Page 1

L I NE

L O R E RS O FT

NO

H

E

L

MYR I

EXP

OVERTOCHT RONDREIZEN EN CRUISES IN 2018

S

IJSLAND EN DE FÆRØER EILANDEN

R T H AT L A N T IC


Seljalandsfoss in IJsland

KOM EENS LANGS Wij heten u van harte welkom! We zijn altijd blij u te zien, al lijkt het erop dat het weer en het landschap in IJsland en op de Færøer Eilanden dat niet altijd tonen. Maar dan is het eenvoudigweg een kwestie van voorbereid zijn en weten wat komen gaat. Is dat niet waar alles om draait? Voelt u zich wat opgewonden als u wegrijdt uit MS Norröna met uw auto op weg naar nieuwe locaties? Op zoek naar nieuwe horizonten en onbekende verten? Op zoek naar allerlei avonturen waar u thuis op de bank van heeft gedroomd, als u terugdenkt aan plekken die u heeft bezocht en vol verlangen uitkijkt om nieuwe plaatsen te ontdekken.

2


3


De Ringweg in het zuiden van IJsland

SPONTAAN FLEXIBEL ONAFHANKELIJK Zowel IJsland als de Færøer Eilanden zijn niet zo ontoegankelijk als ze lijken. Geniet van de vrijheid en neem eigen auto, motor of camper mee. Maak gebruik van de goede infrastructuur. U bepaalt zelf tempo, richting en bestemming. Het verkeer zal geen probleem zijn: dat is er bijna niet!

IJSLAND Vervoer . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 8 Rondreizen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 10 IJSLAND EN DE FÆRØER EILANDEN Combineer IJsland en de Færøer Eilanden . . . . . . . . . . . . . . . . 22 DE FÆRØER EILANDEN Vervoer . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 28 Rondreizen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 30

4

NOORD ATLANTISCHE CRUISE Tarieven, vaarschema en excursies . . . . 40 MS NORRÖNA Welkom aan boord . . . . . . . . . . . . . . . . . 44 SPECIALE AANBIEDINGEN Prachtige bestemmingen prima tarieven . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 48 VAARSCHEMA EN TARIEVEN . . . . . . . 50


MEER DAN DERTIG JAAR ERVARING!

Omdat wij gewend zijn aan het leven midden in de Atlantische Oceaan, kunnen wij u uit de eerste hand advies geven over de Færøer Eilanden en IJsland. Wij mogen ons derhalve zeker experts noemen. Wij zijn u graag van dienst met een onderbouwd advies.

NEEM CONTACT MET ONS OP

U kunt ons telefonisch bereiken op +31 (0)78 6198525. U kunt ook een e-mail sturen naar info@smyrilline.nl. Bekijk ook onze website www.smyrilline.nl

5


Dimmuborgir

WAAROM U MET VAKANTIE NAAR IJSLAND MOET GAAN EEN AANTAL GOEDE REDENEN OM DEZE REIS TE GAAN MAKEN Er zijn niet zoveel plekken op onze wereldbol met landschappen die zo imposant en zo verschillend zijn als in IJsland, waar de tectonische platen van Noord-Amerika en Europa tegen elkaar botsen en de natuur al zijn pracht uitgebreid toont. Hier maakt u kennis met gletsjers, spuitende geisers, thermale baden, borrelende zwavelputten, bruisende watervallen, rokende vulkanen, maanlandschappen van lava, drijvende ijsbergen, afkalvende gletsjers en pittoreske dorpjes. Vaar maar eens met een bootje over Jökulsarlon, het ijsbergenmeer, een arctic landschap in optima forma – één van de grootste natuurwonderen in IJsland. Of neem een kijkje in het maanlandschap van Mývatn, waar NASA haar astronauten liet oefenen. Het gebied is gedecoreerd met lavakolommen die overal oprijzen. Ontdek de indrukkende watervallen van IJsland, met inbegrip van de grootste waterval van Europa, de Dettifoss. Bewonder ook de verbazingwekkende regenbogen die de Skógafoss creëert, probeer eens door het watergordijn 6

van de Seljalandsfoss te lopen en geniet van de Gullfoss, de bekendste van alle IJslandse watervallen. IJsland is ook bekend om zijn 170 warmwaterbronnen, die actief zijn omdat de aardkorst over de gesmolten kern hier dunner is dan in Europa of Noord-Amerika. Het betekent dat u volop kunt genieten van een overvloed aan mogelijkheden om in de vrije natuur te gaan baden in water met een aangename temperatuur van 38 graden Celsius. Maar misschien wilt u ook een wandeling maken langs de kraterwand van de Krafla vulkaan of gaan wandelen in de hooglanden in het noordwesten, waar u eeuwenoude boerentradities zoals schapen scheren kunt bewonderen. Maar als u echt wilt worden uitgedaagd, moet u een tocht gaan maken op de Vatnajökull, de grootste gletsjer van Europa. Grijp de kans om mee te gaan met een georganiseerde activiteit, zoals rafting op een rivier, een tocht op een sneeuw-scooter, of een gletsjerwandeling.

KIJK OP SMYRILLINE.NL


IJSLAND Seyðisfjörður

IJSLAND Reykjavík

Maar ook een walvissafari of een ritje op de befaamde IJslandse pony’s behoren tot de mogelijkheden. IJsland biedt ook de moderne Nordic cuisine en de bewoners weten bijzonder goed hoe ze de bronnen die door de ongerepte oceaan en de vulkanische bodem worden geboden, moeten benutten. Verse vis en mals IJslands lamsvlees zijn toppers. En als u eens een echte specialiteit wilt verorberen, moet u uw diner van gesmoorde lamspoot combineren met de typisch IJslandse jenever ‘Zwarte Dood’, gevolgd door een dessert bestaande uit skyr, de authentieke yoghurt, met IJslandse bosbessen. Natuurlijk kunt u uw dorst ook lessen met het schoonste water van de wereld dat wordt gebotteld uit één van de bronnen in IJsland. De avontuurlijke reizen die wij u aanbieden zijn gebaseerd op rondreizen in IJsland met een lengte van 1400 tot 1600 kilometer. De veelheid aan belevenissen die IJsland onderweg heeft te bieden, zijn afwisselend en imposant tegelijk.

Wij hebben een uitgebreid assortiment van rondreizen en routebeschrijvingen met de eigen auto. We zijn ervan overtuigd dat u wordt geïnspireerd om heel nauwgezet de route te volgen die uw dromen waarmaakt en u avonturen laat beleven waar u uw leven lang aan terugdenkt. Kijk daarom goed naar ons reisprogramma met de eigen auto en de keuze aan accommodaties en routes. Als u kiest voor een vakantie met eigen auto, dan beginnen uw vakantiebelevenissen al op het moment dat u uw auto aan boord parkeert. Zodra MS Norröna begint aan de reis over de Noord-Atlantische Oceaan, volgt het de vroegere zeilroute van de Vikingen langs de Shetland Eilanden naar de Færøer Eilanden en uiteindelijk naar IJsland. Deze zeereis over de Noord-Atlantische Oceaan is ook een prima mogelijkheid om in 2-3 dagen kennis te maken met de Færøer op de heenreis naar of op de terugreis van IJsland.

KIJK OP SMYRILLINE.NL

7


Þjóðvegur

REIS NAAR IJSLAND OP UW EIGEN MANIER NEEM UW EIGEN VOERTUIG MEE NAAR IJSLAND Kies het pakket dat het beste bij u past en geniet van de vrijheid en onafhankelijkheid van het reizen met uw eigen voertuig. Uw vakantie begint al in Hirtshals (Denemarken) als u aan boord rijdt van MS Norröna. Beleef de verandering van het licht met elke zeemijl die u in noordelijke richting vaart en ervaar ook dat de buitenlucht steeds schoner wordt. Bij aankomst in Seydisfjördur begint u met uw bezoek aan één van de mooiste landen van Europa.

Prijzen zijn per persoon als 2 personen samen reizen in het laagseizoen vanuit Denemarken naar IJsland v.v. incl. verblijf in couchettes en incl. lunch aan boord in The Diner.

CIRCA 40 AANGESLOTEN CAMPINGS OP IJSLAND

Camper (max 3.50 m hoog en 5.00 m lang).

Koop uw campingcard voor vertrek of aan boord van MS Norröna Camping Card 2018 slechts.... €

i 8

Met auto, vanaf. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . €

550,-

Auto (max. 1.90 m hoog en 5.00 m lang).

Met motor, vanaf . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . €

560,-

Motor (max 2.00 m lang).

Met camper, vanaf. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . €

790,-

Upgrade naar een hut met meer luxe (huttoeslag is per persoon)

70,160,-

2-persoonsbinnenhut . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . €

149,-

2-persoonsbuitenhut. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . €

Voor meer informatie, kijk op www.campingcard.is of neem contact met ons op.

VOOR ANDERE REISPERIODES EN MOGELIJKHEDEN, KIJK OP ONZE WEBSITE SMYRILLINE.NL


IJSLAND AUTO? MOTOR? CAMPER? KIES ZELF!

KIJK OP SMYRILLINE.NL

9


REIS ROND OP IJSLAND EN BOEK UW ACCOMMODATIE VAN TE VOREN. Ontdek het indrukwekkende landschap met gigantische watervallen, imposante gletsjers en unieke lavavelden. Onze rondreizen zijn samengesteld door experts die de mooiste plekken van IJsland voor u weten te vinden. U heeft keuze uit diverse rondreizen, die uitermate geschikt zijn om te rijden met eigen auto, 4WD of motor.

SELF DRIVE PROGRAMMES 1

i

Download onze uitgebreide rondreis catalogus op www.smyrilline.nl

1 WEEK RONDREIS OP IJSLAND BEST VERKOCHTE RONDREIS IN 2017

HIGHLIGHTS OF ICELAND

ICELAND BOUTIQUE

HIGHLAND ADVENTURE

Ca. 2200 - 2300 km Met deze route reist u IJsland rond via de ringweg en bezoekt u de bekendste hoogtepunten van IJsland in een zo kort mogelijke tijd.

Ca. 2600 - 2700 km: Tijdens deze rondreis krijgt u de gelegenheid om heel veel van IJsland te zien, daarnaast verblijft u in de meest bijzondere en speciale hotels die er in de omgeving te vinden zijn. Het schiereiland Snæfells­nes is bij deze route inbegrepen.

Ca. 2000 km: Via deze route reist u langs de mooiste plekken die de IJslandse hooglanden u te bieden hebben. Deze reis is alleen te rijden met een goede 4WD.

IDEAAL VOOR GEZINNEN

HOLIDAY HOME VACATION

Ca. 1400 km: Deze route begint met 3 overnachtingen in de omgeving Myvátn/Akureyri. Daarna 4 overnachtingen in de omgeving van Egilsstaðir in het oosten.

Deze route kan ook per motor gereden worden, maar is alleen geschikt voor ervaren motorrijders. Neem voor meer informatie contact met ons op. Alleen mogelijk in de zomerperiode.

Prijzen op pagina 12

10

Prijzen op pagina 14

Prijzen op pagina 16

KIJK OP SMYRILLINE.NL

Prijzen op pagina 18


Dynjandi waterfalls Góðafoss

Akureyri

Blönduós

Dettifoss

Mývatn

Laugarbakki

IJSLAND

Snæfellsjökul

Laugarvatn

Reykjavík

Seyðisfjörður

Djúpivognur

Geysir / Strokkur

Þingvellir

Blue Lagoon

Egilsstaðir

IJSLAND RONDREIZEN

Ásbyrgi / Jökulsárgljúfur

Húsavík

Höfn

Gullfoss

Jökulsárlón Svartifoss / Skaftafell

Selfoss

!

Seljalandsfoss Skógafoss

Om op IJsland rond te reizen, heeft u niet altijd een 4WD nodig - 95% van de wegen zijn geasfalteerd.

2 WEKEN RONDREIS OP IJSLAND BEST VERKOCHTE RONDREIS IN 2017

HIGHLIGHTS OF ICELAND

ICELAND BOUTIQUE

HIGHLAND ADVENTURE

Ca. 3300 - 3900 km: Dit is een ontspannen rondreis, die heel IJsland omvat, behalve de Westfjorden en het centrale hoogland. U heeft meer dan genoeg tijd om alles te bekijken wat u graag wilt zien. En als mooi extraatje heeft u nog 2 overnachtingen in Reykjavík. Verder is het ook mogelijk om de Westfjorden aan uw reisschema toe te voegen.

Ca. 3700 km: Tijdens deze bijzondere reis ziet u het mooiste dat IJsland heeft te bieden. Daarnaast verblijft u in de meest speciale hotels, het schiereiland Snæfellsnes is inbegrepen.

Ca. 3400 km: Tijdens deze reis doorkruist u de hooglanden van IJsland, waarbij tevens alle bekende bezienswaardigheden worden bezocht. Deze reis is alleen te rijden met een goede 4WD!

Prijzen op pagina 12

Prijzen op pagina 14

Deze route kan ook per motor gereden worden, maar is alleen geschikt voor ervaren motorrijders. Neem voor meer informatie contact met ons op.

IDEAAL VOOR GEZINNEN

HOLIDAY HOME VACATION

Ca. 3900 km: Een prachtige uitdaging voor een vakantie in vakantiewoningen. Te beginnen met 3 nachten in het noorden en daarna reist u met de wijzers van de klok mee over IJsland. Afhankelijk van beschikbaarheid van vakantiewoningen kunt u ook tegen de wijzers van de klok in door IJsland reizen.

Alleen mogelijk in de zomerperiode. Prijzen op pagina 16

KIJK OP SMYRILLINE.NL

Prijzen op pagina 18

11


Godafoss

BEST VERKOCHT 2017

HIGHLIGHTS OF ICELAND

Een korte, maar uitgebreide rondreis. Een rondreis die heel IJsland omvat, waarbij hoofdzakelijk de rondweg over IJsland wordt gevolgd. En dat betekent een kennismaking met de meest spectaculaire attracties van IJsland, oftewel heel veel IJsland in de kortst mogelijke tijd.

Geniet van een prachtige tocht door IJsland, waar 95% van de wegen is verhard. Al deze wegen zijn toegankelijk voor de normale personenauto of motor. Tijdens de rondreis van 1 of 2 weken heeft u alle gelegenheid om de meest spectaculaire bezienswaardigheden op IJsland te gaan bekijken. Zo ziet u o.a. kliffen en watervallen en rijdt u door imposant lavalandschap. Verder kunt u een bezoek brengen aan charmante en pittoreske dorpjes. Vergeet vooral niet om een bezoek te brengen aan één van de vele thermale bronnen. Er is geen betere afsluiting van een reisdag. U verblijft afwisselend in hotels, boerderijen en guesthouses. Het ontbijt is inclusief, zowel tijdens de rondreis op IJsland, als aan boord van MS Norröna.

12

Prijzen zijn per persoon als 2 personen samen reizen vanuit Denemarken naar IJsland v.v. incl. verblijf aan boord in een 2-persoonsbinnenhut , 1 auto ( max. h. 1.90m, max. l. 5.00m) en 8/15 nachten op IJsland in een 2-persoonskamer met douche/toilet in hotels, guesthouses en boerderijen. Ontbijt is tijdens de hele reis inclusief. 8 nachten op IJsland, vanaf. . . . . . . . . . . . . €

1.420,-

Geldig 07.04-14.04 & 29.09-13.10.

15 nachten op IJsland, vanaf. . . . . . . . . . . . €

2.045,-

Geldig 07.04 & 29.09-06.10.

