Catàleg Naturalwalks

Page 1

Ecoturisme - Natura - Sostenibilitat

Experiències a la natura


Passiรณ per la Natura


DESCOBREIX LA CULTURA A TRAVÉS DE LA NATURA

S

om una empresa independent

natural

perquè

puguin

conèixer,

formada per un assortit grup

gaudir, compartir la Natura i les

de professionals de diferents àmbits

seves relacions amb els habitants de

de treball (hostaleria i restauració,

cada lloc i la seva cultura des d’una

salut, ecoturisme, biologia i medi

experiència immediata.

ambient), amb uns valors en comú: el compromís amb el territori i la conservació del seu patrimoni natural i cultural.

La nostra excel·lent reputació té el seu fonament en la devoció i l’ampli coneixement del territori i sempre amb el més alt nivell d’atenció als

Naturalwalks neix amb la vocació

detalls.”

d’apropar les persones a l’entorn Evarist March (Director) Guia de natura, consultor especialitzat en gastrobotànica, salut i ecoturisme


QUÈ FEM

Naturalwalks és una empresa d’ecoturisme dedicada a mostrar la cultura (cuina, vi i begudes tradicionals, història, ...) a través de la natura i el paisatge. Ens especialitzem en l’ús tradicional i avantguardista de plantes silvestres. Les nostres activitats estan destinades a aficionats i professionals de la cuina natural, crua, saludable o creativa, així com a usuaris o professionals de remeis i tècniques naturals o teràpies de plantes medicinals: fitoteràpia, aromateràpia, dietètica, nutrició ... T’interessa la cuina o la restauració, la salut, la natura o la cultura popular? No es necessiten coneixements previs.

Tothom hi és benvingut!


Una experiència que despertarà els teus sentits!

3


Excursions a la Natura

Tallers a l’aula


Incentius i Team Building

Formaciรณ i consultoria

Responsabilitat Social Corporativa


MARIDATGE - TAST - FLORS MEDITERRÀNIES

Un maridatge entre flors

Passejant pel paisatge del vi

Maridatge amb flors silvestres mediterrànies i vins. Una mirada singular i original que combina al paladar, el paisatge vegetal i la història a través del vi. El botànic del Celler de Can Roca i un sommelier ens transportaran al terroir a través dels aromes i sensacions en boca.

6


Excursions a la Natura

L’activitat es presenta en dues parts diferenciades que es poden fer conjuntament o de forma independent. Un passeig per l’entorn natural d’alguns dels paisatges més emblemàtics de Catalunya per descobrir les herbes i flors aromàtiques del territori.

Un tast de quatre vins maridats amb flors característiques de cada lloc. Serà una trobada a quatre mans i amb dues mirades diferents: la del sommelier ens ensenyarà a gaudir del tast i la del gastrobotànic Evarist March aportarà la seva experiència en el terreny i en la cuina.

Les flors representen el territori en la seva puresa: la relació intrínseca entre el clima, el terreny i la interacció humana. Així mateix, el vi és la història d’aquesta relació al llarg dels segles per l’ús dels seus fruits.

Tot l’any

Passejada 2,5-3h - Maridatge 2h

Fàcil

7


COSTA BRAVA - TRESORS NATURALS - CAMÍ DE RONDA

El camí de Ronda de S’agaró

Els tresors naturals ocults de la Costa Brava a S’Agaró

Et convidem a descobrir un nou tipus de turisme diferent a tot el que has experimentat a la Costa Brava. Descobreix la dieta mediterrània a través de plantes silvestres.

8


Excursions a la Natura

Un passeig curt que comença just fora de l’hotel Alabriga; suaument barrejant amb el seu entorn és un famós camí que s’esculpeix al llarg de tota la Costa Brava, conegut com el Camí de Ronda. Quan a cada temporada milers de persones caminen per aquests entorns, molts podrien no saber que alguns dels secrets més ben guardats de la dieta mediterrània estan esperant ser descoberts al llarg d’aquest camí: antigues plantes utilitzades pels nostres avantpassats, així com les plantes utilitzades avui en un dels millors restaurants del món: El Celler de Can Roca. En un breu passeig, en què et presentarem les subtileses culinàries que d’altra manera passarien desapercebudes: flors picants, fulles salades, tiges cruixents, arrels dolces: Un passeig per sorprendre els sentits amb tapes salvatges. La ruta és fàcil i divertida adreçada a tota la família. L’activitat es pot complementar amb una demostració culinària -showcooking- o un maridatge de vi amb flors, una demostració per crear plats creatius amb plantes que trobem al llarg de la sortida.

Tot l’any

De 2,5 a 3 h

Fàcil - Mitjana

9


COSTA BRAVA - ALGUES- CAIAC

Tapes marines en Caiac

Passejant per la Costa Brava més comestible

Un passeig divertit en caiac, per un dels racons sens dubte més bells de la costa mediterrània: el Cap de Creus!

10


Excursions a la Natura

Acompanyats per un guia especialitzat de caiac i un guia de Naturalwalks descobrirem la Costa Brava més inhòspita i els seus racons desconeguts: petites cales, penya-segats i coves envoltats de la tranquil·litat del mar mediterrani. Ens aturarem en algunes platges per passejar i conèixer les plantes comestibles més delicioses i sorprenents que habiten a la Costa Brava, que ens expliquen històries sorprenents sobre els seus usos ancestrals i també actuals. Acabarem gaudint d’un bany a les aigües cristal·lines en algunes de les cales i els intrèpids podran submergir-se per descobrir les algues que habiten els seus fons i els seus usos a la cuina més sana i natural. Aquesta activitat també es pot finalitzar amb un Eco-pícnic silvestre -amb algues- o un Maridatge entre flors amb vins de la regió.

Tot l’any

3,5 - 4h

Mitjana

11


PICNIC - NATURA - ECO-XEF

Eco-Pícnic silvestre

Menjant l’essència del paisatge

Descobreix el gust del paisatge mediterrani. Un àpat basat en plantes silvestres enmig de la natura.

12


Excursions a la Natura

Un àpat amb ingredients de productors ecològics de la zona, plantes silvestres del moment i inspirat en les receptes tradicionals de cada lloc per degustar-los, en plena natura, amb el parament rústic per l’ocasió. Al llarg de la sortida prèvia tindrem l’oportunitat de recol·lectar ingredients que s’inclouran en els plats.

Un àpat de base silvestre en plena natura, inspirat en una sel·lecció de plantes triades per Evarist March, botànic d’El Celler de Can Roca, i amb la sensibilitat de l’eco-xef Lola Puig.

Un menú que omple de bellesa i salut.

Tot l’any

2,5 - 3 h

Fàcil

13


TARDOR - PIRINEUS - CUINA

Fongs i Bolets

Del bosc al plat

Arriba la tardor i el bosc s’omple d’estranys i misteriosos éssers de totes les formes i colors. Sens dubte, els éssers més fascinants a la tardor són els fongs i els bolets.

14


Excursions a la Natura

Passejarem de la mà d’un especialista per deixar-nos sorprendre per la diversitat i detalls desconeguts d’aquests habitants de la natura. Al llarg del camí podràs aprendre a reconèixer les principals espècies del lloc, algunes tòxiques i altres molt cotitzades i delicioses un cop cuinades. Aquesta és una terra amb una veritable passió per recol·lectar i sobretot cuinar-los. I això farem! Serà una sortida amena i alhora instructiva i pràctica. Recollirem amb molt de compte els exemplars que trobem per després poder aprendre com és la millor manera de cuinar-los o conservar-los.

