Page 1

JULIA STRAND Hon är bloggerskan som har fÜrlorat sin mamma, pappa och syster.


Hur har du förändrats som person sedan allt med din familj har hänt? Jag har blivit mycket starkare och säkrare i mig själv. Men också blivit lite försiktigare med att bli nära med andra människor då jag är rädd att något liknande ska hända för jag orkar inte förlora en till person i mitt liv.

Du får väldigt mycket hatkommentarer på instagram, hur ser du på det? Tycker du att det är jobbigt? Jag tycker det är överdrivet att andra människor orkar lägga så mycket tid på att kommentera skit på min instagram. Så ja, jag tycker det är jobbigt och framförallt onödigt men det är ingenting jag tar åt mig av.

Hur ser en vanlig dag ut i ditt liv? Jag går upp vid 6 varje morgon, gör mig iordning och fixar sen frukost som jag äter samtidigt som jag bloggar. Går i skolan från 8:30-14:00 varje dag. Efter skolan så umgås jag oftast med vänner, går på möten eller jobbar med bloggen.

Vad gör du om 10 år? Om 10 år så hoppas jag att jag fortfarande håller på med bloggen som en hobby. Sen hoppas jag på att jag jobbar inom mode eller driver en egen tidning! Läs Julias blogg: www.juliahofsweden.se

Hur mycket tid lägger du ner på din blogg varje dag? Det är olika men minst 2-3 timmar varje dag!

Julia Strand är 15 år gammal och bor i Åkersberga i Stockholm. Hon driver en blogg där hon skriver om vardag, mode, skönhet och självförtroende. Hon har 5000-6000 unika besökare varje dag. Julia har förlorat sin mamma, pappa och syster under sin uppväxt vilket gör att hon gärna hjälper andra på sin blogg. Varför tror du just din blogg har blivit så populär som den har blivit? Från början var det nog alla skönhetstips jag bloggade om. Nu tror jag mer att det är att jag har en positiv inställning och att jag hjälper andra mycket. Vad tycker du det finns för fördelar och nackdelar med en stor blogg? Fördelar är att det är roligt, man träffar otroligt mycket nytt folk via bloggen, att få dela med mig av tankar och åsikter och även att kunna hjälpa andra, bli bjuden på roliga event osv. Nackdelar är att jag aldrig får vara ifred och enligt vissa så får jag aldrig göra ett misstag, det blir ett himla liv i

vissa situationer. Att jag råkar ut för mycket hatkommentarer och att jag aldrig kan vara ledig från bloggen. Men tycker absolut att fördelarna väger upp nackdelarna. I din blogg får man läsa mycket om din mamma, pappa och syster som du har förlorat. Hur gammal var du när din mamma, pappa och syster dog och hur gick det till? När min syster dog så var jag runt 6 år, jag var 11 år när min pappa dog och 13 år när min mamma dog. Min mamma dog i cancer, Pappa dog på grund av all alkohol och min syster dog i en bilolycka.

När du är på stan, är det många som kommer fram som vill ta bilder eller är det mest blickar du får? Ja det är ganska många. Men det är fler som tittar och pekar på mig mycket istället för att gå fram. Jag tycker det är jättejobbigt när läsarna tittar och pekar, jag blir så mycket gladare när dom vågar komma fram. Hur fungerar det i skolan? Är det mycket blickar där? Nej faktiskt inte och det är skönt. Det skulle kännas jobbigt att gå i en skola där många känner igen mig och ger massa blickar. Du går ju ut nian nästa år, har du tänkt något på gymnasium? Vad för linje funderar du på? Jag funderar på att gå någon media/journalistik linje, men jag har inte bestämt mig ännu.

SKRIVET AV SOFIA MORGARDT

Reportage: Julia Strand  

Av: sofiamorgardt.se

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you