Page 1

PRO GRA MA CIร“

TEMPORADA

PRIMAVERA ESTIU2018

Societat Coral Amics de la Uniรณ GRANOLLERS


SUMARI 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21

SONS DEL MERCAT INERCANVIS CORALS LA PASSIÓ SEGONS SANT MARC DE J. S. BACH DIVENDRES MUSICALS PLOU FOC CONCURS DE COMPOSICIÓ GIRA DE CONCERTS A BÈLGICA ELS COLORS DEL MAR FESTIVAL DE LA VOIX DE CHATEAUROUX CONCERTS DE FI DE CURS MÚSICA PER LA PAU I LA MEMORIA CONCERTS INSTRUMENTALS NEW LIGHTS VEUS GIRA DE CONCERTS AMB LEIOA KANTIKA KORALA GIRA DE CONCERTS A ITÀLIA CALENDARI GENERAL 

TEMPORADA

PRIMAVERA-ESTIU 2018 03


Crèdits de les FOTOGRAFIES: Imatge de la coberta: Pàgines 6,13,14, i 16: Pàgines 5 i 11: Pàgines 8, 10 i 15: Pàgina 17:

04

Toni Torrillas Toni Torrillas Jordi Ribó Mariona Mompart Igor Cortadellas


SONS DEL MERCAT

Cor Jove Amics de la Unió Marta Dosaiguas, (Josep Vila Jover, director)

LA VITALITAT DE LES PLACES El Cor Jove Amics de la Unió proposa una visita a un escenari fresc i dinàmic, a un lloc de convivència i ple de vitalitat: al mercat! Dins aquest context, el cor ofereix un repertori de cançons d’arreu del món que tenen com a nexe comú la força d’una posada en escena que no deixarà indiferent al públic.

CALENDARI D’ACTUACIONS: Divendres 2 de març a la Biblioteca de Santa Eulàlia de Ronçana Dissabte 17 de març al Centre Cultural de Cardedeu

TEMPORADA

PRIMAVERA-ESTIU 2018 05


INTERCANVIS CORALS

CONSTRUÏM PONTS: La relació amb altres cors és una eina per a ampliar horitzons, augmentar coneixements, i compartir el repertori més enllà dels escenaris habituals. Diverses de les nostres formacions acullen o són acollides durant la temporada per cors, ja siguin del país o de fora les nostres fronteres.

CALENDARI D’ACTUACIONS: Intercanvi del Cor Allegro Amics de la Unió amb el Pasaia Txiki Abesbatza (Maria Illa i Saioa Ruiz, directores)

Del 16 al 18 de març a Pasaia (Donosti) Intercanvi del Cor Allegro Amics de la Unió amb el Crescendo Abesbatza (Maria Illa i Imma Arroyo, directores)

Dijous 5 d’abril a la Sala Tarafa de Granollers Intercanvi del Cor Mixt Amics de la Unió amb la Coral Brusquina (David Gómez Comino i Manel Ferrer, directors)

Dissabte 2 de juny a L’Atlàntida de Vic Intercanvi del Cor Jove Amics de la Unió amb els Giovani Cantori di Torino (Marta Dosaiguas i Carlo Pavese, directors)

Del 11 al 15 de juliol a Torí (Itàlia)

