Page 1

GO SAIL. SEE YOU IN GREECE ARYA Programs

ARGONAUTICAL PARK The First ARYA Training Center Άφησσος / Πήλιο


Ανακαλύψτε την ομορφιά της Αφήσσου

Χτισμένη με αμφιθεατρικό τρόπο, η Άφησσος είναι ένα παραθαλάσσιο χωριό και ένα από τα ομορφότερα ολόκληρης της περιοχής του Πηλίου. Είναι γραφικό και ζωντανό χωριό με δραστηριότητα και χρώμα. Στον παραλιακό του δρόμο υπάρχουν πολλές ταβέρνες και μπαρ. Στην σκιερή πλατεία του χωριού υπάρχει ακόμη η πηγή από την οποία –σύμφωνα με τον μύθο- οι Αργοναύτες προμηθεύτηκαν νερό για να ξεκινήσουν την επική τους περιπέτεια για την αναζήτηση του Χρυσόμαλλου Δέρατος. Η Άφησσος έχει τρεις υπέροχες παραλίες: την Καληφτέρη, το Λαγούδι και τον Αμποβό. Περικυκλωμένη από την ομορφιά του Παγασητικού και του Πηλίου, η Άφησσος (ο μύθος λέει ότι ήταν ο τόπος διακοπών των θεών του Ολύμπου) είναι η ιδανική βάση για να γνωρίσετε τα χωριά του Πηλίου. Ερχόμενοι εδώ θα καταλάβετε γιατί ο κόσμος δεν έρχεται στην Άφησσο μόνο για ιστιοπλοΐα.


IFDS International ‘Challenger’ Multihull Championship 2007

Το Αργοναυτικό Πάρκο σε συνεργασία με τον ιστιοπλοϊκό όμιλο Μαϊστράλι (MSC) διοργάνωσαν με ιδιαίτερη επιτυχία το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας IFDS IMC 2007. Περισσότεροι από 250 εθελοντές από όλο τον κόσμο πήραν μέρος στο μεγαλύτερο ιστιοπλοϊκό γεγονός στην Ελλάδα, μετά τους Παραολυμπιακούς αγώνες Αθήνα 2004.

14.6.2007 Επιστολή του Ian Harrison – VP of IFDS προς τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του IFDS IMC 2007 κ. Σ. Γιαμάκο. Αγαπητέ Σωτήρη, Δεν μπορώ να βρω λέξεις για να περιγράψω την εκτίμησή μου για την θαυμάσια δουλειά που κάνατε σε σχέση με την προετοιμασία της ρεγκάτα. Αισθάνομαι πως έγινε ένα μικρό θαύμα. Γνωρίζω για τις πολλές δυσκολίες που έπρεπε να ξεπεράσετε για την κατασκευή του κτιρίου και για την ολοκλήρωσή του σε σύντομο χρονικό διάστημα. Είμαι πολύ περήφανος που ήμουν ο πρώτος που χρησιμοποίησε το ασανσέρ. Φαίνεται πως τα είχατε σκεφτεί όλα και θα μου ήταν δύσκολο να σκεφτώ μια καλύτερα σχεδιασμένη εγκατάσταση για ένα ιστιοπλοϊκό γεγονός ατόμων με αναπηρία οπουδήποτε στον κόσμο. Δεν είμαι σίγουρος για το ποιος έκανε τι, αλλά όλα δούλεψαν εξαιρετικά καλά είτε μιλάμε για τις τελετές ή για τους εθελοντές και τέλος για τους αξιωματούχους του αγώνα. Παρόλα αυτά, αυτό που θα θυμόμαστε για πάντα, χωρίς εξαίρεση, ήταν η αφοσίωση, ο ενθουσιασμός και η ευγένεια που δεχτήκαμε από όλους. Δεν έχω βρεθεί σε άλλη ρεγκάτα όπου να υπάρχει τόσο ευχάριστη ατμόσφαιρα και δεν άκουσα κανένα αρνητικό σχόλιο ή παράπονο από κανέναν. Αυτό πρέπει να είναι ρεκόρ. Σε παρακαλώ να μεταφέρεις την ευγνωμοσύνη μου σε όσους βοήθησαν για να έχουμε ένα αθλητικό γεγονός που θα θυμόμαστε όσοι συμμετείχαμε για την υπόλοιπη ζωή μας. Σας εύχομαι κάθε επιτυχία στο Αργοναυτικό Πάρκο και στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Μαϊστράλι. Ευχές σε όλους. Ian Harrison – VP of IFDS

Ο Αγώνας παρουσιάζεται στην ιστοσελίδα του Αργοναυτικού Πάρκου: www.maistrali.net

Μάθετε για το Argonautical Park από τους μεγαλύτερους αθλητές του IFDS IMC’S.

USA

Brian Tabler

CAN

Nigist Sewnnet

GBR

David Morse / Tim Harpin Graham Hall / John Draper Val Millward

SCO

Alex Richardson

CRO

Boris Marangunic Diego Cukaric

TUR

Murat Etler

GER

Deitmar Budwil

FRA

Jean Claude Loiseau Magali Moraines

ARG

Juan Fernadez-Ocampo

HUN

Zoltan Pegan

GRE

Νίκος Ευσταθιάδης Νίκος Πατεράκης Θεόδωρος Αλεξάς Γιώργος Δεληκούρας Γιάννης Βλάχος Θεοδώρα Μούτσιου


Ονειρεμένες Διακοπές Υπάρχει μια μοναδική θάλασσα στον κόσμο σε μέγεθος λίμνης που ο άνεμός της ακολουθεί τους δείκτες του ρολογιού στην περίμετρό της… Ο μύθος λέει ότι υπήρξε ο Τόπος Διακοπών των Ολύμπιων Θεών ενώ έχει επιλεγεί να φιλοξενήσει τους Μεσογειακούς Αγώνες Ιστιοπλοΐας τo 2013. Είναι ο Παγασητικός κόλπος, όπου τρεις χιλιάδες χρόνια πριν ο Ιάσωνας και οι Αργοναύτες εξέλιξαν την Ιστιοπλοΐα, και άνοιξαν τα πανιά τους στην εκστρατεία τους για το Χρυσόμαλλο Δέρας. Σε αυτή τη «Θαλάσσια Πίστα» των Αργοναυτών, κάθε χρόνο ιστιοπλόοι από όλο τον κόσμο υποστηρίζουν - με ασφάλεια βασισμένη σε διεθνή πρότυπα - ιστιοπλόους κάθε επιπέδου, παρέχουν εκπαίδευση σε θαλάσσιες δραστηριότητες. Oι επισκέπτες μας απολαμβάνουν την ιστιοπλοΐα από τα πρώτα λεπτά της επίσκεψής τους, δοκιμάζουν ελεύθερα διαφορετικούς τύπους σκαφών, ταξιδεύουν τον κόλπο σε μέρη προστατευμένα εδώ και τρεις χιλιάδες χρόνια, συμμετέχουν σε συναρπαστικά θαλάσσια σπορ, προγράμματα υγείας, τέχνης και χορού, ψυχαγωγούνται στο Sea Fun Park και εκπαιδεύονται στη μοναδική βάση Trimaran στην Ελλάδα, τη μόνη Ελληνική που έχει πιστοποιηθεί από Διεθνείς οργανισμούς Πιστοποίησης. Ενώ κάθε βδομάδα οργανώνονται μουσικές γιορτές, και κάθε βράδυ πάρτι με ιδιαίτερα cocktail στο Skipper Bar.

