis stod en håndfuld friske børn klar til at hjælpe, og de gik til opgaven med den største naturlighed og med stor fordybelse.

15 Februar 2018 xx-2012

Tjørnholmvej 10, 2680 Solrød Strand. Tlf.: 56 14 44 22 - www.solrodbio.dk

My Little Pony Et eventyr, der byder på masser af nye venner, men også udfordringer, som kun mod, magi og venskab kan løse. My Little Pony Filmen bringer for første gang ponyerne "Mane 6" til live på det store lærred i en skøn familiefilm om det magiske i venskab.

Søndag 4.2. kl.14.00 Søndag 11.2. kl.14.00 1 time 39 min Frarådes under 7år Billetpris: 60 kr.

William, har det ikke sindssygt nemt. Hans mor er en kolbøtte, så William bor hos sin morbror Nils, der lever af lidt af hvert. William bliver drillet af Martin og hans to kumpaner, og det går galt hver gang han prøver at imponere Viola. Det er en film, som henvender sig til både de voksne og børnene i familien.

Jeg er William Søndag 4.2. kl.16.00 Søndag 11.2. kl.16.00 1 time 24 min Frarådes under 7år Billetpris: 60 kr.

De ældre lod sig inspirere Der var lidt stille på tværs af generationerne, men i takt med, at firkantet pap tog form af katte, løsnede snakken op hen over bordet. Begge veje blev der spurgt en masse til alder, men der blev også fortalt gode anekdoter, som bragte smil frem hos beboerne. I starten kiggede de ældre mest på, men efterhånden hoppede flere med på klippevognen. Nogle nøjedes dog med at lænse sig tilbage og beundre de fine kreationer og nyde det hyggelige besøg. Undervejs brød de små barnerøster ud i sang. "Boller op, boller ned, boller i min mave..." lød omkring bordet,

og den hoppede de ældre hurtigt med på. Børnene kunne dog en lidt frækkere version end beboerne, men sjovt var det, og der blev grinet omkring bordet. Efter en masse klipperi kom tiden, hvor tønden skulle pyntes. Her trådte nogle af dem, der ikke ville klippe, til, for de ville til gengæld gerne hjælpe børnene med at sætte pynten på tønden. Således bidrog alle til, at tønderne nu står klar til mandag, hvor Solrøds – formegentlig - ældste kattekonger og kattedronninger skal findes.

Wind River

En frygtelig kvinde

Søndag 4.2. kl.19.30 1 time 50 min Tilladt over 15 år Billetpris: 70 kr.

Mandag 5.2. kl.10.00 Babybio Billetpris: 55 kr. 1 time 26 min Frarådes under 7år

Den erfarne vildtjæger Cory Lambert finder en ung kvinde død på en snedækket vildmark.

Et komediedrama om alt det frygtelige, kvinder kan gøre mod mænd i et moderne parforhold, set gennem mandens øjne.

Tree Billboards outside Ebbing, Missouri

Vinder af 4 Golden Globe Flere måneder efter sin datters mord - fremsætter Mildred voldsomme anklager mod byens politimester på tre reklamesøjler på vejen, som fører ind mod byen. Da politimesterens næstkommanderende, en umoden morsdreng med en forkærlighed for vold, bliver involveret, er kampen mellem Mildred og byens retshåndhævelse fuldstændig.

Tirsdag 6.2. kl.19.30 Onsdag 7.2. kl.14.00+19.30 Søndag 11.2. kl.19.30 1 time 55 min Tilladt over 11 år Billetpris: 70 kr. Biografklub Danmark

Dobbeltspil Tekst 13.2. kl.19.30 Tirsdag Onsdag 14.2. kl.19.30 Søndag 18.2. kl.19.30 1 time 48 min Tilladt over 15 år Billetpris: 70 kr.

Tekst En politisk thriller baseret på den sande historie om 24-årige danske Michael, der får sit ønskejob i FNs Humanitære hjælpeprogram Oil for Food i 1996. Han kastes ud i en magtkamp mellem kyniske diplomater og grådige lobbyisters ønsker om at tjene penge på Iraks olie.

Seniorbio - En fantastisk kvinde Historien om transkvinden Marina. Hendes 20 år ældre kæreste dør og nu starter et helvede for Marina, da den afdødes familie ikke vil kendes ved hendes eksistens, og politiet samtidig begynder at mistænke Marina for at have noget med dødsfaldet at gøre.

Torsdag 15.2 kl.10.00 1 time 45 min Tilladt over 11 år Billetpris: 55 kr. Spilles også kl.19.30 Billetpris: 60 kr.