06


PASSIÓ SEGONS SANT MARC DE J. S. BACH

Marta Mathéu, soprano Raffaele Pé (Barcelona) / Pascal Bertin (Granollers), Contratenor Reinoud Van Mechelen, Tenor David Szigetvári, Tenor Konstantin Wolff, Baix Veus - Cor Infantil Amics de la Unió (Josep Vila i Jover, director) La Capella Reial de Catalunya Lluís Vilamajó, preparació del conjunt vocal Le Concert des Nations Manfredo Kraemer, concertino Jordi Savall, director LA PASSIÓ PERDUDA DE BACH: Veus - Cor Infantil Amics de la Unió actua com a cor professional en aquesta producció dirigida pel mestre Jordi Savall, una de les personalitats musicals més polivalents de la seva generació i que ha impulsat més activitats de recerca en el camp de la música antiga. En aquest cas, Savall recupera la Passió segons Sant Marc de J.S. Bach. Durant la seva etapa a Weimar, el compositor barroc va adaptar parcialment una Passió segons sant Marc de Reinhard Keiser. Posteriorment, un cop establert a Leipzig, va compondre la seva pròpia Passió segons sant Marc BWV 247, que es va interpretar per primera vegada el 1731. La partitura completa de l’obra no ha arribat fins als nostres dies i diversos musicòlegs n’han intentat la reconstrucció. Jordi Savall n’ofereix la seva versió en un concert únic que es podrà escoltar a Barcelona, Granollers i a tres ciutats franceses, entre les quals, París. CALENDARI D’ACTUACIONS: Dijous 22 de març a L’Auditori de Barcelona

Dimecres 28 de març a la Eglise Saint-Louis de Besançon (França)

Dissabte 24 de març al Teatre Auditori de Granollers

Divendres 30 de març a la Philharmonie de Paris (França)

Dilluns 26 de març a la Capella Reial de Versalles (França) TEMPORADA

PRIMAVERA-ESTIU 2018 07


DIVENDRES MUSICALS

JOVES INTÈRPRETS: Un divendres al mes l’Escola de Música Amics de la Unió ofereix un espai als estudiants d’instrument en el que poden interpretar el seu repertori en públic. Aquestes actuacions de petit format permeten, a tots els que ho vulguin, gaudir de les breus actuacions de joves músics en procés de formació, alhora que permeten als instrumentistes acostumar-se a tocar davant del públic.

CALENDARI D’ACTUACIONS: Divendres 23 de març a la Sala Sant Francesc de Granollers Divendres 27 d’abril a la Sala Sant Francesc de Granollers Divendres 25 de maig a la Sala Sant Francesc de Granollers

08


PLOU FOC

Lluís Perez Cansell, compositor Albert Pijuan Hereu, lletrista Veus - Cor Infantil Amics de la Unió Alumnes de l’escola Ponent de Granollers (Toni Garcia, professor) Petits Cantors Amics de la Unió (Marta Dosaiguas i Guifré Canadell, directors) Orquestra de Cambra de Granollers (Corrado Bolsi, director) David Cuspinera i Francesca Masclans, direcció d’escena Josep Vila i Jover, director

ÒPERA A L’ESCOLA: Cada dos anys, VEUS - Cor Infantil Amics de la Unió uneix esforços amb l’Orquestra de Cambra de Granollers i escoles de la ciutat a les quals s’ofereix la possibilitat de participar en una producció musical profesional gràcies a la col·laboració amb l’Associació Cultural de Granollers i el Teatre Auditori. En aquesta ocasió s’estrenarà l’obra Plou foc: una composició musical de Lluís Pérez Cansell amb llibret d’Albert Pijuan, que reflexiona sobre les guerres, coincidint amb el 80 aniversari del bombardeig de Granollers.

CALENDARI D’ACTUACIONS: Dissabte 14 d’abril al Teatre Auditori de Granollers Diumenge 15 d’abril al Teatre Auditori de Granollers Dilluns 16 i dimarts 17 d’abril al Teatre Auditori de Granollers (actuacions escolars)

TEMPORADA

PRIMAVERA-ESTIU 2018 09


CONCURS DE COMPOSICIÓ

Alumnes de l’escola de música Amb la col·laboració de:

PREMIANT EL TALENT: Cada any convoquem un concurs de composició entre tots els nostres alumnes de llenguatge musical per tal de potenciar la seva creativitat. Les composicions es preparen en grup i amb l’ajut del professorat en funció de l’edat i el nivell. Per Sant Jordi s’entreguen els premis en un acte en el que també s’interpreten les peces que els alumnes han preparat.

