Page 1

lørdag 21. oktober 2017 • kl 08-16

Norges største skisalg i Sparebanken Møre Arena!


Ventetiden er snart over... SkiBaluba - Norges Største skisalg rykker også i år inn i Sparebanken Møre Arena. Det handler om gromt skiutstyr til Balubapriser og kompetente selgere som vet hva de snakker om. Her er bare deler av vareutvalget presentert. Vi har mer, MYE mer...

ARC'TERYX ATOM LT hoody Platous klare bestselger fra Arc’teryx og ikke minst mange av våre ansattes og kunders favorittplagg. Årsaken er nok at jakken kan brukes året rundt, den er komfortabel og ikke minst- den ser tøff ut. Det er benyttet Coreloft™-isolasjon i kroppen, armene og hetten. Jakken føles derfor lett og lun.

Balubapris

SkiBaluba® i Sparebanken Møre Arena

1599,-

Lørdag 21. oktober 2017 kl 08 - 16 The best Baluba ever. Again! Viva la Baluba!

Velkommen til SkiBaluba®

KASK alpinstrømper Her benyttes den perfekte kombinasjonen av Merinoull, polyamid og elastan. Dette gir en varm, slitesterk og komfortabel strømpe. Og ikke minst, sokkene sitter godt på foten hele dagen.

Balubapris

100,-

Forsidebilde: Foto © Dynafit

OSPREY KAMBER / KRESTA Sekk kan Osprey og de er best i klassen. Også når det dreier seg om skisekker. Denne modellen bygger på den kjente Kode-versjonen. Nå er den mer raffinert og egen modell tilpasset for dame (Kresta). Sekken sitter tett på ryggen, gode feste og bæremuligheter for ski. Enkel tilkomst også når ski er festet. Muligheter for drikkesystem. Lav vekt. Kamber 22 for herre og Kresta 20 for dame.

Balubapris

999,-

BLACK DIAMOND TRAVERSE COLLAPSE Traverse Pole ble i sin tid testvinner i FriFlyt. ”Mest for pengene og perfekt til topptur eller i alpinbakken”. Nå er den nok en gang oppgradert med nytt forbedret håndtak. Og det viktigste - låsen sitter godt i alle temperaturer.

2

Balubapris

649,-

DYNASTAR CHAM 2.0 87 En allsidig og leken freerideski fra Dynastar utviklet i frikjørings-hovedstaden Chamonix. Stabil nok til å kjøre sorte løyper og lett nok til å gå toppturer. Med taper i tupp og tail flyter skiene godt selv på gode pudderdager samtidig som skiene sitter godt på hardt føre. Mål: 127-87-103 mm. Vekt: 1600 g. Finnes også som damemodell.

Balubapris

2499,-


NORRØNA RØLDAL wool jacket En funksjonell ulljakke med et rent og enkelt design. Jakken har god pusteevne og med sitt regenererte ullmateriale flyttes fuktighet lett fra innsiden til utsiden og holder deg tørr når du er aktiv.

Balubapris

899,-

NORRØNA SVALBARD FLEX 1 bukse Norrønas mest solgte turbukse som kan brukes hele året. Er etter hvert blitt en klassikere og har gledet mange. Mange fikse detaljer og en passform de fleste liker. Fire-veis stretch og er vannaavstøtende.

Balubapris ATOMIC VANTAGE m/binding Dette er sporty, lettkjørte og lekne ski. Passer for skikjører opp til et godt øvet nivå. Skien har trekjerne på midten, slik at den gir god respons og sikrer godt isgrep. Mål: 120-72-99 mm.

Balubapris

1999,-

1299,-

SALOMON MTN LAB hjelm Lettvekter fra Salomon som oppfyller sikkerhetsnormene både innenfor alpint og fjellsport. Med denne komfortable hjelmen er det enklere og lettere og beskytte seg i fjellet. MTN LAB har god ventilasjon, på vinteren bør hjelmen brukes sammen med en tynn liner. Dette er hjelmen for skikjørere, guider og entusiaster som tilbringer mye tid i fjellet. Vekt: 300 g.

Balubapris

1299,-

ARC’TERYX ARENITE hoody Arenite er den varmeste fleecejakken i kolleksjonen Arc’teryx Essentials. Cobblecomb™-fleece som gir allsidig teknisk ytelse for mange typer bruk. To håndlommer rommer viktige ting.

Balubapris

899,-

3


DYNASTAR LEGEND X106 - NYHET! Brutal rå og stabil storfjellski hvor kjøreegenskapene er i fokus. Nye Legend er tilbake med fokus på konstruksjon og stabilitet men fortsatt med en relativt kort radius 17 m. Dette gjør skien lettsvingt og enkel å håndtere i all slags terreng. Mål: 139-106-123 mm.

Balubapris

4199,-

DYNASTAR LEGEND W96 - NYHET! Storfjellski til dame. En bred ski for allsidig bruk i store deler av fjellet takket være kort svingradius på 15 m og lang rockertupp i front. Kommer med unikt damedesign. Mål: 132-96-112 mm.

Balubapris

3899,-

DYNASTAR LEGEND X96 - NYHET! En skikkelig allround storfjellski med sine 96 mm midtbredde. Legend X96 er en ski som kan brukes både i dyp pudder og på hardt underlag samt enklere toppturer. En meget allsidig og prisgunstig ski med konkurransedyktig vekt som passer absolutt alle! Mål: 132-96-112 mm.

Balubapris

3899,-

DYNASTAR VERTICAL EAGLE - NYHET! Et imponerende og innovativt stykke håndarbeid fra Chamonix. Eagle er en utrolig lett ski på snaue 1000 g. Selv med lav vekt imponerer denne skien nedover på hardt underlag. Eagle er en 100% toppturski som passer både eksperter og entusiaster. Mål: 118-87-106 mm.

Balubapris

4999,-

4

SALOMON QST PRO 100 Allsidig alpinstøvel til herre med god passform. Motion flex med Surelock mekanisme gir en rekke bevegelsesmuligheter ved gange og låser for optimale kjøreegenskaper. Støvelen har en god passform og innpakning med både tilpasningsmuligheter på fôringen og skallet. Lest: 100/106 mm. Flex: 100.

Balubapris

2899,-


SWEET BLASTER Inmoulde hjelm hvor selve ytterskallet er støpt sammen med innermaterialet. Dette gir en lett og kompakt hjelm med lavere profil. Leveres selvsagt med Occigrip, en genial og enkel stramming/justering av hjelmen. Hjelmen har også MIPS-system som fordeler kraften fra et slag bedre.

Balubapris

749,-

SWEET ROOSTER DISCESA RS LE

SWEET IGNITER

Aksel Lund Svindal tok etter hvert også valget. Det handlet ikke om en feit sponsorkontrakt, det handlet om performance for verdens raskeste og beste skikjører. Og flere følger etter. Her har du hjelmen for aktive alpinister.

Balubapris

2999,-

5

Premiert i vår Facebook fotokonkurranse SkiBaluba 2017 - Foto © Andreas Wolden - Sted: Lofoten - Kjører: Tommy Amundsen

Hjelmen som passer nesten alle hoder... Den er lett og passer perfekt til alt fra park og pudder til topptur. Avtagbare øreklaffer. Occigrip sikrer perfekt passform. Polygienebehandlet liner sørger for herlige dufter.

Balubapris

999,-


ARVA skredpakke EVO skredsøker Dette er en søker/mottaker for alle, meget enkel i bruk! Smart av og på knapp som er en del av bæreselen, det gjør det umulig å ta på seg søker/mottaker uten at den er skrudd på. T-Guard spade Solid aluminiumsspade med teleskopskaft, som er lett i vekt. Light 2,40 Compact søkestang Superkompakt søkestang som tar liten plass i sekken. Aluminiumsstang som sammenslått er kun 34 cm.

