Page 1

Vi bor her .dk

SOLRØD

Tirsdag den 7. november 2017 • Uge 45 • 1. årgang • www.viborher.dk

Pia har meget høj risiko for type 2-diabetes 61 år gammel

BMI 33

Søster har diabetes Taljemål 102 cm

Over 200 i Solrød har type 2-diabetes uden at vide det -

-

NIELS HÖRUP SOLRØD I HARMONI OG FREMGANG

Mortens Aften Menu Mortens Aften Menu

Mortensaften Menu Til 2 personer

149,-

Menu til to personer indeholder: 1/2 and, hvide kartofler, agurk, rødkål, andesauce og brunede kartofler.

HENNING ARLOFELT PETERSEN GODE LOKALE HANDELSMULIGHEDER , SKOLEVÆSEN OG ÆLDREPLEJE

Se annoncen inde i avisen Delikatessen har gjort det nemt for dig og tilberedt en lækker menu til Mortensaften. Der medfølger en vejledning, så du nemt kan lægge sidste hånd på derhjemme. Menuen er til to personer, så bliver I flere, bestiller du bare flere menuer.

Åbent alle ugens dage kl. 8.00-20.00 - Bageren åbner kl. 06:00

Menu til to personer indeholder: and,Havdrup hvide kartofl SuperBrugsen HAVDRUP • Skovvej 1/2 3 • 4622 • Tlf. 46er,18agurk, 13 00 rødkål, andesauce og brunede kartofler.

ditogmitsolrod.dk

HAVDRUP HAVDRUP

Du kan bestille menuen til 2, 4, 6 personer osv. i Delikatessen. Skal afhentes fredag d. 10. november fra kl. 11.00.

Læs side 8

ditogmitsolrod.dk


2

Fælles vælgermøde i Jersie Forsamlingshus Onsdag, den 15. november 2017, klokken 19.00 – gratis entré De seks Landsbylaug , Jersie, Solrød, Nauerbjerg, Kirke Skensved, Gammel Havdrup og Karlstrup inviterer til fælles vælgermøde med fokus på LANDSBYERNE i Solrød Kommune. Samtlige opstillede politiske partier i Solrød Kommune er inviteret til at deltage i panelet og har givet tilsagn om deltagelse i dette arrangement, hvor visioner for landsbyerne vil være et af de vigtigste punkter på agendaen:

International familievirksomhed bød på borgmester-kaffe Solrødvirksomheden Nordic Fabric inviterede borgmester Niels Hörup indenfor i lokalerne på Solrød Strandvej 16 til en spændende fortælling om internationalt samarbejde og udvikling. I mere end 30 år har Solrødvirksomheden Nordic Fabric solgt tekstiler med hovedsæde i domicilet på Solrød Strandvej, og i dag leverer virksomheden produkter til både Europa og Østen. Borgmester i Solrød Kommune, Niels Hörup, fik virksomhedens spændende historie fortalt af adm. direktør Peter Normann, som bød på både kaffe og en tur rundt i virksomhedens lokaler. "Det var i sin tid min onkel Erik, der startede virksomheden op, og det var ham, der ansatte mig. For 12 år siden købte jeg mig ind i Nordic Fabric med 50 procent, og for ca. 10 år siden overtog jeg virksomheden helt," siger Peter Normann og fortæller, at virksomheden eksporterer 92 procent af sine varer. Tidligere havde Nordic Fabric kun agenturer i Italien, Belgien og Tjekkiet, men ef-

ter overtagelsen udvidede Peter Normann virksomheden ved at etablere samarbejde med fabrikker i Kina, hvor Nordic Fabric selv udvikler design og farver. Samtidig har virksomheden sat gang i et spirende nyt projekt i Sydkorea, hvor skandinaviske varer er i høj kurs. I dag producerer Nordic Fabric tekstiler på tre forskellige fabrikker i Kina. "I starten var der store kulturforskelle, som vanskeliggjorde samarbejdet, men i dag fungerer vores samarbejde rigtig godt, og fabrikkerne leverer vores varer effektivt og med en høj kvalitet," siger Peter Normann. Nordic Fabric har et kontor i Hong Kong, hvor Peter Normann arbejder under de lange perioder, han opholder sig i Asien, når han da ikke besøger fabrikkerne i Kina.

Uundværlige medarbejdere På domicilet i Solrød er der fem ansatte, heriblandt Peter Normann hustru, Lone Normann. "Det giver en stor tryghed at vide, at der altid er styr på kontoret, når jeg selv har mere end 100 rejsedage om året i mit arbejde," siger Peter Normann. Virksomheden tæller også en salgskonsulent i Jylland,

der står for Nordic Fabrics kunder i Polen og Baltikum, mens Peter Normann selv varetager virksomhedens kunder i Danmark, Norge, Finland og Asien. "Vi kigger også på Baltikumlandene som et potentiale for at udvikle vores marked. Og samtidig arbejder vi lige nu på at blive godkendt med en øko-tech certificering," siger Peter Normann. Borgmester Niels Hörup, som for øvrigt har kendt Peter Normann hele hans liv, takkede som afslutning på mødet for en spændende fortælling om historien bag Nordic Fabric. "Det har været interessant at høre om udviklingen og arbejdet hos Nordic Fabric og om den indsats, der ligger bag de mange farvestrålende tekstiler, som virksomheden sælger. Vi sætter stor pris på vores virksomhedsbesøg, som giver os indsigt i det lokale erhvervsliv, og i hvad der er vigtigt for virksomhederne," siger Niels Hörup og fortsætter: "Formålet med disse virksomhedsbesøg er, at Solrød Kommune ønsker en fælles dialog for at understøtte de lokale virksomheders vækstog udviklingspotentiale."

Kl 19.00 Velkomst og præsentation af panelet – Dirigent HC Enevold Kl 19.10 Oplæg fra hvert af de opstillede politiske partier , 3 min oplæg fra hvert parti 11 partier stiller op til KV 2017. KL 19.50 Pause 10 min max Kl 20.00 Oplæg og diskussion af emner udarbejdet af landsbylaugene KL 21.15 Spørgsmål fra salen Kl 22.00 Afsluttende runde med de politiske partier max 2 min/parti KL 22.30 Dirigenten lukker mødet Panelet KAN være sammensat af følgende kandidater: Niels Hörup, Venstre Hans Odder, Konservative Claus Redder Madsen, Socialdemokratiet Henrik T Svane, Socialistisk Folkeparti Jens Fiskbæk, Dansk Folkeparti Henning Christiansen, Havdrup Listen. Emil Blücher, Liberal alliance Jan Færch, Grundejerne Bo Nygaard Larsen, Radikale Venstre Ulrik Lassen, Nye Borgerlige Camilla Julia Olsen, Alternativet Landsbylaugene i Jersie, Kirke Skensved, Solrød og Karlstrup, Gl. Havdrup og Naurbjerg vil hermed invitere alle interesserede til dette vælgermøde, Mere detaljeret liste over spørgsmål – se bagsiden af denne invitation Der kan købes kaffe & drikkevarer i Forsamlingshuset under aftenens program

Emner til vælgermøde 15. November 2017 Solrød 1. Udstykning til både erhverv og boligformål i baglandet. 2. Lokalplaner for landsbyerne er præget af snæversyn og er ikke justeret til gældende lovgivning 3. R  evision af lokalplaner 4. Ramme bestemmelser versus lokalplaner, fælles for alle landsbyer Gammel Havdrup Med viden om øget trafik og dermed øget støj, vil vi gerne vide, hvad skal der til af støjdæmpning, så landsbyerne ikke bliver affolket, men stadig være et attraktivt sted at flytte til. Jersie Vi fik en 2 minus 1 vej, den er stadig på prøve, håber på reduceret hastighed og støj, vil også gerne have en cykelsti. Hvordan vil man afvikle trafikken fra det eventuelle erhvervsområde mellem Motorvej og jernbanen Mangler byport og bump på Åsvej. Kirke Skensved Status på fjernvarme fra CP Kelco Løsning på rensning og vedligehold af gadekæret Nauerbjerg Hvordan stiller I jer til politisk prioritering = finansiering af en cykelsti mellem Kr. Skensved og Naurbjerg. Stykket er farligt for cyklister og fodgængere. Strækningen minder trafikmæssigt om vejen mellem Gammel Havdrup og Havdrup, som fik cykelsti for 8 – 10 år siden Der kommer stigende trafik på vejen ned mod ny station i Ølsemagle og transportcenter i Køge Nord. En cykelsti vil ikke kun være til nytte for Kr. Skensved Sogn, men også for motionister, idet det vil være færdiggørelse af motionscirklen i Solrød kommune Karlstrup Landsby: Manglende mobil dækning i Karlstrup, Gl. Havdrup og Jersie er et emne, der også blev berørt ved forrige KV., nye tiltag? Hvad er holdningen til udvidelsen af Tune Lufthavn? Hvad gør I ved den manglende mængde af ældreboliger.

Solrød Medie Hus Solrød Center 12, 1. sal 2680 Solrød Strand Vi bor her.dk udgives hver tirsdag på www.viborher.dk. Den sidste tirsdag/onsdag i hver måned udgives den også som trykt avis i Solrød Kommune.

Henning Arlofelt Petersen Solrød Medie Hus hap@solrodmediehus.dk

Jimi A. Bøgevig

Solrød Medie Hus jab@solrodmediehus.dk

Lotte A. Bøgevig

Solrød Medie Hus lab@solrodmediehus.dk

Michael Deleuran

Solrød Medie Hus info@solrodmediehus.dk

Jan Rossil

Solrød Medie Hus jr@solrodmediehus.dk

Annette Thomsen

Beige Grafisk Design at@beige.dk


3

Hvad du ønsker skal du få... 4995

34995

2 forskellige farver i én bøtte.

14995 Paint-Sation

Er en unik maling, der er drypfri. Malingen drypper ikke ud, selv hvis bøtten vendes på hovedet.

Kan du bevare roen i stressende situationer?

Føl spændingen og nyd mysterierne i et Escape Room i dit eget hjem.

44995 Kan du lyde som hårde hvidevarer? Kan du...

249

95

Den Røde Hint er et selskabsspil, hvor dine holdkammerater skal gætte, hvad du prøver at fortælle dem.

KØGE

Vildkatten Ramasjang

Et sjovt spil, hvor det gælder om at være hurtig og finde de forskellige kendte Ramasjang motiver før dine medspillere.

Nørregade 24 · 4600 Køge Telefon: 56 66 00 60


4

Eksrygere:

Hvis du er klar til rygestop, så bed om hjælp!