Vitello

Syv-årige Vitello bor i et rækkehus ved ringvejen alene med sin kærlige mor, som elsker popsange, hvidvin og spaghetti med riveost. Et enkelt savn skygger dog på Vitello. Han kender ikke sin far, og Mor er ikke nogen stor hjælp i den sammenhæng. Han går derfor på jagt efter en far…

Lørdag 17.2. kl.14.00 Søndag 18.2. kl.14.00 Tirsdag 20. 2 kl. 14.00 Søndag 25.2. kl.14.00 Frarådes under 7år Billetpris: 60 kr

Jumanji

Fire high school elever finder et gammelt konsol til videospil, og snart er de i gang med at spille et ganske særligt spil, som fører dem direkte ind i Jumanjis jungle For overhovedet at gennemføre spillet og således at kunne vende tilbage til den verden de kommer fra, skal de nu på deres livs farligste eventyr.

Søndag 18.2. kl.16.00 Torsdag 22. 2 kl. 14.00 Søndag 25.2. kl.16.00 1 time 50 min Tilladt over 11 år Billetpris: 60 kr.

Darkest Hour

Vinder af 1 Golden Globe I maj 1940 er katastrofen umiddelbart forestående for England og Frankrig. I denne umuligesituation finder Winston Churchill styrken til at kæmpe imod, og han mobiliserer alle kræfter, ikke mindst sit fænomenale talent som taler, til at komme gennem denne sit lands mørkeste stund.

Tirsdag 20.2. kl.19.30 Onsdag 21.2. kl.14.00+19.30 Søndag 25.2. kl.19.30 2 timer 5 min Tilladt over 11 år Billetpris: 70 kr.

All the money in the world Tirsdag 27.2. kl.19.30 Onsdag 28.2. kl.19.30 Søndag 4.3. kl.19.30 2 timer 13 min Tilladt over 15 år Billetpris: 70 kr.

Fællesskab kun for mænd Glem alt om grøntsager og motion et øjeblik! Nu handler det om en helt anden ting – nemlig venskaber. For det er faktisk ufattelig sundt for sjælen at være i selskab med andre mennesker, og derfor sætter vi nu fokus på fællesskab for mænd.

Tanken er at kombinere godt selskab med fælles interesser, så vi får bygget et fællesskab op for mændene her i kommunen. Det skal være sjovt og spændende, og mændene skal selv bestemme, hvad der skal ske. Arrangementet foregår torsdag den 15. Februar kl. 13.00 i Aktivitets- og Frivilligcenteret (AFC), Solrød Center 85. Undervejs vil man kunne styr-

ke sig på et par lækre stykker smørrebrød, og derfor kræver det en tilmelding at være med – men det er selvfølgelig helt gratis. Tilmelding foregår på www. afcfrivil.nemtilmeld.dk eller på tlf. 56 18 24 46 mellem kl. 10 og 13. Så tag en kammesjuk med under armen eller mød op, som du er – uanset hvad glæder vi os til at se dig.

Den rige forretningsmand J. Paul Getty’s barnebarn blev bortført af italienske kidnappere i 1973. Moren forsøger i samarbejde med en advokat at få den rige morfar til at hoste op med pengene, så drengen bliver løsladt.

Hodja fra Pjort Søndag 4.3. kl.14.00+16.00 Søndag 11.3. kl.14.00+16.00 1 time 21 min Billetpris: 60 kr.

Eventyrfilm om drengen Hodja, der får et flyvende tæppe af en klog gammel tæppehandler. En ond og magtbegærlig sultan vil imidlertid have fingre i tæppet. Sammen med pigen Smaragd må Hodja derfor igennem mange farefulde oplevelser, før alt kan ende godt.

Modeshow i Solrød Bio Torsdag 8. marts kl. 19.00 Billetpris: 95 kr. Billetter kan købes i Solrød Bio, eller på nettet www.solrodbio.dk

Fifty Shades – Fri Mandag 5.3. kl.10.00 Babybio Billetpris: 55 kr. Søndag 11.3. kl.19.30 Billetpris: 70 kr. 1 time 45 min Tilladt over 15 år

Modeshow med Forretningerne Pennie og Frk. Fryd fra Solrød Center. Der serveres et glas vin i pausen inden filmen Fifty Shades - Fri Tiden er kommet, hvor den unge, jordbundne Anastasia skal giftes med sin mystiske mangemillionær-kæreste, Christian. Først er hvedebrødsdagene vanvittigt romantiske, men spoleres, da en trussel fra fortiden begynder at hjemsøge det nyforelskede par.

Husk: Film skal ses i biografen! På gensyn i Solrød Bio og www.solrodbio.dk


16

SPORT

Solrød-talenter er klar til 11-mandsfodbold Med en imponerende 6-0-sejr ude over Ølstykke har de talentfulde U13-piger fra Solrød FC sat en tyk streg under, at de i høj grad er gearet til 11-mandsfodbold, som de for alvor kommer til at kaste sig over efter sommerferien.