Balubapris

2999,6

KOMPERDELL ELEVATION TITANAL Prisgunstig teleskopstav i titanal med todelt grep. 3-års servicegaranti mot brudd og andre feil. Lightning tour duplo grip. Thermogrip rubber grip zone. Øvre del 16 mm 7075-T6, nedre del 14 mm 7075-T6 aluminium. Powerlock 2.1 låsesystem. Vario winter basket. Ice-flex tungsten/carbid tupp. Lengde 105-140 cm. Vekt: 271 g.

Balubapris

599,-

KOMPERDELL CARBON C7 ASCENT Solid teleskopstav i Titanal og karbon med langt grep. 3-års servicegaranti mot brudd og andre feil. Expedition contour grep. Øvre del 16 mm titanal, nedre del 14 mm karbon. Powerlock 3.0 låsesystem i metall. Ice-flex trinse. Ice-flex tungsten/carbid tupp. Lengde 110-145 cm. Vekt 210 g.

Balubapris

999,-

TREFF GUIDENE PÅ UTEGUIDEN AS FOR Å SNAKKE UTSTYR, KURS & TURER FOR VINTEREN 20 % på vinterens kurs om du booker i løpet av Skibalubaen 2016

MP MED 4 DAGERS TOPPTUR CA LILIEQUIST RE ER SV & N KAJ ZACKRISSO

Besøk vårt guidekontor

i Stranda sentrum


I T A B U L BA

! D U B L

A R F R E T E H Y N A I T N S ! HØ ATAGO R E S I P R P A B U L A B TIL


SKIBALUBA

ÅSNES GAMME 54

Gamme 54 er den mest allsidige fjellskien du kan få. En lengdestiv, men også svært svingvillig ski. En markert smørelomme gjør denne skien egnet for lange turer i kupert terreng og gjerne med baggasje. Early Rise (Nordisk Rocker) og markert innsving sørger for svingvillighet. Gamme 54 har lettvekts trekjerne i poppel med titanal forsterket tupp. Titanal forsterkningen gir redusert vibrasjon og ekstra trygghet på tøffe turer.

HESTRA KVALITETSHANSKER / -VOTTER TIL STERKT REDUSERTE BALUBAPRISER!

Balubapris

1699,-

ÅSNES CECILIE

Fjellskien Cecilie er utviklet i samarbeid med eventyreren Cecilie Skog. God innsving og bredde gjør skien lettsvingt og gir gode flytegenskaper. Den har hel stålkant og et moderat gåspenn som er tilpasset jenter. En kjøreglad optimal fjellski for turglade jenter. Og en blir levert med Åsnes sin patenterte fellelås.

Balubapris

ALFA QUEST ADVANCE BC Klassisk støvel med overmaterialer i eksklusiv fullnarvet lærkvalitet som gir deg den beste opplevelsen. Gore-Tex® vanntett og isolerende lagkonstruksjon med unike pusteegenskaper. Fuktabsorberende binnsåle med isolerende egenskaper beskytter mot kulde og holder føttene tørre og varme.

Balubapris

2499,-

1799,-

ALFA QUEST ADVANCE 75

8

Klassisk støvel med overmaterialer i eksklusiv lær kvalitet, som gir deg den beste opplevelsen. Vibram 75 mm yttersåle for standard 3 pins tåbinding, kan også brukes med wirebinding. Gore-Tex® vanntett og isolerende lagkonstruksjon med unike pusteegenskaper.

Balubapris

2499,-


CRISPI SVARTISEN BC / 75 mm Svartisen seilet fort opp som en favoritt for de som går de lengste turene eller vil ha god stabilitet under nedfarten. Skafthøyde sammen med sålens bredde og vridningsstivhet gjør Svartisen til et effektivt medium. Kort sagt: Bedre svinger. Ekstra Thinsulate®-isolasjon. Du kan velge mellom BC eller 75 mm såle.

Balubapris

2999,-

ALPINA A COMBI En svært populær klassisk/kombi skistøvel med ekstra god støtte på anklene. Passer til lange skiturer og trening. A Combi har plastmansjett og powerstropp lukking for riktig kraftoverføring og skikontroll. Thinsulate for ekstra varme. Racing R3 såle med klassisk racingsåle for riktig fleks og stabilitet. Dette gir topp kontroll over skiene og komfort ved klassisk og skøytebruk. Meget god passform og egen hæljustering på skone.

Balubapris

1499,-

ROSSIGNOL R-SKIN felleski - NYHET! Skien ble kåret til testvinner hos TV2 hjelper deg vinteren 2016. Hele markedet ble støvsuget og modellen ble utsolgt. Fellen er laget av mohair og gir både godt feste og god glid. NIS bindingene flytter du lett for å tilpasse skien til din vekt eller feste etter snøforholdene. Fellen kan skiftes ut når den er utslitt (ca 100-150 dager). Lengde: 186 - 196 cm. I år får du den også i STIFF - for deg som trykker litt mer en gjennomsnittet mot jorden... Pris inkludert binding.

Balubapris

2499,-

9

Premiert i vår Facebook fotokonkurranse SkiBaluba 2017 - Foto © Anders Saghaug - Sted: Omnatind/Melderskin, Kvinnherad - Kjørere: Tor Valvatne og Eirik Haavik Eikeland

SKIBALUBA

KIBALUBA


SCARPA MAESTRALE En topptur- og frikjøringsstøvel med høyt skaft og lav vekt. Skoen har fantastisk komfort i oppturen, men er likevel utrolig stabil og presis i nedkjøringer. Fire kraftige spenner og dynamisk powerstrap sammen med en utrolig komfortabel, lett og presis innerstøvel som kan varmetilpasses. Vibram såle, som sikrer at skoene også fungerer om du må gå et stykke. 1590 g.

Balubapris

3999,-

SCARPA T2 ECO Sverger du fortsatt til 75 mm plaststøvler er T2 et godt valg til frikjøring og topptur. Formbar innerstøvel med snøring. Skaftet kan vinkles 16 eller 19 grader. Mrk.: Platous klare anbefaling er: Om du vil ha en stivere støvel bør du heller vurdere en NTN-støvel...

Balubapris

3899,-

SCARPA TX PRO Testvinner og definitivt det råeste Telemarkverden har sett noensinne. Skoen er veldig presis og har fantastisk god støtte og stabilitet i bakken, men er likevel komfortabel og fleksibel nok til å være perfekt for selv de lengste toppturene. Passer til Dynafit sine randobindinger (TLT). Finnes også som damemodell. Vekt: 1715 g.

Balubapris

4999,-

SCARPA GEA En allround toppturstøvel for dame. Med denne støvelen kan du glede deg over både opptur og nedtur. Fire spenner og powerstrap. Innerstøvel som kan varmetilpasses.

10

Balubapris

SCARPA GEA RS En stivere versjon av damemodellen Gea. Støvelen er litt tyngre og oppleves ikke like lett når turen går oppover. Men det får du igjen for på nedturen. Her kan du kjøre sugene storslalomsvinger i høyt tempo og støvlen takler også de bredeste skiene på iset underlag.

Balubapris

3999,-

3999,-


SCARPA F1 EVO Platous mest solgte randostøvel. Lav vekt, god fleks med overlegen gåfunksjon er litt av forklaringene. Bare test den på og strekk ut foten i walk mode og både du og støvelen er solgt. Vekt: 1150 g.

Balubapris

3999,-

SCARPA MAESTRALE RS Råtass av en randostøvel. Bygger på den lette firespenners Maestrale. RS versjonen er stivere og mer presis. Takler derfor de bredeste og stiveste skiene. Støvelen vipper over i kategorien for tradisjonelle frikjøringsstøvler.

Balubapris

3999,-

SMARTWOOL PHD SKI LIGHT ELITE dame & herre Phd Ski Light Elite er den ultimate skisokken med unik passform til både dame og herre lest. Indestructawool-teknologi gir en utmerkt komfort og holdbarhet. 4 Degree elite fit system med to elastiske bånd på tvers av forfoten sørger for at sokken sitter godt på. Mesh ventilasjonsoner designet spesifikt for menn sørger for optimalisert temperaturregulering og at fuktighet transporteres vekk.

