Smyril Line´s nederlandstalige catalougus 2022

Page 1

IJSLAND EN D E FÆ R Ø E R EILANDEN

Overtochten rondreizen en Noord Atlantische Cruise 2022


Vaar naar IJsland en We zouden het heel fijn vinden als u inspiratie haalt uit onze catalogus voor uw volgende reis over de Noord-Atlantische Oceaan. De catalogus geeft een mooi overzicht van ons unieke aanbod van overtochten en pakketreizen naar IJsland en de Færøer Eilanden, evenals onze unieke Noord-Atlantische cruise. Als u met Smyril Line reist, kunt u gebruik maken van uw eigen voertuig en dat geeft u de mogelijkheid om IJsland en de Færøer Eilanden te ervaren en te ontdekken in uw eigen tempo met uw eigen auto. Als u voor de Noord-Atlantische cruise kiest, maakt u kennis met beide spectaculaire bestemmingen in één week tijd, terwijl u gedurende de reis uw accommodatie hebt aan boord van MS Norröna. Varen is een unieke gelegenheid om een beetje bij te komen van de hectiek van alle dag.

Tegelijkertijd bent u er klaar voor om volop indrukken op te gaan doen van de mooiste bestemmingen in de Noord-Atlantische Oceaan. We varen allereerst naar Oost-IJsland, waar we voor anker gaan in de pittoreske havenplaats Seyðisfjörður gelegen aan de gelijknamige fjord die wordt omgeven door majestueuze bergen. Met pakweg 700 inwoners is Seyðisfjörður de belichaming van ongerepte natuur, cultuur en warm aandoende gastvrijheid. Aan de andere kant van de Fjarðarheiði bergpas, slechts 25 kilometer verderop, vindt u de Rondweg, die u over heel IJsland rond leidt. Op de Færøer Eilanden leggen we aan in één van de kleinste hoofdsteden ter wereld, namelijk Tórshavn, een fascinerende smeltkroes van oud en nieuw. Met zo’n 20.000 inwoners is dit naar lokale begrippen, een stad.


de Færøer Eilanden U vindt hier allerlei leuke winkeltjes, gezellige cafés en een indrukwekkend aanbod aan uitnodigende restaurants en een scala aan culturele evenementen, met inbegrip van exposities en concerten. De Noord-Atlantische Oceaan is ons ‘huis’. Al 39 jaar lang hebben we – Smyril Line – de wateren doorkliefd tussen Denemarken, de Færøer Eilanden en IJsland. We durven te zeggen dat we onszelf dé experts van deze regio mogen noemen. We kijken ernaar uit om u kennis te laten maken en te inspireren met een unieke reiservaring in de Noord-Atlantische Oceaan. Veel leesplezier toegewenst in onze brochure.

Petur av Vollanum & Bogi Petersen Kapiteins aan boord MS Norröna

3


Skógafoss

IJSL


AND


Highlights van IJsland Smyril Line heeft een geregeld vaarschema naar IJsland dat een heel jaar geldt. Wij bieden ferryovertochten, pakketreizen, excursies en de Noord-Atlantische cruise naar IJsland en de Færøer Eilanden. Onze selectie van reisprogramma’s en routebeschrijvingen met de eigen auto is heel uitgebreid en gevarieerd. We zijn ervan overtuigd dat wij zowel de inspiratie als de kennis hebben die nodig is om uw droomreis naar IJsland in alle facetten te realiseren.

5 Westfjorden

MS Norröna legt aan in Seyðisfjörður in het oosten van IJsland, oftewel Austurland in het IJslands, een dunbevolkte streek met een wonderschone natuur. Hier kunt u genieten van knusse dorpjes, een imposant kustgebied, nauwe fjorden, oneindige watervallen en fascinerende berggebieden. Bent u op zoek naar een échte natuurervaring in IJsland? Mogelijk is er enige twijfel vanwege het groeiend aantal toeristen, in het bijzonder in en rond Reykjavík (de zogeheten Gouden Cirkel). Maar wees ervan overtuigd dat wij de experts zijn in het ontdekken van gebieden in IJsland die niet worden ‘overspoeld’ door toeristen. We hebben een schat aan ideeën om de natuur van IJsland in al zijn schoonheid te ervaren. En dat op plekken waar de lokale bevolking vol trots hun land wil laten zien.

West IJsland

Vijf voordelen voor het reizen met MS Norröna naar IJsland »

Onze reisadviseurs zijn experts wat betreft IJsland. Bovendien verkoopt Smyril Line al 39 jaar reizen naar IJsland. We kunnen daarom kwaliteit bieden op het gebied van vakanties met aantrekkelijke tarieven evenals begeleiding voor op maat gemaakte vakantiereizen die gebaseerd is op onze unieke expertise.

» Als u met ons reist kunt u uw eigen auto meenemen en (bijna) onbeperkte bagage. » Aan boord van MS Norröna heeft u volop tijd om te ontspannen, te reflecteren en te genieten van culinaire hoogstandjes. » We varen langs de Færøer Eilanden en dat geeft u de mogelijkheid om deze ongerepte archipel te gaan ontdekken. Zowel op de heenreis naar en terugreis van IJsland. » U komt aan in het oosten van IJsland, dat gebied staat synoniem voor echte natuurbeleving.

6

þingvellir Reykjavík

6

6

Zuidwest-IJsland en De Gouden Cirkel


3 4

4

Húsavík

Noord-IJsland 2

Goðafoss

Akureyri

2

2

Dettifoss

Námaskarð

Mývatn

Seyðisfjörður

Oost-IJsland

Hooglanden

6

6

1

Gullfoss

Geysir

Zuidoost-IJsland

7

Vestmannaeyjar

8

9

Skaftafell

10

Jökulsárlón

Vík

Zie de beschrijving van deze highlights op de volgende pagina’s.

7


Ideeën om IJsland te ontdekken

1

Seyðisfjörður

Seyðisfjörður is de eerste en de laatste ontmoeting met IJsland als u met Smyril Line reist. Het is de plaats waar MS Norröna aanmeert. ‘s Zomers bereikt het culturele leven in Seyðisfjörður haar hoogtepunt. Er zijn ook enkele cafés en restaurants in dit dorpje, en is tevens de thuishaven van een traditionele gemeenschap van vissers die circa 700 inwoners telt.

3

Húsavík

Beleef de wereld van de imposante enmajestueuze walvissen van dichtbij in de wateren rond IJsland met een trip naar Húsavík. Breng een bezoek aan het Walvismuseum en boek een walvissafari zodat u de kans krijgt om de walvissen en de talloze watervogels van dichtbij te bewonderen. Een kans ook om de lokale fauna in een natuurlijke habitat te ervaren. Als u wat meer tijd heeft om door te brengen in Húsavík, probeer dan eens de nieuwe GeoSea zeebaden. Het is een verademing voor lichaam en geest, terwijl u op een unieke manier geniet van de natuur. De Goðafoss is één van de meest spectaculaire watervallen van IJsland. De Goðafoss is te vinden op een half uur rijden ten oosten van Akureyri en is een bezoek meer dan waard.

4

Akureyri

Natuurlijk bezoek je Akureyri, de tweede stad van IJsland, die net onder de poolcirkel ligt. In Akureyri kunt u de imposante kerk bewonderen, die dateert uit 1940 en is opgetrokken in art deco stijl. Het geheel is ontworpen door de IJslandse architect Guðjón Samúelsson. Met amper 17.000 inwoners vind je heel gemakkelijk de weg in deze stad. Er is maar één winkelstraat, maar dat wordt gecompenseerd door talloze zijstraatjes met karakteristieke cafés en restaurants.

8

2

Mývatn, Námaskarð & Dettifoss

Het Mývatn is één van de highlights van het noorden van IJsland. Het meer kent een grote vogelpopulatie en het Sigurgeirs Vogelmuseum is een bezoek zeker waard. Het Mývatn natuurbad ligt ten oosten van het dorp Reykjahlíð. Hier kunt u volop genieten van een ontspannen bad in warm water dat door de natuur wordt ‘geleverd’. Tip: het Mývatn natuurbad wordt vaak ‘Mini Blue Lagoon” genoemd. Als u op zoek bent naar een authentieke ervaring qua baden tegen een schappelijke prijs, raden we een bezoek aan het Mývatn natuurbad aan, omdat u dan niet in de rij hoeft te staan. Bij Námaskarð ervaart u van dichtbij de kracht van de natuur. De kokende modderpoelen en gele zwavelformaties zorgen voor een onvergetelijke indruk. Natuurlijk mag u ook de Dettifoss niet missen, deze waterval vindt u op een half uur reizen van Mývatn. Met een hoogte van 44 meter en een breedte van 110 meter is de Dettifoss een waterval met het grootste watervolume in Europa.

5

Westfjords

Staat u open voor een tip van een insider? De regio Westfjorden is een van de best bewaard gebleven geheimen van IJsland. Elk fjord is een wereld op zich en elke bergtop vraagt uw aandacht. Zelfs de minst opvallende gedeeltes van de natuurlijke schoonheid van Westfjorden mogen niet worden overgeslagen. De regio Westfjorden wordt uiteindelijk gekarakteriseerd door Látrabjarg, de meestwestelijke punt van Europa en tegelijkertijdeen van de grootste vogelrotsen van Europa.


6

7 De Gouden Cirkel

De Gouden Cirkel is de populairste toeristische route in IJsland. De 300 kilometer lange rondrit begint in Reykjavík, de hoofdstad van IJsland, voert naar het zuiden van IJsland en dan weer terug. Er zijn onderweg 3 stops, waar u inderdaad moet stoppen: þingvellir Nationaal Park, de Gullfoss waterval en de geothermische regio Haukadalur,die vooral bekend is geworden door Geysir en Strokkur, twee geisers.

Reykjavík is de hoofdstad en ook de grootse stad van IJsland. De stad omvat 274 km2 en telt circa 200.000 inwoners. Er is heel veel te zien en te doen in Reykjavík. We noemen met name de Hallgrims kerk, de Hapra Concerthal en Laugardalslaug met zijn zwembaden en kuuroorden.

9

Skaftafell National Park

Het Skaftafell Nationaal Park werd in 1967 gesticht, maar in 2008 werd het een onderdeel van het Vatnajökull Nationaal Park. In deze combinatie heeft het park een oppervlakte van 14.200 km2, waarmee het qua grootte het tweede Nationaal Park van Europa is. Het Skaftafell Nationaal Park grenst aan de uitlopers van de Vatnajökull, de op één na grootste gletsjer van IJsland, met een oppervlakte van 8100 km2 en op sommige plaatsen 1 kilometer dikte. Een aanbeveling: maak een wandeling van een uur naar de Svartifoss, een imposante waterval.

Vestmannaeyjar

Vestmannaeyjar is een eilandenarchipel van vulkanische oorsprong even ten zuiden van IJsland. De archipel bestaat uit 14 eilanden, waarvan er maar een bewoond is, namelijk Heimaey. Het eiland telt circa 4000 bewoners. Het gebied is, zoals de rest van IJsland, een regio met actieve vulkanen. In de 20ste eeuw hebben de eilandbewoners met twee grote uitbarstingen te maken gehad. De eerste grote eruptie was in 1963, toen een drie en een half jaar durende uitbarsting het eiland Surtsey reëerde. De tweede eruptie was in 1973 toen de vulkaan Eldfell op Heimaey uitbarstte. Die eruptie zorgde voor een snelle evacuatie van de meeste eilandbewoners. Maak een trip naar deze archipel en ervaar de natuur met een vogelrijkdom die uniek is voor Jsland.

8

Vík

Het dorpje Vík is de meest zuidelijke plaats op IJsland. Het ligt aan de Ringweg op een afstand van 180 kilometer van Reykjavík, pakweg 2 uur rijden met de auto. IJsland telt verscheidene zogeheten vulkanische stranden, maar het zwarte zandstrand is veruit het bekendste en mooiste zwarte zandstrand van IJsland. Het is gemakkelijk te bereiken vanaf de Ringweg die door Vík in Mýrdal loopt. Een wandeling over het zwarte zandstrand is absoluut een must.

10 Jökulsárlón

Jökulsárlón is het bekendste gletsjermeer van IJsland. Het is te vinden in de zuidoostelijke sectie van de Ringweg van IJsland, tussen het Skaftafell Nationaal Park en het plaatsje Höfn. Jökulsárlón ligt vol met ijsbergen en ijsbrokken die zijn afgekalfd van de Breiðamerkurjökull, die deel uitmaakt van de grootste gletsjer van Europa, de Vatnajökull. Hier kunt u een wandeling maken over het ‘Diamantstrand’, maar u kunt ook een boottocht maken over het gletsjermeer om de ijsbergen van dichtbij te kunnen bewonderen. Bent u nog avontuurlijker ingesteld, dan kunt u een van de gletsjertochten uitproberen.

9


Neem uw eigen vervoer mee naar IJsland De best beschikbare prijzen boekt u online

VERVOER Het is altijd spannend om een speciale vakantie te plannen, zeker als de eindbestemming u veel te bieden heeft. Naast onze rondreizen, bieden wij u ook de mogelijkheid om alleen de overtocht te boeken voor uw auto, motor of camper, waardoor u een stuk flexibeler bent.

