__MAIN_TEXT__

Page 1

ZondAG 4 AUGUSTUS 2013

welkom!!!

ZONDAG 4 AUGUSTUS 2013 Goedemorgen lieve Solar bezoekers! Al een beetje bijgekomen van het heerlijke feestgedruis van gisteren? Wat hebben jullie een fantastische festivaldag neergezet! Jullie zijn de kampioenen der genieten en de koningen & koninginnen van het feest! Tot in de late uurtjes werden er plaatjes gedraaid, danspasjes gezet en werd er plezier

gemaakt. Op sommige plekken liep het zelfs een beetje uit de hand. Zo werd onze pendelboot gisteravond op brutale wijze gekaapt voor een spontaan bootfeest! Lees hierover meer op pagina 5. Verder hebben we in deze kraakverse zondageditie van Solariekoek een interview met de feestmaker der feestmakers FeestDJRuud, tips hoe je

deze laatste Solar dag gaat overleven en nog meer lieve liefdesberichtjes! Wellicht zit er wel een voor jou tussen :) Neem even lekker de tijd om rustig wakker te worden. Rek je nog eens uit, sleep je luchtbed uit de tent en sla de krant open. Enjoy!

Foto: Martijn Oorthuis

MIS HET NIET! Wat dan? Het waterpistolengevecht

TOP 3

Wajooo, waar dan? Campingstrand Ahhhhh, ben ik nog wel op tijd? Als je dit leest na 12:00 uur ’s middags ben je te laat!

1. Max vd Burgt 148 vuilniszakken

Hoe bedoel je? Om 12:00 ’ s middags start op het campingstrand het mega waterpistolengevecht!

2. Tari janssen 82 vuilniszakken

Oké, oké ik kom al!!!

3. Cris Geschiere 52 vuilniszakken Meer informatie >> blz.3

De ideale Solar outfit? Das kat in ‘t bakkie, das de officiële @ elevenparis Solar Weekend 2013 Tee!

#solar2013 je maakt me nu al af. Alleen maar leuke mensen en lekkere muziekjes! #solarweekend

Onze @girlslovedjs set bij Radio Solar werd ineens een bikini parade.

Solar. Prep yourself. THE LEXSONS komen eraan.

ZonDAG 4 AUGUSTUS 2013 Pag 1


ZondAG 4 AUGUSTUS 2013

headlines

Thema: Het Experiment

Foto: Derek Vonk

Lieve Solar bezoekers,

Het thema van Solar is dit jaar ‘het experiment’. Schieten je gedachten meteen naar witte laboratoriumjassen en arme muisjes? ‘Het experiment’ is op Solar zoveel meer dan dat! Wat dacht je van muziek luisteren via voedsel, chocolade snuiven, een rit in een tijdmachine, een levende flipperkast en dieren gecreëerd van afval? Dat is slechts een kleine greep uit de experimenten die je zelf kan gaan uitvoeren en beleven op Solar. Sta open voor nieuwe kansen, ontmoetingen, belevenissen en experimenteer!

De negende editie van Solar! Ik weet nog goed hoe we begonnen: met slechts 800 kampeerders op de camping en een aantal duizend bezoekers op het festival. Op de vrijdagavond was er nog helemaal geen muziek. Ik kwam er al snel achter, dat we daar iets aan moesten veranderen. Dus parkeerde ik mijn Mercedes busje op het terrein, rode spot erop gezet, luidspreker buiten gehangen en een cd-tje in de speler geduwd. Onverwachts werd het een super feest en daarmee ontstond al in het eerste jaar de vrijdag pre-party op de camping. Als we nu negen edities verder kijken, is het camping terrein uitgegroeid tot een eigen evenement. Met dit jaar voor het eerst creatieve projecten op de camping. Het is een unieke beleving, waar ondertussen 14.000 mensen vier dagen lang tent aan tent een sociale en kleurrijke beleving ervaren. We hebben zeker moeten leren dat onder controle te krijgen. Maar de sfeer en intimiteit is altijd behouden gebleven. Jullie moeten weten dat we een team hebben dat met veel passie en liefde het hele jaar door aan Solar werkt. Begrip hebben voor het creatieve proces en dingen uitproberen... wij doen er alles aan om jullie centraal te stellen. Soms kom je dingen tegen die beter kunnen; dat zijn de eerste evaluatiepunten voor het jaar daarop. Inmiddels maken meer dan duizend creatieven jullie Solar Weekend mogelijk. Ik verbaas me elk jaar weer over de unieke projecten die gemaakt worden door honderden schilders, timmermannen en kunstenaars... het wordt elke jaar weer mooier. En dan denk ik: hier kunnen we niet overheen...en dan toch... dit jaar vind ik het qua stages en creativiteit de beste editie ooit. Daar ben ik super trots op. Vooral het middendorp is een beleving op zich en ik zie jullie daar allemaal om 23.00 uur om met elkaar dit Solar Weekend in stijl af te sluiten.

SOLAR WEEKEND RADIO Dit weekend hebben we een eigen radiostation: ‘Solar Weekend Radio’! Op Solar Weekend Radio worden artiesten als Goldfish en de Kraaien geïnterviewd, hoor je live optredens en reacties van bezoekers. Het wordt herrie in je tent met het radiostation van Solar Weekend! Tune in op 92.8 Mhz en beleef het mee!

Tot slot wil ik mijn fantastisch team bedanken: Pasquinel, Laura, Teisje, Rik, Cindy, Deborah, Bas, Joost, Daniëlle, Wieteke, Nicole, Wendy, Xander, Patrick, Siem, Bart, Mieke, Marc, Bram, maar zeker ook onze goede stagiaires Dennis, Sara, Maarten, Luc, Merijn, Benjamin, Nikki, Lieke, Britt, Jeroen en Vyne die zo’n unieke beleving hebben neergezet. Zonder jullie liefde en passie voor Solar was dit allemaal niet mogelijk geweest! Veel plezier vandaag! Marcel Mingers

ZonDAG 4 AUGUSTUS 2013 Pag 2


ZondAG 4 AUGUSTUS 2013

headlines

l e e u t i r d n i Solar E

Foto: Martijn Oorthuis

Sinds een aantal jaar sluiten we elk weekend Solar af met een eindritueel als een eerbetoon aan alles en iedereen wat Solar is. Onze creatief leider Cindy Pielstroom startte drie jaar geleden met dit ritueel. De insteek was om met alle bouwers Solar Weekend af te sluiten. Om het mooie gevoel te delen dat we elkaar en de bezoekers hebben mogen geven. Een prachtig gevoel met een bom aan positieve energie. De afgelopen jaren vierden we het eindritueel aan het water. Dit jaar wordt Solar 2013 afgesloten in het middendorp. Het gaat een prachtige afsluiting worden met ontzettend veel creativiteit! Pieter Jos van Kampen regisseert het eindritueel en vertelt wat jullie kunnen verwachten. “De zondagavond zullen muzikale sirenes over het festivalterrein zwerven. Zij kondigen het eindritueel aan. Alle bouwers aan Solar vinden hun weg naar de moderne Ark van Noach: de Raket. Het eindritueel wordt ingeleid door kunstenaarscollectief ‘Artificial Happiness’; een firma der besluitelozen, een fabriek van de twijfel. Intuïtief zoekend naar kleine wonderen en magische momenten, delen zij hun wonderlijke wereld met het publiek. Zangeres Soucie zal samen met Lennart Vader op de synthesizer het eindritueel openen. ‘Flow Performing Arts’ laat een acrobatische choreografie zien waar dansers en acrobaten samen een spetterend optreden neerzetten die je kin van verbazing op de grond doet zakken.

