Page 1

November 2010 Nr. 09

Pang Sjov på bagsiden

Noahs ark

Kan du gætte, hvad der er på billederne?

Noah byggede et stort skib langt inde på land.

Side 16

Side 10


Vitser

som 1. Hvad er stort en elefant, men vejer ingenting? r man 2. Hvordan få en en giraf ned i kummefryser?

r man 3. Hvordan få d i en en elefant ne kummefryser?

4. Alle dyrene var til fest hos løvernes konge. Hvem var der ikke? 5. Hvis du skulle over en flod, der var beboet af krokodiller, og der ingen bro var. Hvordan ville du så komme over?

SVAR!

1: Elefantens skygge. 2: Man åbner lågen, putter giraffen ned og lukker igen. 3. Åbner lågen, tager giraffen ud, putter elefanten ned, og lukker lågen. 4: Elefanten. Den ligger jo i fryseren. 5: Svømme. Krokodillerne er jo til fest.

Og så var der den om robotten, der råbte til benzintanken: ”Tag den finger ud af øret, når jeg taler til dig!”

- Tjener, der er en flue i min suppe. - Bare rolig, den skal edderkoppen på dit brød nok klare.

- Jeg tror, forretningen har solgt mig en for lille skjorte! siger manden. - Tænk dig om! siger konen. - Du har jo stukket hovedet ud gennem et knaphul!

- Sofie! råber moren. – Hvorfor fodrer du katten med fuglefrø? - Jo, det bliver jeg nødt til! svarer pigen – for kanariefuglen er inde i den.


Start

Paaaaaaaang Wauw – se alle de fantastiske farver, der findes • Der findes gul, grøn, blå, orange, lilla, lyserød, rød og mange flere • Gud har skabt dem alle sammen – alle verdens farver • Og Gud gav os regnbuen, fordi han elsker alle menne- sker. Har du mon set én for nylig? • Farvelæg din egen regnbue i Superfrø • Læs om Noah – også om ting, du måske ikke vidste • Og se, hvem der har Superfrøs højeste solsikke

Maria

Kolofon

Superfrø udgives af DFS, Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler. Redaktion: Maria Legarth (ansv.) Anette Jørgensen Hanne K. Pedersen Mia Broe Jakobsen Jonas Damm Tryk: elbo Grafisk A/S Superfrø udkommer 10 gange årligt. Mere information:

Kære gud!

www.soendagsskoler.dk

› Hvor er jeg glad for, alt det farverige, der findes!

samt bestilling findes på

Tak for det!

› Og det er så dejligt, at du elsker mig. Tak, Gud! › Hjælp mig til at takke dig hver eneste dag.

Abonnementsvilkår hjemmesiden under menupunktet “Inspiration” ISSN: 1904-223X

2 | 3


FarvelĂŚg


Klubhilsen

ombord på Noahs ark Se nogle af alle de flotte dyr, der var med i Noahs ark.

Zebra

Pony Abe

Bøffel

Hjort

Kamel

Gorilla

4| 5


Novelle

Gud elsker os i alle regnbuens farver Når jeg ser en regnbue, bliver jeg altid glad, selvom det er en grå regnvejrsdag. Det er så fantastisk flot med alle de farver. Af Mia Christina Broe Jakobsen Men jeg bliver også glad, fordi jeg kender historien om regnbuen, og hvorfor Gud skabte den. Kender du den?

Det er historien om Noah, der levede for længe, længe siden. Noah elskede Gud, men det var der ikke mange andre, der gjorde dengang.


Faktisk var alle mennesker blevet onde. De slog hinanden, stjal hinandens ting og kaldte hinanden noget rigtig grimt. Så Gud blev rigtig ked af det. Men Noah var ikke som de andre. Derfor besluttede Gud, at Noah skulle bygge et stort skib, en ark, med plads til to af alle verdens dyr og Noahs familie. Og så lod Gud det regne i så lang tid, at hele jorden blev oversvømmet. Man kunne ikke engang se bjergene længere. Noahs ark sejlede rundt i rigtig lang tid, og Noah tænkte sikkert, om Gud mon havde glemt dem. Men Gud glemmer ikke. Efter et stykke tid lod han vandet synke, som når man tager proppen ud af badekaret. Nu kunne alle dyrene og Noah og hans familie gå ud af arken igen. Og så sagde Gud til Noah: ”Jeg vil aldrig mere oversvømme hele jorden igen, selvom jeg bliver ked af det, I mennesker gør mod hinanden”.

Og for at vi altid skal huske på, at Gud ikke lader det regne sådan igen, satte han regnbuen på himlen med alle de smukke farver, der gør os glade, selv når vejret er gråt og trist. Selv om vi også nogle gange kan komme til at slå hinanden, tage hinandens ting og sige grimme ord, der gør vores bedste ven ked af det, så kan vi kigge op på regnbuen og huske på, at Gud elsker os. Og han har skabt alle de smukke farver til at gøre os glade og varme indeni.

Superord Gud sagde til Noah: ”Jeg vil aldrig mere sende en oversvømmelse, som udsletter alt liv på jorden.”