Når DBU Sjællands turneringer går i gang i marts, spiller U13-pigerne nemlig stadig 8-mandsfodbold, og her er de bedste piger som oprykkere med i Elite Øst, der er landets højeste niveau for den årgang. - Vi har spillet fire træningskampe i 11-mandsfodbold henover vinteren, så pigerne har kunnet vende sig til det, inden vi retter fokus mod forårets turneringer, og de kampe er gået over alt forventning, siger Marco de los Reyes, der sammen med Claes Meldal står i spidsen for 2005-årgangens trænerteam. Tre sejre Før jul vandt U13-pigerne fra Solrød FC 6-2 over Greve. Lige efter nytår blev det til en sejr på hele 11-0 over Lyngbys U14-piger, hvorefter de spillede en jævnbyrdig kamp mod klubbens eget U16-hold,

der dog vandt 3-1. Søndag mødte de så Ølstykkes U14-piger, der holder til i Række 2, og efter en lige start på kampen blev Solrød-pigerne totalt dominerende og kunne sagtens have vundet med mere end 6-0. - Vi har nogle meget dygtige piger, men kampen beviste desuden, at vi har en rigtig god bredde, og det er enormt vigtigt, når vi skal spille 11-mandsfodbold til efteråret, fastslår Marco de los Reyes. Snart U14-piger Signe Hansen scorede tre mål mod Ølstykke, Olivia Helmundt Bloch scorede to, og Daniella Truberg Jensen scorede et enkelt. - Men det bedste var, at vi spillede flot fodbold i højt tempo og med mange afleveringer, pointerer Marco de los Reyes.

På billedet ses pigerne, der søndag vandt hele 6-0 i Ølstykke. 2005-årgangen i Solrød FC består af knap 30 piger, og i alt har klubben tre hold i den årgang med i DBU Sjællands turneringer. Efter sommerferien bliver U13-pigerne til U14-piger, og

her spiller de bedste hold i DBU-regi 11-mandsfodbold. Men det er også muligt også at deltage med 8-mandshold – på et lidt lavere niveau. - Det er usikkert, hvor mange hold vi stiller op med i efter-

året, men der er ingen tvivl om, at vi satser på, at vores bedste piger også til den tid kan være med på allerhøjeste niveau, siger Marco de los Reyes.

en dartklub i alle større byer overalt i det meste af verden. Rejser man jorden rundt, eller blot er på en job- eller ferietur, og har taget sine 3 pile med (vægt maks. 75 gram i alt), kan man de fleste steder gå lige ind fra gaden i en dartklub og spille med – og dér måske få nogle nye bekendte, der ganske tit kan åbne helt nye døre for en lokalt! Sidst men ikke mindst – dart er nok den eneste sport, hvor held/uheld er 100% udelukket!

Du kan ikke købe dig til sejr med bedre udstyr, så har du opført dig korrekt, kan ingen dommer ændre dit resultat! Spiller du bedre end modstanderen, så vinder du! Stiler du højere, er det derfor kun på dartbanen – i klubben og/eller hjemme – at du skal lægge træningsindsatsen fremadrettet!

ste her i landet, er en ægte superstjerne. Ann-Louise er kendt over hele verden som "The Danish Diamond" og tilhører verdenseliten inden for dartsporten. Udtaget til det danske landshold 23 gange, dansk mester 5 gange. Hendes hidtil bedste resultat er en bronzemedalje ved VM i 2016. Ann-Louise lærte at spille dart som teenager i Assens, der ikke er halvt så stor som Solrød, så, hvorfor ikke! – Solrød har rammerne til det!

Rekorddeltagelse til stort stævne i det nye Dart-center Rygtet om de superfine forhold og det store antal kampbaner, var øjensynligt nået vidt omkring, og nysgerrigheden stor, for ikke mindre end 62 spillere mødte frem for at deltage i det første store stævne, klubben afholdte efter ombygningen. Ja, selv en spiller fra Sverige havde fundet vejen til Solrød Gl. Skole! De ti baner klubben nu har til rådighed, gør det heldigvis muligt at afvikle ca. 30 kampe – i timen! - og netop ventetid grundet mangel på ledige

baner, er ellers noget spillere desværre tit må affinde sig med. Rødderne Dartklub fik da også megen ros fra alle, der fik en god aften og fik vist strålende dart. I herreklassen vandt klubbens egen Kim Antonsen. Et superflot resultat af den dygtige spiller fra klubbens 1. hold, der viser, at det ikke er tilfældigt, at ”Rødderne” fra Solrød lige nu ligger på 2. pladsen i 2. division! I dameklassen stillede 7 damer op, og her vandt den

