Page 1

Petra Maig 2014:Maquetación 1 20/05/2014 10:37 Página 1

Full Informatiu PSIB-PSOE - Petra - maig 2014

Petra segueix sense pressupost ni projecte polític

Socialistes de Petra

Maria Antònia Alzamora: “no tenir pressuposts és no tenir projecte polític i la responsabilitat és del PSM” Els Socialistes de Petra demanen posar llum de manera urgent sobre els comptes municipals. El PSIB-PSOE denuncia que el municipi segueix sense definir els seus comptes públics des de 2011, mostra de “la manca de projecte polític i de responsabilitat que té el PSM”. Així ho denuncia la portaveu del Grup Municipal Socialista, Maria Antònia Alzamora, qui assegura que “les circunstàncies del poble no són les mateixes que fa 3 anys i per això creim que és imprescindible refer-los per reactivar l’economia municipal i atendre les persones”. Mentrestant, els i les socialistes denuncien que l’equip de govern municipal s’ha centrat en cercar l’austeritat sense tenir en compte les necessitats del poble i pagar totes les factures pendents. “El superàvit de 2012 va ser de 600.000€ que es varen destinar a pagar factu-

res”. Malgrat això, ara el dèficit és d’1.700.000€. Una altra mostra de l’oblid de l’equip de govern municipal per atendre les necessitats de Petra, són les modificacions pressupostàries presentades per pagar deute. Un elevat deute fruit de la mala gestió del PSM. En aquest sentit, els Socialistes de Petra argumenten que es van oposar a aquestes modificacions pressupostàries amb l’únic objectiu d’obligar a l’Ajuntament a presentar uns pressuposts actualitzats. Finalment, Maria Antònia Alzamora reivindica que les despeses d’enguany no són les mateixes que les d’anys anteriors i per això són urgents uns comptes municipals “actualitzats i reals”. De fet, la oposició no sap com han pagat tot el que s’havia de pagar i com s’ha compensat amb els ingressos.

ELS PRESSUPOSTS DE PETRA NO SÓN PARTICIPATIUS On el PSM està a l’oposició, com per exemple a Llubí, demana participació, coherència, transparència, aprovació dels pressuposts, acció social amb els més empobrits,etc. Però a Petra no és el mateix : el regidor de torn ha de “controlar” qui organitza els actes per les festes mentre decideix el pressupost a invertir. Per entendre les coses millor: en temps predemocràtics (1972), hi va haver un regidor, anomenat Pere Josep Bauzà “Feddare”, que cregué en els joves i els encarregà l’organització de les festes, dient-los: aquí teniu tot el pressupost, si hi ha pèrdues jo me’n faig càrrec, si hi ha guanys, seran per la Revista Petra que es començava a publicar...hi va haver guanys i es repartiren entre els organitzadors. En temps democràtics (2014), una organització com AECC proposa una gran acte a la Plaça coincidint amb les festes i el regidor de torn posa entrebancs quan es parla de tenir un equip de sò adient amb la festa....Així és la nostra història!


Petra Maig 2014:Maquetación 1 20/05/2014 10:37 Página 2

El Consell de la Vila ha de ser un òrgan de participació ciutadana “El Consell de la Vila segueix sense atorgar les subvencions d’enguany a les entitats del municipi mentre que en 2013 i 2012 no en va concedir cap” La idea de “Consell de la Vila” a Petra va ser una proposta dels Socialistes de Petra amb l’objectiu de tornar la paraula al poble. El nostre equip de Govern del PSM sol emprar la frase “el Consell de la Vila ho ha dit, ho vol, ho ha decidit” i semblants. L’ajuntament de Petra ha pervertit la filosofia del Consell de la Vila manipulant la idea inicial : fer arribar a l’equip de Govern de torn les propostes, noves idees, suggeriments, projectes des de la base, des del poble. Ara, s’ha convertit en un òrgan al que s’informa i després serveix d’excusa perquè l’equip de govern pugui afirmar: “el Con-

sell de la Vila ho ha dit”. Per això, els i les Socialistes de Petra exigim tornar la paraula al poble i convertir de nou el Consell de la Vila en un òrgan de participació ciutadana. Subvencions Els anys 2012 i 2013 no es van repartir subvencions a totes les entitats del poble ( a algunes sí i ens alegram ). El 2014 quan el PSM ens cridà per parlar dels pressuposts, el PSOE va fer una proposta concreta per tal de repartir més doblers en subvencions, amb unes bases concretes, tenint en compte els projectes presentats per