Da parret Ann og Tim tilmeldte sig Solrød Kommunes gratis rygestopkursus for knapt et år siden, var det med håbet om at blive helt røgfrie. Ann havde, med enkelte pauser undervejs, røget 15 cigaretter dagligt i 25 år, og Tim havde røget 20 cigaretter om dagen i 26 år. Ann var efterhånden ved at blive desperat efter et effektivt rygestop. Hun havde svært ved at trække vejret ordentligt, og hun havde længe forsøgt at stoppe uden succes. Med Anns hosten i baggrunden var Tim samtidig ved at nå den erkendelse, at det var på tide at stoppe med at ryge. "Jeg var i starten af 40'erne og var nået dertil i mit liv, hvor jeg også var begyndt at

bekymre mig om kræft, efter at have haft sygdommen tæt inde på livet i nær familie. Jeg var mere indstillet end tidligere på, at jeg skulle ud af det lort med de her cigaretter. Og jeg ville heller ikke skuffe Ann - det skulle være en fælles beslutning at stoppe," fortæller Tim. I søgen efter hjælp satte Ann sig til tasterne. Hun googlede 'rygestop' og faldt over kommunens gratis rygestopkursus. Efter at have læst lidt om det var Ann klar på give det et forsøg.

En kamp man sagtens kan vinde Ann og Tim begyndte på kurset, og når de husker tilbage, var det også hårdt at komme dertil, hvor de er i dag. Dog var det ikke så hårdt, som de havde forventet. Undervejs fristede cigaretterne, og Ann oplevede, at hendes humør en overgang var i helt bund. Ann kunne ikke tåle den rygestopmedicin og de nikotinpræparater, som hun tidligere havde forsøgt sig med. Derfor blev hendes rygestop en 'kold tyrker' uden hjælpemidler til at tage rygetrangen. Tim tog derimod rygestop-

Fakta om rygning • Chancen for at lykkes med et rygestop bliver fem gange større, hvis man får hjælp til det. Ifølge Sundhedsstyrelsen er den bedste metode til at holde op - at få professionel rådgivning kombineret med brug af nikotinpræparater eller rygestopmedicin. • Personer, der dagligt ryger 15 cigaretter eller derover, lever i gennemsnit 8-10 år kortere end personer, der aldrig har røget. • De fleste storrygere ønsker at stoppe. Det gælder for mindst 6 ud af 10 rygere. • Trangen til tobak er størst i begyndelsen af rygestoppet. Men den bliver hele tiden gradvist mindre. medicin og oplevede, at nikotintrangen hurtigt forsvandt. Til gengæld var det sværere at gøre op med de gamle vaner, hvor rygning og hygge var kædet sammen.Men når rygetrangen meldte sig, hjalp kurset dem. "Kurset var med til at holde os fast på beslutningen om rygestop, for vi følte os mere forpligtede. Rygestopinstruktøren, Charlotte Havgaard, var dedikeret, erfaren og dygtig, og vi fik professionel rådgivning undervejs. Og så gav det os også rigtig meget, at der var andre på kurset. Vi kunne motivere hinanden, og der var en rigtig god stem-

ning, så vi glædede os faktisk til at komme derhen," fortæller Ann.

Fra storryger til røgfri I dag er både Ann og Tim røgfri. De elsker deres nye livsstil, og de savner ikke længere cigaretterne i deres hverdag – tvært imod. "Set i bagspejlet har cigaretterne fyldt alt for meget i vores liv og er blevet prioriteret alt for højt. Vi har stået ude, når det var pissekoldt, fordi det var et 'must' at ryge. Jeg har også fået lugtesansen igen, og nu bemærker jeg, hvor grimt tøj kan stinke af gammel røg. Når jeg er

kommet forbi en ryger, er det sket, at jeg har tænkt; "Øv, føj sådan har du selv gået rundt og lugtet". Så vi er glade for at være kommet ud af det," fortæller Tim. Ann og Tim er også blevet mere aktive siden rygestoppet, og alle de penge, som tidligere gik til cigaretter, bliver nu sat ind på en feriekonto – og turen går snart til Thailand. Så deres anbefaling til andre rygere er klar:

"Hvis du er klar, og viljen er der, så bed om hjælp til rygestoppet – det er sjældent, man kan klare det alene." Ønsker du at blive røgfri, så læs mere på www.solrod. dk/rygestop eller kontakt Louise Leilund fra Solrød Kommune på tlf. 56 18 24 21. Næste rygestopkursus starter tirsdag d. 7. november, og der fastsættes en fælles rygestopdato nogle uger inde i kursusforløbet.

Jacob Markbrillerne kommer til Passer Solrød den november stadig til 10. øjnene? Fredag den 10 november, vil SF's folketingsmedlem Jacob Mark være i Solrød Center, sammen med SF Solrøds kandidater til kommunevalget.

Det sker mellem kl. 14.00 og 17.00, hvor man kan møde SF i vores nye flotte pavillon, samt rundt omkring i Centeret.

Her kan man stille spørgsmål til Jacob Mark og vore byrådskandidater, og få information om SF Solrøds valgprogram, og tanker

© essilor international – RCS Créteil 712 049 618 – may 2011. © optifogtm is a trademark of essilor international. © essilor® is a registered trademark of essilor international.

Ann og Tim havde pulset løs på cigaretterne i 25 år. De havde tidligere forsøgt at kvitte smøgerne - men uden held. Et gratis rygestopkursus blev deres vej til livet som ikke-ryger.

Kom og besøg os

i vores nye butik på Solrød Strandvej 97 StAnDARD glAS

oPtiFog glAS

OPTIFOG GLAS

Den ny teknologi moD Dug

for den kommende valgperiode. Blandt andre vil vores nuværende og mangeårige byrådsmedlem Henrik T. Larsen også være tilstede. Det er ikke tilfældigt, at vi har bedt netop Jacob Mark om at komme til Solrød. Jacob er jo næsten fra vores lokalområde, idet han kommer fra vores nabo i syd – Køge. 20-09-2011 11:23:19 Så Jacob er ikke ubekendt med forholdene i Solrød. Kom og få en snak med Marianne Skotte vore politikere, om Solrød Kommunes fremtid.

Nu er det slut med glas, der dugger, når du dyrker sport, drikker varm kaffe eller kommer ind fra kulden. Kom ind til Få en gratis demonstration. Det er sund fornuft. en synsprøve. Karina Skotte

Marianne Skotte

OPTIFOGAnn2011_176x250mm.indd 1

Solrød Center 37 · 2680 Solrød · Tlf. 56 14 24 11

Karina Skotte

SolrødCenter Strandvej • 5614 Solrød 100 •95Tlf. 56145636 5636 www.brillegalleriet.com

Mandag-fredag: 9:30-17:30 - Lørdag-søndag: Lukket


5

-

SUPERBRUGSEN I HAVDRUP Gl. dags grydesteg Af oksebov el. tykkam uden ben Frit valg

Mør roastbeef af tykstegsfilet. 1000 gr. eller

Oksemedaljoner

Slagterens friskhakkede

Oksekød 8-15 % fedt 1000 gr.

af tykstegsfilet. 800 gr. Frit valg

Pr. 1/2 kg.

34

95

Slagterens hjemmelavede

Julespegepølse m/ tranebær og mandler

Pr. stk.

49

95

Pr. pk.

Pr. pk.

100,-

50,-

Stegeben Frost. 1000 gr. Pr. pose 19,95

Go’e ben

1/1 ekstra stor kylling 1800 gr.

2 ps.

Pr. stk.

30,-

49,-

Åbent alle ugens dage kl. 8.00-20.00 SuperBrugsen HAVDRUP • Skovvej 3 • 4622 Havdrup • Tlf. 46 18 13 00

Bageren åbner alle dage kl. 06:00 Tilbuddene gælder t.o.m. lørdag 11. november 2017

HAVDRUP


6

-

SUPERBRUGSEN I HAVDRUP Lú kiks, Prince eller Oreo 150-300 g

Beauvais Herregårds rødkål 720 g

Toms mini skildpadder 120 g

Pr. pk.

Pr. stk.

Pr. pk.

10,-

8,-

15,-

Brune kartofler Danmark. Kl. 1 1,5 kg.

Risengrød 1000 g.

Berberi andebryst 250 g. Dybfrost.

Pr. ps.

Pr. stk.

8,-

15,-

SPAR 1195

Pr. stk.

25,-

Åbent alle ugens dage kl. 8.00-20.00 SuperBrugsen HAVDRUP • Skovvej 3 • 4622 Havdrup • Tlf. 46 18 13 00

Bageren åbner alle dage kl. 06:00 Tilbuddene gælder t.o.m. lørdag 11. november 2017

HAVDRUP


7

-

SUPERBRUGSEN I HAVDRUP HAR ALT TIL MORTENS AFTEN 1/1 Gråsten and

Delikatessen tilbyder:

Frost. 3200-3600 gr.

Ris a`la mande Ca. 180 gr.

Slagteren har købt et parti frosne Gråsten luksus ænder, som han sælger til en vanvittig billig pris. ARTI BEGRÆNSETVEPFO R LÆNGE E TØ

SÅ DU SKAL IKK

Pr. stk.

Pr. stk.

299,-

20,-

Slagteren har et stort udvalg

i ferske ænder og andeparteringer til Mortens Aften

Fersk Berberi andebryst

F.eks.

300 gr.

Kolonialen tilbyder:

Confit de canard Andelår i eget fedt. 1240 gr. 4-5 personer.

Fersk hel dansk and Pr. 1/2 kg.

Pr. stk.

62

45,-

50

Pr. ds.

119

95

Åbent alle ugens dage kl. 8.00-20.00 SuperBrugsen HAVDRUP • Skovvej 3 • 4622 Havdrup • Tlf. 46 18 13 00

Bageren åbner alle dage kl. 06:00 Tilbuddene gælder t.o.m. lørdag 11. november 2017

HAVDRUP


8

Over 200 i Solrød har type 2-diabetes uden at vide det Alle kan på Verdens Diabetesdag den 14. november få testet deres risiko for at udvikle type 2-diabetes. Uden behandling er diabetes (sukkersyge) livsfarlig, og derfor opfordrer Diabetesforeningen alle til at lade sig teste.

