Page 1

INTERNATIONAL MUST KNOWS MUSIC QUOTES EN MIJN MOEDER


Voorwoord Het is nu half 1 en ik ben aan het typen. Mijn eerste eigen tijdschrift. Net als Linda, Opera, Ruud en Mathijs heb ik nu ook mijn tijdschrift, ik hoor erbij! Maar waarbij? Bij de imens populaire groep mensen die vindt dat hun hoofd niet alleen op de tv moet verschijnen maar ook de voorkant van een tijdschrift moet pronken? JA! Ik hoor hier nu ook bij. Ik kom dan wel niet op tv, ben niet populair en dit is maar een schoolopdracht máár toch voel ik me met deze club van mensen verbonden.

Je zult daarom (misschien) merken dat ik hier - in mijn blad - extra aandacht aan heb besteed. Ik heb lang nagedacht over wat er in mijn tijdschrift moest komen. Buiten de vormgeving vond ik dat er ook wat te lezen in moest staan. Één probleem; ik heb een lichte vorm van dyslexie. Dit houdt in dat mijn spelling ruk is. Toch heb ik geprobeerd er het beste van te maken. Ik wil in dit tijdschrift verder niets meer horen over Linda of Mathijs alles moet gaan over mij! Dus wees klaar voor muziek, vrienden, mijn moeder, mijn favoriete spullen en cola!

Mijn hoofd op de cover van tijdschrift, wie had dat ooit verwacht... Ik dus niet. Ik ben niet zo'n tijdschrift mens eigenlijk. Áls ik al een tijdschrift in mijn handen heb dan kijk ik er alleen in. Naar lettertypes, foto's en de indeling van een pagina.

De sndr heb ik dan wel gemaakt en gaat over mij maar natuurlijk ben ik ook geholpen. Door vrienden die een interview over mij beantwoord hebben tot mensen die aanboden om dit exemplaar af te drukken. Ik ben hier heel blij mee en wil ze daarom op de eerste pagina van MIJN tijdschrift bedanken.


INHOUDSOPGAVE 005 INTERVIEWS 015 INTERNATION MUST KNOWS 020 MY HOME MADE EGG 017 EEN COLA FLES 019 TOP 4 021 MIJN STIJL 022 AVATAR 023 MUSIC QUOTES


004

005 MAMA 007 ROOS 009 BEN 011 JEANETTE 013 TIMO

024 THE BEATLES 025 DJVT 026 JUSTICE


TINEKE 48 jaar Mama


006

Waar ken je mij van? Vanaf je geboorten, je bent namelijk mijn zoon. Waar heb ik interesse in? In muziek, je Macbook en koken. Hoe zou jij mij omschrijven in 5 woorden? Gevoelig, gedreven, luisterend oor, behulpzaam en eerlijk. Waar associeer jij mij mee? Met een klavertjevier omdat jij mij al veel geluk gebracht heb.

Mis je me soms wel eens? Zo ja, in wat voor gevallen? Ja ik mis je soms. Voor de tijd die we door omstandigheden niet samen gehad hebben Wat verwacht je van mij in de toekomst? Dat je een hele leuke, boeiende baan krijgt met fijne gezellige mensen om je heen en waar jij je lekker bij voelt. En waar je nu allemaal in investeerd zal je hier bij helpen.

Je weet wat voor een opleiding ik doe maar waar ben ik verder mee ‘bezig’? Je werk/bijbaantje, uitgaan, lol maken, van het leven genieten en vrienden. Waar ben ik trots op? Het behalen van je VMBO en HAVO diploma en dat je zoveel bent afgevallen. Wat vind jij een goede en slechte eigenschap van mij? Zeer behulpzaam en eerlijk. Je kunt goed koken en je houdt rekening met anderen. Een slechte eigenenschap vind ik dat je soms een kort lontje hebt. Ben ik meer een dorps- of een stadsmens? Meer een stadsmens.