les entitats, les actuacions en bé del poble, la justificació de les despeses,etc.... En el Consell de la Vila del mes d’octubre la batlessa va anunciar que el 2014 hi haurà subvencions. Fins i tot va parlar d’una quantitat a repartir. En el darrer Consell del mes d’abril ho negà i desprès de moltes anades i vingudes, el nostre company Miquel Monroig, dimiteix com secretari del Consell ja que s’ha manipulat la darrera acta. L’únic apunt positiu ha estat la creació d’una comissió per tal d’elaborar les bases.per obtenir les subvencions de l’Ajuntament de Petra. Al proper Consell de la Vila s’en parlarà.

El PSM rebutja la creació d’una Àrea d’Acció Social per combatre nous casos Els Socialistes de Petra denuncien la nefasta gestió del PSM pel que fa als serveis socialis del municipi. El PSIB-PSOE ja va proposar la creació d’una Àrea d’Acció Social per tal de coordinar tota la feina que s’està fent des de distintes entitats, donada la creixent demanda d’atenció social al poble. L’Ajuntament es va oposar, mentre els casos segueixen en augment i no es proposa cap acció des de l’equip de govern municipal. Mentrestant, els casos existents tenen l’ajuda de Càritas, Petra Activa, Banc d’Aliments i voluntaris que han de suplir la ineficàcia de la política social del consistori. Sort de l’excel·lent feina de l’equip de Treballadores Socials i Educadores i de l’ajuda del voluntariat de Càritas en el repartiment d’aliments.

El 25 de maig, vota per un canvi a Europa, vota PSOE


Petra Maig 2014:Maquetación 1 20/05/2014 10:37 Página 3

Europa, més important que mai Record perfectament la primera vagada que vaig poder votar i la sensació que vaig tenir en dipositar el meu vot a les urnes: era com si se’m concedís part de la responsabilitat que tots tenim per poder elegir com volem que sigui la nostra societat. Eren, precisament, unes eleccions europees, les de 2004. Per desgràcia, la participació no va ser gaire alta. Ni aquell any, ni al 2009 quan només decidí participar un 45% de la població amb dret a vot , menys de la meitat. No obstant, la crisi, que encara dura, ens ha servit per veure la importància de les decisions que es prenen des del Parlament Europeu. Precisament, en els últims dies Europa ha demanat a Espanya dos anys més de retallades i austeritat. Aquests ajustaments, tot i que es poden executar de diferents maneres, influeixen en el nostre dia a dia: beques en educació, drets laborals o igualtat social. Els parlamentaries europeus que votarem dia 25 de maig seran els que determinin el camí que seguirà Europa en els propers anys. I nosaltres, joves com tu i jo, tots, tenim l’oportunitat de decidir amb el nostre vot qui volem que ens representi a Europa. Si volem una Europa social, igualitària i compromesa amb tots els seus membres o si, pel contrari, volem seguir perdent drets amb l’Europa de Merkel. Dia 25 de maig tenim el dret a decidir sobre el nostre dia a dia, sobre les qüestions que inevitablement ens afecten. Per això, us demanam que exerciu el vostre dret a vot, que us faceu responsables de la societat en que vivim, que no perdeu l’oportunitat que la democràcia ens atorga, perquè cada vot compta i cada vot val un món! Dia 25 de maig, ELEGEIG i PARTICIPA en les eleccions al Parlament Europeu, i vota a Pere Joan Pons com a millor veu que representi les Illes Balears. Magdalena Mascaró, secretària d’Organització dels Socialistes de Petra.

MÉS PARTICIPACIÓ A LES EUROPEES PER ASSEGURAR L’AVANÇ DEMOCRÀTIC I FRENAR ELS POPULISMES La Unió Europea i tots i cadascun de nosaltres afrontem unes eleccions molt importants per exortizar els fantasmes del populisme i l'austeritat, en un món que lluny d'abraçar els valors en els quals es sustenta el projecte europeu, cedeix davant un “inevitable” neoliberalisme que provoca enorme patiment. En unes eleccions cal votar, no basta amb mobilitzar-se o estar associat. El vot és una de les poques coses que ens iguala com a ciutadans sense ser més un que un altre i una oportunitat així l'hem d'exercir per dret i responsabilitat. Per això els Socialistes de Petra et demanam que t’im-

pliquis, que batallis, que lluitis i que vagis a votar el 25 de maig per una Europa que defensi les persones abans que les entitats bancàries. Si votes el PSOE, votaràs a Pere Joan Pons com a millor representant de les Illes Balears per aquest canvi a Europa. Un candidat disposat a augmentar en 21.000 milions d’euros el fons de garantia juvenil per crear ocupació pels joves, disposat a aturar les prospeccions petrolíferes, disposat a millorar la connectivitat aèria i a potenciar el turisme sènior, disposat a garantir una sanitat pública, universal i gratuïta per tothom, i disposat a convertir l’Europa de les retallades i els bancs en l’Europa de les persones.