Er is muziek geschreven speciaal voor het eindritueel door Robin Borneman, een singer-songwriter uit Oss die tevens leadzanger is van de elektrorockband DEARWORLD. Hij zal vanavond dit speciale nummer ‘ISOLATIONATION’ op Solar ten gehore brengen. Het nummer staat op hun nieuwe album ‘Observe, Absorb, Evolve’. Van 20 uur tot 21 uur kan je de lancering van dit nieuwe album exclusief bijwonen in de theaterarea waar zij een concert zullen geven! Vervolgens verschijnen de spelers van ‘Bouwjaar ‘84’ als ware ze levende discobollen! Bouwjaar ’84 is een collectief dat met dans, video en muziek surrealistisch theater maakt en ditmaal voor de tweede maal aanwezig is op Solar. Wij eindigen Solar door nog één keertje met z’n allen helemaal los te gaan met OBSCURE. OBSCURE is een duo dat een knaller van een eindshow gaat neerzetten. Deze heren spelen alleen bij bijzondere gelegenheden een live set dus dit wordt een exclusief optreden! Zij zullen hun eigen ontworpen instrumenten (Sound on Intuition project) ten gehore brengen en Solar Weekend tot een fantastisch einde brengen!” Zorg dat je het eindritueel niet mist! Wees om 22:30 uur aanwezig bij het middendorp en maak deel uit van deze prachtige afsluiter van Solar Weekend 2013!

ZonDAG 4 AUGUSTUS 2013 Pag 3


ZonDAG 4 AUGUSTUS 2013 Pag 4


ZondAG 4 AUGUSTUS 2013

la musica

Foto: Lars Hoeben

at! Rock that bo

jaren van Solargangers al at d el d id m rs ersom. ouwe vervoe brengt, en and in re er rt ee De boot. Het tr p m avond ein naar het ka . Maar na gister en p lo te om het festivalterr t en heel andere lui of te brak b festivalgangers l ta Lekker als je te n aa n ee tijdstip ds hebben oot.. Rond dat b el d en p tien uur ’s avon ke ij speciaal deze gemoedel die zojuist een rs ge n ga al gedachten bij iv st naar fe ch een aantal uitnodiging om zi ze en d eu el ri te am ys rz m ve de ontvangen met zij rustig bandje hadden dend kwamen oe rm ve ts ie N . en uden de boot te kom ze onderdeel zo at d e d en et w aan, niet arty! keiharde afterp n ee n va en d wor

r Vice was at de boot doo d k ij el id u d d ten gaan et dek wer gijzelaars te la n u h n Eenmaal op h la p n va hiedde. waren niet ide. En zo gesc aa zw ts ch gekaapt en die re r Vice er t van links naa kwam, knalde st ru t to m voordat de boo l aa gz meszoo, Henze ivalterrein lan Ja st et fe m et h is l ru ij w ed er T feestg t werden de je boven op het d middernach on R . P nog een schep ed rs u te blien Kristof & C smeekten ze om g oe n ge d & Disco Nova em re rrast ees dan niet ve r vrijgelaten. V w , en p ap st t gijzelaars wee boo steren tegen vandaag op de es feest van gi kj u st n jven‌ Mocht je ve le rb achte ergens nog wat te komen.

vice afterparty

ZonDAG 4 AUGUSTUS 2013 Pag 5


ZondAG 4 AUGUSTUS 2013

la musica MAIN STAGE BENGA FT P MONEY

Verwacht opzwepende bassen, garagebeats en flirts met rave. Yes, that sounds like Benga! Samen met Rapper P money zet hij de dub in step en laat hij zelfs de meest stijve Hollandse harken knallen op de dansvloer!

THE OPPOSITES

Al dagen last gehad van ‘Slapeloze Nachten’? Vandaag is het zover! Warm je handjes alvast op, maak je voetjes stamp klaar en maak je klaar voor de sukkels voor de liefde! Na een uitverkochte tour staan ze nu dan eindelijk op Solar. Dat wordt meezingen, stampen en goaaaan!!

TECHNO LAB

HOUSE OF HOUSE

JEFF MILLS

GREGOR SALTO

JAMES RUSKIN

NIKKI NICE

Houden jouw oortjes van techno? Zit je ja te knikken? Dan kan je het optreden van deze man simpelweg NIET MISSEN! Hij is in de tachtiger jaren begonnen, nu een van de grootste Amerikaanse namen binnen de techno scene en still going strong! Laat je meenemen in de wondere techno wereld van Jeff Mills!

Ooit groot liefhebber van hip hop maar nu volledig gefocust op techno. Zijn records worden gedraaid door onder andere Jeff Mills, Dave Clark en hij laat je feesten zoals de Engelsen doen: zonder grenzen!! Hij haalt zijn inspiratie uit alle hoeken van de wereld en mixt verschillende culturen tot zijn geheel eigen sound. Ga mee op een techno wereldreis met James Ruskin!

Al in zijn tienerjaren begon de jonge Gregor met draaien en producen. Niet geheel onbegrijpelijk dat hij muziek ademt. Hij zoekt grenzen en nieuwe uitdagingen op. Gregor still can’t stop playing, so are you ready to play along?

Yes, wat vrouwelijk schoon achter de draaitafels! Nikki Nice spint de fijnste beats voor je op Solar en maakt haar gigs nóg sterker door eigen live elementen in te zetten, van piano’s tot violen. Niet alleen met haar beats, maar ook met haar looks laat ze menig mannenhart sneller kloppen en dat zorgt voor flink wat uitslovers in de crowd die hun (beste?) moves showen op haar beats. Haar opvallende manier van het uitvoeren en de interactie met het publiek verzekert Nikki een onvergetelijke ervaring voor de liefhebbers van dance!

RAUW LAB TOMMIE SUNSHINE

All the way from Brooklyn heeft Joost van Bellen de mooiste bebaarde man van het Noordelijk halfrond voor jullie gestrikt: Tommie Sunshine! Hij werkte samen met grote namen als Felix Da Housecat, Miss Kittin, Marc Romboy,Tomcraft, The Aston Shuffle en James Murphy. Bij zijn opkomst zal de zon gegarandeerd tevoorschijn komen en menig man jaloers zijn baard begluren.

FELIX CARTAL

Felix bewijst dat Canadezen niet de simpele poppetjes uit South Park zijn zoals wij ze kennen. Deze Canadees tekende bij Dim Mak Records en is niet meer te stoppen! Twee full length albums en een wereldtour lagen voor hem in het verschiet, iets waar hij alleen maar over had durven dromen. Mis dit Canadese knallende pareltje niet!

OI! MEETS BOYCOTT STARKEY

Tussen de grenzen van grime, dupstep en crunk vind je Starkeys street bass! Hij bewijst dat streets bass zich niet alleen verspreidt over de UK maar ook over Amerika en ons prachtige polderlandje! Raak ook verslingerd aan zijn te gekke street bass, ga ‘m vandaag checken bij OI! Meets Boycott!

GUERILLA SPEAKERZ

Guerilla Speakerz is ontstaan door guerilla acties waar ze de sets van dj’s in Amsterdam volledig overnamen. Inmiddels hoeft dit duo de aandacht niet meer af te dwingen maar worden ze ermee overladen. Samen hebben ze een eigen, zeer herkenbare sound neergezet die hun alternatieve muzieksmaak perfect vertolkt. Beinvloed door een vleugje hiphop en een snufje dubstep. Als dat geen muzikale verwennerij is…verwen je oortjes vandaag met Guerilla Speakerz!