DE PRIJS IS INCLUSIEF

» Overtocht Denemarken-IJsland v.v. » Hut met douche/toilet » Eigen voertuig

PRIJS PER PERSOON ALS 2 PERSONEN SAMEN REIZEN Alle prijzen zijn vanaf prijzen en afhankelijk van de datum waarop u reist

Motor l. max. 2.00m, vanaf . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . € 392 Auto h. max. 1.90m, l. max. 5.00m, vanaf . . . . . . . . . . . € 446 Camper h. max. 3.50m, l. max. 7.00m, vanaf . . . . . . € 1.061 Upgrade (toeslag per persoon) 2-persoonsbuitenhut, vanaf . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . € 68 2-persoonsbuitenhut met 2-persoonsbed, vanaf . . . € 135 Luxe buitenhut met 2-persoonsbed, vanaf . . . . . . . . . . € 338 Nordic Deluxe buitenhut met 2-persoonsbed, vanaf . € 406

De best beschikbare prijzen boekt u online 10

Zie ons vaarschema op pagina 46 Boek online op smyrilline.nl


IJsland

Met de Campingcard verblijft u op campings verspreid over heel IJsland

CAMPING CARD 2022

Met de Campingcard kunt u op ca. 40 aangesloten campings verblijven verspreid over heel IJsland. De Campingcard is geldig voor 2 volwassenen en max. 4 kinderen en is max. 28 nachten geldig. Voor meer informatie kijk op www.campingcard.is of neem contact op met Smyril Line.

Ringweg

Ringweg

11


Góðafoss

Highlights van IJsland Best verkocht 2021

Inclusief overtocht met MS Norröna en overnachtingen in hotels, guesthouses of boerderijen

1 OF 2 WEKEN OP IJSLAND INCL. ACCOMMODATIE Maak in korte tijd goed kennis met IJsland. Breng een bezoek aan de belangrijkste bezienswaardigheden, Gullfoss en Dettifoss, twee watervallen. U verblijft in hotels, boerderijen of pensions. Het ontbijt tijdens de rondreis is bij de prijs is inbegrepen.

We hebben speciale rondreizen in het programma die één of twee weken duren, zodat u heel veel van de spectaculaire bezienswaardigheden van IJsland kunt ervaren: adembenemend landschap, kliffen, watervallen, lavalandschappen evenals pittoreske plaatsjes.

Geniet van de prachtige rondreis op IJsland, waar 95 procent van de wegen is verhard en dus gewoon toegankelijk is voor de auto.

Tot slot, denk erom dat u de dag niet beter kunt beëindigen dan met een bad in een van de vele thermale bronnen.

PRIJS PER PERSOON ALS 2 PERSONEN SAMEN REIZEN Alle prijzen zijn vanaf prijzen en afhankelijk van de datum waarop u reist

Vertrek uit Denemarken op dinsdag: 07.06 – 09.08 Vertrek uit IJsland op donderdag: 16.06 – 18.08

Vertrek uit Denemarken op zaterdag: 02.04 – 16.04 / 24.09 – 15.10 Vertrek uit IJsland op woensdag: 13.04 – 27.04 / 05.10 – 26.10 Motor + 8 nachten op IJsland, vanaf . . . . . . . . . . . . . . . . Auto + 8 nachten op IJsland, vanaf . . . . . . . . . . . . . . . . . Motor + 15 nachten op IJsland, vanaf. . . . . . . . . . . . . . . Auto + 15 nachten op IJsland, vanaf. . . . . . . . . . . . . . . . .

€ 1.032 € 1.086 € 1.592 € 1.646

Upgrade (toeslag per persoon) 2-persoonsbuitenhut, vanaf . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . € 68 2-persoonsbuitenhut met 2-persoonsbed, vanaf. . . . . . € 135 Luxe buitenhut met 2-persoonsbed, vanaf . . . . . . . . . . . . € 338 Nordic Deluxe buitenhut met 2-persoonsbed, vanaf . . . € 406

12

Motor + 7 nachten op IJsland, vanaf . . . . . . . . . . . . . . . . Auto + 7 nachten op IJsland, vanaf . . . . . . . . . . . . . . . . . Motor + 14 nachten op IJsland, vanaf. . . . . . . . . . . . . . . Auto + 14 nachten op IJsland, vanaf. . . . . . . . . . . . . . . . .

€ 1.543 € 1.634 € 2.397 € 2.488

Upgrade (toeslag per persoon) 2-persoonsbuitenhut, vanaf . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . € 68 2-persoonsbuitenhut met 2-persoonsbed, vanaf. . . . . . € 135 Luxe buitenhut met 2-persoonsbed, vanaf. . . . . . . . . . . . € 338 Nordic Deluxe buitenhut met 2-persoonsbed, vanaf . . . € 406

Kijk op smyrilline.nl voor de routebeschrijving


IJsland

Seyðisfjördur

Routekaart

1 week: 1800 – 2000 km 2 weken: 3300 – 3900 km

2 weken Inclusief Westfjorden en Snæfellsnes

Reykjavík

DE PRIJS IS INCLUSIEF

vanaf €

1.086

» Overtocht Denemarken-IJsland v.v. » Hut met eigen douche/toilet » Auto ( l. max. 5.00m, h. max. 1.90m) » 2-persoonskamer met douche/toilet in hotels, guesthouses of boerderijen tijdens de rondreis op IJsland » Routebeschrijving » Ontbijt tijdens de rondreis

Námaskarð

Seljalandsfoss

Natuurbad

13


Kirkjufellfoss

IJsland Boutique Incl. schiereiland snæf

ellsnes

Verblijf in de mooiste en meest smaakvolle hotels

1 OF 2 WEKEN OP IJSLAND INCL. ACCOMMODATIE Dit is een heel speciale reis, waarbij u de kans heeft om ontzettend veel van IJsland te zien, waarbij u altijd verblijft in de meest smaakvolle of authentieke hotels in elke regio. De rondreis omvat de complete Ringweg en het schiereiland Snæfellsnes. In tal van opzichten verschilt IJsland met de andere Noordse landen, maar het deelt de hoge

levensstandaard en de excellente keuken. ‘IJsland Boutique’ biedt u een unieke combinatie van indrukwekkende landschappen overdag en geselecteerde accommodaties als een extra dimensie voor de nacht. De rondreis van twee weken is inclusief het schiereiland Snæfellsnes en de Westfjorden.

PRIJS PER PERSOON ALS 2 PERSONEN SAMEN REIZEN Alle prijzen zijn vanaf prijzen en afhankelijk van de datum waarop u reist

Vertrek uit Denemarken op dinsdag: 07.06 – 09.08 Vertrek uit IJsland op donderdag: 16.06 – 18.08

Vertrek uit Denemarken op zaterdag: 02.04 – 16.04 / 24.09 – 15.10 Vetrek uit IJsland op woensdag: 13.04 – 27.04 / 05.10 – 26.10 Motor + 8 nachten op IJsland, vanaf . . . . . . . . . . . . . . . . Auto + 8 nachten op IJsland, vanaf . . . . . . . . . . . . . . . . . Motor + 15 nachten op IJsland, vanaf . . . . . . . . . . . . . . . Auto + 15 nachten op IJsland, vanaf . . . . . . . . . . . . . . . .

€ 1.244 € 1.298 € 1.990 € 2.044

Upgrade (toeslag per persoon) 2-persoonsbuitenhut, vanaf . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . € 68 2-persoonsbuitenhut met 2-persoonsbed, vanaf. . . . . . € 135 Luxe buitenhut met 2-persoonsbed, vanaf . . . . . . . . . . . . € 338 Nordic Deluxe buitenhut met 2-persoonsbed, vanaf . . . € 406

14

Motor + 7 nachten op IJsland, vanaf . . . . . . . . . . . . . . . . Auto + 7 nachten op IJsland, vanaf . . . . . . . . . . . . . . . . . Motor + 14 nachten op IJsland, vanaf . . . . . . . . . . . . . . . Auto + 14 nachten op IJsland, vanaf . . . . . . . . . . . . . . . .

€ 1.732 € 1.823 € 2.775 € 2.866

Upgrade (toeslag per persoon) 2-persoonsbuitenhut, vanaf . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . € 68 2-persoonsbuitenhut met 2-persoonsbed, vanaf. . . . . . € 135 Luxe buitenhut met 2-persoonsbed, vanaf . . . . . . . . . . . . € 338 Nordic Deluxe buitenhut met 2-persoonsbed, vanaf . . . € 406

Kijk op smyrilline.nl voor de routebeschrijving


IJsland

Seyðisfjördur

Snæfellsnes

Routekaart

1 week: 1800 – 2000 km 2 weken: 3700 – 3900 km

2 weken Inclusief Westfjorden en Snæfellsnes

Reykjavík

vanaf €

1.298

DE PRIJS IS INCLUSIEF

» Overtocht Denemarken-IJsland v.v. » Hut met eigen douche/toilet » Auto ( l. max. 5.00m, h. max. 1.90m) » 2-persoonskamer met douche/toilet in hotels, guesthouses of boerderijen tijdens de rondreis op IJsland » Routebeschrijving » Ontbijt tijdens de rondreis

Búðakirkja

Vakantiewoningen Ideaal vor gezinnen

Het is ook mogelijk in vakantiewoningen te verblijven. Lees meer op smyrilline.nl Papegaaiduiker in de Westfjorden

15


Hooglanden

IJsland op twee wielen De ultieme manier om IJsland te ontdekken

1 OF 2 WEKEN OP IJSLAND INCL. ACCOMMODATIE Geniet van een prachtige tocht door IJsland met uw eigen motor. Het avontuur begint al als u van boord rijdt en richting Egilsstadir rijdt via een pas met uitdagende serpentine bochten. Er wachten u op IJsland een aantal uitdagingen, doorkruis de hooggebergtes in het noorden, rijdt over bochtige wegen langs de fjorden en langs de uitgestrekte lavavelden in het zuiden.

Tijdens deze rondreis van 1 of 2 weken heeft u alle gelegenheid om de meest spectaculaire bezienswaardigheden op IJsland te gaan bekijken. U verblijft afwisselend in hotels, boerderijen of guesthouses. Vergeet vooral niet om een bezoek te brengen aan één van de thermale bronnen. Er is geen betere afsluiting van een reisdag.

PRIJS PER PERSOON ALS 2 PERSONEN SAMEN REIZEN Alle prijzen zijn vanaf prijzen en afhankelijk van de datum waarop u reist

16

Vertrek uit Denemarken op zaterdag: 02.04 – 16.04 / 24.09 – 15.10 Vertrek uit IJsland op woensdag: 13.04 – 27.04 / 05.10 – 26.10

Vertrek uit Denemarken op dinsdag: 07.06 – 09.08 Vertrek uit IJsland op donderdag: 16.06 – 18.08

Motor + 8 nachten op IJsland, vanaf . . . . . . . . . . . . . . € 1.032 Motor + 15 nachten op IJsland, vanaf . . . . . . . . . . . . . € 1.592

Motor + 7 nachten op IJsland, vanaf . . . . . . . . . . . . . . € 1.543 Motor + 14 nachten op IJsland, vanaf . . . . . . . . . . . . . € 2.397

Upgrade (toeslag per persoon) 2-persoonsbuitenhut, vanaf . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . € 68 2-persoonsbuitenhut met 2-persoonsbed, vanaf. . . . . . € 135 Luxe buitenhut met 2-persoonsbed, vanaf . . . . . . . . . . . . € 338 Nordic Deluxe buitenhut met 2-persoonsbed, vanaf . . . € 406

Upgrade (toeslag per persoon) 2-persoonsbuitenhut, vanaf . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . € 68 2-persoonsbuitenhut met 2-persoonsbed, vanaf. . . . . . € 135 Luxe buitenhut met 2-persoonsbed, vanaf . . . . . . . . . . . . € 338 Nordic Deluxe buitenhut met 2-persoonsbed, vanaf . . . € 406

Kijk op smyrilline.nl voor de routebeschrijving


IJsland

Seydisfjördur

Routekaart

1 Week: 1800 – 2000 km 2 Weken: 3300 – 3900 km

Reykjavík

vanaf €

1.032

DE PRIJS IS INCLUSIEF

» Overtocht Denemarken-IJsland v.v. » Hut met eigen douche/toilet » Motor max. l. 2.00m » 2-persoonskamer met douche/toilet in hotels, guesthouses of boerderijen tijdens de rondreis op IJsland » Ontbijt tijdens de rondreis

Lómagnúpur

Hooglanden

Hengifossur

17


Kalsoy, de Færøer Eilanden

IJsland & De Færøer Eilanden Bezoek de Færøer Eilanden op de heen- of terugreis vanaf IJsland

ALLEEN DE OVERTOCHT Op de heen- en terugreis naar en vanaf IJsland passeert u de Færøer Eilanden. U heeft dan de mogelijkheid om hier een stop-over te maken.