“ Gevoelig,

gedreven, luisterend oor, behulpzaam en eerlijk ”


ROOS 17 jaar Goede Vriendin


008

heb ik jou “ Zo vaak horen brullen” Waar ken je mij van? Van de basisschool. Volgens mij zaten we in groep 3 ofzo al een keer in dezelfde klas. Waar heb ik interesse in? In muziek, fotografie, kunst, uitgaan, koken en elektronica. Hoe zou jij mij omschrijven in 5 woorden? Creatief; dat zie je al wel aan je opleiding, maar verder ben je ook wel vaak bezig met photoshop en dat soort dingen. Doorzetter; sowieso dat je heel de HAVO nog hebt gedaan, maar als je iets doet, dan doe je dat ook echt. Party-animal; hehe, omdat je het zo leuk vindt om uit te gaan en je zo mooi daarbij kunt dansen. Eigenzinnig; omdat je eigenlijk overal wel een eigen mening over hebt, maar die kan ook weer sterk wisselen na een poosje. Sociaal; omdat je gewoon met iedereen wel een praatje kunt maken. Waar associeer jij mij mee? Met spinnen, omdat je daar als de dood voor bent. Zo vaak heb ik jou horen brullen omdat er een ‘hele grote spin’ van een halve centimeter op de muur zat. Je weet wat voor een opleiding ik doe maar waar ben ik verder mee ‘bezig’? Met je eigen website en verder met de dingen die staan bij je interesses.

Waar ben ik trots op? Overduidelijk op de MacBook en je iPhone. Wat vind jij een goede en slechte eigenschap van mij? Goede eigenschap vind ik dat je een doorzetter bent. Een minder goede dat je redelijk snel beledigd bent. Ben ik meer een dorps- of een stadsmens? Stadsmens. Mis je me soms wel eens? Zo ja, in wat voor gevallen? Ja, ik moet best vaak dingen verzinnen/vormgeven voor school en daar kun je me altijd wel goed mee helpen. Wat verwacht je van mij in de toekomst? Dat je misschien je eigen reclamebureau hebt en dus veel in de reclamewereld gaat doen.En dat je hele huis vol staat met Applespullen.


BEN

18 jaar Goede Vriend


010

oude foto’s zijn “ Op we samen op partijtjes ” Waar ken je mij van? Ik ken jou de lagere school, oftewel de “kwakel”. Natuurlijk kan ik me daar niet veel van herinneren. Jij waarschijnlijk ook niet. Op oude foto’s zijn we samen op partijtjes. We hebben bij elkaar op school gezeten tot en met het VMBO. Jij bent toen de HAVO gaan doen en ik het MBO.

Waar associeer jij mij mee? Martini, want ik ben blij als je de’r bent met martini!

Waar heb ik interesse in? Jouw interesse ligt bij ontwikkelingen van bijvoorbeeld met wat voor een telefoon we allemaal bellen over 10 jaar; of hoe snel het internet dan zal zijn. Ik vind jou ook altijd geïnteresseerd in mensen die je kent maar ook in mensen die je niet kent of graag wilt leren kennen. Verder ben je ook geïnteresseerd in dingen als kleding, gagets, uitgaan, lucky strike, AH, school, martini en Apple.

Waar ben ik trots op? Je bril, je horloge, je groeiende baard, je iPhone, je HOVO diploma, all stars en kleding.

Hoe zou jij mij omschrijven in 5 woorden? Toffepeer, medevakantiegenoot, martinimaatje, gezelligheidsbeest en stylish. Toffepeer: ik vind je gewoon onwijs toffe gozer, we gaan sinds een jaartje weer met elkaar om, and no regrets so far. Medevakantiegenoot: Dit jaar ga je mee met de boy’s op vakantie! Martinimaatje: ik heb je voorgesteld aan het wonderbaarlijke drankje martini, ik drink dit graag met jou omdat wij er samen van kunnen genieten en andere ons uitlachen. Gezelligheidsbeest: Sander jij houd van gezelligheid, punt. Jij probeert het altijd gezellig te maken ook al ben je niet helemaal op je gemak of zit je in een rare situatie. Stylish: jij hebt gewoon een onwijze toffe stijl.