Balubapris

229,-

Premiert i vår Facebook fotokonkurranse SkiBaluba 2017 - Foto © Sondre Andreassen - Arrangement: Tour de Andørja Freeride

11


SKIB K2 PINNACLE 88 En ski som du kan bruke overalt i fjellet. Dette er en trygg anbefaling hvis det ønskes en kjørerettet ski men som ikke skal være for tung å gå med i fjellet, enten det er med alpin gåbinding eller en lettere Techbinding. Pinnacle 88 er også en veldig aktuell ski for telemark eller for løperen som setter hardere underlag før løsere snø. Mål: 128-88-110 mm.

K2 COOMBACK 114 Dette er en krysning mellom kategoriene frikjøring og topptur. Ideen er tatt med utgangspunktet i den legendariske K2 Coomback, som har vært en klassiker i mange år, men justert konstruksjonen noe opp mot dagens moderne frikjøringsski. God flyt i pudder, godt kantgrep og lav vekt. Kan anbefales som det ene skiparet du bruker gjennom hele sesongen, hvis løssnøjakt er din hobby. Mål: 140-114-118 mm.

Balubapris

1999,-

Balubapris

2999,-

SKIBALUB K2 MT. BAKER 82 En lett og solid ski som funker bra til topptur. Lav vekt, smal bredde og en liten frontrocker gjør Mt. Baker 82 til en perfekt ski i fjellet for de som også setter fokus på turen ned. Anbefales også til telemark for de som ønsker en kvikk ski for prepareter traséer. En frontrocker gjør at skiene lettere føres i urørt snø når du går med feller. Mål: 124-82-105 mm.

12

Balubapris

2499,-

K2 REMEDY 102 En allround dameski, designet for å være den skien som virkelig kan brukes til alt. Denne er like mye en ski for stor svinger i fjellet som for cruising og lek anleggsnært. 102 mm midtbredde samt den solide konstruksjonen gir skiene ekstremt stabilitet og kontroll. Lett å kontrollere under alle forhold. Mål: 131-102-125 mm.

Balubapris

2499,-

IBALUBA

K2 SHREDITOR 85 JUNIOR m/binding En litt bredere allmountainski for junior. Skiene har jevn myk flex og anbefales like mye til hopp og lek som til skjærende svinger i preppede bakker. Et perfekt leketøy for barna som er overalt i anlegget. 85 mm bredde under foten gir litt ekstra flyt i løsere snø samtidig som stabiliteten økes på hardere underlag. Mål: 113-85-104 mm.

Balubapris

1999,-


BLACK DIAMOND CIRQUE 45 Skisekk som har alle de smarte løsningene du forventer av en skisekk - men i tillegg en vi liker ekstra godt. SwingArm™ hvor skulderstroppene følger bevegelsene dine enda bedre.

Balubapris

1499,-

BLACK DIAMOND GLIDE LITE Mohair mix Ny lim som funker bedre i alle temperaturer og som tiltrekker seg mindre smuss. Ikke uvesentlige forbedringer i felleverden. Lite Mohair tar det beste fra to verdener. Mohair gir god glid, mens nylon sørger for høy slitestyrke. Derfor funker en miks mellom nylon og mohair best. En virkelig ”luksusfell”. Passer til ski med en midje opptil 125 mm.

BLACK DIAMOND TRAVERSE COLLAPSE Traverse Pole ble i sin tid testvinner i FriFlyt. ”Mest for pengene og perfekt til topptur eller i alpinbakken”. Nå er den nok en gang oppgradert med nytt forbedret håndtak. Og det viktigste - låsen sitter godt i alle temperaturer.

Balubapris

13

Balubapris

649,-

1199,-

OSPREY SHUTTLE 100 Din perfekte følgesvenn på skiferie! Vi tipper mange blir misunnelige når du dukker opp på årets alpetur med denne. Trillende lett til bens med alt skistæsjet elegant pakket. Til tross for 100 liters volum og kraftig rammekonstruksjon veier den bare 3,7 kilo. Ikke helt uvesentlig ved innsjekk. Her får du flere rom for oversiktlig pakking. Alpinstøvler, finbukse, hjelm, briller, badebukse...

PIEPS DPS SKREDSETT Skredsett er obligatorisk for skifolket og det finnes etter hvert mange alternativer på markedet. Pieps er fortsatt i tet, mye av årsaken er enkel bruk og mer nøyaktig. Skredsettet inneholder Pieps sin nye treantenners fulldigitale skredsøker med markeringsfunksjon, aluminium spade og søkestang.

Balubapris

3499,-

CAMELBAK STOAWAY Isolert drikkebeholder for toppturbruk. Holder væsken temperert og reduserer frysetiden. Isolert slange med lukke/åpne funksjon. Du kan velge mellom 2 eller 3 liter. Prisen er den samme.

Balubapris

399,-

Balubapris

1599,-

OSPREY KAMBER / KRESTA Sekk kan Osprey og de er best i klassen. Også når det dreier seg om skisekker. Denne modellen bygger på den kjente Kode-versjonen. Nå er den mer raffinert og egen modell tilpasset for dame (Kresta). Sekken sitter tett på ryggen, gode feste og bæremuligheter for ski. Enkel tilkomst også når ski er festet. Muligheter for drikkesystem. Lav vekt. Kamber 22 for herre og Kresta 20 for dame.

Balubapris

999,-

BROOKS RANGE HAULER EXT SHARKTOOTH shovel En spade for de kresne. Bladet har tenner for bedre effektivitet. Dette kommer virkelig til sin rett nå snøen er hardt og isete. Selvsagt også med et skaft som lar seg forlenge.

Balubapris

799,-


SGN TUNNELVISJON Dette er en leken storfjellski utviklet sammen med Asbjørn Eggebø Næss. Det er en ski for alle typer snø som tillater høy fart og kreative linjer ned de bratteste fjell. Den er laget for frikjørere som ønsker seg en morsom men fortsatt stabil og forutsigbar ski på alle typer føre. Mål: 134-113-126 mm.

SGN RAKKAR Dette er SGN sin mest allsidige ski. Den er konstruert for både leken bakkekjøring, gunnerun i skisenteret og for å gjøre pudderdagen din enda bedre. Skiene med 107 mm under foten har generøs rocker i begge ender. Sammen med spenn under foten og en spretten bambus/poppelkjerne har du en ski som legger til rette for store og små svev over hele fjellet. Mål: 132-107-127 mm.

Balubapris

Balubapris

6399,-

5999,-

SGN HURRUNGANE 101 En perfekt ski å ta med ut når snøen er litt dypere og det skal kjøres litt raskere. 101 mm under foten, generøs rocker i fremtupp og lavt spenn gir en god kombinasjon av topp flyt i løssnø og kontroll i vanskelige forhold. Glassfiberversjonen er allroundversjonen for deg som skal ha denne skien for all kjøring. Mål: 126-101-115 mm.

Balubapris

STEREO SKIS PISTE Dette er allroundskien fra Stereo. Her kan du utføre sugende carvingsvinger når føret er riktig, samtidig som du kan glede deg over pudderdagene. Litt rocker i fremskien sørger også for gode allroundegenskaper. Mål: 126-83-109 mm.

Balubapris

6799,-

14

4499,-

STEREO SKIS LYNX MK2 Med 99 mm under foten har den nok bredde for flyt i pudder og dypere snø - samtidig som det gir allsidighet for topptur. Torsjonsstivhet og fartsstabilitet blir sikret med en sandwichkonstruksjon med full trekjerne og prepreg triaxial glassfiber. Mål: 129-99-118 mm. Radius: 19,5 m/186cm. Vekt: 1300 g.

