Page 39

BOOTHURENINSNEEK LUXE ZEILJACHTEN De grotere jachten zijn ook geschikt voor het zeilen op het IJsselmeer en Waddenzee. Let wel, je dient over zeilervaring op grotere jachten te beschikken. De grote zeiljachten bieden plaats aan zo’n twee tot soms acht personen. De jachten zijn zo’n tien tot veertien meter lang en kennen sportieve zeileigenschappen. Denk hierbij aan merken als Bavaria, Beneteau of Dufour.

PLATBODEMS Wil je met een platbodem op pad? Ook daarvoor kun je in Sneek terecht. Heerlijk dobberen op een authentiek schip, waar de Friese wateren ooit zo druk mee bevaren waren. Een platbodem is uiteraard niet zo snel als een zeiljacht, maar biedt veel ruimte en comfort. Haast u langzaam, is het devies.

ZEILEN MET EEN SKÛTSJE Wil je eens ervaren hoe het is om met een echt traditioneel Fries skûtsje te zeilen? Dan kun je met een groep een dagtocht met schipper boeken. Ideaal als je zelf geen zeilervaring hebt en toch graag wilt zeilen. Wie wil kan actief meehelpen met het uitvoeren van taken tijdens de zeiltocht.

SUPPEN Niet bang om nat te worden en je bent graag sportief bezig? Dan kun je ook een SUP-board huren. SUP, Stand-Up-Paddling, komt uit de surfsport. Het peddelsurfen, waarbij surfers staand met een peddel de golfen bedwingen, kun je ook uitvoeren op de Nederlandse binnenwateren. Zonder golven dan weliswaar, maar dat maakt het niet minder leuk. Een SUP-board is een speciaal soort surfplank, waarop het houden van de balans makkelijker is. De peddel is extra lang. Het bijzondere aan het suppen is, is dat je nagenoeg overal langs kan. Het board met luchtcompartimenten is licht, waardoor je deze makkelijk ergens overheen kunt tillen. Bovendien pas je bijna overal onderdoor en wateren met geringe diepgang houden je ook niet tegen. Zo ontdek je de mooiste en stilste plekken in de omgeving.

KANO’S Voor de sportieveling is een dagje kanoën in Sneek uitermate geschikt. Net als met een SUP-board, kun je met een kano ook op de stilste en mooiste plekjes komen. Met een kano kun je veel meer snelheid maken, waardoor je langere routes kunt kiezen. Er zijn verschillende kanoroutes die je vanaf Sneek kunt nemen, van 16, 21 en 23 kilometer, of maak op eigen houtje een rondje door de omgeving. Laat je vooral informeren door de verhuurder.

RONDVAARTEN Wil je niet zelf aan het roer staan, maar wel graag de wateren en omgeving rondom Sneek ontdekken? Er zijn diverse rondvaartbedrijven actief in Sneek. Vanuit het centrum vertrekken er in de zomer dagelijks rondvaarten, waarvoor je een kaartje kunt kopen. Ook kun je met een gezelschap zelf een rondvaart boeken. Bijvoorbeeld een rondvaart door de stadsgrachten of een rondvaart over de wateren rondom Sneek.

ELEKTRISCH VAREN Wil je elektrisch varen? Dat kan in de stadsgrachten van Sneek. Aan de Prins Hendrikkade liggen diverse elektrische boten die je op de plaats kunt huren. Hiermee kun je stil en schoon door Sneek en nabijgelegen plaatsen varen.

39

TOERISTISCH MAGAZINE VOOR SNEEK EN OMSTREKEN 2019/20

Profile for SneekIsMeer

Sneek = Meer Magazine 2019  

Het Sneek = Meer Magazine is het toeristisch inspiratiemagazine voor Sneek en omstreken. In dit Sneek Magazine komen onderwerpen aan bod zoa...

Sneek = Meer Magazine 2019  

Het Sneek = Meer Magazine is het toeristisch inspiratiemagazine voor Sneek en omstreken. In dit Sneek Magazine komen onderwerpen aan bod zoa...

Advertisement