• Træthed • Øget tørst og

Få råd og vejledning her: På Verdens Diabetesdag den 14. november kan man i Solrød Kommune få testet sin risiko og få råd og vejledning her:

væskeindtag

• Hyppig vandladning • Dårlig sårheling

Risikotesten kan også findes på www.diabetes.dk/ testdigselv

der 60.000 danskere, der har sygdommen uden at vide det. Det er alvorligt, for uden behandling er type 2-diabetes livsfarlig, siger Diabetesforeningens administrerende

4622 Havdrup. Tirsdag den 14. november kl 15:00 - 17:00. Havdrup Apotek, Møllemarken 8. Arrangører: Havdrup Apotek, Solrød Kommune og Diabetesforeningen i Solrød. Tilbydes risikotest: Ja 2680 Solrød Strand. Tirsdag den 14. november kl 15:00 - 17:00. Super Brugsen, Solrød Center 23. Arrangører: Super Brugsen, Solrød Kommune og Diabetesforeningen i Solrød. Tilbydes risikotest Ja

Poul har høj risiko for type 2diabetes

Bror har diabetes 71 år gammel Mand

Modelfoto Colourbox

I Solrød Kommune går 262 personer rundt med type 2-diabetes uden at vide det, og 1312 skønnes at være på vej til at udvikle sygdommen. Type 2-diabetes udvikler sig typisk så langsomt, at mange ikke mærker det. Hvis man går rundt for længe med ubehandlet diabetes, forøges risikoen for at få alvorlige følgesygdomme som blodpropper, blindhed, nyresvigt og fodsår, som i værste tilfælde kan ende med amputation. Type 2-diabetes er i voldsom vækst, og om kun 13 år vil 430.000 danskere have sygdommen. Allerede nu er

Almindelige symptomer

direktør Henrik Nedergaard. På Verdens Diabetesdag sidste år fik 4 ud af 10 testede personer besked på at gå til lægen, fordi de havde høj eller meget høj risiko for at udvikle type 2-diabetes. Den høje risiko er overraskende for mange, fordi de færreste kender risikofaktorerne for eksempel, at type 2-diabetes

Fakta om Verdens diabetesdag • Mere end 415 millioner mennesker på verdensplan lever med diagnosen diabetes. Det svarer til omkring 1 ud af 11 voksne. • 4,8 millioner mennesker dør som følge af sygdommen hvert år. • Den canadiske forsker Frederick Grant Banting, som var med til at opfinde insulinen i 1923, havde fødselsdag den 14. november. I 2006 vedtog FN, at den 14. november skulle være Verdens Diabetesdag. • Logoet for Verdens Diabetesdag er blåt, og rundt om i verden markeres dagen ved at oplyse bygninger i blåt. • I Danmark afvikler Diabetesforeningen Verdens Diabetesdag landsdækkende. Det sker blandt andet ved arrangementer i samarbejde med apoteker, fodterapeuter og sundhedscentre.

er arvelig, og at risikoen stiger med alderen.

Tag risikotesten Risikotesten består af 7 simple spørgsmål, som placerer folk i en risikogruppe. Testen er udviklet af forskere på Diabetes Research Centre på Leicester Universitet i England. På Verdens Diabetesdag er der arrangementer fordelt over hele landet, hvor alle kan få testet deres risiko. Få vejledning om type 2-diabetes og find ud af, hvordan man forebygger, og hvordan man lever godt med sygdommen. Risikotesten kan også

TEST DIN RISIKO diabetes .dk

findes på www.diabetes.dk/ testdigselv

Hver tredje har følgesygdomme Antallet af danskere med type 2-diabetes er fordoblet på ti år, og tallet bliver ved med at stige. Da diabetes udvikler sig langsomt, er der mange som har symptomer uden at handle på det. De fejltolkes ofte som alderstegn eller almindelige skavanker, men det er vigtigt at være opmærksom. Alt for få danskere kender

symptomerne på type 2-diabetes og deres egen diabetesrisiko. Hver tredje person, der får diagnosen, har forinden udviklet en alvorlig følgesygdom, fordi de har gået alt for længe med ubehandlet type 2-diabetes. Derfor er det helt nødvendigt, at flere opdager type 2-diabetes tidligere, siger Diabetesforeningens administrerende direktør Henrik Nedergaard. I Solrød har 875 allerede diagnosen type 2-diabetes.

Fakta om type 2-diabetes i Danmark • Om 13 år vil 430.000 danskere have type 2-diabetes. • 60.000 danskere ved endnu ikke, at de har type 2-diabetes. • 300.000 danskere skønnes at have forstadier til type 2-diabetes. • Antallet af diabetikere er fordoblet på 10 år.


9

-

LÆKRE VINE TIL MORTENSAFTEN HOS SUPERBRUGSEN I HAVDRUP Grande Alberone Zinfandel

Zeni Amarone Classico 2014

Puglien, Italien

Italien. 15% alc Drue: Corvina 60%, Rondinella 30% og Molinara 10%. Høj kvalitet. - Fausto Zeni giver altid sin personlige garanti... Indsmigrende bouquet af fed moden frugt. Intens og fyldig smag med lækre kryddernoter og super lang eftersmag. Pr. flaske 249,-

Dramatisk rød i glasset. Bouquet’en er frugt fuld med tydelige noter af moden frugt og kirsebær. I ganen er vin fyldig med en behagelig vedvarende eftersmag. Pr. flaske 99,95

a Maroni

c 95 point i Lu

6 fl.

2 fl.

379,-

300,-

Primitivo di Manduria Riserva

Tombaco Aglianco

Puglien, Italien

Syditaliens “Barolo” - Aglianico er Nebbiolo druens tvilling. Stor krop, varme og elegance. Her er kirsebær, lakrids & blommer fremtrædende i en fyldig og alligevel kølig stil. Føres også i Biferno. Pr. flaske 120,-

Primitivo di Manduria Riserva fremstår med en intens rubin rød farve. Den har en omfattende bouquet med noter af kakao, kaffe og vanilje. Smagen er velafbalanceret, fyldig og blød. Den er rig på fine tanniner, hvor de samme noter går igen. Pr. flaske 180,-

2 fl.

6 fl.

200,-

349,-

Åbent alle ugens dage kl. 8.00-20.00 SuperBrugsen HAVDRUP • Skovvej 3 • 4622 Havdrup • Tlf. 46 18 13 00

Bageren åbner alle dage kl. 06:00 Tilbuddene gælder t.o.m. lørdag 11. november 2017

HAVDRUP


10

Sikrer vækst og fornyelse

STEEN KNUPPERT-HANSEN Det Konservative Folkeparti Det Konservative Folkeparti

Gudstjeneste med græskar, gys og Gud

REGIONSVALG

john wennerwald

Allerede ved indgangen til Solrød Strandkirke var søndagens kirkegængere klar over, at det ikke var en helt almindelig gudstjeneste, de skulle deltage i. Et grumt græskar lyste ildevarslende op ved døren, og indenfor i våbenhuset kravlede sorte edderkopper rundt på gulvet. Uhyggelige flagermus sad klistret til væggene inde i kirkerummet og græskar med bl.a. hekse-, dødningehovedog dragefigurer bød indenfor i en næsten mørklagt kirke. Organist Lars Ruuth, iført varulvemaske, spillede de mest dystre toner, der længe er hørt i kirken. Rundt om på bænkene sad bl.a. en skeletbrud, en halvmyrdet pige og et monster, så der var virkelig skruet op for uhyggen. Setuppet var naturligvis skabt pga. halloween, som efterhånden fylder en del i danske børnefamilier. De omkring 160 børn og voksne, som var til stede ved familiegudstjenesten, fik dog andet end uhyggelige oplevelser med sig hjem. Præst Charlotte Gravesen prædikede og beskrev Gud som et lys i mørket, kateket Anita Kring Obeling fortalte en historie med en god udgang, og alle i kirken blev ”bevæbnet” med et rødt hjerte. På hver enkelt stod Fadervor, og det kunne holdes op som skjold mod mørket.

Midtvejs i gudstjenesten blev der skabt en hyggelig og lys stemning i kirken; græskarrene med de uhyggelige motiver blev vendt om, så man kunne se korsene på bagsiden, den visne buket på alteret viste sig at være smuk og gylden på bagsiden, og gardinerne i den mørklagte kirke blev hejst, så lyset kunne trænge ind i kirkerummet. Den hyggelige stemning fortsatte i konfirmandstuerne, hvor børn, voksne og konfirmander spise hapsdog og skar græskarlygter, som de måtte tage med hjem.


11

DIT OG MIT SOLRØD

Bedste rammer for erhvervslivet. Fokus på iværksætteri.

Dit og mit arbejdsliv Solrød er ikke – og skal ikke være - en stor industri- og erhvervskommune, men for Venstre i Solrød er det fundamentalt at sikre de bedste rammer for iværksætteri, håndværk og erhverv.

Solrød Kommune har brug for at sikre, at idérigdom, passion og viden bliver til økonomisk vækst og til arbejdspladser i kommunen.

Vi vil forbedre de generelle vilkår for erhverv og iværksætteri og fokusere på at skabe og støtte virksomhedernes etablerings-og vækstmuligheder.

En stemme på Venstre, er en stemme på økonomisk vækst og arbejdspladser i Solrød Kommune.

Vi vil effektivisere kommunens arbejdsprocesser, så virksomhederne hurtigere og mere smidigt kan omsætte deres planer i praksis.

Med venlig hilsen

ditogmitsolrod.dk

Niels Hörup - din borgmester


12

Lær at være YouTuber - Workshop for piger

BRIAN MØRCH

Er du en pige mellem 8 og 14 år? Og elsker du at lave videoer og film eller vil du gerne i gang? Så meld dig til DigiPippis workshop på Solrød Bibliotek lørdag d. 18. november kl. 10-14.

Jeg hedder Brian Mørch er gift med Anja, og vi har to børn på otte og 12 år. Vi bor i Jersie Strand. Hvis jeg bliver valgt som en af de 19 byrådsmedlemmer, vil jeg love at gøre mit bedste, så vælgerne ikke fortryder deres valg. Ud over at stå fast på Dansk Folkepartis mærkesager om omsorg for de svage, har jeg følgende lokale mål: For det første: Færre elever i klasserne. Hvad der spares på en højere klassekvotient, kan meget vel sættes til på stressede børn, der ikke lærer det, de skal. For det andet: Flexible åbningstider i institutionerne. Det er svært at få fri fra arbejde i København klokken 16 og nå hjem til Solrød, inden institutionerne lukker klokken 17. Det moderne arbejdsmarked kolliderer ofte med traditionelle åbne- og lukketider. For det tredje: Flere praktikere på rådhuset. Akademikere er dyre og gode til administrative opgaver, men borgerne har også brug for praktikere, der kan få has på bunkerne. For det fjerde: Vi skal have politi til området. For det femte: Solrød bør ikke servere halal i sine institutioner.

I dag har rigtig mange børn og unge en YouTube kanal – eller ønsker sig en – men der er stor forskel på, om den er spændende eller ej! På denne workshop lærer du at lave videoer, som andre gerne vil se. Uanset, om de er af dig selv eller af andre. Samtidig får du hjælp til at tænke over, hvad du lægger i en video, for det er ikke alt, som er fedt at se på senere. Vi snakker også lidt om det der med at lægge noget online, og derfor har vi samlet gode råd fra YouTubere, du måske allerede kender. Du får hjælp af en flok seje kvinder – rollemodeller fra DigiPippi - der alle sammen

ved en hel del om teknik og video. Vi sørger for at du får en sjov og hyggelig dag og kommer i en god gruppe og sammen med dine veninder, hvis I tilmelder jer sammen. Vi laver ikke en YouTube kanal til dig. Det skal du snakke med dine forældre om.