erfarne Wanja With fra Glostrup Dartklub. Alle damer i 2. division (damer) deltog sidste weekend i de afsluttende turneringskampe, så det er sandsynligvis forklaringen på det begrænsede antal deltagere til et stævne blot 5 dage senere. Rødderne Dartklub har yderligere et 2. hold (herrer), der ligger suverænt nr. 1 i Danmarksserien, og meget skal gå galt, hvis holdet ikke rykker op i 3. division efter sommerferien! Klubbens damehold er placeret i 2. division (damer). Endeligt er der yderligere et 3. hold, der spiller i Danmarksserien, samt et Oldboys+50 år hold der nyder at møde alle de andre gode spillere ’fra den gang’! I Rødderne Dartklub er det fremtiden, det gælder. Nutidens unge og voksne, der vil dyrke en seriøs konkurrencesport, stiller klare krav til den pågældende sport: pris, udstyr, muligheder, udbredelse, træning, faciliteter, en sport hvor familien kan være aktive sammen, kan man konkurrere både solo og/ eller på et hold. Og her er er dart et virkeligt godt bud! Millioner over hele verden spiller dart. Der er mindst

Dart kan føre ganske langt. Den danske, professionelle dartspiller Ann-Louise Peters, nok ukendt for de fle-


17

SPORT

Golf gavner helbredet - og det lokale handelsliv Ny undersøgelse: Golf gavner både den enkeltes helbred og det lokale handelsliv. Det viser en ny undersøgelse fra DAMVAD Analytics. Det lokale ægtepar Vagn Søndergaard og Lisbeth Lyder, der bor i Solrød, har oplevet golfen på egen krop og anbefaler varmt andre seniorer også at lave sig et nytårsforsæt, der inkluderer golf. Det var et nytårsforsæt om at være mere aktive sammen og en annonce i Ældre Sagens medlemsblad, der i 2017 fik ægteparret, Vagn Søndergaard og Lisbeth Lyder, til at melde sig til 8-ugers "Snus til golfen"-begynderforløb i Solrød Golfklub, og de har ikke et sekund fortrudt, at de valgte at udleve nytårsforsættet til fulde. "Annoncen i Ældre Sagens medlemsblad lød på 500 kr. for et 8-ugers begynderforløb i Solrød Golfklub. Det var simpelthen et tilbud, vi ikke kunne stå for," siger Vagn Søndergaard, der er 66 år. "Og tanken om frisk luft og motion på golfbanen var meget tillokkende for os."

Golfspillere lever syv år længere At der er god motion at hente på golfbanen bekræftes af en ny undersøgelse fra DAMVAD Analytics, der faktisk viser, at en golfspiller, der er aktiv med sin sport, i gennemsnit lever syv år længere, end hvis vedkommende er inaktiv. Vagns kone Lisbeth Lyder glæder sig over golfens livsforlængende konsekvenser og supplerer: "Det er bare skønt at komme ud i den friske luft og spille golf. Vi spiller typisk 2-3 gange om ugen i ml. 2-4 timer lidt afhængig af, om vi går 9- eller 18-huls banen. Jeg

har skridttæller på, og skal hilse at sige, at det er temmelig mange skridt, man får gået på golfbanen. Og bærer man sin golfbag på 18-huls banen, kan man nemt forbrænde mere end 1.500 kalorier på en runde. Det er rigtig godt for vores helbred som seniorer."

Mere end 1.500 kalorier på en runde Ifølge undersøgelsen tager en runde golf 240 minutter (4 timer). Det svarer til, at en golfspiller tager mellem 11.245 og 16.667 skridt på en runde golf og derfor forbrænder omkring 1.564 kalorier, hvis spilleren samtidig bærer sine egne golfkøller.

Bidrager positivt til det lokale handelsliv Og ifølge undersøgelsen fra DAMVAD Analytics bidrager golfsporten også positivt til det lokale handelsliv, idet medlemmerne i den gennemsnitlige golfklub til sammen bruger 3 mio. om året på tøj, sko og udstyr, hvilket det lokale handelsliv nyder godt af.

En god begynder-golfklub "Solrød Golfklub er en rigtig god begynder-golfklub, og det 8-ugers "Snus til golfen"-begynderforløb i klubben, er rigtig godt til at prøve af, om golfsporten er noget for en, så jeg kan kun anbefale andre seniorer – der går og overvejer om golfsporten i fremtiden skal være deres aktive fritidsbeskæftigelse – at melde sig til et 8-ugers "Snus til golfen"-begynderforløb," siger Vagn Søndergaard. "Det var tale om et fuldstændigt uforpligtende begynderforløb, hvor klubben stillede golfsæt til rådighed for os hver gang, og hen over de 8 uger blev vi introduce-