Upgrade naar een hut met meer luxe (huttoeslag is per persoon)

2-persoonsbuitenhut . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . € 90,-

VOOR ANDERE REISPERIODES EN MOGELIJKHEDEN, KIJK OP ONZE WEBSITE SMYRILLINE.NL


IJSLAND Vestfjords Mývatn

Seyðisfjörður

IJSLAND Geysir/Strokkur Reykjavík

Blue Lagoon Skógafossur

AL DAT MOOIS IS NIET TE VERGELIJKEN

KIJK OP SMYRILLINE.NL

13


Strand aan de westfjorden

ICELAND BOUTIQUE

Een heel bijzondere rondreis die u de kans geeft om veel, heel veel van IJsland te gaan bekijken, waarbij u in elke regio telkens verblijft in smaakvolle en unieke hotels. Deze rondreis omvat zowel de gehele rondweg als het schiereiland Snæfellsnes.

In veel opzichten is IJsland heel verschillend van de andere Noordse landen, maar het heeft wel degelijk de hoge levensstandaard en excellente keuken van het hoge noorden. IJsland Boutique biedt u een unieke combinatie van ongelofelijke landschappen overdag en accommodatie met een beetje extra voor de nacht. Overzichtelijke dagelijkse programma’s zijn een gids door het land van vuur en ijs. De gedetailleerde routebeschrijving zorgt ervoor dat u geen enkele highlight voorbij rijdt. Aan het eind van de dag wacht uw kamer in een leuk hotel of exclusief guesthouse om te relaxen en te genieten van de aparte sfeer. Een perfect rustmoment na de dagelijkse avonturen. Het schiereiland Snæfellsnes is een uniek hoogtepunt in deze rondreis.

14

Prijzen zijn per persoon als 2 personen samen reizen vanuit Denemarken naar IJsland v.v. incl. verblijf aan boord in een 2-persoonsbinnenhut , 1 auto ( max. h. 1.90m, max. l. 5.00m) en 8/15 nachten op IJsland in een 2-persoonskamer met douche/toilet in hotels, guesthouses en boerderijen. Ontbijt is tijdens de hele reis inclusief. 8 nachten op IJsland, vanaf. . . . . . . . . . . . . €

1.665,-

Geldig 07.04-14.04 & 29.09-13.10.

15 nachten op IJsland, vanaf. . . . . . . . . . . . €

2.495,-

Geldig 07.04 & 29.09-06.10.

Upgrade naar een hut met meer luxe (huttoeslag is per persoon)

2-persoonsbuitenhut . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . € 90,-

VOOR ANDERE REISPERIODES EN MOGELIJKHEDEN, KIJK OP ONZE WEBSITE SMYRILLINE.NL


IJSLAND Mývatn Seyðisfjörður

Snæfellsjökull

Reykjavík

IJSLAND Jökulsárlón

AL DAT MOOIS IS NIET TE VERGELIJKEN

KIJK OP SMYRILLINE.NL

15


Hoogvlakte

HIGHLAND ADVENTURE

Deze route voert langs de spannendste plekken in de hooglanden met daarbij nog de ‘musts’ van IJsland die u ook gezien moet hebben. Als u deze rondreis wilt maken, is het wel noodzakelijk om met een 4WD te rijden en dan nog niet eens het kleinste type. Deze rondreis kan alleen in het zomerseizoen worden gemaakt.

Het rijden door de hooglanden van IJsland is een avontuur op zich. Ervaar het ruige IJslandse landschap: wild, ontembaar en onvoorspelbaar. IJsland heeft een verbluffende natuur die absoluut uitdaagt om met een 4WD ontdekt te worden. In de winter zijn de hooglanden ontoegankelijk en alleen in de zomer per 4WD bereikbaar. Durft u de uitdaging aan? Laat u verrassen en geniet volop van de avonturen die IJsland voor u in petto heeft. Wij zorgen voor de juiste instructies en de benodigde adviezen.

Prijzen zijn per persoon als 2 personen samen reizen vanuit Denemarken naar IJsland v.v. incl. verblijf aan boord in een 2-persoonsbinnenhut , 1 auto ( max. h. 1.90m, max. l. 5.00m) en 7/14 nachten op IJsland in een 2-persoonskamer met douche/toilet in hotels, guesthouses en boerderijen. Ontbijt is tijdens de hele reis inclusief. 7 nachten op IJsland, vanaf. . . . . . . . . . . . . € Geldig 03.07-14.08.

14 nachten op IJsland, vanaf. . . . . . . . . . . . € Geldig 03.07-07.08.

2.245,3.210,-

Upgrade naar een hut met meer luxe (huttoeslag is per persoon)

2-persoonsbuitenhut . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . € 145,Hoger voertuig (max 2.5 m hoog en 5 m lang). . . . . . . . . . . . . . . . . . . € 520,-

16

VOOR ANDERE REISPERIODES EN MOGELIJKHEDEN, KIJK OP ONZE WEBSITE SMYRILLINE.NL


IJSLAND Seyðisfjörður

IJSLAND Landmannalaugur Reykjavík

voorbeeldroute

!

Houd er rekening mee dat deze rondreis een robuuste 4WD vereist.

BENT U OP ZOEK NAAR ONONTDEKTE GEBIEDEN ? U HOEFT NIET VERDER TE ZOEKEN KIJK OP SMYRILLINE.NL

17


Blue Lagoon

HOLIDAY HOME VACATION

Een ideale reis voor het hele gezin. U verblijft in vakantiewoningen en vandaar uit kunt u diverse mooie excursies maken

Als u houdt van stilte en rust in een inspirerende omgeving met het gezin, familie of vrienden, dan is een vakantie in een vakantiewoning de ideale plek voor u. Bij het programma van één week verblijft u in 2 verschillende woningen, óf in het noorden en oosten óf in het zuiden en westen. Bij een tweewekelijks programma verblijft u 3 of 4 nachten in elke regio: noord, west, zuidwest en zuidoost. Wat tips? Bezoek Mývatn in het noorden, neem een bad in de Blue Lagoon, geniet van de imposante Gullfoss waterval in het zuidwesten en bekijk het Jökulsárlón gletsjermeer in het zuidoosten. Dit zijn wat suggesties- er valt nog veel meer te ontdekken.

Prijzen zijn per persoon als 4 personen samen reizen vanuit Denemarken naar IJsland v.v. incl. verblijf aan boord in een 4-persoonsbinnenhut , 1 auto ( max. h. 1.90m, max. l. 5.00m) en 8/15 nachten op IJsland met verblijf in vakantiewoningen incl. bedlinnen en handdoeken. Afhankelijk van het vaarschema is de laatste overnachting in Egilsstadir. Ontbijt aan boord is inclusief. 8 nachten op IJsland, vanaf. . . . . . . . . . . . . € Geldig 07.04-14.04 & 29.09-13.10.

15 nachten op IJsland, vanaf. . . . . . . . . . . . € Geldig 07.04 & 29.09-06.10.

1.020,1.420,-

Upgrade naar een hut met meer luxe (huttoeslag is per persoon)

4-persoonsbuitenhut . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . € 45,-

18

VOOR ANDERE REISPERIODES EN MOGELIJKHEDEN, KIJK OP ONZE WEBSITE SMYRILLINE.NL


IJSLAND 1 week 2 weken

Akureyri Seyðisfjörður

IJSLAND Reykjavík

Blue Lagoon

voorbeeld route

IDEAAL VOOR EEN GEZINSVAKANTIE

KIJK OP SMYRILLINE.NL

19


IJSLAND IN BEELD DENK ERAAN OM ADEM TE HALEN

Húsavík Ásbyrgi

Dynjandi waterfalls

Jökulsárgljúfur Blönduós

Góðafoss Akureyri

Laugarbakki

Dettifoss

Mývatn Egilsstaðir

IJSLAND

Snæfellsjökul

Gullfoss Geysir / Strokkur

Þingvellir Reykjavík

Laugarvatn

Seyðisfjörður

Djúpivogur

Höfn Svartifoss

Jökulsárlón

Skaftafell

Selfoss Blue Lagoon Seljalandsfoss Skógafoss

HET UITZICHT VERDWIJNT NIET, ALS JE JEZELF IN DE ARM KNIJPT

20

BEZOEK VANDAAG HET VERLEDEN KIJK OP SMYRILLINE.NL


IJSLAND

RONDREIS DOOR HET VERLEDEN

MOEDER NATUUR OP HAAR BEST

KIJK OP SMYRILLINE.NL

21


Gásadalur

IJSLAND & DE FÆRØER EILANDEN Maak een stop-over op de Færøer Eilanden op uw terugreis vanaf IJsland

IJSLAND EN DE FÆRØER EILANDEN INCL. ACCOMMODATIE Onderweg naar IJsland passeert u de Færøer Eilanden. U moet beslist wat tijd uittrekken voor een stop-over, of op uw heenreis naar IJsland of tijdens uw terugreis. Tussen midden juni en eind augustus heeft u de optie van een stopover: begin met uw reis in Denemarken op zaterdag, arriveer op de Færøer Eilanden op zondag en breng drie dagen op deze eilanden door – van zondag tot woensdag. Als u liever van vrijdag tot zondag op uw terugreis naar Denemarken op de Færøer Eilanden wilt verblijven, is dat ook mogelijk. Uiteraard willen wij u graag helpen met het vinden van accommodatie. Kijk voor meer informatie over ons self-drive programma op www.smyrilline.nl

Prijzen zijn per persoon als 2 personen samen reizen vanuit Denemarken naar IJsland met een stop-over op de Færøer Eilanden en verblijf in een 2-persoonsbinnenhut aan boord, 1 auto ( max. h. 1.90m, max. l. 5.00m) en 7 nachten op IJsland met verblijf in een 2-persoonskamer met douche/toilet in hotels, guesthouses of boerderijen en 3 nachten op de Færøer Eilanden. Ontbijt is tijdens de hele reis inclusief. Denemarken-IJsland met stop-over op de Færøer Eilanden op de terugreis, vanaf €

2.395,-

Geldig 12.06-07.08.

Denemarken-IJsland met stop-over op de Færøer Eilanden op de heenreis, vanaf

2.560,-

Geldig 16.06-11.08 / 09.06 vanaf € 2.395,Let op: hotelprijzen zijn niet geldig op 28-30 juli. Neem s.v.p. contact op met Smyril Line voor de prijzen.

22

KIJK OP SMYRILLINE.NL


IJSLAND & DE FÆRØER EILANDEN

IJSLAND

DE FÆRØER EILANDEN

FAROE ISLANDS

DENEMARKEN

IJSLAND EN DE FÆRØER EILANDEN - AANBIEDING Maak van vrijdag tot zondag een stop-over op de Færøer Eilanden op uw terugreis vanuit IJsland tijdens het zomerseizoen van 12.06-07.08. en bespaar.

Prijzen zijn per persoon als 2 personen samen reizen vanuit Denemarken - IJsland - Færøer - Denemarken in couchettes incl. lunch aan boord in The Diner: Met 2 motoren, vanaf. . . . . . . . . . . . . . . . . . €

590,-

Motor (max 2.00 m lang). Geldig 19.06-07.08 / 12.06 vanaf € 540,-

Motor gratis

Met auto, vanaf . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . €

Bespaar de toeslag voor de hoogte

1.080,-

Auto (max 2.50 m hoog en 5.00 m lang). Geldig 19.06-07.08 / 12.06 vanaf € 953,-

Met camper, vanaf. . . . . . . . . . . . . . . . . . €

1.173,-

Camper (max 3.50 m hoog en 5.00 m lang). Geldig 19.06-07.08 / 12.06 vanaf € 1.045,Bespaar tot € 390,- per motor

Bespaar tot € 260,- per auto

Bespaar tot € 445,- per camper

KIJK OP SMYRILLINE.NL

23


Funningur

ZOALS HET NERGENS ANDERS IS 18 eilanden midden in de Atlantische Oceaan

Bent u al eens hier geweest? Heeft u geprobeerd om – overweldigd door indrukken – midden in de ruige en fascinerende natuur te staan? Heeft u de alom aanwezige oceaan geroken? De oceaan, om naar en vanaf de Færøer Eilanden te varen? Heeft u het daglicht van het ene op het andere moment zien veranderen? Heeft u genoten van de magie van de middernachtzon? Heeft u ooit het gevoel gehad, dat hier nog nooit iemand is geweest? Geen rijen toeristen, alleen bevlogen reizigers op zoek naar die ene, speciale belevenis. Welkom op de Færøer Eilanden.

24


25

DE FÆRØER EILANDEN


Saksun

DIVERSE REDENEN WAAROM U ECHT NAAR DE FÆRØER EILANDEN MOET GAAN EEN AANTAL GOEDE REDENEN OM DEZE REIS TE GAAN MAKEN Ver in de Atlantische Oceaan vragen 18 mooie eilanden erom om te worden ontdekt. De Færøer Eilanden zijn synoniem voor ongerepte, prachtige en nauwelijks betreden natuur, voor de nieuwe Noordse keuken, voor karakteristieke architectuur, de zuiverste lucht ter wereld en het schoonste water. Een opwindende en unieke combinatie van natuur en cultuur in optima forma. Daarom ook heeft Lonely Planet de Færøer Eilanden gekozen als een van de beste bestemmingen ter wereld. En National Geographic Traveller magazine bestempelt de Faroer Eilanden als de meest ongerepte ter wereld. Hier kunt u zich voorstellen dat u ronddwaalt in een landschap dat doet denken aan de films van Lord of the Rings. Overal op de Faroer Eilanden bent u hooguit 5 kilometer van de oceaan verwijderd en overal kunt u genieten van adembenemende vergezichten vanaf meer dan 340 bergtoppen. De langgerekte, ongerepte landschappelijke gebieden zijn overal gemakkelijk bereikbaar. 26

Van de 18 eilanden zijn er 17 toegankelijk en 6 eilanden zijn door een brug of tunnel met elkaar verbonden. Dat is een gegeven dat de Færøer Eilanden zo bijzonder maakt: terwijl u wordt omringd door ongelofelijk mooie en ongerepte natuur midden in de Atlantische Oceaan, is elke vorm van moderne comfort beschikbaar voor u. Geniet ‘gewoon’ van de groene kliffen van de eilanden, waar de Vikingen 1000 jaar geleden al verliefd op werden om zich te gaan vestigen en om een samenleving op te bouwen van gastvrije mensen die vandaag de dag klaar staan om hun bezoekers hartelijk te verwelkomen. In onze brochure of op onze website www.smyrilline.nl vindt u onze selectie van vakantiearrangementen met de eigen auto. U kunt kiezen om te overnachten in een hotel in Tórshavn, of in het binnenland in een pension of in een vakantiewoning met veel privacy. Mogelijk kiest u om te gaan ‘eiland hoppen’, waarschijnlijk de beste manier om de Færøer Eilanden te gaan ontdekken.

KIJK OP SMYRILLINE.NL


DE FÆRØER EILANDEN ONZE BROCHURES ZORGEN VOOR INSPIRATIE Lees of download onze inspirerende brochures via www.smyrilline.nl Op www.smyrilline.nl kunt u onze verschillende brochures opzoeken of downloaden. Deze brochures geven u misschien inspiratie en bieden handige tips voor uw vakantie op de Færøer Eilanden.

THE FAROE ISLANDS

S

L O R E RS O

FT

KIJK OP SMYRILLINE.NL

NO

H

Routebeschrijvingen op de Færøer Eilanden

L I NE

EXP

E

1

Inspiratie voor uw vakantie op de Færøer Eilanden

MYR I

L

TRIP DESCRIPTION FROM THE FAROE ISLANDS

R T H AT L A N T IC

1

Excursies op de Færøer EilandenWandel- en busexcursies 2018

27


Saksun

REIS MET UW EIGEN VOERTUIG NAAR DE FÆRØER EILANDEN NEEM UW EIGEN VOERTUIG MEE NAAR DE FÆRØER EILANDEN Neem uw eigen voertuig mee naar de Færøer Eilanden en laat u verrassen door de vele mogelijkheden die u worden geboden. De meeste eilanden zijn door bruggen of tunnels met elkaar verbonden. De zuidelijk gelegen eilanden zijn ook gemakkelijk met de ferry bereikbaar. Geniet van de ruige kliffen en het groen gekleurde landschap waar schapen ronddwalen. Reis waarheen u maar wilt, op de manier zoals u dat wilt. Wij weten exact wat de Færøer Eilanden u te bieden hebben en kunnen daarom uw droomreis waarmaken, zowel voor reizen met eigen auto, motor of camper.