DE PRIJS IS INCLUSIEF

» Overtocht Denemarken-Færøer Eilanden IJsland-Denemarken of Denemarken-IJsland Færøer Eilanden-Denemarken » Hut met douche/toilet » Eigen voertuig

PRIJS PER PERSOON ALS 2 PERSONEN SAMEN REIZEN Alle prijzen zijn vanaf prijzen en afhankelijk van de datum waarop u reist

Motor l. max. 2.00m, vanaf. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . € 392 Auto h. max. 1.90m, l. max. 5.00m, vanaf. . . . . . . . . . . .€ 446 Camper h. max. 3.50m, l. max. 7.00m, vanaf. . . . . . . € 1.061 Upgrade (toeslag per persoon) 2-persoonsbuitenhut, vanaf . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . € 68 2-persoonsbuitenhut met 2-persoonsbed, vanaf. . . . € 135 Luxe buitenhut met 2-persoonsbed, vanaf. . . . . . . . . . € 338 Nordic Deluxe buitenhut met 2-persoonsbed, vanaf . € 406

18

OPTIE 1 IN DE ZOMER Dinsdag Donderdag Donderdag Vrijdag Zondag Dinsdag

Vertrek Denemarken Aankomst IJsland, 1 week of langer Vertrek IJsland Aankomst Færøer Eilanden 3 dagen Vertrek Færøer Eilanden Aankomst Denemarken

OPTIE 2 IN DE ZOMER Zaterdag Zondag Woensdag Donderdag Donderdag Zaterdag

Vertrek Denemarken Aankomst Færøer Eilanden 4 dagen Vertrek Færøer Eilanden Aankomst IJsland 1 week of langer Vertrek IJsland Aankomst Denemarken

OPTIE 3 IN HET VOOR- EN NAJAAR Zaterdag Maandag Maandag Dinsdag Woensdag Zaterdag

Vertrek Denemarken Aankomst Færøer Eilanden 1 week of langer Vertrek Færøer Eilanden Aankomst IJsland 9 of 16 dagen Vertrek IJsland Aankomst Denemarken


IJsland & de Færøer Eilanden

1 week rondreis Highlights van IJsland

Seydisfjördur

Torshavn

3 dagen op de Færøer Eilanden

DE OVERTOCHT INCL. ACCOMMODATIE Wij zijn u graag van dienst met het zoeken naar de juiste accommodatie. Hier geven wij u een aantal prijsvoorbeelden voor de zomerperiode 04.06 – 19.08.

DE PRIJS IS INCLUSIEF

» » » » » » »

Overtocht Hut met douche/toilet Auto ( l. max. 5.00m, h. max 1.90m) 7 nachten op IJsland en 3 nachten op de Færøer Eilanden Routebeschrijving Routekaart IJsland Ontbijt in de hotels

Hotel Brandan, Tórshavn

PRIJS PER PERSOON ALS 2 PERSONEN SAMEN REIZEN Alle prijzen zijn vanaf prijzen en afhankelijk van de datum waarop u reist

7 nachten op IJsland en 3 nachten op de Færøer Eilanden Motor l. max. 2.00m, vanaf . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . € 1.776 Auto h. max. 1.90m, l. max. 5.00m, vanaf . . . . . . . . € 1.867 14 nachten op IJsland en 3 nachten op de Færøer Eilanden Motor l. max. 2.00m, vanaf . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . € 2.630 Auto h. max. 1.90m, l. max. 5.00m, vanaf . . . . . . . . € 2.721

Papegaaiduiker, de Færøer Eilanden

19


Mykines

DE FÆ EIL


RØER ANDEN


Tjørnuvík

5

Vestmannabjørgini

7

Gásadalur

Mykines

8

6

5

Fugloy

Gjógv

Kunoy

Saksun

Borðoy

Kalsoy

Eysturoy

Klaksvík

4 Streymoy

Vágar Trælanípan

8

Tórshavn

1

Kirkjubø

3

Koltur Hestur

2

Sandoy 10

Sandur

Skúvoy Stóra Dímun Lítla Dímun

Suðuroy

22

Viðoy

Nólsoy

9

Svínoy


Highlights van de Færøer Eilanden Zie de beschrijving van deze highlights op de volgende pagina’s.

Midden in de Atlantische Oceaan op slechts anderhalve dag varen van het Europese vasteland liggen de Færøer Eilanden met hun kustlijn van 1289 kilometer. Nergens op de Færøer Eilanden is de zee verder dan 5 kilometer verwijderd. We willen de grandioze landschappen en de indrukwekkende vergezichten op zee van de Færøer Eilanden van harte aanbevelen. De archipel staat bekend om haar milde winters en koele zomers, maar ongeacht het seizoen wordt u geïmponeerd door spectaculaire panorama’s als u de fjorden binnenvaart. De natuur is hier heel bepalend en haar invloed op de plaatselijke cultuur kan zeker niet onderschat worden. De omringende natuur is verankerd in het karakter en de manier van denken van de bewoners. De bevolking van circa 53.000 mensen is verspreid over 17 bewoonde eilanden die met elkaar zijn verbonden door een prima netwerk van wegen, tunnels en ferry’s. De bevolking van de Færøer is hartelijk, gul, vriendelijk en gastvrij. Ze zijn erg gericht op het gezin, nuchter en hebben veel respect voor tradities. Een opvallend kenmerk van de bevolking van de Færøer is dat men openstaat voor toeristen. Verder zijn ze trots op hun land en cultuur en ze willen graag aan de toeristen laten zien wat voor moois de Færøer Eilanden heeft te bieden. Smyril Line heeft een vaarschema naar de Færøer Eilanden dat het hele jaar geldt met wekelijks afvaarten vanuit Hirtshals in Denemarken naar Tórshavn op de Færøer Eilanden. Gedurende de periode 04.06 to 19.08.2022 hebben we twee afvaarten per week – op dinsdagen en zaterdagen.

23


Ideeën om de Færøer Eilanden te ontdekken 1 Tórshavn

Met circa 20.000 inwoners is Tórshavn niet alleen één van de kleinste hoofdsteden ter wereld, maar ook een van de meest pittoreske met een opwindende mix van oud en nieuw. Ga de stad al wandelend verkennen en bekijk de oude, onder monumentenzorg staande bouwwerken met daarnaast gebouwen met moderne architectuur. We willen vooral wijzen op een wandeling naar het pittoreske Tinganes, waar de regering zetelt en naar het idyllische Reyn, de aangrenzende traditionele wijk. De Nationale Gallery van de Færøer Eilanden en het Nordic House zijn ook een bezoek waard. Bovendien biedt Tórshavn prima mogelijkheden om te winkelen. Design ontwerpen die kenmerkend zijn voor de Færøer zijn bijvoorbeeld verkrijgbaar bij Østrøm en Guðrun & Guðrun. U kunt ook genieten van de Nordic cuisine in de restaurants in de kleine hoofdstad, die u uitdagen en verleiden om te komen proeven. Tip: Let op Summartónar, het grote festival van de Færøer Eilanden met klassieke en hedendaagse muziek. Het festival biedt tal van concerten overal op de Færøer en diverse concerten zijn gratis te bezoeken.

2 Nólsoy

Nólsoy is hét eiland voor een ieder die zowel de natuur als het pittoreske dorpsleven wil ervaren. Hier kunt u prachtige natuurwandelingen maken, bijvoorbeeld via het aloude, rotsachtige pad over de berg Eggjarklettur en vervolgens naar de vuurtoren van Borðan. De wandeling duurt circa vier uur. In het enige dorp op Nólsoy, dat trouwens dezelfde naam heeft als het eiland, vindt u enkele cafés. Daar staat live muziek regelmatig op het programma. Kijk op excursions.fo voor een trip met gids naar Nólsoy.

4 Vestmanna Kliffen

De kliffen en rotsformaties van Vestmanna vormen één van de belangrijkste, toeristische attracties op de Færøer Eilanden. Een aanbeveling? Tip: Een boottocht naar de Vestmanna Kliffen, waarbij u de kans krijgt om van dichtbij de vogelrijkdom, de majestueuze grotten en imposante kliffen te bekijken. Boek uw boottocht via excursions.fo

24

3 Kirkjubøur

Het historische dorpje Kirkjubøur ligt op 10 minuten rijden vanaf Tórshavn. Kirkjubøur was ooit de zetel van de bisschop en daarmee hét spirituele en culturele centrum van de Færøer Eilanden. De St. Olavs kerk (11de eeuw), de Magnus kathedraal (12de eeuw) en de Kirkjubøargarður, een boerderij waarin inmiddels de 17de generatie van de familie Paturssson woont, zijn alle drie monumenten die getuige zijn van een lange en rijke historie. Een suggestie: maak een wandeling van Tórshavn naar Kirkjubøur over een eeuwenoud pad. De wandeling is 7 kilometer en relatief gemakkelijk. De vergezichten zijn geweldig.

5 Saksun & Tjørnuvík

Het pittoreske Saksun in het Noordwesten van Streymoy is een populaire bestemming voor een excursie. Bij eb kunt u een wandeling van 3 kilometer maken naar de kust van de Atlantische Oceaan. Dúvugarðar is een oude boerderij die dateert uit de 17de eeuw, die in de zomer geopend is voor een bezoek aan het museum en de cafetaria. Iets verder noordwaarts op Streymoy vindt u Tjørnuvík met een fameus uitzicht op de baai met zijn beroemde rotsformaties De Reus en De Heks. Een aanrader: maak een fotostop bij de Fossá, een mooie waterval, op weg naar of op de terugweg van Tjørnuvík.


6 Gjógv

Het pittoreske Gjógv is te vinden aan de noordkust van Eysturoy. Het dorp is bekend geworden door zijn natuurlijke haven in een diep ravijn dat is gevormd door de zee. De haven was de belangrijkste levensader van het dorp totdat in 1960 een weg werd aangelegd. Gjógv is ‘ravijn’ in het Færøers. De aloude winkel uit 1883 is nog steeds winkel maar in de zomer komt er een cafetaria bij. Daarbij heeft het pension Gjáargarður ook een restaurant. In de omgeving kunnen ook spannende bergwandelingen worden gemaakt. In de buurt van Gjógv bevindt zich de Slættaratindur, de hoogste berg van de Færøer Eilanden. Beklim deze 880 meter hoge berg, rust lekker uit en geniet van het magnifieke vergezicht.

7 Mykines

Mykines is het meest westelijke eiland van de archipel. De wandeling van het dorp Mykines naar het eilandje met de vuurtoren is een adembenemende ervaring. Geniet van het grandioze uitzicht op de oceaan in het westen en het landschap van het eiland in het oosten als u over het eiland wandelt. Deze plek staat bekend als het ‘vogelparadijs’ vanwege de grote, rondvliegende vogelstand, waaronder honderden schattige papegaaiduikers die hier in de zomer hun schuilplaatsen vinden. Om een plaats op de veerboot te boeken en te betalen om langs de kolonie papegaaiduikers naar Mykineshólmer te wandelen, moet u kijken op mykines.fo

8 Trælanípan & Gásadalur

Trælanípan is een van de meest gefotografeerde locaties op de Færøer Eilanden. Aan de rand van een hoge rotsformatie kijk je 142 meter omlaag naar de zee, terwijl je op hetzelfde moment naar Sørvágsvatn, het grootste meer op de Færøer, kijkt. Vanaf dit uitkijkpunt kunt u zich ook vergapen aan de zuidpunt van Streymoy en aan de eilanden Hestur, Koltur, Sandoy, Skúvoy en Suðuroy. In een andere richting kunt de vogelrotsen Sørvágsbjørg, Mykines en Mykineshólmur bewonderen. Een aanbeveling? Tip: Een wandeling met gids naar Trælanípan, die geboekt kan worden via excursions.fo. Bij het dorp Gásadalur kunt u de Múlafossur, de meest befaamde waterval van de Færøer Eilanden, bewonderen. Tussen de karakteristieke huizen met het gras op de daken staat Gásadalsgarður, vandaag de dag een pension met een café. Hier kunt u genieten van het idyllische dorpsleven en diverse specialiteiten van de Færøer proeven.

9 Klaksvík

Klaksvík is qua grootte de tweede stad op de Færøer Eilanden. Het plaatsje ligt in het noorden aan een baai, die een prima natuurlijke haven vormt. De plaats wordt omgeven door hoge bergen, met inbegrip van Klakkur, waar de stad naar is vernoemd. Ook hier hebben we een tip: een wandeling (anderhalf uur) naar de Klakkur. Bij helder weer heeft u prachtige vergezichten. Klaksvík biedt daarnaast cultuur, winkelen in leuke boetiekjes en een gezellig café.

10 Sandur

Sandur, één van de oudste nederzettingen op de Færøer Eilanden, is de belangrijkste plaats op Sandoy. Het eiland staat bekend om zijn uitgestrekte strand- en duingebieden en Søltuvík, een baai aan de westkust van Sandoy. Daarnaast heeft Sandur twee musea en een gezellig café. Er zijn geregelde ferryverbindingen van Gamlarætt op Streymoy verder naar Skopun. Breng een bezoekje aan het VVV-kantoor bij de vertrekplaats van de ferry in Skopun om nog wat tips te vragen over de bezienswaardigheden op Sandoy. 25


Tjørnuvík, Streymoy

Neew uw eigen vervoer mee naar de Færøer Eilanden De best beschikbare prijzen boekt u online

VERVOER Neem uw eigen voertuig mee naar de Færøer Eilanden en laat u verrassen door de vele mogelijkheden die u worden geboden. De meeste eilanden zijn door bruggen of tunnels met elkaar verbonden. De zuidelijk gelegen eilanden zijn ook gemakkelijk met de ferry bereikbaar. Geniet van de ruige kliffen en het groen gekleurde landschap waar schapen ronddwalen. Wij weten exact wat de Færøer Eilanden u te bieden hebben en kunnen daarom uw droomreis waarmaken.