Balubapris

5999,-


B

A B U L A

! P P U K

T T A B A R % S 0 A 5 N 0 Ø ! 2 R N R O O J N S K E PÅ L L O K R E T VIN


DOUCHEBAG 2.0 Det var med denne modellen smarte studenthjerner utviklet verdens beste skitrekk. Bagen kan justeres til akkurat den lengden du trenger for utstyret du reiser med, og gir en perfekt passform slik at bagen er avstivet i lengderetningen. Den kan derfor også rulles sammen ved lagring. Her kan du ta med flere par ski, støvler, hjelm på reise. Maks volum: 150 l. Farger: Black, Blue.

Balubapris

1499,-

DOUCHEBAG SLIM JIM Verdens letteste skibag på hjul. Modellene bygger på samme konseptet som modellen 2.0. Rommer et par alpinski eller flere par langrennski. Farger: Black, Blue.

Balubapris

899,-

16

Premiert i vår Facebook fotokonkurranse SkiBaluba 2017 - Foto © Karsten Helstad - Sted: På veg mot Jolgrøhornet i Liabygda


KÄSTLE FX95 + K12 CTI BINDING Lett, leken og stabil er stikkordene for FX serien. Skiens flexprofil gjør at du får et mye større bruksområde (liten rocker). Skien flyter bedre enn forrige generasjon samtidig som den vil sitte minst like godt i bakken som FX’n er kjent for. Leveres med binding. Mål: 126-95-115 mm.

Balubapris

5999,-

BLACK CROWS ORB En rå ski som skyter fart og er morsom, leken og spretten (nose rocker og semi cap konstruksjon). Med dobbel titanal er den dønn stabil og liker seg i høye hastigheter. Spenn under fot og en nydelig front rocker gjør Orb til skien for deg som elsker å kjøre både fort og lekent og trenger en ski til alle slags forhold og terreng. En av våre favoritter når det er krevende forhold. Mål: 122-91-109 mm.

Balubapris

4499,-

KÄSTLE BMX115 Fantastisk i dypere snø, men samtidig herlig lettkjørt. Maksimal flyt og legendarisk frikjøringsfølelse er stikkordene for denne skien. Betegnes som storfjellskanonen til Kästle med 24 m radius. Her kan du boltre deg uansett føre og terreng. Dette er skien for deg som liker fart, stabilitet og lekenhet utenfor bakkene, uansett føre! Mål: 141-115-130 mm.

KÄSTLE BMX105 Skien som lar deg stå med maksimal selvtillit og gir deg den ultimate freeride opplevelsen! BMX 105 har blitt 3 mm smalere under fot som betyr kortere radius. Dette er skien for deg som liker fart, stabilitet og lekenhet utenfor bakkene, uansett føre, men som også ønsker en ski som funker i bakken. Denne MÅ prøves! Legendariske Andre Praceks favoritt! Mål: 134-105-123 mm.

Balubapris

Balubapris

5199,-

4999,17

SALOMON MTN LAB hjelm Lettvekter fra Salomon som oppfyller sikkerhetsnormene både innenfor alpint og fjellsport. Med denne komfortable hjelmen er det enklere og lettere og beskytte seg i fjellet. MTN LAB har god ventilasjon, på vinteren bør hjelmen brukes sammen med en tynn liner. Dette er hjelmen for skikjørere, guider og entusiaster som tilbringer mye tid i fjellet. Vekt: 300 g.

Balubapris

1299,-


ACLIMA hoodie zip En videreutvikling av hettegenseren som passer perfekt for de som er i høy aktivitet der man tidvis svetter mye som f.eks toppturer. Med glidelåsen på brystet kan man raskt bli kvitt overskuddsvarme, og lukke når man blir kaldere. Produktet har i tillegg glidelåser på varmelommen slik at man kan oppbevare eksempelvis telefon nær kroppen så ikke batteriet blir utladet like raskt.

Balubapris

599,18

ACLIMA LIGHTWOOL beanie Dette er en tynn lue som varmer godt tross tykkelsen. Luen veier bare 19 g, og er laget i en størrelse som passer de aller fleste.

Balubapris

199,-

ACLIMA WOOLNET trøye / longs Dagens moderne helsetrøye. Overlegen alt vi har testet. Nettingkonstruksjonen gir meget god ”pusteevne” og man blir kvitt fuktigheten. Dette gjør at WoolNet passer for de som har varierende aktivitetsnivå og som ikke har en varm dusj innen rekkevidde. Sider, skuldre, albuer og knær har ribbestrikk for bedre komfort. 91% Merinoull, 7% Polyamide, 2% Elastane.

Balubapris

499,-

pr. del

Premiert i vår Facebook fotokonkurranse SkiBaluba 2017 - Foto © Hans Hegre - Sted: Glacier Argentier, på Haute Route fra Chamonix til Verbier - Kjørere: Jarl Ove Humblen og Kasper Berkowicz


ACLIMA MARIUS MOCHNECK + longs Dette er en ny høykvalitets undertøysserie fra Aclima. Med Mariusdesignet ble den fort en vinner. DesignWool er strikket i 100% kløfri, fin Merinoull. Vi har den til dame og herre i forskjellige farger.

799,Balubapris 699,Balubapris

overdel

underdel

ACLIMA jib WoolNet Original innside som gir den meget god isolasjon og fukttransport. Jibben passer fint under hjelm.

Balubapris

199,-

ACLIMA neckgaiter DoubleWool er laget for ekstra god isolasjon. Dette er en luksushals for kalde dager på ski. Her kombineres ull og syntet på de riktige plassene. 20 g Soft Merinoull. Ytterst: 100% Merinoull. Innerst: 80% Merinoull og 20% Polyamide.

Balubapris

ACLIMA LIGHT WOOL gloves En tynn og myk hanske i 100% Merinoull som kan brukes som fôr i andre hansker eller votter. De passer også som eneste lag når det ikke er så kaldt.

Balubapris

199,-

249,ACLIMA ANDERS BACKE socks

ACLIMA ANÁRJOHKA socks Lars Monsen er en serie for ekte friluftsfolk. Strømpen er laget i myk, ekstra tykk og slitesterk Merinoull. Den har ribbestrikket skaft for bedre passform, og utvendig hempe for å lettere kunne henges til tørk.

Balubapris

149,-

Anders Backe fra Vikersund er mannen som har tatt det profesjonelle skikjøringsmiljøet med storm, og han er i dag ranket som en av de beste jibberne internasjonalt. Sammen med Aclima har han utviklet en alpinsokk i ull med ekstra beskyttelse på de rette stedene.

Balubapris

199,-

19


MOUNTAIN EQUIPMENT FROSTLINE jakke Dunjakke for Vestlandet. Denne modellen har oppgradert Drilite Loft ytterstoff med bedre slitestyrke og økt fuktmotstand. Ytterstoffet har 1500 mm vannsøyle noe som gjør at den tåler mye fukt før den blir våt igjennom. Frostline er fylt med 700+ fillpower dunkvalitet og fungerer utmerket alene eller som en mellomjakke på kalde dager. Finnes som dame- og herremodell.

Balubapris

1899,-

MOUNTAIN EQUIPMENT SPECTRE bukse Windstopper Softshell toppturbukse for skialpinister og frikjørere som vil ha total beskyttelse i bratt terreng og varierte forhold. Finnes som dame- og herremodell. Denne buksen fikk Gear of the Year 2017 av Backcountry Skiing Canada.

Balubapris

1799,-

Premiert i vår Facebook fotokonkurranse SkiBaluba 2017 - Foto © Martin Hindenes - Sted: Horndalsnuten - Kjører: Jarle Trå

20

GREGORY TARGHEE 32 Skisekk som har vunnet ISPO Gold Award. Du kan feste ski både i A-frame eller diagonalt. Det er inngang til hovedrom fra ryggpanelet. Sekken har integrert hjelmnett og isøksfester. Stort rom på toppen til ekstra briller og ytterrom til spade, søkestang, bivibag og førstehjelpsett. Skulderstropp er isolert for vannslange. Vekt: 1,5 kg.