Εάν η εικόνα που έχετε για τον παράδεισο είναι αρμένισμα σε εκπληκτικής ομορφιάς ακτογραμμή, με πικ-νικ σε απομονωμένες παραλίες, εξαιρετική ιστιοπλοϊκή εκπαίδευση και εξοπλισμός, τότε το Αργοναυτικό Πάρκο στην Άφησσο είναι η τέλεια τοποθεσία διακοπών για εσάς.


Δραστηριότητες Επιλέξτε δραστηριότητες από την ιστοσελίδα του Αργοναυτικού Πάρκου: www.argonautical.net ή στη γραμματεία του Πάρκου, με ειδικές προσφορές που παρέχονται στα βασικό πακέτα (Αργοναυτικές Κάρτες).

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

Ιστιοπλοΐα με 16 τύπους σκαφών

Optimist, Pico, Pico Race, Laser Stratos, Laser 5000, Catsy, Hobie 15, Hobie 16, Fox, Challenger, Windrider 17, Windrider Rave, Virus Trimaran, Offshore Trimaran, Sailing Yacht (First 42 S7) & Wind surf. Το Αργοναυτικό Πάρκο είναι η μοναδική Βάση Trimaran στην Ελλάδα και το μοναδικό προσπελάσιμο κέντρο ιστιοπλοΐας για ανθρώπους με αναπηρίες.

Virus Trimaran

Challenger

Windrider Rave

Fox


1. Ημερήσιες ιστιοπλοϊκές αποδράσεις - Γιοτ και dinghy: Θαλάσσιες περιηγήσεις με μικρά ιστιοπλοϊκά, Sea - Kayak και όμορφα γιοτ.

2. Canoe-Kayak: Κωπηλατήστε στα κρυστάλλινα νερά του κόλπου, επιλέγοντας εξοπλισμό από μια μεγάλη σειρά σκαφών κανό και καγιάκ

3. Καταδύσεις: Στο Αργοναυτικό Πάρκο τα Diving School γίνονται με το κύρος και τα υψηλά επίπεδα ασφάλειας που εγγυώνται τα σύγχρονα εκπαιευτικά πρότυπα της IANTD. Εισαγωγικά προγράμματα Αρχαρίων (Κατάδυση Γνωριμίας / Resort Diver) 4. Δυναμικά σπορ - Δραστηριότητες Θαλάσσιου Σκι: Στο Πάρκο προσφέρουμε δυναμικά σπορ και δραστηριότητες σκι για αρχάριους και προχωρημένους. 5. Sea Fun Park: Στην θαλάσσια παιδική χαρά τα παιδιά σας μπορούν να απολαύσουν πλωτά τραμπολίνα, καταπέλτες moonwalk, glider και water totter, παιχνίδια ισορροπίας στο νερό, υπό την επίβλεψη ναυαγοσώστη. 6. Τέσσερα Club Παιδιών: Τα club παιδιών παρέχουν ένα ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά ανάλογα με την ηλικία τους. Τα παιδιά μπορούν να απολαύσουν το Sea Fun Park, δραστηριότητες εκμάθησης στα Θαλάσσια Αθλήματα, παιχνίδια και δημιουργική απασχόληση στη βιβλιοθήκη μας και τους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Πάρκου, ενώ οι γονείς μπορούν να χαρούν τις δικές τους δραστηριότητές χωρίς ανησυχία. 7. Τηλεκατευθυνόμενη ιστιοπλοΐα με σκάφη τύπου laser: Στο Πάρκο διαθέτουμε πισίνα με γεννήτριες αέρα και μέσα σε λίγα λεπτά μπορείτε να μάθετε τους βασικούς κανόνες ιστιοπλοΐας, πώς να χρησιμοποιήσετε τον άνεμο και να διασκεδάσετε αρμενίζοντας τα τηλεκατευθυνόμενα σκαφάκια μας. 8. Sport House: Στο Sport House του Αργοναυτικού Πάρκου λειτουργεί η Γραμματεία όπου μπορείτε να αναζητήσετε πληροφορίες για τα Προγράμματα του Πάρκου, για χαλάρωση και ηρεμία με θεραπείες Jacuzzi, Hamam και Μασαζ. Στο Kitchen Bar σας περιμένουν μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες. 9. Αργοναυτική Αγορά (On Line): Στο Αργοναυτικό πάρκο λειτουργεί αγορά όπου μπορείτε να προμηθευτείτε: Είδη παραλίας, Αντιηλιακά, γυαλιά ηλίου, Πετσέτες, Ιστιοπλοϊκό εξοπλισμό, Μεγάλη γκάμα αργοναυτικών προϊόντων: καπέλα, Τ-shirt, μαγιό, … μέχρι και την δική σας Ιστιοσανίδα! 10. Skipper beach bar: Σας περιμένει ένα διαφορετικό ταξίδι απόλαυσης της θάλασσας, της μουσικής, και των κοκτέιλ. Dj σας ταξιδεύουν στους ρυθμούς της μουσικής. Άλλωστε διακοπές σημαίνει διασκέδαση…..

11. Μουσικές Βραδιές: Μετά από μία ενεργητική ημέρα στο νερό, υπάρχει χρόνος για διασκέδαση. Κατά την διάρκεια του καλοκαιριού γίνονται κάθε εβδομάδα, βραδιές μπάρμπεκιου και Συναυλίες. Επιλεγμένα γκρουπ παίζουν για σας live από ροκ μέχρι ρέγκε και από Pop μέχρι και Ελληνική Μουσική. Γιατί στο Αργοναυτικό Πάρκο η ικανότητα μας να σας εκπλήσουμε δεν σταματάει μόνο στις δραστηριότητες

Μαθήματα Ιστιοπλοΐας: Το Αργοναυτικό Πάρκο είναι εξουσιοδοτημένο κέντρο εκπαίδευσης Διεθνών Οργανισμών Ιστιοπλοΐας, όπου πιστοποιημένοι εκπαιδευτές οργανώνουν εκπαιδευτικά προγράμματα για κάθε επίπεδο. Windsurfing: Δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για να μυηθείτε στο windsurf από το καθαρά, ζεστά και Φλατ νερά του Παγασητικού. Στο Αργοναυτικό Πάρκο πλανάρουμε με 6αρια πανιά κάθε μεσημέρι με το τοπικό θερμικό Άνεμο.