Aquesta activitat també es pot complementar amb un Eco-Pícnic silvestre o un Maridatge amb flors, si és possible.

Tardor

Passejada 2,5-3h

Fàcil

15


TAPES - NATURA - SENTITS

Els aromes de la dieta mediterrània

Passejant entre tapes silvestres!

T’imagines passejar i alhora descobrir alguns dels secrets més ben guardats de la famosa dieta mediterrània? Des de les plantes mil·lenàries utilitzades pels nostres avantpassats fins a les flors utilitzades en l’actualitat al Celler de Can Roca.

16


Excursions a la Natura

Un passeig tranquil i divertit per gaudir de les tapes verdes més insòlites i naturals de les que et pot proveir la natura: les seves plantes i flors silvestres! Flors picants, fulles salades, tiges cruixents, arrels dolces. Una caminada per sorprendre els teus sentits i despertar els teus instints més salvatges amb els ingredients més naturals! Recorregut per camins on es poden trobar diferents espècies de plantes i fongs -segons estació i zona- que tenen interès des del punt de vista culinari, relacionades amb la cuina mediterrània i local. A cada parada es farà una petita degustació de les plantes i aprendràs per exemple com tastar una flor per percebre la subtilesa dels seus matisos. Alhora mostrarem els usos tradicionals i actuals en diferents tipus de cuines: des de la més alta gastronomia als nous batuts de cuina vegana, sempre de forma divertida i interactiva. Aquesta activitat es pot complementar amb la realització d’una demostració culinària – showcooking- amb la participació del públic, en la qual es realitzaran diferents tapes o plats creatius amb l’ús de productes silvestres comestibles, alguns dels quals es podran haver recol·lectat durant la sortida prèvia. . També es pot combinar amb l’activitat d’Ecopícnic silvestre o el Maridatge entre flors.

Tot l’any

Passejada 2,5-3h - Showcooking 2h

Fàcil

17


CAMINS DE RONDA – TAPES SILVESTRES – CORREDOR MATÓ

La Costa Brava més salvatge

Tapes naturals a la vora del mar!

Un passeig pels camins que ronden les cales precioses de la Costa Brava, per descobrir-hi d’on ve el seu nom: un paisatge natural entre platges de sorra i penya-segats, on els pins i les sureres s’inclinen sobre les aigües clares. On l’olor de la mar salada es barreja amb les aromes de les plantes i herbes mediterrànies.

18


Excursions a la Natura

Tot passejant tranquil·lament a la vora del mar, el nostre guia expert ens mostrarà quines d’aquestes plantes silvestres i flors podem tastar allà mateix i com les usem en la coneguda cuina mediterrània: flors aromàtiques, fulles salades, tiges cruixents i arrels dolces com tapes naturals. Un passeig per sorprendre als teus sentits i per despertar els teus instints salvatges amb els ingredients més naturals! L’itinerari és fàcil i divertit per a adults o tota la família. L’activitat

es

pot

complementar

amb

una

demostració

culinària

-showcooking- a casa teva o en un espai adient, en la qual farem tapes o plats creatius amb l’ús de les plantes, o bé bolets, que haurem collit durant la sortida. També es pot combinar amb un Eco-pícnic silvestre -dinar de camp- o un Maridatge entre flors. Una activitat per a tota la família en un passeig tranquil i divertit per camins diversos des de molt fàcils, amples i ombra a senders per més aventurers.

Tot l’any

2,5-3h

Fàcil - Mitjana

19


COSTA BRAVA - NAVEGACIÓ - GASTRONOMIA

Natural Gastrosail

La Costa Brava més apetitosa

T’imagines passejar-te per mar i terra, entre cales solitàries i alhora descobrir alguns dels secrets millor guardats de la famosa dieta mediterrània? Des de les plantes mil•lenàries utilitzades pels nostres ancestres fins a les flors utilitzades en la cuina d’avantguarda.

20


Excursions a la Natura

Un passeig tranquil i divertit per gaudir de les tapes verdes més insòlites i naturals que et pot proveir la natura: plantes i flors, algues o fongs mediterranis! Un passeig amb vaixell i a peu, agradable i molt entretingut per gaudir de la Costa Brava des d’un altre punt de vista: a bord d’un dels vaixells de TopSailing Charter i de la mà del gastrobotánic del Celler de Can Roca. Al llarg del trajecte ens aturarem per assaborir de primera mà els ingredients silvestres amagats més deliciosos de la nostra costa. Flores picants, fulles salades, tiges cruixents o algues curioses. Una caminada en la nostra costa més blava per despertar els sentits i els sabors en el nostre paladar! Un recorregut per a amants del mar i de la cuina, també per als més joves. Aquesta activitat es pot complementar amb un Eco-pícnic silvestre o el Maridatge entre flors.

Tot l’any

4 h aproximadament

Fàcil

21


TRADICIÓ - RATAFIA - HERBES

El món de la Ratafia

Un passeig tot bevent la tradició de les herbes

Un passeig per paisatges naturals carregats d’història, per aprendre a través de les plantes aromàtiques alguns dels secrets que s’alberguen a la Ratafia i el seu món.

22


Excursions a la Natura

Tots els racons del planeta tenen els seus licors ancestrals eleborats amb herbes. Sens dubte, la ratafia és el licor tradicional per excel·lència de la Catalunya més humida fins a l’actualitat.

Receptes familiars centenàries, dotzenes d’herbes aromàtiques diferents, històries i llegendes que ens expliquen els seus usos i la forma de viure d’abans.

Gaudirem recollint les plantes, com han fet els nostres savis avis, i elaborarem amb receptes antigues i modernes la nostra pròpia ratafia per gaudir-la a la tardor.

Aquesta activitat també es pot complementar amb un Eco-pícnic silvestre o un Showcooking acompanyat d’una degustació de diverses ratafies locals.

Tardor

Passejada 2,5-3h - Preparació del licor 2h

Fàcil

23


BARCELONA - NATURA - ORÍGENS

Barcelona verda

Passejant per la ciutat més natural

Barcelona és una ciutat cosmopolita coneguda sobretot per la seva cultura, art i arquitectura. Tot i això, pocs coneixen la ciutat més natural i sorprenent que s’hi amaga, que tenim ben a prop i que pots descobrir amb facilitat de la mà d’un guia de natura.

24


Excursions a la Natura

Tot passejant per camins i senders de Montjuïc o Collserola et sorprendrà com, a través de la natura que ens envolta, pots aprendre els orígens de la seva construcció a partir dels sediments mil•lenaris de Montjuïc, com els arbres antics ens expliquen com van sobreviure molts habitants a les èpoques més dures, quins són els nous habitants voladors de la ciutat i el seu impacte o, a la vegada que prens la imatge més original de la ciutat, pots aprendre perquè som una terra mediterrània per excel•lència i d’on ve la nostra preuada dieta mediterrània. Olors, sabors, textures i sons que ens expliquen com som els mediterranis i com hem transformat la nostra natura barcelonina en la cultura que milions de visitants gaudeixen cada dia. Un passeig sense grans dificultats per l’entorn desconegut dels turons de Collserola des d’on veure la ciutat més natural i genuïna o la cara més verda i tranquil•la de la muntanya de Montjuic. Un recorregut pels amants de la natura també a prop de la ciutat i pels amants de la cultura més lligada al territori.