ZonDAG 4 AUGUSTUS 2013 Pag 6


ZondAG 4 AUGUSTUS 2013

r e n t r a P v t we

u e i n e z on

Hebben jullie al kennis gemaakt met Xite? Xite is onze nieuwe tv partner. Xite is een zender boordevol muziek met verschillende programma’s zoals chartshows, achter-de-schermen en uiteraard Solar TV! De afgelopen maanden zijn er verschillende afleveringen van Solar TV op Xite uitgezonden. De line up is live bekend gemaakt door verschil

lende artiesten die op Solar staan zoals Gregor Salto, Darko Esser en Sven Hammond Soul. Daarnaast hebben onder andere onze creatief directeur Cindy Pielstroom, Sober Industries en Ladyboyz verschillende Solar geheimpjes verklapt! Dit weekend is Xite ook van de partij. Ze komen namelijk een videoclip opnemen! Wil jij jezelf terug zien in een vette clip op tv? Kom dan langs bij Xite! Iedereen die langskomt kan

meespelen in de videoclip! Zin om over een paar dagen thuis voor de buis Solar 2013 na te beleven? Check dan Xite! Xite is te vinden op de volgende kanalen: UPC digital 23, Ziggo digital 23, KPN iTV 41, Digitenne 27 en Caiway digital 57

Foto: Sara de Bruin

ZonDAG 4 AUGUSTUS 2013 Pag 7


ZondAG 4 AUGUSTUS 2013

la musica

Interview

FEEST DJ RUUD Als iemand nauw verbonden is met Solar Weekend dan is het wel de partysfeermaker der partysfeermakers: FeestDJRuud! In 2010, 2011 en 2012 werd hij uitgenodigd door Vage Gasten om op Solar Weekend een bescheiden feestje neer te zetten. Compleet mislukt. Het werd een feestelijke, chaotische bende waar de aanwezigen regelmatig met een grote grijns aan terug denken. Vorig jaar flikte hij het weer op de Vage Gasten-stage die letterlijk afgebroken werd. Opblaasboten kabbelden op de beat over de feestende menigte heen terwijl opblaasdieren angstig naar hun uitzinnige baasjes keken een 2de gig bij Biki90 werd afgelast in verband met de angst voor totale ravage. We durven niet meer te denken een aan Solar zonder FeestDJRuud! MAARRR….WAAR IS HET ALLEMAAL BEGONNEN MET DEZE ZUIDELIJKE JONGEN? VOORDAT JE ONS VERTELDE WAAR HET FEESTJE IS BOUWDE JE ZELF MEE AAN HET FEESTJE. WAT DEED JE DESTIJDS VOOR SOLAR?

“Na een afstudeerstage in 2009 ben ik eigenlijk doorgerold in de zomer om vervolgens niet meer weg te gaan bij Extrema. Ik heb daar vervolgens tot begin 2012 gewerkt en mij voornamelijk bezig gehouden met alle creatieve projecten tijdens het Solar Weekend Festival en deels ook voor Extrema Outdoor Nederland, België en Noorwegen.”

WAT ZIJN DE NOSTALGISCHE MOMENTJES DIE JE MIST NU JE ER NIET MEER WERKT?

waar ik voor stond, dus kwamen er meer aanvragen binnen en kon ik in het najaar deels mijn baan opzeggen. “Lollie” was toen al bij een stukje harde kern bekend en toen die vervolgens in januari van 2012 uitkwam, kon ik mij volledig richten op FeestDJRuud.”

SINDSDIEN LUIDT ELKE EERSTE MAANDAG VAN DE MAAND OM STIPT 12:00 UUR HET PARDIEALARRRRRRM! AL LANGS DE BURGERLIJKE STAND GEWEEST OM JE VOORNAAM TE LATEN VERANDEREN IN FEEST? “Helaas zijn die altijd dicht als ik eenmaal wakker ben.”

ONDERTUSSEN BEN JE OOK NOG EENS BEZIG MET EEN ZOMERTOUR IN ONDER ANDERE SPANJE, BULGARIJE, GRIEKENLAND, TURKIJE. AL EEN PENSIOENDATUM GEPLAND?

“Het is voor mij echt een uit de hand gelopen hobby, maar ook weer zo dat het nu keihard “Totaal uit de hand lopende spontane borrels op een donderdagmiddag, werken is. Mensen zien je eigenlijk alleen in het weekend op een podium, maar zien niet de maar ook dat het meer zijn dan collega’s en je buiten kantooruren achterkant waar ik met een team van mensen werk om dit allemaal gaande te houden. Zo komt elkaar ook vaak zag.” er in het najaar een tour aan onder de naam “Knaltival”. Een eigen concept waar ik onder andere ook bij Extrema Outdoor een stage heb gehost. ONDERTUSSEN BOUWDE JE AL LANGERE TIJD ZELF Zolang ik er de energie en plezier uit kan halen zoals ik dat altijd heb gedaan, dan ligt die FEESTJES ACHTER DE DRAAITAFEL. WAT WAS JE pensioen datum nog ver in het vooruitzicht.”

EERSTE DRAAI ERVARING?

“Dat moet ergens tussen de preivelden van Belfeld zijn geweest rond het HET THEMA VAN SOLAR DIT JAAR IS HET EXPERIMENT. WAT IS JOUW jaar 2000. Ik ben toen met mijn broer aan een drive-in show begonnen BESTE OF SLECHTST GELUKTE EXPERIMENT? waarmee we de hele regio hebben afgereisd.” “Eigenlijk is elk optreden een experiment. Lukken de trucjes, slaat de muziek aan, doet de confetti het op tijd? Ik heb een costum made confettigun en de eerste versie heeft mij toen nogal wat blauwe plekke opgeleverd. Ook het crowdsurfen in een boot is altijd weer een BREDA KON BACK IN THE DAYS REGELMATIG allesomvattende levensvraag of ik er zonder kleer scheuren vanaf kom. Dus soms gaat die eer GENIETEN VAN ‘NUDYRUDY’ IN HET WALKABOUT naar iemand uit het publiek :)”

CAFÉ. NOG MEER GOEDE ARTIESTENNAMEN GEHAD?

“Hahaha, kijk ik heb draaien altijd als hobby gehad en vooral gedaan omdat ik er enorm veel plezier aan had en nog steeds heb. Die naam kwam ook uit een geintje en heb ik toen aangehouden. Hetzelfde geldt voor FeestDJRuud en dat die hobby en deels grap nu een fulltime job is geworden, maakt het allemaal nog mooier.”

UITEINDELIJK WERD HET FEESTDJRUUD EN STOND JE OPEENS ACHTER DE DRAAITAFELS BIJ SOLAR MET EEN KNALLER VAN EEN HIT ‘GAS OP DIE LOLLIE’. WAT IS VOOR JOU HET MOMENT GEWEEST DAT JE BESLOOT FULLTIME TE GAAN DRAAIEN? “Het is toch wel de gig op Solar 2011 geweest die dit teweeg heeft gebracht. We hadden met een eigen camera wat beelden geschoten en meteen de dag erna een ruwe montage online gezet. Dat filmpje werd uiteindelijk enorm veel gedeeld en kwam terug in recensies over het festival. Alles waar ik toen nog over aan het onderhandelen was, kon opeens heel snel bevestigd worden. Het werd voor mensen duidelijk

EN JE FAVORIETE SOLAR MOMENT?

“De afterparty van 2010. Geen enkel feest heeft dit overtroffen. De afterparty was toen voor iedereen die had meegewerkt aan het festival. 800 man in de “Schlagerstube” waar eigenlijk 400 man inpassen. De bar was open en waar je nu confetti tijdens mijn optredens ziet, was het daar aan een stuk door de baco’s en bier dat door de lucht vloog. Ik heb na afloop mijn cd map kunnen weggooien en door de cd-spelers te kantelen kon je weer een glas vullen, later bleek die set het gewoon nog te doen.”

NU STA JE VOOR DE VIERDE KEER OP SOLAR EN DIT JAAR GEWOON DIK OP DE MAINSTAGE!! NOG SPECIALE VERRASSINGEN IN PETTO?

“Ik ben bang dat het helemaal nergens meer over zal gaan. Afgelopen maanden zijn er wat nieuwe pardietrics in de maak gegaan die op Solar voor het eerst het daglicht gaan zien. Daarnaast zal “Erik de Pleh” er in elk geval met z’n hele familie zijn en is er een vrachtschip met confetti onderweg.” Dussss…..staat je opblaashuisdier op knappen en verdient ‘ie wel een blokje om? Met z’n allen in de polonaise met je opblaasbeesten & -boten richting de mainstage vandaag om te knallen bij FeestDJRuud vanaf 18:45 uur!! DIT WIL JE NIET MISSSUHHH!!

ZonDAG 4 AUGUSTUS 2013 Pag 8


nAChTVeRMAAK 14 september

RARA AVeS

10 augustus + 7 september

Je favoriete electro/techno avond met de vetste visuals!

heibel!

