Page 64

SNEEKISNATUUR

GENIETEN IN DE NATUUR MET HET HELE GEZIN

Sneek heeft meerdere gezellige parken en tuinen die vermaak bieden voor het hele gezin. Wandel over historische paden, picknick op een van de mooie gesitueerde bankjes, maak kennis met pauwen, kippen, bijzondere eenden en kraanvogels of sta oog in oog met de kudde Schotse Hooglanders.

RASTERHOFFPARK Het bosgebied langs de A7 heet Burgemeester Rasterhoffpark. Het park heeft een oppervlakte van ruim 30 hectare. Er zijn paden, bruggetjes, een waterval en een grote vlonder (knuppelpad) aangebracht en er is parkmeubilair geplaatst. In het park is ook ruimte gecreëerd voor diverse uitnodigende speelvoorzieningen. Bijzonder is de kudde Schotse Hooglanders die je tijdens een wandeling tegen kunt komen.

1

WILHELMINAPARK Het Wilhelminapark aan de Bolswarderweg in Sneek werd in 1898 aangelegd in de Engelse landschapsstijl. Het ziet er nog bijna helemaal zo uit als volgens het oorspronkelijke ontwerp, van tuinarchitect Gerrit Lambertus Vlaskamp, de bedoeling was. Na het Vondelpark in Amsterdam is het Wilhelminapark in Sneek het tweede park in Nederland dat Rijksbescherming geniet. Naast cultuurhistorische elementen en bijzondere bomen is er in het park onder meer een speeltuin, een eendenvijver en een volière met (witte) pauwen, kippen, bijzondere eenden, kroonkraanvogels, maar ook hamsters, parkieten en konijnen.

2 4

PLEASANT PARKS: ENTERTAINMENT FOR THE ENTIRE FAMILY Stroll along historic trails, have a picnic at one of the nicely situated benches, meet the peacocks, chickens, special ducks and cranes or stand face to face with a herd of Scottish Highlanders. neek has several pleasant parks which provide entertainment for the entire family.

WWW.SNEEK.NL

ABWECHSLUNGSREICHE PARKS:UNTERHALTUNG FÜR DIE GANZE FAMILIE Begeben Sie sich auf historische Pfade, genießen Sie ein Picknick, machen Sie Bekanntschaft mit Pfauen, Hühnern, oder stehen sie Auge in Auge einer Herde schottischer Hochlandrinder gegenüber. Sneek besitzt mehrere Parks, die Unterhaltung für die ganze Familie bieten.

64

Profile for SneekIsMeer

Sneek = Meer Magazine 2019  

Het Sneek = Meer Magazine is het toeristisch inspiratiemagazine voor Sneek en omstreken. In dit Sneek Magazine komen onderwerpen aan bod zoa...

Sneek = Meer Magazine 2019  

Het Sneek = Meer Magazine is het toeristisch inspiratiemagazine voor Sneek en omstreken. In dit Sneek Magazine komen onderwerpen aan bod zoa...

Advertisement