DE PRIJS IS INCLUSIEF

» Overtocht Denemarken-Færøer Eilanden v.v. » Hut met douche/toilet » Eigen voertuig

26

PRIJS PER PERSOON ALS 2 PERSONEN SAMEN REIZEN Alle prijzen zijn vanaf prijzen en afhankelijk van de datum waarop u reist

Motor l. max. 2.00m, vanaf. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . € 288 Auto h. max. 1.90m, l. max. 5.00m, vanaf. . . . . . . . . . . .€ 338 Camper h. max. 3.50m, l. max. 7.00m, vanaf. . . . . . . . . € 719 Upgrade (toeslag per persoon) 2-persoonsbuitenhut, vanaf . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . € 40 2-persoonsbuitenhut met 2-persoonsbed, vanaf. . . . . . € 67 Luxe buitenhut met 2-persoonsbed, vanaf. . . . . . . . . . € 108 Nordic Deluxe buitenhut met 2-persoonsbed, vanaf . € 135

De best beschikbare prijzen boekt u online Kijk voor meer informatie op smyrilline.nl


de Færøer Eilanden

Overzichtskaart

Campings op de Færøer Eilanden

Kamperen op de Færøer Eilanden

Zoals iedere kampeerder weet is dit de manier om een land en zijn cultuur te ontdekken. Kijk op smyrilline.nl voor meer informatie en een overzicht van de campings met de faciliteiten op de Færøer Eilanden.

Norðadalur, Streymoy

Tjørnuvík, Streymoy

27


Tinganes, Tórshavn

City Comfort Best verkocht 2021

STEDENREIS Tórshavn is een gezellige stad die vooral bestaat uit kleine huizen in allerlei kleuren. De plaats heeft alles om een interessante (kleine) hoofdstad te zijn – Tórshavn is eigenlijk heel speciaal. De stad is een innemende mix van oud en nieuw. In het gebied rond de haven ligt Tinganes, waar de regering zetelt. Hier vindt u ook het oude centrum van Tórshavn.

De leuke, kleine huizen zijn in de laatste jaren gerestaureerd en dit stadsgedeelte is nu een gezellige plek waar mensen graag willen wonen. Hogerop ligt Skansin. Een oud fort dat in 1580 is opgetrokken. Het is gebouwd om Tórshavn te verdedigen tegen piraten. U kunt overnachten in hotel Hafnia of in het gloednieuwe hotel Brandan, dat in mei 2020 is geopend.

PRIJS PER PERSOON ALS 2 PERSONEN SAMEN REIZEN Alle prijzen zijn vanaf prijzen en afhankelijk van de datum waarop u reist

28

ZOMERSEIZOEN 8-DAAGSE REIS

ZOMERSEIZOEN 8-DAAGSE REIS

Vertrek uit Denemarken op dinsdag: 07.06 – 09.08 Vertrek vanaf de Færøer Eilanden op zondag: 12.06 – 14.08

Vertrek uit Denemarken op zaterdag: 04.06 – 13.08 Vertrek vanaf de Færøer Eilanden op vrijdag: 10.06 – 19.08

Motor + 4 nachten verblijf in Tórshavn, vanaf . . . . . . . . . . € 713 Auto + 4 nachten verblijf in Tórshavn, vanaf . . . . . . . . . . . . € 786

Motor + 5 nachten verblijf in Tórshavn, vanaf . . . . . . . . . . € 791 Auto + 5 nachten verblijf in Tórshavn, vanaf . . . . . . . . . . . . € 864

Upgrade (toeslag per persoon) 2-persoonsbuitenhut, vanaf . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . € 40 2-persoonsbuitenhut met 2-persoonsbed, vanaf. . . . . . . . . € 67 Luxe buitenhut met 2-persoonsbed, vanaf . . . . . . . . . . . . . € 108 Nordic Deluxe buitenhut met 2-persoonsbed, vanaf. . . . € 135

Upgrade (toeslag per persoon) 2-persoonsbuitenhut, vanaf . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . € 40 2-persoonsbuitenhut met 2-persoonsbed, vanaf. . . . . . . . . € 67 Luxe buitenhut met 2-persoonsbed, vanaf . . . . . . . . . . . . . € 108 Nordic Deluxe buitenhut met 2-persoonsbed, vanaf . . . . € 135

Kijk op smyrilline.nl voor speciale aanbiedingen


de Færøer Eilanden

Speciale aanbieding beperkt aantal plaatsen beschikbaar

339

Hotelvakantie in Tórshavn in het laagseizoen vanaf slechts. . . . € per persoon als 2 personen samen reizen

8-daagse reis incl. 3 nachten in het nieuwe 4* Hotel Brandan in Tórshavn. Een unieke kans om de Færøer Eilanden met uw eigen auto te ontdekken. Zie smyrilline.nl voor meer informatie en speciale aanbiedingen

vanaf €

786

DE PRIJS IS INCLUSIEF

» Overtocht Denemarken-Færøer Eilanden v.v. » Hut met douche/toilet » Auto ( l. max. 5.00m, h. max. 1.90m) » 2-persoonskamer met douche/toilet in een van onze hotels in Tórshavn » Ontbijt in het hotel

Vágsbotnur, Tórshavn

PRIJS PER PERSOON ALS 2 PERSONEN SAMEN REIZEN Alle prijzen zijn vanaf prijzen en afhankelijk van de datum waarop u reist

ZOMERSEIZOEN 11-DAAGSE REIS Vertrek uit Denemarken op zaterdag: 04.06 – 06.08 Vertrek vanaf de Færøer Eilanden op zondag:12.06 –14.08 Motor + 7 nachten verblijf in Tórshavn, vanaf. . . . . . . . € 946 Auto + 7 nachten verblijf in Tórshavn, vanaf. . . . . . . € 1.019 Upgrade (toeslag per persoon) 2-persoonsbuitenhut, vanaf. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . € 40 2-persoonsbuitenhut met 2-persoonsbed, vanaf. . . . . . € 67 Luxe buitenhut met 2-persoonsbed, vanaf. . . . . . . . . . € 108 Nordic Deluxe buitenhut met 2-persoonsbed, vanaf. € 135

HOTEL BRANDAN

Hotel Brandan is een milieuvriendelijk 4-sterrenhotel en is perfect gelegen in de hoofdstad Tórshavn. Op slechts enkele minuten afstand van het stadscentrum, winkelcentrum, voetbalstadion en sportcentrum van Tórshavn. Het hotel telt 124 kamers en 4 conferentiezalen, met verdere voorzieningen als sauna’s, een fitnessruimte, hot tubs en 130 parkeerplaatsen. Kijk voor meer informatie op: hotelbrandan.com

Kijk op smyrilline.nl voor speciale aanbiedingen

29


Funningur, Eysturoy

Eiland hoppen Verblijf op 3 verschillende eilanden op de Færøer Eilanden

HOTELS IN VERSCHILLENDE REGIO’S De Færøer Eilanden bieden een schat aan mogelijkheden om rust en stilte te combineren met prachtige natuur en cultuur. Het ‘hoppen’ van eiland naar eiland biedt u de kans om in hotels in verschillende regio’s in de archipel te verblijven. Zo kunt u het land en zijn bewoners van dichtbij leren kennen. De Færøer Eilanden

vormen een klein land dat snel ‘ontdekt’ kan worden. De twee grootste eilanden, Streymoy en Eysturoy zijn door Sundabrúgvin, een brug, met elkaar verbonden en er is een onderzeese tunnel die Eysturoy met Borðoy verbindt. De twee andere belangrijke eilanden, Sandoy en Suðuroy, hebben prima ferryverbindingen.

PRIJS PER PERSOON ALS 2 PERSONEN SAMEN REIZEN Alle prijzen zijn vanaf prijzen en afhankelijk van de datum waarop u reist

30

ZOMERSEIZOEN 8-DAAGSE REIS

ZOMERSEIZOEN 8-DAAGSE REIS

Vertrek uit Denemarken op dinsdag: 07.06 – 09.08 Vertrek vanaf de Færøer Eilanden op zondag: 12.06 – 14.08

Vertrek uit Denemarken op zaterdag: 04.06 – 13.08 Vertrek vanaf de Færøer Eilanden op vrijdag: 10.06 – 19.08

Motor + 4 nachten verblijf in Tórshavn, vanaf . . . . . . . . . . € 713 Auto + 4 nachten verblijf in Tórshavn, vanaf . . . . . . . . . . . . € 786

Motor + 5 nachten verblijf in Tórshavn, vanaf . . . . . . . . . . € 791 Auto + 5 nachten verblijf in Tórshavn, vanaf . . . . . . . . . . . . € 864

Upgrade (toeslag per persoon) 2-persoonsbuitenhut, vanaf . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . € 40 2-persoonsbuitenhut met 2-persoonsbed, vanafm. . . . . . . € 67 Luxe buitenhut met 2-persoonsbed, vanaf . . . . . . . . . . . . . € 108 Nordic Deluxe buitenhut met 2-persoonsbed, vanaf . . . . € 135

Upgrade (toeslag per persoon) 2-persoonsbuitenhut, vanaf . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . € 40 2-persoonsbuitenhut met 2-persoonsbed, vanaf. . . . . . . . . € 67 Luxe buitenhut met 2-persoonsbed, vanaf . . . . . . . . . . . . . € 108 Nordic Deluxe buitenhut met 2-persoonsbed, vanaf . . . . € 135

Kijk op smyrilline.nl voor speciale aanbiedingen


de Færøer Eilanden Fugloy Kunoy

Viðoy Svínoy

Streymoy Mykines

Eysturoy

Kalsoy

Borðoy

Vágar

Nólsoy

Koltur Hestur

Sandoy

De Færøer Eilanden is een eilandengroep die bestaat uit totaal 18 eilanden gelegen middenin de Noord-Atlantische oceaan

Skúvoy Stóra Dímun Lítla Dímun

Suðuroy

vanaf €

786

DE PRIJS IS INCLUSIEF

» Overtocht Denemarken-Færøer Eilanden v.v. » Hut met douche/toilet » Auto ( l. max. 5.00m, h. max. 1.90m) » 2-persoonskamer met douche/toilet in Hotel Brandan, Hotel Hafnia, Hotel Klaksvik of Hotel Runavik » Ontbijt in het hotel

Gjógv, Eysturoy

PRIJS PER PERSOON ALS 2 PERSONEN SAMEN REIZEN Alle prijzen zijn vanaf prijzen en afhankelijk van de datum waarop u reist

ZOMERSEIZOEN 11-DAAGSE REIS Vertrek uit Denemarken op zaterdag: 04.06 – 06.08 Vertrek vanaf de Færøer Eilanden op zondag:12.06 –14.08 Motor + 7 nachten verblijf in Tórshavn, vanaf . . . . . . . € 946 Auto + 7 nachten verblijf in Tórshavn, vanaf . . . . . . . € 1.019 Upgrade (toeslag per persoon) 2-persoonsbuitenhut, vanaf . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . € 40 2-persoonsbuitenhut met 2-persoonsbed, vanaf. . . . . . € 67 Luxe buitenhut met 2-persoonsbed, vanaf . . . . . . . . . . € 108 Nordic Deluxe buitenhut met 2-persoonsbed, vanaf. . . € 135

Drangarnir, Vágar

31


NOOR ATLAN CR Vaar mee met onze Noord-Atlantische Cruise naar IJsland en de Færøer Eilanden en ontdek de Noord-Atlantische Oceaan. Onze Noord-Atlantische Cruise is een volledig verzorgde cruise incl. een compleet excursie en entertainment programma.

32

 Volledig verzorgd  4 excursies  Entertainment  Souvenir  Certificaat


D TISCHE UISE 33


Djúpini, de Færøer Eilanden

Noord Atlantische Cruise Vanaf 26 maart tot 28 mei & vanaf 3 september tot 22 oktober

DE CRUISE U maakt een rondreis naar vroeger tijden waarbij u de Noord-Atlantische Oceaan, IJsland en de Færøer Eilanden gaat verkennen. U komt overzee aan, precies zoals de Vikingen dat deden: kijkend naar de kliffen die uit een golvende oceaan opdoemen. Het grote verschil is dat u aan boord van MS Norröna alles hebt wat de Vikingen niet hadden: goed eten, comfortabele bedden, entertainment en tijd om te genieten van een ontspannen overtocht. TWEE BESTEMMINGEN – 3 STOPS Deze Noord-Atlantische cruise telt drie stops. Op maandag ligt het schip 6.5 uur lang in Tórshavn, dinsdag en woensdag ligt het schip 35 uur in Seyðisfjörður en op donderdag tijdens 34

de terugreis vanuit IJsland naar Denemarken weer 6 uur in Tórshavn. Inclusief twee excursies op IJsland en één excursie op de Færøer Eilanden tijdens de reis naar IJsland en één op de terugreis. De cruise duurt een week en dat betekent dat u weer in Hirtshals arriveert op de volgende zaterdag om 11.30 uur. Zaterdag: Zondag: Maandag: Di/Wo: Donderdag: Vrijdag: Zaterdag:

Kijk voor de excursies op pagina 38 en het vaarschema op pagina 46

Vertrek uit Hirtshals, Denemarken op zee 6.5 uur stop in Tórshavn, Færøer Eilanden 35 uur stop in Seyðisfjörður, IJsland 6 uur stop in Tórshavn, Færøer Eilanden op zee Aankomst in Hirtshals, Denemarken


Noord Atlantische Cruise

Programma

Bij de prijs inbegrepen

Inbegrepen in het Deluxe pakket ZATERDAG » Welkomstcocktail » Diner in het Skansagarður Buffet Fruitschaal, chocolade en champagne in de hut ZONDAG » Ontbijt in het Skansagarður Buffet » Informatie over de Færøer Eilanden » Lunch in Nóatún Cafeteria » Diner in het Skansagarður Buffet 3-gangen menu in Munkastova MAANDAG » Ontbijt in het Skansagarður Buffet » Excursie op de Færøer Eilanden » Lunch in Nóatún Cafeteria » Koffie, thee en cake » Informatie over IJsland » Diner in het Skansagarður Buffet DINSDAG » Ontbijt in het Skansagarður Buffet » Excursie op IJsland » Diner in het Skansagarður Buffet WOENSDAG » Ontbijt in het Skansagarður Buffet » Excursie op IJsland » Diner in het Skansagarður Buffet » Punch in de Laterna Magica 3-gangen menu in Munkastova

Premium

vanaf €

939

Als u voor Premium kiest, hoeft u (bijna) aan niets anders meer te denken dan alleen aan de cruise.