ret til alle de grundlæggende elementer af golfspillet af et team af faste begyndertrænere, der både udfordrede os og rummede os," siger Vagn Søndergaard. "Det var sjovt at spille, og der var et super sammenhold på begynderholdet, så vi besluttede os for at melde os ind i klubben, allerede før de 8 uger af kurset var gået. Golfsporten var lige os." Samarbejde mellem golfklubben og Ældre Sagen Det er Dansk Golf Union, der har taget initiativ til at skabe et samarbejde mellem en række danske golfklubber og de lokale afdelinger af Ældre Sagen. Solrød Golfklub er en af de 25 golfklubber i Danmark, der siden starten har valgt at samarbejde med den lokale afdeling af Ældre Sagen. Det er Dansk Golf Unions ønske at udvikle disse lokale samarbejder endnu mere i håbet om at øge antallet af golfspillere i målgruppen +60 år. "Vi har i Solrød Golfklub været rigtig glade for samarbejdet med Ældre Sagen og ser frem til igen i år i fællesskab at tilbyde Ældre Sagens medlemmer og andre interesserede et spændende og aktivt samvær på golfbanen i 2018," siger klubbens begynderformand Johnny Petersen. Ægteparret Vagn Søndergaard og Lisbeth Lyder var to ud af 26 tilmeldte til 8-ugers "Snus til golfen"-begynderforløb i Solrød Golfklub. 23 af de tilmeldte gennemførte forløbet, og efterfølgende meldte hele 13 deltagere sig ind i Solrød Golfklub. De 26 deltagere fik kyndig vejledning af klubbens begynderformand Johnny Petersen og en række andre ildsjæle fra klubben, der fungerede som "onkler" og hjælpere for de nye spillere. Også klubbens pro Simon Holmes gav spillerne gode råd med på vejen. Blandt deltagerne var de fleste lokale fra området, hvor nogle kendte hinanden i forvejen f.eks. fra Ældre Sagens andre arrangementer. "Golf har tidligere haft ry for at være en lidt lukket sport for folk med mange penge på bankbogen, men den fordom kan vi i hvert fald skyde en hvid pil igennem, for i Solrød Golfklub er der plads til alle – og golfen er samtidig god for vores helbred," siger Vagn Søndergaard.

?

Lyst til at "snuse til golfen"? Hvis du også skulle have fået lyst til at snuse til golfen, så er du velkommen til at kontakte formanden for begynderudvalget i Solrød Golfklub Johnny Petersen, tlf. 30230253, mail: johnny@petersen.tdcadsl.dk for at høre mere om klubbens 8-ugers "Snus til golfen"-begynderforløb.

FAKTA fra DAMVAD Analytics-undersøgelsen om "Golfsportens samfundsværdi" Golf gavner både den enkeltes helbred og samfundsøkonomien viser undersøgelsen. Nedenfor ses undersøgelsens hovedkonklusioner: En golfspiller, der er aktiv med sin sport, lever i gennemsnit syv år længere, end hvis de var inaktive. Samtidig har de lavere risiko for førtidspension og mindre kontakt med deres praktiserende læge. Den gennemsnitlige golfklub med knap 800 medlemmer forhindrer - på grund af, at medlemmerne er aktive og ikke inaktive - et sted mellem 320 og 850 sygedage årligt. Samtidig forhindrer den gennemsnitlige golfklub på grund af medlemmernes aktivitet, at mellem seks og 30 personer årligt udvikler diabetes 2. Ganger man det med de lige omkring 190 klubber i Danmark bliver det mellem 1.140 og 5.700 personer, der slipper for at blive ramt af diabetes 2. Golfsporten er en af de største seniorsportsgrene i Danmark, og hver 20. person over 60 år spiller golf. Golfsporten er en af de sportsgrene, hvor der bruges flest timer om ugen på sporten -cirka 10 timer pr. spiller i snit. Bærer du din golfbag, kan du nemt forbrænde 1000 kalorier på en runde. Når en golfspiller først er medlem af en klub, bliver de der i gennemsnitligt ni år. Når golfspillerne er aktive med golfsporten, lever de i gennemsnit syv år længere, end hvis de var inaktive, har lavere risiko for førtidspension, har mindre kontakt til alment praktiserende læger, og hvis de er over 45 år falder sandsynligheden også for psykiatriske ambulante hospitalsbesøg. Risikoen for en lang række livstilssygdomme – som blandt andet type 2 diabetes – reduceres ved fysisk aktivitet. Den gennemsnitlige golfklub forhindrer at mellem seks og 30 personer udvikler type 2 diabetes årligt. Den gennemsnitlige golfklub skaber årligt en omsætning i det danske samfund på 8,9 mio. kr. og generer en beskæftigelse i Danmark på godt 13 fuldtidsjobs. Da golfsporten skaber fællesskab og et større netværk, både i selve golfspillet samt aktiviteterne i golfklubberne, er sporten med til at forhindre ensomhed. Hvis bare én person ikke længere føler sig ensom, mindskes denne persons sandsynlighed for at udvikle alzheimers, depression og hjertekar-sygdomme, den forventede levetid øges, 10-22 færre sygedage årligt, og samfundet sparer ca. 47.000 kr. årligt.