Medbring en opladt mobiltelefon eller tablet og tænk gerne over, hvad du vil lave video om, før du kommer. Det koster 40 kr. at deltage og tilmelding foregår på solbib.dk.

DIT OG MIT REGIONSVALG STEM PERSONLIGT PÅ KIM SUNESEN

KIM SUNESEN Få dine lokale kræfter med i Region Sjælland! I dag er Solrød Kommune ikke repræsenteret i Region Sjælland. Det vil vi gerne lave om på. STEM PERSONLIGT PÅ KIM SUNESEN TIL Regionsrådsvalget 21. november - og giv dit og mit Solrød mere indflydelse!

SF Solrød nr. 1

LÆS MERE PÅ KIMSUNESEN.DK

Henrik T Larsen Marianne Svane Joakim Lindahl

Sæt X ved en stærk SF kandidat. Det betaler sig.

Eva Rosenbæk-Svane Marianne Hauge Ida Harsløf

SF i Solrød


13

DIT OG MIT SOLRØD

Det gode liv med tryghed og fællesskab.

Det gode liv med tryghed og fællesskab Sammen med Venstre i Solrøds stærke hold, vil jeg arbejde for at videreudvikle det Solrød du kender.

En stabil kommune, som værner om de værdier, generationer har skabt: Det gode liv med tryghed og fællesskab.

En grøn oase, hvor vi skaber de bedste betingelser for et godt liv.

Kort sagt: Dit og mit Solrød.

Et sted hvor vi – sammen med de mange foreninger og det lokale erhvervsliv – skaber glæde og harmoni.

nielshorup.dk

Med venlig hilsen Niels Hörup - din Borgmester


14

hele solrøds fødevaremarked

————

Blomstermarked Afskårne Tulipaner

10 Stilke pr. bundt

——————

———————————

Hele Solrøds Vinhandel.

Ole Funch Strandens Vinhandel

i meny solrød

Vin fra Din lokale vinhandeler

Cono Sur, Reserva, Pinot Noir, Chile 75cl. Literpris v/ 3 flasker 166,67

Cono Sur Reserva Pinot Noir byder på fine frugtige elementer og flot blomstret duft og smag. Vinen PRISFALD 95 har en rank præcis syre og den afslutter slank og frisk. Den er en perfekt makker til langtidsstegt kalvesteg, Beuf Bourguignon eller andestegen. PR. FLASKE

86

Gin fra vinhandeler Din lokale MÅNEDENS GIN

TRANQUEBAR GIN, ROYAL DANISH NAVY...

Tranquebar Colonial Navy Gin på hele 52%. Du får en klassisk Colonial dry gin, som er varm og fyldig i smagen. Den har smagsnoter af krydderier importeret fra Tranquebar, som blev hentet hjem fra den danske koloni i Indien. Blandt andet, Nellike, Kanel, Peber og Kardemomme som giver en yderst behagelig smag.

l

vinhande

MENY SOLRØD, SOLRØD CENTER 35, 2860 SOLRØD

Åbningstider: Mandag-fredag kl. 8.00-19.00 Lørdag-søndag kl. 8.00-17.00

FØLG OS OG FÅ Richards bageri: Mandag-fredag kl. 6.00-19.00 Lørdag-søndag kl. 7.00-17.00 FLERE TIlbud Tilbudene gælder fra fredag den 3. november, t.o.m. torsdag den 9. november 2017.


15

Sous Vide

hele solrøds fødevaremarked

SASHI

Beef

Lover

VORES dygtige fagfolk

Ovnklar Svinekam

uden ben, med ridset svær Kg pris 79,90

BE MORTENSA STIL DIN NEMME FTENS ME NY i butik ken And Brune de og elår- og b rys Sk hv Halve ysauce til ide kartofl t sm er æbler og sv agt med r , Rødkål esker ib , Frisk sgelé, bagte chips

149-. 2 PER

SONE

R

Ris med k alamande irsebæ rsauc e

25.-

PR. K UVER

T

Andebryst Sous Vide Max kg pris 233,17

Sous Vide

Andelår Sous Vide Max kg pris 133,17

Sous Vide

Frisk Gråsten And 2800-3200 gram Kg pris 129,90

MENY SOLRØD, SOLRØD CENTER 35, 2860 SOLRØD

Åbningstider: Mandag-fredag kl. 8.00-19.00 Lørdag-søndag kl. 8.00-17.00

FØLG OS OG FÅ Richards bageri: Mandag-fredag kl. 6.00-19.00 Lørdag-søndag kl. 7.00-17.00 FLERE TIlbud Tilbudene gælder fra fredag den 3. november, t.o.m. torsdag den 9. november 2017.


16

Jersie & Kirke Skensved Sogne November måned 2017 - www.jersie-skensved.dk Gudstjenester…

Det sker… Onsdagsklub hver onsdag i Jersie Sognehus kl. 15.30-17.00. En klub, hvor alle børn der går i 3.-5. klasse er velkomne. Kontaktperson Birgith L. Larsen, tlf. 21282203 Torsdagstræf d. 2. kl. 19.30 i Jersie Sognehus. ”Feltpræst på mission” – foredrag v/sognepræst og feltpræst Mogens Funder. Læsekreds lørdag d. 4. kl. 13.00-15.00 i Jersie Menighedshus. Månedens bog er ”Det gode i dig” af Linda Olsson. Kontaktperson Tove Damgaard, tlf. 56169307 Morgenbøn hver fredag kl. 9.00-10.00 i Jersie Sognehus. Velkommen til alle. Kontaktperson Christina I. Wandel, tlf. 51271190 Torsdagscafé d. 9. og d. 23. kl. 14.00 i Jersie Menighedshus. For alle piger, damer og kvinder for fællesskab og bekendtskaber. Kig-Ind i Jersie Sognehus tirsdag d. 14. kl. 14.00-16.00 med kaffe og hygge, d. 28. ligeledes kl. 14.00-16.00 med kaffe og julepyntning. Strikkecafé tirsdag d. 14. kl. 16.00 i Jersie Sognehus. For alle – også for børn! Aftenandagt d. 14. kl. 19.30 i Jersie Sognehus. Halfdan Rasmussen i ord og musik. Medvirkende: Sognepræst Christina I. Wandel, organist Jolanta Gottwald og kirkesanger Svafa Thorhallsdottir. Gud og God Mad onsdag d. 22. kl. 17.00-19.00 i Jersie Sognehus. For alle v/ gospel-instruktør Lars Jochimsen. Ingen tilmelding. Samtaler om livet torsdag d. 23. kl. 19 i Jersie Sognehus. Kontaktperson Christina I. Wandel. Fredagstræf d. 24. kl. 17.00 i Jersie Sognehus. Underholdning ved Guitar-Kaj. Tilmelding og køb af billetter til både spisning og underholdning á kr. 50,- skal ske senest d. 23. på Jersie Kirkekontor eller i Solrød Strandkirke, Mosevej 1. Yderligere information på www.jersie-skensved.dk

Søndag d. 5. kl. 17.00 – OBS TIDSPUNKT Allehelgen-gudstjeneste i Jersie Kirke v/Christina I. Wandel og Hanne E. Schmidt. Sanger Svafa Thorhallsdottir og organist Jolanta Gottwald fremfører musik fra klassiske repertoire. Tirsdag d. 7. kl. 14.00 Andagt på Christians Have v/Hanne E. Schmidt. Søndag d. 12. kl. 10.30 Gospel-gudstjeneste i JERSIE SOGNEHUS v/Hanne E. Schmidt og Christina I. Wandel. Årets konfirmander og gospelinstruktør Lars Jochimsen medvirker. Søndag d. 19. kl. 10.30 Højmesse i Jersie Kirke v/Christina I. Wandel. Søndag d. 26. kl. 10.30 Højmesse i Jersie Kirke v/Hanne E. Schmidt. Efterfølgende er der kirkekaffe i Menighedshuset. Glæd dig til 1. søndag i advent med De ni læsninger i Jersie Kirke, søndag d. 3. december kl. 12.00

Kirkebilen kører efter fast rute til alle gudstjenester. Ved spørgsmål henvises til kirkekontoret eller www.jersie-skensved.dk

Kontakt Kirkekontoret – Jersie Sognehus Kordegn Bente Sandfeld. Birkevænget 40, 2680 Solrød Strand. Åbningstid: man-ons 10-14, tors 10-17, fre 1012. Tlf. 5614 2288, mail 7204@sogn.dk Ved personsager: jersiesogn@km.dk

Sognepræst Christina I. Wandel 5127 1190 ciw@km.dk

Graver Birgit Tornquist 2173 7969 jersiegraver@pc.dk

Menighedsrådsformand Peter Klokker 2120 9060 7204@sogn.dk

Sognepræst Hanne E. Schmidt 4025 0050 hasc@km.dk

Jersie Menighedshus Jersie landsby Ndr. Byvej 13 2680 Solrød Strand


17

NOVEMBER 2017

GUDSTJENESTER Løndag den 4. november Solrød Kirke kl. 12.00 Dåbsgudstjeneste Præst: Louise Lysholm

Allehelgen

FREDAGSTRÆF

Vi mindes vore døde ved to korte gudstjenester, hvor vi tænder lys og læser navnene højt på dem, der er døde siden sidste Allehelgen.

Jersie-Solrød Menighedspleje afholder månedligt FredagsTræf

Mellem gudstjenesterne serveres der varm suppe på kirkegården.

Fredag den 24. november Kl. 17.00 i Jersie Sognehus

Søndag den 5. november Solrød Strandkirke kl. 11.00 & Solrød Kirke kl. 13.30 Allehelgen Ved alle sognets præster

Søndag den 5. november

Løndag den 11. november Solrød Strandkirke kl. 12.00 Dåbsgudstjeneste Præst: Charlotte Gravesen

ved Charlotte, Louise og Leif

Søndag den 12. november Solrød Strandkirke kl. 11.00 Gudstjeneste Præst: Charlotte Gravesen

Søndag den 26. november kl. 11.00 i Solrød Strandkirke

Løndag den 18. november Solrød Strandkirke kl. 12.00 Dåbsgudstjeneste Præst: Louise Lysholm Søndag den 19. november Solrød Strandkirke kl. 11.00 Gudstjeneste Præst: Louise Lysholm Løndag den 25. november Solrød Strandkirke kl. 12.00 Dåbsgudstjeneste Præst: Leif Ellerbek Søndag den 26. november Solrød Strandkirke kl. 11.00 Indsættelsesgudstjeneste Præst: Leif Ellerbek

Kl. 11.00 i Solrød Strandkirke Kl. 13.30 i Solrød Kirke

Indsættelse af ny præst

ved en højtidelig og festlig gudstjeneste vil provst Anne Bredsdorff indsætte Carsten Mølgaard Hansen som vores nye præst her i Solrød. Alle er velkomne. Menighedsrådet er vært ved et arrangement bagefter.