Prijzen per persoon als 2 personen samen reizen in het winterseizoen vanuit Denemarken naar de Færøer Eilanden v.v. incl. verblijf aan boord in een gedeelde 4-pers.binnenhut. Met auto, vanaf. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . €

315,-

Auto (max 1.90 m hoog en 5.00 m long).

Met 2 motoren, vanaf . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . €

330,-

Motor (max 2.00 m lang).

Met camper, vanaf . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . €

415,-

Camper (max 3.50 m hoog en 5.00 m lang).

Upgrade naar een hut met meer luxe (huttoeslag is per persoon) 2-persoonsbinnenhut. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . € 40,2-persoonsbuitenhut . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . € 75,2-persoonsbuitenhut met 2-persoonsbed. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . € 105,Luxe buitenhut met 2-persoonsbed . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . € 155,-

28

VOOR ANDERE REISPERIODES EN MOGELIJKHEDEN, KIJK OP ONZE WEBSITE SMYRILLINE.NL


DE FÆRØER EILANDEN Gjógv

Gásadalur

Kvívík

Tórshavn

DE FÆRØER EILANDEN

Sandoy

Tvøroyri

AUTO? MOTOR? CAMPER? KIES ZELF!

KIJK OP SMYRILLINE.NL

29


Tjørnuvík

BEST VERKOCHT 2017

EILAND HOPPEN

Op deze manier verblijft u op verschillende plekken in deze archipel

Ervaar de meest ongerepte en unieke archipel ter wereld. Ontdek een keten van 18 mooie eilanden, waarvan er 17 bewoond zijn. Geniet volop van de eilanden en bewonder landschappen waar van U dacht dat die alleen op foto’s bestonden. Met het eiland hoppen kunt u in diverse regio’s van de archipel overnachten. Een uitgelezen kans om het land en zijn bewoners van dichtbij te leren kennen. Plan uw vakantie op de Færøer Eilanden precies zoals u dat wilt. Wij bieden u een ‘Eiland hoppen’ pakket aan met 7 of 10 overnachtingen op de Færøer Eilanden.

Prijzen zijn per persoon als 2 personen samen reizen vanuit Denemarken naar de Færøer Eilanden v.v. in een 2-persoonsbinnenhut aan boord, 1 auto ( max. h. 1.90m, max. l. 5.00m) en 7/10 nachten in een 2-persoonskamer met douche/toilet in hotels en guesthouses op verschillende plekken op de Færøer Eilanden. Ontbijt is tijdens de hele reis inclusief.* 7 nachten op de Færøer, vanaf. . . . . . . . . . €

1.015,-

Geldig 09.06-11.08. * hotelprijzen zijn niet geldig op 28-30 juli. Neem s.v.p. contact op met Smyril Line voor de prijzen.

10 nachten op de Færøer, vanaf. . . . . . . . €

1.210,-

Geldig 06.01-17.03 & 27.10-08.12. * Ontbijt bij aankomst op maandagmorgen is niet inclusief

i

Maak uw vakantie nog leuker met verschillende excursies op de Færøer Eilanden. www.excursions.fo

Upgrade naar een hut met meer luxe (huttoeslag is per persoon)

7/10 nachten

35,135,Luxe buitenhut met 2-persoonsbed. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . € 170,2-persoonsbuitenhut. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . € 2-persoonsbuitenhut met 2-persoonsbed. . . . . . . . . . . . . . . . . €

30

VOOR ANDERE REISPERIODES EN MOGELIJKHEDEN, KIJK OP ONZE WEBSITE SMYRILLINE.NL


DE FÆRØER EILANDEN

Gjógv

Gásadalur

Kvívík

Tórshavn

DE FÆRØER EILANDEN

Sandoy

Tvøroyri

ACHTTIEN PRACHTIGE EILANDEN

KIJK OP SMYRILLINE.NL

31


Tórshavn

HOTELVAKANTIE

Tórshavn is een gezellige stad waar het wemelt van kleine huizen in elke denkbare kleur. En verder heeft de plaats alles om een leuke hoofdstad te zijn – tegelijkertijd heeft Tórshavn een bijzondere uitstraling.

Deze pakketreis omvat vijf dagen op de Færøer Eilanden waarvan vier overnachtingen in een hotel in de hoofdstad Tórshavn. We geven u wat suggesties over wat u kunt doen en gaan bekijken tijdens uw verblijf. U arriveert op woensdag. Na een goede nachtrust kunt u naar het plaatsje Vestmanna rijden om daarvandaan een boottocht te maken naar de vogelrotsen van Vestmannabjørgini, om Saksun, een geïsoleerde nederzetting aan de voet van steile en majestueuze bergen, te gaan bekijken en om een bezoekje te brengen aan het dorpje Tjørnuvik. De volgende kunt u een tripje maken naar het dorpje Gjógv of u rijdt naar Klaksvík om de ferry te nemen naar Kalsoy om daar het standbeeld ‘Selkie aan de kust’ te gaan bewonderen. Op zaterdag kunt per ferry naar het mooie eiland Sandoy reizen om daar enkele historische bezienswaardigheden te gaan bekijken. Terug vanuit Sandoy moet u zeker naar Kirkjubøur rijden om een kijkje te nemen bij Roykstovan, een boerderij met turfdak die een respectabele leeftijd van 900 jaar telt en om de St Olavs kerk te bezoeken, de oudste kerk op de Færøer Eilanden. De laatste dag van uw verblijf kunt u benutten om Tórshavn te gaan ontdekken. Maak een wandelingetje door het oude gedeelte van de stad en breng een bezoek aan het Nationaal Historisch Museum en het Nordic House. 32

Prijzen zijn per persoon als 2 personen samen reizen vanuit Denemarken naar de Færøer Eilanden v.v. in een 2-persoonsbinnenhut aan boord v.v., 1 auto (max. h. 1,90m, max. l. 5.00m) en 4 nachten in een hotel in Tórshavn in een 2-persoonskamer met douche/toilet. Ontbijt is tijdens de hele reis inclusief. Prijs per persoon . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . €

810,-

Geldig 12.06-14.08. * hotelprijzen zijn niet geldig op 28-30 juli. Neem s.v.p. contact op met Smyril Line voor de prijzen.

Upgrade naar een hut met meer luxe (huttoeslag is per persoon) 2-persoonsbuitenhut. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . €

i

35,-

We raden u aan om goede wandelschoenen mee te nemen en kleding die geschikt is voor alle weertypes.

VOOR ANDERE REISPERIODES EN MOGELIJKHEDEN, KIJK OP ONZE WEBSITE SMYRILLINE.NL


Gjógv

Mikladalur

Saksun

Klaksvík

Vestmanna

DE FÆRØER EILANDEN

Tjørnuvík

Tórshavn

DE FÆRØER EILANDEN

Kirkjubøur

Sandoy

PRACHTIGE EN VOORAL UNIEKE VERGEZICHTEN

KIJK OP SMYRILLINE.NL

33


Gjógv

MAAK UW EIGEN KEUZE U heeft de keuze uit hotels, vakantiewoningen, guesthouses en B&B. Er is op de meeste eilanden hiervan een heel divers aanbod te vinden. Hotels met verschillende architectuur en groottes zijn op de meeste eilanden van de Færøer Eilanden te vinden en dat varieert van 4-sterren hotels tot comfortabele en eenvoudige logiesmogelijkheden. Het merendeel van de hotels is verspreid over de hoofdstad Tórshavn op Streymoy. Guesthouses en B&B hebben hun eigen charme – een prima alternatief voor hotels. U kunt ook kiezen voor vakantiewoningen/appartementen in of buiten Tórshavn. Ze zijn privébezit en derhalve verschillend ingericht en toegerust.

i

Laat ons uw vakantie op de eilanden regelen. Bel ons op +31 (0)78 6198525 of stuur een e-mail naar info@smyrilline.nl

Prijzen zijn per persoon als 2 personen samen reizen vanuit Denemarken naar de Færøer Eilanden v.v. in een 2-persoonsbinnenhut aan boord, 1 auto (max. 1.90m hoog en 5.00m lang) en 3 nachten op de Færøer Eilanden. Prijs per persoon (hotel) . . . . . . . . . . . . . . . €

640,-

Geldig 06.01-24.03 & 27.10-15.12. Verblijf in een 2-persoonskamer in een hotel in Tórshavn. Ontbijt is tijdens de hele reis inbegrepen (behalve op maandagochtend.).

Prijs per persoon (guesthouse) . . . . . . . . . . €

560,-

Geldig 06.01-24.03 & 27.10-15.12. Verblijf in een 2-persoonskamer in Guesthouse Gjáargardur. Ontbijt is tijdens de hele reis inbegrepen (behalve op maandagochtend).

Prijs per persoon (vakantiewoning). . . . . . . €

620,-

Geldig 06.01-24.03 & 27.10-15.12. Verblijf in een vakantiewoning incl. bedlinnen en eindschoonmaak. Eindschoonmaak is verplicht. De prijzen voor de vakantiewoningen en eindschoonmaak variëren. Ontbijt aan boord is inclusief (behalve op maandagochtend)

Upgrade naar een hut met meer luxe (huttoeslag is per persoon)

35,135,Luxe buitenhut met 2-persoonsbed. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . € 170,4-persoonsbuitenhut. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . € 2-persoonsbuitenhut met 2-persoonsbed. . . . . . . . . . . . . . . . . . . €

34

KIJK VOOR MEER INFORMATIE OVER DE EXCURSIES OP SMYRILLINE.NL.


Viðareiði Mikladalur

Saksun

DE FÆRØER EILANDEN

Tjørnuvík

Gjógv

Klaksvík

Vestmanna Runavík

DE FÆRØER EILANDEN

Tórshavn

Skálavík

KIJK ZELF MAAR

Hotel Føroyar

KIJK OP SMYRILLINE.NL

35


DE FÆRØER EILANDEN IN BEELD Gjógv

SOMS ZIJN WOORDEN NIET VOLDOENDE

Mikladalur

Tjørnuvík Saksun

Gásadalur

Klaksvík Vestmanna Runavík

Tórshavn Kirkjubø Skopun Skálavík

LET OP: BEZOEK ONS NATIONAAL MUSEUM NATUUR EN CULTUUR

36

EEN ONGEKEND UITZICHT

KIJK OP SMYRILLINE.NL


DE FÆRØER EILANDEN GENOEG REDEN OM ROND TE DWALEN

BEZOEK VANDAAG HET VERLEDEN

KIJK OP SMYRILLINE.NL

37


Norröna tussen Kalsoy and Eysturoy

RONDREIS DOOR HET VERLEDEN Probeer dit gedeelte van de Atlantische Oceaan eens door de ogen van een Viking te bekijken en stel u eens voor dat u de Færøer Eilanden voor de allereerste keer ziet – vanaf een houten schip zonder comfort of voorzieningen. Doe daarna uw ogen eens goed open en kijk rond op de Norröna. Maak optimaal gebruik van alle activiteiten en mogelijkheden tot ontspanning: geniet van de ondergaande zon op zee vanuit een stoel op het dek, of nip in alle rust van uw drankje in de bar – daarna bent u klaar voor de interessante excursies die zijn geregeld vanuit Seyðisfjörður en Tórshavn.

38


39

NOORD ATLANTISCHE CRUISE


Noord Atlantisch Cruise Buffet

SEIZOEN BEGINT 7 APRIL

NOORD ATLANTISCHE CRUISE REIS NET ZOALS DE VIKINGEN Onze unieke Noord Atlantische cruise biedt u de mogelijkheid om te zien wat de Vikingen ook ooit moeten hebben gezien. U maakt een scheepsreis naar het verleden waarbij u het noordelijk gedeelte van de Atlantische Oceaan gaat ontdekken, namelijk IJsland en de Færøer Eilanden. U komt aan over zee, net zoals de Vikingen. Vol aandacht voor de kliffen die oprijzen uit de aanrollende golven. In tegenstelling tot de Vikingen kunt u aan boord van MS Norröna genieten van al die zaken die zij niet hadden: goed eten, comfortabele bedden, entertainment en tijd om te genieten van een ontspannen oversteek. Het enige wat u hoeft te doen, is te genieten van alles, in uw eigen tempo, of in ons tempo afhankelijk van het feit of u de voorkeur geeft aan een georganiseerde excursie of de teugels zelf in handen wilt houden. We willen eigenlijk dat varen met MS Norröna een mooie en memorabele ervaring is. Onze cruisegastheer en de staf doen hun uiterste best om u een plezierige cruise te bezorgen. Ons programma bestaat uit films over de Færøer Eilanden en IJsland, bingo en entertainment. Maar er is ook tijd om te ontspannen. Maak een wandelingetje op het zonnedek, adem de zilte zeelucht in, luister naar de golven en geniet van het prachtige uitzicht, word culinair verrast en geniet van een kop koffie in Saga Café of van een overheerlijke cocktail in de Naust Bar, terwijl u naar live muziek luistert. 40

KIJK OP SMYRILLINE.NL

HAPPY HOUR Elke avond van 18.00 – 21.00 uur is er ‘happy hour’ in Naust. Bestel twee biertjes of twee cocktails voor de prijs van één. BIER PROEVEN Reserveer voor de bierproeverij en geniet van de diverse biersoorten van de Færøer Eilanden gecombineerd met kaas en worstspecialiteiten. Elke zaterdag en zondag om 16.00 uur in Naust. Reserveren bij de receptie van 11.00 – 15.00 uur. Prijs per persoon € 14,-


Op vrijdagavond, als de Noord Atlantische cruise bijna is afgelopen, vieren we onze reisavonturen met een Viking buffet met allerlei gerechten uit de Viking periode (800 – 1150 na Chr.). De Vikingen waren niet alleen angstaanjagende strijders, ze waren ook culinaire ontdekkingsreizigers die nieuwe grondstoffen, bereidingswijzen en opslagmethodes ontdekten en verspreidden. Na een intensieve zoektocht naar authentieke ingrediënten, zoals vis, vlees en gevogelte uit de Viking periode, hebben we een overvloedig buffet samengesteld met tal van originele gerechten uit de tijd van de Vikingen.