18

Ny optiker på Strandvejen i Solrød Optikerne Loock & Hangaard åbnede på Strandvejen 100 den 1. februar med de to indehavere Lisbeth Loock og Mia Hangaard. Det var egentlig ikke en plan om at blive selvstændige, der havde været undervejs i årevis for de to indehavere, men da muligheden viste sig ved at lokalet på Strandvejen blev ledigt, slog de til. Optikerne Mia Hangaard på 42 og Lisbeth Loock på 45 kendte i forvejen hinanden gennem en fælles arbejdsplads hos en optiker i Køge. En anderledes forretning Planen og ambitionen om at skabe en anderledes optiker forretning bunder i et ønske om at imødekomme kundernes individuelle ønsker. De er en selvstændig forretning, som ikke er bundet af et fast sortiment og de deltager i messer, hvor de håndplukker fra kollektioner, så de har det helt rigtige sortiment, som passer til kundernes ønsker. Hos Optikerne Loock & Hangaard kan kunderne få en gratis synstest. De har

mulighed for at fotografere nethinden på kunderne og for at opnå den højeste grad af øjensundhed har de indgået et samarbejde med flere øjenlæger. I forretningen sælger de også kontaktlinser, som Mia og Lisbeth tilpasser til alle behov og det er gratis at prøve. De har valgt også at have sportsbriller og solbriller. De har blandt andet sportsbriller til løb, cykling og golf. Søger kunderne inspiration til nye briller, står Mia og Lisbeth klar med vejledning og inspiration. Solrød er det oplagte sted Valget af beliggenhed i Solrød lå lige for, da Mia og Lisbeth skulle vælge lokalitet. Lisbeth kommer fra Ejby og Mia bor i Solrød og har et stort netværk her. Strandvejen var det ønskede sted, fordi de mener, at strandvejsmiljøet udvikler sig positivt og der er samtidig gratis parkering på vejen. Optikerne Loock & Hangaard holder åbent mandag-torsdag kl. 9.30-17.30, fredag kl. 9.30-18.00 og lørdag kl. 9.30-14.00. De er begge at finde i forretning.

Kommunale dagtilbud får topkarakter af Solrød-forældre En helt ny brugerundersøgelse viser, at forældre i Solrød Kommune er tilfredse med de kommunale dagtilbud. Når Sofus og Emma bliver afleveret i vuggestue og børnehave en tidlig mandag morgen, så bliver det gjort med en god fornemmelse i maven hos deres forældre. En helt ny brugerundersøgelse af de kommunale dagtilbud i Solrød Kommune viser nemlig, at den generelle tilfredshed med Solrøds dagtilbud er høj. Hele 88 procent af de forældre, der har deltaget i undersøgelsen svarer, at de er enten meget tilfredse eller tilfredse med deres dagtilbud. Det stemmer overens med tidligere undersøgelser af dagtilbudsområdet, hvor tilfredsheden også har været høj. Undersøgelsen viser bl.a., at forældrene oplever, at dagtilbuddene skaber nogle gode rammer for både det enkelte

barn og for hele børnefællesskabet, og at personalet arbejder for, at børnene skal føle sig trygge og glade. ”Det er helt grundlæggende for os, at vores borgere kan aflevere deres børn i et dagtilbud, hvor der er fokus på det gode børneliv, hvor børnene både er trygge, kan lege og udvikle sig. Derfor er det også betryggende både for forvaltningen og for os som politikere, at vores dagtilbud scorer så højt på tilfredshedsskalaen,” siger Kim Sunesen, formand for Familie- og uddannelsesudvalget i Solrød Kommune. Et af fokusområderne i undersøgelsen har været samarbejdet mellem dagtilbuddet og forældrene, og også her er der stor tilfredshed at spore. Langt størstedelen af forældrene oplever, at personalet er lydhør over for forældrenes synspunkter, og at dialogen og samarbejdet generelt fungerer godt. I dialogen med forældrene er der dog også elementer, der fungerer mindre godt, afslø-

rer undersøgelsen. Fx vækker brugen af informationssystemet Forældreintra ikke stor begejstring hos forældrene, hvoraf kun 49 pct. er tilfredse eller meget tilfredse med Forældreintra. Og undersøgelsen viser også, at forældrene efterspørger mere viden om deres børns generelle udvikling. ”Vi tager naturligvis forældrenes respons til efterretning og ser på, om der er arbejdsgange, vi kan ændre på og gøre bedre. I forhold til Forældreintra er vi fortsat i opstartsfasen, så jeg håber på og forventer, at forældrene løbende bliver mere tilfredse med systemet,” siger Charlotte Houlberg, direktør i Solrød Kommune. I undersøgelsen er der også spurgt ind til behovet for udvidede åbningstider, hvor langt størstedelen af forældrene svarer, at de er tilfredse med de nuværende åbningstider. ”Åbningstiderne er et af de elementer, vi skal se på i forbindelse med den nye dagtilbudsreform, og her vil

