Page 1

Sofia Lindholm Illustratรถr


Illustration till krönika i fotbollstidningen Offside, nummer 3/2013. Krönikan handlar om betting och fotboll, bland annat om spelare som satsar pengar på hur matchen kommer att sluta. I teckningen pågår matchen på en gigantisk Tipsetkupong och spelarna har fickorna fulla av cash.


Jubileumsaffisch till ABF Malmö inför deras 100-årsfirande. Teckningen föreställer delar av Malmö Folkets Park blandat med konst, dans, musik och teater, det vill säga innehållet i ABF:s kursverksamhet.


Illustration till artikel i tidningen Camino 26/2012. Artikeln handlar om olika sätt att skaffa sig makt via internet. Sociala medier spelade stor roll under den arabiska våren för att visa för omvärlden vad som pågick. Denna bild föreställer en person som blivit slagen av polisen men som tack vare Twitter kommer att kunna berätta om det.


Illustrationer till artikel i tidningen Camino 26/2012.


Illustration till en artikel i tidningen Vi, nummer 10/2011. Artikeln handlar om löpsedlar som skrämmer läsarna med sjukdomar, katastrofer och faror i största allmänhet: svin- och fågelinfluensor, socker i barnmat, vulkanmoln, solens strålar och hajar i semesterparadis.


Illustration till insändare i Kamratposten, nummer 17/2012. Insändaren handlar om tre syskon som är på bilsemester med familjen i Tyskland. Barnen sitter kvar i bilen medan föräldrarna går och handlar, och plötsligt går bilens tjuvlarm igång. En massa människor samlas utanför och skriker på olika språk medan barnen tycker att situationen är jättepinsam.


Affisch till No Border Musical, en musikal om asylpolitik som sattes upp i Malmö vintern 2012–2013. Denna affisch är ett samarbetsprojekt. Jag har målat bakgrundskartan, muren och den lilla kartan, och varit med och formgivit affischen.


Etiketter till teförpackningar. Varje te består av växterna och bladen runt bokstäverna: El Nama Chaï innehåller kanel, ingefära och kardemumma, La Rosita hibiskus, rosenblad och bougainvillea, La Rufina kamomill och hibiskus, och La María Elena kanel och apelsin.


Illustration till tidningen Caminos julblogg 2011. Julbloggen var som en adventskalender med ett nytt energibesparingstips om dagen. Teckningen skulle inge en allm채n julk채nsla och fungera som bakgrund till alla kalenderns luckor.


Eget projekt. Inspirerad av bilder på mjölkpaket gjorde jag dessa illustrationer som handlar om svenska ortsnamn. Till vänster: Björkinge, Gröninge, Getinge och Steninge. Till höger: Klockantvåuret, Paris, Åskelden och Njurunda.


Illustration till ett kapitel ur boken Liftarens guide till galaxen av Douglas Adams. Eget projekt. Illustrationerna är runda eftersom boken handlar mycket om rymden och jag associerar rymden med runda saker – planeter, solar, månar – och eftersom jag ville experimentera med att ha en form på alla bilder. Huvudpersonerna Arthur Dent och hans rymdvän Ford Prefect (vars ena hand syns på bilden hållande i en tändsticka) gömmer sig ombord på ett rymdskepp som styrs av Vogonerna, en slags fasansfulla rymdödlor.


Illustration till ett kapitel ur boken Liftarens guide till galaxen av Douglas Adams. Eget projekt. Vogonernas rymdskepp har flugit för nära en främmande planet, vars automatiska försvarssystem hotar att fyra av sina raketvapen. Läget är mycket kritiskt, men det enda Arthur Dent kan tänka på är att han vill ha en kopp te.


Illustration till ett kapitel ur boken Liftarens guide till galaxen av Douglas Adams. Eget projekt. Osannolikhetsdriften på rymdskeppet har aktiverats: en enorm tunna med vaniljsås välter, ett dussin munkar trillar ner från himlen tillsammans med några färgglada partyhattar, en trädörr öppnas och en massa håriga händer sticker ut, och Arthur Dent tappar sin ena arm.


Jag heter Sofia Lindholm och är frilansande illustratör. Jag är 34 år och bor i Malmö. Vanligtvis tecknar jag för tidningar (till exempel Vi, Kamratposten och Offside) men jag har också gjort illustrationer till affischer, logotyper, förpackningar, bloggar med mera. Jag är utbildad i grafisk design på Forsbergs skola och Nyckelviksskolan i Stockholm, och är självlärd som illustratör. Jag undervisar i illustration i Malmö, vid sidan om frilansuppdrag. På Forsbergs skola vann jag Grafiska Företagens Förbunds pris för bästa slututställning år 2010, som handlade om bostadsbristen i Stockholm. (Läs mer på min hemsida!) Ser fram emot att höra från er! Allra vänligast,

0739–61 83 92 | lindholm.sofia@gmail.com | www.sofialindholm.com Jag finns även på Illustratörcentrum: www.illustratorcentrum.se/medlem/sofia-lindholm

Portfolio Sofia Lindholm 2013 - Swedish  

Illustration

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you