NOORD ATLANTISCHE CRUISE

NOORD ATLANTISCH CRUISE BUFFET

Janus Einar Sørensen Head Chef

PROGRAMMA NOORD ATLANTISCHE CRUISE ZATERDAG 15.00 Vertrek uit Hirtshals (14.00 plaatselijke tijd) van 13.30 Welkom en informatieontmoeting met een drankje 17.30-21.00 Restaurants op MS Norröna zijn geopend ZONDAG 07.00-10.00 Ontbijt van 10.00 Film over de Færøer Eilanden 14.00 Bingo 17.30-21.00 Restaurants op MS Norröna zijn geopend MAANDAG 05.00 Aankomst in Tórshavn 06.30-10.00 Ontbijt 08.00 plaatselijke tijd 14.00 Vertrek uit Tórshavn 14.30 Koffie/thee en IJslandse cake

van 15.00 Film over IJsland 17.30-21.00 Restaurants op MS Norröna zijn geopend DINSDAG 07.00-10.00 Ontbijt 09.00 Aankomst in Seyðisfjörður (10.00 plaatselijke tijd) 10.30 plaatselijke tijd 18.30-22.00 Restaurants op MS Norröna zijn geopend WOENSDAG 07.00-10.00 Ontbijt 10.00 plaatselijke tijd 18.30-22.00 Restaurants op MS Norröna zijn geopend 20.00 Vertrek uit Seyðisfjörður (21.00 plaatselijke tijd) 21.00 Viking punch

DONDERDAG 07.00-10.00 Ontbijt van 10.00 Film over de Færøer Eilanden 15.00 Aankomst in Tórshavn 15.00 plaatselijke tijd 18.30-22.00 Restaurants op MS Norröna zijn geopend 21.00 Vertrek uit Tórshavn VRIJDAG 07.00-10.00 Ontbijt 15.00 Bingo 19.45 Noord Atlantisch cruise buffet ZATERDAG 06.00-09.00 Ontbijt 10.00 Aankomst in Hirtshals (09.00 plaatselijke tijd)

ALLE GENOEMDE TIJDEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN WIJZIGINGEN

41


Seyðisfjörður

KIES TUSSEN PREMIUM EN DELUXE LENTE, VOORZOMER EN HERFST Deze week telt de Noord Atlantische cruise 3 stop-overs. Op maandag leggen we gedurende 9 uur aan in Tórshavn, dinsdag en woensdag voor 35 uur in Seyðisfjörður, en donderdag voor 6 uur in Tórshavn op de terugreis naar Denemarken. Inclusief  twee excursies in IJsland en een op de Færøer Eilanden tijdens de heenreis naar IJsland en een tijdens de terugreis. Tijdens het Noord

Atlantische cruiseseizoen vertrekt MS Norröna uit Hirtshals in Denemarken elke zaterdag om 15.00 uur in de periode van 7 april tot 2 juni en ook weer van 25 augustus tot 20 oktober. De duur van de cruise bedraagt een week, dat betekent dat u weer arriveert in Hirtshals op de zaterdag erna om 10.00 uur. De Noord Atlantische cruise kent twee mogelijkheden: Premium en De Luxe.

NOORD ATLANTISCHE CRUISE

Alle prijzen zijn in Euro

Prijs per persoon als 2 personen samen reizen of 1 persoon in een 1-persoonshut

DELUXE

PREMIUM

Vertrek vanuit Denemarken

42

2-persoonsbinnenhut met benedenbedden

2-persoonsbuitenhut met benedenbedden

2-persoonsbuitenhut met 2-persoonsbed

Luxe buitenhut met 2-persoonsbed

Suite

1-persoonsbuitenhut

07.04 - 28.04 / 06.10 - 20.10

869

909

939

1.059

1.139

1.119

05.05 - 19.05 / 08.09 - 29.09

939

1.149

1.219

1.429

1.579

1.589

26.05 - 02.06 / 25.08 - 01.09

1.009

1.209

1.289

1.509

1.659

1.679

07.04 - 28.04 / 06.10 - 20.10

959

999

1.029

1.149

1.229

1.209

05.05 - 19.05 / 08.09 - 29.09

1.029

1.239

1.309

1.519

1.669

1.679

26.05 - 02.06/ 25.08 - 01.09

1.099

1.299

1.379

1.599

1.749

1.769

KIJK VOOR MEER INFORMATIE OP SMYRILLINE.NL.


NOORD ATLANTISCHE CRUISE PREMIUM Als u voor de Premium cruise kiest, hoeft u (bijna) aan niets anders meer te denken dan alleen de cruise. Prijs per persoon, vanaf €

869,-

DELUXE Als u Deluxe boekt, krijgt u tijdens de cruise nog eens die extraatjes, die u verblijf aan boord nóg beter maken. Prijs per persoon, vanaf €

959,-

PREMIUM IS INCLUSIEF

DELUXE IS INCLUSIEF

• • • • • • • • • • • • •

Bovenop het Premium pakket krijgt u:

1 week Noord Atlantische cruise vanuit Denemarken naar IJsland met 2 stops op . de Færøer Eilanden Hut voor 2 personen 1 x welkomstcocktail 2 x excursie op IJsland 2 x excursie op de Færøer Eilanden 1 x kofffie/thee met IJslandse cake 1 x punch in the Sky Bar 7 x ontbijtbuffet 3 x lunch in The Diner 6 x dinerbuffet 1 x Cruisebuffet Noord Atlantisch certificaat Noord Atlantisch souvenier

• • •

1 x fruitschaal, chocolade en champagne in de hut 1 x bezoek aan de brug 2 x 3-gangen menu in het Simmer Dim Restaurant i.p.v. Norröna Buffet

De prijs is exclusief drankjes.

De prijs is exclusief drankjes.

KIJK OP SMYRILLINE.NL

43


Norröna Buffet

MAALTIJDEN AAN BOORD VAN MS NORRÖNA

ALL INCLUSIVE VOOR KINDEREN VANAF

€17,-

Reserveer vooraf – bespaar tot 20% - en gegarandeerd een tafel

Om het u gemakkelijk te maken adviseren wij u om uw maaltijden van tevoren te reserveren. Zo bespaart u geld en heeft u gegarandeerd een tafel in een van de restaurants. Aan boord kunt u kiezen voor een groot assortiment lichte maaltijden of het gerecht van de dag met ‘all you can eat’ in The Diner of u kunt genieten van een avond met Noord Atlantische specialiteiten of een overheerlijk buffet. Als u van een relaxte sfeer houdt, is Simmer Dim dé plek voor een fantastische maaltijd. Als u uw vooraf gereserveerde maaltijd aan boord wilt upgraden, betaalt u alleen het verschil in prijs in het restaurant en uw gekozen maaltijd. Als u speciale wensen of allergieën hebt, informeer ons dan s.v.p. als u bij ons boekt. Onze restaurants bieden vegetarische alternatieven. 44

Volwassene Kinderen (3-11jaar)

Ontbijtbuffet . . . . . . . . . . . . . . . . . € 15,- Dinerbuffet . . . . . . . . . . . . . . . . . . € 33,-

€ 9,€ 15,-

The Diner – Lunch . . . . . . . . . . . . . € 14,- The Diner – Diner . . . . . . . . . . . . . € 16,-

€ 7,€ 7,-

Simmer Dim – Lunch . . . . . . . . . . . € 17,Simmer Dim – 3-gangen menu . . . € 49,Simmer Dim – 5-gangen menu . . . € 73,Om van deze speciale tarieven gebruik te maken, dient u uw maaltijden uiterlijk 1 week voor vertrek te boeken. Stuur een e-mail naar info@smyrilline.nl of neem contact met ons op via +31 (0)78 6198525.

KIJK VOOR MEER INFORMATIE OP SMYRILLINE.NL.


AAN BOORD Norrรถna Buffet: Hier kunt u genieten van een ontbijtbuffet en een uitgebreid dinerbuffet met warme en koude gerechten. Simmer Dim: Het Simmer Dim restaurant heeft een relaxte sfeer en biedt een verfijnde selectie aan gerechten uit de Noordse keuken, waar men gebruik maakt van biologische, duurzame en lokale producten. The Diner: Voor zowel lunch als diner. U vindt hier een eenvoudig buffet met smakelijke hoofdgerechten. Maar u kunt hier ook terecht voor ontbijt, pizza, sandwiches, snacks, drankjes, ijs en nog veel meer. Naust: De perfecte plek om 's avonds met een drankje te genieten van live muziek. Sky Bar: Deze bar bevindt zich op dek 8 en u kunt hier terecht voor een drankje of een snack.

Simmer Dim

Norrรถna Buffet

Simmer Dim

The Diner

Norrรถna Buffet

KIJK VOOR MEER INFORMATIE OP SMYRILLINE.NL.

The Diner

45


ENTERTAINMENT AAN BOORD

“Een verblijf aan boord van MS Norröna moet een onvergetelijke ervaring zijn. Daarom doet onze bemanning zijn uiterste best het u naar de zin te maken,” zegt onze Sales & Service manager aan boord. Gevraagd aan hem, hoe een perfecte dag aan boord er uit zou moeten zien, antwoordt hij: “Ik denk dat u de dag zou moeten beginnen met een bezoek aan ons buffetrestaurant voor een uitgebreid ontbijt. Vervolgens naar het Saga Café voor een heerlijk kopje koffie. Vergeet ook niet om een wandelingetje te maken op ons zonnedek en daar te genieten van het uitzicht en de frisse lucht. Ik raad u ook aan om een keertje gebruik te maken van één van de bubbelbaden op Dek 7, daarna kunt u een snelle duik maken in ons zwembad met aansluitend een bezoek aan de sauna. Loop in de namiddag onze bioscoop binnen, waarna u ’s avonds kunt kiezen voor een bezoek aan ons buffetrestaurant of het Simmer Dim Steakhouse. Voor een perfecte afsluiting van de dag kunt u nog een bezoekje brengen aan de Naust Bar, ontspannen luisteren naar live muziek, die wordt gespeeld door één van de beroemdste bands van de Færøer Eilanden.

Kapiteins

Simmer Dim

Tax-Free winkel

Voetbalplaats

Muziek in Naust

Cocktail in Sky Bar

Koffie in Naust

Hottubs

46

Bingo

Zonnedek

Simmer Dim

KIJK OP SMYRILLINE.NL


AAN BOORD Suite

Luxe buitenhut

HUTTEN AAN BOORD

Familiehut

De hutten aan boord van MS Norröna staat garant voor een comfortabel verblijf tijdens uw reis over de Noord-Atlantische Oceaan. U kunt kiezen uit buitenhutten en binnenhutten. Wilt u iets bijzonders maken van uw reis ? Dan bevelen wij onze ruime Luxe hut of Suite van harte aan. Als u met een beperkt budget reist, kunt u kiezen voor een couchette.

2-4 persoons buitenhut

MINIBAR-KOUDE DRANKJES & SNACKS Alle buitenhutten hebben een minibar. Als u een buitenhut boekt, heeft u de optie om de minibar erbij te reserveren. U kunt dan tijdens uw reis in uw hut genieten van de koude drankjes en snacks die zich in de minibar bevinden.

ZONDER ALCOHOL

MET ALCOHOL

2 x Spa blauw 50cl. 2 x Spa rood 33cl. 2 x Coca Cola 33cl. 1 x Toblerone 50g. 2 x Kims Chips 25g. 2 x Fanta 33cl. 1 x Haribo snoep 500g. 2 x Twix mini 2 x Snickers mini

2 x Spa blauw 50cl. 2 x Spa rood 33cl. 2 x Coca Cola 33cl. 2 x Føroya Bjór Veðr bier 33cl. 2 x Føroya Bjór Gull bier 33cl. 1 x Rode wijn Casa Major 2 x Kims Chips 25g. 2 x Twix mini 2 x Snickers mini

12,-

Prijs . . . . . . . . . . . . . . . €

Couchettes

Buitenhut met 2-persoonsbed

17,-

Prijs . . . . . . . . . . . . . . . €

Let op; de inhoud van de minibar kan wijzigen. KIJK OP SMYRILLINE.NL

2-4 persoons binnenhut

47


VERSCHEEP UW VOERTUIG NAAR IJSLAND Het RoRovaartuig MV Mykines vaart wekelijks tussen de Nederlandse haven Rotterdam en de IJslandse haven Thorlakshöfn. Daarmee biedt Smyril Line een extra mogelijkheid om voertuigen te vervoeren naar IJsland. De haven van Thorlakshöfn ligt op circa 30 kilometer van Reykjavík. Deze service geldt het hele jaar door. Terwijl uw voertuig onderweg is naar IJsland, wat vier dagen in beslag neemt, kunt u per vliegtuig naar IJsland reizen op elk tijdstip dat u uitkomt om vervolgens uw voertuig op te kunnen halen in Thorlakshöfn.

48

Vaarschema: Vertrek Rotterdam Aankomst Thorlakshöfn Vertrek Thorlakshöfn Aankomst Rotterdam

Maandag Vrijdag Vrijdag Maandag

24.00 uur 06.00 uur 23.00 uur 18.00 uur

1.419,-

Voertuig (max. 2.50m hoog en 5.00m lang), vanaf € Toeslag per meter voor voertuigen langer dan 5.00 m. € 242,-

Voertuig (>2.50m en max. 8.00m lang), vanaf Toeslag per meter voor voertuigen langer dan 8.00 m. € 383,-

2.499,-


SPECIALE AANBIEDING BESPAAR TOT

50%

FÆRØER EILANDEN - 2 VOOR DE PRIJS VAN 1 Een bezoek aan de Færøer Eilanden is altijd een verleidelijk voorstel en met deze aanbieding hoeft u geen moment te aarzelen. Reis met uw eigen auto van Denemarken naar de Færøer Eilanden in maart. Aan boord verblijft u in een 2-persoonshut en op de Færøer Eilanden overnacht u in een hotel in Torshavn in een 2-persoonskamer met douche/toilet. Ontbijt is inclusief tijdens de reis (behalve op maandagmorgen) Per persoon, als 2 personen samen reizen, vanaf. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . € Vertrek uit Hirtshals 03.03-24.03 Auto ( max. 1.90m hoog en 5.00m lang)

285,-

BESPAAR TOT €

210,-

PER PERSOON.

IJSLAND IN HET VOORJAAR Prijs per persoon als 2 personen samen reizen vanuit Denemarken naar IJsland v.v. in couchettes en incl. lunch aan boord in The Diner.

440,Met auto (max. 2.50m hoog en 5.00m lang), vanaf . . . . . . . € 585,Met camper ( max. 3.50m hoog en 5.00m lang), vanaf . . . . € 635,Met auto ( max. 1.90m hoog en 5.00m lang), vanaf. . . . . . . €

Vertrek uit Hirtshals 07.04-28.04 Vertrek uit Seydisfjørdur 18.04-23.05 Deze aanbieding is afhankelijk van de datum waarop u wilt reizen.

Deze aanbiedingen zijn onder voorbehoud van wijziging in prijs en beschikbaarheid.

49


VAARSCHEMA

Denemarken – IJsland of IJsland – Denemarken Denemarken – Færøer Eilanden of Færøer Eilanden – Denemarken Houdt u a.u.b. rekening met de verschillende seizoenen. Elke kleur geeft aan in welk seizoen uw reis valt: • Grijs = Winterseizoen,   • Groen = Laagseizoen,   • Oranje = Tussenseizoen,   • Blauw = Hoogseizoen. Indien uw heenreis een andere kleur heeft dan uw terugreis, dan reist u in twee verschillende tariefperioden.

VAARSCHEMA Geldig in de periode 01.01-31.03 JANUARI

FEBRUARI

MAART

Datum

Datum

Datum

LOKALE TIJDEN

Dag

Haven

ZA

Hirtshals

6

13

20

27

3

10

17

24

3

10

17

24

ZO

op zee

7

14

21

28

4

11

18

25

4

11

18

25

Aankomst

Vertrek

10.00

15.00

31

op zee

MA

Tórshavn

1

8

15

22

29

5

12

19

26

5

12

19

26

05.00

DI

Seyðisfjörður

2

9

16

23

30

6

13

20

27

6

13

20

27

09.00

14.00 –

WO

Seyðisfjörður

3

10

17

24

31

7

14

21

28

7

14

21

28

20.00

DO

Tórshavn

4

11

18

25

1

8

15

22

1

8

15

22

29

15.00

VR

op zee

5

12

19

26

2

9

16

23

2

9

16

23

30

Kijk voor speciale voorwaarden voor overtochten in de winter op www.smyrilline.nl

21.00 op zee

VAARSCHEMA Geldig in de periode 01.04-08.06 Dag

Haven

ZA

Hirtshals

ZO

op zee

1

MA

Tórshavn

DI

Seyðisfjörður

WO

APRIL

MEI

JUNI

Datum

Datum

Datum

LOKALE TIJDEN Aankomst

Vertrek

10.00

15.00

7

14

21

28

5

12

19

26

2

8

15

22

29

6

13

20

27

3

2

9

16

23

30

7

14

21

28

4

05.00

3

10

17

24

1

8

15

22

29

5

09.00

Seyðisfjörður

4

11

18

25

2

9

16

23

30

6

20.00

DO

Tórshavn

5

12

19

26

3

10

17

24

31

7

15.00

VR

op zee

6

13

20

27

4

11

18

25

1

op zee

8

14.00

21.00 op zee

VAARSCHEMA Geldig in de periode 09.06-24.08 JUNI

JULI

AUGUSTUS

Datum

Datum

Datum

Dag

Haven

ZA

Hirtshals

9*

16

23

ZO

Tórshavn

10

17

24

MA

op zee

11

18

25

30

LOKALE TIJDEN Aankomst

Vertrek 15.30

7

14

21

28

4

11

18

12.30

1

8

15

22

29

5

12

19

22.30

2

9

16

23

30

6

13

20

31

23.30 op zee

DI

Hirtshals

12

19

26

3

10

17

24

7

14

21

09.30

11.30

WO

Tórshavn

13

20

27

4

11

18

25

1

8

15

22

17.30

18.00

DO

Seyðisfjörður

14

21

28

5

12

19

26

2

9

16

23

08.30

10.30

VR

Tórshavn

15

22

29

6

13

20

27

3

10

17

24

03.00

03.30

BELANGRIJK: 9 juni: Aankomst Hirtshals om 10.00.