Deluxe

vanaf €

1.169

Als u Deluxe boekt, krijgt u tijdens de cruise nog eens die extraatjes, die uw verblijf aan boord nog beter maken.

DONDERDAG » Ontbijt in het Skansagarður Buffet » Informatie over de Færøer Eilanden » Lunch in Nóatún Cafeteria » Excursie op de Færøer Eilanden » Diner in het Skansagarður Buffet VRIJDAG » Ontbijt in het Skansagarður Buffet » Lunch in Nóatún Cafeteria » Noord Atlantisch Cruisebuffet ZATERDAG » Ontbijt in het Skansagarður Buffet Als u het Deluxe pakket boekt, zijn drankjes (bier, wijn en frisdrank) inbegrepen bij het Skansagardur Buffet.

35


Undirhúsið Café & Bar

Premium

26.03-23.04 / 01.10-22.10

30.04-14.05 / 03.09-24.09

21.05-28.05

Binnenhut met 2 benedenbedden

€ 939

€ 999

€ 1.069

Buitenhut met 2 benedenbedden

€ 999

€ 1.139

€ 1.209

Buitenhut met 2-persoonsbed

€ 1.069

€ 1.269

€ 1.339

Luxe buitenhut met 2-persoonsbed

€ 1.139

€ 1.409

€ 1.479

Nordic Deluxe buitenhut met 2-persoonsbed

€ 1.209

€ 1.539

€ 1.609

Norröna Suite / Nordic Suite

€ 1.339

€ 1.809

€ 1.879

1-persoons buitenhut

€ 1.259

€ 1.479

€ 1.569

Vertrek uit Denemarken

Deluxe

PRIJS PER PERSOON ALS 2 PERSONEN SAMEN REIZEN 26.03-23.04 / 01.10-22.10

30.04-14.05 / 03.09-24.09

21.05-28.05

Binnenhut met 2 benedenbedden

€ 1.169

€ 1.239

€ 1.309

Buitenhut met 2 benedenbedden

€ 1.239

€ 1.369

€ 1.439

Buitenhut met 2-persoonsbed

€ 1.299

€ 1.509

€ 1.579

Luxe buitenhut met 2-persoonsbed

€ 1.369

€ 1.639

€ 1.709

Nordic Deluxe buitenhut met 2-persoonsbed

€ 1.439

€ 1.779

€ 1.849

Norröna Suite / Nordic Suite

€ 1.579

€ 2.049

€ 2.119

1-persoons buitenhut

€ 1.509

€ 1.719

€ 1.819

Vertrek uit Denemarken

36

PRIJS PER PERSOON ALS 2 PERSONEN SAMEN REIZEN

Voor de diverse huttypes zie pagina 44 - 45


Noord Atlantische Cruise

NOORD ATLANTISCH CRUISE BUFFET Op vrijdagavond, als de Noord Atlantische Cruise bijna is afgelopen, vieren we onze reisavonturen met een Viking buffet met allerlei gerechten uit de Viking periode (800 – 1150 na Chr.). De Vikingen waren niet alleen angstaanjagende strijders, ze waren ook culinaire ontdekkingsreizigers die nieuwe grondstoffen, bereidingswijzen en opslagmethodes ontdekten en verspreidden. Na een intensieve zoektocht naar authentieke ingrediënten, zoals vis, vlees en gevogelte uit de Viking periode, hebben we een overvloedig buffet samengesteld met tal van originele gerechten uit die tijd.

HAPPY HOUR

Iedere avond is er een happy hour in Café Undirhúsið. Twee bier of twee cocktails voor de prijs van één. De exacte tijden worden aan boord aangekondigd.

BIER PROEVEN

Reserveer voor de bierproeverij en geniet van de diverse biersoorten van de Færøer Eilanden gecombineerd met kaas- en worstspecialiteiten. Elke vrijdag en zondag in de Naust Bar op dek 5. U dient dit op de dag zelf voor 16.30 uur te boeken in Café Undirhúsið. Prijs per persoon € 14.

Bier proeven

Boek nu smyrilline.nl

info@smyrilline.nl Skansagarður Buffet

+31 (0)78 6198525

37


Dettifoss, IJsland

Excursies tijdens de cruise zijn inclusief BUSEXCURSIE NAAR HET HISTORISCHE PLAATSJE KIRKJUBØUR

UNIEKE BUSEXCURSIE NAAR MYVATN & DETTIFOSS

Maandag – Duur ca. 4 uur

Dinsdag – Duur van de excursie ca. 10 uur

Kirkjubøur vormt het historische hart van de Færøer. Het dorpje ligt aan de zuidwestkust van Streymoy en heeft een prachtig uitzicht op de eilanden Hestur en Koltur. In de Middeleeuwen stond in deze plaats de zetel van de bisschop van de Faeröer eilanden en was daardoor het spirituele en culturele centrum van het land. Tijdens deze unieke excursie rijden we door Tórshavn, mogelijk de kleinste hoofdstad ter wereld en dan door een prachtige berglandschap langs het dorp Velbastaður, dat wordt omringd door steile hellingen. De busreis is landschappelijk telkens weer verrassend en tegelijkertijd informatief door de verhalen die worden verteld in het Engels, Deens en Duits. In Kirkjubøur staat een bewoner klaar om ons te ontvangen. Daarna neemt hij ons eerst mee voor een bezoek aan de mysterieuze kathe­ draal Magnus, gebouwd rond het jaar 1300 door bisschop Erlendur. Vervolgens gaan we verder naar de St. Olafs kerk en naar Kirkjubøargarður, een imposant landgoed met de boerderij Roykstovan, een houten staafhuis dat dateert uit het eerste millenium. Men zegt dat dit ‘s werelds oudste bewoonde houten huis moet zijn. Als afsluiting van het bezoek, zal onze gastheer ons uit te nodigen voor een drankje en gebak in de sfeervolle Roykstovan. In deze excursie met de bus is ook een rondleiding door Tórshavn inbegrepen. 38

Bij deze dagtocht rijden we vanuit Seyðisfjörður omhoog naar de op 620 meter hoogte gelegen Fjarðarheiði, een imposante bergpas en dan weer omlaag naar de stad Egilsstaðir. De reis gaat verder door Jökuldalurin, een indrukwekkend mooi dal, waarna we een korte fotostop maken bij Dimmufjallgarður om zo het mystieke en desolate landschap te ervaren. Tijdens onze tocht komen we ook langs Horseborg, waar diverse filmscenes voor Hollywood producties zijn opgenomen. We stoppen ook nog even bij Námafjall, waar we borrelende pseudokraters en kokende zwavelbronnen kunnen bewonderen. Verder lopen we langs pruttelende modderpoelen en wandelen we over geothermische modder. Daarna is Jarðböðin Nature Bath de volgende stopplaats, waar we een lichte lunch nuttigen. Bij deze excursie is het natuurlijk een “must” om een bad te nemen in het warme water van geothermische bronnen (entreeprijs niet inbegrepen). Na ons bad komen we bij Dimmuborgir met zijn markante lavalandschap. Op de terugreis rijden we naar de Dettifoss, een waterval in het noorden van IJsland. Deze waterval is 44 meter hoog en 100 meter breed. Gemiddeld valt hier 193 kubieke meter water per seconde naar beneden! Dat zorgt ervoor dat de Dettifoss de krachtigste waterval van Europa is. Zonder twijfel hét hoogtepunt van deze dagtocht. N.B. Een bezoek aan de Dettifoss waterval is afhankelijk van de weersomstandigheden


Noord Atlantische Cruise

Seyðisfjörður, IJsland

Dimmuborgir, IJsland

Eysturoyartunnilin, Færøer Eilanden

Kirkjubøur, Færøer Eilanden

Nes, Færøer Eilanden

Mývatn Nature Bath, IJsland

BUSEXCURSIE NAAR HET LÖGURINN MEER Woensdag - Duur van de excursie ca. 7 uur We reizen via Egilsstaðir naar de zuidoostelijke oever van het meer Lögurinn, waarna we langs het fraaie Hallormsstaðarskógur, het grootste bosgebied op IJsland, rijden. Onze volgende stop is Skriðuklaustur, het Cultureel Centrum Oost IJsland. Interessant hier zijn de ruïnes van een eeuwenoud klooster. Daarbij een fraai landhuis, dat later werd aangepast tot het cultureel centrum Gunnarstofnun, dat is gewijd aan Gunnar Gunnarsson, één van de bekendste auteurs van de 20ste eeuw in IJsland. In Klausturkaffi, een markant herenhuis, wordt onze lunch geserveerd. Vlakbij het Cultureel Centrum vinden we Snæfellsstofa, een bezoekerscentrum dat hoort bij het Vatnajökull Nationaal Park, het grootste natuurpark van Europa. Op de terugweg hebben we nog een tussenstop van een uur om even te ontspannen of om een korte wandeling te maken in Egilsstaðir, voordat we weer terugrijden naar Seyðisfjörður.

BUSEXCURSIE NAAR NES & TOFTIR Donderdag - Duur van de excursie ca. 4 uur We rijden vanuit Tórshavn door een onderzeese tunnel naar het dorp Nes op Eysturoy. Deze tunnel is de verbinding tussen de eilanden Streymoy en Eysturoy. In Nes bezoeken we de schapenboerderij Torkilsheyggur. Hier kun je – omringd door schapen – ervaren hoe het leven op een moderne schapenboerderij er tegenwoordig uitziet. Als afronding van het bezoek serveert de boer zelfgemaakte rabarbersiroop en kun je genieten van de unieke Færøerse delicatessen van schapenvlees skerpikjøt en ræst kjøt. Onze volgende stop is Navia’s flagship store. Navia staat internationaal bekend als een van de toonaangevende garen- en truienmerken op de Færøer Eilanden. Het bedrijf exporteert zijn producten naar twaalftal landen. Bij Navia heb je de mogelijkheid om de geproduceerde artikelen van de wol van de Torkilsheyggur schapenboerderij te bekijken. En als je geïnteresseerd bent, kun je ze uiteraard ook kopen. Daarna rijden we door naar Norðagøta, waar we het standbeeld van Tróndur í Gøtu kunnen bewonderen. Tróndur í Gøtu is een belangrijke verschijning in de Færøerse saga. Hij was een leider in het Vikingtijdperk en een van de machtigste mannen op de Færøer Eilanden. Via de oude hoofdweg die dwars door een berglandschap voert, rijden we terug naar Tórshavn. Tijdens deze excursie wordt op diverse plaatsen gestopt om foto’s te maken.

N.B. Smyril Line behoudt zich het recht voor om excursies aan te passen of te cancelen op IJsland en de Færøer Eilanden afhankelijk van de weersomstandigheden.

39


Maaltijden aan boord RESERVEER VOORAF-BESPAAR EN GEGARANDEERD EEN TAFEL

Om het u gemakkelijk te maken, adviseren wij u om uw maaltijden van tevoren te reserveren. Zo bespaart u geld en heeft u gegarandeerd een tafel in een van onze restaurants. Aan boord kunt u kiezen uit een groot assortiment maaltijden. We serveren een dagmenu in het Nóatún Cafeteria of u kunt genieten van een avond met Noord Atlantische specialiteiten in het Skansagarður Buffet Restaurant. Als u van een relaxte sfeer houdt, is Munkastova Gourmet Restaurant dé plek voor een fantastische maaltijd. Als u uw vooraf gereserveerde maaltijd aan boord wilt upgraden, betaalt u alleen het verschil in prijs bij het restaurant van uw keuze. Als u speciale wensen of allergieën hebt, informeer ons dan s.v.p. als u bij ons boekt. Onze restaurants bieden vegetarische alternatieven.

NÓATÚN CAFETERIA

SKANSAGARÐUR BUFFET RESTAURANT

Nóatún Cafeteria serveert twee verschillende dagschotels gebaseerd op het concept - all you can eat. U kunt hier terecht voor zowel ontbijt, lunch als diner.