Tot l’any

Passejada 3 - 3,5h

Mitjana

25


BARCELONA - NIT - NATURA

Barcelona nocturna

Un passeig per la natura més desconeguda

El sol s’adorm i una nova Barcelona es desperta. La natura ens sorprèn amb sensacions màgiques que ens fan descobrir perspectives insospitades. Tot passejant lluny de la remor i dels espais més transitats, acompanyats d’un guia experimentat, podrem descobrir l’altra cara de la nit a la gran ciutat.

26


Excursions a la Natura

Passejant per la carena de la Serra de Collserola o bé pel costat més natural de la muntanya de Montjuïc et sorprendrem amb vistes de la ciutat desconegudes, on la llum dóna forma al paisatge, i la ciutat es transforma en un nou espai viu de llums i sons. La nit és un moment idoni per acostar-nos a través dels sentits a la natura més pròxima. Sons que ens revelen els nous habitants de la foscor, olors que ens delaten flors que no veiem o que potser s’obren, i textures que ens ajuden a descriure el camí. Et proposem conèixer una nit diferent a Barcelona, lluny de les zones més transitades, amb la possibilitat de veure un paisatge de la ciutat que poca gent pot gaudir.

Aquesta és una sortida pels amants de l’aventura sense risc i de les persones curioses que volen descobrir l’altre costat de la realitat.

Tot l’any

Passejada 3 - 3,5h

Mitjana

27


JARDINS DE BARCELONA - CURIOSITATS - FLORA ORNAMENTAL

El Jardí Botànic Històric

Un passeig pels tresors vegetals amb vistes a la ciutat

La muntanya de Montjuïc de Barcelona acull petits tresors naturals en forma de jardins botànics i públics que ofereixen paisatges sorprenents al cor de la ciutat. Un passeig pels amants de les curiositats de la flora i per descobrir la desconeguda diversitat dels jardins de Barcelona

28


Excursions a la Natura El Jardí Botànic Històric The activity formaispart divided de lainhistòria two different, d’aquest butsingular complementary turó i departs la ciutat, that essent can be testimoni dels esdeveniments carried out together de l’últim or independently. segle. Es tracta d’un petit jardí encantador que, per les seves dimensions, A walk és fàcilment in naturalvisitable surroundings per a molts of some públics, of Catalonia’s a més de ser most el més emblematic antic de la ciutat. Carregatlandscapes d’història, to nodiscover únicament aromatic de plantes herbs sinó andtambé flowers dels of our seusterritory. inicis, de la seva relació amb el context An easy, històric agreeable de l’Espanya walk torepublicana discover why i de welaare percepció the landde per lesexcellence col•leccions of botàniques al llarg the del world’s segle passat aromatic i de plants. la recerca de noves espècies. Per la seva ubicació, aquest jardí ens ofereix A tasteuna of four interessant wines paired representació with flowers d’espècies common molt in the diverses area. i, sens dubte, el passeig més fresc Anenexperience un dia de ple guided sol mediterrani, by a duet from on podem different descobrir perspectives: entre d’altres: a sommelier l’arbre més alt de Barcelona, shows alguns us how dels arbres to enjoy mésa antics wine itasting el lloc de and la ciutat Evarist onMarch millor shares creixen his les plantes de clima fresc gastrobotanical d’arreu del planeta.El experience passeig of thees land pot and complementar its cuisine. amb la visita a alguns dels jardins més representatius Flowers are the de Montjuïc purest representation (Laribal, Joan of Brossa, any land: Mossèn they Cinto represent Verdaguer, the Aclimatació) convertits essential avuirelationship en parcs públics, between on elclimate, nostre guia landels and donarà human a conèixer interaction. racons In amagats, plantes exòtiques the same rares way, iwine les seves entails històries the history sorprenents. of this century-long Aquest és un passeig, relationship sens dubte, pels amants through de la botànica, the use of les itscuriositats fruits. i històries relacionades amb el paisatge, la jardineria, la salut, el món de la cuina i la cultura en general.

Tot l’any

Passejada 1,5 - 2h - Altres jardins 1,5h

Fàcil

29


CIUTAT − NATURA − SENSACIONS

Girona de nit

Un passeig per la natura més desconeguda

El sol s’amaga i una nova ciutat es desperta. La Natura ens sorprèn amb sensacions màgiques que ens fan descobrir perspectives insospitades.

30


Excursions a la Natura

Un passeig per l’entorn natural immediat de Girona per veure la cara més amagada, els paisatges desconeguts i els seus habitants més desperts. Una autèntica revelació pels sentits. A pocs metres fora de la muralla de l’antiga ciutat podem descobrir, sense esforç, la Natura més propera i alhora més desconeguda. Una forma diferent de recórrer la Natura a través dels camps i boscos més propers, tot gaudint pel camí d’una posta de sol en un lloc esplèndid tot admirant els Pirineus amb la ciutat als nostres peus. A pas tranquil, podràs aprendre qui són els habitants de la nit més sorollosos i també els més silenciosos per terra, dins l’aigua i en el cel. O poder delectarnos jugant a identificar les nostres plantes aromàtiques més comunes sense veure-les. Un passeig pels intrèpids que desitgen conèixer la nit més natural de Girona o per a les famílies que busquen un incentiu al seu viatge amb els seus petits.

Tot l’any

Passejada 2,5-3,5h

Fàcil - Mitjana

31


PASSEIG − NATURA − CIUTAT

Girona verda

Passejant per la ciutat més natural

Un passeig dins i fora de la Girona antiga, on et sorprendrà com la Natura dóna sentit a la mateixa història de la ciutat.

32


Excursions a la Natura

Amb pas calmat, sense dificultat, anirem del barri vell als turons fora de les muralles i pel camí podràs descobrir què vol dir ser mediterrani i quina relació té la nostra saludable dieta amb el paisatge i les herbes aromàtiques conegudes arreu del planeta.

Una passejada entre camps, conreus d’oliveres i boscos que acabarem amb les precioses vistes de la ciutat fins als Pirineus, per entendre la nostra cultura seguint el fil conductor de la Natura.

Una sortida pels entusiastes de la Natura i pels amants de la cultura relacionada amb el patrimoni més desconegut.

Tot l’any

Passejada 2,5-3,5h

Fàcil - Mitjana

33


CULTURA JUEVA – NATURA - GIRONA

Passejant entre plantes per la Girona jueva Sabors, perfums i costums des de l’antiguitat fins avui

Flors i plantes que són cosmètics, perfums, medicines, aromes i sabors per la cuina d’ahir ...fins avui.

34


Excursions a la Natura

La cultura jueva, com a cultura mediterrània és plena de referències a l’ús de plantes de tota mena. I la Bíblia, el seu llibre sagrat, és també un compendi de molts usos que han estat fonamentals durant més d’una dotzena de segles. El nostre paisatge quotidià de Girona és ple de les herbes i flors que ens expliquen la història de com hem viscut al llarg del temps.

Descobrirem les plantes que podem trobar al nostre pas i que encara avui seguim utilitzant: des de les herbes per a la cuina, plantes per fer remeis casolans, els orígens dels tractaments de bellesa, fonts d’energia oblidades o les múltiples utilitats per a usos espirituals.

Una sortida per als amants de la cultura popular, el món jueu i mediterrani, per descobrir curiositats i coneixements que encara avui ens ajuden a viure millor i de manera més saludable.

Tot l’any

Passejada 2,5-3,5h

Fàcil - Mitjana

35


COSTA BRAVA – PLANTES AROMÀTIQUES – ESSÈNCIA MEDITERRÀNIA

La dieta natural del Cap de Creus

Un passeig pel litoral més silvestre

Descobreix les herbes i plantes comestibles de la nostra costa tradicionalment usades per pescadors i pagesos de la zona i que ara tornem a utilitzar a la cuina més moderna.

