__MAIN_TEXT__

Page 1

THE

STAYCATION MAGAZINE

"Samen ontdekken we onze eigen regio!"

AUGUSTUS 2020


Welke BMW 3 Reeks Touring zou mijn boekhouder kiezen? #askBMW De BMW 3 Reeks Touring Plug-in Hybride. Tot 100% fiscaal aftrekbaar.

Milieu-informatie (KB 19/03/04): www.bmw.be

1,4-8,9 l/100 km • 31-202 g/km CO2 (WLTP)* Contacteer uw concessiehouder voor alle informatie over de fiscaliteit van uw voertuig.

*Voorlopige waarden

Sneyers Toekomstlaan 12 2200 Herentals Tel. 014 49 00 49 info@sneyers.net.bmw.be


ONTDEK ZELF

DE KEMPENSE PARELS

MET BMW & MINI SNEYERS

De huidige situatie heeft ons allemaal in zijn greep. We kunnen niet ontkennen dat ons leven behoorlijk door elkaar geschud werd. Maar dit wil uiteraard niet zeggen dat we ter plaatse moeten blijven trappelen. Daarom heeft het Sneyers Team dit magazine ontwikkelt. Verschillende Kempense parels gebundeld in een duidelijk magazine. Zo kan u genieten van de schoonheid die onze eigen regio te bieden heeft. Stap in uw BMW of MINI en laat u verrassen door onze mooie Kempense regio.

INHOUD 4-5 Begijnhof Herentals 6-7 Toeristentoren 8-9 'TÂ Sas Olen 10 - 11 De Kleine Nete 12 - 13 Jeanne De Merode 14 - 15 Le Paige 16 - 17 'T Schipke 18 - 19 Militaire Begraafplaats

Wil jij graag een locatie bezoeken met een mooie BMW of MINI? Wij combineren dit graag met een proefrit. Vermeld op voorhand de locatie en wij zetten dit meteen in de navigatie voor jou!


Begijnhof Een rit naar het verleden van Herentals De poort in de Burchtstraat werd gebouwd in 1640. In het midden van het begijnhof staat de sierlijke gotische SintCatharinakerk. U kunt de kerk bezoeken van eind april tot eind september, van vrijdag tot zondag telkens van 14 tot 17 uur.  Tegenover ‘Ons Heer op de koude steen’ aan de kerk staat de infirmerie. Het gebouw diende om bejaarde, zieke of behoeftige begijnen onderdak te verschaffen. De infirmerie is in de oorspronkelijke staat behouden gebleven. Het begijnhof is een leuke plek om te genieten van de rust die Herentals te bieden heeft. Wandel rond en ontdek de geschiedenis van de stad.  Vanaf onze concessie is het 3,6 km rijden naar het begijnhof. Parkeren kan perfect in de Burchtstraat, net voor het begijnhof.


HET BEGIJNHOF Begijnenstraat - Burchtstraat 2200 Herentals


De Toeristentoren Kijk uit over onze prachtige stad

Sinds 1985 is de toeristentoren een echte blikvanger in Herentals. Wil u genieten van een indrukwekkend uitzicht op een hoogte van 22 meter? Dan moet u wel eerst de 121 treden trotseren. Maar geloof ons, het is zeker en vast de moeite waard. Dorst gekregen na deze helse klim? Geen nood! Onderaan de toren is er een cafĂŠ waar je kan genieten van iets fris of heerlijke streekbieren. Blijkbaar kan je bij echt helder weer de blinkende bollen van het Athomium zien! Benieuwd wie als eerste onze concessie kan vinden. Het bezoeken van de toren kost je 1 euro (kinderen onder de 4 jaar gratis). Dit is nodig om deze trekpleister te onderhouden. Vanaf onze concessie is het ongeveer 6,6km rijden. Je geraakt wel niet met de wagen aan de toren. Je zal een stukje te voet moeten doen.


TOERISTENTOREN Heistraat 2200 Herentals


'T Sas Olen De werking van een sluizencomplex In de periode tussen 1930 en 1939 werd het Albertkanaal met de hand gegraven. Het kanaal verbindt Luik met Antwerpen en sluit aan bij de Schelde. Omwillle van WOII werd het kanaal pas echt functioneel vanaf 1946. Het sas in Olen is één van de 6 dubbele sluizen op het traject van het Albertkanaal. Vooral in de zomer is het erg druk in de sluizen van Olen. De grote sluis kan boten tot wel 12.000 ton versassen. Er passeren gemiddeld 120 schepen per 24u. Dit is een leuke plek om de werking van een sluis te ervaren. Je kan alles tot in detail volgen. Een echte aanrader, zeker voor kinderen! Vanaf onze concessie is het ongeveer 6 kilometer rijden tot aan de sluizen.