Gratis maandelijks opstootje met lokale dj’s!

14 september

ClUb MTV

De eerste club MTV in Eindhoven, met Partysquad + FeestdjRuud + meer!

De dikste dubstep avond komt na je zomervakantie keihard terug!

SAW 24 augustus

27 september

SUOnO CUlTURe Bart Skils is te gast op deze diepe techno avond!

5 oktober

bReeK

De hardste drum n bass avond van Brabant nodigt Dillinja uit! De langharige opvolger van campingdisco

MATJeSDiSCO 30 november

Het fijnste urban feestje van Los Eindjeles!

RAUW & lAUW 23 november

ZonDAG 4 AUGUSTUS 2013 www.effenaar.nl voor ons complete programma

Pag 9


ZondAG 4 AUGUSTUS 2013

sol’artistique

f ie t a e r c s t h ig l h Hig BOUWJAAR ’84 + FAYST + POETRY CIRCLE Dit jaar verwezenlijken we een droom van onze creatief leider Cindy. We hebben voor het eerst een internationaal samenwerkingsproject! Bouwjaar ‘84 zal gedurende het festival samen met de Poetry Circle uit Amsterdam en FAYST kunst-collectief uit Berlijn in de dome in de theater area, voorstellingen verzorgen. Artificial Happinness Artificial Happiness van Nepco is een bont gezelschap van muzikanten, performers en kostuumontwerpers; samen maken we muziektheater. Dromerige en vervreemdende klanken worden afgewisseld met voodoopunk: soms klinken we lief, maar af en toe ook heel dreigend. Onze wereld wordt bevolkt door de meest extravagante verschijningen, zoals levensgrote woestijnvossen, veelkleurige amfibieën, dansende vissen en andere sprookjesdieren. Geïnspireerd door films als The Holy Mountain, Alice in Wonderland en Star Wars nemen we het publiek mee naar ons parallel universum van lichte duisternis en vage liefde… Special guest: Eaglemen.

Touched by Art Deze man komt special uit Ibiza om mensen aan te sporen om vrolijkheid en plezier te beleven in het moment, Richart Llover. Vroeger was hij een kantoormedewerker. Hij werkte in pak voor een topbedrijf. In 2010 nam zijn leven een onverwachte wending. Het leidde tot een reis van ontdekking die uitmondde in het initiatief ‘Touched by Art’. Met zijn creatieve initiatief ‘Touched by Art’ beschildert hij donkere kleding van bezoekers met zeven kleuren die representatief zijn voor de zeven energiepunten in het menselijk lichaam. Hij nodigt jullie uit om langs te komen en deel te nemen aan Llovers: The Talk Show en je donkere kleding te laten opvrolijken! Foto’s: Max Kneefel

HOUSE OF HOUSE | BY GEEN GEZICHT De House of House is dit jaar ontworpen en gebouwd door Geen Gezicht. Dit collectief wist voorgaande jaren hoge ogen te gooien door de onorthodoxe manier van ontwerpen. Denk aan de Secret Solar Stage van afgelopen jaar en het kleurrijke, drijvende, podium uit 2011. Dit jaar heeft deze groep de HoH om weten te toveren in een life-size Dollhouse, dat dit weekend zal worden bewoond door een zeer excentrieke familie, samen met de meest toonaangevende DJ’s uit de House-scene. Big Brother meets The Sims. Het huis staat overigens ook te koop, dus een rondleiding van de makelaar voor geïnteresseerden is geen enkel probleem. Let wel, er gebeuren genoeg freaky dingen in dit huis. Hoe dan ook, je bent bij deze uitgenodigd een kijkje te komen nemen en te genieten van de lekkere muziek.

ZonDAG 4 AUGUSTUS 2013 Pag 10


ZonDAG 4 AUGUSTUS 2013 Pag 11


ZondAG 4 AUGUSTUS 2013

Knalgroene energie Afgelopen donderdag gaf geoloog Olaf Schuiling een lezing op Solar. Deze lezing ging over zijn idee ‘Knalgroene Energie’. Olaf heeft in veel landen gewerkt als geoloog. Hij begon als student in een Duitse zinkmijn, heeft meegedaan aan een spannende expeditie in een onderzeeboot van de Nederlandse Marine en onder andere bij de Turkse Geologische dienst gewerkt. Langzaam begon Olaf zich steeds meer te interesseren in milieuproblematiek. Hij zocht oplossingen in de dezelfde processen die in de natuur optreden. Zijn idee kreeg al bijna 50 jaar geleden vorm toen hij een artikel publiceerde over de grote hoeveelheid energie die vrijkomt als het gesteente ‘olivijn’ reageert met zeewater. Toen bedacht hij zich echter niet dat dit ook nuttig zou kunnen zijn voor de bestrijding van het klimaatprobleem. Op 81-jarige leeftijd zag hij opeens de connectie en vormde zich een idee over een onuitputtelijke nieuwe energiebron die veel CO2 vastlegt. Een idee die hij met zekere huiver ontving en waar hij nog steeds onzeker over is. Maar mocht het idee werken, dan kan het de klimaatproblematiek ingrijpend veranderen. Hij schreef zich met dit idee in voor een wedstrijd die zoekt naar de beste oplossing om 1 miljard ton CO2 uit de atmosfeer te halen. Olafs idee is uit ruim 2600 ingediende voorstellen geselecteerd en behoort nu tot de elf finalisten. Zijn idee draait om het mineraal ‘olivijn’. Olaf legt uit: ‘De aarde bestaat voor een groot deel uit het mineraal olivijn. Olivijn komt in heel veel landen voor in grote massieven. Het gesteente reageert met CO2 en water waardoor het snel verweert als het aan het aardoppervlak ligt. Het wordt dan serpentijn (een soort kleimineraal) en magnesiet, vergelijkbaar met gebrande kalk. Het maken van een baksteen vanuit klei kost een hoop energie. De baksteen moet namelijk lang worden gebakken. Als je van de baksteen weer klei maakt komt al deze energie weer vrij. Dit geldt ook voor gebrande kalk. Maar deze reactie gaat zo langzaam dat die warmte al lang weer aan de omgeving is afgegeven voordat wij er iets mee kunnen.’

Maar deze 81-jarige durft out-of-the-box te denken! ‘Stel dat we een flink volume olivijnzand heel goed zouden isoleren. De warmte die vrijkomt hoopt zich op binnen die massa. Hoe warmer het wordt, hoe sneller de reactie gaat. We kunnen water en CO2 toevoegen aan het olivijnzand via geperforeerde buizen. Hoe dat in het echt werkt? Niet zo ver hier vandaan, tussen Keulen en Aken, ligt een enorme bruinkoolmijn. Hij is 550 meter diep en op de bodem wordt een laag bruinkool van 30 meter dik gewonnen. Terwijl aan de voorkant die bruinkool wordt afgegraven gooien ze de mijn aan de achterkant weer dicht met alle grond die ze eerst uitgegraven hebben. Zo beweegt de mijn heel langzaam door het landschap. Als we die mijn nou eens niet dichtgooien met de uitgegraven grond, maar voor de onderste helft vullen met olivijnzand en daarop pas de uitgegraven grond. Gesteentes zijn hele goede isolatoren (ga maar eens in een grot voelen, het hele jaar door dezelfde temperatuur, warm in de winter en koel in de zomer). We hebben in dat olivijnzand eerst een stelsel van geperforeerde buizen aangebracht, waarmee we stoom en warme CO2 in de olivijn persen. De reactie komt op gang, en het olivijnzand wordt steeds warmer totdat het de moeite waard wordt om die energie te winnen. 250 meter olivijn produceert veel meer warmte dan 30 meter bruinkool. Voor zo’n olivijncentrale zijn we niet afhankelijk van een bruinkoolmijn. Iedere dagbouw mijn die diep genoeg is kan daar voor dienen. Zou het werken? Dat weten we nog niet. Maar als we het niet proberen, zullen we het nooit weten. Het vereist een nieuwe vorm van engineering maar dat is geen argument om het niet te doen. Als we iedere vorm van innovatie zouden afwijzen, dan hadden we nog steeds geen stoommachines.’ Het idee is daar maar dat is slechts het begin. Er zal volgens Olaf moeten worden nagegaan of het idee in de praktijk ook daadwerkelijk werkt. Er bestaat natuurlijk altijd een kans op mogelijke mislukking of onverwachte technische problemen. Desalniettemin is het een idee dat het overwegen waard is en aanspoort tot oplossingen voor het klimaatprobleem die dicht bij de natuur liggen.