Ons populaire buffetrestaurant, is een waar genoegen om naar uit te kijken. Het ruime aanbod en de grote variëteit van het buffet zorgen ervoor dat er voor elk wat wils is. Het menu is seizoensgebonden en onze chef-koks gebruiken alleen kwalitatief goede ingrediënten. Geniet volop van al dit lekkers en dat tegen een vastgestelde prijs. Het Skansagardur Buffet is de locatie voor zowel diner als ontbijt.

Nóatún Cafeteria staat voor goede gerechten, vriendelijke service en een magnifiek uitzicht op de Atlantische Oceaan.

40

Ontbijtbuffet . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . € 16

bespaar 8%

Ontbijtbuffet . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . € 17

bespaar 15%

Lunch . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . € 16

bespaar 8%

Dinerbuffet . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . € 34

bespaar 13%

Diner . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . € 17

bespaar 10%

Dinerbuffet (incl. drankjes). . . . . . . . . . . . . . € 48

bespaar 15%

Kijk op smyrilline.nl voor meer informatie


Norröna

MUNKASTOVA GOURMET RESTAURANT

MEAL DEAL VOOR KINDEREN EN TIENERS

Restaurant Munkastova heeft een relaxte uitstraling en biedt een ruime keuze aan gerechten uit de Noordse keuken waarbij zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van biologische, duurzame en lokale producten. U krijgt prachtige gerechten geserveerd die zijn gebaseerd op traditionele recepten van de Færøer met een moderne inslag.

De speciale armband voor kinderen en tieners zorgt ervoor, dat ze kunnen genieten van ontbijt, lunch en diner tijdens de hele overtocht. Drankjes zijn inbegrepen bij elke maaltijd. Keuze uit een flesje frisdrank, water of vruchtensap. Geldig in Nóatún Cafeteria of in het Skansagarður Buffet Restaurant. Denemarken - Færøer Eilanden of v.v. Kinderen 3 – 11 jaar . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .€ 17 bespaar 30%

Lunch (sandwiches) . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . € 19

bespaar 12%

3-gangen menu . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . € 58

bespaar 9%

5-gangen menu . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . € 82

bespaar 10%

Denemarken-IJsland of v.v. Kinderen 3 – 11 jaar . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .€ 24 bespaar 30%

7-gangen menu . . . . . . . . . . . . . . . . . . € 100

bespaar 10%

Kinderen 12 – 15 jaar. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .€ 37 bespaar 30%

Kinderen 12 – 15 jaar. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .€ 27 bespaar 30%

41


Laterna Magica

Speelautomaten

Entertainment aan boord Tax-Freewinkel

42

Fitness

Zwembad


Norröna

Bingo

Tienerkamer

Football pitch Bioscoop

Zonnedek

Zonnedek

Café Undirhúsið

Kapitein

Voetbalveld

Hot tubs

43


Nordic Suite

Hutten aan boord HUTTEN De hutten aan boord staat garant voor een comfortabel verblijf tijdens uw reis over de Noord-Atlantische Oceaan. Alle hutten heben een TV, douche/toilet, en een klein bureau. Onze standaard binnen- en buitenhutten bieden plaats aan max. 4 personen. Voor koppels bevelen wij een van onze buitenhutten met 2-persoonsbed van harte aan. U heeft de keuze uit een standaard hut met een smal 2-persoonsbed of een ruime Deluxe hut met een groot 2-persoonsbed en een magnifique uitzicht. Als u uw reis bijzonder wilt maken, kun u er ook voor kiezen om een van onze 3 suites te boeken. Bent u een gezin met kinderen, dan is de familiehut met een tussendeur een goede optie, anders is een Deluxe hut met een tweepersoonsbed en een slaapbank ook perfect voor u. De Nordic Deluxe hutten hebben onder het 2-persoonsbed een bed dat kan worden uitgeschoven. 44

Deze hut is geschikt voor max. 3 personen. Er zijn aan boord ook hutten die rolstoel toegankelijk zijn. Minibar - koude drankjes & snacks Alle hutten met een raam (buitenhutten) hebben de beschikking over een minibar. Als u deze hut boekt heeft u de mogelijkheid om van te voren een minibar te reserveren en kunt u in de hut genieten van koude drankjes en snacks. U kunt kiezen uit een minibar met of zonder alcohol.

ONTDEK DE HUTTEN IN 3600 OP SMYRILLINE.NL


Norröna

Nordic Deluxe buitenhut

Familie hut

Norröna Suite

2-4 persoons binnenhut

Buitenhut met 2-persoonsbed

Couchettes

2-4 persoons buitenhut

45


VAARSCHEMA 2022 GELDIG IN DE PERIODE 01.01 - 25.03 JANUARI Dag Zaterdag Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag

Haven Hirtshals op zee Tórshavn Seyðisfjörður Seyðisfjörður Tórshavn op zee

*1 *2 *3 *4 5 *6 7

Datum 15 16 17 18 19 20 21

8 9 10 11 12 13 14

FEBRUARI

22 23 24 25 26 27 28

29 30 31

5 6 7 8 9 10 11

1 2 3 4

Datum 12 13 14 15 16 17 18

19 20 21 22 23 24 25

MAART

LOKALE TIJDEN

Datum 5 12 6 13 7 14 8 15 9 16 10 17 11 18

26 27 28 1 2 3 4

19 20 21 22 23 24 25

Aankomst Vertrek 11.30 16.00 op zee 07.30 14.00 09.00 – – 20.00 15.00 21.00 op zee

BELANGRIJK *26. Dec. - 3. Jan. Geen afvaart *4. Jan. Vertrek Hirtshals om 17.00 uur *6. Jan. Aankomst Tórshavn om 08.00 uur *6. Jan. Vertrek Tórshavn om 21.00 uur

GELDIG IN DE PERIODE 26.03 - 03.06 Dag Zaterdag Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag

Haven Hirtshals op zee Tórshavn Seyðisfjörður Seyðisfjörður Tórshavn op zee

MAR.

APRIL

MEI

JUNI

Datum 26 27 28 29 30 31

Datum 9 16 10 17 11 18 12 19 13 20 14 21 15 22

Datum 14 15 16 17 18 19 20

Datum

2 3 4 5 6 7 8

1

23 24 25 26 27 28 29

30 1 2 3 4 5 6

7 8 9 10 11 12 13

21 22 23 24 25 26 27

28 29 30 31 1 2 3

LOKALE TIJDEN

Aankomst Vertrek 11.30 16.00 op zee 07.30 14.00 09.00 – – 20.00 15.00 21.00 op zee

GELDIG IN DE PERIODE 04.06 - 19.08 Dag Zaterdag Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag

Haven Hirtshals Tórshavn op zee Hirtshals Tórshavn Seyðisfjörður Tórshavn

*4 5 6 7 8 9 10

JUNI

JULI

AUGUSTUS

Datum 11 18 12 19 13 20 14 21 15 22 16 23 17 24

Datum 9 16 10 17 11 18 12 19 13 20 14 21 15 22

Datum 6 7 8 9 10 11 12

25 26 27 28 29 30

2 3 4 5 6 7 8

1

23 24 25 26 27 28 29

30 31 1 2 3 4 5

LOKALE TIJDEN

13 14 15 16 17 18 19

Aankomst Vertrek 12.30 15.30 22.30 23.30 op zee 09.30 11.30 17.30 18.00 08.30 10.30 03.00 03.30

22 23 24 25 26 27 28

Aankomst Vertrek 11.30 16.00 op zee 07.30 14.00 09.00 – – 20.00 15.00 21.00 op zee

BELANGRIJK *4. Juni Aankomst Hirtshals om11.30 uur

GELDIG IN DE PERIODE 20.08 - 28.10 Dag Zaterdag Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag

Haven Hirtshals op zee Tórshavn Seyðisfjörður Seyðisfjörður Tórshavn op zee

AUG.

SEPTEMBER

OKTOBER

Datum *20 27 21 28 22 29 23 30 24 31 25 26

Datum 10 11 12 13 14 15 16

Datum 8 15 9 16 10 17 11 18 12 19 13 20 14 21

3 4 5 6 7 8 9

1 2

17 18 19 20 21 22 23

24 25 26 27 28 29 30

1 2 3 4 5 6 7

LOKALE TIJDEN

GELDIG IN DE PERIODE 29.10 - 31.12 OKT. Dag Zaterdag Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag

46

Haven Hirtshals op zee Tórshavn Seyðisfjörður Seyðisfjörður Tórshavn op zee

NOVEMBER

Datum 29 30 31 1 2 3 4

5 6 7 8 9 10 11

Datum 12 13 14 15 16 17 18

19 20 21 22 23 24 25

DECEMBER 26 27 28 29 30 1 2

3 4 5 6 7 8 9

Datum 10 17 11 18 12 19 13 20 14 21 15 22 16 23

LOKALE TIJDEN

24 25 26 27 28 29 30

31

Aankomst Vertrek 11.30 16.00 op zee 07.30 14.00 09.00 – – 20.00 15.00 21.00 op zee

AANVULLENDE INFORMATIE

WIJZIGINGEN IN HET VAARSCHEMA

In geval van slecht weer kan de aankomst- en vertrekhaven op de Færøer Eilanden Klaksvík of Kollafjörður zijn in plaats van Tórshavn. In Denemarken kan worden uitgeweken naar Frederikshavn, Esbjerg of Hanstholm in plaats van Hirtshals.

Passagiers wordt aangeraden om geïnformeerd te blijven over iedere wijziging in het vaarschema. Voor de meest recente informatie belt u +298 345800 of kijk op www.smyrilline.nl.

BELANGRIJK *20. Aug. Aankomst Hirtshals om 12.30 uur Vertrek Hirtshals om 16.30 uur


ALGEMENE BEPALINGEN ANVR-REIZIGERSVOORWAARDEN Onze dienstverlening als agent van diverse vervoersmaatschappijen en andere principalen geschiedt onder toepasselijkheid van hun voorwaarden. Behalve deze voorwaarden zijn op al onze verbintenissen van toepassing; » jegens cliënten, in onze hoedanigheid van reisorganisator; de ANVR Reizigersvoorwaarden; » jegens cliënten in onze hoedanigheid van reisbureau/reisagent; de ANVR Reizigersvoor waarden, de Garantieregeling van de SGR en de Garantieregeling van de SCR; » jegens agenten/wederverkopers, in onze hoedanigheid van principaal/reisorganisator; de ANVR-Agentuurvoorwaarden. Bovengenoemde voorwaarden en condities liggen ter inzage op ons hoofdkantoor. Vraagt u er zo nodig om. Troll Travel bv is lid van de ANVR (Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen) onder nummer 4293 en aangesloten bij de SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden) onder nummer 2115, alsmede aangesloten bij de SCR (Stichting Calamiteitenfonds Reizen). STICHTING CALAMITEITENFONDS REIZEN Troll Travel bv / Kvk 23058387 is aangesloten bij de SCR (Stichting Calamiteitenfonds Reizen). Binnen de grenzen van de garantieregeling van het Calamiteitenfonds vallen de reizen van Troll Travel onder de garantie van het Calamiteitenfonds. Deze garantie houdt in dat u als reiziger die deelneemt aan een door ons georganiseerde reis: - (een deel van) uw reissom terugkrijgt indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren; - de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien wij als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien wij u vervroegd moeten repatriëren. Onder calamiteit wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis.

van 1 uur voor vertrek in alle havens. Smyril Line behoudt zich het recht voor de gereserveerde afvaart te annuleren als u zich later dan de uiterste meldtijd voor vertrek bij de haven meldt. Smyril Line behoudt zich het recht voor om uit te varen zodra de check-in is gesloten. Toegang tot het autodek gedurende de reis kan niet worden gegarandeerd. U moet met de mogelijkheid rekening houden, dat er bij de check-in en tijdens het aan boord en van boord gaan wachttijden kunnen ontstaan. De cliënt is niet verzekerd van het feit dat hij/zij aan land kan gaan op de geplande aankomsttijd in de haven. SPECIALE BEHOEFTEN/ASSISTENTIE Bij het reserveren van de reis, bent u verplicht Smyril Line te informeren over passagiers met slechte lichamelijke of geestelijke gesteldheid. De reden hiervoor is dat dan de noodzakelijke assistentie door Smyril Line moet worden geleverd bij het volgen van de veiligheidsinstructies. Zie ook de voorwaarden onder »Inchecken«. Passagiers die speciale zorg vereisen, dienen zich uiterlijk 2 uur voor vertrek bij de haven te melden en het check-in personeel op de hoogte te stellen. Informeer het personeel over uw specifieke behoeften, zodat Smyril Line u de best mogelijke service kan verlenen. (Bijv. de auto laten parkeren bij de lift aan boord, helpen om naar en van de gehandicapten hut te gaan etc.). Hoewel we ons best doen, moet u rekening houden met wachttijden bij het aan land gaan en bij vertrek. REISDOCUMENTEN Een geldig paspoort of identiteitskaart is voor alle passagiers verplicht, dat document moet u altijd bij de hand hebben. Voor Nederlandse en Belgische passagiers is geen visum vereist. U bent zelf verantwoordelijk voor de kosten die ontstaan als u niet over een geldig reisdocument beschikt. Alle passagiers wordt sterk aangeraden om een geldig paspoort mee te nemen, aangezien een geldig paspoort de enige geldige legitimatie is voor internationale reizen. Bij het verlaten of binnenkomen van het Schengen-gebied is een geldig paspoort verplicht. Als een passagier geen EU-paspoort heeft, moet dat worden vermeld als de boeking wordt gedaan. Mocht een passagier de toegang tot een land worden geweigerd, dan is de retourreis voor eigen rekening.