Windrider 17

Windsurfing

Laser Stratos - Dinky

Hobie Cat

Η Ομάδα του Αργοναυτικού Πάρκου, αναζητά κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο νέα σκάφη και εξοπλισμό μεγάλης εκπαιδευτικής αξίας, ασφάλειας και ευχαρίστησης. Τα φέρνει στην Πίστα των Αργοναυτών, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες του Αργοναυτικού Πάρκου να βιώσουν πολλαπλές εμπειρίες. Συμπληρώνοντας το ερωτηματολόγιο του Argonautical Club μας βοηθάτε να επιλέξουμε τα σκάφη που εσείς αγαπάτε!


Απολάυστε τις διακοπές σας στο Πήλιο συνδυάζοντας επιθυμίες, σπορ, υπηρεσίες, και εμπειρίες μέσα από τα επτά δυναμικά Αργοναυτικά Προγράμματα που υποστηρίζονται στο Αργοναυτικό Πάρκο.


Τι Περιλαμβάνεται • • • • • • • •

Πλήρες Πρόγραμμα Ελεύθερη χρήση όλων των δραστηριοτήτων, των ιστιοπλοϊκών σκαφών, και των Canoe/ Kayak του Πάρκου. Διαμονή σε Δίκλινα/τρίκλινα και Σουίτες * Πρωινό*, μεσημεριανό σε πακέτο, τσάι /καφές και snack αλμυρά / καρπούζι στο Πάρκο. Tέσσερα club για παιδιά. Μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο του Βόλου *. Έκπτωση 10% στις Δραστηριότητες του Πάρκου. Μετακίνηση από τα ξενοδοχεία στο κέντρο με ένα μικρό λεωφορείο Α.με.α.*

• • • • • • • •

Ρούχα προστασίας και εξοπλισμός ασφάλειας. Eιδικά σκάφη trimaran τύπου Challenger , για ανθρώπους με αναπηρία. Eιδικευμένο προσωπικό υποστήριξης. Eξειδικευμένοι δάσκαλοι ιστιοπλοΐας. Eιδικός εξοπλισμός ασφάλειας και υποστήριξης για ανθρώπους με Αναπηρία Αποθεραπεία. Εκπαίδευση όλων των επιπέδων Ιστιοπλοΐας από ειδικευμένο προσωπικό. Ξαπλώστρες όλη μέρα για όλη τη διάρκεια του προγράμματος .

* Για τους κατόχους Προγραμμάτων με Διαμονή


Sailability

Iστιοπλοΐα για όλους

Το Αργοναυτικό Πάρκο είναι το μοναδικό στην Ελλάδα προσπελάσιμο κέντρο διακοπών ιστιοπλοΐας, που καταφέρνει να παρέχει ένα πλήρες Πρόγραμμα Ιστιοπλοΐας χωρίς διακρίσεις σε αρτιμελείς ή ανθρώπους με αναπηρίες. Η ιστιοπλοΐα είναι ένα από τον λίγα αθλήματα στα οποία άνθρωποι με αναπηρίες μπορούν να συμμετέχουν επί ίσοις όροις με όλους τους ιστιοπλόους. Με το πρόγραμμα προσφέρεται εκπαίδευση στους ανθρώπους με αναπηρίες και τους συνοδούς τους και υποστήριξη από πιστοποιημένη από την IFDS (International Federation Disable Sailing) ομάδα. Οι επισκέπτες μας μαθαίνουν με ασφάλεια και απολαμβάνουν την ιστιοπλοΐα από την πρώτη στιγμή της επίσκεψής τους στο Πάρκο, στα ζεστά και ¨φλατ¨ νερά του Παγασητικού Κόλπου.

Στο Αργοναυτικό Πάρκο διοργανώθηκε το 2007 με μεγάλη επιτυχία το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα IFDS IMC 2007 για άτομα με αναπηρία. Παροχές για ΑΜΕΑ Σκάφη challenger trimaran, Magnum 21 trimaran, Windrider 17 Εγκαταστάσεις ντους, τουαλέτες, δωμάτιο αλλαγής ρούχων/ VHF/ ειδικός γερανός επιβίβασηςαποβίβασης/ ειδικό καροτσάκι παραλίας Διαμονή επιλογή από τα προσβάσιμα ξενοδοχεία και ξενώνες της περιοχής Μεταφορά Bαν για ανθρώπους με αναπηρίες

Σίγουρα, δεν είναι τυχαίο ότι η International Sailing Federation (ISAF), αλλά και η Ελληνική Παραολυμπιακή επιτροπή Hellenic Paralympic Committee (HPC) επέλεξαν το ΑΡΓΟΝΑΥΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ως διοργανωτή του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας για αθλητές με αναπηρία, που πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία, το διάστημα από 1 έως 9 Ιουνίου 2007.


Sailing Η εκμάθηση ιστιοπλοΐας είναι μεγάλη διασκέδαση και θα προσφέρει σε σας ή την οικογένειά σας ένα ευρύ φάσμα νέων και συναρπαστικών υπαίθριων δραστηριοτήτων. Από την ελευθερία πλεύσης με ιστιοφόρο ένα ηλιόλουστο απόγευμα ή Xtreme ιστιοπλοΐα με καταμαράν και τριμαράν υψηλής απόδοσης ή ίσως ιστιοπλοΐα ανοιχτής θάλασσας σε ένα ωκεανοπόρο γιοτ. Όλα είναι δυνατά μόλις κάνετε την αρχή και βάλετε το πόδι σας στο νερό! To πρόγραμμα του Αργοναυτικού Πάρκου περιλαμβάνει ιστιοπλοΐα με 16 τύπους σκαφών, εκπαίδευση από πιστοποιημένους εκπαιδευτές (RYA, VDWS, EIO, ARYA), μεγάλη προσφορά σε τύπους windsurf, ημερήσια εξόρμηση στον Παγασητικό με trimaran virus magnum και πτυχία ιστιοπλοΐας σε κάθε επίπεδο. Όλα παρέχονται ελεύθερα καθημερινά, σε όσους συμμετέχουν στο Πρόγραμμα ¨Sailing¨. Το Αργοναυτικό Πάρκο είναι η μοναδική βάση στην Ελλάδα που διαθέτει σκάφη trimaran: virus magnum, challenger, wind rider και Υδροπτέρυγα Ιστιοπλοϊκά. Η βάση πιστοποιήθηκε το 2005 (Maistrali Wildwind) από τη RΥΑ (Royal Yachting Association).


Τι Περιλαμβάνεται • Πλήρες Πρόγραμμα

Διπλώματος Ιστιοπλοΐας για Yachting.

• Ελεύθερη χρήση όλων των δραστηριοτήτων,

Με το «Δίπλωμα Ιστιοπλοΐας» μπορείτε είτε

των ιστιοπλοϊκών σκαφών, των windsurf και

να κάνετε Ιστιοπλοΐα είτε να νοικιάσειτε ένα

των Canoe/Kayak του Πάρκου.