36


Excursions a la Natura

Al sud del Parc Natural del Cap de Creus, entre les cales més precioses de la Costa Brava, una roca estreta que s’allarga mar endins es coneix amb el nom mític de Cap Norfeu. Coronada amb les ruïnes d’una torre de guaita de l’època moderna, als seus vessants la vegetació s’inclina damunt dels penya-segats esculpits pel mar i per la tramuntana. Des de la ufanosa vall de Montjoi fins a la punta del Cap, descobrirem les herbes aromàtiques i plantes comestibles del nostre litoral que servien als pescadors i pagesos d’aquest indret en èpoques passades i que avui tornem a utilitzar en la cuina moderna i remeis casolans. En una passejada agradable i lluny de la Costa Brava més concorreguda, gaudirem de la calma que desprèn aquest indret màgic ple d’essències mediterrànies. Al final del passeig ens podem banyar a la cala Pelosa -segons època de l’any-, tastar un pícnic amb ingredients naturals i locals o, ja de tornada, parar-nos a les vinyes ecològiques del Mas Marès per maridar els vins d’un celler del Cap de Creus amb algunes de les flors silvestres que haurem conegut abans.

Tot l’any

Passejada (2,5-3h), Pícnic (1-1,5h), Maridatge (1-1,5h)

Fàcil

37


COSTA BRAVA − PLANTES − MÓN DEL VI

La Costa Brava més natural

Tapes verdes silvestres caminant entre cales i seguint els passos de Dom Perignon

Un passeig animat per la costa sud de la Costa Brava. Una passejada diferent, en la que estarem envoltats del bosc típic mediterrani.

38


Excursions a la Natura

Els camins serpentegen entre el bosc i les petites calas de sorra i pedra, que et portaran a descobrir, entre d’altres, joves i vells arbres de suro que ens relaten la història del vi i el cava.

Al llarg del camí descobrirem també la “barraca” surrealista de Dalí, avui ben amagada en el paisatge dens de la zona i algunes de les més belles tradicionals cases de pescadors que ens expliquen l’adaptació dels seus habitants a les difícils condicions de la zona .

Com sempre, durant el passeig gaudirem descobrint i provant algunes de les plantes aromàtiques silvestres més representatives de la Costa Brava, passant de les antigues receptes als plats més sofisticats de l’alta gastronomia catalana.

Tot l’any

Passejada 2,5 - 3h

Fàcil

39


COSTA BRAVA − VINYES − MÓN DEL VI

Ceps i flors del Cap de Creus

Trepitja la vinya i el seu entorn per entendre el vi

Descobreix el vi a través del paisatge on arrelen i creixen els ceps!

40


Excursions a la Natura

Les vinyes ecològiques del Mas Marès, situades al Parc Natural del Cap de Creus i a tocar del Cap Norfeu, ens ofereixen un escenari ideal per entendre la relació entre la viticultura i l’entorn i per tastar diferents vins del territori.

Passejarem entre les vinyes plantades al costat del mar, endreçades en terrasses i envoltades de pastures i alguna alzina surera, i ens recordaran d’on venim i també la importància de conservar aquest llegat que ens han deixat en herència.

Espelt Viticultors i Naturalwalks t’ofereixen experiències que relacionen la tradició i innovació del món del vi amb el paisatge i la natura, acompanyat per un representant del celler i un guia expert en gastrobotànica.

Tot l’any

Passejada 1,5 - Maridatge 1,5h

Fàcil

41


ABELLES – ECOLOGIA - SALUT

Més enllà de la mel

El rusc: farmàcia, rebost i cosmètica natural

Una passejada a través d’una àrea rural on descobrirem la imprescindible funció de les abelles a la natura, inspeccionarem un rusc per veure com viuen i com nosaltres podem aprofitar els seus productes per millorar la nostra vida diària.

42


Excursions a la Natura

Les abelles són uns dels animals més temuts, més dolços, i més subestimats. Últimament ens arriben moltes notícies advertint-nos que les abelles estan morint, que desapareixen del nostre ecosistema a causa de l’activitat humana.

En aquesta sortida ens endinsarem en el seu món: veurem com viuen, a quines amenaces han de fer front i perquè són un element imprescindible de la vida a la terra.

Visitarem un apiari on podrem veure-les treballar de prop, aprendrem quins productes ens regalen (cera, mel, pròpolis, gelea,...), les seves propietats i com podem utilitzar-los en la nostra vida diària.

I també farem un tast de mel ecològica.

Primavera a tardor

Passejada 2,5 - 3,5h

Fàcil

43


DELTA – NATURA – PAISATGE

El Delta de l’Ebre

Descobrint la natura de l’arròs a través de la cultura de les herbes

Una passejada a través del Parc Natural del Delta de l’Ebre, endintsant-nos a la terra del vent i el paisatge pla.

44


Excursions a la Natura

Entre dunes i cultius d’arròs descobriràs la cultura lligada a les condicions extremes del mar a l’interior, on a través de les plantes i la seva relació amb la natura, explicarem com la gent ha transformat el territori des del passat fins a l’actual delta. Un passeig per tota la família on les herbes tenen un sabor salat i els ocells de tot tipus es barregen amb el canviant color del paisatge. Les platges de sorra blanca, la biosfera, els arrossars i els ocells fan que aquesta sigui l’experiència perfecta per descobrir la flora i la fauna de l’hàbitat del Delta. Voleu fer una escapada de cap de setmana? Naturalwalks s’ha associat amb Deltaic, un espai auto-definit com a un ecosistema verd, generat en valors de sostenibilitat i creativitat, ubicat al Delta de l’Ebre. Aquesta activitat es pot complementar amb altres activitats de diferent durada, que inclouen showcookings, cursos i tallers dins de les instal•lacions de Deltaic.

Tot l’any

Matí, mig dia, o dia sencer

Fàcil

45


COSTA BRAVA - CULTURA GREGA - NATURA

La Natura verda d’Empúries

Entre mitologia i fogons

Descobreix la cultura clàssica a través de les plantes, des de la simbologia vegetal de la mitologia grega fins a les receptes que donen origen a la cuina mediterrània.

46


Excursions a la Natura

Què té a veure la nimfa Dafne amb les fulles de llorer de la corona del déu Apol·lo? La situació privilegiada del jaciment d’Empúries convida a fer una passejada a la vora del mar, on el món antic està present allà on mires. Les plantes silvestres de les dunes i les espècies ja cultivades en el temps de la colònia grega, ens expliquen històries de déus enamorats, nimfes espantades o endevins sagrats. Al mateix temps que les herbes que trobem pel camí són també alguns dels ingredients més coneguts de la dieta mediterrània. Et proposem una passejada amable, caminant a peu pla amb un guia expert que t’ofereix la visió més natural de la cultura antiga d’Empúries. Una sortida pels amants de la història i la cultura en general, persones curioses que volen aprendre a llegir el territori amb el fil conductor de les plantes i el paisatge de manera relaxada.

Tot l’any

Passejada 1,5-2h

Fàcil

47


GLOBUS − GASTRONOMIA − PAISATGE

Passejant pels núvols

......entre tapes silvestres

Descobreix la natura d’una manera nova i única: per l’aire i per terra, entre volcans i aromes.

