Page 1

Gezondheid en genieten van het leven gaan samen!


Salus in itinere! ‘Salus’ was de Romeinse godin van welzijn en van gezondheid. ‘In itinere’ staat letterlijk en figuurlijk voor ‘op pad’. SoleLuna verzorgt welzijnsvakanties in Italië gericht op het hervinden van je eigen vitaliteit. Lekker verwend worden, tot rust komen, opladen en tegelijk een gezondere levensstijl aanleren. La vita è bella: ervaar dat je gezondheid begint met genieten.

Waarom SoleLuna? SoleLuna wil je laten ervaren dat een gezonde levensstijl alles te maken heeft met gezond eten dat ook echt lekker is en dat heilzame ontspanning samengaat met zorgeloze, prettige ervaringen. Geestelijk en lichamelijk ‘detoxen’ werkt absoluut beter als het gepaard gaat met genieten.

Ga met mij mee op het pad naar gezondheid. Salus in itinere! Voor wie is SoleLuna? SoleLuna is voor iedereen die wat extra verwennen kan gebruiken en preventief wil werken aan gezondheid en welzijn. Burn-out, depressie, ziekte, van jezelf of een dierbare, het zijn life-events die je bewust maken dat je het anders wilt gaan doen. Maar ook positieve life-events zoals zwangerschap kunnen de aanleiding vormen. Niet meer geleefd worden, maar tijd voor jezelf nemen en de weg inslaan naar geestelijke en fysieke vitaliteit.

Wie is SoleLuna?

Lidia Bernabei 2Oprichtster van Soleluna

SoleLuna, dat ben ik: Lidia Bernabei, in Italië geboren en opgegroeid en nu je wellness personal travel assistant. Ik zorg dat je vakantie van begin tot eind in het teken van ontspanning staat. Daarbij word ik geholpen door de zonovergoten natuur van Italië, prachtige kunst, de mooiste omgeving en een team gericht op lifestyle coaching.


Inhoudsopgave

4

Natural Body &Yoga Ervaar je natuurlijke lichaam

5

Tip van de yogalerares Kom meer in contact met hoe je je op dĂ­t moment voelt

6-7

Vitalitalia Jouw keerpunt voor vitaliteit

8

Recept Il Dolce allo Zafferano

9

TerraTerra Mijn passie voor gezond en lekker eten

10-11

Mama Italia Welzijnsvakantie voor aanstaande mama’s


Natural Body & Yoga “Een lichaam ‘hebben’ betekent niet altijd het lichaam ‘voelen’.” Natural Body & Yoga is speciaal door Francesca Polo ontwikkeld om je op een eenvoudige manier weer in contact met je lichaam – en met jezelf - te brengen. Vergeet wat je weet met je hoofd! Leer in een week op de Toscaanse heuvels je lichaam van binnenuit opnieuw te ontdekken, door te luisteren naar zijn stem. Ervaar je natuurlijke lichaam (de ‘natural body’) als krachtig, liefdevol, vrij en creatief.

Meditatie en Zen Met SoleLuna in Toscane zijn de meditaties in de stijl van Zen, verstillend en passend bij de dag en het moment. Er zijn meditatiewandelingen waarbij ieder persoonlijke opdrachten krijgt en er zijn sessies waarbij je zittend mediteert. Francesca Polo: “Je zult merken dat je alleen al door gewoon goed te zitten tot een diepere concentratie komt.”

Het innerlijke pad Zoek je stilte, acceptatie, persoonlijke kracht en innerlijke richting. Tijdens je vakantie met SoleLuna verzorgt Francesca de dagelijkse Natural Body & Yoga- en meditatielessen. Wil je aan specifieke thema’s of doelen werken, dan zijn op aanvraag ook persoonlijke coachingsgesprekken en craniosacraal sessies mogelijk. Voor meer informatie over Francesca en Natural Body: www.yogatha.nl

4


Tips van de yogalerares zelf Francesca Polo Oprichtster van Natural Body & Yoga

Als je deze tip leest, zit je waarschijnlijk op een stoel. Hoe is het met je schouders? HOE zijn ze? Heb je ze opgetrokken of hangen ze? Voelen ze open of dicht? Wat zeggen ze over jou en over hoe je in het leven staat? Aan welke andere structuren in je lichaam zijn ze verbonden? Hoe voelen ze als je diep ademt? Wil je meer in contact zijn met hoe je je OP DIT MOMENT voelt? Probeer het volgende eens uit: 1. Breng je aandacht naar de uiterste punt van je schouders. 2. Zonder dat je je schouders actief beweegt, sta je toe dat de punten van je schouders verder van elkaar weg gaan. 3. Voel… 4. Laat je aandacht zakken vanuit de punten van je schouders langs je onderarmen naar je ellebogen. 5. Zonder dat je je schouders actief beweegt, en met je aandacht gericht op je ellebogen, sta je toe dat deze naar buiten toe heel langzaam beginnen te draaien. 6. Voel… 7. Geniet van de ruimte die je zojuist gecreëerd hebt...