En hilsen fra Carsten Kære Solrød Sogn Til højmessen den 26. november kl. 11 indsættes jeg af Provst Anne Bredsdorff som præst i jeres sogn – og I kan tro, at jeg glæder mig. Præst, det er noget, jeg har villet være hele mit liv, så det er med stor glæde og ydmyghed, at jeg nu kan se frem til at tiltræde som dette i jeres sogn. Det er min første stilling som præst, så forud for indsættelsen vil I også kunne se frem til en ordination mandag den 13. november kl. 19 i Roskilde Domkirke. Jeg glæder mig umådeligt meget til at tage hul på dette nye kapitel af mit liv, og jeg glæder mig især over, at det er sammen med jer, da I er et aktivt og åbent sogn, hvor jeg også vil få fornøjelsen af at kunne arbejde sammen med mange gode og dygtige kollegaer. Jeg ser frem til at møde jer i og omkring Solrød, til hverdag og til fest, i glæde og i sorg, og så håber jeg på, at vi sammen kan forsætte det gode arbejde med at bygge den kirke, som vi ønsker. Venlig hilsen Carsten Mølgaard Hansen

www.solrodkirker.dk

Tilmelding og køb af billet kan ske på Solrød og Jersie kirkekontorer senest torsdag den 23. november

TIRSDAGSCAFEEN er åben for alle og finder sted i Solrød Strandkirke kl. 14.00 16.00 Tirsdag den 7. november - sangeftermiddag Tirsdag den 21. november - foredrag: julens sange

Menighedsrådsmøde Næste møde er den 21. november 2017 kl. 18.30 i Solrød Strandkirke. Dagsorden kan hentes på kirkekontoret fem dage før mødet. Næste annonce kommer i Lokalavisen tirsdag den 28.november 2017. SOLRØD SOGN Kirkekontoret Mosevej 1, 2680 Solrød Strand Telefon 5614 0055 kordegn@solrodkirker.dk Åbent: Mandag - torsdag kl. 10.00 - 14.00 Første tirsdag i måneden dog først fra kl. 10.15 Fredag kl. 10.00 - 12.00 Torsdag træffes kordegnen kl. 16 18 i Havdrup Sognehus, Bistrupvang 33, 4622 Havdrup

www.facebook.com/solrodkirker


18 -

HAVDRUP KIRKE NOVEMBER 2017 .

Solrød Teaterfestival kommer til Havdrup i dagene 8. - 9. - 10. november

Fællessang fra Carl Nielsen til Shubidua Havdrup Sognehus Torsdag 2/11 kl. 18-20 med smørrebrød og øl/vand

Forestilling for voksne (m. WunderVerk) i præstegårdens køkken og for børn (m. Nørregaards Teater og Abstraxteater) i Store sal i sognehuset. Begrænset antal billetter! Billetter kan købes på Solrød Bibliotek eller på solbib.dk

PILGRIMSVANDRINGER I MØRKET – EFTERÅR 2017 OG FORÅR 2018

3 dagsvandringer: tirsdag den 7. november + torsdag den 11. januar + onsdag den 21. marts: EFTERÅRSVANDRING 7. NOVEMBER: Vi mødes kl.9.00 på parkeringspladsen ved Lejre Museum. Turen går igennem slotsparken til Dellinge mølle og Sagnlandet og tilbage igen. Vi er tilbage ca. kl. 15.00. Medbring madpakke, kaffe/te, sødt, varmt tøj, gode sko, regntøj og en plastiksæk at sidde/ligge på.

GUDSTJENESTER Alle helgens dag: Vi mindes vores døde Søndag 5. november Havdrup Kirke kl. 17 + Maria Gasior på fløjte + kaffe Præst Inge K. Leinum Søndag 12. november Havdrup Kirke kl. 11 Præst Kristine S. Hestbech Søndag 19. november Havdrup Kirke kl. 11 Præst Kristine S. Hestbech Søndag 26. november Havdrup Kirke kl. 11 Sidste søndag i kirkeåret Præst Inge K. Leinum

Dåbslørdage 4. + 11. november 2. december 13. + 27. januar 3. + 24. februar

KULTUR

INFO

Spil Dansk

HavdrupNatten

Torsdag 2/11 kl. 18-20 Fra Carl Nielsen til Shubidua. Fællessang med kirkens ensemble + organist Peter Plougmann + kirke- og kulturmedarbejder Anette L. Hemmingsen. Vi byder på smørrebrød + øl/vand

Solrød Teaterfestival Solrød Teaterfestival

Sted: Præstegårdens køkken (voksne) Sted: Præstegårdens Onsdag 8/11: kl.køkken 15 + kl.(voksne) 19 Onsdag 8/11: kl. 15 kl. 19 Torsdag 9/11: kl.+10 9/11: kl. 10 køkken” ”Udsigter Torsdag fra min bedstemors ”Udsigter fra min bedstemors køkken” ----------------Sted: Havdrup Sognehus, store sal (børn) Sted: Havdrup Sognehus, store(fra sal5(børn) Torsdag 9/11: kl. 9.30-10.30 år) Torsdag 9/11: kl. 9.30-10.30 (fra ”Kongen og vandkanden”5 år) ”Kongen og9.30-10.30 vandkanden” Fredag 10/11: kl. (op til 3 år) Fredag 10/11: kl.”Pelz” 9.30-10.30 (op til 3 år) ”Pelz”

Foredrag

Torsdag 16/11 kl. 19.30

Sæt kryds allerede nu! X fredag 2/2-2018 kl. 18-21

Babysalmesang

onsdage kl. 10-11.30 Nyt hold fra 8/11. Tilmelding på hjemmesiden

Mænd&Mad

onsdag 8/11 kl. 17-21 Nyt mandefællesskab med mad, samvær og gode oplevelser

Menighedsrådsmøde Torsdag 9/11 kl. 18-21 Åbent for interesserede

Julehjælp

fortrinsvis til børnefamilier. Send ansøgning pr. mail eller brev til Kristine S. Hestbech. Deadline tirsdag 5/12. Uddeling torsdag14/12 kl 17-18 i sognehuset.

Skilsmissegruppe

Chris Minh Doky: Find nærværet Pris: 50 kr. inkl. kaffe & kage. Pensionist 30 kr.

Nyt hold efter jul. Interesseret i at deltage? Kontakt Kristine S. Hestbech

Litteraturkredsen

Tirsdage kl. 10-12

KONTAKT PRÆSTERNE

Filmelskernes Paradis

Inge Karmark Leinum tlf. 6126-8409 mail: i.leinum@mail.tele.dk

Læs om filmen på hjemmesiden

7. nov.: Strik og spil 14. nov.: Besøg på Greve Museums aktuelle særudstilling 21. nov.: Peter Plougmann spiller til sang 28 nov.: Rejsefortælling om England, v. Annie og Erling Torjusen

Kristine Stricker Hestbech tlf. 4048-0388 mail: strickerpraest@gmail.com

med fotograf Lars Jansson kan ses året ud i sognehuset på hverdage kl. 9-15

HAR DU BRUG FOR KIRKEBIL? Alle i Havdrup Sogn, som har brug for kirkebil, kan benytte bilen gratis. Ring efter Solrød Taxi tlf. 70 10 66 66 og få regningen sendt til Havdrup kirke

Onsdag 22/11 kl. 19 ved Grete Holm Onsdag 29/11 kl. 19

Fotoudstilling

www.havdrupkirke.dk

Sognecafé

Facebook

Følg Havdrup Kirke på vores nye facebookside.

Alle arrangementer foregår i Havdrup Sognehus


19

Mortensaften og familietraditionerne Af: Morten Scheelsbeck Journalist, Solrød Strand

Fredag aften i næste uge sætter rigtig mange danskere formentlig tænderne i en saftig omgang andesteg. Det er nemlig mortensaften og dermed tid til at markere mortensdag, som falder lørdag den 11. november, og det gør vi jo som bekendt ved at spise gås eller and aftenen før. I min familie har vi altid fejret mortensaften med and – eller gås, hvis vi var mange – og jeg har altid set det som en speciel dag. Da jeg var en lille dreng, mente jeg også,

jeg burde få en gave, når nu det var 'min' dag, fordi jeg hedder Morten. Det skete dog aldrig, og jeg syntes egentlig, det var lidt kedeligt, at det eneste særlige ved aftenen, var den gode mad. Det har jeg så til gengæld lært at sætte pris ekstra på senere, men her først lidt om historien bag den særlige novemberaften.

Martin blev til Morten Den Morten, som vi fejrer, hed faktisk Martin og var biskop af Tours. Han levede i 300-tallet og blev kendt som en hellig mand, som kunne

KIM SUNESEN FOLKESKOLE I SÆRKLASSE, PERSONLIGT ANSVAR, LAVEST MULIG SKAT

helbrede syge og vække døde til live. Puha – navnet forpligter. Martin var i hæren, men forlod den for at blive munk som tyveårig, og hans gode ry gjorde, at befolkningen i Tours ville have ham som biskop. Det ville han dog ikke være. Han gemte sig derfor blandt gæssene, da befolkningen kom for at udnævne ham som biskop, men gæssene skræppede op og afslørede dermed Martin, som alligevel endte med at blive biskop for byen. Som hævn krævede den nye biskop, at alle husstande

en gang om året skulle slagte mindst én gås og spise den på dagen, hvor gæssene havde afsløret ham. Dermed fik han sin hævn over de højlydte gæs.

Maden slår gaverne Nå, men som nævnt er mortensaften en fast tradition i min familie, og nu – som 34årig – ser jeg meget frem til den lækre and. Jeg har nemlig lært at sætte pris på gode traditioner (og ikke mindst god mad), og jeg synes faktisk, de er utroligt vigtige at holde i hævd. En hel aften med hygge og

familie er selvfølgelig mere værd end gaver, og det er netop det, traditioner kan. At samle dem man holder af om en god begivenhed. Ligesom julen, påsken og sankthans også gør det. Jeg er i dag far til to små, søde drenge på et år tre år, og jeg vil da i høj grad sørge for at føre de gode traditioner videre til mine sønner. For der dukker hele tiden nye traditioner op. Det er helt fint – så længe de gode, gamle, danske traditioner også markeres. God mortensaften til alle, når den kommer – og ikke mindst velbekomme.

Morten Scheelsbeck

GLB Revision STATSAUTORISEREDE REVISORER A/S

MERE END BLOT TAL! ditogmitsolrod.dk

IVAR HAUGAARD -HANSEN TRYGHED, ØKONOMI, FOLKESKOLE, ÆLDREPLEJE OG IDRÆT

PREBEN SNEDSTED NIELSEN TRYGHED FOR ALLE, FOLKESKOLEN OG DAGINSTITUTIONER, FOKUS PÅ MENNESKET

PROFESSIONEL RÅDGIVNING

BEIGE.DK

ditogmitsolrod.dk

Vores dygtige medarbejdere og mangeårige erfaring sikrer din virksomhed en god rådgivning og en tæt kontakt. Kontakt os for en uforpligtende snak!

