Page 72

SNEEK MEER EVENEMENTEN 2019

SHANTYFESTIVAL

FrUIT FESTIVAL

SPRINGKUSSEN ELFSTEDENTOCHT

SEPTEMBER 14 SEPTEMBER

OPEN MONUMENTENDAG In het kader van Open monumentenweekend zijn veel monumenten in Sneek opengesteld, zoals de Waterpoort, de Martinikerk, de Sint Martinuskerk, de Doopsgezinde kerk, de Vrijmetselaarsloge en het vernieuwde Fries Scheepvaart Museum met interactief kindermuseum. Ook zijn er veel aanvullende activiteiten voor de bezoekers van het Open Monumentenweekend.

14 SEPTEMBER

FrUIT FESTIVAL Het FrUIT festival in Sneek is de start van het cultureel seizoen. Het programma zal onder andere bestaan uit meerdere podia met verschillende muziekstijlen variërend van lokaal talent en singer-songwriters tot professionele acts. Daarnaast komt er een markt waarin ambachten, galeries en musea, maar ook creatieve opleidingen en onderwijsinstellingen zich kunnen presenteren.

21 SEPTEMBER

SHANTYFESTIVAL/ SPRINGKUSSEN ELFSTEDENTOCHT In het centrum van Sneek vindt een Springkussen Elfstedentocht plaats voor kinderen t/m 12 jaar. De deelnemende kinderen kunnen 11 springkussens bespringen en zo per springkussen een stempel behalen. Deelname is gratis en de beloning bestaat uit een bijzonder Elfstedenkruisje en een heerlijk ijsje bij de ijssalon. Gelijktijdig met de Springkussen Elfstedentocht wordt in het centrum een Shantyfestival gehouden. Zo’n 10 shantykoren brengen hun repertoire ten gehore op diverse locaties door het centrum van Sneek.

OKTOBER 5 OKTOBER

SNEEKER DWEILDAG Dweilkapellen uit heel Nederland strijden in twee klassen (een wedstrijdklasse en een leutklasse) om de hoogste eer en mooie prijzen. Om 17.00 uur is er een gezamenlijk optreden van alle kapellen, waarna de prijsuitreiking volgt. Sneek staat deze zaterdag bol van de vrolijke muziek, waarbij 500 muzikanten meedoen.

28 SEPTEMBER

AFSLUITING TERRASSEIZOEN Het Sneker terrasseizoen wordt afgesloten met een (muzikaal) evenement. Overdag buiten op de Marktstraat en ‘s avonds in diverse horecagelegenheden.

SNEEKER DWEILDAG

AFSLUITING TERRASSEIZOEN

WWW.SNEEK.NL

N8 VAN SNEEK

72

Profile for SneekIsMeer

Sneek = Meer Magazine 2019  

Het Sneek = Meer Magazine is het toeristisch inspiratiemagazine voor Sneek en omstreken. In dit Sneek Magazine komen onderwerpen aan bod zoa...

Sneek = Meer Magazine 2019  

Het Sneek = Meer Magazine is het toeristisch inspiratiemagazine voor Sneek en omstreken. In dit Sneek Magazine komen onderwerpen aan bod zoa...

Advertisement