48


Excursions a la Natura

Acompanyat per un guia expert en paisatge i plantes locals, volarem pels cims de la comarca dels volcans i tot passejant buscarem els verds més deliciosos per fer-ne les tapes més naturals. Als peus del Pirineu, envoltant pobles medievals i amagats a sota d’un verd exuberant, hi trobem els volcans de la Garrotxa. On amants de la natura i de les noves sensacions, gaudiran del paisatge silenciós del vol d’ocell. Una mirada que arriba del cims nevats fins a les platges de la Mediterrània. Durant el vol, podrem gaudir dels magnífics paisatges i interpretar on s’amaguen les herbes aromàtiques i els bolets més coneguts de la cuina de la zona. Un copa terra, collirem les herbes -i bolets segons l’època- per acabar cuinant-los i tastant-les si us ve de gust. Un viatge per la història de les plantes saludables dels nostres avis fins a les flors silvestres dels restaurants més moderns. A les instal•lacions de Vol de Coloms, us hi podem preparar un dinar, un pícnic silvestre, un maridatge amb vins, o fer la vostra pròpia Ratafia; el licor d’herbes més conegut de Catalunya!

Tot l’any

1,5h Vol en globus, 1,5-2h Passejada

Fàcil

49


HISTÒRIA - VISTES – PLANTES AROMÀTIQUES

Entre els núvols i la natura més aromàtica

Un passeig d’alçada entre flors i plantes mediterrànies

On els Pirineus toquen el mar, als cims de la Serra de Rodes, trobem un conjunt monumental que ens ofereix unes vistes espectaculars sobre la Costa Brava.

50


Excursions a la Natura El Monestir romànic de Sant Pere de Rodes i les ruïnes del Castell de Verdera i del poblat medieval de la Santa Creu ens parlen dels segles del domini eclesiàstic i de les pugnes entre senyors feudals. La natura que envolta aquest conjunt medieval encara dona testimonis de com vivien els monjos i la gent del poble, alhora que ens introdueix a les cuines més modernes. En un passeig agradable per a la vessant sud-oest de la Serra descobrim el món de les flors i herbes que donen l’aroma a la dieta mediterrània des de fa segles i fins avui. També trobarem plantes comestibles oblidades i que els cuiners d’avantguarda ara recuperen en els seus plats. Envoltats dels flaires i colors naturals i davant d’un horitzó que no s’acaba, sentirem com la natura, l’origen de l’alimentació, és també font d’inspiració als fogons més coneguts de Catalunya. L’itinerari ofereix moltes possibilitats: Començar amb una visita guiada al monestir romànic amb una de les arquitectures més important de l’època, enfilar-nos al cim de Verdera on les ruïnes del castell encara vigilen les terres del monestir, o acabar fent un pícnic amb la badia de Roses als nostres peus. Recomanem fer coincidir la passejada amb l’hora de la posta del sol quan el cel encén els núvols sobre la plana i la llum que s’apaga dibuixa les siluetes de totes les muntanyes que tenim a la vista.

Tot l’any

Passejada (2,5-3 h), Picnic (1-1,5 h)

Fàcil - Mitjana

51


HERBES - COSTA - HISTÒRIA

Passejant entre herbes aromàtiques per la Tarragona vora mar

Les herbes en el temps de l’imperi romà!

Una sortida on poder endinsar-te en la cultura mediterrània local i a la vegada identificar les plantes silvestres i aprendre’n els seus usos.

52


Excursions a la Natura

Un passeig relaxat entre herbes flairoses i salades per la costa més desconeguda del sud de Catalunya on alhora que camines entre penyasegats, platges, dunes i boscos litorals podràs aprendre la història i usos de les herbes remeieres i comestibles especialment lligada a la cultura de la Roma imperial. Una sortida on poder endinsar-te en la cultura mediterrània local i a la vegada resoldre dubtes sobre la identificació de les plantes silvestres i aprendre’n els seus usos, alhora que podràs gaudir d’un paisatge i una costa excepcional que ens permetrà al mateix temps que aprens gaudir de les seves cales amb un bany si el temps ho permet. Tot passejant aprendràs els coneixements bàsics sobre el món de les plantes comestibles i remeieres de la costa sud de Catalunya, per sortir a buscar-les amb seguretat, com identificar-les, així com les principals formes d’utilitzar-les a la cuina, les seves aplicacions en temes de salut o la seva conservació i la seva relació amb l’origen de la nostra cultura: el món grec i romà. L’activitat pot disposar de dos formats, una passejada de mig dia o una activitat de jornada completa on els continguts es donaran en més detall.

Tot l’any

3 - 3,5h opció passeig o 8h opció curs

Fàcil

53


PIRINEUS - FÒSSILS - GEOLOGIA

Dins la terra en el temps dels dinosaures

Caminant pel tròpic de fa més de 100 milions d’anys!

Com si d’una llegenda es tractés, des de que som petits tots em sentit a parlar dels temuts i terrorífics dinosaures però, què eren exactament els dinosaures?

54


4 dies a la Natura

Com si d’una llegenda es tractés, des de que som petits tots em sentit a parlar dels temuts i terrorífics dinosaures però, què eren exactament els dinosaures? Catalunya, és un territori geològicament molt ric on podem trobar un gran ventall de roques i fòssils de gran abast en l’escala dels temps geològics. Dins d’aquest extens testimoni dels temps passats, trobem alguns dels jaciments de fòssils de l’Època Cretàcica més importants d’Europa. Amb aquest viatge a través del temps, ens transportarem fins fa aproximadament 145 milions d’anys i coneixerem una Catalunya on el territori era pràcticament tropical, banyat per aigües càlides, amb vegetació exuberant i on els saures gegants voltaven arreu. Durant aquesta activitat es visitaran diversos jaciments fòssils del Pirineu i Prepirineu, comprendrem com era la vida en aquest temps remot i aprendrem què és el registre geològic i els secrets que aquest amaga. Es podran veure jaciments d’icnites, petjades fòssils, òssos fossilitzats, nius fòssils i altres fòssils que ens transportaran a temps passats.

Primavera a tardor

4 dies

Fàcil

55


COSTA I PIRINEU - VOLCANS - PAISATGE

Terra de foc i aigua

Un viatge als paisatges mĂŠs explosius, del Pirineu a la costa

Viatjant des de la Catalunya de terra i foc a la Catalunya de costa i mar

56


4 dies a la Natura

Ígnies, derivat del llatí Ignis: foc, és el nom que reben un dels tres grups de roques que existeixen. Quan pensem en aquest tipus de roques, ens venen al cap els volcans i les grans colades de magma presents avui en dia en llocs tant emblemàtics com Hawaii, però i si us diem què Catalunya va ser fa no tants anys un territori on els volcans eren actius? I que gran part del litoral va ser format per grans bosses de magmes? El viatge que proposem ens acostarà fins les grans zones magmàtiques de Catalunya, coneixerem l’activitat volcànica que existia al territori així com la formació dels impressionants paisatges que avui en dia es poden observar al litoral de la costa de Girona, formats principalment per roques ígnies de diverses composicions i edats. Alternant dies de recorregut per l’interior del territori i passejades ben a prop de la línia de costa, gaudirem dels emblemàtics i característics paisatges que aquest tipus de roca formen i en coneixerem la seva evolució.

Primavera a tardor

4 dies

Mitjana

57


PIRINEU CATALÀ - VACANCES - HERBES

Pirineu Català

Vacances entre herbes i flors silvestres

Unes vacances al Pirineu per aprendre sobre el paisatge, els costums del lloc i també sobre les herbes i els seus usos allotjant-te en una casa rural encantadora!

58


5 dies a la Natura Vols unes vacances on al mateix temps que passeges per diferents entorns del Pirineu català, acompanyat d’un guia, pots aprendre sobre el paisatge, els costums de la zona i també les herbes i les seves utilitats allotjant-te en una casa rural amb encant? Així són les nostres vacances! En les teves vacances podras gaudir de passejades durant els matins per diferents indrets de la vall Fosca i els seu entorn. Llocs molt bonics i tranquils, al peu del Parc Nacional d’Aigüestortes i Sant Maurici. Durant les passejades a més de gaudir de cada índret podràs aprendre a reconèixer les herbes, flors, fruits i llavors, i els seus usos remeiers, comestibles o aplicats a la cuina. També aprendràs a reconèixer les plantes per elaborar begudes tradicionals o el seu ús com a plantes tintoreres o per fer sabons. Dinarem al camp amb un dinar tradicional i a la tarda tindràs temps per tu, acabant la jornada amb un petit taller on podràs fer un remei tradicional, una recepta, un licor o un sabó amb les herbes collides al camp. Aquestes vacances estan adreçades a persones amb ganes de gaudir de la natura, sense presses, i compartir el seu temps amb persones afins.

Estiu

5 dies

Mitjana

59


TEAMBUILDING - NATURA - INCENTIUS

La natura com a font d’inspiració

L’eficiència relaxada

Una passejada per la natura on descobriràs les infinites lliçons que la natura ens mostra per ser més eficients en molts aspectes de la nostra vida.

60


Incentius i Team Building

Un passeig per la natura on, a través d’una caminada tranquil·la entre boscos, prats i penya-segats mediterranis, descobriràs les infinites lliçons que la natura ens mostra per ser eficients en la vida i també en els nostres llocs de treball, a través d’animades i interactives demostracions. Descobriràs, per exemple, com s’ho fan les plantes per sobreviure en medis hostils com una duna o un penya-segat utilitzant la mínima energia. O com les plantes aparentment més delicioses i utilitzades des temps immemorials a la nostra dieta mediterrània són alhora les més repel·lents i poden defensar-se amb habilitat. O bé aprofundir en les diferents relacions que s’estableixen en la naturalesa per millorar el nostre rendiment. La Natura és una font de vida ... i també d’inspiració! Es tracta d’un curt passeig, sense cap dificultat, amb entre sis i vuit parades on es faran diferents demostracions i activitats.

Tot l’any

Passejada 1,5 - 3,5h

Fàcil

61


Fitoteràpia Vols conèixer els usos terapèutics de les plantes medicinals més comuns? Ja sigui per prevenir, alleujar o curar malalties, aquests tallers pràctics van dirigits a qualsevol persona interessada en temes de salut natural i en realitzar tractaments en base a criteris naturistes.

Bolets i fongs

Si t’interessa el món dels bolets, en aquests tallers coneixeràs els fonaments del món de la micologia. Des de la identificació i classificació correcta de les principals espècies comestibles o tòxiques, fins al valor nutritiu, conservació i ús culinari tan apreciat.

62


Licors tradicionals

Tallers a l’aula

Sabries dir quantes herbes comestibles mediterrànies es necessiten per elaborar el tradicional licor Ratafia? Aprèn a reconèixer al camp les espècies necessàries, així com a utilitzar-les després per preparar el teu propi licor casolà.

Personalitza el teu taller d’acord als teus gustos i interessos amb Naturalwalks! Tu esculls les dates, el lloc i el tipus d’activitat, i nosaltres la dissenyem especialment per a tu.

63


Interpretació i Guiatge de natura

Identificació de recursos naturals i creació de productes ecoturístics

Sota el marc de la certificació Europea

Oferim un marc teòric sobre els diferents

HeriQ, formem futurs guies de natura que

tipus d’activitats turístiques que s’ofereixen

desenvolupin la seva professió en el camp

o que potencialment es poden oferir en

amb públic i en l’àmbit ecoturístic.

diverses parts del món relacionats amb la natura. Així mateix, es posarà èmfasi en els

Aquest curs donarà els fonaments tant teòrics com pràctics necessaris per dur a terme activitats de guiatge en entorns naturals, tant des del punt de vista del guia naturalista i ecoturístic, com per a activitats diverses que tenen lloc a la natura centrades en les tècniques natural.

d’interpretació

del

patrimoni

possibles beneficis i impactes que poden generar en el territori. Durant el curs, s’identificaran els diferents elements que formen part de la natura i que poden ser d’utilitat per a la creació de nous productes ecoturístics en diferents entorns naturals (muntanya, costa, estepes …) i mitjans (aquàtic, terrestre …). També es donaran eines per al disseny estratègic d’una activitat d’ecoturisme.

64


Formació i Consultoria

Assessorament en projectes de gastrobotànica

Assessorament en projectes d’Ecoturisme

• Creació de noves propostes (projectes

• Creació de noves propostes (projectes i

i productes) aplicades a la restauració i

productes) aplicades a projectes ecoturístics,

hostaleria.

en l’entorn científic o d’àmbit ambiental.

• Assessorament especialitzat.

• Assessorament especialitzat.

• Anàlisi de recursos naturals aplicats a la gastronomia.

• Anàlisi de recursos naturals aplicats a l’Ecoturisme.

• Disseny i execució d’activitats de divulgació: xerrades, sortides de camp, exposicions, tallers o cursos.

• Disseny i execució d’activitats de divulgació: xerrades, sortides de camp, exposicions, tallers o cursos .

65


Espècies invasores? Renaturalitza’t El retorn a la natura més autèntica! Sabies que moltes de les espècies que veus quan mires un paisatge són espècies invasores?

Doncs moltes d’elles acaben desplaçant les espècies locals i destruint la riquesa del territori i els hàbitats autòctons. Es tracta d’espècies exòtiques que molts cops les introduim perquè són boniques, ens resultes diferents i les plantem en el nostre jardí! Amb el temps es dispersen per espais naturals envaint-los. L’activitat consisteix en una petita explicació de la zona i de les espècies amb les quals treballarem. Coneixerem perquè les plantes són exòtiques i invasores i aprendrem com extreure-les i els seus principals usos. Ens organitzarem en petits grups per poder ser més efectius. Durant l’activitats, s’explicaran propietat d’altres plantes que també trobarem així com nocions de l’ecologia i importància de l’indret.

66


Responsabilitat Social Corporativa

Objectius

• Recuperar l’equilibri d’un ecosistema pertorbat, en aquest cas, per espècies invasores. A través de l’activitat, es realitza una tasca de RSC a través del restabliment en l’equilibi natural de l’ecosistema fent-lo d’aquesta forma més sostenible.

• Destinar el 3% del cost de la mateixa al projecte Sèlvans en col·laboració amb la ONG de conservació Acciónatura. Amb aquesta activitat es conserva un bosc madur de Catalunya amb un especial valor ecològic.

67


Un maridatge entre flors Dates: Tot l’any Durada: Passejada 2,5-3h - Maridatge 2h Dificultat: Fàcil

El preu inclou: -Tast amb 4 vins de la zona. -Flors fresques representatives.

Lloc: Segons petició del client

-Informació i assessorament posterior a

Grup: 15 persones màxim

-Activitat privada feta a mida.

l’activitat via mail.

