Page 1

LA REALITAT DEL CABANYAL Aquest barri té, des de fa molts anys, una problemàtica pel nou pla de l’Ajuntament que tracta d’ampliar l’Avinguda Blasco Ibáñez fins a la vora de la mar.

Sofia Rahona, Laura Muñoz, Sharon Caicedo i Alejandro Ajenjo 12-02-13

L’Ajuntament de València ha decidit parar el pla d’ampliació de l’Avinguda de Blasco Ibáñez, ja que el jutge ha dit que aquest pla suposaria la desaparició d’un barri considerat com una part important de la història de València. A més, també s’ha parat per la manca de recursos econòmics.

La vida al barri Segons Núria, la vida al barri es prou tranquil·la. Assegura que és com si visqueres en un poble realment perquè no estan molt apartats de la ciutat i, a més, hi ha un altre ambient com, per exemple, que es molt més tranquil i es coneixen pràcticament tots els seus habitants i fins i tot són amics.

Serveis públics Núria pensa que els serveis d’autobús, tramvia... són prou bons, perquè comuniquen molt bé amb el centre de la ciutat, encara que no passen molt sovint. Amb els ambulatoris i les escoles passa el mateix, no hi han ni molts ni pocs.

De què viu la gent al barri Núria, per exemple, treballa en una universitat privada, és a dir, que no treballa en res del poble, però també hi fa algunes activitats. Ella dóna classes de ioga en el barri en dues associacions culturals. Ací al barri també hi ha alguns comerços petits encara que no sap com els anirà per tot açò de la crisi..., però sap que abans totes aquestes persones vivien de la mar, de la pesca... encara que ara ja no en queden tantes.


Llocs per als joves Núria diu que els llocs per als joves estan molt bé, per exemple, ara acaben d’obrir-ne un, anomenat el “PUF DE LOS ALEMANES” i estan obrint més bars també...

Festes i vida cultural Les festes que hi ha quasi sempre són concerts. Fins i tot els fan entre setmana, que no és molt habitual. És molt típica la festa de la Setmana Santa Marinera a la qual ve fins i tot gent de València perquè es un espectacle molt bonic de veure, encara que a molta gent no li agrada perquè és una festa religiosa, però es disfressen i fan com una espècie de teatre.

ha molts carrers que no passen a netejar-los. Això és com una política per al que volen fer de l’ampliació de l’Avinguda Blasco Ibáñez que un aspecte positiu de la crisi és que no tenen diners per a fer-ho. Eixe seria el problema principal, després hi han altres com alguns carrers que són perillosos, en els que hi han més robaments, agressions inclús et poden arribar a oferir droga. També hi ha algunes vivendes que estan molt deteriorades i no deixen que les tornen a construir, aleshores la gent decideix anar-se a viure a un altre lloc i totes aquestes cases queden deshabitades.

El Cabanyal és un barri important de València que té una història i per això no el poden destruir.

Problemes i dificultats de la vida al Cabanyal Doncs la majoria dels problemes són per l’abandonament que té el barri per part de l’administració i a més hi

Reportatge valencià  

reportatge valencia

Advertisement