vi have forældrenes respons in mente. I det hele taget er undersøgelsen et vigtigt pejlemærke for os, både i forhold til vurderingen af, hvordan det går på vores dagtilbudsområde, og også i forhold til det arbejde, vi skal i gang med i forbindelse med den nye dagtilbudsreform,” siger Kim Sunesen.

FAKTA Alle familier med børn i dagtilbud i Solrød Kommune har fået muligheden for at deltage i spørgeskemaundersøgelsen. Det svarer til, at flere end 1000 forældre har modtaget spørgeskemaundersøgelsen, og af dem har 52 procent valgt at svare på spørgsmålene i undersøgelsen.


19

HAVDRUP KIRKE FEBRUAR 2018 Pauline Sæther

Minako Ito Christiansen

André Andersen Ibrahima Sory Diallo

Fredag 2/2 HavdrupNatten kl. 18-21 KULTUR

GUDSTJENESTER

INFO

PROGRAM: HavdrupNatten

Søndag 4. februar Havdrup Kirke kl. 11 Præst Kristine S. Hestbech

Babysalmesang hver onsdag kl. 10-11.30 Tilmelding til Anette alohe@havdrupkirke.dk NB: Vinterferie i uge 8

- kirkens kulturaften i sognehuset

kl. 18-19: Bålmad (gratis) kl. 18-21: Baren er åben kl. 18.30: Velkomst: Kristine S. Hestbech Kl. 19-20: ”Afrikas Magi” Fortælling og trommedans for børn af Ibrahima Sory Diallo Kl. 19-20: ”Heksejagt” Fortælleforestilling for voksne af André Andersen Kl. 20-21: Musikcafé: ”3xAndersen” En musikalsk rundrejse med sanger Pauline Sæther og pianist Minako Ito Christiansen Filmelskernes Paradis Onsdag 14/2 kl. 19 Læs om aftenens film på hjemmesiden Den litterære Salon Onsdag 21/2 kl. 19 Oplæsning: Kristine S. Hestbech Musik: Peter Plougmann Fællessang Torsdag 22/2 kl. 18-19 Sammen med Seadrops synger vi fra Højskolesangbogen + sandwich & øl/vand før vi går hjem

Kulturarrangementer i Havdrup Sognehus

Søndag 11. februar OBS: Havdrup Sognehus kl. 11-13

Fastelavn - Kom udKlædt! Familiegudstjeneste & tøndeslagning + fastelavnsboller til alle Præst Inge K. Leinum

rolig og

hyggelig

f a s t e l a v n

for mindre børn og deres familier Søndag 18. februar Havdrup Kirke kl. 11 Præst Inge Karmark Leinum Søndag 25. februar Havdrup Kirke kl. 11 Præst Kristine S. Hestbech Dåbslørdage 3. + 24. februar 3. + 17. marts NB: i april kun søndagsdåb

Menighedsrådsmøde Åbent for interesserede! Torsdag 8/2 kl. 17.30-21 Litteraturkredsen Onsdag 28/2 kl. 19 Vil du vide mere om Litteraturkredsen? Ring til Grete Holm 20 74 90 12 Prædikerens bog - en musikpoetisk forestilling af ”Mongotube” torsdag 1. marts kl. 19.30 Sæt kryds i kalenderen allerede nu! Sognecafé Tirsdage kl. 10-12 6. feb. Strik og spil 13. feb. Grete Holm fortæller om Litteraturkredsen og en bog 20. feb. Irene Larsen fortæller om sin bog ”Angst og malerier” 27. feb. Peter Plougmann spiller til sang

Præst Inge K. Leinum tlf. 6126-8409; ikle@km.dk Præst Kristine S. Hestbech tlf. 4048-0388; strickerpraest@gmail.com

www.havdrupkirke.dk


20

Jersie & Kirke Skensved Sogne Februar måned 2018 - www.jersie-skensved.dk Det sker…

Gudstjenester…

Tirsdag: Babysalmesang i Jersie Kirke hver tirsdag kl. 11.00. Kontaktperson: Birgith L. Larsen, bll@jersie-skensved.dk

Søndag d. 4. kl. 10.30 Højmesse i Jersie Kirke v/Lars Oliver Stuhr

Kig-Ind i Jersie Sognehus tirsdag d. 6. og 20. kl. 14.00-16.00 Hyggeligt samvær og kaffe på kanden.