GLB.DK | KØGE 56 65 52 52 | KBH 38 87 99 11 ditogmitsolrod.dk

BEIGE.DK

GLB Revision


20

TRYGHED I ALDERDOMMEN TRYGHED OG VÆRDIGHED FOR VORES ÆLDRE Socialdemokratiet ønsker at skabe flere boliger til ældre, så de kan blive bosiddende i kommunen. De kommunale planer skal inddrage integrerede ældreboliger Som lokalsamfund har vi brug for at inddrage pårørende og netværk omkring de ældre. nogle ældre lever et ensomt liv og har stort behov for kontakt til det omgivende samfund. Der skal besluttes en strategi for inddragelse af lokalsamfundet. Mange ældre er raske og rørige og kan bidrage med arbejde og frivillige aktiviteter. Det er en del af vores aktivpolitik. Forebyggende sundhedsindsats skal sikre, at ældre kan forblive i egen bolig. Vi får færre udgifter til indlæggelser og medicin. Genoptræning og rehabilitering skal være i top.

Socialdemokratiet vil arbejde for mere selvbestemmelse og medindflydelse til vores ældre, så servicen kommer tættere på de reelle behov. Klippekortordningen bør udvides. Kapaciteten af pleje- og ældreboliger skal følge med, når antallet af ældre stiger fremover. Kommunen skal være på forkant med den udvikling. Socialdemokratiet vil understøtte ernæringsrigtig mad til de ældre. Der skal være mulighed for at ældre selv kan deltage i madlavningen på Plejecenteret. Socialdemokratiet ønsker mere fokus på ældre med særlige behov. Det gælder ikke mindst demensramte, som har brug for aktiv hjælp i hverdagen. Vi skal have uddannet personale, der kan håndtere demensramte i de forskellige faser af sygdommens udvikling

Det hele starter med, at vi giver vores ældre selvbestemmelse og indflydelse på egne livsvilkår. CLAUS REDDER MADSEN Spidskandidat


21

GØR SOM ASTRID STEM PÅ EN SOCIALDEMOKRAT

Claus Redder Madsen Spidskandidat Medlem af Byrådet Astrid Krag Ældreordfører Medlem af Folketinget


22

Mette Frederiksen besøgte Solrød Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, lagde vejen forbi Solrød for at støtte op om den lokale valgkamp og spidskandidat Claus Redder Madsen, frem mod kommunal- og regionsvalget d. 21. november. Det blev til gode snakke med borgere om kernevelfærd og værdighed i ældreplejen på vores vej gennem centret.

Vi sætter velfærden først. Vi kæmper for, at der er råd til vores fælles velfærd. Det er ikke, fordi vi tror, at alt kan løses med flere penge. Men vi bliver flere ældre i Solrød i de kommende år. Heldigvis. Og så skal vores velfærd kunne følge med. Det koster. Ligesom det koster noget, hvis man lokalt skal have muligheden for at gøre velfærden bedre i daginstitutioner.

Skoler. Plejehjem. Det bliver svært, hvis pengene allerede er brugt på skattelettelser. For vi ønsker ikke, at der hvert år skal skæres ned på velfærden.

Lokalrådet i Solrød inviterer til Tryghedsvandring i Jersie Strand

Din by

Få indflydelse på byliv og byindretning i dit lokalområde

?

Rødderne Dartklub NAVADAN i Karlslunde fejrede at en lærling blev udlært på en alternativ måde ...

Tryghed i Jersie Strand

Vi mødes ved Aldi, onsdag den 8. november, kl. 18.30-20.30

For tilmelding og info: bja@solrod.dk eller kpo008@politi.dk

Fredag eftermiddag mødtes hele firmaet i 'Rødderne Dartklub' til Dart, kaffe og lagkage! 'Det moderne, store dartcenter, der ligger på Solrød Gl Skole, leverede bare det, vi ønskede. Med hele ti baner, to trænere, plus en glad dame i køkkenet, der havde tryllet lidt, fik vi alle en fin eftermiddag, vi ikke glemmer foreløbelig', siger direktør Peter Krogh.

'Rødderne' Dartklub er resultatet af en sammenlægning af to dartklubber for tre år siden og alle var enige om at en placering i Solrød, var det optimale valg. I foråret 2017 kastede klubben sig ud i et meget stort projekt, der gik ud på at ombygge de gamle klublokaler fuldstændigt. Så med egne midler, støtte fra lokale virksomheder, plus medlemmernes arbejde i løbet af juni, juli og august, har Solrød nu fået det nok største og mest moderne dartcenter på hele Sjælland!


23

Mortens Aften Menu Mortensaften Menu Til 2 personer

149,Delikatessen har gjort det nemt for dig og tilberedt en lækker menu til Mortensaften. Der medfølger en vejledning, så du nemt kan lægge sidste hånd på derhjemme. Menuen er til to personer, så bliver I flere, bestiller du bare flere menuer.

Menu til to personer indeholder: 1/2 and, hvide kartofler, agurk, rødkål, andesauce og brunede kartofler. Du kan bestille menuen til 2, 4, 6 personer osv. i Delikatessen. Skal afhentes fredag d. 10. november fra kl. 11.00.

Udfyldes og afleveres i Delikatessen eller ring på tlf. 46 18 13 75 Navn: Adresse:

Postnr./by:

Mail:

Telefon:

Antal kuverter (minimum 2):

Bestil din Mortens Aften menu her! SuperBrugsen Havdrup • Skovvej 3 • 4622 Havdrup • Tlf. 46 18 13 75

Tilbudet gælder helt frem til 10. novembe 2017

HAVDRUP


24

SF Solrød mødes med Pia Olsen Dyhr Henrik T. Larsen (spidskandidat), Marianne Svane (byrådskandidat og kandidat til regionsrådet) og Eva Rosenbæk-Svane (førstegangsopstiller) mødtes med formand for SF Pia Olsen Dyhr på Christiansborg til en snak om de vigtigste temaer i SF Solrøds valgkamp. SF Solrød stiller kandidater til både kommunalvalg og regionsrådsvalg, og vi har på mødet med Pia Olsen Dyhr fået bekræftet koblingen mellem national, regional og kommunal politik i SF. Vi arbejder i SF Solrød ud fra et perspektiv om, at alting hæn-

ger sammen. Når man stemmer på os, får man en sammenhængende indsats. Vi har det godt i Solrød, men vi er ikke et samfund på en isoleret ø. Fx skal vi ikke lokalt definere, hvor mange flygtninge, vi skal have i Danmark, men vi har erfaringen nu med vo-

res lokale succes med syriske flygtninge. Den erfaring kan og bør deles. Ligeledes skal vi fastholde ambitionen om et højt fagligt niveau i folkeskolen, og det er derfor vigtigt med en central opbakning til vores lokale ambitioner på området. SF's valgkampslogan på nationalt plan er "Ro på", og det understøtter vores lokale målsætning om en solidarisk, fornuftig og gennemtænkt forvaltning af kommunens ressourcer. Det giver fx ikke nogen mening for SF Solrød at give skattelettelser i omeg-

nen af en god flaske rødvin per husstand. Derfor tilsluttede vi os budgettet for 2018, hvor et overskud vil sikre kommunens økonomi fremadrettet. Vi stiller op med seks kandidater til kommunalvalget og en kandidat til regionsrådet. Vores kandidater er en god blanding på tværs af køn, alder og uddannelse. Vi har både garvede kandidater og helt nye aspiranter på valgplakaterne. Det giver os mulighed for at kombinere erfaring og nytænkning til at finde bæredygtige løsnin-

ger på de udfordringer, vi har i Solrød. Bag os har vi et landsdækkende parti med

klare mål og ambitioner for Danmark, som støtter os i valgkampen.

NAIMA SIMRING

DINA OXFELDT

BENJAMIN LINDBERG

PASNINGSTILBUD, SKOLER, FORENINGER, PLEJE OG FRITIDSAKTIVITET

ÆLDREOMRÅDET, FOLKEOPLYSENDE OG FRIVILLIGT ARBEJDE

FORDI POLITIK HANDLER OM MENNESKER

ditogmitsolrod.dk

ditogmitsolrod.dk

ditogmitsolrod.dk

DET ARBEJDER VI FOR Sikre pasningsmuligheder for alle børn i Solrød kommune Boligudbygning af ældreboliger Flere tilbud til de unge Kunststofbane i Havdrup


25

Borgmesterdysten Tirsdag den 7. november kl. 17:00. En dyst på billard og ord Som det efterhånden er blevet en tradition, afvikles borgmesterdysten i Solrød Billard Klub op til kommunalvalget. Kandidaterne spiller et skomagerparti fra 60 point, efterfulgt af kandidaternes bud på fremtidens Solrød. I en kort spisepause, mellem billarden, og politikernes

planer for Solrød, får mødedeltagerne lejlighed til, at prøve evnerne af på vore fullsize turnerings-borde. Skulle nogle af gæsterne få lyst til at prøve yderligere, kan vi tilbyde et gratis prøvemedlemsskab, gældende resten 2017. Tilbudet gælder spil på tirsdage og torsdage mellem kl. 17 og 22.

En spørgerunde afslutter mødet. Mød op til et hyggeligt, anderledes valgmøde. Spørgsmål til kandidaterne kan fremsendes på mail til kasserer@sb70.dk I finder os på Solrød Skole, Højagervænget 21 indgang 33 eller 37. Parkeringsmulighed i skolegården (2. Indkørsel).

MICHAEL ARNØ GODE IDRÆTSFACILITETER FOKUS PÅ BØRN OG SKOLER SKØN NATUR

Vi er kåret som danskernes foretrukne bank

8

ditogmitsolrod.dk

LENE STEVNHOVED TRIVSEL, LÆRING OG BÆREDYGTIGHED

år i træk

Vores kunder er især tilfredse med  vores kompetente og seriøse rådgivning  vi tager os tid til at lytte til dem  vi forstår deres behov  vores evne til at finde den bedste løsning. Vil du være kunde i danskernes foretrukne bank, så kontakt os på 38 48 49 02 – vi har også tid til dig!

ditogmitsolrod.dk

TRYGHED, BYENS AREALER OG DEN OFFENTLIGE TRANSPORT

ditogmitsolrod.dk

Voxmeter, januar 2017

SABRINA ZIMMERMAN

Mød os til høstfesten og få en snak om økonomi m.m.

Torvet 9 | 4600 Køge | koege@al-bank.dk


26

Stærk privatleasing hos Jaguar og Land Rover

Lave indgangsydelser, ingen skjulte gebyrer og mange attraktive modeller, er kernen i Jaguar og Land Rovers nye privatleasingtilbud.