STICHTING GARANTIEFONDS REISGELDEN Troll Travel bv /Kvk 23058387 is aangesloten bij SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden). U kunt dit controleren via www.sgr.nl. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling (www.sgr.nl/garantieregeling) vallen de reizen van Troll Travel bv onder garantie van de SGR. De SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is dat zijn vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorggedragen voor de terugreis.

HUTTEN Tot uiterlijk 2 uur voor aankomst in de haven kunt u gebruik maken van uw hut. De tijd waarop u uw hut moet verlaten kan variëren, u wordt hierover via de boordomroep geïnformeerd.

TARIEVEN Alle genoemde tarieven zijn vermeld in EURO. De tarieven enkele reis zijn alleen geldig wanneer een retourticket wordt gereserveerd. Wanneer u een enkele reis reserveert, zal er per persoon € 10,- reserveringskosten in rekening worden gebracht. Kinderen van 0-2 jaar zijn daarvan uitgezonderd. Voor alle voertuigen geldt een maximum hoogte van 1.90m (inclusief dakkoffer en antenne), maximum breedte van 2.00m en maximum lengte van 5.00m, tenzij anders staat vermeld. Er gelden toeslagen voor overschrijding van bovenstaande afmetingen, zo ook voor caravans, trailers etc. Het is van groot belang dat bij reservering de exacte hoogte, breedte en lengte van het voertuig worden opgegeven. Als de afmetingen van het voertuig bij inscheping niet over­ eenkomen met de gegevens van de reservering, kan dit ernstige consequenties tot gevolg hebben. De reiziger kan de toegang (tot de ferry) worden ontzegd en er is geen sprake van teruggave van de reissom.

REGELGEVING OMTRENT ROKEN AAN BOORD Roken is alleen toegestaan in de rookzone Hjallurin op dek 9. Deze beperking is van toepassing op zowel passagiers als bemanning. Roken is ten strengste verboden in de hutten aan boord. Elke overtreding van deze regels zal resulteren in een boete van € 203,00.

Georganiseerde (rond)reizen inclusief accommodatie, waarbij ‘per persoon’ staat, zijn geldig op basis van 2 volwassenen die samen reizen, tenzij anders vermeld. Het verblijf in hotels en guesthouses is in een gedeelde tweepersoonskamer. Voor personen die alleen reizen, is de toeslag voor een éénpersoonskamer verplicht. De tarieven voor verblijf in hostels zijn gebaseerd op kamers met meerdere bedden. Let u er s.v.p. op dat er verschillende regels zijn m.b.t. slaapzakken op de verschillende bestemmingen. U kunt uw eigen slaapzak meenemen of een slaapzak huren. Bij overnachtingen in vakantiehuizen op IJsland zijn bedlinnen, handdoeken en elektriciteit inbegrepen. U moet de eindschoonmaak zelf te doen. Bij overnachtingen in vakantiehuizen op de Færøer Eilanden is elektriciteit inbegrepen, huur van bedlinnen en handdoeken is niet inbegrepen, deze kunt u extra huren. Eindschoonmaak is verplicht, kosten daarvoor zijn niet inbegrepen en komen dus bovenop de reissom. Op de dag van aankomst is de gebruikelijke inchecktijd in de hotels van 14.00 uur tot 16.00 uur. Op de dag van vertrek moet u voor 11.00 uur uitchecken. Het verblijf op de bestemmingen vindt plaats op de in het programma/op de voucher vermelde accommodaties. Smyril Line behoudt zich het recht voor om alternatieve nabijgelegen overnachtingsmogelijkheden van overeen­ komstige of betere standaard te gebruiken. Smyril Line behoudt zich tevens het recht voor passagiers te verwijzen naar veerdiensten/schepen van gelijkwaardige of betere standaard. Reisinformatie wordt hoofdzakelijk in het Deens of Engels gegeven. Excursies, maaltijden, dranken, accommodaties aan wal, evenals bijbehorende diensten als transfers, vervoer ter plaatse of vluchten, zijn niet inbegrepen in de reissom, tenzij dit anders vermeld staat. Kindertarieven (3-11 jaar) voor de overtocht en georganiseerde rondreizen zijn gebaseerd op verblijf in eigen bed/extra bed in de hut/kamer van de ouders. Kinderen in de leeftijd 0-2 jaar reizen gratis, maar hebben geen recht op een eigen bed. Extra bedden zijn beschikbaar tegen hetzelfde tarief als geldt voor kinderen van 3-11 jaar voor de overtocht en de georganiseerde rondreizen. Er geldt een maximum van één extra bed per tweepersoons kamer. Twee extra bedden zijn alleen mogelijk in sommige hotels en zijn altijd op aanvraag. Het extra bed kan een matras of slaapbank etc. zijn. RESERVERINGSKOSTEN Wij brengen administratiekosten, een verplichte bijdrage Calamiteitenfonds Reizen á € 2,50 per boeking en een verplichte bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden á € 5,- per persoon in rekening. HUISDIEREN Vervoer van huisdieren is tegen aanvullende kosten en volgens speciale voorschriften, zoals overeengekomen met Smyril Line. Huisdieren zijn niet toegestaan in de hutten aan boord. Elke overtreding van deze regel resulteert in een geldboete van 405 EURO voor het schoonmaken. Er zijn hondenkooien aan boord: 2 grote kooien: 80 cm (B) x 115 cm (H) x 130 cm (D) 6 kleinere kooien: 80 cm (B) x 55 cm (H) x 130 cm (D). Naar IJsland: huisdieren mogen niet meegenomen worden naar IJsland. Naar de Færøer: informeer bij de lokale autoriteiten naar de voorschriften voor de import van huisdieren naar de Færøer: www.hfs.fo. ZWANGERSCHAP Tot 35 weken zwangerschap mag u meereizen aan boord van het MS Norröna, maar geheel op eigen risico. Vanaf 31 weken moet u een Engelstalige doktersverklaring kunnen overleggen. Aan boord van het MS Norröna is geen arts aanwezig. MINDERJARIGEN Alle reizigers onder 16 jaar moeten reizen met een ouder of voogd. Reizigers tussen 16 en 18 jaar moeten schriftelijke toestemming hebben van hun ouder of voogd om te mogen reizen. DIEPVRIES GOEDEREN Passagiers kunnen max. 50kg per boeking aan bevroren goederen of max. 1/2m3, meenemen aan boord zonder extra kosten. Voor meer informatie omtrent het aanleveren van de goederen moet u contact opnemen met de check-in medewerkers. De bevroren goederen moeten zijn voorzien van naam en adres van de eigenaar. Het is niet toegestaan om bevroren goederen mee te nemen naar IJsland. Deze service is gratis. Smyril Line is niet aansprakelijk voor eventuele schade aan de goederen. Let op: transport van goederen voor commerciële doeleinden is alleen mogelijk via Smyril Line Cargo (tel: +298 309600 of cargo@cargo.is). VERVOER DOOR ONAFHANKELIJKE VERVOERDERS Er kunnen andere voorwaarden gelden bij georganiseerde reizen als er lokaal transport is geregeld of vluchten zijn inbegrepen. Deze voorwaarden worden bekend gemaakt zodra de reis is bevestigd. Vooral de voorwaarden m.b.t. check-in, huisdieren en bagage kunnen per vervoerder afwijken. VERTREK- EN AANKOMSTTIJDEN Alle genoemde tijden in het vaarschema zijn lokale tijden en afhankelijk van weersom­ standigheden. Smyril Line behoudt zich het recht voor wijzigingen aan te brengen in de dienstregeling. Passagiers zijn zelf verplicht inlichtingen in te winnen over de actuele aankomst- en vertrektijden en mogelijke wijzigingen van MS Norröna. Actuele informatie hierover kunt u verkrijgen via onze website smyrilline.com of bel +298 345800. INCHECKEN Houd s.v.p. in de gaten dat de vertrektijd is de tijd/datum die is vermeld op uw ticket. De uiterste meldtijd bij de havens is voor passagiers met eigen voertuig uiterlijk 2 uur voor vertrek, in het hoogseizoen is dit 2½ uur voor vertrek. Met uitzondering van Seyðisfjörður, hier geldt een uiterste meldtijd van 3 uur voor vertrek. Voor passagiers zonder voertuig geldt een uiterste meldtijd

BAGAGE KLUIZEN Het is mogelijk om uw bagage te bewaren in een kluis. De kluizen bevinden zich op dek 2 en 7. Er zijn 2 maten kluizen: 403 x 900 mm (kosten DKK 10) en 503 x 900 mm (kosten DKK 20). U moet elke keer als u de kluis opent, opnieuw betalen.

VERLOREN GOEDEREN Neem in dit geval contact op met de receptie aan boord van MS Norröna. Telefoon +298 344900 of via reception@norrona.fo VAREN NAAR IJSLAND IN DE WINTER Smyril Line staat voor veilige overtochten, maar kan – als de weersomstandigheden daarom vragen – afwijken van het reguliere vaarschema. Als de weersomstandigheden en/of technische problemen een veilige overtocht tussen de Færøer Eilanden en IJsland of tussen IJsland en de Færøer Eilanden niet mogelijk maken, dan behoudt Smyril Line zich het recht voor om het reguliere vaarschema te wijzigen, zodat een vertrek vroeger of later plaatsvindt dan is gepland. Smyril Line behoudt zich ook het recht voor om een vertrek te annuleren. Als MS Norröna eerder of later vertrekt dan is gepland, of als een afvaart is geannuleerd, is Smyril Line niet verplicht om enige vergoeding/compensatie te betalen, niet verplicht om voor alternatieve transportmogelijkheden te betalen, niet verplicht om enige vorm van gratis accommodatie te betalen. Passagiers zijn zelf verantwoordelijk voor deze kosten. Smyril Line kan echter aan passagiers die op de Færøer Eilanden zijn gestrand, gratis accommodatie aan boord van MS Norröna aanbieden, waarbij een redelijke betaling voor genuttigde maaltijden een vereiste is. Als passagiers zijn gestrand op IJsland is Smyril Line niet aansprakelijk voor eventuele kosten die hierdoor zijn veroorzaakt, met inbegrip van, maar niet beperkt tot, hotelkosten. Maar Smyril Line wil cliënten graag helpen met het vinden van accommodatie, als daarom verzocht wordt. Een voorbeeld: het kan voorkomen dat er een week voorbijgaat voordat MS Norröna kan aanleggen in Seyðisfjörður in IJsland en dat een passagier aan boord van MS Norröna de wens koestert om toch eerder naar IJsland te reizen. In dat geval zal SML de vliegreis niet vergoeden. Passagiers zijn zelf verantwoordelijk voor dergelijke alternatieve reismogelijkheden. Maar als een passagier reist met MS Norröna en wil dat zijn auto toch wordt verscheept naar IJsland, dan zorgt Smyril Line ervoor dat dit voertuig, samen met zijn eigenaar met de volgende reis gratis naar Seyðisfjörður in IJsland wordt vervoerd. Passagiers wordt verzocht zelf te zorgen om op de hoogte blijven van vertrektijden en mogelijke veranderingen. Dat kan via de website smyrilline.com of neem contact op via tel: +298 345800. Smyril Line doet er alles aan om passagiers te informeren over eventuele wijzigingen in het vaarschema. Daarom is het heel belangrijk dat passagiers een telefoonnummer geven aan Smyril Line, dat altijd bereikbaar is. RESERVERINGEN Passagiers zijn ervoor verantwoordelijk dat de factuur/beschrijving van de reis overeenkomt met de gemaakte reserveringen. De passagier is zelf verantwoordelijk voor de controle dat Smyril Line de juiste naamsvermelding heeft vermeld conform paspoort van de reiziger op het tijdstip dat de reservering is gedaan. Passagiers moeten aan Smyril Line een telefoonnummer of e-mailadres opgeven dat gedurende de gehele reis beschikbaar is. Let op: het is erg belangrijk, dat u bij boeking uw e-mailadres en/of telefoonnummer opgeeft, zodat wij u tijdens uw reis kunnen bereiken in geval van een wijziging in het vaarschema. BETALINGSVOORWAARDEN Bij bevestiging van de reservering dient u een aanbetaling te doen van 35% van de reissom (met een minimum van € 400,-) plus de eventuele premie van een afgesloten verzekering, bijdrage calamiteitenfonds en administratiekosten. De restantbetaling dient uiterlijk 6 weken voor vertrek voldaan te zijn. Voor reserveringen met een vertrek binnen 6 weken dient de volledige reissom direct te worden betaald. Bij het niet nakomen van de voorwaarden behoudt Smyril Line zich het recht voor de reservering te annuleren en annuleringskosten in rekening te brengen. Er zijn speciale betalingscondities voor groepen. WIJZIGINGEN VOOR VERTREK Alle wijzigingen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid aan boord. Wijzigingen in een bestaande reservering – zoals datum van de heen- en/of terugreis, aantal personen, afmetingen van voertuig – hebben de volgende kosten tot gevolg: Overtocht » Wijzigingen tot 31 dagen voor vertrek, € 30,- plus de eventuele meerkosten als gevolg van de wijziging. » Wijzigingen vanaf 31 dagen tot 8 dagen voor vertrek, € 54,- plus de eventuele meerkosten als gevolg van de wijziging. » Wijzigingen vanaf 7 dagen tot 5 dagen voor vertrek, € 110,- plus de eventuele meerkosten als gevolg van de wijziging. » Wijzigingen vanaf 5 dagen tot dag van vertrek, € 160,- plus de eventuele meerkosten als gevolg van de wijziging. » Wijzigingen die een vermindering van het aantal personen of van het aantal voertuigen tot gevolg hebben, worden gezien als een annulering. Zie hiervoor de annuleringsvoorwaarden. » Naamswijzigingen (als de boeking een andere naam krijgt) € 30,De kosten moeten betaald worden aan Smyril Line op het tijdstip van de wijziging. Pakketreizen IJsland Bij wijzigingen in rondreizen in IJsland brengen wij naast de eventuele meerkosten als gevolg van de wijziging, extra € 25,- per kamer per nacht in rekening. SML behoudt zich het recht voor om prijzen na reservering te verhogen als gevolg van wijzigingen in de transportkosten – waaronder brandstofkosten, belastingen, toeslagen, kosten van bepaalde diensten, wisselkoersen etc. Als de boeking wordt verplaatst van het ene jaar naar een ander jaar, wordt dit als een annulering beschouwd en moet u een nieuwe boeking doen. ANNULERINGSVOORWAARDEN In geval van annuleringen hanteert Smyril Line de volgende annuleringskosten: Overtocht » Annulering tot 31 dagen voor vertrekdatum: 10% van de reissom, met een minimum van € 40,- per persoon. » Annulering vanaf 30 dagen tot 15 dagen voor vertrekdatum: 50% van de reissom, met een minimum van € 40,- per persoon. » Annulering vanaf 14 dagen tot 7 dagen voor vertrekdatum: 75% van de reissom. » Annulering vanaf 7 dagen tot en met de vertrekdatum: 100% van de reissom. Annuleringskosten kunnen hoger worden als hotels hogere annuleringskosten vragen. Voor groepen gelden speciale annuleringsvoorwaarden.