ιστιοπλοϊκό μέχρι 20 μέτρα.

• Διαμονή σε δίκλινα/ τρίκλινα και σουίτες *

• Tέσσερα club για παιδιά.

• Πρωϊνό, μεσημεριανό σε πακέτο, τσάι /καφές

• ¨Sea fun park¨: Απεριόριστη θαλάσσια

και snack αλμυρά/ καρπούζι στο Πάρκο.

διασκέδαση για όλη τη διάρκεια του

• Μετακίνηση από τα ξενοδοχεία στο κέντρο με

προγράμματος.

μικρό λεωφορείο, ταχύπλοο ή ποδήλατα.*

• Μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο του

• Μια δωρεάν ημερήσια χρήση του

Βόλου.*

Προγράμματος Χορού και Υγείας.

• Έκπτωση 10% στις Δραστηριότητες του

• Διδασκαλία windsurfing

Πάρκου.

• Διδασκαλία Ιστιοπλοΐας σε μικρές βάρκες

• Ξαπλώστρες όλη μέρα για όλη τη διάρκεια

• Ημερήσιο Yachting

του προγράμματος.

• Πιστοποιητικό Ιστιοπλοΐας σε Διεθνή Συστήματα (RΥΑ, ΑRΥΑ, VDWS) και ευκαιρία απόκτησης ενός αναγνωρισμένου

* Για τους κατόχους Προγραμμάτων με Διαμονή


Εκπαιδευτικά προγράμματα ιστιοπλοΐας www.ARYA.gr Στο Αργοναυτικό Πάρκο προσφέρεται μία μεγάλη ποικιλία δραστηριοτήτων Ιστιοπλοΐας για μεμονωμένους επισκέπτες, ζευγάρια και οικογένειες με μορφή μαθημάτων, προσωπικής εκπαίδευσης, κάρτας μέλους ή απλής ενοικίασης σκαφών.

Go Sailing

Σε όλους τους επισκέπτες του Πάρκου που εγγράφονται μέλη του Argonautical Club προσφέρεται κάθε στιγμή δωρεάν ένα πρόγραμμα “στο νερό” που παρέχει στους νέους ιστιοπλόους μια γεύση από ιστιοπλοΐα. Μια χαλαρή προσέγγιση με έμφαση στα θεμελιώδη της ιστιοπλοΐας και στην απόλαυση, που περιλαμβάνει βασική ορολογία, διαδικασίες ασφάλειας, βασικές πλεύσεις και χειρισμό σκάφους, τύπους σκαφών και πώς να μάθετε περισσότερα. Με τη μέθοδο του ΑRΥΑ από τα 15 πρώτα λεπτά οι επισκέπτες ιστιοπλοούν μόνοι και με ασφάλεια στο νερό!

Optimist Sailing Camp (7-9 χρονών)

Πρόκειται για ένα δημοφιλές και πετυχημένο εβδομαδιαίο πρόγραμμα για παιδιά ηλικίας 7-9 οργανωμένο έτσι ούτως ώστε να μπορείτε να εγγραφείτε όσες εβδομάδες επιθυμείτε. Για το πρόγραμμα χρησιμοποιείτε ο στόλος μας από Optimist σχεδιασμένο και χτισμένο ειδικά για αυτές τις ηλικίες. Είναι ιδανικό πρώτο σκάφος για ένα ή δύο παιδιά και προσφέρει ένα πολύ σταθερό και ασφαλές περιβάλλον για να ανακαλύψετε την ιστιοπλοΐα. Το πρόγραμμα συνδυάζει παιχνίδι στο νερό και δραστηριότητες στη στεριά σε μία ασφαλή και στοχευμένη σε γκρουπ ρύθμιση παράλληλα με την δουλειά στο δρόμο για το ARYA 1 & 2.

ΑRΥΑ Νεανικά προγράμματα εκμάθησης ιστιοπλοΐας ARYA 1 (Επίπεδο 1 για νέους 10-17 χρονών)

παιχνίδι του Ανέμου. Η απόλυτη ελευθερία με ταχύτητα και αδρεναλίνη.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα σχεδιασμένο για αρχάριους ναύτες ηλικίας 10-16 ετών με σκάφη τύπου Pico Laser dinghies. Το πρόγραμμα αναπτύσσει τις ικανότητες στο νερό και ικανότητες όπως κόμποι και ορολογία σε τάξη, και δουλεύει παράλληλα στο δρόμο για το ARYA 123. Οι ιστιοπλόοι μαθαίνουν, σε άνεμο ταχύτητας μέχρι 9 κόμβους, τις βασικές δεξιότητες της ιστιοπλοΐας: να αρματώνουν και να καθελκύουν το σκάφος τους, να ιστιοπλοούν ένα τριγωνικό στίβο, να έρχονται παράπλευρα σε ένα αγκυροβόλιο ή ένα άνθρωπο που βρίσκεται στην θάλασσα και μετά να επιστρέφουν με ασφάλεια στην ακτή.

Dinghy Ι: Αρμενίστε μόνοι σας: Δοκιμάστε την πρόκληση να

ARYA 2 (Επίπεδο 2 για νέους 10-17 χρονών)

Όλα τα προγράμματα ΑRYA είναι διαθέσιμα και μόλις επιτύχετε την πιστοποίηση που δείχνει ότι κατέχετε συγκεκριμένο επίπεδο ικανοτήτων θα μπορείτε να ενοικιάσετε ιστιοπλοϊκό εξοπλισμό στο Αργοναυτικό Πάρκο αλλά και σε άλλα κέντρα στο εξωτερικό που διαχειρίζονται αντίστοιχα προγράμματα και συστήματα Πιστοποίησης.

Windsurf: Μάθετε την τέχνη να πλανάρετε με το δημοφιλέστερο

τιθασεύσετε σκάφη τύπου Bravo, Pico και Laser dinghy.

Dinghy ΙΙ: Ιστιοπλοΐα με πλήρωμα: μάθετε να αρμενίζετε με σκάφη τύπου Laser Stratos ή 2000 .

Cat: Γρήγορη ιστιοπλοΐα με Καταμαράν για δύο άτομα. Είναι extreme ιστιοπλοΐα με ταχύτητα και αδρεναλίνη.

Trimaran: Τα τριμαράν προσφέρουν άνεση, ταχύτητα και εξαιρετική σταθερότητα, γεγονός που τα κάνει ιδανικά για εκμάθηση μεγαλύτερων σκαφών ή ανοιχτής θαλάσσης. Δοκιμάστε επαγγελματικό χειρισμό, ομαδικότητα και ασφάλεια στη θάλασσα.

Xtreme Ιστιοπλοΐα: Όταν η ταχύτητα στα Υδροπτέρυγα

Ιστιοπλοϊκά μπορεί να φτάσει τα 42 μίλια (!) τα λόγια περιττεύουν και οι απαιτήσεις γίνονται ιδιαίτερα σημαντικές.