Balubapris

999,-


VÖLKL VTA 80 VTA er en prisgunstig lett toppturski, 80 mm under fot gjør den ekstremt enkel å håndtere i alle typer snø. Skien har full trekjerne, tiprocker og moderat tapering, noe som gir godt grep, god flyt og gjør den tilgivende og morsom. Passer perfekt for deg som vil ha noe bedre og mer stabilt enn en tradisjonell fjellski.

Balubapris

VÖLKL BMT 109 Var testvinner FriFlyt 2015. Med 109 mm under fot, er dette enperfekt allround topptur- og frikjøringsski for norske forhold. Lett nok til å komme seg uanstrengt opp, brei nok til å flyte fantastisk i løssnø, samtidig som stabilitet og grep er i toppklasse når du møter vanskelig underlag. Full karbonkonstruksjon med trekjerne, full rocker og tapering. Leveres med Ice off toppbelegg som hindrer ising og snø oppbygging på skien.

2800,-

Balubapris

VÖLKL VTA 98

VÖLKL VTA 88

Det er den perfekte allround toppturskien, 98 mm under fot, kombinert med tip rocker gir fantastisk flyt uten å være krevende i lange traverser. Skien har vanlig spenn i mesteparten av lengden, så den er enkel og trygg å klatre med. Carbonforsterket tupp og full trekjerne gir fantastiske kjøre egenskaper uansett føre. Moderat tapering gjør skien ekstra lettkjørt og morsom. VTA 98 ble testvinner i i FriFlyt kategorien 95-105 mm (beste allround ski).

Balubapris

Balubapris

Er en lett allround toppturski, 88 mm under fot gjør at den er enkel å klatre og traversere med. Den er rask fra kant til kant, og den takler alle snøforhold. Tiprocker gir god flyt og gjør den tilgivende og morsom. Skien har full trekjerne som sikrer godt isgrep og dynamisk flex. Ice off toppbelegget hindrer snø og is oppbygging.

4400,-

PEAK PROGRESS luer

150,-

7999,-

Balubapris

21

4000,-

PEAK PROGRESS pannebånd

Balubapris

100,-


ROSSIGNOL SEEK 7 - NYHET! Seek er det nye inntoget i 7-serien og er en lett ski som beveger seg mer mot randoné og turgåing. Fortsatt inspirert av sine storebrødre har den Air Tip og trekjerne som gir en følelse av lekenhet og suverene kjøreegenskaper. Vekt: 1250 g. Mål: 122-86-108 mm.

3499,-

ROSSIGNOL SPICY 7 - NYHET! Dameutgaven av Seek med eget design. Air Tip gjør skien leken og lett å føre frem på tur samt at den lave vekten gjør den lettsvingt og bidrar til økt skiglede. Vekt: 1250 g. Mål: 122-86-108 mm.

22

SKIBALUBA

Balubapris

3499,-

ROSSIGNOL STARWARS / FROZEN - NYHET! barneski m/binding May The Force Be With You !!! Leken og lettsvinget barneski med rocker som gjør skilæring mye lettere - plog, sving og stopp. Tilhørende binding er inkludert. Lengder 104-140 cm. Frozen kun i lengde 110 cm.

Balubapris

LANGE RJ50 /60 RSJ har godt polstret innerstøvel og 3-4 spenner for å gi god komfort. Skaftet har god fremovervinkling for å sikre en god skiposisjon. Vi har sette flere enn ett barn som øker sine skiferdigheter etter bytte til denne støvelen.

Balubapris

SKIBALUBA

Balubapris

899,-

1499,-

Foto © Rossignol


BOLLÉ INSTINCT Ny topptur og frikjørings hjelm som veier kun 390 g og gjør den til en av de letteste på markedet. God passform med sitt Boa stramme system som gjør at den lett kan tilpasses ditt hode.

Balubapris

Diverse ski fra Stöckli

-30%

1299,-

BLACK DIAMOND SPOT Det har skjedd mye på hodelyktfronten de siste årene og utvalget er stort. Ikke bli «blendet» av gode spesifikasjoner, det viktigste er hvordan lykten fungerer i praksis.

Balubapris

399,-

DIAMIR FRITSCHI VIPEC 12 En velprøvd og dyr sak fra Fritschi til toppturbruk. Sideveis utløsermekanisme i fronthuset og rett opp i bakbindingen. Glidende bakhus gjør at du har fri fleks i skien som gir et merkbart bedre kantgrep og en roligere ski på snøen. Separat DIN verdi til 12 i front og bakhus. Du slipper å gå ut av badningen for å veksle mellom ski- og gåfunksjon, alt justeres lett med staven. Vekt på kun 500 g!

SKIBALUBA

Balubapris

4999,-

DIAMIR FRITSCHI TECTON 12 - NYHET!

Den neste generasjon techbinding er her. Bygger videre på suksessen Vipec 12. Den største endringen er at man ikke trenger å bytte høydekloss på fronten ut i fra hvilken støvel man har. Nå er det en kloss som regulerer dette automatisk. Kraftigere bakhus med alpin kjørefunksjon. Bakhuset har 9 mm bevegelighet før den løser ut horisontalt. Gir rom for at slag fra underlaget kan slå støvelen litt ut av posisjon for så å hente den tilbake i posisjon uten at den løser ut. Bygger på 3-way power tankegang, som består av: Null glippe, fast hæl, null sidebevegelse. Vekt 550 g.

Balubapris

5999,-

23

DIAMIR SCOUT 11 En lett og fin rammebinding med DIN skala fra 3-11. Perfekt binding for deg som ønsker å bruke flere typer sko i samme binding. Her passer både alpinsko og randosko. Scout 11 har rotasjonspunktet på rett sted når du er i gå funksjon. Det er den ramme bindingen på markedet som er mest lik en tech binding å gå med. Den flekser også når den er i låst modus for nedfart. Det gir igjen et bedre kantgrep og en roligere ski på snøen. Vekt: 790 g.

Balubapris

2999,-

Premiert i vår Facebook fotokonkurranse SkiBaluba 2017 - Foto © Monica Kversøy - Sted: Hemsedal - Kjører: Kjetil Helland


DYNAFIT SEVEN SUMMITS 2.0 En klassiker som gjennom årene har vært igjennom flere oppgraderinger. Siste versjon har fått overført teknologi og løsninger fra Cho Oyu og Nanga Parbat. Dette inkluderer rocker både foran og bak samt bakovertrukket tupp. Resultatet er blitt en prisverdig, lettkjørt allroundski med rundt 80 mm midtbredde. Mål: 14-80-100 mm.

Balubapris

DYNAFIT SPHINX Godsak til damene. Dynafit er først og fremst kjent for å lage lettvektsprodukter, men ulempen med lette ski er at de mister noe av kjøreegenskapene og da spesielt på hardt føre. Derfor har Dynafit tatt fram modellen Sphinx som gir mye mer tilbake når man trør til med stive støvler og føret blir skarpt. Lekenhet i dypsnø blir ivaretatt av en dobbelrocker. Mål: 123,5-96-113 mm.

3499,-

Balubapris

4499,-

24

DYNAFIT CHUGACH Endelig har Dynafit laget en fullblods frikjøringsski. Tidligere 4FRNT-kjører Cody Barnhill er nå over på Dynafit-teamet og har vært svært delaktig i utviklingen av de nye Chugach og Hokkaido skiene. Hvem passer denne skien for? Den frikjøringsorienterte toppturentusiast som ønsker en fullblods frikjøringsski til topptur og til heisnær frikjøring. Mål: 134-106-124 mm.