Pakketreizen: (overtocht + accommodatie) » Tot 31 dagen voor vertrek: de aanbetaling, met een minimum van € 90,- per persoon en € 20,- per kamer per nacht. » Vanaf 30 dagen tot 15 dagen voor vertrek: 50% van de reissom + € 50,- administratiekosten per persoon. » Vanaf 14 dagen tot 7 dagen voor vertrek: 75% van de reissom + € 50,- administratiekosten per persoon. » Vanaf 7 dagen tot en met de vertrekdatum: de totale reissom. » Annuleringskosten kunnen hoger uitvallen, indien hotels hogere kosten berekenen. WIJZIGING/ANNULERING DOOR SMYRIL LINE VOOR VERTREK Passagiers hebben recht op updates over aankomst en vertrek. Informatie over vertrek/ aankomst is te verkrijgen per telefoon +298 345800 of op smyrilline.com Als de pakketreis door Smyril Line voor vertrek wordt geannuleerd of niet zoals overeengekomen kan worden uitgevoerd, moet Smyril Line de passagier zo spoedig mogelijk inlichten. Dit geldt niet voor kleine wijzigingen/onvoorziene omstandigheden. Gelijktijdig met het bekendmaken van wijzigingen/onvoorziene omstandigheden moet Smyril Line de passagier informeren over de mogelijkheid tot het indienen van een klacht. De passagier mag de overeenkomst beëindigen en heeft recht op teruggave van het totale bedrag dat volgens de overeenkomst is betaald aan Smyril Line, of de passagier mag deelnemen aan een andere pakketreis naar keuze. Alleen als Smyril Line dit kan aanbieden zonder onnodig hoge kosten of verliezen te maken. Binnen korte tijd na ontvangst van het bericht van wijziging/onvoorziene omstandigheden moet de passagier Smyril Line informeren of hij/zij deelneemt aan een pakketreis met een hogere reissom dan origineel is geboekt. De passagier moet dan het prijsverschil bijbetalen. Als de gekozen pakketreis goedkoper is dan origineel geboekt, is Smyril Line verplicht het prijsverschil te retourneren. Verantwoordelijkheden en uitzonderingen hiervan in geval van wijzigingen Als een passagier schade ondervindt door wijziging/annulering van de gehele reis door Smyril Line, kan de passagier een klacht indienen voor vergoeding volgens de algemene voorwaarden. Uitzonderingen: *Annulering door Smyril Line als het juiste/totale aantal reizigers niet in de overeenkomst met Smyril Line staat vermeld. *Annulering door Smyril Line als een bepaald percentage van deelnemers aan de reis niet is gehaald en Smyril Line de passagier hierover 14 dagen voor vertrek in kennis heeft gesteld. *Annulering door Smyril Line als de schade is veroorzaakt door een derde partij of externe omstandigheden die niet relevant zijn voor de reis en waarvan Smyril Line of iemand anders voor wie Smyril Line verantwoordelijk is, deze omstandigheden niet had kunnen voorzien of heeft kunnen anticiperen op deze omstandigheden bij het afsluiten van de overeenkomst. Smyril Line komt wettelijk niet tussen de verantwoordelijkheid die ligt bij de vervoersmaatschappijen, hotels en andere betrokken partijen. Smyril Line aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade door derden aan personen en voor verloren en/of beschadigde goederen/voertuigen etc. Voor de boottochten zijn de reisvoorschriften van Smyril Line van toepassing. Er wordt verwezen naar de dienstregeling. Klachten en beperking van aansprakelijkheid Als de cliënt tijdens de reis of in relatie tot de bestemming tekortkomingen constateert, moet hij/zij Smyril Line of de desbetreffende dienstverlener hiervan op de hoogte stellen, zodat de tekortkoming kan worden verholpen. Er is sprake van tekortkoming als de reiziger niet de service en diensten krijgt, die in catalogi, advertenties en/of speciale afspraken met Smyril Line op de deelnemerslijst zijn vermeld. Of de service en/of diensten zijn van mindere kwaliteit dan is overeengekomen of gegarandeerd. Als Smyril Line de klacht of tekortkoming kan verhelpen, kan de klant geen aanspraak maken op evenredige verminderen van de reissom of het ontbinden van de overeenkomst. Als verwerking van de klacht/tekortkoming leidt tot onevenredige kosten of aanzienlijke nadelen voor Smyril Line, kan de klant worden doorverwezen om een evenredige vermindering van de reissom te vorderen of te annuleren. Restitutieclaims moeten binnen een redelijke termijn na afloop van de reis aan Smyril Line worden voorgelegd. Tegelijkertijd beperkt Smyril Line haar aansprakelijkheid voor tekortkomingen en schade in dezelfde mate als de internationale conventies die van toepassing zijn op de leveranciers van bepaalde diensten en die verantwoordelijk zijn voor de tekortkoming tijdens de pakketreis. Voor luchttransport de conventie van Warschau; voor zeetransport de conventie van Athene; voor treintransport de internationale conventie van treintransporteurs. REISONGEVALLENVERZEKERING Aangezien er volgens bovenstaande internationale conventies vrij lage vergoedingen worden uitgekeerd en aangezien de reiziger zelf alle kosten voor medische verzorging, ambulance transport etc. voor zijn/haar rekening moet nemen, raden wij reizigers aan om zelf een reisongevallenverzekering af te sluiten. Informeer bij uw boekingskantoor voor de details. NO SHOW Ook de passagier heeft zijn of haar verplichting om te melden dat hij/zij niet op het juiste tijdstip aanwezig is of om te melden dat hij/zij geen gebruik maakt van de afgesproken diensten. Als de passagier de pakketreis niet heeft geannuleerd en als/of de passagier niet aanwezig is op het afgesproken tijdstip en plaats voor vertrek of thuisreis, als de passagier niet kan beginnen aan de reis of de reis niet kan afmaken door het ontbreken van een reisdocument, zoals een geldig paspoort, noodzakelijke visa of vaccinatiepapieren, dan is SML gerechtigd om het totale tarief van de pakketreis in rekening te brengen. Dat geldt ook als de passagier wordt uitgesloten van de verdere reis wegens grove nalatigheid wat betreft de reglementen van de vervoerder, het hotel, etc. Als de passagier niet komt opdagen voor de afgesproken transfers of op enig moment niet komt opdagen voor afgesproken momenten uit de pakketreis, kan hij/zij geen enkele vergoeding/compensatie eisen voor de gemiste afspraken en diensten. De cliënt moet zichzelf ook op de hoogte houden van de vertrektijd voor de terugreis als hijzelf een rondreis heeft geboekt of als hij om de een of andere reden de groep medereizigers heeft verlaten. Verder moet de cliënt zich houden aan de regels voor het herbevestigen van de vlucht/vluchten bij de vliegtuigmaatschappij die is/zijn inbegrepen bij de individuele rondreizen en pakketreizen zonder begeleiding van een reisleider. Niet herbevestigen van de terugvlucht/vluchten betekent dat de desbetreffende luchtvaarmaatschappij is gerechtigd om de geboekte stoelen beschikbaar te stellen aan andere partijen. Toepasselijk recht en plaats: alle aanspraken die voortvloeien uit een pakketreis, waarvoor bovenstaande voorwaarden zijn goedgekeurd, zijn overeenkomstig de Deense wetgeving. Plaats voor geschillen: The Copenhagen Maritime and Commercial Court. EXCURSIES NORTH ATLANTIC CRUISE Smyril Line Excursions behoudt zich het recht voor om excursies te wijzigingen of te annuleren in geval van veranderde weersomstandigheden, zowel in IJsland als op de Færøer Eilanden. Als een excursie wordt geannuleerd, zal Smyril Line het vooruitbetaalde bedrag aan boord terugbetalen. Restitutie vindt plaats in DKK. Smyril Line Excursions behoudt zich het recht voor om excursies te wijzigingen of te annuleren in geval van veranderde weersomstandigheden Uw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We wijzen u op de risico’s die te maken hebben met de unieke kenmerken van het landschap van de Færøer Eilanden. Dat betekent, dat als u daadwerkelijk gaat reizen door het unieke landschap van de Færøer Eilanden, óf alleen – geïnspireerd door onze website of brochure – óf samen met een van onze gidsen, u dat altijd op eigen risico doet. Smyril Line is niet aansprakelijk voor eventuele schade, verwonding of verlies die hierdoor kunnen optreden. Als veiligheidsmaatregel vooraf behoudt Smyril Line Excursions zich het recht voor om mensen te weigeren om deel te nemen aan een excursie, als de gids schoeisel, kleding etc. niet geschikt vindt om te gaan (berg) wandelen. De excursies zijn niet geschikt voor kinderen jonger dan 7 jaar. VRACHT Voertuigen zonder chauffeur/kentekenbewijs moeten als vracht worden geboekt. Neem voor informatie en/of verzending naar de Færøer en IJsland contact op met Smyril Line Cargo, telefoon +298 309600 of cargo@cargo.fo. GEVAARLIJKE BAGAGE/VEILIGHEID In verband met veiligheidsredenen kan het zijn dat bagage en voertuigen worden doorzocht alvorens toegang aan boord wordt verleend. Als dit door de passagier wordt geweigerd, kan hem/haar de toegang aan boord worden geweigerd. Er is dan geen recht op restitutie van de kosten van de niet gebruikte reis. Bagage die de veiligheid van het schip in gevaar brengt en ongemak veroorzaakt, mag niet aan boord worden gebracht. De vervoerder zal, met inachtneming van de omstandigheden en zonder verplichting om de passagier hierover in te lichten, de bagage aan land brengen, teruggeven of vernietigen, als de bagage zonder medeweten en schriftelijke toestemming van de vervoerder aan boord is gebracht. Als over­ treding van het hierboven bepaalde ervoor zorgt dat het schip niet kan vertrekken, dan wel worden beperkt in de uitvoering, of de vervoerder, het schip of de eigenaren een boete opgelegd krijgt, moet de passagier de vervoerder vrijwaren voor alle kosten en uitgaven daardoor veroorzaakt met inbegrip van, maar niet beperkt tot, het verlies van inkomsten. De passagier mag geen bagage of product aan boord brengen die of dat beschouwd wordt als een gevaar voor de veiligheid volgens de internationale scheeps- en havenveiligheidscode. In geval van onvoorziene omstandigheden, zoals gestegen overheidsbelastingen, koerswijzigingen evenals een wijziging in de olieprijzen, heeft Smyril Line het recht om de prijzen aan te passen. Smyril Line aanvaardt geen aansprakelijkheid voor drukfouten in deze catalogus en voor eventuele onregelmatigheden in de uitvoering van de dienst.


IJsland Seyðisfjörður

Færøer Eilanden

Tórshavn

Willem Alexanderhof 1a | 3331 AS | ZWIJNDRECHT | Nederland T +31 (0) 78 619 85 25 | info@trolltravel.com | trolltravel.com

info@smyrilline.nl smyrilline.nl smyrilline

Hirtshals

DISCLAIMER

Smyril Line stelt alles in het werk om de juistheid van de in deze catalogus gepubliceerde informatie te waarborgen. Houd er s.v.p. rekening mee dat prijzen en producten zonder voorafgaande kennisgeving kunnen worden gewijzigd. Smyril Line neemt geen verantwoordelijkheid voor zet- en/of typefouten.

Denemarken