VAARSCHEMA Geldig in de periode 25.08-26.10 AUG.

SEPTEMBER

OKTOBER

Datum

LOKALE TIJDEN

Dag

Haven

Datum

ZA

Hirtshals

25*

1

8

15

22

29

6

Datum 13

20

Aankomst

Vertrek

10.00

15.00

ZO

op zee

26

2

9

16

23

30

7

14

21

MA

Tórshavn

27

3

10

17

24

1

8

15

22

05.00

DI

Seyðisfjörður

28

4

11

18

25

2

9

16

23

09.00

WO

Seyðisfjörður

29

5

12

19

26

3

10

17

24

20.00

DO

Tórshavn

30

6

13

20

27

4

11

18

25

15.00

VR

op zee

31

7

14

21

28

5

12

19

26

op zee 14.00

BELANGRIJK: 25 augustus: Aankomst Hirtshals om 12.30. Vertrek 16.30.

21.00 op zee

VAARSCHEMA Geldig in de periode 27.10-31.12

50

OKT.

NOVEMBER

DECEMBER

Dag

Haven

Datum

Datum

Datum

ZA

Hirtshals

27

3

10

17

24

1

8

15

22

29

ZO

op zee

28

4

11

18

25

2

9

16

23

30

MA

Tórshavn

29

5

12

19

26

3

10

17

24

31

DI

Seyðisfjörður

30

6

13

20

27

4

11

18

25

09.00

WO

Seyðisfjörður

31

7

14

21

28

5

12

19

26

20.00

DO

Tórshavn

1

8

15

22

29

6

13

20

27

15.00

VR

op zee

2

9

16

23

30

7

14

21

28

LOKALE TIJDEN Aankomst

Vertrek

10.00

15.00 op zee

05.00

14.00

xKijk voor speciale voorwaarden voor overtochten in de winter op www.smyrilline.nl

21.00 op zee

AANVULLENDE INFORMATIE

WIJZIGINGEN IN HET VAARSCHEMA

In geval van slecht weer kan de aankomst- en vertrekhaven op de Færøer Eilanden Klaksvík of Kollafjörður zijn in plaats van Tórshavn. In Denemarken kan worden uitgeweken naar Frederikshavn, Esbjerg of Hanstholm in plaats van Hirtshals

Passagiers wordt aangeraden om geïnformeerd te blijven over iedere wijziging in het vaarschema. Voor de meest recente informatie belt u +298 345800 of kijk op www.smyrilline.com.

KIJK VOOR MEER INFORMATIE OP SMYRILLINE.NL.


TARIEVEN ENKELE REIS BELANGRIJKE INFORMATIE De vermelde tarieven enkele reis zijn alleen geldig als u een retourpassage boekt. Als u een enkele reis reserveert, zal er per persoon €10 reserveringskosten in rekening worden gebracht, kinderen van 0-2 jaar uitgezonderd. In onderstaande prijstabellen worden de verschillende seizoenen aangeduid met verschillende kleuren. De kleuren geven aan in welke prijsperiode u reist • Grijs = Winterseizoen • Groen = Laagseizoen • Oranje = Tussenseizoen • Blauw = Hoogseizoen

HUT OP INDELING Als u kiest voor een hut op indeling, worden vrouwen en mannen apart van elkaar ingedeeld

MAALTIJDEN AAN BOORD Maaltijden aan boord zijn niet bij de passagetarieven inbegrepen, tenzij anders vermeld. Bespaar tijd en geld door uw maaltijden bij de reservering van uw overtocht te boeken. Zie voor meer informatie www.smyrilline.nl

COUCHETTES OF COUCHETTE COMPARTIMENT Couchettes zijn basic, maar goedkope slaapaccommodatie zonder opgemaakte bedden, met 6 tot 9 slaapbanken per compartiment en gesitueerd op dek 2. Beddengoed kan met de couchette vooraf worden geboekt en kost € 9,00 per persoon. Een pakket beddengoed omvat een dekbed, kussen met sloop, lakens en handdoek. Mannen en vrouwen worden in de couchettes apart van elkaar ingedeeld. Als u met minimaal 3 personen reist, is het mogelijk om een couchette compartiment van 6 slaapbanken te boeken. U heeft het compartiment dan voor uw reisgezelschap ter beschikking.

BED/HUT Houdt u er rekening mee dat u een hutkeuze maakt uit de tabel bed/huttoeslag. U heeft keus uit verschillende types hutten.

OVERNACHTING IN HIRTSHALS Als u in de periode 10.06-25.08 op dinsdagmorgen vanuit Hirtshals naar IJsland vaart, is het mogelijk om van maandag op dinsdag een overnachting te boeken in Montra Skaga Hotel in Hirtshals. Voor meer informatie en prijzen kunt u contact met ons opnemen. VOORDELIGE TARIEVEN* Op bepaalde afvaarten vanuit Hirtshals naar Torshavn v.v, hebben wij speciale tarieven beschikbaar. Boek bijtijds en profiteer van onze speciale tarieven.

BAGAGELOCKERS U heeft de mogelijkheid om uw bagage op te bergen in bagagelockers op Dek 2 of 7. De lockers hebben twee afmetingen: 4003x900 mm DKK 10 en 503x900 mm DKK 20.

VOERTUIGEN Let op; Het is van groot belang, dat u bij reservering de exacte hoogte, breedte en lengte van uw voertuig opgeeft. Wijzigingen en/of overschrijdingen van de door u opgegeven afmetingen, kunnen ernstige consequenties tot gevolg hebben.

DENEMARKEN - IJSLAND  OF V.V.

Alle prijzen zijn in Euro Lengtetoeslag per extra meter ( >5.00m )

Hoogtetoeslag (> 1.90m)

Periode

Voertuig

Per volwassene

Per kind (3-11 jaar)

(max. h. 1.90m, l. 5.00m, b. 2.00m)

Motor

Fiets

1.9-2.5 m

>2.5 m

<1.9 m

1.9-2.5 m

>2.5 m

70

Grijs

120

75

115

60

15

135

180

45

60

Groen

155

95

150

80

20

180

240

55

80

90

Oranje

190

115

205

140

20

260

600

160

200

220

Blauw

220

130

360

195

20

260

445

160

200

220

Bed / Huttoeslag

Couchette voor Couchette incl. 4-persoons privégebruik 2 x daglunch binnenhut gedeeld (min. 3 personen) Tarief per bed Tarief per bed tarief per hut

4-persoons binnenhut (min. 3 personen) Tarief per hut

2-persoons binnenhut met benedenbedden Tarief per hut

4-persoons buitenhut (min. 3 personen) Tarief per hut

2-persoons buitenhut met benedenbedden Tarief per hut

2-persoons buitenhut met 2-persoonsbed Tarief per hut

1-persoons buitenhut

Luxehut met 2-persoonsbed Tarief per hut

Suite Tarief per hut

Grijs

40

120

120

190

190

190

200

330

405

Groen

45

80

50

160

160

250

250

250

265

435

540

Oranje

55

195

100

305

305

415

415

415

460

765

945

Blauw

75

285

130

415

415

560

560

560

640

1.055

1.305

DENEMARKEN - FÆRØER EILANDEN OF V.V.

Alle prijzen zijn in Euro Hoogtetoeslag (> 1.90m)

Periode Per volwassene

Per kind (3-11 jaar)

Voertuig

Lengtetoeslag per extra meter ( >5.00m )

(max. h. 1.90m, l. 5.00m, b. 2.00m)

Motor

Fiets

1.9-2.5 m

>2.5 m

<1.9 m

1.9-2.5 m

>2.5 m

50

Grijs

90

60

95

55

15

70

100

30

45

Groen

115

75

125

70

15

90

135

40

55

65

Oranje / Speciale prijs*

135 / 115*

85 / 75*

160 / 125*

105 / 70*

15 / 15*

130 / 90*

175 / 135*

85 / 40*

105 / 55*

110 / 65*

Blauw / Speciale prijs*

80 / 80*

35 / 35*

200 / 150*

145 / 95*

15 / 15*

20 / 20*

270 / 270*

135 / 85*

190 / 140*

200 / 150*

Bed / Huttoeslag

Couchette voor Couchette incl. 4-persoons privégebruik 1 x daglunch binnenhut gedeeld (min. 3 personen) Tarief per bed Tarief per bed tarief per hut

4-persoons binnenhut (min. 3 personen) Tarief per hut

2-persoons binnenhut met benedenbedden Tarief per hut

4-persoons buitenhut (min. 3 personen) Tarief per hut

2-persoons buitenhut met benedenbedden Tarief per hut

1-persoons buitenhut

2-persoons buitenhut met 2-persoonsbed Tarief per hut

Luxehut met 2-persoonsbed Tarief per hut

Suite Tarief per hut

265

Grijs

20

80

80

115

115

115

145

195

Groen

20

45

25

105

105

150

150

150

190

260

350

Oranje / Speciale prijs*

25 / 20*

70 / 45*

40 / 25*

155 / 105*

155 / 105*

210 / 150*

210 / 150*

210 / 150*

260 / 190*

355 / 260*

485 / 350*

Blauw / Speciale prijs*

35 / 25*

140 / 90*

100 / 70*

155 / 100*

155 / 100*

190 / 135*

190 / 135*

190 / 135*

290 / 240*

325 / 270*

525 / 475*

ACCOMMODATIE OP DE FÆRØER EILANDEN OP WEG VAN/NAAR IJSLAND 09.06-24.08 2-persoonskamer

1-persoonskamer

Hotel in Tórshavn

per kamer per nacht incl. ontbijt

210

180

Hotel Streym

per kamer per nacht incl. ontbijt

155

115

Bed & Breakfast

per kamer per nacht incl. ontbijt

100

80

ACCOMMODATIE IN TÓRSHAVN (HOOFDSTAD)

Belangrijk; deze tarieven gelden niet in de periode 28-30.07.2018. Prijs op aanvraag.

2-persoonskamer

1-persoonskamer

Hotel buiten Tórshavn

per kamer per nacht incl. ontbijt

155

115

Hotel Skálavík*

per kamer per nacht incl. ontbijt (minimaal 2 nachten)

88

81

ACCOMMODATIE BUITEN TÓRSHAVN

* prijs is onder voorbehoud van beschikbaarheid in het hotel.

KIJK VOOR MEER INFORMATIE OP SMYRILLINE.NL.

51


PAKKETREIZEN IJSLAND Prijzen zijn per persoon. De pakketprijzen zijn gebaseerd op verblijf in couchettes en zijn incl. lunch in The Diner. Ontbijt is tijdens de hele reis inbegrepen. Bij de rondreis Explorer Holiday is alleen het ontbijt aan boord inbegrepen. Als u wilt upgraden naar een hut, zie hiervoor de tabel "bed/ huttoeslag".

Wij bieden 4 verschillende soorten rondreizen aan Highlights of Iceland: De route van deze reis volgt de ringweg rond IJsland. Highland Adventure: Deze route gaat door de Hooglanden van IJsland en is alleen te boeken in het zomerseizoen. Alleen te rijden met een goede 4WD. Wij bieden 4 verschillende soorten rondreizen aan.

RONDREIZEN VAN 1 WEEK EN 2 WEKEN De rondreispakketten zijn inclusief verblijf in hotels, guesthouses of boerderijen. U kunt kiezen tussen verblijf op kamers met douche/toilet (+) of zonder douche/toilet (-).

Holiday Home Vacation: Bij de rondreis van 1 week verblijft u in 2 verschillende gebieden in het noorden en oosten. Bij de rondreis van 2 weken verblijft u 3 of 4 nachten in elke regio: noord, west, zuidwest en zuidoost. In het zomerseizoen kan de route ook in tegengestelde richting lopen, waarbij u begint met 3 overnachtingen in het zuiden van IJsland. Deze pakketten zijn inclusief huur van bedlinnen, handdoeken en electriciteit. De eindschoonmaak is niet inbegrepen, u dient de woningen zelf schoon achter te laten.

Iceland Boutique: Tijdens deze rondreis verblijft u telkens in de meest luxe en bijzondere accommodaties. Wij bieden 4 verschillende soorten rondreizen aan.

1-week rondreis op IJsland incl. accommodatie in hotels, boerderijen of guesthouses

Alle prijzen zijn in Euro

Prijs per persoon Auto (max. 1.90m hoog en 5.00m lang) Vertrek vanuit Denemarken

07.04-14.04 & 29.09-13.10 – 8 nachten op IJsland Highlights of Iceland Highland Adventure

21.04-28.04 & 22.09 – 8 nachten op IJsland 05.05-19.05 & 01.09-15.09 – 8 nachten op IJsland 26.05 – 8 nachten op IJsland 02.06 – 9 nachten op IJsland 12.06 – 7 nachten op IJsland 19.06-14.08 – 7 nachten op IJsland* 21.08 – 6 nachten op IJsland 25.08 – 8 nachten op IJsland

1 volwassene + 1 auto + 1-persoonskamer (€ +/-)

2 volwassenen + 1 auto + 2-persoonskamer ( € +/-)

1.935 / 1.780 2.555 / 2.120 2.655 / 2.220 2.820 / 2.290 3.150 / 2.485 2.855 / 2.340 3.060 / 2.545 2.630 / 2.185 2.790 / 2.275

1.350 / 1.220 1.690 / 1.510 1.760 / 1.585 1.845 / 1.610 2.015 / 1.710 1.850 / 1.615 1.980 / 1.740 1.730 / 1.525 1.825 / 1.605

3 volwassenen + 1 auto + 3-persoonskamer ( € +/-)

1.230 1.680 1.745 1.680 1.740 1.595 1.700 1.495 1.690

/ / / / / / / / /

1.120 1.350 1.415 1.445 1.545 1.445 1.545 1.365 1.440

4 volwassenen + 1 auto + 2 x 2-persoonskamer ( € +/-)

1.275 1.600 1.660 1.740 1.915 1.710 1.800 1.590 1.725

/ / / / / / / / /

1.145 1.425 1.480 1.505 1.610 1.475 1.560 1.385 1.500

Toeslag halfpension aan boord

198 198 198 198 165 132 132 165 198

* 03.07 eerste vertrekmogelijkheid vanuit Denemarken voor de rondreis Explorer Highland.