ARYA (Argonautical Yachting Association) O Ελληνικός Αργοναυτικός Οργανισμός είναι μια μη κυβερνητική οργάνωση, που συστήνεται υπό την αιγίδα του MSC (Maistrali Sailing Club) στα πλαίσια ανάπτυξης Ελληνικού συστήματος πιστοποίησης για την θαλάσσια δραστηριότητα. Ο ARYA είναι συγχρονισμένος με διεθνή πρότυπα, για την ανάπτυξη της ιστιοπλοΐας ΑΜΕΑ. και τον εθελοντισμού. Στόχος του Οργανισμού είναι να διευθετεί μακροπρόθεσμα θέματα μη αγωνιστικής ιστιοπλοΐας, του windsurf και συναφών σπόρ, καθώς και ταχύπλοων και ιδιωτικών σκαφών.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα σχεδιασμένο να εμπεδώσει και να εξελίξει τις βασικές δεξιότητες που αποκτήθηκαν κατά την διάρκεια του ARYA 1. Με την ολοκλήρωση των Βασικών επιπέδων ARYA 1&2 έχετε αποκτήσει τις βάσεις της ιστιοπλοΐας και μπορείτε να προχωρήσετε σε κύκλους Μαθημάτων ιστιοπλοΐας υψηλών απαιτήσεων κατά κατηγορία, που περιλαμβάνουν τριμάρισμα, προηγμένη ιστιοπλοϊκή θεωρία, συντήρηση σκάφους, χρήση του spinnaker και του trapeze και εισαγωγή στην αγωνιστική ιστιοπλοΐα.

ΚΥΚΛΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ ΥΨΗΛΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: AR-Α. Sea/ Ναυτοσύνη Διαχειριστείτε το σκάφος και τον εξοπλισμό σας με τον Βέλτιστο τρόπο κάθε στιγμή σε κάθε απρόβλεπτο καιρό και θάλασσα.

AR-B. Ιστιοπλοϊκές Δεξιότητες κατά Κατηγορία Τελειοποιήστε το ταξίδεμα σας για την βέλτιστη απόδοση σε κάθε συνθήκη αέρα, σε κάθε τύπο σκάφους. Οι κατηγορίες που υποστηρίζονται στο Αργοναυτικό Πάρκο αφορούν Windsurf, Dinghy , Dinghy ΙΙ, Catamaran, Trimaran, Xtreme Σκάφη (Υδροπτέρυγα Ιστιοπλοϊκά κλπ.)

AR-C. Start Racing/ Εισαγωγή στην Ιστιοπλοΐα Αγώνων Όλα όσα θα σας επιτρέψουν να συμμετέχετε σε ένα Ιστιοπλοϊκό Αγώνα.


ARYA Προγράμματα Ενηλίκων ΑRΥΑ 12 (για Ενήλικες)

Αυτό το πρόγραμμα ‘’στο νερό’’, περιλαμβάνει 24 ώρες εκπαίδευση, χρησιμοποιώντας διεθνώς αναγνωρισμένα συστήματα. Η ιστιοπλοΐα γίνεται σε μεγάλη σειρά μονών, διπλών και πολυμορφικών σκαφών που είναι ιδανικά για νέους ιστιοπλόους που επιθυμούν να αποκτήσουν δεξιότητα σε μικρά σκάφη. Tο πρόγραμμα προχωρά με τα δικά σας βήματα και περιλαμβάνει όλα τα επίπεδα έως το ‘’ARYA 3 Yachting’’ και παραπάνω. Περιλαμβάνουν αγκυροβολία και φροντίδα, ορολογία, ασφάλεια, κόμπους, κανόνες σωστής πλεύσης, τακ και πότζες, ”άνθρωπος στο νερό” και διαδικασίες αυτοδιάσωσης. Με την συμπλήρωση του προγράμματος θα είστε ικανοί να χειρίζεστε μικρά ιστιοπλοϊκά σε μέτριο άνεμο και θαλάσσια κατάσταση.

AR-Ε. Day Sailing/ Ιστιοπλοϊκά Ημέρας

AR-D. Spinnakers/ Ιστιοπλοΐα με Μπαλόνι Πλανάρετε με σύγχρονα ιστιοπλοϊκά

ARYA 3 Racing/ Αγωνιστική ιστιοπλοΐα ( Επίπεδο 3 για νέους 10-17 χρονών)

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα σχεδιασμένο για προχωρημένους ιστιοπλόους που εξελίσσει τις ικανότητες που αποκτήθηκαν στο ΑRYA 2. Το πρόγραμμα δίνει έμφαση στην αγωνιστική ιστιοπλοΐα .

MSC Αγωνιστικό τμήμα Νέων

Οι ιστιοπλόοι που εγγράφονται στο πρόγραμμα του MSC, θέλουν να εστιάσουν στις ιστιοπλοϊκές και αγωνιστικές ικανότητες τους και αποκτούν το δικαίωμα να συμμετάσχουν σε όλους τους Αγώνες στο Πάρκο. Οι συμετέχοντες χρησιμοποιούν δικά τους σκάφη ή νοικιάζουν από το Πάρκο. Η Μεταφορά, η διαμονή και τα έξοδα σε αγώνες εκτός έδρας χρεώνονται εξτρά. Γονείς και συνοδοί συμμετέχουν στις διοργανώσεις, το ταξίδι και την επίβλεψη μαθαίνοντας επιπλέον να αναγνωρίζουν τις βασικές αρχές του Αθλήματος.

Βασικές γνώσεις Ανοιχτής Θαλάσσης Αυτό τo πρόγραμμα ‘στο νερό’, περιλαμβάνει 24 ώρες διδασκαλίας βασισμένη σε διεθνή αναγνωρισμένα πρότυπα. Η διδασκαλία γίνεται σε σκάφος του Αργοναυτικού Πάρκου ή σε δικό σας σκάφος. Ιδανικό για νέους ιστιοπλόους και αποφοίτους των προγράμματων ΑRΥΑ 2 ή ARYA 12. Οι βασικές γνώσεις καλύπτουν τις ικανότητες που απαιτούνται για να σχεδιάσετε και να πραγματοποιήσετε με ασφάλεια μια ημερήσια εξόρμηση, είτε σαν σκιπερ είτε σαν πλήρωμα ενός σκάφους μήκους 6-10μ.

