Page 1


Φίλες και φίλοι

Γεννήθηκα στον Εύοσμο το 1959, όπου μεγαλώνοντας δραστηριοποιήθηκα σε διάφορους τομείς της τοπικής κοινωνίας μας. Η αγάπη για τον προικισμένο αυτό τόπο, στον οποίο έζησα τις πιο όμορφες στιγμές της ζωής μου και η καθημερινή επαφή με τους συμπολίτες μου, με έκαναν από πολύ μικρό να δεθώ ακόμη περισσότερο με αυτήν την πόλη, να νοιαστώ για τα προβλήματά της και να προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να συμβάλω στην πρόοδο και την ανάπτυξή της με την ενεργή συμμετοχή μου στα κοινωνικά δρώμενα. Το 1980 απέκτησα το πτυχίο Λογιστών - Κοστολόγων, σπουδές που με βοήθησαν στη διαχείριση, όχι μόνο μιας επιχείρησης, αλλά και ολόκληρης της ζωής μου. Στην ηλικία των 27 ετών, ασχολήθηκα με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το 1986 εκλέχθηκα για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος με τις περισσότερες ψήφους ανάμεσα στους συνυποψήφιους μου. Η αγάπη μου γι’ αυτόν τον τόπο και η επιθυμία μου για συμμετοχή στα κοινά, μου έδωσαν ακόμη μεγαλύτερη θέληση για προσφορά. Από το 1993 έως το 1995 διετέλεσα Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων. Από το 1996 έως το 2000 ήμουν Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου.

- Επίσκεψη σε Παιδικούς σταθμούς

- Εκδήλωση μνήμης με την κ. Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ

- Απονομή μεταλλίων στον ΑΙΑΝΤΑ Ευόσμου (Καλαθόσφαιρα)

3


Στη διάρκεια της θητείας μου ως Δημοτικός Σύμβουλος κατάφερα σημαντικές διεκδικήσεις, όπως εκείνη το 1992 από το Υπουργείο Αθλητισμού, που δρομολογήθηκαν κατασκευές αθλητικών εγκαταστάσεων, αλλά και διαμόρφωση του αύλειου χώρου του κλειστού Γυμναστηρίου Ευόσμου. Το 1992, επίσης, διεκδίκησα 150.000.000.δρχ. από το Υφυπουργείο Παιδείας, για την απαλλοτρίωση του οικοπέδου Σταματίου επί της οδού Καραολή & Δημητρίου. Από το 1991 έως το 1993 επεδίωξα αρκετές έκτακτες επιχορηγήσεις από το Υπουργείο Εσωτερικών. Οι συμμετοχές μου σε συνέδρια μου έδειξαν νέους δρόμους σκέψης και απεριόριστους τρόπους αξιοποίησης τους στη δική μας πόλη. Το Νοέμβριο του 1991 συμμετείχα στο Συνέδριο με θέμα «Επανένταξη μειονεκτούντων ομάδων και τεχνικές επανένταξης» (ΦΤΩΧΕΙΑ 3), που πραγματοποιήθηκε στη Γλασκόβη Σκωτίας και συμμετείχαν Δήμαρχοι και Αντιδήμαρχοι από την Ευρώπη. Το 1992, στο Μπλάκμπερν της Αγγλίας, συμμετείχα στο συνέδριο με θέμα «Απασχόληση Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες». Τέλος, το 1993 στο Αϊτχόβεν Ολλανδίας παρακολούθησα τις εργασίες του Συνεδρίου με θέμα: «Μικρομεσαίες επιχειρήσεις και παρέμβαση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης». Κατάφερα να υπηρετήσω το Δήμο Ευόσμου με τις καλύτερες προθέσεις, πετυχαίνοντας για παράδειγμα με το ελάχιστο κόστος να ανανεώσω το 90% του μηχανολογικού εξοπλισμού. Τον Ιούνιο του 2000 αποχώρησα από την Αντιδημαρχία, όχι γιατί δεν τιμούσα την παράταξη, αλλά γιατί διαφώνησα ουσιαστικά στον τρόπο επίλυσης των προβλημάτων. Τον επόμενο χρόνο αποχώρησα από το συνδυασμό, που διοικούσε τότε τον Εύοσμο.

- Ανθρωπιστική βοήθεια στην Παλαιστίνη

4

- Με τη Θεατρική Ομάδα του Δήμου Ευόσμου

- Παράδοση επιταγής σε ΕΕΤΑΑ


Μέλος του Αγροτικού Αστέρα Ευόσμου από το 1982, διετέλεσα Γενικός Γραμματέας της ΠΑΕ τα έτη 1984-1985. Ακόμη είμαι μέτοχος της ΠΑΕ Αγροτικός Αστέρας Ευόσμου και μέλος του Αθλητικού Σωματείου Αίαντα Ευόσμου. Είμαι μέλος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου από το 1998. Τέλος, υπήρξα μέλος πολιτικής νεολαίας από το 1976 έως το 1986 ως υπεύθυνος Δυτικών Συνοικιών, μέλος φοιτητικής παράταξης και Πρόεδρος Τοπικής Πολιτικής Οργάνωσης Ευόσμου. Στις 7 Απριλίου 2002, με την ιδρυτική διακήρυξη της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης «Εύοσμος μαζί για το μέλλον», ανακοίνωσα και επίσημα την πρόθεση μου να διεκδικήσω τη Διοίκηση του Δήμου. Στις δημοτικές εκλογές του 2006 δήλωσα αποφασιστικά την επιθυμία μου να διεκδικήσω ξανά τη διοίκηση του Δήμου, με το νέο συνδυασμό «ΕΥΟΣΜΟΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ». Με αφετηρία το όραμα και την ισχυρή θέληση για αλλαγή, για βελτίωση, πρόοδο και εξέλιξη του τόπου μας, οι πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας, έδειξαν εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας και αγκάλιασαν την προσπάθεια για ένα νέο ξεκίνημα. Το νικηφόρο αποτέλεσμα των εκλογών του 2006 αποτέλεσε την αρχή για μια νέα εποχή ανάπτυξης, διεκδίκησης, ελπίδας και προοπτικής.

