__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

MOTEDESIGN

AVGANG 2020


Vi ønsker gjerne å takke alle som har bidratt til avgangsvisningen: Fotograf: Mario De La Ossa Sætre Portrettfoto: Natalie Lorentzon Makeup: Hanne Christophersen Assistent Hår: Nathalie Sørensen Hunsrød Styling: Christina Ledang SoFI forelesere, studenter og administrasjonen for støtte.


De 7 individuelle kolleksjonene som presenteres markerer slutten på studiet for våre studenter ved det to-årige studiet Motedesign. Nå er studentene rustet til å være positive bidragsytere i en moteindustri som reetableres etter turbulent vår rammet av COVID-19.

Avgangsvisningen ble som følge av dette digital i 2020 og den 11. juni lanserte vi nettsiden: avgang.sofi.no. Her er klærne presentert interaktivt og du kan se mer fra hver student.

Motedesign klassen ved SoFI har fulgt en tidsriktig utdanning som er tilpasset moteindustriens stadige utvikling, med et fokus på å sikre en yrkesnærhet via aktuelle forelesere fra bransjen og den digitale endringen som skjer.

To år med hardt arbeid, og kombinasjonen av yrkesrettede fag i undervisningen, gjør at studentene har bygget kompetanse innen hele designprosessen – fra idé til ferdig produkt. Studentene har utviklet ferdigheter innen konseptutvikling, innovasjon, digitale verktøy, mønsterkonstruksjon, CLO3D, styling og søm.

Gjennom en høy forståelse for verdien av selvstendig arbeid, pågangsmot for gjennomføring av undervisning og veiledning over nett i de siste 3 måneder, er vi i ledelsen veldig stolte av våre studenter og deres avgangsarbeider.

Vi ønsker dem lykke til på deres vi videre i en moteindustri i endring.

Mvh Ledelsen


Grafisk design: Ole Marius Tørrisen

Iselin Øvrebø

6

Johanne Teresie Noddeland

8

Trine Lise Hansen

10

Paula Potocnik

12

Theresa Trùc Thanh Pham

14

Atika Hegic

16

Marita Gladsø

18


Iselin Øvrebø

6

Iselin er en jente med et brennende ønske om å lykkes som gründer. Hun ønsker å gjøre en forskjell i klesindustrien og gi skandinaviske kunder grønnere løsninger og produkter ved å produsere lokalet. Hun ønsker å tilby grønnere alternativer til markedet.

Rjection Kolleksjonen RJECTION representerer individet som vil skille seg ut, vise en tydelig profil og som ønsker å ta bærekraftige valg. Øvrebø kaster lys på det ikoniske hip hop miljøet fra 90-tallet med tekniske plagg i originale silhuetter. Røffe tekstiler i kombinasjon med sarte stoffer gir et sammensatt og tydelig uttrykk. Kolleksjonen ønsker å fremme at det er plass til alle personlighetstyper i samfunnet.


7


Johanne Teresie Noddeland

8

Earthly Accord

Johanne har hatt en oppvekst i Norge og SørEuropa, og studier i England, Kamerun og USA. Hun har alltid hatt stor interesse for natur, og speiderliv preget mye av ungdomstiden hennes. Kreativiteten har hun utviklet gjennom år med arbeid i materialer som gips, tre og metall, - fra skulptur og billedkunst til søm og klesdesign.

Designeren har hentet inspirasjon til denne kolleksjonen fra både urban turisme og friluftsliv i naturen. Kolleksjonen har et fokus på utforskning av mulighetene for multifunksjonalitet i flere av plaggene som er designet. For eksempel en reversibel vannavstøtende poncho, en “packable” anorakk som kan bli pute, og et vidt skjørt i silikonliknende materiale, som også kan brukes som vindskjerm.


9


Trine Lise Hansen

10

Trine Lise Hansen har sydd og designet siden hun var liten, det begynte med at hun sydde klær til barbiedukker og senere julekjoler til seg selv. Hun designer og selger symønster under merket Lavender Sewing Patterns. I tillegg lanserte hun i vår Norges første syplanlegger, Sy Journalen.

Whimsical Warrior Designeren har latt seg inspirere av militær og prærie stil, i tillegg til mote fra tv-serier fra forskjellige tidsepoker med sterke kvinner i hovedrollen. Legg merke til kontrastene i elementene, detaljene  og tekstilene. Kolleksjonen er designet for en sterk, uavhengig kvinne som liker et feminint design. 


11


Paula Potocnik

12

Me. An old soul in a young body ligning for an other summertime, expressing this in a modern and innovative way, though.

La Dolce Summer 1977, Italy. A nostalgic history about sunglitter on the sea, the little italian village, the sunbleeched parasols, the glamorous parties, the champagne, laughter – people living La Dolce Vita. Pearls, gloves, collars, brooches, lace – classic suiting silhouettes with focus on details and put in a contrast.


13


Theresa Trùc Thanh Pham

14

Theresa er en spontan person som liker å utfordre kreativiteten til det ytterste. Hun arbeider innovativt, og bruker hele kroppen til å kreere stilfullt design. Theresa har en avslappet tilnærming til livet, noe som gjør at det å skape godt design ikke hindres av noe.

Om kolleksjonen Kolleksjonen er tidløs og stilfull, og produsert i motsatt rekkefølge enn det som er vanlig for en designprosess. Istedenfor å lage skisse før hun produserer et plagg, begynner Theresa heller med å produsere plaggene, før hun former skisser ut ifra det. Teknikken som i stor grad handler om draperinger, går ut på å jobbe direkte på en byste.


15


Atika Hegic

16

Atika er en veldig kreativ person som har stor interesse for sminke, hud, hår og mote. Hun er en av finalistene i Miss Norway 2020, hvor hun ønsker å bruke sin posisjon til å formidle det hun har lært ved SoFI. Et av målene til Atika er å være et forbilde for andre som ønsker å følge drømmen.

Everyday Goddess Kolleksjonen er inspirert av gamle greske silhuetter og detaljer som fortsatt brukes i dagens motebilde. Atika beskriver den selv som glamorøs og trendy, med detaljer som ruching, puffermer og paljetter. I tillegg inneholder kolleksjonen et bredt spekter av materialer som blant annet denim, silke, skinn og jersey. Hun har navngitt kolleksjonen «Everyday goddess» fordi hun ønsker at alle kvinner skal føle seg som flotte gudinner, også i hverdagen. I tillegg har hun stort fokus på kroppspositivet, og bruker formfulle modeller gjennom hele prosessen fra skisser til runway.


17


Marita Gladsø

18

A creative, curious and fearless girl with a desire to change people’s views on fashion. With a wardrobe consisting of 90% men’s clothing, she wants to open people’s eyes and create a world where gender norms are blurred out.

About the collection The designer works towards an alternative reality, where gender identity is not an obsticle on how to dress. Using feminine colors, delicate fabrics, and silhouettes inspired by womenswear, the designer shows a fearless way of working with menswear.


19

Modell: Andreas fra Idollooks


SoFI - School of Fashion Industry Nedre Vollgate 8 0158 Oslo +47 24 14 97 50 post@sofi.no facebook.com/sofi.norway instagram: @sofi_school

Profile for SoFI_School

Motedesign Lookbook 2020  

Advertisement
Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded