__MAIN_TEXT__

Page 1

IJsland en de FÌrøer Eilanden

Overtochten rondreizen en Noord Atlantische Cruise 2020


MS Norröna

Vaar naar IJsland en de Færøer Eilanden

Inhoud IJSLAND Vervoer . . . . . . . . . . . . . . . . . . 10 Rondreizen . . . . . . . . . . . . . . . 12

Beste lezer, Onze catalogus biedt volop inspiratie voor uw volgende reis over de Noord-Atlantische Oceaan. Maak kennis met onze selectie van reizen naar IJsland en de Færøer Eilanden, of bekijk onze gecombineerde reizen en onze unieke Noord-Atlantische cruise. De reis met MS Norröna naar onze bestemmingen in de Noord- Atlantische Oceaan geeft u volop gelegenheid om te relaxen en u geestelijk voor te bereiden op alle indrukken die u zult gaan opdoen. Als u ervoor hebt gekozen om met ons naar uw bestemming te varen, kunt u gebruik maken van de mogelijkheid om uw eigen voertuig mee te nemen. Weet u een nog betere manier om IJsland en de Færøer Eilanden te ontdekken dan met uw eigen auto? Als u kiest voor onze Noord Atlantische cruise heeft u het geluk om onze twee fantastische bestemmingen in één week te gaan ontdekken terwijl u ondertussen aan boord volop kunt genieten van deze cruise.

Disclaimer Smyril Line stelt alles in het werk om de juistheid van de in deze catalogus gepubliceerde informatie te waarborgen. Houd er s.v.p. rekening mee dat prijzen en producten zonder voorafgaande kennisgeving kunnen worden gewijzigd. Smyril Line neemt geen verantwoordelijkheid voor zet- en/of typefouten.

IJSLAND EN DE FÆRØER EILANDEN

Combineer IJsland en de

Færøer Eilanden . . . . . . . . . . 20

DE FÆRØER EILANDEN Vervoer. . . . . . . . . . . . . . . . . . . 30 Rondreizen . . . . . . . . . . . . . . . 32 NOORD ATLANTISCHE CRUISE

Tarieven, vaarschema

en excursies . . . . . . . . . . . . . . 36

MS NORRÖNA

Maaltijden aan boord . . . . . . 44

Entertainment aan boord . . 46

Hutten aan boord. . . . . . . . . . 48

SPECIALE AANBIEDINGEN. . . . 50 VAARSCHEMA EN TARIEVEN.. 52

Astrid & Simon

Cruise hosts onboard MS Norröna


3


 Goðafoss

4

IJsla


and 5


Highlights van IJsland Zie de beschrijving van deze highlights op de volgende pagina’s.

Smyril Line heeft een geregeld vaarschema naar IJsland dat een heel jaar geldt. Wij bieden ferryovertochten, pakketreizen, excursies en de Noord-Atlantische cruise naar IJsland en de Færøer Eilanden. Onze selectie van reisprogramma’s en routebeschrijvingen met de eigen auto is heel uitgebreid en gevarieerd. We zijn ervan overtuigd dat wij zowel de inspiratie als de kennis hebben die nodig is om uw droomreis naar IJsland in alle facetten te realiseren.

5 Westfjorden

MS Norröna legt aan in Seyðisfjörður in het oosten van IJsland, oftewel Austurland in het IJslands, een dunbevolkte streek met een wonderschone natuur. Hier kunt u genieten van knusse dorpjes, een imposant kustgebied, nauwe fjorden, oneindige watervallen en fascinerende berggebieden.

Bent u op zoek naar een échte natuurervaring in IJsland? Mogelijk is er enige twijfel vanwege het groeiend aantal toeristen, in het bijzonder in en rond Reykjavík (De zogeheten Gouden Cirkel). Maar wees ervan overtuigd dat wij de experts zijn in het ontdekken van gebieden in IJsland die niet worden ‘overspoeld’ door toeristen. We hebben een schat aan ideeën om de natuur van IJsland in al zijn schoonheid te ervaren. En dat op plekken waar de lokale bevolking vol trots hun land wil laten zien.

West-IJsland

þingvellir

Vijf voordelen voor het reizen met MS Norröna naar IJsland »» Onze reisadviseurs zijn experts wat betreft IJsland. Bovendien verkoopt Smyril Line al 37 jaar reizen naar IJsland. We kunnen daarom kwaliteit bieden op het gebied van vakanties met aantrekkelijke tarieven evenals begeleiding voor op maat gemaakte vakantiereizen die gebaseerd is op onze unieke expertise. »» Als u met ons reist kunt u uw eigen auto meenemen en (bijna) onbeperkte bagage. »» Aan boord van MS Norröna heeft u volop tijd om te ontspannen, te reflecteren en te genieten van culinaire hoogstandjes. »» We varen langs de Færøer Eilanden en dat geeft u de mogelijkheid om deze ongerepte archipel te gaan ontdekken. Zowel op de heenreis naar en terugreis van IJsland. »» U komt aan in het oosten van IJsland, dat gebied staat synoniem voor echte natuurbeleving.