CALENDARI D’ACTUACIONS: Dimarts 24 d’abril a la Sala Tarafa de Granollers

10


GIRA DE CONCERTS A BÈLGICA CONCERTS A LA REGIÓ DE GANT (BÈLGICA)

Cor de Cambra de Granollers (Josep Vila Jover, director) Col·laboració amb Arte Musicale

AMPLIANT HORITZONS: No és la primera vegada que el Cor de Cambra de Granollers porta la seva música a terres europees, però serà la primera vegada que ofereixi concerts en escenaris belgues. Així, la música de la formació de veus mixtes viatjarà fins el país de la xocolata per tal d’oferir el seu repertori en diferents teatres i sales de concerts.

CALENDARI D’ACTUACIONS: Del 28 d’abril a l’1 de maig de 2018

TEMPORADA

PRIMAVERA-ESTIU 2018 11


ELS COLORS DEL MAR

Piti Español, textos Eduard Iniesta, música Veus - Cor Infantil Amics de la Unió Antonio Sánchez, percussions ètniques Robert Armengol, percussions clàssiques Eduard Arribas, contrabaix Laia Capdevila, viola Gemma Humet, veu Eduard Iniesta, baglamas, tzouras, bouzouki i guitarra Josep Vila Jover, director

UN VIATGE PEL MEDITERRANI: La Mediterrània, aquesta mar que ens enamora, és un món de molts colors. Un dia hi vam llançar la nostra xarxa i entre peixos i algues marines, vam trobar músiques i cançons meravelloses. Onades que ens acaricien l’ànima. Captivats per la seva bellesa, vam somniar Els colors del mar. Eduard Iniesta i Piti Español expliquen com van escriure aquesta obra amb un llapis a la mà i sempre amb la ingràvida i atenta mirada del mar; una obra feta de melodies tradicionals de la Mediterrània i d’obres originals del compositor i el lletrista. Es tracta, doncs, d’un espectacle de colors que prendrà vida a través de les veus blanques de Veus - Cor Infantil Amics de la Unió, acompanyades en aquesta ocasió per la cantant Gemma Humet.

CALENDARI D’ACTUACIONS: Diumenge 13 de maig a l’Auditori de Vilafranca del Penedès Dilluns 23 de juliol a l’Amfiteatre de l’Espai Cultura Fundació Sabadell Diumenge 16 de setembre a la Nau Cultural de Valldoreix

12


FESTIVAL DE LA VOIX DE CHÂTEAUROUX

Veus - Cor Infantil Amics de la Unió Josep Vila Jover, director

COMPARTINT LES VEUS AMB EL MÓN: Veus - Cor Infantil Amics de la Unió participa al Festival de la Voix de Châteauroux, una de les trobades culturals de primer nivell més importants a Europa que ofereix un gran nombre de representacions corals amb l’objectiu de celebrar l’instrument més natural: la veu. Durant tres dies, el festival acull concerts i tallers de diversos estils per tal d’arribar a un públic el més ampli possible, garantint l’alt nivell de les formacions corals que hi actuen.

CALENDARI D’ACTUACIONS: Del 17 al 20 de maig a Chateauroux, frança

TEMPORADA

PRIMAVERA-ESTIU 2018 13


CONCERTS DE FI DE CURS

Cor de Minimúsics Amics de la Unió Cor d’Inicis Amics de la Unió (Maria Illa, directora) Petits Cantors Amics de la Unió (Marta Dosaiguas, directora) Cor Allegro Amics de la Unió (Maria Illa, directora)

UN CURS MÉS APRENENT JUNTS: Com cada any, els cors més joves de l’Escola Coral mostren el resultat del seu treball en un espectacle complet amb músics i posta en escena. En aquesta ocasió els cors oferiran diversos concerts: el dissabte a la tarda els Petits Cantors i el Cor Allegro presentaran un tast del seu repertori. L’endemà diumenge serà el torn dels més petits de l’escola que hauran preparat les seves cantates.