MSC - Πτυχίο Ανοιχτής Θαλάσσης

Αυτό το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιστιοπλόους που έχουν ολοκληρώσει το βασικό πρόγραμμα Ε η με προηγούμενη ιστιοπλοϊκή εμπειρία. Το πρόγραμμα αφορά πενθήμερη πλεύση στο Παγασητικό είτε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας είτε σε δυο σαββατοκύριακα και περιλαμβάνει επιλογή πανιού, χειρισμό σκάφους, διαχείριση ασφάλειας και κινδύνων, συστήματα και συντήρηση σκάφους και μηχανισμών, ναυσιπλοΐα και καιρικές συνθήκες, προετοιμασία πλεύσης. Με το «Δίπλωμα Ιστιοπλοΐας» μπορείτε είτε να κάνετε Ιστιοπλοΐα είτε να νοικιάσειτε ένα ιστιοπλοϊκό μέχρι 20 μέτρα. (βλ. Πρόγραμμα Academy)


Family Το πρόγραμμα Family απευθύνεται σε οικογένειες ή ζευγάρια που επιθυμούν να περάσουν τις διακοπές τους σε ένα δυναμικό περιβάλλον γεμάτο ενέργεια και δραστηριότητες που έχουν θέμα τον άνεμο και τη θάλασσα. Παιχνίδια ιστιοπλοΐας από όλο τον κόσμο και ειδικευμένοι εκπαιδευτές διαχειρίζονται τέσσερα Club παιδιών, επιτρέποντας τους γονείς να χαρούν τις δικές τους δραστηριότητες: συνοδευόμενες βόλτες με ιστιοπλοϊκά, Canoe Kayak και ποδήλατα σε πανέμορφες παραλίες, χαλάρωση και παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους. CLUB ΠΑΙΔΙΩΝ

Τα club παιδιών παρέχουν ένα ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά ανάλογα με την ηλικία τους. Τα παιδιά μπορούν να απολαύσουν το Sea Fun Park, δραστηριότητες εκμάθησης στα Θαλάσσια Αθλήματα, παιχνίδια και δημιουργική απασχόληση στη βιβλιοθήκη μας και τους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Πάρκου, ενώ οι γονείς μπορούν να χαρούν τις δικές τους δραστηριότητές χωρίς ανησυχία.

Club Καβούρια (4-23 μήνες)

Στο club Καβούρια ειδικευμένο προσωπικό προσέχει τα παιδιά σε ένα ασφαλές περιβάλλον έτσι ώστε οι γονείς να μπορούν να απολαύσουν τις δραστηριότητές τους.

Club Χταπόδια (2-4 έτη)

Στο club Χταπόδια τα παιδιά απολαμβάνουν ομαδικά παιχνίδια και δραστηριότητες τέχνης που παρακολουθούνται από ειδικευμένο προσωπικό.

Club Δελφίνια (5-7 έτη)

Στο club Δελφίνια τα παιδιά εισάγονται στη ναυσιπλοΐα μέσω των παιχνιδιών, του Αργοναυτικού trivial, των λέιζερ RC και της κατασκευής μοντέλων σκαφών Optimist χρησιμοποιώντας τεχνικές μοντελισμού και σχέδια που έχουμε ειδικά τυποποιήσει.. Το Αργοναυτικό Πάρκο διαθέτει τον μοναδικό στην Ελλάδα προσομοιωτή τηλεκατευθυνόμενης Ιστιοπλοΐας

Club Ξιφίες (8-12 έτη)

Στο club Ξιφίες τα παιδιά παίρνουν την πρώτη τους γεύση πραγματικής ιστιοπλοΐας με σκάφη τύπου optimist με την καθοδήγηση των ειδικευμένων και πιστοποιημένων από διεθνής οργανισμούς εκπαιδευτών μας. Όσα παιδιά επιθυμούν μπορούν να συμμετέχουν ελεύθερα στις ομάδες του Optimist Sailing Camp. (βλ. Εκπαιδευτικά Προγράμματα ΑRΥΑ)


Στην Διαμορφωμένες ενότητες του Αργοναυτικού Πάρκου περιλαμβάνονται: εργαστήριο ομοιωμάτων – μικροκατασκευών, θεματική ζωγραφική, τραπέζια συλλογικών δραστηριοτήτων και θεματικός κινηματογράφος που ασχολούνται με τη παρουσίαση ιστιοδρομιών. τον κόσμο της θάλασσας και του ανέμου. Στα παιδιά διδάσκονται βασικά θέματα της ιστιοπλοΐας και της ασφάλειας στη θάλασσα, θέματα περιβάλλοντος και επίσης παρέχεται ειδική βιβλιοθήκη και Sailing Software, (Virtual Skipper / Games κλπ), προσομοιωτές, εξαρτήσεις, σχοινιά και κόμποι που χειρίζονται και δοκιμάζουν οι μικροί Ιστιοπλόοι.

Τι Περιλαμβάνεται • Πλήρες Πρόγραμμα

• Μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο του

• Διαμονή σε Δίκλινα/τρίκλινα και Σουίτες*

Βόλου.*

• Πρωϊνό*, μεσημεριανό σε πακέτο, τσάι/

• Έκπτωση 10% στις δραστηριότητες του

καφές και snack αλμυρά/ καρπούζι στο

Πάρκου.

Πάρκο.

• Ξαπλώστρες όλη μέρα για όλη τη διάρκεια

• Μετακίνηση από τα ξενοδοχεία στο κέντρο με

του προγράμματος.**

μικρό λεωφορείο, ταχύπλοο ή ποδήλατα.*

• Ιστιοπλοϊκό πρόγραμμα 1 ημέρας.**

• Μια δωρεάν ημερήσια χρήση του Προγράμματος Χορού και Υγείας**. • Tέσσερα club για παιδιά. • ¨Sea fun park¨ Απεριόριστη θαλάσσια διασκέδαση για όλη τη διάρκεια του

* Για τους κατόχους Προγραμμάτων με Διαμονή

προγράμματος.

** στους Ενήλικες


Περιλαμβάνονται Power Sports: Powerboating - Water Ski Activities & Skuba Diving Το πιο τρελό τριήμερο γεμάτο με θαλάσσιο σκι, κατάδυση, Wind surf, ιστιοπλοΐα Beach Bar και πάρτι στο μαγευτικό περιβάλλον του Αργοναυτικού Πάρκου. Ελάτε να γνωρίσετε την θαλάσσια πίστα των Αργοναυτών, τον άνεμο της Αφήσσου και όλα τα θαλάσσια σπόρ σε ό,τι επίπεδο και αν βρίσκεστε.

