Page 1

2013-2014 Eerste graad

Snik- info november

Beste

Wij, leerlingen van het 7de jaar Specialiteitenrestaurant van de hotelschool Kortrijk (Leielandscholen Campus SNIK), hebben een minionderneming opgericht. Hiermee willen we oefenen in ondernemen. Graag willen wij onze kennis met u delen.

We kozen ervoor om een restaurant met de naam Bistro Seven uit te baten. We hebben die naam gekozen omdat we veel met het getal zeven te maken hebben. We zijn met 7 leerlingen en zitten in het zevende jaar. In de loop van dit schooljaar zijn we zeven keer open en serveren 7 gerechten. In ons restaurant kan u genieten van een typisch bistromenu aan de eerlijke prijs van €30. Hierbij kan u een flesje wit of rood drinken, maar ook streekbieren behoren tot de mogelijkheid. In samenwerking met onze peter, Bob Minnekeer bieden we u een glaasje Bowmore 12 single malt Scotch whisky aan bij de koffie. U hebt ook de mogelijkheid om zo’n fles aan te kopen tegen de prijs van €36. Als extra krijgt u dan een authentiek Bowmore whisky glas.

Nieuwsgierig naar het menu en de data? Neem dan zeker een kijkje op onze site www.bistroseven.be of beter nog … reserveer een tafeltje via ons emailadres bistroseven2013@gmail.com. Tot binnenkort! Dries, Yoerie, Maarten, Miguel, Lowie, Tom en Maxim

Wijnbeurs - 16 november De traditionele wijnbeurs, georganiseerd door de leerlingen van 7RD (Restaurantbedrijf en Drankenkennis), is dit jaar aan zijn 10de editie toe. Ze vindt plaats op zaterdag 16 november 2013 van 10.00 tot 18.00 uur. In de loop van de dag kan u traditioneel heel wat wijnen uit verschillende windstreken proeven en aankopen. Tickets aan 8 euro in voorverkoop via www.snik.be of www.hotelschoolkortrijk.be. Ter plaatse betaal je 10 euro, inclusief degustatieglas.


Pagina 2

SNIK-INFO NOVEMBR 2013

Interscolaire zwemontmoeting stad Kortrijk Op woensdagnamiddag 20 november 2013 vindt een zwemwedstrijd voor jongens en meisjes van het secundair onderwijs plaats in het Stedelijk zwembad Magdalena. Start om:

13.30 uur voor het eerste en het tweede jaar. 15.00 uur voor het derde en het vierde jaar. 16.00 uur voor het vijfde en het zesde jaar.

Leerlingen van het eerste en tweede jaar die deelnemen verzamelen om 12.45 uur op school en vertrekken naar het Magdalena zwembad te Kortrijk. Zij kunnen rond 15.00 uur terug naar huis vertrekken. Leerlingen van het derde en vierde jaar die deelnemen verzamelen om 14.30 uur in het Magdalena zwembad te Kortrijk. Zij zullen rond 16.00 uur klaar zijn en terug naar huis kunnen vertrekken. Leerlingen van het vijfde en zesde jaar die deelnemen verzamelen om 15.30 uur in het Magdalena zwembad te Kortrijk. Zij zullen rond 17.00 uur klaar zijn en terug naar huis kunnen vertrekken. Wie wil deelnemen vult het strookje achteraan deze bundel in en dient het maandag 4/11 zelf in bij de sportleerkracht. Dank aan de sportieve deelnemers voor hun inzet en veel succes.

Voorstelling van het oudercomité Onze campus Sint-Niklaas Kortrijk heeft al sinds jaar en dag een goed werkende oudervereniging. Deze wil vooral een antenne zijn voor wat leeft bij ouders met een zoon of dochter op school. Het oudercomité organiseert, in samenwerking met de school, diverse activiteiten waarbij de leerling telkens centraal staat, met andere woorden: ten voordele van uw kind. Zo heeft het oudercomité betonnen banken kunnen aankopen voor de leerlingen dankzij de opbrengst van het ontmoetingsfeest. Het oudercomité bestaat in de eerste plaats uit ouders van leerlingen uit elke graad en uit beide studiegebieden, directie en enkele leerkrachten. De ouders worden eveneens vertegenwoordigd in de schoolraad. Bent u ook geïnteresseerd om uw bijdrage te leveren aan een positief schoolklimaat waar uw kind en uzelf zich goed voelen, aarzel dan niet om deel te nemen aan de vergaderingen en organisaties van het oudercomité! U kan zich inschrijven via het strookje achteraan deze bundel.

Wist u dat … u een korting op sportactiviteiten en studiereizen kan krijgen, als u de schoolrekening voorlegt bij uw mutualiteit. Zeker doen!


Kalendergegevens november 1ste graad

Datum vr

1

za

2

zo

3

ma

4

di

5

wo

6

do

7

vr

8

za

9

zo

10

ma

11

di

12

wo

13

do

14

vr

15

- VM: medisch onderzoek voor 1Bb - Straf- en opdrachtenstudie van 17.15 tot 19.15 uur

za

16

Wijnbeurs van 10.00 tot 18.00 uur

zo

17

ma

18

di

19

wo

20

Interscolaire zwemontmoeting (NM)

do

21

VM: spuitjes tegen baarmoederhalskanker voor meisjes 1ste jaar

vr

22

- VM: medisch onderzoek voor 1Bc - Straf- en opdrachtenstudie van 17.15 tot 19.15 uur

za

23

zo

24

ma

25

di

26

wo

27

do

28

vr

29

za

30

- VM: medisch onderzoek voor 1Ab - Straf- en opdrachtenstudie van 17.15 tot 19.15 uur

Wapenstilstand

- VM: medisch onderzoek voor 1Ba - Straf- en opdrachtenstudie van 17.15 tot 19.15 uur

Week van de smaak


Interscolaire zwemontmoeting Naam:___________________________________________________________________ Klas: _______ wenst deel te nemen aan de interscolaire zwemontmoeting op woensdag 20/11 (namiddag). Duid je keuze aan (1 keuze):

O

50m schoolslag

O

50m rugslag (crawl)

O

50m vrije slag (borstcrawl)

O

aangesloten in een zwemclub, waterballet of waterpoloclub

Strookje afgeven aan je sportleerkracht ten laatste maandag 4/11 datum

handtekening ouder(s)

————————————————————————————————--

Inschrijvingsstrook oudercomité

Mevr./Dhr. _______________________________________________________________________ (naam en voornaam) ouder of voogd van _________________________________________________________________ klas: ____________ wenst lid te worden van het oudercomité. Ik ben bereikbaar op volgend adres:

___________________________________________________________________

Ik ben telefonisch bereikbaar op volgend nummer: _________________________________________________________ E-mailadres: _______________________________________________________________________________________

datum

handtekening ouder(s)

Snik info 1ste graad november  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you