› 1. Mos. 9,11

6 | 7


Fakta

Arken var tredive alen høj. Det er det samme som 15 meter. Arken var 300 alen lang. Det er 150 meter. Sikke langt et skib!

vidste du det om NOAHS ark? Af Maria Legarth

Noahs sønner hed Sem, Kam og Jafet. Sjove navne!

Noah tog ikke bare to af hver af fuglene med i arken, men 14 af hver.

Der var en han og en hun af alle dyr i verden med i arken.

Det regnede i 40 dage og i 40 nætter. Noah var 600 år gammel, da han byggede arken.

Der gik 150 dage, før vandet begyndte at synke. Det bjerg, hvor arken gik på grund, hedder Ararat og ligger i Tyrkiet. Noah blev i alt 650 år.


Klubhilsen

Børnetræf i Grønnevang kirke

Vi mødes hver søndag i vores kirke. Når de voksne beder og hører præsten prædike, har vi vores helt egen måde at gå i kirke på. Af Maria Legarth Vi synger, hører bibelhistorier og laver altid en eller anden sjov ting, der passer til den bibelhistorie, vi hører. I søndags havde vi om Bibelen. Vi var en tur i skoven, hvor vi var på en lille skattejagt om Bibelen. Det var sjovt. Vi fandt bl.a. en fiskebog, en skattekiste og nogle lys.

Når vi mødes, er vi nogle gange kun 10 børn, og andre gange mere end 30 børn. Nogle af os kommer tit i kirken, og andre af os kommer kun en gang imellem. Det gør ikke så meget. Alle er jo altid velkomne i kirken, og sådan er det også at komme i vores børnetræf.

8 | 9


Aktivitet

Løvhytten • Fremskaf en havepavillon (kan bl.a. købes hos Jysk) • På taget lægges der en masse bambus- eller elefantgræs. Det ligner næsten palmegrene. • Pynt løvhytten op med vimpler og flagkæder, der hænges under loftet.

Vi laver vores egen løvhytte Af Gunvor Nikolajsen Lav en stor løvhytte i børneklubben eller derhjemme.

Pynt op • Vimpler og flagkæder laves af gavepapir og karton i flotte farver. • Sættes på snor. • Vimpler klippes af foldet gavepapir. Bredde: 6 cm. Længde: 9 cm. (foldet som en lang trekant). • Brug en lille clipsmaskine til at holde vimpler og flag på snoren. Er løvhytten ikke flot nu? Nu skal der rigtig hygges i løvhytten. På et lille bord sættes frugt, spil og bøger frem – og så siger vi VELKOMMEN til løvhyttefest.


Børn i verden

Samuel og Rakel i Israel Af Lise Bach Nielsen, Israelsmissionen

Børn i hele verden

Hej! Kan du li’ at bygge huler? Rakel og jeg elsker det. Vi prøver altid på, om vi ikke kan bygge den lidt større og bedre end sidste gang. Alle lege bliver altså også lige lidt mere spændende, når de leges inde i en hule, ik’? Det bedste er, når far vil hjælpe, for så er det sikkert, at hulen bliver super god.

Kender du historien om Moses og israelitterne? De vandrede ude i ørkenen i 40 år, inden de kom ind i det land, som Gud havde lovet dem. Mens de boede ude i ørkenen, byggede de nogle små hytter af palmegrene. Vi har lige fejret Sukkot. Det er en fest, hvor vi prøver at gøre lige som dem. Vi byggede en sukka på vores terrasse. En sukka er en slags hule bygget af grene og blade. Vi kalder den også for en løvhytte. Vi dekorerede den med frugter, og vi har spist ude i den i en hel uge. Far og Samuel prøvede også at sove ude i den. Det var rigtig sjovt. Man kunne se stjernerne på himlen gennem grenene i taget. Far fortalte, at Sukkot er en fest, hvor vi er glade, fordi Gud også er med os i dag, lige som han var med israelitterne ude i ørkenen. Shalom!

10 | 11


Boganmeldelse

Bo og Betinna Bo og Betinna er to børn, der bor på Bøgebakke-vej. De oplever en masse sjove ting, og det kan man læse om i bogen om Bo og Betinna. Af Maria Legarth Det er en rigtig tyk bog, for inde i bogen er der faktisk fire bøger. Den første handler om, lige da Bo og Betinna flyttede til Bøgebakke-vej og den anden om deres sommerferie til Lyngø Bugt. Den tredje bog handler om, da Bo og Betinna fik en lillebror, og så handler den sidste om Bo og Betinnas jul på Bøgebakke-vej. Det er sådan en bog, man sætter sig med i sofaen, og så kan ens far eller mor læse en masse kapitler for én. Det er nemlig hyggeligt bare at lytte til alle Bo og Betinnas oplevelser. Der var for eksempel en gang, hvor de var alene hjemme og satte en masse ting foran døren, så deres mor og far ikke kunne komme ind, da de kom hjem. Læs mange flere historier i bogen om Bo og Betinna.

karakter

Superfrø nr. 9 2010  

Superfrø er et blad til børn i alderen 3 - 9 år, der handler meget om det med kristendom, og om livet som barn af en himmelsk far. Du finder...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you