Públic: Adults i nens a partir de 8 anys, acompanyats

El Camí de Ronda de S’Agaró Dates: Tot l’any Durada: De 2,5 a 3h Dificultat: Fàcil - Mitjana, segons ruta triada. Lloc: Camí de Ronda de S’Agaró Grup: 12 persones màxim Públic: Adults i nens a partir de 8 anys, acompanyats

68

El preu inclou: -Informació i assessorament posterior a l’activitat via mail.


Tapes marines en caiac Dates: Tot l’any Durada: Excursió 3,5-4h Dificultat: Mitjana

-Informació i assessorament posterior a l’activitat via mail.

Lloc: Costa Brava.

-Un guia de Naturalwalks i un instructor de

Grup: 18 persones màxim

-Caiac doble i material.

Públic: Adults i nens a partir de 8 anys, acompanyats

Dates: Tot l’any

Eco-Pícnic silvestre

El preu inclou:

Durada: Passejada 2,5 a 3h - Eco-pícnic (1-1,5 h)

caiac per a cada 6 participants. -Embarcació de suport. -Activitat privada feta a mida.

-Àpat: esmorzar, dinar o sopar. -Dossier de l’activitat. -Activitat privada feta a mida.

Dificultat: Fàcil

Descripció del menú

Lloc: Espais públics o privats.

Un àpat elaborat amb molta sensibilitat que

Grup: 20 persones màxim Públic: Adults i nens a partir de 8 anys, acompanyats El preu inclou: -Passeig per l’entorn.

constarà de 3 aperitius, un primer plat, un segon plat (carn o peix segons la zona, muntanya o costa), un pre-postres, dues postres. Vins i licors de la zona, aigua de flors i infusions. Tot el menjar serà coherent amb la selecció acurada

dels

l’estacionalitat sostenibilitat.

ingredients i

seguint

ecològics, criteris

de

69


Fongs i Bolets Dates: Tardor Durada: Passejada 2,5-3h Dificultat: Fàcil Lloc: Segons petició del client

El preu inclou: -Informació i assessorament posterior a l’activitat via mail. -Material per la recollida de bolets. -Activitat privada feta a mida.

Grup: 18 persones màxim Públic: Adults i nens a partir de 8 anys, acompanyats

Els aromes de la dieta Mediterrània Dates: Tot l’any Durada: Passejada 2,5-3h - Showcooking 2h Dificultat: Fàcil

-Informació i assessorament posterior a l’activitat via mail.

Lloc: Segons petició del client

-Activitat privada feta a mida.

Grup: 18 persones màxim Públic: Adults i nens a partir de 8 anys, acompanyats

70

El preu inclou:


La Costa Brava més salvatge Dates: Tot l’any Durada: Passejada 2,5 - 3h

El preu inclou:

Dificultat: Fàcil - Mitjana, segons ruta triada.

-Informació i assessorament posterior a l’activitat via mail.

Lloc: Segons petició del client

-Activitat privada feta a mida.

Grup: 15 persones màxim Públic: Adults i nens a partir de 8 anys, acompanyats

Natural Gastrosail Dates: Tot l’any Durada: 4h aproximadament Dificultat: Fàcil Location: Costa Brava i Catalunya

El preu inclou: -Informació i assessorament posterior a l’activitat via mail. -Activitat privada feta a mida. -Patró i combustible

Grup: 18 persones màxim

Pack de fruita i begudes amb aigua, refrescs i

Públic: Adults i nens a partir de 8 anys, acompanyats

-Guia professional de natura privat, en tota

cava. l’activitat..

71


El món de la Ratafia Dates: Tot l’any Durada: Passejada 2,5-3h - Preparació del licor 2h Dificultat: Fàcil Lloc: Segons petició del client Grup: 18 persones màxim

El preu inclou: -Informació i assessorament posterior a l’activitat via mail. -Material per la preparació del licor -Activitat privada feta a mida.

Públic: Adults i nens a partir de 8 anys, acompanyats

Barcelona verda Dates: Tot l’any Durada: Passejada 3-3,5h Dificultat: Mitjana Lloc: Collserola / Montjuïc Grup: 12 persones màxim Públic: Adults i nens a partir de 8 anys, acompanyats

72

El preu inclou: -Informació i assessorament posterior a l’activitat via mail.


Barcelona nocturna Dates: Tot l’any Durada: Passejada 2,5 - 3h Dificultat: Mitjana

El preu inclou: -Informació i assessorament posterior a l’activitat via mail.

Lloc: Collserola / Montjuïc Grup: 12 persones màxim Públic: Adults i nens a partir de 8 anys, acompanyats

El jardí botànic històric Dates: Tot l’any Durada: Passejada 1,5 - 2h (altres jardins+1,5h)

El preu inclou:

Dificultat: Fàcil

-Informació i assessorament posterior a l’activitat via mail.

Location: Montjuïc

-Activitat privada feta a mida.

Grup: 18 persones màxim Públic: Adults i nens a partir de 8 anys, acompanyats

73


Girona de nit Dates: Tot l’any Durada: Passejada 2,5 - 3,5 h Dificultat: Fàcil - Mitjana, segons ruta triada.

El preu inclou: -Informació i assessorament posterior a l’activitat via mail.

Lloc: Call de Girona i entorns Grup: 18 persones màxim Públic: Adults i nens a partir de 8 anys, acompanyats

Girona verda Dates: Tot l’any Durada: Passejada 2,5 - 3,5 h Dificultat: Fàcil - Mitjana, segons ruta triada. Lloc: Call de Girona i entorns Grup: 18 persones màxim Públic: Adults i nens a partir de 8 anys, acompanyats

74

El preu inclou: -Informació i assessorament posterior a l’activitat via mail.


Passejant entre plantes per la Girona jueva Dates: Tot l’any Durada: Passejada 2,5 - 3,5 h Dificultat: Fàcil - Mitjana, segons ruta triada.

El preu inclou: -Informació i assessorament posterior a l’activitat via mail.

Lloc: Call de Girona i entorns Grup: 18 persones màxim Públic: Adults i nens a partir de 8 anys, acompanyats

La dieta natural del Cap de Creus

Dates: Tot l’any Durada: Passejada (2,5-3 h), Pícnic (1-1,5 h), Maridatge de vins (1-1,5 h) Dificultat: Fàcil - Mitjana, segons ruta triada. Lloc: Entorn del Cap Norfeu (Roses, Costa Brava)

El preu inclou: -Informació i assessorament posterior a l’activitat via mail. -Activitat privada feta a mida.

Grup: 18 persones màxim Públic: Adults i nens a partir de 8 anys, acompanyats

75


La Costa Brava més natural Dates: Tot l’any Durada: Passejada 2,5 - 3h Dificultat: Fàcil - Mitjana, segons ruta triada.

El preu inclou: -Informació i assessorament posterior a l’activitat via mail.

Lloc: Costa de Palamós Grup: 18 persones màxim Públic: Adults i nens a partir de 8 anys, acompanyats

Ceps i vins al Cap de Creus Dates: Tot l’any Durada: Passejada (1,5 h) Maridatge de vins (1,5 h) Dificultat: Fàcil Lloc: Cap de Creus (Costa Brava) Grup: 18 persones màxim

76

Públic: Adults i nens a partir de 8 anys, acompanyats

El preu inclou: -Informació i assessorament posterior a l’activitat via mail.


Més enllà de la mel Dates: Primavera a tardor Durada: Passejada 2,5-3,5 h Dificultat: Fàcil

El preu inclou: -Informació i assessorament posterior a l’activitat via mail.