Stormen, der rasede over den danske bilbranche, var næsten lige så voldsom som stormen Ingolf, der hærgede Danmark for nylig. Mens

Jaguar XE er en populær model til privatleasing. For 19.995 kroner i førstegangsydelse kan man få foden indenfor i en 180 hk dieselversion med automatgear.

de stadig rydder op efter Ingolf, er der imidlertid endelig overblik over konsekvenserne efter regeringsindgrebet, og de nye vejledende priser er på

DIN LOKALE HÅNDVÆRKER ELEKTRIKER

GULVSERVICE

EL-INSTALLATIONER EL-INSTALLATIONER • • • • • • • • • • • • •

Nybygning Nybygning Nybygning Tilbygning Tilbygning Tilbygning Reparation Reparation og og vedligeholdelse vedligeholdelse Reparation og vedligeholdelse • Nybygning Energibesparelser Energibesparelser • Tilbygning Tilbygning • Energibesparelser Solceller • Solceller • Reparation Reparation og og vedligeholdelse vedligeholdelse • Solceller • Energibesparelser Energibesparelsertil fibernet EDB-installation EDB-installation til fibernet • Solceller EDB-installation til fibernet • EDB-installation til fibernet

v/ Michael Nielsen

EL-INSTALLATIONER

• EDB-installation til fibernet Altid god og hurtig service

wJohansen Johansen

Indehaver Stig Indehaver Johansen Stig Johansen

wJohansen Johansen

aut. aut. el-installatør el-installatør & & ingeniørfirma ingeniørfirma aut. el-installatør & ingeniørfirma

Skolevej 14 · Havdr .wjohansen.dk · wjohan Skolevej 14 · Havdrup · 4618 5010 · www.wjohansen.dk · wjohansen@havdrup.dk Skolevej 14 · Havdrup · 4618 5010 · www.wjohansen.dk · wjohansen@havdrup.dk

Sikre elinstallationer i mere end 90 år

Indehaver Indehaver Stig Stig Indehaver Johansen Johansen Stig Johansen

Skolevej 14 - Havdrup - Tlf.: 46 18 50 10 www.wjohansen.dk - post@wjohansen.dk

aut. aut. el-installatør el-installatør & & ingeniørfirma ingeniørfirma aut. el-installatør & ingeniørfirma

Skolevej 14 · Havdrup · 461814 5010 · www.wjohansen.dk Skolevej - Havdrup - Tlf. 46 18·· wjohansen@havdrup.dk 50 10 Skolevej 14 · Havdrup · 4618 5010 · www.wjohansen.dk wjohansen@havdrup.dk www.wjohansen.dk - wjohansen@havdrup.dk Skolevej 14 · Havdrup · 4618 5010 · www.wjohansen.dk · wjohansen@havdrup.dk

AUTORISERET EL-INSTALLATØR I SOLRØD

DØGNVAGT 60 60 60 44

Privatleasing er stadig attraktivt hos Jaguar Land Rover, hvor en lav indgangsydelse gør det nemmere at vælge enten en Jaguar eller Land Rover

Alle gulvtyper · Slibes · Høvles · Lakeres · Olieres · Ludbehandling

plads hos alle landets bilmær- end mange tilsvarende preker. Anderledes uklart har det mium tilbud, og til forskel været i forhold til privatlea- for mange andre premium Vi bruger kun Svanemærket produkter. sing, der før indgrebet stod udbydere, er der ingen ekstra for omtrent 30 procent af det gebyrer eller månedlige adTlf. 5614 0760 · Mobil 4050 2096 samlede bilsalg. ministrationsomkostninger. Hos Jaguar og Land Rover ”What you see is what you Vi kører på hele Sjælland har privatleasing udgjort en get”, som Michael Lund udog ingen opgave er for lille eller stor. betydeligt lavere andel, men trykker det. ikke desto mindre, har en Eksempelvis er koster det model som Jaguar XE været 19.995 kroner at få foden inTRANSPORT attraktiv som privatleasing, denfor i en Jaguar XE 180 hk og inden indgrebet var det et diesel aut. med business pakmarked i vækst hos Jaguar ke. Den månedlige betaling er Land Rover. 5595 kroner inklusiv 15.000 Og det bliver den heldigvis km om året. Er det en Ranved med at være. Jaguar og ge Rover Evoque man har set Til lufthavnen og retur, gives der på hjemturen Land Rover har netop offent- sig lun på, er indgangsprisen kr. 100,- rabat mod forvisning af Taxi bon. liggjort den nye virkelighed 34.995 kroner, og en månedefter regeringsindgrebet på lig betaling på 5995 kroner Husk os! privatleasingmarkedet. Og for versionen med 150 hk 70106666 det ser faktisk rigtig godt ud. diesel. eller via vores nye app! ”Mange er nok af den op“Privatleasingtilbuddet Vi husker dig! fattelse, at privatleasing nu gælder desuden modellerne er blevet mindre fordelagtigt Land Rover Discovery Sport, www.bugtensbegravelse.dk for kunderne. Men sådan er Jaguar F-PACE, Jaguar E-PAdet ikke hos Jaguar og Land CE og Jaguar XF. Fælles for TØMRER Rover. Hos os er det enten dem alle er,Dat I Nvi har L OfokuKA blevet billigere at privatlease seret på at sikre en lav enend før, eller også er betingel- gangsydelse, og at tilbuddet serne som det var før indgre- er nemt og gennemskueligt. bet” siger landechef hos Jagu- Så vi forventer bestemt, at vi Jan Regin Mortensen ar Land Rover Michael Lund. igen får fart i vores privatleaDe nye privatleasingtilbud singkoncept”, siger landechef RESPEKT gælder en lang række modeli Jaguar Land Rover Michael OMSORG ler for både Jaguar og Land Lund. SERVICE Rover. Fælles for dem alle er, ETIK at indgangsydelsen er lavere www.bugtensbegravelse.dk www.bugtensbegravelse.dk

GREVE SOLRØD TAXI

!

Solrø

Solrød og omegn

BUGTENS BEGRAVELSESFORRETNING Jan Regin Mortensen www.bugtensbegravelse.d

kd.eslevargebsnetgub.www

Jan Regin Mortensen

NAMEDEB ELAKOL NID

ngRESPEKT emo go dørloS

OMSORG SERVICE ETIK

DIN LOKALE BEDEMAND Solrød, Greve og omegn

RESPEKT OMSORG SERVICE ETIK

nesnetroM nigeR naJ

DIN L

Jan Regin Mortensen

Få gratis tilsendt TKEPSER RESPEKT brochurerne GROSMO OMSORG CIVRESdør” ”Når Enogen SERVICE KITE vilje” ETIK og ”Min sidste Karlstrup Strandvej 47 · 2680 Solrød Strand · Email: regin@mortensen.mail · Fax

Jan Regin Mortensen

Aut. el-installatør

S

DIN LOKALE BE

D I N L OBEGRAVELSE KALE BEDEMAN

VVS

Klitrosevænget 3, 2680 Solrød Strand Tlf: 30574000 - mn@el-tek.info

LE

www.bugtensbegravelse.dk

info@bugtensbegravelse.dk - Tlf. 5614 5663 Karlstrup Strandvej 47 - 2680 Solrød Strand


27

SF Solrød nr. 8

Marianne Svane i Regionsrådet

Sæt X ved en stærk SF kandidat. Det betaler sig. SF i Solrød

NOVEMBER 2017

Det Konservative Folkeparti

Det Konservative Folkeparti Det Konservative Folkeparti

Morten

SCHEELSBECK

Morten Morten

Oliver Lerbech

Det Konservative Folkeparti

Det Konservative Folkeparti Oliver OliverLerbech Lerbech

Det Konservative Folkeparti

Det Konservative Folkeparti

SCHEELSBECK SCHEELSBECK Det Konservative ViFolkeparti lokale

Det Konservative Folkeparti konservative er klar til endnu et kommunalvalg!

Vi er gået frem ved de to seneste valg, og det håber vi selvfølgelig at gøre igen. toppen af en stærk kandidatliste Vi lokale konservative er Iklar til endnu et kommunalvalg! på i alt ni kandidater har vi i år:

Vi lokale konservative er klar til endnu et kommunalvalg! Vi er gået frem ved de to seneste valg, og det håber vi • Hans Odder, 54 år selvfølgelig at gøre igen. I toppen af en stærk kandidatliste Vi er gået Scheelsbeck, frem ved 34 deårto seneste valg, og det håber vi • Morten på i alt ni kandidater har vi i år: • Oliver Lerbech Petersen, 20 år

selvfølgelig at gøre igen. I toppen af en stærk kandidatliste på •i Hans alt ni kandidater har vi i år: Odder, 54 år Læs mere om politik og personer på:

• Morten Scheelsbeck, 34 år • Oliver Lerbech Petersen, 20 år • Hans Odder, 54 år • www.konservative.dk/solrod • Morten Scheelsbeck, 34 år • www.facebook.com/KonservativeiSolrod

Læs Lerbech mere om politik og personer på: • Oliver Petersen, 20 år • www.konservative.dk/solrod

Læs mere om politik og personer på: • www.facebook.com/KonservativeiSolrod • www.konservative.dk/solrod • www.facebook.com/KonservativeiSolrod


28

Poul Erik Bech / Kurt Hansen A/S

Frank Djelert

Ejendomsmæglere • Valuarer • MDE

Susanne Klingenberg

Kasper Nisted

Camilla Mors Larsen

Ejendomsmægler Salgskoordinator Ejendomsmægler Salgstrainee MDE og køberrådgiver, MDE

Lars Viedél

Nicklas Witten

Ejendomsmægler Ejendomsmægler & Valuar, MDE og Køberrådgiver, MDE

Her er køberen til din bolig Vi matcher din bolig med købere fra hele Danmark via vores landsdækkende køberkartotek

EDC Poul Erik Bech • Landsdækkende

Har du boligen? Har du boligen? Har du boligen? Så har vi køberen. Så har vi køberen. Så har vi køberen. RÆKKEHUS I SOLRØD STRAND For kunde som bor i ejerlejlighed i Solrød, søges et rækkehus, på ca. 110 m². i Solrød Strand. Pris op til kr. 2.250.000.

Kunde ID Kontakt Telefon

9156891 Frank Djelert 58587366

RÆKKEHUS I SOLRØD STRAND Køber fra Aalborg søger rækkehus med min. 4 beboelsesrum, beliggende i 2680 Solrød Strand. Prisniveau op til kr. 3.000.000.

Kunde ID Kontakt Telefon

7047593 Frank Djelert 58587366

VILLA I SOLRØD STRAND Familie på 5, som netop har solgt deres bolig, søger villa i Solrød, med min. 4 værelser. Hvis prisen er derefter må boligen godt trænge til en opdatering. Pris max 3.000.000 kr.

Kunde ID Kontakt Telefon

8152784 Nicklas Witten 58587902

Har du boligen? Har du boligen? Har du boligen? Så har vi køberen. Så har vi køberen. Så har vi køberen. VILLA ELLER RÆKKEHUS I SOLRØD SØGES Familie, som pt. bor til leje, søger villa eller rækkehus på min. 110 m² og min. 3 - helst 4 beboelsesrum, beliggende i Solrød Strand. Prisniveau op til kr. 2.800.000.