Balubapris

4999,-

DYNAFIT MANASLU 2.0 Superlett toppturski med middels bred midje. Moderne design med scoop rocker i tuppen gjør at den er lettkjørt og flyter relativt godt. Dette er et svært godt kompromiss, som er lett og effektiv å gå med, men som byr på gode kjøreegenskaper på all slags føre. Mål: 121-88-106 mm. Kun lengde 191 cm.

Balubapris Foto © Dynafit

3499,-


DYNAFIT BROAD PEAK 2.0 En “high end”-ski som er både lett på foten og effektiv å gå med. Kjernematerialet er selvsagt av den lette sorten - paulownia trevirke. Skiene har scooprocker og mikrosidevegg som sikrer både godt kantgrep på hardt føre og gir brukbar flyt i løssnøen. Passer for deg som er på jakt etter en gåeffektiv og superlett ski, for å gå på de lengre turene. Mål: 110-73-95 mm.

Balubapris

4999,-

DYNAFIT NANGA PARBAT Når Luis Stitziger skulle kjøre ned fra Nanga Parbat på ski, var han klar over at selv den minste feil kunne få alvorlige konsekvenser. Til skiene han skulle bruke ble det tatt i bruk moderne rocker-design og flex-tip-teknologi for at den skulle være både lett og tilgivende, spesielt ved vanskelige snøforhold. Mål: 115-79-103 mm.

Balubapris

5399,-

DYNAFIT CHO OYO Til tross for bredde er Cho Oyu en virkelig lett ski. Den er derfor prefekt for lange turer hvor en møter på masse løssnø. Konstruksjonen med mikrosidevegg sikrer godt kantgrep når du kommer på hardt underlag. Mål: 122-86-108 mm.

Balubapris

5999,-

DYNAFIT DENALI Testvinner i FriFlyt og skien for de som vil først opp og vinne kampen om nattens snøfall. 99 mm midtbredde og kun 1390 g i 184 cm lengde er det ingen som slår. Dette er en superlett ski som både er lettkjørt og tilgivende, og som duger i dyp snø. Passer for de som vil ha en virkelig superlett og lettkjørt pudderski for å nå først fram til godsakene uten alt for mye slit. Mål: 131-98-116 mm.

Balubapris

6399,-

25

DYNAFIT BALTORO 2.0 En arbeidshest som vil glede alt fra nybegynneren til den ambisiøse fjellalpinist. Kombinasjonen av topptur-rocker og relativt bred midtbredde for en lett toppturski, gir lekenhet og skiglede i nedkjøringene som er uvanlig i denne skiklassen. Mål: 113-84-100 mm. Kun lengde 183 cm.

Balubapris

2999,-

DYNAFIT NEO U CR dame & herre Neo har blitt folkefavoritten!!! Skaft og underskall er støpt i i PU-plast. Dette gir en mer progressiv fleks fremover og en noe stivere sko. Neo er lagd med tanke på treffe en bred brukergruppe; de er komfortable, lette å bruke og gir god støtte. Det perfekte valg for de som vil ha lette, gode og funksjonelle allroundstøvler. Neo Womens skaftet er gjort noe lavere, da leggmuskelen til damer ofte sitter litt lengre ned enn hos menn. Vekt 1622 g / 27,5.

Balubapris

4499,-


BLACK DIAMOND HELIO CARBON 88 For de lange eller korte raske turene hvor vekt og gode traverserings-egenskaper er viktig. Men fortvil ikke turen på vei ned blir fortsatt leken. Black Diamonds tupper gir deg god lyt og lekenhet. Mål: 121-88111 mm. Vekt: 1200 g.

Balubapris

5700,-

BLACK DIAMOND HELIO CARBON 105 For deg som verdsetter den gode flyten. Til tross for sin midje på 105 mm er skien lett å håndtere. Den flyter godt i lavere hastigheter og når terrenget ikke er så bratt. Og ikke minst - vekten er lav for en ski med slike dimensjoner. Mål: 132-105-119 mm. Vekt: 1350 g.

Balubapris

6300,-

BLACK DIAMOND HELIO CARBON 95 Allround skien som takler det meste. Her får man tilstrekkelige flyte egenskaper, med 95 mm midje og 123 mm i front. Skien er i Carbon, og har lav vekt for å gjøre turen opp lettest mulig. Helio 95 tåler lange turer og harde nedkjøringer, titanal forsterket i bindingsfestet.

Balubapris

6000,-

26

BLACK DIAMOND ROUTE 95 - NYHET!

BLACK DIAMOND ROUTE 105 - NYHET! Frikjøringsnyhet fra Black Diamond for både heis og topptur, stabil fart, leken i pudder, et arbeidsjern for den dedikerte frikjører. Lett nok for topptur, like fullt en fullverdig kjøreski.

Balubapris

4700,-

Allsidig,stabil og responsiv all mountain oppturski. Perfekt til deg som ønsker en ski som skal kunne brukes til alt!

Balubapris

4300,-


BLACK DIAMOND W'S COMPOUND jacket

Balubapris

899,-

SKIBALUBA

Tynn fleece i powerstrech fra Polartec®. En kvalitet vi kjenner og liker. Tørker raskere enn alt annet og varmer. Kun for damene denne gangen.

BALUBAKUPP PÅ VAREPRØVEKOLLEKSJON FRA BLACK DIAMOND & MARTINI!!!

BLACK DIAMOND SHARP END SHELL Pakkbar Gore-Tex® jakke designet for deg som holder høyt tempo i fjellet. Lav vekt og strippet for unødvendige detaljer som ikke går utover funksjon. Finnes både i dame- og herremodell.

Balubapris

3749,-

BLACK DIAMOND W SHARP END pants Allsidig Gore-Tex® bukse som også kan brukes uten ski på beina. Litt smalere passform, formsydde knær og forsterket på innside for beskyttelse fra stålkanter og stegjern.

Balubapris

3499,-

27


ROTTEFELLEA NTN FREEDOM - fortsatt på SkiBaluba! Dette er svære saker. Vi har fulgt prosessen og vet at Rottefellateamet har gjort en super jobb. Platous sterke testteam har testet godsakene. Dommen er klar: NTN Freedom funker utrolig bra! Bøyekraften er jevnere og mer forutsigbar. Du får bedre skifølelse. I tillegg er bindingen 500 g lettere enn NTN Freeride og har større utslag ved gangen. Ikke helt ubetydelige egenskaper for topptur bruk.

Balubapris

1999,-

VOILÉ SWITCHBACK

SKIBALU 2899,-

Voilés Switchbackbinding gir full kontroll på skien. Enkel i bruk og enkel å justere for tilpassing til skoene. Tåstykket kan låses i kjøre-, eller være åpen i gåstilling. Dette gjør at den er god å gå opp med, samtidig som den er stødig når du kjører ned. Kommer med tilhørende hælplate med hælløfter i to ulike høyder, 65 og 100 mm.

Balubapris

VOILÉ 3-PIN CABLE Voilé er markedsledende på Telemarkbindinger. Deres 3-pin cable er en legende i skimiljø verden over. Svært enkel i bruk samt en enkel og solid konstruksjon gjør at dette er en binding det er svært få problemer med. Mulighet for justering av kabel, samt bytte til andre kabellengder gjør dette til en allsidig binding som kan tilpasses alle.

LOOK SPX 12 DUAL WTR

Balubapris

Et suverent valg både til frikjøring, bakkekjøring og jibbing. Kompatibel med vanlige alpinstøvler og støvler med WTR-såle. DIN 4-12.

Balubapris

1199,-

1399,-

28

DYNAFIT TLT RADICAL FT m/stopper Valget bør være enkelt - dette er verdens aller beste allround toppturbinding. Den er funksjonell og driftsikker. 6 mm oppbyggingsplate på frembindingen. Smart hælløfter. Sidepinner på frembinding som gir enklere step-in og økt motstand ved sideslag. Optimalisert ski-/gåmodus hendel på frembinding. Glideplate på skistopperen gir forbedret sideveis utløsning. Vekt kun 570 g.