Foto: Derek Vonk

ZonDAG 4 AUGUSTUS 2013 Pag 12


ZondAG 4 AUGUSTUS 2013

r e t a e Th

Even voetjes van de vloer en wat Solar cultuur opsnuiven, hé lekkerrr! Laat je meevoeren, verrassen, verblijden en inspireren in het Theater. Een greep uit het heerlijke assortiment. Margriet

Kiki Schippers Kiki Schippers be schikt over een theatrale prés ence, waarin zij tegelijkertijd én charmant onhandig maar oo k sterk en zelfbewust is.. Kiki stond in februari 2013 in de finale van het Leids Cabaret Festival. Op Solar perform t zij met een show genaamd ‘D agvrienden’.

Poetry cir

cle nowhe

re Een groep gepassione erde, schrijvend e artiesten die experimen teren met d e grenzen va n performa nce poëzie en st orytelling. Zij geven verscheide ne worksho ps op theater, sch rijvend, vis ual art, fotografie e n muziek g ebied.

enbode

van Duijv

eisje een jong m Er was eens… an Leiden dat v in de buurt iegel t voor de sp dag en nach rs o b tel: as met een te vinden w n, maar e te kamme n. niet om me ls microfoo fungerend a a m m u et S n is Margri t e h p o Ondertusse afgestudeerd orgt Cum Laude rz e ar v rium. Dit ja conservato show in de zz a J eldige . zij een gew theaterarea

Knitpit Een breihoek met ee n paar lekkere banken en waar iedereen kan ler en breien. Niemand hoeft iets af te maken, ma ar als iedereen een stu kje doet, kan hier een kleed va n gemaakt worden vo or een goed doel.

Vistazo kend om Theater Vistazo staat be els met tak ek hun straattheater sp uigen ert vo grote mobiele stalen del gia Ma s. en unieke kostuum ur Vu e ch gis Fuego oftewel Het Ma dit die s tie uc is één van hun prod ten. jaar naar Solar zal afslui

Foodcode

Artificial Happiness, Nepco

Bij Foodcode kan je experimenteren met een broodje kaas of hamburger. Niet door het op te eten maar door het te laten spreken. Door food aan te sluiten op een bepaalde manier kunnen we food, muziek laten maken. Je klinkt met een vinger op het eten en er komt geluid uit. Kauwgom, halve hamburger, popcorn? Het kan allemaal.

Artificial Happiness van Nepco is een bont gezelschap van muzikanten, performers en kostuumontwerpers; samen maken we muziektheater. Dromerige en vervreemdende klanken worden afgewisseld met voodoo-punk: soms klinken we lief, maar af en toe ook heel dreigend. Onze wereld wordt bevolkt door de meest extravagante verschijningen, zoals levensgrote woestijnvossen, veelkleurige amfibieën, dansende vissen en andere sprookjesdieren. Geïnspireerd door films als The Holy Mountain, Alice in Wonderland en Star Wars nemen we het publiek mee naar ons parallele universum van lichte duisternis en vage liefde… Special guest: Eaglemen.

Flow performing arts Flow Performing Arts is een fusion company met 13 professionele dansers en muzikanten die gespecialiseerd zijn in verschillende dans en muziekstijlen. In de zomer gaan ze samenwerken met de Nafsi Acrobats uit Kenia. Dit jaar willen we het experiment uitbreiden en kijken of we het thema kracht en lenigheid kunnen uitwerken tot een prachtige show met verschillende acts. Sound Illusion Cube Sound Cube is een installatie die mensen test of zij gedesoriënteerd raken door het gebruik van ronddraaiend geluid in combinatie met lichaamsbeweging. Namelijk door geblinddoekt in een stoel te gaan zitten die daarna beweegt in combinatie met ronddraaiend geluid. Uit tests is voorgekomen dat de Sound Illustration Cube werkt en dat mensen gedesoriënteerd raken door geluid en beweging.

We love 2 sweat Hoe overleef je een Dixi toiletbezoek zonder je nieuwe outfit te verknallen en je bier in je glas te houden? Als je mee op reis gaat met Dixi Air, leren de stewardessen hoe je het beste een Dixi kan overleven op een festival. De vlucht duurt 2.27 min. Huize Marie Fleur Het oude spelletje doen, durf of de waarheid gestoken in een geheel nieuw en onwijs leuk jasje. Een hedendaagse vorm met een unieke twist.

ZonDAG 4 AUGUSTUS 2013 Pag 13


ZonDAG 4 AUGUSTUS 2013 Pag 14


ZonDAG 4 AUGUSTUS 2013 Pag 15


ZondAG 4 AUGUSTUS 2013

sol’artistique

ZonDAG 4 AUGUSTUS 2013 Pag 16


ZondAG 4 AUGUSTUS 2013

sol’artistique

Ze zei JA!

gra

Foto

olijn

arj fie: M

va

eefe

ax kn

k, M n Dij

an

oegm

a Kr l, Kir

ZonDAG 4 AUGUSTUS 2013 Pag 17


ZondAG 4 AUGUSTUS 2013

lokaal nieuws

Interview Crea-Tee Van harrrrrte gefeliciteerd met het winnen van de CreaTee contest!! Jouw creatieve design is nu een van de twee officiële Solar-tees! Dat moet wel een te gek gevoel geven om te weten dat iedereen nu in een shirt met jouw design kan rondlopen? “Ja, een te gek gevoel!” Wie zou je het liefste zien rondlopen in jouw shirt op Solar? “Als een van de DJ’s het t-shirt zou dragen tijdens zijn set zou dat wel top zijn.” Zin in Parijs? “Absoluut! Tripje naar Parijs is altijd leuk maar het bezoek aan Eleven Paris maakt het natuurlijk helemaal super.” Wat hoop je te halen uit het bezoek bij de hoofddesigner van Eleven Paris? “De Crea-Tee is het eerste shirt wat ik ontworpen heb en dat bevalt wel. Heel gaaf dat ik dan gelijk de kans krijg om met de hoofddesigner van Eleven Paris te praten. Wat ik er precies van ga leren weet ik nog niet maar ik ga er hoe dan ook inspiratie uit halen.”

Heb je nog meer ambities als designer? “Die heb ik wel ja, nu ik afgestudeerd ben wil ik als freelance designer aan de slag. Het winnen van de Cea-Tee contest helpt dan echt wel.” Waar heb/wil je jouw 500 euro shop tegoed aan uitgegeven bij Men at Work? “Ik weet het nog niet zeker... maar ik denk aan kleren ;)” Je was duidelijk geïnspireerd door het experiment voor je design. Wat is het gekste experiment dat je zelf ooit hebt uitgehaald? “Dat vind ik echt ‘n moeilijke... Ik sta eigenlijk voor alles open en in mijn werk expirimenteer ik constant... Laat ik anders heel zoetjes zeggen; het leven is een groot experiment! Waarom moeten Solarbezoeker jouw shirtje kopen? Ze moeten natuurlijk niks. Laat ze maar vooral ‘n goed feeske hebben en als ze dan mijn shirt meenemen als herinnering aan een top Solar ben ik happy.”

Al lastig gevallen voor andere designklussen? “Redelijk, maar ik ben net afgestudeerd aan de Maastricht Academy for Fine Arts and Design. Dus ik heb me voornamelijk geconcentreerd op het eindexamen.”

ZonDAG 4 AUGUSTUS 2013 Pag 18


THE OFFICIAL ELEVENPARIS SOLAR WEEKEND TEE

€19,99 OP=OP

The elevenparis official solar weekend tee VIND je op de menatwork stand (middendorp)!