CALENDARI D’ACTUACIONS: Dissabte 26 de maig - Petits Cantors i Cor Allegro - Concert de fi de curs Diumenge 27 de maig - Cor de Minimúsics - Cançons del mar Diumenge 4 de juny - Cor d’Inicis - Jo vaig a la muntanya

14


MÚSICA PER LA PAU I LA MEMÒRIA

Orquestra de Cambra de Granollers (Corrado Bolsi, director) Cor Mixt Amics de la Unió (David Gómez Comino, director) Cor Femení de Granollers (Marta Dosaiguas, directora) Coral Polifònica de Granollers (Agustí Vidal, director) Mireia Barrera, directora

CONTRA L’OBLIT: La música a la nostra ciutat sempre ha tingut una presencia especial i important. Ens ha acompanyat en bons i mals moments de la nostra història. Fa 80 anys, un 31 de maig, van intentar deixar muda la ciutat amb el soroll dels avions i les bombes però no ho van aconseguir i les veus dels nostres pares i avis han sobreviscut. Avui, amb música, els donem de nou la paraula amb tristor però també amb esperança. Una paraula que ens embolcallarà gracies a les veus i els instruments dels musics de la nostra ciutat que s’han volgut sumar a aquesta commemoració amb un repertori ple d’harmonies i melodies serenes, reflexives i plenes de vida.

CALENDARI D’ACTUACIONS: Diumenge 27 de maig al Teatre Auditori de Granollers

TEMPORADA

PRIMAVERA-ESTIU 2018 15


CONCERTS INSTRUMENTALS

Alumnes de l’escola de música

EL FRUIT DE L’ESFORÇ: L’escola de música Amics de la Unió és especialment coneguda pel cant coral. No obstant, els nostres alumnes també treballen en el camp instrumental, a diversos nivells i estils. Durant el mes de juny podrem gaudir de diversos concerts on els estudiants mostraran el resultat de la seva feina al llarg del curs. Ho faran en diversos concerts els alumnes de música moderna, el petits que s’inicien a l’instrument, els diversos combos i cambres de l’escola i també les orquestres. Tots podran mostrar a públic els seus avanços en l’art instrumental.

CALENDARI D’ACTUACIONS: Dissabte 2 de juny a la Sala Sant Francesc de Granollers - Aula de música moderna Dissabte 9 de juny a la Sala Sant Francesc de Granollers - Iniciació a la guitarra i el piano Dissabte 9 de juny a la Sala Tarafa de Granollers - Iniciació als instruments d’orquestra Dissabte 9 de juny a la Sala Tarafa de Granollers - Orquestrada Dissabte 16 de juny a la Sala Sant Francesc de Granollers - Combos i Cambres

16


NEW LIGHTS

Cor de Cambra de Granollers Josep Vila Jover, director

MÚSICA PER A L’ESPERIT: Durant segles la música sacra ha estat un dels gèneres on els compositors han abocat més esforços, i això ha permès la creació d’un gènere que es manté fins i tot en l’actualitat, més enllà de l’ús litúrgic de la música. En aquest concert es recullen peces a capella de música de diverses èpoques però amb un denominador comú: la recerca de la bellesa a partir de la introspecció i el misticisme.

CALENDARI D’ACTUACIONS: Divendres 8 de juny al Monestir de Sant Cugat del Vallès Dissabte 9 de juny a l’Església de Santa Maria de Llerona Diumenge 10 de juny a la Sala Tarafa de Granollers

TEMPORADA

PRIMAVERA-ESTIU 2018 17


VEUS

Veus - Cor Infantil Amics de la Unió Josep Vila Jover, director

L’ESSÈNCIA DEL COR: L’espectacle VEUS és el recull d’aquest so blanc i natural, l’actitud escènica lleugera, harmoniosa i precisa, la interpretació d’altíssim nivell i la capacitat comunicativa extraordinària que són l’essència de Veus – Cor Infantil Amics de la Unió. Des que es va estrenar l’any 2012, VEUS s’ha presentat a nombrosos escenaris, tant a Catalunya com a diversos festivals europeus on sempre ha sorprès al públic. Amb un concepte de concert dinàmic i proper on es combinen la música, el moviment i la interacció amb el públic; VEUS és una experiència única gràcies a la vitalitat dels joves membres del cor.