Balubapris

3499,-

CAMELBAK SNOBLAST Allsidig kompakt sekk, perfekt for en dag i bakken og på fjellet. 6 liter oppbevaring + 2 liter drikkebeholder.

SKIBALUBA Balubapris

799,-


SWIX drikkebelte Enkelt drikkebelte med en 500 ml drikkeflaske. Godt isolert flaskelomme som holder drikken kald eller varm lengre. Polstret ryggparti med netting for god lufting. Midjebelte.

Balubapris

100,-

SWIX T73 smørejern 8 mm tykk plate som gir stabil temperatur. Manuelt valg av temperatur med visning av grader. Kan justeres fra 100°C til 165°C.

Balubapris

SWIX rundt veggtermometer Perfekt på hytteveggen for alle som går på ski. Tradisjonsrikt design.

Balubapris

699,-

199,-

SWIX 6-WAY TUNER KIT Filholder sett. Komplett sett med ergonomisk filholder, 80 mm fil, diamantbryne for polering og grovt bryne for kantsliping.

SWIX skin care Et must i disse felleskitider. Swix Skin Care er utviklet for å hindre ising i integrerte feller, i tillegg til å forbedre fellens glidegenskaper. Risikoen for ising er størst rundt null grader, når snøen går fra å være våt til tørr.

Balubapris

Balubapris

299,-

139,-

SWIX VISE 3-PARTS “World Cup” skrustikke for alpinski. For ski med normal midje. Solid kvalitet. Skrustikke i tre deler. Kan reguleres fra 40 mm til 100 mm.

SWIX rektangulært veggtermometer Veggtermometer, utendørs eller innendørs.

Balubapris

179,-

Balubapris

999,-

SWIX skin cleaner Er utviklet for å rengjøre integrerte feller på en skånsom måte, uten å innvirke på fellelimet.

SWIX SONIC R3 Todelt teleskopstav i aluminium med Swix Sonic Locking System. Godt grep og håndstropp med hurtigstramming og ekstra polstring. Perfekt for toppturer!

Balubapris

499,-

Balubapris 29

139,-

SWIX AL alpinstav Lett alpinstav, godt balansert ergonomisk håndtak. Og alt for billig...

Balubapris

99,-


MAMMUT NIRVANA FLIP 25 l skisekk En kompakt sekk for offpiste, sitter som støpt på ryggen. Egen lomme i front for skredutstyr, feste for ski eller snowboard. Sekken har også tilgang til hovedrom gjennom ryggen. Volum 25 liter.

Balubapris

799,-

MAMMUT RIDE PROTECTION AIRBAG 3.0 skredsekk Protection Airbag for bedre beskyttelse ved traume mot hode, nakke og bryst. Den perfekte allround skredsekk på 30 liter. Egen lomme for skredutstyr, skifester, øksefester og klargjort for drikkesystem. Sekken har hjelmholder. Sitter godt på ryggen, føles som en vanlig skisekk. Justerbar rygglengde. Patron må kjøpes i tillegg.

Balubapris

MAMMUT CARBON patron til skredsekk

MAMMUT ALUGATOR GUIDE spade

En lett patron til Mammuts skredsekker. Veier kun 310 g.

En solid spade med D-håndtak for bedre grep. Kan gjøres om til krafse for mer effektiv flytting av snø. Teleskopskaft.

Balubapris

6999,-

749,-

Balubapris

1299,-

MAMMUT 8.7 SERENITY DRY tau Lett tau, perfekt til toppturen. Serenity er klassifisert som heltau. Tauet har impregnert kjerne og strømpe, for økt sikkerhet og levetid.

899,Balubapris 1099,Balubapris

30

MAMMUT ALUGATOR LIGHT spade En superlett spade som er en drøm å ha i sekken på topptur. Til tross for lav vekt så er den meget sterk. Teleskopskaft. Veier kun 460 g!

Balubapris

599,-

30 meter 40 meter

MAMMUT LIGHT REMOVABLE AIRBAG 3.0 skredsekk Sjekk vekten på denne skredsekken! Kun 2060 g med system og carbonpatron! Fin allround sekk på 30 liter. Egen lomme for skredutstyr, skifester, øksefester og klargjort for drikkesystem. Sitter godt på ryggen, føles som en vanlig skisekk. Patron må kjøpes i tillegg.

Balubapris

5699,-


MAMMUT PRO PROTECTION AIRBAG 3.0 skredsekk

Protection Airbag for bedre beskyttelse ved traume mot hode, nakke og bryst. Pro 45 liter gir deg god plass til ekstra turutstyr. Justerbar rygglengde, gode skifester, hjelmnett, øksefester - ja, denne har alt! Patron må kjøpes i tillegg.

Balubapris

7199,-

MAMMUT RIDE REMOVABLE AIRBAG 3.0 skredsekk Den perfekte allround skredsekk på 30 liter. Egen lomme for skredutstyr, skifester, øksefester og klargjort for drikkesystem. Sekken har hjelmholder. Sitter godt på ryggen, føles som en vanlig skisekk. Patron må kjøpes i tillegg.

Balubapris

5999,-

31

ELEMENT BARRYVOX skredsøker

MAMMUT ALUGATOR TWIST spade

3-antenners, digital skredsøker. Enkel og rask i bruk og meget stødig i vanskelig situasjoner med flere skredtatte. Utflaggingsfunksjon. Solid og meget lett å håndtere med hansker.

En genial spade hvor man kan forandre vinkelen på bladet alt etter om man skal måke løs snø eller kutte i hard snø. En solid, men lett spade. Teleskopskaft.

Balubapris

599,-

Balubapris

1999,-

MAMMUT PROBE 240 søkestang Stabil, lett søkestang. Rask og effektiv å slå ut.

Balubapris

399,-

MAMMUT CARBON PROBE 240 FAST LOCK søkestang Mammuts stiveste søkestang for så presist og raskt søk som mulig. Fast Locksystemet gjør stangen enkel å bruke selv med tykke votter. 240 cm lengde.

Balubapris

599,-

SKIBALUBA


SKITRAB SINTESI Lett allroundski. Godt egnet for den som er ute etter en ski som kan brukes til alt på all slags føre. Mye ski for pengene. Som de andre skiene til SkiTrab har denne også ”Active Progressive Shape”. Vekt: 1140 g. Mål: 107-75-94 mm.

SKITRAB ALTAVIA Lett ski, ekstremt lettkjørt og med gode flytevner. ”Active Progressive Shape” gjør skien til en lek å kjøre, selv på dager med vanskelige snøforhold. Liwoodkjernen gjør skien både stabil og lett. Vekt: 1220 g. Mål: 116-83-104 mm.

Balubapris

Balubapris

4499,-

4999,-

SKITRAB ALTAVIA CARBON Lett ski med gode flytevner. ”Active Progressive Shape” gjør skien til en lek å kjøre, selv på dager med vanskelige snøforhold. Liwoodkjernen sørger for både stabilitet og lav vekt. Vekt 1170 g. Mål 116-83-104.

Balubapris

5499,-

SKITRAB feller Feller tilpasset modellene Maximo, Sintesi, Altavia. Limfrie feller med silikonfeste. Lett å ta av og på og en slipper klisset med fellelim. Genialt for den som vil ha en enklere hverdag ved bruk av feller.

SKITRAB GARA TITAN

Balubapris fra

En godsak på 192 g fra italienske SkiTrap. Bindingen er justerbar for flere størrelser, har et unikt fronthus som gir bedre presisjon og kraftoverføring. Fast DIN-verdi 8-10 eller 12. Hælløfter.

Balubapris

4499,-

1499,-

VOILÉ straps 15“ Tingen som alltid bør være med i sekken. Skistropp, lastsikring, nødreparasjonar. Den kan nærmest brukes til alt. (38 cm) lang.