ZonDAG 4 AUGUSTUS 2013 Pag 19


ZondAG 4 AUGUSTUS 2013

programma zo.

ZonDAG 4 AUGUSTUS 2013 Pag 20


WITH LOV E...

AUGUSTUS 2013E Q U E K O RZonDAG T I N4 G SCH VA N

DE

LEUKSTE

20%

S I E R A D E N W E B S H O P VA N

NEDERLAND!

KORTING OP IEDERE BESTELLING!

CODE: SOLAR -

GELDIG T/M 30-10-13

N I E T G E L D I G I N C O M B I N AT I E M E T A N D E R E AC T I E S / A A N B I E D I N G E N

Pag 21


ZondAG 4 AUGUSTUS 2013

lokaal nieuws

GOEDE DOELEN! Y’ABAL HANDICRAFTS Dit weekend kan je met Y’abel (Re)creation oude festivaltassen versieren voor vijf euro. De opbrengst gaat naar ontwerpers in ontwikkelingslanden. Hoop doet leven, want hoop doet weven - dat is waar Y’abal Handicrafts voor staat. Y’abal betekent dan ook “hoop” in een Maya-taal. Y’abal Handicrafts biedt hoop op een duurzamer bestaan voor Maya-vrouwen en hun gezinnen op het Guatemalteekse platteland. Daarbij richt Y’abal Handicrafts zich op een ritueel onderdeel van hun dagelijkse leven: hun weefkunst. Door in nauwe samenwerking met de weefsters producten te ontwikkelen die een brug slaan tussen de Maya-traditie en westerse trend en deze producten voor een eerlijke prijs te verkopen biedt Y’abal Handicrafts een welkome bron van inkomsten voor de producenten. Y’abal Handicrafts promoot een eeuwenoude traditie die door massaproductie dreigt te verdwijnen. Y’abal Handicrafts leert deze vrouwen weer trots te zijn op hun afkomst en cultuur. En brengt Y’abal Handicrafts een stukje Guatemalteekse kleur naar Nederland. Kortom: zowel hier als daar een mooier bestaan!

A BEAUTIFUL STORY

Tijdens Solar kom je vast de sieraden tegen van A Beautiful Story. Speciaal voor Solar is een exclusief VIP armbandje gemaakt. Achter A Beautiful Story gaat een wereld aan verhalen schuil. Alle sieraden worden namelijk gemaakt in Nepal, een klein landje bekend van de hoge Himalaya bergen. Nepal is een erg arm land, veel mensen hebben geen werk. A Beautiful Story werkt met vrouwen die voorheen hun hand moesten op houden bij hun familie om rond te komen. Elke maker heeft zijn eigen verhaal. Neem bijvoorbeeld Anu, ze is 21 jaar oud. Omdat er in haar gezin meerdere kinderen waren, mocht zij niet studeren. Het geld wordt als eerste geïnvesteerd in jongens. Meisjes worden later uitgehuwelijkt en zijn vanuit dat oogpunt minder interessant. Anu werkt nu bij Beads for Life en verdiend haar eigen geld waarmee ze haar studie betaalt! Elk juweeltje is 100% handmade en natuurlijk ook helemaal fair trade geproduceerd. De stijl wordt gekenmerkt door een boho chique, Ibiza look.

SJORS & SJIMMIE

De gebroeders Piet en Hugo van Rooij zijn Sjors & Sjimmie samen staan ze achter de knoppen van hun eigen onvervalste discoshow. Met hun show hebben ze inmiddels op talloze feesten gestaan. Maar deze heren dragen naast het feestgedruis ook de Eindhovense daklozen en kansarme jongeren een warm hart toe. Zij runnen Stichting (Z)onderdak. Een stichting die zich inzet voor daklozen en kansarme jongeren in de stad Eindhoven. Ieder jaar geven zij in de winter slaapzakken weg aan de daklozen in Eindhoven en proberen ze onderdak te regelen. Geef Sjors & Sjimmie dus een extra warm applaus tijdens hun spetterende show!

ZonDAG 4 AUGUSTUS 2013 Pag 22


ZondAG 4 AUGUSTUS 2013

lokaal nieuws

LOVE YOUR TENT! Love Your Tent was al te vinden op Tomorrowland, Melt!, Sziget, Glastonbury, maar staat nu ook op de Solar Strandcamping! Misschien heb je ze al voorbij zien komen met de unieke ‘Love Your Tent Solar’-design die je op je tent kan laten spuiten. Love Your Tent is een organisatie die ernaar streeft om achtergelaten tent-’weesjes’ uit het festivalbeeld te verdringen. Na een festival wordt gemiddeld 1 op de 5 tenten achtergelaten. Deze tenten kunnen niet gerecycled worden en goede doelen accepteren ze niet. De tentjes leveren extra opruimkosten op voor de organisatie en gaan rechtstreeks naar de vuilstort. Zonde van het geld en de tenten! Na weekend lang trouwe dienst laat je ‘m toch niet zomaar achter? Love Your Tent! Neem ‘m mee en maak er je trouwe festivalmaatje van! Laat je tent versieren met het unieke ‘Love Your Tent Solar’-design. Het Love Your Tent-team loopt rond op de camping om dit unieke design op jouw tent te spuiten. Toon liefde voor je tent & Solar!! LOVE YOUR TENT - TAKE IT HOME!

Foto: M

arissa

van Ro

on

ZonDAG 4 AUGUSTUS 2013 Pag 23


ZondAG 4 AUGUSTUS 2013

lokaal nieuws

U O J R A L SO t heeft iemand een liefdesbericht

wee Wie er nog meer van jou houd? Wie

Allerliefste Sophie, We hebben al een paar geweldige Solar weekendjes meegemaakt. Ik hou nog steeds net zo veel van je als de eerste keer (Solar ;) ). Je bent mijn moppietijgerkoekje, maar dat weet je natuurlijk wel.  x Thijs  Lieve gekke mooie LIZA,  Alles maken we met elkaar mee, nu staan we weer de knallen op SOLAR en erna gaan we gelijk door met onze ROADTRIP! We gaan GENIETEN, je bent m’n ALLERBESTE VRIENDIN, houvanjou X LIZZ Niqster, jij bent het Driehoekige hartje in m’n leven. Kusje, Daffie beebé Je hebt me betoverd, met die ogen en je lach. Mijn hartje veroverd, sinds het moment dat ik je zag. Kiki <3 Denny Mijn allerbeste, leukste, knapste, beste vriendin ben jij Suus! Een echte vriendin blijft bij je, door dik en dun! Omdat ik van je hou, een lief berichtje voor jou! Kratje kut! Spermacontainer! Jij bent mijn persoonlijke entertainer! Voor altijd <3, je soulsister, Diona!  Lieve Lynn, Al sinds 21-11-2010 genieten we samen van ons leven. Lekker samen feesten en gek doen. Ik geniet er nog elke dag van! Heel veel liefde, Jasper Lieve Adin,  Jammer genoeg zien we elkaar te weinig maar zit het altijd goed tussen ons! De Solarknuffels komen eraan! 141jr <3 Sot Lieve Inga,  Omdat je het allerliefste zusje bent! Wil je met mij een ontzettend tof feestje bouwen? Hou van jou!  X Des  Richelle, Ik hou ontzettend veel van je! Kusjes, Dana <3 Liefste erwt,  Nu ruim 2 jaar geleden in Solar style het huwelijksbootje ingestapt!  Jij bent het begin, het midden en het einde...  Xxx batboot  Lieve Loes,  Dit weekend zijn we exact een jaar gekke lieve vriendinnen van elkaar! Bedankt dat je mij naar Solar hebt meegenomen om dit te vieren!Laten we vorig jaar overtreffen en er een onwijs te gek weekend van maken! Love You! you are Awesome! xoxoxo Melis