2.395 3.115 3.215 3.330 3.685 3.275 3.480 2.985 3.305

07.04-14.04 & 29.09-13.10 – 8 nachten op IJsland

Iceland Boutique

21.04-28.04 & 22.09 – 8 nachten op IJsland 05.05-19.05 & 01.09-15.09 – 8 nachten op IJsland 26.05 – 8 nachten op IJsland 02.06 – 9 nachten op IJsland 12.06 – 7 nachten op IJsland 19.06-14.08 – 7 nachten op IJsland 21.08 – 6 nachten op IJsland 25.08 – 8 nachten op IJsland

/ / / / / / / / /

-

1.595 1.950 2.025 2.120 2.335 2.100 2.230 1.940 2.100

/ / / / / / / / /

-

1.405 1.665 1.730 1.840 2.035 1.830 1.930 1.695 1.815

/ / / / / / / / /

-

1.520 1.865 1.920 2.015 2.235 1.960 2.050 1.800 2.000

/ / / / / / / / /

-

Prijs per persoon Auto (max. 1.90m hoog en 5.00m lang) Vertrek vanuit Denemarken

1 volwassene + 1 motor + 1-persoonskamer (€ +/-)

1.795 2.420 2.525 2.690 3.020 2.625 2.730 2.400 2.660

07.04-14.04 & 29.09-13.10 – 8 nachten op IJsland Highlights of Iceland Highland Adventure

21.04-28.04 & 22.09 – 8 nachten op IJsland 05.05-19.05 & 01.09-15.09 – 8 nachten op IJsland 26.05 – 8 nachten op IJsland 02.06 – 9 nachten op IJsland 12.06 – 7 nachten op IJsland 19.06-14.08 – 7 nachten op IJsland* 21.08 – 6 nachten op IJsland 25.08 – 8 nachten op IJsland

/ / / / / / / / /

2 volwassenen + 1 motor + 2-persoonskamer (€ +/-)

1.640 1.985 2.090 2.160 2.355 2.110 2.215 1.955 2.145

1.280 1.620 1.695 1.780 1.950 1.735 1.815 1.615 1.760

/ / / / / / / / /

1.150 1.445 1.520 1.545 1.645 1.500 1.575 1.410 1.540

198 198 198 198 165 132 132 165 198

Toeslag extra motor

Toeslag halfpension aan boord

160 220 280 280 280 335 390 335 280

198 198 198 198 165 132 132 165 198

* 03.07 eerste vertrekmogelijkheid vanuit Denemarken voor de rondreis Explorer Highland.

Prijs per persoon Auto (max. 1.90m hoog en 5.00m lang) Vertrek vanuit Denemarken

2 volwassenen + 1 auto + vakantiewoningen 3 volwassenen + 1 auto + vakantiewoningen 4 volwassenen + 1 auto + vakantiewoningen

1.405 1.580 1.650 1.725 1.875 1.745 1.870 1.635 1.710

Holiday Home Vacation

07.04-14.04 & 29.09-13.10 – 8 nachten op IJsland 21.04-28.04 & 22.09 – 8 nachten op IJsland 05.05-19.05 & 01.09-15.09 – 8 nachten op IJsland 26.05 – 8 nachten op IJsland 02.06 – 9 nachten op IJsland 12.06 – 7 nachten op IJsland 19.06-14.08 – 7 nachten op IJsland 21.08 – 6 nachten op IJsland 25.08 – 8 nachten op IJsland

1.135 1.285 1.350 1.385 1.480 1.390 1.495 1.320 1.375

1.030 1.145 1.205 1.220 1.280 1.215 1.305 1.165 1.215

Toeslag halfpension aan boord

198 198 198 198 165 132 132 165 198

Huttoeslagen Vertrek vanuit Denemarken

07.04-14.04 & 29.09-13.10 – 8 nachten op IJsland 21.04-28.04 & 22.09 – 8 nachten op IJsland 05.05-19.05 & 01.09-15.09 – 8 nachten op IJsland 26.05 – 8 nachten op IJsland 02.06 – 9 nachten op IJsland 12.06 – 7 nachten op IJsland 19.06-14.08 – 7 nachten op IJsland 21.08 – 6 nachten op IJsland 25.08 – 8 nachten op IJsland

52

4-persoonsbinnenhut gedeeld

1-persoonsbuitenhut

4-persoonsbinnenhut (min. 3 personen)

2-persoonsbinnenhut met benedenbedden

4-persoonsbuitenhut (min. 3 personen)

1 persoon

1 persoon

3 personen 4 personen

2 personen

3 personen 4 personen

10 50 90 90 90 100 110 100 90

410 565 720 720 720 845 970 845 720

50 165 280 280 280 330 380 330 280

65 170 170 170 200 230 200 170

140 265 390 390 390 460 530 460 390

KIJK OP SMYRILLINE.NL

230 365 500 500 500 585 670 585 500

140 265 390 390 390 455 520 455 390

2-persoons2-persoonsLuxehut met buitenhut met buitenhut met 2-persoonsbed benedenbedden 2-persoonsbed

Suite

2 personen

2 personen

2 personen

2 personen

320 465 610 610 610 715 820 715 610

350 525 700 700 700 840 980 840 700

1.560 1.810 1.560 -

1.990 2.310 1.990 -


REISDOCUMENTEN Voor vertrek ontvangt u een gedetailleerde routebeschrijving van de reis, adressen van de geboekte accommodaties en vouchers voor de geboekte overnachtingen en extra geboekte excursies.

REIZEN PER MOTOR De routes 1, 5, 8 en 17 zijn het meest geschikt om per motor te rijden. De routes door de hooglanden ( route 3 en route 7) zijn ook mogelijk, maar alleen geschikt voor de meer ervaren motorrijders.

VASTE ROUTES Bij de rondreizen maken wij gebruik van vaste routes. Tijdens het hoogseizoen (juni, juli, augustus) kan het voorkomen dat wij in verband met drukte hier toch vanaf moeten wijken.

SPECIALE WENSEN Indien u een speciale wens heeft, informeer ons dan bij boeking.

SNEEUWKETTINGEN Wij raden u aan om sneeuwkettingen mee te nemen, dit geldt niet indien u in de maanden juni, juli en augustus reist.

REIZEN GEDURENDE DE ZOMERPERIODE In deze periode kunt u uw reis naar IJsland combineren met een bezoek aan de Færøer Eilanden. U kunt kiezen om dit te doen op uw heenreis naar IJsland (3 nachten) of of op uw terugreis vanaf IJsland (2 ½ nacht). Voor prijzen van de accommodatie mogelijkheden op de Færøer Eilanden, zie pag. 51.

RIJDEN OP IJSLAND Op IJsland rondrijden kan een hele andere ervaring zijn dan dat u gewend bent. Wij raden u aan om voor meer informatie hierover de volgende website te bezoeken www.safetravel.is.

2-weken rondreis op IJsland incl. accommodatie in hotels, boerderijen of guesthouses

Alle prijzen zijn in Euro

Prijs per persoon Auto (max. 1.90m hoog en 5.00m lang) 1 volwassene + 1 auto + 1-persoonskamer (€ +/-)

Vertrek vanuit Denemarken

2.930 3.030 4.005 4.105 4.275 4.840 4.750 4.320 4.185

07.04 & 29.09-06.10 – 15 nachten op IJsland Highlights of Iceland Highland Adventure

14.04 – 15 nachten op IJsland 21.04-28.04 & 15.09-22.09 – 15 nachten op IJsland 05.05-12.05 & 25.08-08.09 – 15 nachten op IJsland 19.05 – 15 nachten op IJsland 26.05-02.06 – 16 nachten op IJsland 12.06-07.08 – 14 nachten op IJsland* 14.08 – 13 nachten op IJsland 21.08 – 13 nachten op IJsland

/ / / / / / / / /

2 volwassenen + 1 auto + 2-persoonskamer ( € +/-)

2.645 2.745 3.195 3.295 3.365 3.655 3.715 3.355 3.305

1.975 2.045 2.540 2.610 2.695 2.980 2.945 2.695 2.630

/ / / / / / / / /

3 volwassenen + 1 auto + 3-persoonskamer ( € +/-)

1.725 1.800 2.210 2.280 2.305 2.440 2.470 2.255 2.235

1.785 1.850 2.575 2.640 2.575 2.545 2.505 2.305 2.355

/ / / / / / / / /

1.580 1.645 1.960 2.020 2.055 2.195 2.200 2.020 1.995

4 volwassenen + 1 auto + 2 x 2-persoonskamer ( € +/-)

1.900 1.960 2.450 2.510 2.590 2.880 2.765 2.555 2.490

/ / / / / / / / /

Toeslag halfpension aan boord

1.650 1.710 2.120 2.180 2.205 2.340 2.290 2.115 2.095

198 198 198 198 198 165 132 165 165

* 03.07 eerste vertrekmogelijkheid vanuit Denemarken voor de rondreis Explorer Highland.

3.795 3.895 5.060 5.160 5.275 5.790 5.585 5.095 5.000

07.04 & 29.09-06.10 – 15 nachten op IJsland

Iceland Boutique

14.04 – 15 nachten op IJsland 21.04-28.04 & 15.09-22.09 – 15 nachten op IJsland 05.05-12.05 & 25.08-08.09 – 15 nachten op IJsland 19.05 – 15 nachten op IJsland 26.05-02.06 – 16 nachten op IJsland 12.06-07.08 – 14 nachten op IJsland 14.08 – 13 nachten op IJsland 21.08 – 13 nachten op IJsland

2.425 2.500 3.035 3.105 3.200 3.550 3.445 3.160 3.080

2.115 2.180 2.550 2.610 2.720 3.075 2.965 2.730 2.645

2.350 2.410 2.945 3.005 3.100 3.450 3.265 3.020 2.940

198 198 198 198 198 165 132 165 165

Prijs per persoon Auto (max. 1.90m hoog en 5.00m lang) Vertrek vanuit Denemarken

1 volwassene + 1 motor + 1-persoonskamer (€ +/-)

2.790 2.895 3.870 3.975 4.145 4.710 4.420 4.090 3.955

07.04 & 29.09-06.10 – 15 nachten op IJsland Highlights of Iceland Highland Adventure

14.04 – 15 nachten op IJsland 21.04-28.04 & 15.09-22.09 – 15 nachten op IJsland 05.05-12.05 & 25.08-08.09 – 15 nachten op IJsland 19.05 – 15 nachten op IJsland 26.05-02.06 – 16 nachten op IJsland 12.06-07.08 – 14 nachten op IJsland* 14.08 – 13 nachten op IJsland 21.08 – 13 nachten op IJsland

/ / / / / / / / /

2 volwassenen + 1 motor + 2-persoonskamer (€ +/-)

2.505 2.610 3.060 3.165 3.235 3.525 3.385 3.125 3.075

1.905 1.980 2.470 2.545 2.630 2.915 2.780 2.580 2.515

/ / / / / / / / /

1.655 1.730 2.140 2.215 2.240 2.375 2.305 2.140 2.120

Toeslag extra motor

Toeslag halfpension aan boord

160 220 220 280 280 280 390 335 335

198 198 198 198 198 165 132 165 165

* 03.07 eerste vertrekmogelijkheid vanuit Denemarken voor de rondreis Explorer Highland.

Prijs per persoon Auto (max. 1.90m hoog en 5.00m lang) Vertrek vanuit Denemarken

2 volwassenen + 1 auto + vakantiewoningen

3 volwassenen + 1 auto + vakantiewoningen

4 volwassenen + 1 auto + vakantiewoningen

Toeslag halfpension aan boord

2.070 2.140 2.335 2.405 2.480 2.735 2.730 2.495 2.435

1.605 1.670 1.835 1.900 1.935 2.080 2.095 1.925 1.895

1.430 1.490 1.600 1.660 1.670 1.750 1.780 1.640 1.625

198 198 198 198 198 165 132 165 165

Holiday Home Vacation

07.04 & 29.09-06.10 – 15 nachten op IJsland 14.04 – 15 nachten op IJsland 21.04-28.04 & 15.09-22.09 – 15 nachten op IJsland 05.05-12.05 & 25.08-08.09 – 15 nachten op IJsland 19.05 – 15 nachten op IJsland 26.05-02.06 – 16 nachten op IJsland 12.06-07.08 – 14 nachten op IJsland 14.08 – 13 nachten op IJsland 21.08 – 13 nachten op IJsland

Huttoeslagen Vertrek vanuit Denemarken

07.04 & 29.09-06.10 – 15 nachten op IJsland 14.04 – 15 nachten op IJsland 21.04-28.04 & 15.09-22.09 – 15 nachten op IJsland 05.05-12.05 & 25.08-08.09 – 15 nachten op IJsland 19.05 – 15 nachten op IJsland 26.05-02.06 – 16 nachten op IJsland 12.06-07.08 – 14 nachten op IJsland 14.08 – 13 nachten op IJsland 21.08 – 13 nachten op IJsland

4-persoonsbinnenhut gedeeld

1-persoonsbuitenhut

4-persoonsbinnenhut (min. 3 personen)

2-persoonsbinnenhut met benedenbedden

4-persoonsbuitenhut (min. 3 personen)

1 persoon

1 persoon

3 personen 4 personen

2 personen

3 personen 4 personen

10 50 50 90 90 90 110 100 100

410 565 565 720 720 720 970 845 845

50 165 165 280 280 280 380 330 330

65 65 170 170 170 230 200 200

140 265 265 390 390 390 530 460 460

KIJK OP SMYRILLINE.NL

230 365 365 500 500 500 670 585 585

140 265 265 390 390 390 520 455 455

2-persoons2-persoonsLuxehut met buitenhut met buitenhut met 2-persoonsbed benedenbedden 2-persoonsbed

Suite

2 personen

2 personen

2 personen

2 personen

320 465 465 610 610 610 820 715 715

350 525 525 700 700 700 980 840 840

1.810 1.560 1.560

2.310 1.990 1.990

53


PAKKETREIZEN FÆRØER EILANDEN Prijzen zijn per persoon. De pakketprijzen zijn gebaseerd op verblijf in couchettes en zijn incl. lunch in The Diner. Ontbijt is tijdens de hele reis inbegrepen. Bij het pakket op basis van vakantiewoningen is alleen het ontbijt aan boord inbegrepen. Als u wilt upgraden naar een hut, zie hiervoor de tabel "bed/huttoeslag". EILAND HOPPEN Dit pakket stelt u in de gelegenheid om zoveel mogelijk van de Færøer Eilanden te zien. CITY COMFORT U verblijft in een hotel in de hoofdstad Tórshavn.

VILLAGE HOLIDAY U verblijft in een guesthouse buiten Tórshavn.

SPECIALE WENSEN Indien u een speciale wens heeft, informeer ons dan bij boeking.

HOLIDAY HOME U verblijft in privé vakantiewoningen waarbij electriciteit is inbegrepen. Bedlinnen is excl., maar kunt u eventueel extra boeken. Eindschoonmaak is verplicht en niet inbegrepen.

BELANGRIJK De hieronder vermelde pakketprijzen zijn voorbeeldprijzen. Voor onze andere prijzen en aanbiedingen, zie smyrilline.nl. Wij kunnen niet garanderen dat uw keuze op het moment van boeken beschikbaar is. Wij doen ons best om u dan een vergelijkbaar alternatief te bieden. Dit kan wel betekenen dat de vermelde pakketprijs hierdoor wijzigt.

ONTBIJT BIJ AANKOMST OP MAANDAGMORGEN Het ontbijt bij aankomst in Tórshavn op maandagmorgen is niet inbegrepen. U kunt dit eventueel extra boeken. De prijs is afhankelijk van het hotel waar u verblijft.

HOTEL SKÁLAVIK Hotel Skálavik ligt op het eiland Sandoy. Dit eiland is alleen per ferry (ca. 30 minuten) bereikbaar.