“De vakantie was superleuk, veel geleerd van mezelf. Heb bepaalde dingen ontdekt en aangeraakt, die al lange tijd opgekropt zitten en voor ‘a self-fulfilling prophecy’ zorgen. Superblij met het resultaat!” 5


Vitalitalia Jouw keerpunt voor vitalitieit Tijdens of na een zware tijd kan het gebeuren dat je niet meer intens durft te genieten van je dagelijks leven. Wat doe je dan? Je dagelijkse leven geeft je te weinig energie. Je wilt het anders, maar misschien zitten er te weinig prikkels in je routine om uit het dal te komen. Het ondernemen van een lange, drukke reis kan dan een te grote belasting zijn. Bovendien: je wordt al moe bij de gedachte! De brug is te lang en de verschillen met je normale leven zijn te groot.

Zou het niet mooi zijn om wel actie te ondernemen? Om je op te laden in een prachtige omgeving, maar twee uur vliegen van je huis? En dan met je geboekte resultaten en je positieve energie terug te keren naar je dagelijks leven: een heerlijke, nieuwe start maken. Daarom organiseert SoleLuna speciaal voor mensen die nodig moeten opladen een welzijnsvakantie. Vitalitalia: jouw keerpunt voor vitaliteit.

6


Wat?

In veilige handen

Een zesdaagse geheel verzorgde welzijnsvakantie in Italië met gezondheids- en lifestylecoaching vóór, tijdens en na uw vakantie.

Het team van SoleLuna bestaat uit:

Voor wie? Voor iedereen die wat extra koestering kan gebruiken en preventief wil werken aan gezondheid en welzijn.

Waar? Toscane, in een authentiek landhuis met zwembad of aan het strand.

1. Lidia Bernabei: je wellness personal travel assistant 2. Een voedingsdeskundige voor heerlijke maaltijden en advies op maat. 3. Francesca Polo: Natural Body& Yogacoach, craniosacraal therapeute. 4. Een cardioloog, voor als je behoefte hebt aan een medische check up. 5. Medische zorg: een directe link met medici en paramedici ter plaatse.

Activiteiten Vaste dagelijkse groepsactiviteiten: • ‘s ochtends: Natural Body & Yoga • ‘s avonds: Meditatie & Zen

Aangeboden extra activiteiten

Wanneer? Kijk op www.soleluna.nl of mail ons of kom te weten wanneer de volgende Vitalitalia groep zal vertrekken.

• massage • persoonlijke coaching • fotografie workshop • kookworkshop • culturele uitstapjes

7


Dolce Zafferano

Recept voor

Voedingsdeskundige, Valérie van der Ent over dit gerecht: 1 kg volle yoghurt (Turks of Grieks) 0,5 g saffraan 1 espresso kopje honing of palm suiker 1 eetlepel kaneel 1 theelepel oranjebloesem-olie Met zachte bewegingen meng je alle ingrediënten en zorg je dat de romige structuur van de yoghurt intact blijft. Laat het geheel 24 uur in de ijskast rusten en roer af en toe tot het eindresultaat homogeen en zachtgeel van kleur is. Versier met een framboos en een blaadje verse munt. Dan is de Dolce allo Zafferano nog mooier, lekkerder en natuurlijk extra gezond!

“Het Mediterrane dieet is aangetoond als het gezondste dieet ter wereld: puur, eerlijk en gezond. Je zult verbaasd staan van het resultaat na een week op pad met SoleLuna: meer energie, stralend en afgevallen.”

“Zafferano oftewel saffraan is eigenlijk meer een geneesmiddel dan een specerij. Rijk aan vitamine B1 en B2 en heeft bovendien een hoog antioxidantengehalte. De werking van saffraan is zo krachtig dat als wij een potje van 0,5g nemen, dit gelijk staat aan bijvoorbeeld 200g spinazie of 300g rode paprika. Met een gerecht rijk aan saffraan kunnen wij zelfs 25% van de gifstoffen die wij dagelijks binnen krijgen uit verschillende bronnen (voeding, verontreinigde lucht) zuiveren.” “Framboos: de chemische samenstelling maakt van de framboos een echte fat burner die de vetcellen reduceert en de metabolische processen versnelt. Bovendien helpt de framboos de huid te zuiveren en bevordert ze de elasticiteit van het huid.”