Danceart & Health Απολαύστε ένα πρωτόγνωρο πακέτο διακοπών χορού, τέχνης και υγείας και χαρίστε στον εαυτό σας μια μοναδική καλοκαιρινή απόλαυση. Για μια πραγματικά αναζωογονητική εμπειρία, σε συνεργασία με την Danceart (www.danceart.gr), συνδυάστε τη διασκέδαση με καθημερινά μαθήματα σύγχρονου, latin, hip-hop και παραδοσιακών Ελληνικών χορών από πεπειραμένους καθηγητές. Μάθετε τις χορευτικές κινήσεις και εντυπωσιάστε τα ‘πλήθη’ στο εβδομαδιαίο χορευτικό πάρτι του Αργοναυτικού Πάρκου. Εξασκηθείτε σε τεχνικές Pilates, Yogilates, Yoga και Power Yoga σε μια φανταστική τοποθεσία κάτω από τον παχύ ίσκιο δέντρων καρυδιάς δίπλα στα κρυστάλλινα νερά του Παγασητικού Κόλπου. Συνδυάστε τις διακοπές σας με μαθήματα ψυχικής και σωματικής ισορροπίας. Οι καλά εκπαιδευμένοι και έμπειροι εκπαιδευτές είναι κοντά σας για μαθήματα όλων των επιπέδων και ηλικιών. Ολοκληρώστε την εμπειρία σας με θεραπευτικό και χαλαρωτικό μασάζ. Καθαρίστε και ισορροπήστε το σώμα σας με αρωματικό, λεμφαδενικό, κλασικό, αθλητικό και μυοχαλαρωτικό μασάζ από επαγγελματίες μασέρ. Για χαλάρωση και ηρεμία δοκιμάστε στις μοναδικές εγκαταστάσεις μας θεραπεία με Jacuzzi και Hamam. Απολαύστε σε ένα φανταστικό φυσικό περιβάλλον μια απόλυτα χαλαρωτική εμπειρία. Το Danceart & Health προσφέρει μια τέλεια απόδραση από την πίεση και το ρυθμό της ζωής στην πόλη. Συνδυάστε τις ενεργές διακοπές σας με ασκήσεις αναζωογόνησης σώματος και ψυχής και απολαύστε μια τέλεια ισορροπία μεταξύ άσκησης και ανασυγκρότησης.


Power Weekend Τι Περιλαμβάνεται • Πλήρες Πρόγραμμα

κάνετε Ιστιοπλοΐα είτε να νοικιάσετε ένα

• Ελεύθερη χρήση όλων των

ιστιοπλοϊκό μέχρι 20 μέτρα.

δραστηριοτήτων, των ιστιοπλοϊκών σκαφών,

• Tέσσερα club για παιδιά.

των windsurf και των Canoe/Kayak του

• ¨Sea fun park¨ Απεριόριστη θαλάσσια

Πάρκου.

διασκέδαση για όλη τη διάρκεια του

• Διαμονή σε Δίκλινα/τρίκλινα και Σουίτες*

προγράμματος.

• Πρωινό*, μεσημεριανό σε πακέτο, τσάι/

• Μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο του

καφές και snack αλμυρά/καρπούζι στο

Βόλου.*

Πάρκο.

• Έκπτωση 10% στις Δραστηριότητες του

• Μετακίνηση από τα ξενοδοχεία στο κέντρο

Πάρκου.

με μικρό λεωφορείο, ταχύπλοο ή ποδήλατα.*

• Ορεινή Ποδηλασία.

• Μία δωρεάν ημερήσια χρήση του

• Ρούχα προστασίας και εξοπλισμός

Προγράμματος Χορού και Υγείας.

ασφάλειας.

• Διδασκαλία windsurfing

• Ξαπλώστρες όλη μέρα για όλη τη διάρκεια

• Διδασκαλία Ιστιοπλοΐας σε μικρές βάρκες

του προγράμματος.

• Ημερήσιο Yachting

• Powerboating –

• Πιστοποιητικό Ιστιοπλοΐας σε Διεθνή

Δραστηριότητες θαλασσίου σκί.

Συστήματα (RΥΑ, ΑRΥΑ, VDWS) και ευκαιρία

• Καταδύσεις

απόκτησης ενός αναγνωρισμένου Διπλώματος Ιστιοπλοΐας για Yachting. Με το «Δίπλωμα Ιστιοπλοΐας» μπορείτε είτε να

* Για τους κατόχους Προγραμμάτων με Διαμονή.

Τι Περιλαμβάνεται • • • •

Πλήρες Πρόγραμμα Διαμονή σε Δίκλινα/τρίκλινα και Σουίτες* Πρωινό*, μεσημεριανό σε πακέτο, τσάι/ καφές και snack αλμυρά/καρπούζι στο Πάρκο. Μετακίνηση από τα ξενοδοχεία στο κέντρο με

• • • •

μικρό λεωφορείο, ταχύπλοο ή ποδήλατα.* Ημερήσιο Yachting Tέσσερα club για παιδιά. ¨Sea fun park¨ Απεριόριστη θαλάσσια διασκέδαση για όλη τη διάρκεια του προγράμματος. Μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο του

Βόλου.*

• • • •

Έκπτωση 10% στις Δραστηριότητες του Πάρκου. Μία δωρεάν ημερήσια χρήση όλων των δραστηριοτήτων, των ιστιοπλοϊκών σκαφών, των windsurfκαι των Canoe/ Kayak στο Πάρκο. Ορεινή Ποδηλασία. Ξαπλώστρες όλη μέρα για όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

* Για τους κατόχους Προγραμμάτων με Διαμονή.


Τι Περιλαμβάνεται • Πλήρες Πρόγραμμα

• Πιστοποιητικό Ιστιοπλοΐας σε Διεθνή

• Ελεύθερη χρήση όλων των δραστηριοτήτων,

Συστήματα (RΥΑ, ΑRΥΑ, VDWS) και ευκαιρία

των ιστιοπλοϊκών σκαφών, των windsurf και

απόκτησης ενός αναγνωρισμένου

των Canoe/Kayak του Πάρκου.

Διπλώματος Ιστιοπλοΐας για Yachting. Με το

• Διαμονή σε Δίκλινα/τρίκλινα και Σουίτες*

«Δίπλωμα Ιστιοπλοΐας» μπορείτε είτε να

• Πρωινό*, μεσημεριανό σε πακέτο, τσάι/

κάνετε Ιστιοπλοΐα είτε να νοικιάσετε ένα

καφές και snack αλμυρά/καρπούζι στο

ιστιοπλοϊκό μέχρι 20 μέτρα .

Πάρκο.

• Tέσσερα club για παιδιά.

• Μετακίνηση από τα ξενοδοχεία στο κέντρο με

• ¨Sea fun park¨ Απεριόριστη θαλάσσια

μικρό λεωφορείο, ταχύπλοο ή ποδήλατα.*

διασκέδαση για όλη τη διάρκεια του

• Μία δωρεάν ημερήσια χρήση του

προγράμματος.

Προγράμματος Χορού και Υγείας.

• Μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο του

• Διδασκαλία windsurfing

Βόλου.*

• Διδασκαλία Ιστιοπλοΐας σε μικρές βάρκες

• Έκπτωση 10% στις Δραστηριότητες του

• Ημερήσιο Yachting

Πάρκου. • Ξαπλώστρες όλη μέρα για όλη τη διάρκεια του προγράμματος. * Για τους κατόχους Προγραμμάτων με Διαμονή


Group Sailing

Events ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΣΥΣΦΙΞΗ ΣΧΈΣΕΩΝ / ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Είτε ψυχαγωγείτε πελάτες, είτε θέλετε να δώσετε κίνητρο στους εργαζομένους της επιχείρησής σας, στο Αργοναυτικό Πάρκο μπορούμε να οργανώσουμε μία επαγγελματική, ψυχαγωγική και αξιομνημόνευτη εμπειρία για τον καθένα. Τα εταιρικά τριήμερα που διοργανώνουμε αφορούν ιστιοπλοϊκά ‘κύπελα’ για το προσωπικό των επιχειρήσεων, τις οικογένειες και τους φίλους τους. Έχουν σαν στόχο την εισαγωγή των συμμετεχόντων στο άθλημα της ιστιοπλοΐας μαζί με μία ευχάριστη εκδρομή. Μέσω της ιστιοπλοΐας επιτυγχάνεται η σύσφιξη σχέσεων μεταξύ των μελών της επιχείρησης σας που θα δουλέψουν μαζί σε ένα κοινό project ή μεταξύ διαφορετικών τμημάτων που θα δουλέψουν πανω στην ανάπτυξη της εταιρίας σας. SAILING CAMP - SCHOOLS + COLLEGES Εάν εκπροσωπείτε σχολείο ή ιστιοπλοϊκό όμιλο και θέλετε να κάνετε καλοκαιρινή κατασκήνωση για τα παιδιά, μπορείτε να έρθετε σε επαφή μαζί μας για να οργανώσουμε το δικό σας αποκλειστικό ιστιοπλοϊκό σχολείο στις άρτιες εγκαταστάσεις του Αργοναυτικού Πάρκου Για περισσότερες πληροφορίες στείλτε μας e-mail στην διεύθυνση: info@arya.gr INTERNATIONAL REGATTAS / ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ Κάθε χρόνο στο Αργοναυτικό Πάρκο διοργανώνουμε Ιστιοπλοϊκούς Αγώνες εταιρικούς, τοπικούς, μέχρι και επίσημους διεθνείς με προβολή σε όλο τον κόσμο όπως τα Maistralli Regatta, το IFDS IMC 2007 κλπ. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο www.maistrali.net και στο www.argonautical.net.


Argonautical Academy ΑRΥΑ 3 - YACHTING ΕΚΜAΘΗΣΗ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ Το πρόγραμμα διδασκαλίας γιότ απευθύνεται τόσο σε εκείνους που δεν είχαν καμία προηγούμενη ιστιοπλοϊκή εκπαίδευση, όσο και σε εκείνους που επιθυμούν να τελειοποιήσουν τις ικανότητές τους. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο περιόδους διάρκειας μίας εβδομάδας έκαστη που οδηγούν στην απόκτηση του Ελληνικού Πτυχίου Ιστιοπλοΐας που είναι ισοδύναμο με το πρόγραμμα της RYA: Coastal Skipper (no tidal). Οι συμμετέχοντες θα αρμενίσουν για τουλάχιστον 4 ώρες ημερησίως, 5 μέρες την εβδομάδα σε κάθε περίοδο εκμάθησης. Αυτό δίνει την ευκαιρία σε κάθε συμμετέχοντα να αποκτήσει σημαντική ιστιοπλοϊκή εμπειρία. Η πρώτη περίοδος εκμάθησης περιλαμβάνει τουλάχιστον 4 ώρες νυχτερινής πλεύσης και 8 ώρες για την δεύτερη περίοδο.

ΣΧΟΛΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ Από τον Μάρτιο η Αργοναυτική Ακαδημία οργανώνει δεκαήμερα εκπαιδευτικά σεμινάρια για windsurf, kite, και εκπαιδευτών dinghy, βασισμένα στο Διεθνή σύστημα ( VDWS, RΥΑ) και στο σύστημα της ARYA. (www.ARYA.gr)

Πως γίνεται ένας Εκπαιδευτής ARYA

Αν είστε Ιστιοπλόος και επιθυμείται να μεταδώσετε τις γνώσεις σας σε νέους, μέσα από το δομημένο σύστημα εκπαίδευσης της ARYA, αρκεί η συμπλήρωση ενός ερωτηματολογίου για να γίνεται δεκτός στα σεμινάρια εκπαιδευτών που διοργανώνονται σε 15 ήμερη βάση όλο το χρόνο. Η εκπαίδευση προϋποθέτει άνεση στις ιστιοπλοϊκές δεξιότητες με dingy (360o και οδήγηση χωρίς τιμόνι) και συμπεριλαμβάνει Άδεια Ταχυπλόου, Ναυαγοσωστική, και πιστοποίηση στις Πρώτες Βοήθειες.


Τι Περιλαμβάνεται • Πλήρες Πρόγραμμα Yachting • Ελεύθερη χρήση όλων των δραστηριοτήτων, των ιστιοπλοϊκών σκαφών, των windsurf και των Canoe/Kayak του Πάρκου. • Διαμονή σε Δίκλινα/τρίκλινα και Σουίτες* • Πρωϊνό*, μεσημεριανό σε πακέτο, τσάι/ καφές και snack αλμυρά/ καρπούζι στο Πάρκο. • Μετακίνηση από τα ξενοδοχεία στο κέντρο με μικρό λεωφορείο, ταχύπλοο ή ποδήλατα.* • Μια δωρεάν ημερήσια χρήση του Προγράμματος Χορού και Υγείας. • Διδασκαλία windsurfing • Διδασκαλία Ιστιοπλοΐας σε μικρές βάρκες • Πιστοποιητικό Ιστιοπλοΐας σε Διεθνή Συστήματα (RΥΑ, ΑRΥΑ, VDWS) και ευκαιρία απόκτησης ενός αναγνωρισμένου

Διπλώματος Ιστιοπλοΐας για Yachting. Με το «Δίπλωμα Ιστιοπλοΐας» μπορείτε είτε να κάνετε Ιστιοπλοΐα είτε να νοικιάσετε ένα ιστιοπλοϊκό μέχρι 20 μέτρα . • Tέσσερα club για παιδιά. • ¨Sea fun park¨ Απεριόριστη θαλάσσια διασκέδαση για όλη τη διάρκεια του προγράμματος. • Μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο του Βόλου.* • Έκπτωση 10% στις δραστηριότητες του Πάρκου. • Ξαπλώστρες όλη μέρα για όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

* Για τους κατόχους Προγραμμάτων με Διαμονή


ARGONAUTICAL PARK The First ARYA Training Center Afissos / Pelion

Argonautical Park Afissos - Pelion, P.C. 37010 Greece T: [+30] 24210 20684 F: [+30] 24210 24684

www.argonautical.net e: info@argonautical.net

Maistrali.net Volos, P.C. 38333 Xeofontos & 2nd Noemvriou Greece T: [+30] 24210 20683 F: [+30] 24210 24684

www.maistrali.net e: info@maistrali.com.gr

ARYA House Argonautical Park Afissos - Pelion, P.C. 37010 T: [+30] 24210 20684 F: [+30] 24210 24684

www.ARYA.gr e: info@arya.gr

Argonautical park  

argonautical park

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you