Lieve snoes, Ik vind jou lief... xoxo poes Lieve Merel, De koffie smaakt toch echt minder goed als je er niet bent. Daarom ben ik zo blij dat wij hier samen zijn! Je bent mijn poepie! Kus Liza Daaag lieve pikken (Chiaartje & Marlijn) Daar zijn we weer, met ons tentje op Solar!! We gaan er weer een top feestje van maken, ben blij dat ik dit weer met jullie mag doen!! Dikke kus Rachèl  Lieve Lisa Voschje, ik wens jou heel veel plezier samen met Lando op dit mooie avontuur maaaaaar: ik ga je zo erg missen! Hou van jou vriendinnetje, en nu? SOLAR! xx Megan Precies anderhalf jaar samen en nog steeds mijn schatje! Samen rocken we Solar 2013!  Love you Mariska! Joep Allerliefste Sanne, Wat is het geweldig om samen met jou en je vriendinnen hier te zijn! Ik wil je bedanken voor alles wat je voor me doet! Je bent de liefste en ik hoop dat we nog heel lang van elkaar mogen genieten! Ik houd van jou!  Liefs, je vriendinnetje, Roos Slapen in een tent, muziek om op te zweven. Tijd voor onszelf, even ons eigen leven, leven. Onze meisjes onder de pannen, wij een weekend los. Neem mijn hand, wij vliegen samen, naar een andere kosmos. Lieve Marcel, dank je wel voor dit weekend, okidoki, je meisje.  Hoi lieve Val van me! Alweer onze 2e Solar samen! Laten we die traditie voortzetten en feesten tot aan de rollators ;) Ik hou van jou liefke! XFloor Lieve Mag,  5 jaar samen, op 28 juni 2013 getrouwd.  Een fantastische huwelijksreis gehad en nu sluiten we deze zomer vol liefde af op “ons” festival Solar!  Ik hou van je!  Maarten  Rowin,  You are my soulmate. X Emmy  Fonske, Eindelijk weer eens samen! Op afstuderen, werkeloos zijn en rotbaantjes. Op grootse avonturen, lelijke foto’s en lachsalvo’s. Op ons! X Billy

voor jou!

Voor Sandra Mannelijk geslacht, pas maar op!  Ze hakt elke vent zo in de pan.  Die bril, die wimpers, dat gestaar,  Berg je maar.. 

Lieve Marcel, Ik durf het eigenlijk niet te zeggen, dus dan maar zo: vlinders in mijn buik als ik je zie... Anoniempje uit het Solar-team.

Hierbij gaat al mijn liefde uit naar mijn CONCEPT385 crew & support. Super trots op jullie en ik voel me het rijkste meisje met jullie in mijn leven. Kortom: Alleen maar LIEFDE! X Kimberley P.s. special shout out naar Danielle & Anshell. Kom je haar eens tegen, Ben dan niet verlegen.  Knipoog lachend terug naar haar,  Dan ontwijk je elk gevaar ;)..  X Maartje  Lieve chrisje,  Al een jaar delen we lief, leed en bed, geen tent is ons te gek, op de grond, een matje of gewoon de hele nacht door! Jij bent mijn favoriete party-partner! Dat we nog lang samen feestjes mogen vieren!  Dikke kus, je pp!  Lieve Leon, wat fijn om weer met jou hier te zijn. We zien elkaar niet vaak dus moeten we genieten van onze tijd samen ;-).  Proost en op een goed weekend. Leroy. Lieve Vic, Laar, Lat en Daan; ik hou super veel van jullie en jullie zijn m’n allerbeste maatjes!! Solar weekend wordt een en al genieten! Hele dikke knuffels!!! Xx kus Sterre  Jij bent mijn LOML (Love Of My Life)!  XXX Kleine panda  Lief Elihoofd, Moppietijgers en Moppiekoekjes, Wat is het fijn om dit jaar weer onze liefde te vieren in Solarfrika! Ik hou van jullie <3 Liefs, Lilpilinderbil! Lief Jelledier, Al meer dan een jaar mijn bron van plezier. Precies een jaar geleden vroeg je mij tot jouw meisje, ondertussen ben ik gepromoveerd tot jouw sappige ijsje. Bij deze verleng ik ons jaarcontract, opdat dit jaar net zo mooi uitpakt. Als lopen liegen was, dan fietsen moederdag. Zwavelstokjes. Mijn lekkere chocodippie! -x- Tu Guapa

ZonDAG 4 AUGUSTUS 2013 Pag 24


OP HET

HOU JIJ JE HOOFD KOEL?

ZonDAG 4 WATERPISTOLENGEVECHT AUGUSTUS 2013 KOM NAAR HET GROTE Pag 25 OP ZONDAG ! 12:00U OP HET STRANDJE


ZondAG 4 AUGUSTUS 2013

lokaal nieuws

hieper-de-people! Hieper de p ieperrrr voo r de volgend Van harte p e Solar peop roficiatte-gef le!! elici-super-t knaller van eerd! Maak een Solarfee er een stje van!

HOERA

4 aug

HOERA

Gerard van der Velden Barack Obama Renout van Oijen Thijs Mennen Joep Verschueren Kay van Amerongen Martijn Driessen Jordi van den Bergh Roy Dekkers Susanna Albizzai Don Burhenne Yadira Toorians

HOERA

Go Shorty, it’s your birthday! Je leven is te mooi om maar één keer per jaar te vieren. Doe daarom je verjaardag “dunnetjes” over op Solarweekend dit jaar. Ons ‘Go Short y, it’s your birthday’ team staat klaar om jou een onvergetelijk kinderfe estje te verzorgen. Je be nt tenslotte nooit te oud om jong te zijn. Je hoeft je zwemspullen niet mee te nemen en je wordt niet thuis gebrac ht. Hiep Hiep HOER A

d!

in K r a l So

en wel e Solar r e d 7 wer : een s 200 e geboren er braken u t s u oed aug indj zij Op 12 ijzonder k n van de m er beviel ert e e b a heel ! De vliez iet veel l e Solar G ast k v e N i l j . kind camping e zoon: N ar oud! A g a e e i j j t op d n prach hij 6 een keer e ordt van e it jaar w e! Kom je n? D e k man. iteerd Ni Solar vier c i gefel feestje op r kinde

Annelise! Gefeliciteerd mijn lieve , mooie Annelise met jouw verja ardag. We gaan het samen vie ren in Barcelona met een mo oi feestje! Kus Michiel

ZonDAG 4 AUGUSTUS 2013 Pag 26


ZondAG 4 AUGUSTUS 2013

lokaal nieuws

Doe-het-zelf-experimentjes! Haal de experimentele kant in je naar boven en ga aan de slag met deze easy-peasy doe-het-zelf experimentjes! Maak zelf een regenboog Het komt niet zo vaak voor dat je een regenboog ziet. En bij een heerlijk Solar zonnetje vinden wij dat een regenboog niet kan missen. Nu doet Moeder Natuur haar eigen ding, dus maken we er gewoon een zelf! Wie weet staat je potje goud klaar aan het einde… Wat heb je nodig? • zonnige dag • lang en hoog glas • wit vel papier • water • 10 minuten Stappen • Vul het glas met water • Zet het glas water zo neer, dat er flink veel zon licht op valt • Wacht tot het water niet meer beweegt • Beweeg het witte velletje papier rondom het glas water en probeer een regen boogje te vangen.

Uitleg

Stappen

Zonlicht en ander wit licht is eigenlijk ‘allekleuren-licht’: alle kleuren zitten er in. Als je alle kleuren tegelijkertijd ziet, zie je dus wit! Water kan al die kleuren uit elkaar trekken, zodat je ze los van elkaar kunt zien. Dan zie je dus een regenboog. Die kun je alleen zien als het licht door het water heen gaat. Zo werkt het met een regenboog ook. Die kun je ook alleen zien als het zonlicht door het regenwater heen gaat. De vorm die het water en dus het glas heeft, bepaalt hoe de kleuren uit elkaar getrokken worden en dus welke vorm de regenboog heeft.