Kunde ID Kontakt Telefon

9235523 Camilla Mors Larsen 58587293

VILLA I SOLRØD STRAND Køber fra København S søger villa på min. 110 m² og min. 4 beboelsesrum, beliggende i 2680 Solrød Strand. Et stort ønske er en rolig beliggenhed væk fra trafikstøj. Gerne en bolig, der trænger til istandsættelse, men ikke et krav. Prisniveau kr. 3.500.000 Kunde ID Kontakt Telefon

9240856 Camilla Mors Larsen 58587293

VILLA I SOLRØD STRAND MED LIDT KANT OG CHARME Familie fra Amager søger villa i Solrød, helst på strandsiden. Boligen skal være min. 150 m² og indeholde min. 3 værelser, gerne med lidt kant og charme, evt. funkisvilla fra 60-70'erne som er renoveret. Andre boligtyper kan også blive aktuelt. Pris max for en renoveret bolig er kr. 5.000.000. Kunde ID Kontakt Telefon

8515759 Nicklas Witten 58587902

Har du boligen? Har du boligen? Har du boligen? Så har vi køberen. Så har vi køberen. Så har vi køberen. ET-PLANS VILLA I SOLRØD STRAND Familie, som pt bor i andelsbolig, søger indflytningsklar villa i et plan på min. 110 m² med min. 3 beboelsesrum, 2 toiletter og gerne køkken/ alrum eller mulighed herfor. Boligen ønskes beliggende i Solrød Strand. Prisniveau kr. 3.200.000.

Kunde ID Kontakt Telefon

9243735 Camilla Mors Larsen 58587293

Poul Erik Bech / Kurt Hansen A/S Solrød Center 63 2680 Solrød Strand 56143307

VILLA I SOLRØD LANDSBY SØGES Par med 2 børn, som i dag bor i rækkehus i Solrød, søger villa specifikt i Solrød Landsby. De har brug for 4 soveværelser og mellem 140 og 200 m². Prisniveau op til kr. 4.000.000.

Kunde ID Kontakt Telefon

9238239 Lars Viedél 58587367

NYERE VILLA I SOLRØD, HAVDRUP ELLER LILLE SKENSVED Familie fra Tåstrup søger nyere villa i Solrød, Havdrup eller Lille Skensved, på min. 140 m². Boligen skal indeholde 3-4 værelser og må ikke være ældre end fra 2005. Pris niveau kr. 4.000.000.

Kunde ID Kontakt Telefon

7003145 Nicklas Witten 58587902

En del af byens liv


29

3RXO(ULN%HFK.XUW+DQVHQ$6

)UDQN 'MHOHUW

(MHQGRPVP¨JOHUHŘ9DOXDUHUŘ0'(

6XVDQQH .OLQJHQEHUJ

.DVSHU 1LVWHG

&DPLOOD0RUV /DUVHQ

(MHQGRPVP¨JOHU 6DOJVNRRUGLQDWRU (MHQGRPVP¨JOHU 6DOJVWUDLQHH 0'( RJNºEHUU§GJLYHU 0'(

/DUV 9LHG«O

1LFNODV :LWWHQ

(MHQGRPVP¨JOHU (MHQGRPVP¨JOHU 9DOXDU0'( RJ.ºEHUU§GJLYHU 0'(

Åbent køberkartotek Vil du vide hvor mange købere der er til din bolig? Scan koden eller gå ind på edc.dk/findkøber

EDC Poul Erik Bech • Landsdækkende

+DUGXEROLJHQ" +DUGXEROLJHQ" +DUGXEROLJHQ" 6§KDUYLNºEHUHQ 6§KDUYLNºEHUHQ 6§KDUYLNºEHUHQ (73/$169,//$,+$9'583(//(5*$'67583 .ºEHUIUD6ROUºG6WUDQGVºJHUYLOODEHOLJJHQGHL+DYGUXSHOOHU*DGVWUXS %ROLJHQVNDOY¨UHLHWSODQPLQPtRJPHGPLQEHERHOVHVUXP HOOHUPXOLJKHGKHUIRU6WDQGHQP§JHUQHY¨UHLQGIO\WQLQJVNODU 3ULVQLYHDXNU

.XQGH,' .RQWDNW 7HOHIRQ

 &DPLOOD0RUV/DUVHQ 

9,//$,+$9'5830('9ˆ5(/6(52*8*(1(57%(/,**(1+(' 6WRUIDPLOLHVRPERUWLOOHMHVºJHUYLOODEHOLJJHQGHL+DYGUXSS§PLQ Pt%ROLJHQVNDOY¨UHEHOLJJHQGHXJHQHUHWIUDQDERHURJLQGHKROGH Y¨UHOVHU 3ULVPD[NU

.XQGH,' .RQWDNW 7HOHIRQ

 1LFNODV:LWWHQ 

9,//$(//(55ˆ..(+86,‹73/$1 )DPLOLHIUD6ROUºG6WUDQGVºJHUYLOODHOOHUU¨NNHKXVLHWSODQ %ROLJHQVNDOY¨UHS§PLQPtPHGPLQEHERHOVHVUXPRJOLJJHL +DYGUXS'HUºQVNHVHQYHOKROGWEROLJ 3ULVPD[NU

.XQGH,' .RQWDNW 7HOHIRQ

 &DPLOOD0RUV/DUVHQ 

+DUGXEROLJHQ" +DUGXEROLJHQ" +DUGXEROLJHQ" 6§KDUYLNºEHUHQ 6§KDUYLNºEHUHQ 6§KDUYLNºEHUHQ 5Â&#x2C6;..(+86(//(59,//$,+$9'583(//(5/O6.(169(' <QJUHSDUIUD6ROUºGVºJHUU¨NNHKXVHOOHUYLOODEHOLJJHQGHL+DYGUXSHOOHU /LOOH6NHQVYHG%ROLJHQVNDOHQWHQY¨UHWLOWRWDOUHQRYHULQJHOOHUIRUKROGV YLVLQGIO\WQLQJVNODU 3ULVQLYHDXHUNU

.XQGH,' .RQWDNW 7HOHIRQ

 1LFNODV:LWWHQ 

5Â&#x2C6;..(+86,+$9'583 )RUNXQGHIUD+HGHKXVHQHVºJHVHWLQGIO\WQLQJVNODUWU¨NNHKXVL+DYGUXS S§PLQGVWNYPRJY¨UHOVHU'HWNDQY¨UHLHWSODQHOOHULWRSODQ 3ULVRSWLOPLOOLRQ

.XQGH,' .RQWDNW 7HOHIRQ

 )UDQN'MHOHUW 

5Â&#x2C6;..(+86,+$9'5836Â&#x161;*(6 .ºEHUIUD+DVOHYVºJHUU¨NNHKXVS§PLQPtEHOLJJHQGHL+DY GUXS%ROLJHQVNDOY¨UHLS¨QRJYHOKROGWVWDQG 3ULVQLYHDXNU

.XQGH,' .RQWDNW 7HOHIRQ

 &DPLOOD0RUV/DUVHQ 

+DUGXEROLJHQ" +DUGXEROLJHQ" +DUGXEROLJHQ" 6§KDUYLNºEHUHQ 6§KDUYLNºEHUHQ 6§KDUYLNºEHUHQ 9,//$,+$9'5836Â&#x161;*(6 .ºEHUIUD.DUOVOXQGHVºJHUYLOODL+DYGUXSPHGY¨UHOVHURJEDGH Y¨UHOVHU%HOLJJHQKHGVNDOY¨UHY¨NIUDVWºMHQGHYHMHRJWRJEDQH 6WDQGHQVNDOKHOVWY¨UHJRGPHQGHUP§JRGWVNXOOHODYHVHQVPXOHV§ O¨QJHSULVHQHUGHUHIWHU 3ULVPD[ .XQGH,' .RQWDNW 7HOHIRQ

 .DVSHU1LVWHG 

3RXO(ULN%HFK .XUW+DQVHQ$6 6ROUºG&HQWHU 6ROUºG6WUDQG 

5Â&#x2C6;..(+86(//(59,//$,+$9'583 8QJWSDUVºJHUU¨NNHKXVHOOHUYLOODL+DYGUXSS§PLQPtRJPLQ EHERHOVHVUXPEHOLJJHQGHL+DYGUXS 3ULVQLYHDXNU

.XQGH,' .RQWDNW 7HOHIRQ

 .DVSHU1LVWHG 

9,//$,+$9'583(//(5/,//(6.(169('0('52/,*%(/,**(1+(' )DPLOLHVºJHUYLOODEHOLJJHQGHL+DYGUXSHOOHU/LOOH6NHQVYHG %ROLJHQVNDOY¨UHLIRUQXIWLJVWDQGRJLQGHKROGHY¨UHOVHU 'HUO¨JJHVY¨JWS§HQUROLJEHOLJJHQKHG 3ULVPD[NU

.XQGH,' .RQWDNW 7HOHIRQ

 1LFNODV:LWWHQ 

(QGHODIE\HQVOLY


30

BE MORTENSA STIL DIN NEMME FTENS ME NY i butik ken And Brune de og elår- og b rys Sk hv Halve ysauce tils ide kartofl t er, æbler m og sv agt med ri Rødkål esker, b Friskb sgelé, agte c hips

hele solrøds fødevaremarked

149-. 2 PER

SONE

R

Ris med k alamande irsebæ rsauc e

25.-

PR. K UVER

Snøfler

Confit de Canard

100 gram

1350 gram

4/5 Andelår - P.Delpeyrat

Karen Volf

kg pris v/1 dåse 81,44

Kg pris 33,30

Kom og smag

9. november

30 stk Kronelys eller 100 stk Fyrfadslys ASP-Holmblad

Franske Kartofler KIMS

220 gram Kg pris 36,36

Max stk pris 1,67

24 stk Royal Pilsner eller Classic

24 x 33 cl.

Albani Øl

Flere varianter 50 cl. Literpris v/2 dåser 25,-

Literpris v/1 kasse 11,36

+Pant

Pizza Snegle eller Pølsehorn

+Pant

Beauvais 250 gram Kg pris 80,-

MENY SOLRØD, SOLRØD CENTER 35, 2860 SOLRØD

Åbningstider: Mandag-fredag kl. 8.00-19.00 Lørdag-søndag kl. 8.00-17.00

FØLG OS OG FÅ Richards bageri: Mandag-fredag kl. 6.00-19.00 Lørdag-søndag kl. 7.00-17.00 FLERE TIlbud Tilbudene gælder fra fredag den 3. november, t.o.m. torsdag den 9. november 2017.

T

Netavisen%20solr%c3%b8d%20 %207 %20nov  
Netavisen%20solr%c3%b8d%20 %207 %20nov  
Advertisement