CALENDARI D’ACTUACIONS: Dilluns 23 d’abril a la Basílica de Santa Maria d’Igualada Diumenge 27 de maig al Casino de Caldes de Montbui Dissabte 16 de juny al Festival de Música del Maresme de Premià de Dalt Dissabte 14 de juliol al Monestir de Sant Ramon Nonat

18


GIRA DE CONCERTS AMB LEIOA KANTIKA KORALA

Leioa Kantika Korala (Basilio Astúlez, director) Veus - Cor Infantil Amics de la Unió (Josep Vila Jover, director)

KALEIDO. EN BASC I EN CATALÀ: Veus - Cor Infantil Amics de la Unió s’uneix amb el prestigiós cor Leioa Kantika Korala dirigit per Basilio Astulez per realitzar una gira de concerts per Catalunya i una per Euskadi. En aquest projecte es troben dos dels cors de veus blanques més reconeguts de la Península Ibèrica per a oferir al públic el seu treball conjunt i enriquir-se mútuament amb l’experiència.

CALENDARI D’ACTUACIONS: Dijous 5 de juliol a l’Amfiteatre de l’Espai Cultura Fundació Sabadell Divendres 6 de juliol al Teatre Auditori de Llinars amb la participació de l’EMM de Llinars del Vallès Divendres 7 de juliol a l’Església de Sant Esteve de Granollers Del 5 al 9 de setembre Gira de Veus Cor Infantil Amics de la Unió al País Basc

TEMPORADA

PRIMAVERA-ESTIU 2018 19


GIRA DE CONCERTS A ITÀLIA

Cor Jove Amics de la Unió (Marta Dosaiguas, directora) Giovani Cantori di Torino (Carlo Pavese, director)

LES VEUS DE TORINO: Després d’una gira de concerts de la formació italiana a Catalunya durant la tardor passada, el Cor Jove Amics de la Unió porta la seva música als carrers de la capital piemontesa. Una experiència qe enriqueix els dos cors tan des del punt de vista musical com en la construcció de ponts culturals que reforcen, en definitiva, la relació entre persones que ens fa més humans.

CALENDARI D’ACTUACIONS: De l’11 al 15 de juliol a Torí (Itàlia)

20


CALENDARI GENERAL DIA

MES ANY

ESPECTACLE

LLOC

dv, 2

MÇ 18

Sons del mercat

Biblioteca Sala de Cultura

Santa Eulàlia de Ronçana

ds, 17

MÇ 18

Intercanvi amb el Pasaia Abesbatza

Pasajes Antxo

Donosti

ds, 17

MÇ 18

Sons del mercat

Centre Cultural

Cardedeu

22h

8€ - 10€

dj, 22

MÇ 18

La Passió Segons Sant Marc de J. S. Bach

L’Auditori

Barcelona

20h

10€ - 58€

dv, 23

MÇ 18

Divendres Musicals

Granollers

ds, 24

MÇ 18

Casa de Cultura Sant Francesc Teatre Auditori de Granollers

dll, 26

MÇ 18

Chapelle Royal

Versalles (França) 20h

38€ - 140€

Eglise Saint-Louis de Montrapon

Besançon (França) 20h

45€

Philharmonie

París (França)

Sala Tarafa

Granollers

19h

Entrada lliure

Granollers

18h

15 €

Granollers

18h

15 €

PREU 20h

4€

20.30h Entrada lliure

20.30h Entrada lliure

dv, 30

MÇ 18

dj, 5

AB 18

La Passió Segons Sant Marc de J. S. Bach La Passió Segons Sant Marc de J. S. Bach La Passió Segons Sant Marc de J. S. Bach La Passió Segons Sant Marc de J. S. Bach Concert amb el Crescendo Abesbatza

ds, 14

AB 18

Plou Foc

dg, 15

AB 18

Plou Foc

Teatre Auditori de Granollers Teatre Auditori de Granollers

dill, 23 AB 18

VEUS

Basílica de Sta Maria Igualada

dm, 24 AB 18

Concurs de composició

Sala Tarafa

Granollers

17.30h Entrada lliure

Divendres Musicals

Casa de Cultura Sant Francesc

Granollers

20.30h Entrada lliure

Gira a Bèlgica

Gant

Bèlgica

Auditori Municipal

Vilafranca del Penedès Chateauroux (França)