'TÂ Sas Olen Sluizenweg 1 2250 Olen


De Kleine Nete De Kempen verkennen op een unieke manier Ten noorden van de Kleine Netevallei bevindt zich een grote duinenrug die zich uitstrekt van Grobbendonk, Vorselaar, Herentals, Lichtaart, Kasterlee tot Retie. Dit terrein is uitermate interessant voor buitensporters. Voeg hierbij het dal van de Kleine Nete en de rivier zelf, dan heb je de perfecte combinatie voor een leuke dag. De Kleine Nete leent zich er uitstekend toe om deze mooie streek op een unieke wijze te ontdekken. Zo kan je per kano of kajak, op de rug van een paard of met een huifkar de Kempen ontdekken. Vanaf onze concessie is het ongeveer 5,8 kilometer rijden tot aan de Waterral. Hier kan je een kajak of kano huren. Je kan er ook gewoon voor kiezen om vanaf hier een leuke wandeling langs de Kleine Nete te maken.


De Kleine Nete Spaanshoflaan 18/1Â 2200 Herentals


Westerlo lijkt wel the place to be voor zij die houden van kastelen. Denk bijvoorbeeld aan het Kasteel de Merode. Dit kasteel is al sinds mensenheugenis in handen van de familie de Merode. Maar dit is niet het enige kasteel in Westerlo! Er zijn er nog. Wat denk je bijvoorbeeld van het Kasteel van Jeanne de Merode? Gebouwd tussen 1909 en 1911, bezet door de Duitsers tijdens WOII. Nadien omgevormd tot rusthuis en nu ingericht als gemeentehuis. Het park rondom heeft het oorspronkelijke ontwerp bewaard. De vijver met fontein en bijhorend kunstwerk van Rik Poot vóór het gemeentehuis dateert van 1995. Vanaf onze concessie is het ongeveer 18,6 km rijden naar het kasteel van Jeanne de Merode

JEANNE DE MERODE Eén van de mooiste kastelen in Westerlo


Jeanne de Merode Boerenkrijglaan 63 2260 Westerlo


Le Paige Prachtig kasteel met arboretum

De naam Le Paige doet misschien wel een belletje rinkelen bij sommigen. Jarenlang waren verschillende Le Paiges burgemeester van Herentals. In 1806 werden op het domein 30 eiken gepland. Dit was het begin van een indrukwekkende metamorfose. Momenteel telt het park meer dan 70 verschillende boomsoorten van over de hele wereld. De vijver in het midden van de tuin is het laatste restant van de oude vesten van Herentals! Je kan het arboretum het hele jaar door bezoeken. Van 15 april tot 15 september alle dagen open van 8 uur tot 21 uur, van 16 september tot 14 april alle dagen van 8 tot 18 uur. Vanaf onze concessie is het ongeveer 5,7 km rijden.


LEÂ PAIGE Nederrij 135 2200 Herentals


Vroeger was dit gebied bezaaid met moerassen. Er was geen enkele mogelijkheid om hier ook maar iets te bouwen. Maar door het aanleggen van dijken, kon in 1844 'T Schipke aan de Nete gebouwd worden. Oorspronkelijk deed het gebouw dienst als veerdienst om de overkant van het water te bereiken. In 1944 werd er ook een herberg en boerderij geopend. Na het plaatsen van een veerbrug in 1949 werd de veerdienst gesloten. Nu doet het gebouw dienst als stijlvol restaurant en is het vooral de start voor zeer mooie wandelingen. Ontdek de Nete en wandel over de veerbrug die beid oevers verbindt. Vanaf onze concessie is het ongeveer 9km rijden tot aan 'T Schipke.

'T Schipke aan de Nete Van veerdienst naar stijlvol restaurant


'T Schipke Niemandshoek 12 2270 Herenthout


Militaire begraafplaats De oorlogsslachtoffers worden hier herdacht. Wat veel mensen niet weten, is dat Wereldoorlog II ook in de Kempen lelijk huis heeft gehouden. Onze regio werd geteisterd door de oprukkende troepen van het Duitse leger. In 1944 werd er hevig gevochten aan het kanaal in Geel. Dit was nodig om Nederland te bevrijden. Tijdens deze strijd lieten heel wat Canadese en Britse soldaten het leven. Oorspronkelijk werden ze tijdelijk begraven in centrum Geel en het St. Dimpna kerkhof. Maar na de oorlog kregen ze een mooie rustplaats op het militair kerkhof van Geel. Op deze begraafplaats rusten 400 gesneuvelden waarvan 6 nooit geĂŻdentificeerd werden. Vanaf onze concessie is het ongeveer 23 km naar de begraafplaats.


Begraafplaats Geel Tweeboomkes 2400Â Geel


ONTDEKKEN MAAR Met dit magazine willen wij jullie aanzetten om onze mooie regio te ontdekken. De huidige situatie maakt het vrijwel onmogelijk om naar het buitenland te reizen. Maar waarom zou je naar het buitenland gaan als er ook in de eigen regio mooie plaatsen zijn? Wij hopen dan ook dat de plekjes die wij beschreven hebben, zorgen voor inspiratie voor jouw staycation. Het enige wat u nu nog hoeft te doen, is in de wagen stappen en starten aan een ontdekkingstocht doorheen onze regio. Bezoek tijdens jouw staycation zeker de horeca. Samen kunnen we hen namelijk een duwtje in de rug geven. Dan rest er ons nog maar 1 ding te zeggen: Geniet ervan!

BMWÂ & MINI SNEYERS TOEKOMSTLAAN 12 2200 HERENTALS


Profile for BMW Sneyers

Staycation Magazine Sneyers  

Advertisement