Uw voeding is uw geneesmiddel. Uw geneesmiddel is uw voeding. – Hippocrates, 400 v Chr. 8


TerraTerra

Passie voor het goede eten!

Marco Sotgiu geboren in Sardinië maar al jaren in Nederland, spreekt met passie over zijn liefde: het pure, ambachtelijke eten en de beste wijnen van Italië naar Nederland brengen.

“Ik wil de levenskracht van de zon, de wisseling van de seizoenen en de eigenheid van de bodem, van “la terra”, proeven in de producten. Dat is wat het Mediterrane menu zo speciaal maakt.” “Belangrijk is ook dat het product uit de juiste regio komt. Niet alleen de kaas of de salami, maar ook de dieren die daarvoor gebruikt worden. De dieren die bijvoorbeeld de kaas leveren moeten ook in die regio leven. Zij eten het gras dat gegroeid is op de bodem van die streek, elk seizoen verandert de samenstelling van dat gras. En dat proef je!” Marco kiest voor pure, natuurlijke smaken, zoveel mogelijk biologisch en ambachtelijk gemaakt. “Maar het moet wel kwaliteit hebben. Bij mij geen massaproducten. Ik ben altijd op zoek naar dat kleine, ambachtelijke bedrijf dat de kunst van het maken verstaat: geurige kazen, olijfolie met heerlijke smaaktinten en wijn met karakter, zoals de Nepente Di Oliena uit Sardinië.” Wie Marco hoort praten, wil vandaag nog naar Italië. Maar Italië is ook dicht bij huis! Op de bijeenkomsten van SoleLuna voor en na je reis naar Italië ontbreekt het Mediterrane menu niet. Gezonde, biologische en/of ambachtelijke smaakvolle hapjes en geurige gerechten. Aangeleverd door Marco’s Madisons, geselecteerd en toegelicht door SoleLuna, zodat je ook thuis weer kunt proeven dat gezondheid en genieten samen kunnen gaan. Wil je nu al meer weten over de producten, surf dan naar www.madisons.nl en neem contact op met SoleLuna voor verder advies. 9


Mama Italia Welzijnsvakantie voor aanstaande mama’s De komst van een kind vraagt om herbezinning. Je krijgt een nieuwe rol: je wordt mama.

Elk nieuw leven heeft de potentie van een betere wereld in zich. En het voorbereiden en zorgen van hoe deze man of een vrouw ter wereld komt, is daarom van grote betekenis. Toch kan dit positieve life-event in je hectische leven ondergesneeuwd raken. Anders dan in Italië, waar er veel aandacht is voor de toekomstige ‘la mama’, lijkt het alsof je in Nederland het moederschap er maar zo’n beetje bij moet doen. Daarom organiseert SoleLuna voor toekomstige moeders een speciale welzijnsvakantie: Mama Italia.

10


Wat?

In veilige handen

Een zesdaagse geheel verzorgde welzijnsvakantie met gezondheidsen lifestylcoaching voor, tijdens en na je vakantie.

Het team van SoleLuna bestaat uit:

Voor wie? Zwangere vrouwen: 5-6 maanden zwanger.

Waar? Toscane, in een prachtig, authentiek landhuis met zwembad of aan het strand.

Groepsactiviteiten • Natural Body en Yoga • meditatie • leren eten & koken rondom zwangerschap en baby • mooier zijn, blijven en worden tijdens en na de zwangerschap.

1. Lidia Bernabei: je wellness personal travel assistant 2. Een voedingsdeskundige voor heerlijke maaltijden en advies op maat. 3. Francesca Polo: Natural Bodyen Yogacoach, craniosacraal therapeute. 4. Een cardioloog, voor als je behoefte hebt aan een medische check up. 5. Medische zorg: een directe link met medici en paramedici ter plaatse. In samenwerking met “Melograno Salute” specialistische zorg voor aanstaande moeders.

Wanneer? Aangeboden extra activiteiten • workshop fotografie • workshop koken • workshop haken & breien • massage • culturele uitstapjes

Mama worden is meer genieten dan plannen. Mail ons of kijk op www.soleluna.nl om te weten wanneer de volgende Mama Italia groep zal vetrekken!

11


SoleLuna Salus in itinere (A) Schotersingel 77 2021 GD Haarlem (T) +31 (0)23 5253133 +31 (0)6 12727970 (nl) +39 333 6997499 (it) (E) lidia@soleluna.nl (W) www.soleluna.nl KvK 55571298

SoleLuna: gezondheid en genieten gaan samen!  

SoleLuna verzorgt welzijnsvakanties in Italië gericht op het hervinden van je eigen vitaliteit. Lekker verwend worden, tot rust komen, oplad...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you