32

Balubapris

69,-

VOILÉ minispade Voilés lille enkle. Teleskopspade som kan justeres mellom 33 og 51 cm lengde på skaftet. Selv om den er liten er dette en spade som får jobben gjort. Kun 670 g.

Balubapris

349,-


SKITRAB MAXIMO En litt bredere ski for maksimal ytelse nedover. Likevel er skien nesten like lett som de andre touringskiene til SkiTrab. Skien har fått en ny profil for bedre utnytting av fleksibiliteten i skien. Det gir økt stabilitet og gjør den lettere å kontrollere i svingene. Vekt: 1250 g. Mål: 121-90-110 mm.

SKITRAB SUPER MAXIMO

Balubapris

5599,-

Supermaximo er den bredeste skien til SkiTrab. Her har de valgt å fokusere mer på nedoveregenskaper enn de litt smalere skiene. Skien har innovasjonen Low Omega Profile, som hjelper deg både i inngangen og utgangen av svingen. Laget for å takle ekte pudderføre. Vekt: 1320 g. Mål: 127-96-116.

Balubapris

5599,-

SKITRAB MAXIMO helmet Hjelm til toppturbruk. Den er godkjent for fjellklatring (CE EN 12492) og for alpint (CE EN 1077-B). Meget lett, luftig og behagelig. Reguleringsmekanismen er enkel og rask i bruk.

Balubapris

1199,-

BLIZ EDGE Bedre sikt får du ikke. Denne brillen kommer med gul kontrastlinse og selvsagt 100% UVbeskyttelse. Flatt lys og kveldskjøring får en ny dimensjon. Anti-dugg behandlet og med ytterlinse i uknuselig polykarbonat.

Balubapris

349,-

BLIZ FLOW Her får du en ekstra linse med på kjøpet. God passform og fantastisk funksjonalitet til en bra pris, gir førsteklasses beskyttelse. Nytt fresht design.

Balubapris

BLIZ VELO Multisportsbrille Brille med ekstra kontrastlinse. Justeringsmuligheter på nesedel og armer i myk justerbar gummi som gir optimal passform.

Balubapris

499,-

699,-

33


SPY HELM MATTE BLACK Solbrille fra SPY Optic med farge- og kontrastforsterkende Happy Lensteknologi. 100% UVbeskyttelse. Allsidig unisex solbrille som passer de aller fleste.

Balubapris

599,-

SPY ACE BLACK Mellomstor alpinbrille og en sikker vinner i fjellet. Det følger med en ekstra kontrastlinse for dagene med flatt lys, slik at du alltid har optimal sikt om været skifter. Tilpasset skihjelm med justerbar strikk med antiskli silikon på innsiden slik at alpinbrillen holder seg på plass. Med SPY Ace på hodet og bonuslinse i lommen er du klar for alt!

Balubapris

899,-

SPY BRAVO WHITE Mellomstor alpinbrille, her får du ekstra god synsvinkel og optimal gjengivelse av terrenget. Det følger med ekstra linse, og ved hjelp av Quick Change System kan du med en lite klikk enkelt bytte linser uten masse fingeravtrykk. Antifog og antiscratch linse, patentert ventilasjonssystem og 100% UV-beskyttelse.

Balubapris

1499,-

SPY RAIDER WHITE, BRONZE W/LIGHT BLUE SPECTRA + PERSIMMON Litt større alpinbrille for optimal gjengivelse av terrenget og med patentert ventilasjonssystem som forhindrer dugg på linsen. Det følger med en ekstra kontrastlinse for dagene med flatt lys. Begge linsene er Anti-fog, Anti-scratch og har 100% UV-beskyttelse. Trelags, ergonomisk ansiktspolstring med myke lag i fleece gjør alpinbrillen behagelig å ha på, samt beskytter mot fuktighet.

Balubapris

799,-

Premiert i vår Facebook fotokonkurranse SkiBaluba 2017 - Foto © Karsten Helstad - Sted: Alnestind - Kjører: Lars Even Helstad

34

PIT VIPER solbriller Trenger du virkelig å bli overbevist? Med disse brillene vinner du automatisk i livet, i fjellet, eller på afterski. Uansett hvor du går vil alle misunne deg. Så enkelt er det. Alle trenger et par Pit Viper i livet sitt! De sitter som støpt, har presisjonsjustering og som om ikke det var nok, så beskytter de selvfølgelig også øynene dine.

Balubapris fra

799,-


G3 ALPINIST HIGHTRACTION Sliter du med at det glipper i motbakkene og ikke gidder å legge inn en baut? Lengre og tettere hår gjør at fellen sitter i de bratteste motbakkene, eller når det virkelig er hardt og isete føre.

Balubapris

1499,-

SALEWA SCRATCH LIGHT spade Ovalt teleskopskaft med innsveiset feste til bladet gir maksimal styrke. Ikke uvesentlig i hardpakket skredsnø.

Balubapris SALEWA LIGHTNING 320 PRO

GRIVEL GHOST

Søkestang i høykvalitetsaluminium for optimal styrke og god stivhet. T-grep i toppen. Dybdeanvisning i 5 cm intervaller.

Balubapris

399,-

Lett og effektiv isøks for toppturer med ski eller brett. Skaftet er lett kurvet for å bedre svingen på øksen og gi klaring mot snøen når du holder midt på skaftet. Tverrblad i aluminium. Lengde: 53 cm.

499,-

Balubapris

799,-

SINGING ROCK FLAKE Superlett sele til skibestigning når både vekt og funksjonalitet er viktig. Hoftebeltet er konstruert som en klassisk sportsklatresele der vekten fordeles i hele beltet. Bleiekonstruksjonen gjør at den kan enkelt taes av og på uten å ta av deg ski eller stegjern.

Balubapris

35

399,-

TENDON 7.9 mm ALPINE GRIVEL HAUTE ROUTE stegjern Et stegjern utviklet spesielt med tanke på skialpinisme og bratte toppturer med ski, og ikke minst behovet for lav vekt. Perfekt tilpasset moderne randostøvler.

Balubapris

1099,-

Tau for lumske passasjer ved tinderangling og topptur, med og uten ski. Passer for deg som tenker på vekt og ikke vil dra med et standard klatretau på skituren. Lengde 30 meter. NB! Skal tauet brukes til tradisjonell klatring, må det brukes som tvilling- eller halvtau!

Balubapris

499,-

ATLAS ASPECT Truger fra Atlas er blitt våre bestselgere. Trugene har lav vekt og god bæreevne. De er i tillegg enkle å pakke på sekken. Leveres i flere størrelser. 22-24 og 28 tommer.

Balubapris

2499,-


Premiert i vår Facebook fotokonkurranse SkiBaluba 2017 - Foto © Petter Folgerø - Sted: Byrkjefjell - Kjører: Petter Folgerø

6 1 8 0 kl • 17 0 2 r be o t k o . 1 2 g a d r ø l

Balubaadresse

Sparebanken Møre Arena Sjømannsvegen 16

Baluba Rules: Bagger o.l. må hensettes hos sikkerhetsvakt ved inngang. Ingen varer kan reserveres eller bestilles før og under Balubaen. Vi gir deg bytte- og returrett på Balubavarer så lenge Balubaen varer. Husk kvittering. Du har samme reklamasjons- og garantirettigheter på Balubavarer som på andre varer kjøpt hos Platou. Spesialbestillinger av varer du ikke måtte finne på Balubaen, kan ikke gjøres under SkiBaluba. Ta da kontakt med Platou i ettertid, og vi vil hjelpe deg så godt vi kan. Ønsker du at Platou skal montere bindinger, vil utstyret være klart for avhenting etter 1.12.2017 hos Platou i Langelandsveien 25. Har du planer om å bruke utstyret før den tid må du gi oss beskjed om ønsket dato for ferdigstillelse.

Balubaarrangør Platou AS

Langelandsveien 25 Telefon 70 14 26 70

www.platousport.com

SkiBaluba Ålesund 2017