dim, 28 MÇ 18

dv, 27

AB 18

del 28/04 al 31/01

Granollers

dg, 13

MG 18 Els colors del mar

dv, 18

MG 18

Festival de la Voix

Scène Nationale Equinoxe

dv, 25

MG 18

Divendres Musicals

Casa de Cultura Sant Francesc

Granollers

ds, 26

MG 18

Concerts de fi de curs

Centre Cultural

Granollers

dg, 27

MG 18

Cançons del mar

Centre Cultural

Granollers

dg, 27

MG 18

Jo vaig a la muntanya

Centre Cultural

Granollers TEMPORADA

21h

20€ - 36€

20.30h 10€ - 70€

20.30h a determinar

19h

18€ - 20€

20.30h 20.30h Entrada lliure 18h

6€

10.30h 6 € 13h

6€

PRIMAVERA-ESTIU 2018 21


CALENDARI GENERAL DIA

MES ANY

ESPECTACLE

dg, 27

MG 18 VEUS

dis, 2

JN

dis, 2

LLOC

PREU

Casino

Caldes

18 Concert Aula moderna

Casa de Cultura Sant Francesc

Granollers

12h

JN

amb 18 Concert la Coral Brusquina

L’Atlàntida

Vic

21h

div, 8

JN

18 New Lights

Monestir

Sant Cugat del Vallès

21h

dis, 9

JN

Sala Tarafa

Granollers

12:30h Entrada lliure

dis, 9

JN

de Cicle 18 Concert Inicial Instrumental de Cicle 18 Concert Inicial Instrumental

Casa de Cultura Sant Francesc

Granollers

11.30h Entrada lliure

dis, 9

JN

18 Orquestrada

Sala Tarafa

Granollers

dis, 9

JN

18 New Lights

dg, 10 dg, 10

18.30h a determinar Entrada lliure

10 €

18h

Entrada lliure

Església de Sta Maria Llerona

19h

5€

JN

18 Concert de veus blanques Església de Sta Maria Llerona

13h

5€

JN

18 New Lights

Sala Tarafa

Granollers

19h

5€

dis, 16 JN

18 Concert de Cambres

Casa de Cultura Sant Francesc

Granollers

12h

Entrada lliure

dis, 16 JN

18 VEUS

Premià de Dalt

20h

a determinar

JN

18

Tossa de mar

13h

8€

dim, 27 JN

18

Granollers

19h

10€ - 20€

dj, 5

JL

18

Sabadell

22h

a determinar

div, 6

JL

18

dis, 7

JL

18

dg 17

Festival de Música del Maresme de Concert de veus blanques Capella Sant Miquel Teatre Auditori Música per la pau de Granollers i la memòria Fundació Concert amb Leioa Sabadell 1859 Kantika Korala Concert amb Leioa Teatre Auditori Kantika Korala de Llinars Església de Concert amb Leioa Sant Esteve Kantika Korala

del 11/07 al 15/07 Gira a Itàlia

Llinars del Vallès 19.30h a determinar Granollers

Torí

Itàlia

21h

7€

dis, 14 JL

18 VEUS

Monestir

Sant Ramon Nonat 21.30h a determinar

dill, 23 JL

18 Els colors del mar

Fundació Sabadell 1859

Sabadell

22h

a determinar

La Nau Cultural

Valldoreix

19h

a determinar

Leioa

Euskadi

dg, 16

SET 18 Els colors del mar

del 05/09 al 9/09

22

Gira amb Leioa Kantika Korala


MECENES

PATROCINADORS

COL.LABORADORS

AMB EL SUPORT DE

I LA COL.LABORACIÓ DE


SOCIETAT CORAL AMICS DE LA UNIÓ c/ Travesseres 20 - 08401, Granollers T. 93 870 75 05 - info@amicsdelaunio.org www.amicsdelaunio.org

Segueix-nos a:

Programació Primavera - Estiu 2018  
Programació Primavera - Estiu 2018  
Advertisement