Tirsdag d. 6. kl. 14.00 Andagt på Christians Have v/Hanne E. Schmidt.

Onsdag: Onsdagsklub hver onsdag i Jersie Sognehus kl. 15.30-17.00. En klub for børn der går i 3.-5. klasse. Kontaktperson: Birgith L. Larsen, bll@jersie-skensved.dk Torsdag: Torsdagscafé d. 1. og 15. i Jersie Menighedshus. For alle piger, damer og kvinder for fællesskab og bekendtskaber. Tumlingesang i Jersie Sognehus hver torsdag kl. 16.15-17.00. For alle 1 til 4-årige. Kontaktperson Birgith L. Larsen, bll@jersie-skensved.dk Fredag: Morgenbøn hver fredag kl. 9.00-10.00 i Jersie Sognehus. Fredagstræf d. 23. kl. 17.00 i Jersie Sognehus. Bjarne Lisby besøger os og underholder med foredraget ”Mine revyminder”. Tilmelding og køb af billetter til både spisning og underholdning á kr. 50,- skal ske senest torsdag d. 22. i Jersie Sognehus, Birkevænget 40 eller i Solrød Strandkirke, Mosevej 1. Lørdag: Læsekreds lørdag d. 3. kl. 13.00-15.00 i Jersie Menighedshus. Kontaktperson Tove Damgaard, tlf. 56169307

Fastelavns søndag d. 11. kl. 10.30 Fastelavn i Jersie Kirke Højmesse med efterfølgende tøndeslagning og fastelavnsboller v/ Hanne E. Schmidt Fastelavns søndag d. 11. kl. 14.00 Fastelavn i Kr. Skensved Kirke Børne-gudstjeneste med efterfølgende tøndeslagning og fastelavnsboller v/ Hanne E. Schmidt Søndag d. 18. kl. 10.30 Højmesse i Jersie Kirke v/Lars Oliver Stuhr Søndag d. 25. kl. 10.30 Højmesse i Jersie Kirke v/Hanne E. Schmidt. Efterfølgende kirkekaffe i Menighedshuset.

Yderligere information på www.jersie-skensved.dk Kirkebilen kører efter fast rute til alle gudstjenester. Ved spørgsmål henvises til kirkekontoret eller www.jersie-skensved.dk

Kontakt Sognets kirkekontor (personsager): Tlf. 56140055, mail: anma@km.dk Åbningstider for kirkekontoret: Mosevej 1, 2680 Solrød Strand: Hverdage kl. 10.00-14.00, fredag dog kun til kl. 12.00 og 1. tirsdag i mdr. fra kl. 10.15. Bistrupvang 33, 4622 Havdrup: Torsdage kl. 16.00-18.00.

Sognepræst Hanne E. Schmidt Tlf. 40250050 Mail: hasc@km.dk

Graver Tlf. 21737969 Mail: jersiegraver@pc.dk

Jersie Sognehus: Tlf. 56142288, mail 7204@sogn.dk Birkevænget 40, 2680 Solrød Strand Åbningstider for kontoret i sognehuset: Hverdage kl. 10.00-14.00, fredag dog kun til kl. 12.00

Vikariende sognepræst Lars Oliver Stuhr Tlf. 61350230 Mail: lost@km.dk

Menighedsrådsformand Peter Klokker Tlf. 21209060 Mail: 7204@sogn.dk


21


22

Vi bor her .dk

SOLRØD

FÅ LOKALE NYHEDER PÅ FLERE MÅDER

Solrød Medie Hus tilbyder de sidste nye NYHEDER OnLine Avisen Udkommer på www.viborher.dk under E-AVISER hver mandag med direkte links til artikler og annoncer Den bliver også lagt på Facebook hver mandag.

www.viborher.dk Her kan du læse nyheder fra Solrød og omegn - hvad sker der i kommunen... Du har også mulighed for annoncering med moduler på vores hjemmeside FOR ANNONCERING KONTAKT: Henning mail:hap@solrodmediehus.dk mobil: 4038 1501 Jimi mail:jab@solrodmediehus.dk mobil: 4047 4494 FOR PRESSEMEDDELELSER, ARTIKLER ELLER LÆSERBREVE KONTAKT: Lotte mail:lab@solrodmediehus.dk

“Vi bor her - Lokale nyheder” På vores Facebook kan du læse spændende artikler fra Solrød og omegn, samt deltage i gode og konstruktive debatter. Nyhedsbrev “tilmeld dig på www.viborher.dk” Nyhedsbrevet udkommer hver fredag via mail. Her kan du læse TOP-historierne fra ugens løb i Solrød og dit nærområde

Vi bor her, Solrød 12. februar  
Vi bor her, Solrød 12. februar  
Advertisement