Page 1

Opdracht ICT: WEB 2.0 1) Zoek één onderwerp binnen het vakdomein wereldoriëntatie waarrond je in deze opdracht extra leermateriaal zal verzamelen en verwerken. Creëer een gestructureerde mindmap http://www.bubbl.us om te brainstormen over mogelijke onderwerpen en om uiteindelijk een onderwerp te kiezen (geef het gekozen onderwerp duidelijk aan in de mindmap). Exporteer het document als afbeelding en voeg deze in, in het Googledocument. Ik heb gekozen voor een onderwerp dat ik zelf in de klas moet geven, kleine ongevallen zoals brandwonden, snijwonden, ...

2) Zoek minstens 2 passende filmpjes op http://www.youtube.com en plaats de links in het Googledocument. Bespreek ook kort hoe deze filmpjes aansluiten bij het gekozen onderwerp.

http://www.youtube.com/watch?v=jl-J0TlWmKY http://www.youtube.com/watch?v=jclI_IGQD3U&feature=related Deze filmpjes gaan bijden over ongevallen en ehbo. 3) Sla het, in jouw ogen, beste filmpje lokaal op http://www.zamzar.com. Converteer het filmpje naar een .wmv-bestand via http://www.media-convert.com.

http://w12.media-convert.com/omzetten/ index.php?pg=final&sid=yrch2zvkyybpnsi8qkctsvlr6h&xid=qwajnrkj 4) Plaats het .wmv filmpje online via http://www.box.net.Plaats de downloadlink naar het filmpje in je Googledocument. http://www.box.net/files#0:f:15162063 5) Zoek op http://www.slideshare.net minstens één presentatie die aansluit bij het gekozen onderwerp. Plaats de rechtstreekse link naar de presentatie in je Googledocument en bespreek kort hoe deze presentatie aansluit bij het gekozen onderwerp.


Vuur is een thema die aansluit bij het onderwerp brandwonden. Deze presentatie gaat over vuur.

http://www.slideshare.net/Meesterraf/vuur 6) Zoek op http://www.deezer.com een muzieknummer dat aansluit bij je onderwerp. Plaats de rechtstreekse afspeellink naar het liedje in je Googledocument en bespreek kort hoe het muziekfragment aansluit bij het gekozen onderwerp.

Liedje: cure for pain van Morphine http://www.deezer.com/track/7212 De titel spreekt voor zich, een genezing voor pijn. Er zijn verschillende soorten pijn die op allerhande manieren kunnen genezen worden. 7) Maak, als lesinstap, voor een les in verband met het gekozen onderwerp een passende cover, waarop ook jijzelf te zien bent. Gebruik http://www.magmypic.com en plaats het resultaat (afbeelding) in je Googledocument.

8) CreÍer via http://docs.google.com een presentatie met foto’s/afbeeldingen (met indien relevant extra tekstuele duiding) i.v.m. het gekozen onderwerp. Publiceer de presentatie zodat ze voor iedereen zichtbaar wordt en plaats de link naar de presentatie in je Googledocument. http://docs.google.com/Presentation?id=ddq8h3vk_1fhx5ztfs

9) Zoek minstens 3 goeie links i.v.m. het gekozen onderwerp. Plaats de links in een eigen lijst van online favorieten op http://del.icio.us. Plaats de link naar de pagina met je eigen favorieten op del.icio.us in je Googledocument. http://del.icio.us/sofie.eeckhout


10) Gebruik zelf nog een andere WEB2.0 toepassing naar keuze in de context van het gekozen onderwerp (wees creatief). Rapporteer hierover in je Googledocument. Ik heb gekozen voor de toepassing wikipedia, omdat dit een zeer informatieve site is. Je kan hier over gelijk welk onderwerp informatie vinden. 11) Druk het Googledocument af (naar een .pdf-file) en plaats dit bestand als een bladerbaar boekje op http://www.issuu.com. Mail de link naar het bladerbaar boekje en het googledocument door naar stijn.vanlokeren@kahosl.be.

Sofie Eeckhout 1LOC

opdracht ICT: WEB 2.0  

bladerboekje: hulp! een ongeval!

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you