“Els Socialistes de Petra et demanam que lluitis, que t’impliquis i vagis a votar el 25 de maig”

Contacta amb nosaltres a través de socialistesdepetra@gmail.com


Petra Maig 2014:Maquetación 1 20/05/2014 10:37 Página 4

7 motius pels quals has de votar diumenge 1

Perquè les decisions de Brussel·les influeixen directament en la vida quotidiana dels ciutadans: Com s'ha vist durant la crisi, les normes que aprova l'Eurocambra marquen la vida dels ciutadans i ciutadanes de tots els països europeus, des dels drets dels clients enfront dels bancs fins al cost de la telefonia o l'energia, les emissions de gasos dels cotxes, els drets dels internautes, el contingut de les etiquetes dels aliments i fàrmacs o la regulació dels cigarrets, per exemple. Des de Brussel·les arriben les normes que influeixen directament sobre la competitivitat de les empreses, la creació o destrucció d'ocupació i l'activitat econòmica dels països.

2

Perquè, per primera vegada, es triarà al president de la Comissió, la institució amb major poder executiu d'Europa: com a novetat, els ciutadans tindran l'oportunitat de votar per una persona i un programa determinat.

3

Perquè el nou equip de governants decidirà sobre les propostes legislatives que ja estan sobre la taula del Parlament i que afecten a les normes dels europeus: La prosperitat i l'estabilitat econòmica i sanitària; la defensa de la democràcia; la seguretat comunitària i les polítiques migratòries són els principals desafiaments als quals, segons Fòrum Europa Ciutadana, s'enfrontarà el nou Parlament Europeu.

4

5 6

7

Perquè l'auge de les opcions euroescèptiques és una amenaça real per al projecte comú europeu: Com destaca l'informe Eleccions Europees 2014: l'auge dels extremismes polítics en temps de desconfiança política, les opcions euròfobes estan creixent i poden formar una força al Parlament. Aquesta situació és legítima però no deixaria de ser preocupant que els partits que demanen menys Europa formassin forces polítiques. Amb les eleccions els europeus tenen l'oportunitat de posar a l’ordre del dia l'espai comunitari i ficar en agenda temes tan rellevants per a la UE com la governança europea, la gestió del BCE o els deutes nacionals. Perquè votar és l'acció més igualitària de la democràcia: El sistema democràtic té en les eleccions un dels seus principals pilars. La participació dels votants en els processos electorals és sinònim de maduresa democràtica i responsabilitat. La capacitat de triar lliurement als seus representants polítics és una conquesta social que mereix la pena ser aprofitada. Perquè no podem comprar la idea que PP i PSOE són el mateix: Una idea així solament afavoreix a la dreta que té un electorat fidel i solament persegueix desmotivar a un electorat d'esquerres molt castigat pels errors que la socialdemocràcia ha comès en la gestió de la crisi. Però la França i l'Alemanya d'avui són un exemple modest i encara que no ideal, si dóna una idea de com afrontar de forma diferent i més social, les polítiques postcrisis a Europa. El nou Parlament va a haver d'enfrontar-se no només al futur de la UE i del procés d'integració supranacional, sinó que també va determinar el concepte de l'Europa que volem per al futur, i del model polític i de convivència. I si hi ha un lideratge socialdemòcrata aquest model serà més esperançador per a la majoria dels ciutadans europeus. El nou Parlament i la UE estan obligats a donar resposta a milions d'europeus que no tenen treball, ha d’enfortir un projecte més democràtic i transparent que sigui un contrapès real als poders fàctics no triats per ningú. Els ciutadans hem d'exigir aquestes respostes al carrer i a les urnes.

Socialistes de Petra, maig 2014  

Full informatiu dels Socialistes de Petra centrat en els pressuposts municipals i les eleccions europees.

Socialistes de Petra, maig 2014  

Full informatiu dels Socialistes de Petra centrat en els pressuposts municipals i les eleccions europees.

Advertisement