Alle prijzen zijn in Euro Prijs per persoon Auto (max. 1.90m hoog en 5.00m lang)

Eiland Hoppen

Vertrek vanuit Denemarken

Toeslag halfpension aan boord

1 volwassene + 1 auto + 1-persoonskamer

2 volwassenen + 1 auto + 2-persoonskamer

3 volwassenen + 1 auto + 3-persoonskamer

4 volwassenen + 1 auto + 2 x 2-persoonskamer

1.815 1.935 2.055 2.165 1.505

1.205 1.295 1.380 1.435 1.015

1.230 1.305 1.385 1.455 1.015

1.165 1.235 1.305 1.370 960

99 99 99 99 99

635 725 810 1.075 915 810

645 720 795 1.125 935 820

595 665 735 1.015 860 755

99 99 99 99 99 66

455 540 630 570 555 640 730 935 780 700

400 480 555 500 530 605 680 900 745 665

410 485 555 510 510 585 655 875 720 645

99 99 99 66 99 99 99 99 99 66

06.01-17.03 & 27.10-08.12 – 10 nachten op Færøer Eilanden* 24.03, 31.03 & 20.10 – 10 nachten op Færøer Eilanden* 07.04-26.05 & 25.08-13.10 – 10 nachten op Færøer Eilanden* 02.06 & 18.08 – 11 nachten op Færøer Eilanden 09.06 -11.08 – 7 nachten op Færøer Eilanden**

* Ontbijt bij aankomst op maandagmorgen is niet inbegrepen, maar kan wel worden bijgeboekt. ** De prijzen zijn niet geldig 28.07-30.07. Prijs op aanvraag.

945 1.065 1.185 1.555 1.405 1.225

Pakketreis City Comfort

06.01-24.03 & 27.10-15.12 – 3 nachten op Færøer Eilanden* 31.03 – 3 nachten op Færøer Eilanden* 07.04-02.06 & 25.08-20.10 – 3 nachten op Færøer Eilanden* 09.06-11.08 – 7 nachten op Færøer Eilanden** 09.06-18.08 – 5 nachten op Færøer Eilanden** 12.06-14.08 – 4 nachten op Færøer Eilanden**

Hotel Skálavík

* Ontbijt bij aankomst op maandagmorgen is niet inbegrepen, maar kan wel worden bijgeboekt. ** De prijzen zijn niet geldig 28.07-30.07. Prijs op aanvraag.

650 770 890 830 750 870 990 1.310 1.080 965

06.01-24.03 & 27.10-15.12 – 3 nachten op Færøer Eilanden* 31.03 – 3 nachten op Færøer Eilanden* 07.04-02.06 & 25.08-20.10 – 3 nachten op Færøer Eilanden* 12.06 -14.08 – 4 nachten op Færøer Eilanden

Pakketreis Village Holiday

06.01-24.03 & 27.10-15.12 – 3 nachten op Færøer Eilanden* 31.03 – 3 nachten op Færøer Eilanden* 07.04-02.06 & 25.08-20.10 – 3 nachten op Færøer Eilanden* 09.06-11.08 – 7 nachten op Færøer Eilanden 09.06-18.08 – 5 nachten op Færøer Eilanden 12.06-14.08 – 4 nachten op Færøer Eilanden

* Ontbijt bij aankomst op maandagmorgen is niet inbegrepen, maar kan wel worden bijgeboekt. ** De prijzen van Hotel Skálávik zijn afhankelijk van beschikbaarheid in het hotel. Prijzen zijn onder voorbehoud van wijziging.

Pakketreis Holiday Home

Prijs per persoon Auto (max. 1.90m hoog en 5.00m lang) Vertrek vanuit Denemarken

2 volwassenen + 1 auto + vakantiewoningen

3 volwassenen + 1 auto + vakantiewoningen

4 volwassenen + 1 auto + vakantiewoningen

Toeslag halfpension aan boord

06.01-17.03 & 27.10-08.12 – 10 nachten op Færøer Eilanden

995 545 1.085 635 1.170 720 1.195 915 765 690

745 445 820 520 895 595 900 705 605 555

615 390 690 465 760 535 755 595 520 485

99 99 99 99 99 99 99 99 99 66

06.01-24.03 & 27.10-15.12 – 3 nachten op Færøer Eilanden 24.03, 31.03 & 20.10 – 10 nachten op Færøer Eilanden 31.03 – 3 nachten op Færøer Eilanden 07.04-26.05 & 25.08-13.10 – 10 nachten op Færøer Eilanden 07.04-02.06 & 25.08-20.10 – 3 nachten op Færøer Eilanden 02.06 & 18.08 – 11 nachten op Færøer Eilanden 09.06-11.08 – 7 nachten op Færøer Eilanden 09.06-18.08 – 5 nachten op Færøer Eilanden 12.06-14.08 – 4 nachten op Færøer Eilanden

Huttoeslagen Vertrek vanuit Denemarken

06.01-24.03 & 27.10-08.12 – 10 nachten op Færøer Eilanden* 06.01-17.03 & 27.10-15.12 – 3 nachten op Færøer Eilanden* 24.03, 31.03 & 20.10 – 10 nachten op Færøer Eilanden 31.03 – 3 nachten op Færøer Eilanden 07.04-26.05 & 25.08-13.10 – 10 nachten op Færøer Eilanden 07.04-02.06 & 25.08-20.10 – 3 nachten op Færøer Eilanden 02.06 & 18.08 – 11 nachten op Færøer Eilanden 09.06-11.08 – 7 nachten op Færøer Eilanden 09.06-18.08 – 5 nachten op Færøer Eilanden 12.06-14.08 – 4 nachten op Færøer Eilanden

54

1-persoonsbuitenhut

2-persoonsbuitenhut met benedenbedden

1 persoon

2 persoonen

3 personen

110 110 120 120 130 130 135 140 140 140

10 10 -

50 50 -

2-persoons buitenhut met 2 benedenbedden

2-persoons buitenhut met 2-persoonsbed

Luxehut met 2-persoonsbed

Suite

4 personen

2 personen

2 personen

2 personen

2 personen

20 20 -

80 80 35 35 30 70 70 70

280 280 240 240 200 200 235 270 270 270

350 350 305 305 260 260 300 340 340 340

750 750 710 710 670 670 705 740 740 740

4-persoonsbuitenhut (min. 3 personen)

KIJK OP SMYRILLINE.NL


ALGEMENE BEPALINGEN ANVR-CONSUMENTENVOORWAARDEN Onze dienstverlening als Generaal Agent van Smyril Line geschiedt onder toepasselijkheid van haar voorwaarden. Behalve deze voorwaarden zijn op al onze verbintenissen van toepassing; -jegens cliënten, in onze hoedanigheid van reisorganisator: de ANVR- Consumentenvoorwaarden (Deel A -Reisvoorwaarden-) en de Garantieregeling van de SGR en de Garantieregeling van de SCR; -jegens cliënten in onze hoedanigheid van reisbureau/reisagent: de ANVR- Consumentenvoorwaarden (Deel B -Boekingsvoorwaarden-) en de Garantieregeling van de SGR en de Garantieregeling van de SCR; -jegens agenten/wederverkopers, in onze hoedanigheid van principaal/reisorganisator: de ANVR-Agentuurvoorwaarden. Bovengenoemde voorwaarden en condities zijn ter inzage op www.anvr.nl en www.sgr.nl Vraagt u ons er zonodig om. STICHTING CALAMITEITENFONDS REIZEN Ons bedrijf is aangesloten bij de SCR (Stichting Calamiteitenfonds Reizen). Binnen de grenzen van de garantieregeling van het Calami-teitenfonds vallen alle in deze catalogus onder de Consumentenvoorwaarden gepubliceerde reizen onder de garantie van het Calamiteitenfonds. Deze garantie houdt in dat u als consument die deelneemt aan een door ons georganiseerde reis: -(een deel van) uw reissom terugkrijgt indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren; -de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien wij als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien wij u vervroegd moeten repatriëren. Onder calamiteit wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis. Er is een premie verschuldigd. STICHTING GARANTIEFONDS REISGELDEN Ons bedrijf is aangesloten bij SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden). Alle in deze catalogus gepubliceerde reizen, met uitzondering van vluchten per lijndienst die geen onderdeel uitmaken van een pakketreis, vallen daarom onder de garantie van de SGR. De SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is zijn vooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen, als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis. TARIEVEN Alle genoemde tarieven zijn in Euro. De enkele reis tarieven zijn alleen geldig wanneer een retour ticket wordt gereserveerd. Wanneer u een enkele reis reserveert zal er per persoon € 10,- reserveringskosten in rekening worden gebracht. Kinderen van 0-2 jaar zijn uitgezonderd. Voor alle voertuigen geldt een maximum hoogte van 1.90m (inclusief dakkoffer), maximum breedte van 2.00m en maximum lengte van 5.00m, tenzij anders vermeld staat. Er gelden toeslagen voor overschrijding van bovenstaande afmetingen, zo ook voor caravans, trailers etc. Het is van groot belang dat bij reservering de exacte hoogte, breedte en lengte opgegeven worden van het voertuig. Indien de afmetingen van het voertuig bij inscheping niet overeenkomen met hetgeen gereserveerd staat, kan dit ernstige consequenties tot gevolg hebben. De reiziger kan de toegang ontzegd worden en er is geen sprake van teruggave van de reissom. Georganiseerde (rond)reizen inclusief accommodatie en waarbij ‘per persoon’ staat, zijn geldig op basis van 2 volwassenen die samen reizen, tenzij anders vermeld. Het verblijf in hotels en guesthouses is in een gedeelde tweepersoonskamer. Voor personen die alleen reizen, is de toeslag voor een éénpersoonskamer verplicht. De tarieven voor verblijf in Youth Hostels zijn gebaseerd op kamers met meerdere bedden/slaapzalen. Let u er a.u.b. op dat er verschillende regels zijn m.b.t. slaapzakken op de verschillende bestemmingen. Bij overnachtingen in vakantiehuizen op IJsland zijn bedlinnen, handdoeken en elektriciteit inbegrepen. U dient de eindschoonmaak zelf te doen. Bij overnachtingen in vakantiehuizen op de Færøer Eilanden is elektriciteit inbegrepen, huur van bedlinnen en handdoeken is niet inbegrepen, deze kunt u extra huren. Eindschoonmaak is verplicht, kosten daarvoor zijn niet inbegrepen. Op de dag van aankomst is de gebruikelijke inchecktijd in de hotels van 14.00 uur tot 16.00 uur, op de dag van vertrek dient u voor 11.00 uur uit te checken. Het verblijf op de bestemmingen vindt plaats op de in het programma/ voucher vermelde accommodaties. Smyril Line behoudt zich het recht voor andere nabijgelegen overnachtingsmogelijkheden van overeenkomstige of betere standaard te gebruiken. Smyril Line behoudt zich tevens het recht passagiers te verwijzen naar veerdiensten/schepen van gelijkwaardige of betere standaard. Reisinformatie wordt hoofd zakelijk in het Deens of Engels gegeven. Excursies, maaltijden, dranken, accommodaties , evenals bijbehorende diensten als transfers, vervoer ter plaatse of vluchten, zijn niet inbegrepen in de reissom, tenzij dit anders vermeld staat. Kindertarieven (3-11 jaar) voor de overtocht en georganiseerde rondreizen zijn gebaseerd op verblijf in eigen bed/extra bed in de kamer/hut van de ouders. Kinderen in de leeftijd 0-2 jaar reizen gratis, maar hebben geen recht op een eigen bed. Extra bedden zijn beschikbaar tegen hetzelfde tarief als geldt voor kinderen van 3-11 jaar voor de overtocht en de georganiseerde rondreizen. Er geldt een maximum van één extra bed per tweepersoons kamer. Twee extra bedden is alleen mogelijk in sommige hotels en zijn altijd op aanvraag. Het extra bed kan een matras, slaapbank zijn. RESERVERINGSKOSTEN Wij brengen administratiekosten en een verplichte bijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen à € 2,50 per boeking in rekening. HUISDIEREN Transport van (huis)dieren aan boord is tegen betaling van een toeslag en onder speciale voorwaarden mogelijk. (Huis)dieren mogen niet mee genomen worden naar IJsland. Voor de juiste regelgeving voor transport naar de Færøer Eilanden kunt u kijken op www.hfs.fo Huisdieren mogen niet in de hutten verblijven, hiervoor zijn aan boord speciale kooien beschikbaar. ZWANGERSCHAP Tot 35 weken zwangerschap mag u meereizen aan boord van het MS Norröna, maar is geheel op eigen risico. Vanaf 31 weken dient u een Engelstalige doktersverklaring te kunnen overleggen. Aan boord van het MS Norröna is geen arts aanwezig. MINDERJARIGEN Alle reizigers onder 16 jaar dienen te reizen met een ouder of voogd. Reizigers tussen de 16 en 18 jaar dienen schriftelijke toestemming te hebben van hun ouder of voogd om te mogen reizen. VERVOER DOOR DERDEN Er kunnen andere voorwaarden gelden bij georganiseerde reizen indien er lokaal transport of vluchten zijn inbegrepen. Deze voorwaarden worden bekend gemaakt zodra de reis is bevestigd. Voornamelijk voorwaarden m.b.t. check-in, huisdieren en de bagage kunnen afwijken. VERTREK- EN AANKOMSTTIJDEN Alle genoemde tijden in het vaarschema zijn lokale tijden en afhankelijk van weersomstandigheden. Passagiers zijn zelf verplicht inlichtingen in te winnen over de actuele aankomst- & vertrektijden van het MS Norröna. Actuele informatie hierover kunt u verkrijgen via telefoon +298 345 800 en op www.smyrilline.com. Smyril Line behoudt zich het recht voor wijzigingen aan te brengen in het vaarschema. INCHECKEN De uiterste meldtijd bij de havens is voor passagiers met eigen voertuig uiterlijk 2 uur voor vertrek, in het hoogseizoen is dit 2½ uur voor vertrek. Met uitzondering van Seyðisfjörður, hier geldt een uiterste meldtijd van 3 uur. Voor passagiers zonder voertuig geldt een uiterste meldtijd van 1 uur voor vertrek in alle havens. Passagiers die speciale zorg vereisen, dienen zich uiterlijk 2 uur voor vertrek bij de haven te melden en het check-in personeel op de hoogte te stellen. De juiste vertrektijd/datum staat vermeld op het ticket. Smyril Line behoudt zich het recht voor de gereserveerde afvaart te annuleren indien u zich later dan de uiterste meldtijd voor vertrek bij de haven meldt. U moet met de mogelijkheid rekening houden, dat er bij de check-in en tijdens het aan boord en van boord gaan wachttijden kunnen ontstaan. Toegang tot het autodek is tijdens de overtocht niet toegestaan.