- Εγκαίνια Β’ Κ.Ε.Π. Ευόσμου

- Απονομή επαίνου σε μαθήτρια στην εκδήλωση για τους Τρεις Ιεράρχες

- Επίσκεψη στα ΚΑΠΗ του Ευόσμου

5


Με νέες ιδέες και φρέσκια φιλοσοφία, ανεπηρέαστοι από κομματικές διακρίσεις, προκαταλήψεις και συγκεντρωτισμούς, η νέα διοίκηση υλοποίησε το αναπτυξιακό της σχέδιο για αυτήν την πόλη, με ήθος, διάθεση προσφοράς, μαχητικότητα, αποφασιστικότητα, διαφάνεια και κυρίως με όραμα. Ο δρόμος που ακολουθήσαμε οδήγησε τον τόπο μας σε μια νέα πορεία εξέλιξης και ανάπτυξης. Θεωρούμε χρέος και υποχρέωση προς όλους τους συμπολίτες μας να συνεχίσουμε αυτήν την προσπάθεια, να ενισχύσουμε αυτό το ζωτικό για την τοπική κοινωνία μας έργο. Γιατί η ανάπτυξη δεν μπορεί να περιμένει. Δεν υπάρχουν περιθώρια για αναμονές και καθυστερήσεις. Με εμπειρία, γνώση, με ακόμη περισσότερη δύναμη και με διάθεση για δουλειά, προχωράμε μπροστά. Οι ανάγκες είναι πολλές και τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η εφαρμογή του προγράμματος της διοικητικής μεταρρύθμισης με την ιστορική επανένωση του Ελευθερίου Κορδελιού με τον Εύοσμο, απαιτούν μια ισχυρή, δυναμική, δημοκρατική, διαφανή και ευέλικτη διοίκηση. Δημιουργείται ένας νέος Δήμος σε εποχές δύσκολες για όλους τους δημότες και με την παγκόσμια οικονομική ύφεση στο απόγειό της. Θεωρώ ότι για να βγούμε μέσα από τις φοβερά δύσκολες στιγμές πρέπει να συναντηθούμε, να συζητήσουμε, να συνεργαστούμε, να αγωνιστούμε και ίσως χρειαστεί ακόμη και να συγκρουστούμε με τα λεγόμενα ανώτερα διοικητικά κλιμάκια για την επίλυση των προβλημάτων μας. Ενωμένοι να συνεχίσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ χαράσσοντας μια νέα πορεία κτίζοντας την νέα ιστορία του τόπου μας.

6

- Από τα εγκαίνια του Παραρτήματος Βιβλιοθήκης “ΚΑΝΔΥΛΑΠΤΗΣ”

- Εκδήλωση για τον Καρκίνο του Μαστού

- Εγκαίνια του Γυμναστηρίου στην οδό Κολοκοτρώνη


Δηλώνουμε το παρόν μας σε αυτήν την ιστορική συγκυρία. Καταθέτουμε όλες τις δυνάμεις μας, την αγάπη μας για αυτόν τον τόπο και τα όνειρα μας για την πρόοδο του. Ο συνδυασμός «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΟΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ – ΚΟΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ» αποτελεί το γνήσιο εκφραστή της ανεξάρτητης κίνησης μιας ομάδας δραστήριων, ικανών και άξιων πολιτών που διακρίνονται για το ήθος, τη διάθεσή τους για προσφορά και σκληρή δουλειά και τις ικανότητές τους να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής. Η προσωπική μου προσφορά στα κοινά, όλα αυτά τα χρόνια, έχει σύμμαχο και συμπαραστάτη τη σύντροφο της ζωής μου Ελένη Ντότη. Μας συνδέουν δεκαεννέα ευτυχισμένα χρόνια έγγαμου βίου και δύο υπέροχα παιδιά, η δεκαπεντάχρονη Χριστιάνα και δεκατετράχρονος Κωνσταντίνος.

Προχωράμε ΜΑΖΙ για να οδηγήσουμε αυτόν τον όμορφο τόπο ακόμη πιο ψηλά, ακόμη πιο μπροστά.

- Παράδοση επιταγής στο Παιδικό Χωριό S.O.S

- Ομιλία στην Θεμελίωση του Κολυμβητηρίου

- Πάσχα με λαμπάδες στα ΚΑΠΗ του Ευόσμου

7


Εκλογικό Κέντρο Ευόσμου: Π. Μελά 21-23, τ.κ. 562 24 - τηλ/fax: 2310 773.400 Eκλ. Κέντρο Ελευθερίου - Κορδελιού: Αν. Παπανδρέου 53, τ.κ. 563 34 - τηλ/fax: 2310 776.863 http://www.xatzivrettas.gr • e-mail: info@xatzivrettas.gr

Βιογραφικό Δημήτρη Χατζηβρέττα  
Βιογραφικό Δημήτρη Χατζηβρέττα  

Βιογραφικό Δημήτρη Χατζηβρέττα