Page 68

SNEEK MEER EVENEMENTEN 2019

DE RONDE VAN SÚDWEST-FRYSLÂN CULTUREEL FESTIVAL UT SNEEK

KONINGSNACHT EN -DAG IN SNEEK

14 APRIL

DE RONDE VAN SÚDWEST-FRYSLÂN Drie sportverenigingen uit Sneek organiseren gezamenlijk de Ronde van Súdwest-Fryslân. Op deze dag kan men wandelen, fietsen, skeeleren of hardlopen vanaf het Sportcentrum Schuttersveld in Sneek.

26 EN 27 APRIL

KONINGSNACHT EN -DAG IN SNEEK Op Koningsdag wordt een uitgebreid feestelijk programma georganiseerd door het hele centrum, met als muzikale start de aubade om 09.00 uur bij het stadhuis in Sneek. Verder is er vrijmarkt voor kinderen, braderie en diverse muziekoptredens in het centrum. De nacht voor Koningsdag is er bij diverse horeca livemuziek. Voor een volledig programma zie: www.sneek.nl.

WWW.SNEEK.NL

ELFMEREN FIETSTOCHT

MEI

25 MEI

20 T/M 23 MEI

AVONDVIERDAAGSE SNEEK De avondvierdaagse met verschillende wandelafstanden is een landelijk wandelevenement voor de inwoners van Sneek en omstreken. De tocht is bedoeld voor scholen en verenigingen, die door middel van het gezamenlijk lopen gezondheid, sportiviteit, gezelligheid en saamhorigheid willen uitdragen, maar ook individuele wandelaars zijn van harte welkom om aan te sluiten.

CULTUREEL FESTIVAL UT SNEEK Het Cultureel Festival Ut Sneek brengt alles wat de waterpoortstad op cultureel gebied te bieden heeft samen. In het centrum staan zeven podia opgesteld, waar een keur van artiesten voor een cultureel hoogtepunt zorgt. Tijdens dit festival presenteren vrijwel alle Sneker culturele gezelschappen zich. Zowel professionele culturele instellingen, als amateurmusici die spelen of zingen in popbands, koren, harmonie en fanfareorkesten.

21 MEI

JAARMARKT SNEEK Tijdens de gezellige jaarmarkt van Sneek wordt op het Grootzand de weekmarkt gehouden, op het Schaapmarktplein het standwerkersconcours en op het Leeuwenburg, de Markstraat en het Oud Kerkhof staan allerlei gezellige kraampjes van diverse standhouders opgesteld.

68

25 MEI

ELFMEREN FIETSTOCHT De Elfmerenfietstocht is een toerklassieker sinds 1967. Er zijn verschillende afstanden: 50, 100 of 150 kilometer. De routes lopen door het prachtige meren gebied van Friesland. De startplaats is Sportcomplex Schuttersveld, Sneek.

Profile for SneekIsMeer

Sneek = Meer Magazine 2019  

Het Sneek = Meer Magazine is het toeristisch inspiratiemagazine voor Sneek en omstreken. In dit Sneek Magazine komen onderwerpen aan bod zoa...

Sneek = Meer Magazine 2019  

Het Sneek = Meer Magazine is het toeristisch inspiratiemagazine voor Sneek en omstreken. In dit Sneek Magazine komen onderwerpen aan bod zoa...

Advertisement