Je weet wat voor een opleiding ik doe maar waar ben ik verder mee ‘bezig’? Met dingen die jij leuk vindt. Jij geniet van het leven en probeert er veel uit te halen.

Wat vind jij een goede en slechte eigenschap van mij? Een goede eigenschap vind ik de manier hoe jij tegen dingen aankijkt. Wij denken toch over het algemeen wel hetzelfde over bepaalde situaties. Slechte eigenschap dat je je OV chipkaart vaak vergeet in te scannen of uit, verder I don’t know... Ben ik meer een dorps- of een stadsmens? Ik denk dat jij meer een stad mens bent. Jij wil zomaar naar een winkel kunnen gaan en dingen binnen bereik hebben. Mis je me soms wel eens? Zo ja, in wat voor gevallen? Ik mis je als het weekend is, en het tijd voor martini en gezelligheid is. Wat verwacht je van mij in de toekomst? Ik verwacht dat jij een eigen huisje gaat krijgen. Een goede baan en een onwijs lekkere vriendin.


JEANETTE 54 jaar Goede Kennis Moeder Roos


012

“Ik denk dat jij

dat gene bereikt, waar je je zinnen op gezet hebt.” Waar ken je mij van? Je was jaren geleden bevriend met mijn oudste zoon: Jan en sinds vier jaar ben je een goede vriend van mijn dochter: Rosa. De laatste tijd kom je minder vaak, maar eerder was je bij ons kind aan huis. We vierden met elkaar sinterklaas,kerst,Pasen en vakanties. Waar heb ik interesse in? Je hebt interesse in design”spullen”en kleding.Het is tussen mijn vriendin Monique en jou altijd een strijd, wie de eerste “hebbedingen” heeft, zoals: iPod, MacBook, iPhone. Verder vind je koken en bakken heel leuk. Regelmatig kom je nieuwe recepten van taarten uitproberen bij ons. Je houdt de laatste tijd ook erg van uitgaan. Hoe zou jij mij omschrijven in 5 woorden? Fantasierijk, Sprankelend, Behulpvaardig, Ge-voelig, Gezellig. Waar associeer jij mij mee? Ik associeer je met een jonge hond, die overal op afspringt en verder veel liefde, knuffels en aandacht nodig heeft. Altijd in voor spelen en iets nieuws. Je weet wat voor een opleiding ik doe maar waar ben ik verder mee ‘bezig’? Je werkt veel in de winkel om flink te verdienen voor alles wat je nog wilt kopen en vernieuwen. Verder ga je veel uit. Waar ben ik trots op? Ik denk dat je er trots op bent, dat je na het VMBO ook nog de HAVO hebt kunnen halen, ondanks dat je niet altijd een rustige thuissituatie had..

Wat vind jij een goede en slechte eigenschap van mij? Een goede eigenschap vind ik dat je een doorzetter bent en je doelen nastreeft. Een minder goede eigenschap vind ik dat je je snel beledigt en tekortgedaan voelt. Ben ik meer een dorps- of een stadsmens? Je bent meer een stadsmens. Mis je me soms wel eens? Zo ja, in wat voor gevallen? Ik mis je regelmatig. De avonden dat je bij ons was, vond ik altijd erg fijn. Je was voor mij ook meer dan zomaar een vriend van Rosa. We hebben veel plezier beleefd aan spelletjes doen, rollenspel, karaoke en feesten (sinterklaas,Pasen,kerst,verjaardagen) Wat verwacht je van mij in de toekomst? Ik denk dat jij datgene bereikt, waar je je zinnen op gezet hebt.Je gaat gewoon rustig door en je komt er.