Lloc: Àrea Rural de Gallecs Grup: 12 persones màxim Públic: Adults i nens a partir de 8 anys, acompanyats

Delta de l’Ebre

Dates: Tot l’any Durada: Matí, mig dia, o dia sencer

El preu inclou:

Dificultat: Mitjana

-Informació i assessorament posterior a l’activitat via mail.

Lloc: Parc Natural del Delta de l’Ebre

-Activitat privada feta a mida.

Grup: 18 persones màxim Públic: Adults i nens a partir de 8 anys, acompanyats

77


La natura verda d’Empúries Dates: Tot l’any Durada: Passejada 1,5 - 2h Dificultat: Fàcil Lloc: Entorns de les Ruines d’Empúries (Empordà-Costa Brava)

El preu inclou: -Informació i assessorament posterior a l’activitat via mail. -Activitat privada feta a mida.

Grup: 18 persones màxim Públic: Adults i nens a partir de 8 anys, acompanyats

Passejant pels núvols Dates: Tot l’any Durada: Vol en globus (1,5 h) - Passejada (1,5-2 h) Dificultat: Fàcil Lloc: Parc Natural de la Zona Volcànica de La Garrotxa Grup: 9 persones màxim

78

Públic: Adults i nens a partir de 8 anys, acompanyats

El preu inclou: -Informació i assessorament posterior a l’activitat via mail. -Activitat privada feta a mida.


Entre els núvols i la natura més aromàtica Dates: Tot l’any Durada: Passejada (2,5-3 h), Pícnic (1-1,5 h), Dificultat: Fàcil - Mitjana, segons ruta triada.

El preu inclou: -Informació i assessorament posterior a l’activitat via mail.

Lloc: Entorns del Monestir de Sant Pere de Rodes (Port de la Selva/ Costa Brava) Grup: 15 persones màxim Públic: Adults i nens a partir de 8 anys, acompanyats

Passejant entre herbes aromàtiques per la Tarragona vora mar

Dates: Tot l’any Durada: Mig dia, o dia sencer

El preu inclou:

Dificultat: Fàcil

-Informació i assessorament posterior a l’activitat via mail.

Lloc: Altafulla (Tarragona)

-Activitat privada feta a mida.

Grup: 18 persones màxim Públic: Adults i nens a partir de 8 anys, acompanyats

79


Dins la terra en el temps dels dinosaures Dates: Primavera a tardor Durada: 4 dies Dificultat: Fàcil

El preu inclou: -Informació i assessorament posterior a l’activitat via mail.

Lloc: Pirineus Grup: 12 persones màxim Públic: Adults i nens a partir de 8 anys, acompanyats

Terra de foc i aigua Dates: Primavera a tardor Durada: 4 dies Dificultat: Mitjana Lloc: Girona Grup: 12 persones màxim Públic: Adults i nens a partir de 8 anys, acompanyats

80

El preu inclou: -Informació i assessorament posterior a l’activitat via mail.


Pirineu Català Dates: Estiu Durada: 5 dies Dificultat: Mitjana

- Guia professional etnobotànic i naturalístic. - Dossier amb informació general de la zona,

Lloc: Vall Fosca

llistat principal d’espècies, zones visitades, ...

Grup: 12 persones màxim

identificació d’imatges de les sortides

Públic: Adults i nens a partir de 8 anys, acompanyats

La natura com a font d’inspiració

El preu inclou:

Dates: Tot l’any Durada: Passejada 2,5 - 3,5 h

- Posterior assessorament botànic amb la - Allotjament en pensió completa - Assegurança de viatge

El preu inclou:

Dificultat: Fàcil - Mitjana

-Informació i assessorament posterior a l’activitat via mail.

Lloc: Segons petició del client

-Activitat privada feta a mida.

Grup: 18 persones màxim Públic: Adults i nens a partir de 8 anys, acompanyats

-Guia de natura professional i entrenador de guies: Evarist March, botànic i consultor al restaurant El Celler de Can Roca.

81


Inscripcions i reserves Com puc inscriure’m a una sortida / viatge organitzat?

Cancel·lacions Les sortides es cancel·len en cas de pluja?

Per participar a les sortides cal enviar les teves dades a través Algunes sortides poden cancel·lar-se en cas de condicions de info@naturalwalks.com o del formulari de contacte. climàtiques desfavorables. En aquest cas, rebràs un avís Et contactarem de seguida per formalitzar la inscripció, amb 12 hores d’antelació. Si les condicions climàtiques no confirmant la disponibilitat de la plaça, i t’indicarem les

permeten la realització de l’activitat, Naturalwalks retornarà

dades necessàries per efectuar el pagament (via paypal o

els diners en la seva integritat. A més, s’intentarà organitzar

ingrés en compte bancari). La reserva es farà efectiva una la mateixa sortida per a un altre moment, on els confirmats vegada efectuat l’ingrés.

de la primera sortida tindran prioritat d’inscripció.

Les activitats de Naturalwalks inclouen una assegurança Puc cancel·lar la reserva d’una activitat ja pagada? d’accident per a tots els nostres clients.

Descomptes

La devolució de la reserva es farà íntegrament sempre que la cancel·lació es faci en un termini anterior a una setmana. En cas de cancel·lacions amb 3 a 7 dies d’antelació, es retornarà

Tenim preus especials per a grups a partir de 4 persones. Si us el 50% de l’import pagat. En cas de cancel·lacions amb menys plau consulteu-nos per més informació. – Els menors de 8 anys tenen la participació gratuïta. – Els menors d’entre 8 i 15 anys disposen d’un 50% de descompte. – Les persones majors de 65 anys disposen d’un 30% de descompte.

82

de 72 hores d’antelació, no es retornarà l’ import.


Públic Quina mida tenen els grups? Cada sortida compta amb un màxim de 15-18 persones. Els viatges s’organitzen per a grups d’entre 6 i -18 persones (depèn de la destinació). No sóc molt esportista. Puc participar en les sortides?

Logística Què he de portar a les sortides? Cal disposar d’un bon calçat esportiu o de muntanya, de sola no lliscant. A més, recomanem portar aigua o sucs per mantenir-se hidratat. Per als cursos i tallers s’indicarà el material necessari. Totes les sortides són accessibles amb transport públic?

Les sortides a Barcelona i voltants són fàcilment accessibles Les nostres activitats estan dirigides a tot tipus de públic i no amb transport públic. En els altres casos, s’organitzarà el transport conjunt en vehicles privats per evitar que cada requereixen estar en una forma física fora del que suposaria persona hagi d’accedir amb el seu propi vehicle. També una activitat moderada. En cas que, excepcionalment, alguna col·laborem amb un servei de carsharing per facilitar l’accés activitat requerís una preparació física especial, estarà indicat conjunt al punt de partida de cada sortida o t’ajudem en el en la descripció de la mateixa. En quins idiomes treballa Naturalwalks? Principalment oferim les nostres activitats en anglès, francès,

lloguer d’un vehicle si cal.

Protecció de dades Les dades facilitades per l’usuari per l’alta de butlletí

castellà o català. Per a grups que no dominin aquests idiomes, informatiu s’utilitzaran exclusivament per enviar informació oferim l’oportunitat de portar un traductor especialitzat.

referent a les ofertes de Naturalwalks. Les dades facilitades per l’usuari a través del formulari de contacte s’utilitzaran exclusivament per respondre a les preguntes indicades per l’usuari. En cap cas aquestes dades es cediran a altres persones o empreses ni s’utilitzaran amb altra finalitat.

83


www.naturalwalks.com

Skype: naturalwalks

Email: info@naturalwalks.com

Tel. (+34) 662 251 059 / (+34) 972162029