ASSISTENTIE Bij het reserveren van de reis, bent u verplicht Smyril Line te informeren over passagiers met slechte lichamelijke of geestelijke gesteldheid. De reden hiervoor is dat dan de noodzakelijke assistentie door Smyril Line moet worden geleverd bij het volgen van de veiligheidsinstructies. Zie ook de voorwaarden onder »Inchecken«. REISDOCUMENTEN Een geldig paspoort of identiteitskaart is voor alle passagiers verplicht. Voor Nederlandse en Belgische passagiers is geen visum vereist. U bent zelf verantwoordelijk voor de kosten die ontstaan mits u niet over een geldig reisdocument beschikt. Mocht een passagier de toegang tot een land worden geweigerd, dan is de retourreis voor eigen rekening. HUTTEN Tot uiterlijk 2 uur voor aankomst in de haven kunt u gebruik maken van uw hut. De tijd waarop u uw hut dient te verlaten kan variëren, u wordt hierover via de boordomroep geïnformeerd. BAGAGEKLUIZEN Het is mogelijk om uw bagage te bewaren in een kluis, welke staan op dek 2 en 7. Er zijn 2 maten kluizen: 403 x 900 mm (kosten DKK 10) en 503 x 900 mm (kosten DKK 20). REGELGEVING OMTRENT ROKEN AAN BOORD Sinds 1 juli 2008 is bij wet bepaald, dat het niet is toegestaan aan boord te roken. Het is alleen toegestaan aan boord te roken in speciale aangegeven ruimte op dek 8. Dit geldt voor zowel passagiers als bemanning. Overtredingen worden met hoge boetes bestraft. VERLOREN GOEDEREN Neem in dit geval contact op met de receptie aan boord van het MS Norröna telefoon +298 344900 of via reception@norrona.fo VAREN NAAR IJSLAND IN DE WINTER Smyril Line staat voor veilige overtochten, maar kan – als de weersomstandigheden daarom vragen - afwijken van het reguliere vaarschema. Als de weersomstandigheden en/of technische problemen een veilige overtocht tussen de Færøer Eilanden en IJsland of tussen IJsland en de Færøer Eilanden niet mogelijk maken, dan behoudt Smyril Line zich het recht voor om het reguliere vaarschema te wijzigen, zodat een vertrek vroeger of later plaatsvindt, dan is gepland. Smyril Line behoudt zich ook het recht voor om een vertrek te annuleren. Als MS Norröna eerder of later vertrekt dan is gepland, of als een afvaart is geannuleerd, is Smyril Line niet verplicht om enige vergoeding/compensatie te betalen, niet verplicht om voor alternatieve transportmogelijkheden te betalen, niet verplicht om enige vorm van gratis accommodatie te betalen. Passagiers zijn zelf verantwoordelijk voor deze kosten. Smyril Line kan echter aan passagiers die op de Færøer Eilanden zijn gestrand, gratis accommodatie aan boord van MS Norröna aanbieden, waarbij een redelijke betaling voor genuttigde maaltijden een vereiste is. Als passagiers zijn gestrand op IJsland is Smyril Line niet aansprakelijk voor eventuele kosten die hierdoor zijn veroorzaakt, met inbegrip van, maar niet beperkt tot, hotelkosten. Maar Smyril Line wil cliënten graag helpen met het vinden van accommodatie, als daarom verzocht wordt. Een voorbeeld: het kan voorkomen dat er een week voorbijgaat voordat MS Norröna kan aanleggen in Seyðisfjörður in IJsland en dat een passagier aan boord van MS Norröna de wens koestert om toch eerder naar IJsland te reizen. In dat geval zal SML de vliegreis niet vergoeden. Passagiers zijn zelf verantwoordelijk voor dergelijke alternatieve reismogelijkheden. Maar als een passagier reist met MS Norröna en wil dat zijn auto toch wordt verscheept naar IJsland, dan zorgt SML ervoor dat dit voertuig, samen met zijn eigenaar met de volgende reis gratis naar Seyðisfjörður in IJsland wordt vervoerd. Passagiers wordt verzocht zelf te zorgen om op de hoogte blijven van vertrektijden en mogelijke veranderingen. Dat kan via de website smyrilline. com of neem contact op via tel: +298 345 800. Smyril Line doet er alles aan om passagiers te informeren over eventuele wijzigingen in het vaarschema. Daarom is het heel belangrijk dat passagiers een telefoonnummer geven aan Smyril Line, dat altijd bereikbaar is. RESERVERINGEN De passagier is zelf verantwoordelijk voor de controle van de bevesti-ging en juiste naamsvermelding conform paspoort. Let op; Het is erg belangrijk, dat u bij boeking uw e-mailadres en/of telefoonnummer opgeeft, zodat wij u tijdens uw reis kunnen bereiken in geval van een wijziging in het vaarschema. BETALINGSVOORWAARDEN Bij bevestiging van de reservering dient u een aanbetaling te doen van 35% van de reissom (met een minimum van € 400,-) plus de eventuele premie van een afgesloten verzekering, bijdrage calamiteitenfonds en administratiekosten. De restantbetaling dient uiterlijk 6 weken voor vertrek voldaan te zijn. Voor reserveringen met een vertrek binnen 6 weken dient de volledige reissom direct te worden betaald. Bij het niet nakomen van de voorwaarden, behoudt Smyril Line zich het recht voor de reservering te annuleren en annuleringskosten in rekening te brengen. Er zijn speciale betalingscondities voor groepen. WIJZIGINGEN VOOR VERTREK Alle wijzigingen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid aan boord. Wijzigingen in een bestaande reservering zoals, datum van de heen- en/of terugreis, aantal personen, afmetingen van voertuig, hebben de volgende kosten tot gevolg. OVERTOCHT • Wijzigingen tot 31 dagen voor vertrek, € 15,- per persoon plus de eventuele meerkosten ten gevolge van de wijziging. • Wijzigingen vanaf 30 dagen tot 8 dagen voor vertrek, € 27,- per persoon plus de eventuele meerkosten ten gevolge van de wijziging. • Wijzigingen vanaf 7 dagen tot 5 dagen voor vertrek, € 55,- per persoon plus 10% van de totale passageprijs. • Wijzigingen vanaf 4 dagen tot dag van vertrek, € 80,- per persoon plus 10% van de totale passageprijs. • Wijzigingen die een vermindering van het aantal personen of van het aantal voertuigen tot gevolg hebben, worden gezien als een annulering. Zie hiervoor de annuleringsvoorwaarden. • Naamswijzigingen € 15,00 per persoon PAKKETREIZEN: Bij wijzigingen in rondreizen brengen wij naast de eventuele meerkosten ten gevolge van de wijziging, extra € 25,- per kamer per nacht in rekening. ANNULERINGSVOORWAARDEN In geval van annuleringen hanteert Smyril Line de volgende annuleringskosten OVERTOCHT • Tot 31 dagen voor vertrek: 10% van de reissom met een minimum van € 40, per persoon. • Vanaf 30 dagen tot 15 dagen voor vertrek: 50% van de reissom, met een minimum van € 40,- per persoon. • Vanaf 14 dagen tot 7 dagen voor vertrek: 75% van de reissom. • Vanaf 7 dagen tot en met de vertrekdag: 100% van de reissom. PAKKETREIZEN: (overtocht + accommodatie) • Tot 31 dagen voor vertrek: de aanbetaling, verminderd met € 90, administratiekosten per persoon en € 20,- per kamer per nacht. • Vanaf 30 dagen tot 15 dagen voor vertrek: 50% van de reissom + € 50, administratiekosten per persoon. • Vanaf 14 dagen tot 8 dagen voor vertrek: 75% van de reissom + € 50, administratiekosten per persoon. • Vanaf 7 dagen tot en met de vertrekdag: de totale reissom. Annuleringskosten kunnen hoger uitvallen, indien hotels hogere annuleringskosten rekenen voor annuleringen.

KIJK OP SMYRILLINE.NL

WIJZIGING/ANNULERING DOOR SMYRIL LINE VOOR VERTREK Passagiers zijn zelf verantwoordelijk voor het inwinnen van informatie betreffende de actuele aankomst- & vertrektijden van het MS Norröna. Het kan namelijk voorkomen dat Smyril Line een wijziging in het vaarschema doorvoert. Informatie over de actuele aankomst- & vertrektijden kunt u verkrijgen via telefoon +298 345 800 of via www.smyrilline.com Indien de pakketreis door Smyril Line voor vertrek wordt geannuleerd of niet zoals overeengekomen kan worden uitgevoerd, dient Smyril Line de passagier zo spoedig mogelijk in te lichten. Dit geldt niet voor kleine wijzigingen/onvoorziene omstandigheden. Tegelijkertijd moet Smyril Line de passagier informeren over de mogelijkheid tot het indienen van een klacht. De passagier mag de overeenkomst beëindigen en heeft recht op teruggave van het totale bedrag dat volgens de overeenkomst is betaald aan Smyril Line, of u mag deelnemen aan een andere pakketreis naar keuze. Alleen indien Smyril Line dit kan aanbieden zonder onnodig hoge kosten of verliezen te maken. Binnen korte tijd na ontvangst van het bericht van wijziging, moet de passagier Smyril Line informeren of hij/zij deelneemt aan een pakket reis met een hogere reissom dan origineel is geboekt. De passagier moet dan het prijsverschil bijbetalen. Als de gekozen pakketreis goedkoper is dan origineel geboekt, is Smyril Line verplicht het prijsverschil te retourneren. Verantwoordelijkheden en uitzonderingen hiervan in geval van wijzigingen. Indien een passagier schade ondervindt door wijziging/annulering van de gehele reis door Smyril Line, kan de passagier een klacht indienen voor vergoeding volgens de algemene voorwaarden. Uitzonderingen: Annulering door Smyril Line indien het juiste/totale aantal reizigers niet in de overeenkomst met Smyril Line staat vermeld. Annulering door Smyril Line indien een bepaald percentage van deelnemers aan de reis niet is gehaald en Smyril Line de passagier hierover 14 dagen voor vertrek in kennis heeft gesteld. Annulering door Smyril Line indien de schade is veroorzaakt door een derde partij of externe omstandigheden die niet relevant zijn voor de reis en waarvan Smyril Line of iemand anders voor wie Smyril Line verantwoordelijk is deze omstandigheden niet had kunnen voorzien of heeft kunnen anticiperen op deze omstandigheden bij het afsluiten van de overeenkomst. Smyril Line komt wettelijk niet tussen de verantwoordelijkheid welke ligt bij de vervoersmaatschappijen, hotels en andere betrokken partijen. Smyril Line aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade door derden aan personen en voor verloren en/of beschadigde goederen/voertuigen etc. Tegelijkertijd beperkt Smyril Line haar aansprakelijkheid voor tekortkomingen en schade in dezelfde mate als de internationale conventies welke van toepassing zijn op de leveranciers van bepaalde diensten en die verantwoordelijk zijn voor de tekortkoming tijdens de pakketreis. Voor luchttransport de conventie van Warschau; voor zeetransport de conventie van Athene; voor treintransport de internationale conventie van treintransporteurs. REISONGEVALLENVERZEKERING Aangezien er volgens deze internationale conventies vrij lage vergoe-dingen worden uitgekeerd en aangezien de reiziger zelf alle kosten voor medische verzorging, ambulance transport etc. voor zijn/haar rekening moet nemen, raden wij reizigers zelf aan een reisongevallenverzekering af te sluiten. Informeer bij uw boekingskantoor voor de details. NO SHOW Ook de passagier heeft zijn of haar verplichting bij het melden van niet op het juiste tijdstip aanwezig te zijn of bij het melden van geen gebruik maken van de afgesproken diensten. Als de cliënt de pakketreis niet heeft geannuleerd en als/of de passagier niet aanwezig is op het afgesproken tijdstip en plaats voor vertrek of thuisreis, als de passagier niet kan beginnen aan de reis of de reis niet kan afmaken door het ontbreken van een reisdocument, zoals een geldig paspoort, noodzakelijke visa of vaccinatiepapieren dan is SML gerechtigd om het totale tarief van de pakketreis in rekening te brengen. Dat geldt ook als de cliënt wordt uitgesloten van de verdere reis wegens grote nalatigheid wat betreft de reglementen van de vervoerder, het hotel, etc. Als de passagier niet komt opdagen voor de afgesproken transfers of op enig moment niet komt opdagen voor afgesproken momenten uit de pakketreis kan hij geen enkele vergoeding/compensatie eisen voor de gemiste afspraken en diensten. De cliënt moet zichzelf ook op de hoogte houden van de vertrektijd voor de terugreis als hijzelf een rondreis heeft geboekt of als hij om de een of andere reden de groep medereizigers heeft verlaten. Verder moet de cliënt zich houden aan de regels voor het herbevestigen van de vlucht/vluchten bij de vliegtuigmaatschappij die is/zijn inbegrepen bij de individuele rondreizen en pakketreizen zonder begeleiding van een reisleider. Niet herbevestigen van de terugvlucht/vluchten betekent dat de desbetreffende luchtvaarmaatschappij is gerechtigd om de geboekte stoelen beschikbaar te stellen aan andere partijen. Toepasselijk recht en plaats: alle aanspraken die voortvloeien uit een pakketreis, waarvoor bovenstaande voorwaarden zijn goedgekeurd, zijn overeenkomstig de Deense wetgeving. Plaats voor geschillen: The Copenhagen Maritime and Commercial Court. EXCURSIES NOORD ATLANTISCHE CRUISE EXCURSIES SMYRIL LINE (FÆRØER) Smyril Line Excursions behoudt zich het recht voor om excursies te wijzigingen of te annuleren in het geval van veranderde weersomstandigheden. Uw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We wijzen u op de risico’s die te maken hebben met de unieke kenmerken van het landschap van de Færøer Eilanden. Dat betekent, dat als u daadwerkelijk gaat reizen door het unieke landschap van de Færøer Eilanden, óf alleen – geïnspireerd door onze website of brochure – óf samen met een van onze gidsen, u dat altijd op eigen risico doet. Smyril Line is niet aansprakelijk voor eventuele schade, verwonding of verlies die hierdoor kunnen optreden. Als veiligheidsmaatregel vooraf behoudt Smyril Line Excursions zich het recht voor om mensen te weigeren om deel te nemen aan een excursie, als de gids schoeisel / kleding etc. niet geschikt vindt om te gaan (berg)wandelen. De excursies zijn niet geschikt voor kinderen jonger dan 7 jaar. VRACHT Voertuigen zonder kentekenbewijs dienen als vracht geboekt te worden. Neem voor meer informatie contact op met Smyril Line Cargo, telefoon +298 309600 of cargo@ cargo.fo GEVAARLIJKE BAGAGE/VEILIGHEID In verband met veiligheidsredenen kan het zijn dat bagage en voertuigen worden doorzocht alvorens toegang aan boord wordt verleend. Indien dit door de passagier wordt geweigerd, kan hem/haar de toegang aan boord worden geweigerd. Er is dan geen recht op restitutie van de kosten van de niet gebruikte reis. Bagage die de veiligheid van het schip in gevaar brengt en ongemak veroorzaakt mag niet aan boord worden gebracht. De vervoerder zal, met inachtneming van de omstandigheden en zonder verplichting om de passagier hierover in te lichten, de bagage aan land brengen, het teruggeven of vernietigen, indien het zonder medeweten en schriftelijke toestemming van de vervoerder aan boord is gebracht. Indien de overtreding van het hierboven bepaalde ervoor zorgt dat het schip niet kan vertrekken, dan wel worden beperkt in de uitvoering, of de vervoerder, het schip of de eigenaren een boete opgelegd krijgt, dan dient de passagier de vervoerder te vrijwaren voor alle kosten en uitgaven daardoor veroorzaakt met inbegrip van, maar niet beperkt tot, het verlies van inkomsten. De passagier mag geen bagage of product aan boord brengen dat beschouwd wordt als een gevaar voor de veiligheid volgens de internationale scheeps- en havenveiligheidscode. In geval van onvoorziene omstandigheden, zoals gestegen overheidsbelastingen, koerswijzigingen evenals een wijziging in de olieprijzen, heeft Smyril Line het recht om de prijzen aan te passen.

Smyril Line aanvaardt geen aansprakelijkheid voor drukfouten in deze catalogus en voor eventuele onregelmatigheden in de uitvoering van de dienst. SMYRIL LINE Nederland – TROLL TRAVEL bv Rotterdamseweg 191 · 3332 AH ZWIJNDRECHT Nederland · Telefoon +31 78 6198525 info@smyrilline.nl · www.smyrilline.nl

55


Rotterdamseweg 191  ·  3332 AH ZWIJNDRECHT  ·  Nederland T +31 (0) 78 619 85 25  ·  info@smyrilline.nl  ·  www.smyrilline.nl

Smyril Line's nederlandstalige catalogus 2018  

IJsland en de Færøer Eilanden. Overtocht rondreizen en cruises in 2018

Smyril Line's nederlandstalige catalogus 2018  

IJsland en de Færøer Eilanden. Overtocht rondreizen en cruises in 2018

Advertisement