• Neem een pagina uit de krant en raad ieder hoeveel keer je deze kunt vouwen • Vouw de pagina zo vaak mogelijk dubbel Uitleg Het lukt je niet om het papier vaker dan zeven of achter keer dubbel te vouwen, omdat het pakketje papier daarvoor te klein en te dik is geworden. Elke keer dat je vouwt wordt het twee keer zo klein en twee keer zo dik.

Dubbelvouwen Het papier van een krant is dun en je kunt het gemakkelijk dubbelvouwen. Een keer, twee keer, drie keer... Hoe vaak kun jij een krantenpagina dubbelvouwen? Haal je tien keer vouwen? Of vijftig keer? Dit doe je samen met een buddy. Wat heb je nodig? • krant • 10 minuten

Quest festival weetjes 1. Festivalbier wordt niet aangelengd met water. Het is light bier dat niet meer dan 2 tot 3,5 procent alcohol bevat. 2. Vrouwen met rode truitjes kunnen rekenen op meer aanbidders dan dames gehuld in blauw.

drank. Wijn staat op nummer twee. 9. 9 procent van de Chinezen beweert ooit seks te hebben gehad in een vliegtuig, tegenover 2 procent van de mensen wereldwijd.

tuigd dat de partner meestal de ruzie veroorzaakt. 17. Overspelige seks is wilder dan een vrijpartij met je eega. Zo wild soms, dat de man een penisfractuur kan oplopen. Wees gewaarschuwd!

3. Een man die zijn handjes flink uit de mouwen steekt in het huishouden, heeft 18 procent minder seks dan een luie huisman.

10. In alcoholvrij bier zit zo weinig alcohol dat je er 50 van moet drinken om aan de hoeveelheid alcohol van een gewoon biertje te komen.

4. Om zelf een liter alcohol te stoken heb je tussen de 20 en 40 kilo fruit nodig

11. Mannen roddelen evenveel als vrouwen.

19. Het meest gebruikte wachtwoord is 123456. De helft van de Nederlanders verandert zijn wachtwoord nooit,

13. Mensen drinken sneller en meer alcohol als de muziek harder staat.

20. De Nederlandse man doet het niet goed bij de buitenlandse dames. Onze mannen worden klungelig, verlegen en saai gevonden.

5. Mannen gedragen zich vaker kinderlijk dan vrouwen. Sommigen lijden aan het ‘Peter Pan-syndroom’.

6. Japanners worden sneller dronken dan westerlingen omdat ze alcohol op een andere manier verteren

12. Adrenaline heeft dezelfde stimulerende werking als cocaïne.

14. Vrouwen gaan bijna net zo vaak vreemd als mannen.

7. Vrouwen kletskousen? Mannen praten per saldo evenveel. Alleen doet de man het op kantoor, de vrouw thuis.

15. Bij een zaadlozing komt 2 tot 5 milliliter sperma vrij. Dit staat gelijk aan een flinke, volle theelepel.

8. Bier is de meest gedronken alcoholische

16. 66 procent van de mensen is ervan over-

18. Blondines verdienen gemiddeld 7 procent meer dan vrouwen met een andere haarkleur.

ZonDAG 4 AUGUSTUS 2013 Pag 27


ZondAG 4 AUGUSTUS 2013

lokaal nieuws

Hoe overleef je deze laatste dag? Je bent waarschijnlijk al het hele weekend aan het vlammen want oh wat gaan jullie lekker op Solar dit jaar! Iedere dag vol gas genieten en ook deze laatste dag is het tijd om te knallen!! Zit je energielevel al op nul en denk je soms al een je lekkere, warme bedje? Laat die gedachten als sneeuw voor de zon verdwijnen. Met deze Solar survivaltips ben jij ook deze dag niet te stoppen! Onbijt

Foto: Kira Kroegman

Numero uno om je dag goed te beginnen: brandstof voor je uitgebluste lichaam! Hap een broodje, bak pannenkoeken, verorber een hele tros bananen, warm knakworsten op, leeg een doos muesli, knabbel een zak nootjes, slurp een pak melk op, slok een liter koffie achterover en top het af met een lekker sappie. Niks meer op voorraad? Ga langs bij de winkel of maak een heerlijk vers ontbijt klaar met de campingrecepten van Tara (zie de zaterdagkrant) bij Ome Ad zijn minimarkt! Douche Niks wat je beter wakker maakt dan een goede douche! Geen trek om te douchen? Hang je kop onder de kraan, klots water onder je oksels en voeten en je bent semischoon. En semi-schoon is schoon genoeg voor op de zondag. De echte avontuurlijken onder ons kunnen natuurlijk ook een verfrissende duik nemen in de Maasplassen. Vergeet niet na de duik de restjes waterplanten tussen je tenen vandaan te plukken. Waterpistolengevecht Nog steeds niet wakker? De enige, echte, allerlaatste remedie is een mega waterpistolengeuuuveeeccchtt!! Kom met je waterpistool om 12:00 uur naar het campingstrand! Je kan ook ongewapend komen, als je op tijd bent voorzien we je van een waterpistool. Spetteren maaarrr!! Bedwing je lokken Tijd om je look weer bij elkaar te rapen. Geen puf om er zelf moeite voor te doen? Kom langs de toilet- en doucheblokken. Daar staat een heel team van kappers en visagisten voor je klaar om helemaal Solarlicious de dag te starten! Begin op je gemakkie Begin de dag lekker rustig an! Ga niet meteen knallen maar slenter even lekker over de camping, laat je haren wapperen op de pendelboot, neem een overheerlijke cocktail, geniet van een theatervoorstelling en laat je verrassen door de creatieve partijen!

n

sa van Roo

Foto: Maris

En daarnaâ&#x20AC;Ś.knallen!!!!

ZonDAG 4 AUGUSTUS 2013 Pag 28


ZonDAG 4 AUGUSTUS 2013 Pag 29


ZondAG 4 AUGUSTUS 2013

lokaal nieuws

ZonDAG 4 AUGUSTUS 2013 Pag 30


ZondAG 4 AUGUSTUS 2013

lokaal nieuws VOOR IEDEREEN, MAAR DAN OOK ÉCHT IEDEREEN DIE SOLAR WEEKEND FESTIVAL MEDE HEEFT MOGELIJK GEMAAKT:

LOVE ❤ COLOFON KRANT EINDREDACTIE: Sara de Bruin REDACTIE: Sara de Bruin, Teisje van Emmerik, Kimberley Schouten GASTREDACTIE: Tara Verbon VORMGEVING: Xander Liebrechts, Das & Das, Alwin Bohmer, Luc Dirks DISTRIBUTIE: Joost Knuever, Maarten Overwater, Robert Yard TEKENINGEN: Joska van Oosten

SOLAR WEEKEND FESTIVAL PROJECTLEIDING: Pasquinel Meurs PRODUCTIE: Rik Wagemans, Patrick Schiffelers, Bram van Amelsvoort, Merijn van Kruijsbergen CREATIEF: Cindy Pielstroom, Deborah Bronsveld, Ineke van Leeuwen, Nikki Chaneequa Leermakers, Lieke van Bree, Britt de Jeu, Jeroen Woertink, Vyne de Ruyter MUZIEK PROGRAMMERING: Bas Baetsen, Benjamin Smit MARKETING & COMMUNICATIE: Teisje van Emmerik, Joost Knuever, Sara de Bruin, Dennis Behlau , Maarten Overwater DOE ALSOF JE THUIS BENT: Luc Dirks VORMGEVING: Xander Liebrechts CAMPING: Geert Naudts, Shari van Elsen, Bas van Dorland  HORECA: Marc van der Sluis PARTNERSHIPS: Wieteke van Berkom CREW & CROWD SERVICES / OFFICE MANAGEMENT Daniëlle Smeets

an Dijk,

lijn v e: Marjo Fotografi

Max kne

efe

onk l, Derek V

MANAGEMENT: Marcel Mingers, Laura van de Voort, Wendy van de Ruit, Nicole Dillisse, Siem Nozza

ZonDAG 4 AUGUSTUS 2013 Pag 31


Profile for Solar Weekend

Solar Weekend 2013 - Zondag  

Solar Weekend 2013 - Zondag  

Advertisement