TIMO 22 jaar Klasgenoot / Vriend


014

Waar ken je mij van? Van school natuurlijk. Waar heb ik interesse in? Apple, Ray-Ban, Malou(grapje), Martini, Photoshop, Design, School, Vrienden, Uitgaan en Drinken.

Wat verwacht je van mij in de toekomst? Ik verwacht dat Sander zijn opleiding gaat halen, daarna een goede baan krijgt, met iets wat hij leuk vindt. Hij zou niet iets gaan doen waar hij een hekel aan heeft. Verder denk ik dat Sander trouwt met een dame naar keuze en zij samen zullen blijven.

Hoe zou jij mij omschrijven in 5 woorden? Funny, creative, hardworker, honest. Waar associeer jij mij mee? Ray-Ban en Lucky Strike. Zonder die 2 producten is hij geen Sander. Je weet wat voor een opleiding ik doe maar waar ben ik verder mee ‘bezig’? Malou... (grapje) Taartbakken, roken en goed zorgen voor moeder en broer lief. Waar ben ik trots op? Je prestaties binnen en buiten school. Wat vind jij een goede en slechte eigenschap van mij? Doorzetter en (Zonder Bril) behoorlijk eigenwijs. Ben ik meer een dorps- of een stadsmens? Stad. Mis je me soms wel eens? Zo ja, in wat voor gevallen? Als ik photoshop niet snap, of als ik iets over school moet weten.

“ Zonder

die 2 producten is hij geen Sander.”


015

In het buitenland heb ik staandaard een aantal zinnen nodig om mijn weg daar te vinden. Waar kan ik mijn sigaretten halen? Waar kun je goed uitgaan? en natuurlijk: zin om koffie bij me te komen drinken? Hier komen mijn favorieten.

Wat is je naam? What is your name? Qu’est-ce que ton nom? Was sind Sie Namens?

Moet je poepen? Do you have to shit? Devez-vous chier ? Müssen Sie scheißen?

Waar kan ik hard dansen? Where can I dance like shit? Là où peux je dansez? Wo kann ich ganz hard tanzen?

Heb jij een peukie voor me? Can I bum a smoke? Vous avez une cigarette? Haben Sie etwas zu rauchen?

Waar is de supermarkt? Where is the supermarket? Là où est le supermarché? Wo is der Supermarkt?

Ik wil je. I want you. Je tu veux. Ich willst du.

Waar kan ik taart kopen? Where can I buy pie? Où peux-je acheter le gâteau ? Wo kann ich Kuchen kaufen?

Wil jij mijn nummer hebben? Do you want my phone number? Vous voulez mon numéro de téléphone? Wünschen Sie meine Telefonnummer?


Een cola fles. Eerst was hij doorzichtig. Ik wilde hem wit hebben. Ik kocht een spuitbus en heb er lekker op los gespoten. Het logo uitgeknipt en klaar! Het is iets dagelijks, waar weinig waarde aan wordt gehecht. Ik heb het product iets beters proberen te maken, het iets meer luxe proberen te geven. I love cola, but I love it now even more.


4

TOP

1

1

2

1

2

2

3

4

3

4

3

4


020

MOVIES

1. BIG FISH 2. SPIRITED AWAY 3. ALADDIN 4. FREEWAY

SERIES

1. THAT ‘70S SHOW 2. LITTLE BRITAIN 3. FRIENDS 4. HEROES

MUSIC

1. CROSS 2. A HARD DAY’S NIGHT 3. ORACULAR SPECTACULAR 4. WHATEVER PEOPLE SAY I AM, THAT’S WHAT I’M NOT


021

MIJNjnSTIJL . n e l l u p s i M


023

Een regel tekst uit een nummer dat ik leuk vind. Het nummer en de artiest staan links onder de afbeelding.


025


deSNDR  
deSNDR  

School Project