6

Reykjavík

6

6

Zuidwest-IJsland


3

Húsavík

Noord-IJsland 2

4

4

Goðafoss

Akureyri

2

2

Dettifoss

Námaskarð

Mývatn

Seyðisfjörður

Oost-IJsland

Hooglanden

6

6

Gullfoss

Geysir

en De Gouden Cirkel

Zuidoost-IJsland

7

1

Vestmannaeyjar

8

9

Skaftafell

10

Jökulsárlón

Vík

7


Ideeën om IJsland te ontdekken Mývatn, Námaskarð & Dettifoss

Het Mývatn is een van de highlights van het noorden van IJsland. Het meer kent een grote vogelpopulatie en het Sigurgeirs Vogelmuseum is een bezoek zeker waard. Het Mývatn natuurbad ligt ten oosten van het dorp Reykjahlíð. Hier kunt u volop genieten van een ontspannen bad in warm water dat door de natuur wordt ‘geleverd’.

Seyðisfjörður

2

Tip: het Mývatn natuurbad wordt vaak ‘Mini Blue Lagoon” genoemd. Als u op zoek bent naar een authentieke ervaring qua baden tegen een schappelijke prijs, raden we een bezoek aan het Mývatn natuurbad aan, omdat u dan niet in de rij hoeft te staan. Bij Námaskarð ervaart u van dichtbij de kracht van de natuur. De kokende modderpoelen en gele zwavelformaties zorgen voor een onvergetelijke indruk. Natuurlijk mag u ook de Dettifoss niet missen, deze waterval vindt u op een half uur reizen van Mývatn. Met een hoogte van 44 meter en een breedte van 110 meter is de Dettifoss een waterval met het grootste watervolume in Europa.

Akureyri

4 8

Seyðisfjörður is de eerste en de laatste ontmoeting met IJsland als u met Smyril Line reist. Het is de plaats waar MS Norröna aanmeert. ‘s Zomers bereikt het culturele leven in Seyðisfjörður haar hoogtepunt. Er zijn ook enkele cafés en restaurants in dit dorpje, wat tegelijkertijd de thuishaven is van een traditionele gemeenschap van vissers die circa 700 inwoners telt.

Natuurlijk bezoek je Akureyri, de tweede stad van IJsland, die net onder de poolcirkel ligt. In Akureyri kunt u de imposante kerk bewonderen, die dateert uit 1940 en is opgetrokken in art deco stijl. Het geheel is ontworpen door de IJslandse architect Guðjón Samúelsson. Met amper 17.000 inwoners vind je heel gemakkelijk de weg in deze stad. Er is maar één winkelstraat, maar dat wordt gecompenseerd door talloze zijstraatjes met karakteristieke cafés en restaurants.

1

3

Húsavík

Beleef de wereld van de imposante en majestueuze walvissen van dichtbij in de wateren rond IJsland met een trip naar Húsavík. Breng een bezoek aan het Walvismuseum en boek een walvissafari zodat u de kans krijgt om de walvissen en de talloze watervogels van dichtbij te bewonderen. Een kans ook om de lokale fauna in een natuurlijke habitat te ervaren. Als u wat meer tijd hebt door te brengen in Húsavík, probeer dan eens de nieuwe GeoSea zeebaden. Het is een verademing voor lichaam en geest, terwijl u op een unieke manier geniet van de natuur. De Goðafoss is één van de meest spectaculaire watervallen van IJsland. De Goðafoss is te vinden op een half uur rijden ten oosten van Akureyri en is een bezoek meer dan waard.

Westfjorden

Staat u open voor een tip van een insider? De regio Westfjorden is een van de best bewaard gebleven geheimen van IJsland. Elk fjord is een wereld op zich en elke bergtop vraagt uw aandacht. Zelfs de minst opvallende gedeeltes van de natuurlijke schoonheid van Westfjorden mogen niet worden overgeslagen. De regio Westfjorden wordt uiteindelijk gekarakteriseerd door Látrabjarg, de meest westelijke punt van Europa en tegelijkertijd een van de grootste vogelrotsen van Europa.

5


De Gouden Cirkel

De Gouden Cirkel is de populairste toeristische route in IJsland. De 300 kilometer lange rondrit begint in Reykjavík, de hoofdstad van IJsland, voert naar het zuiden van IJsland en dan weer terug. Er zijn onderweg 3 stops, waar u inderdaad moet stoppen: þingvellir Nationaal Park, de Gullfoss waterval en de geothermische regio Haukadalur, die vooral bekend is geworden door Geysir en Strokkur, twee geisers.

6

Reykjavík is de hoofdstad en ook de grootse stad van IJsland. De stad omvat 274 km2 en telt circa 200.000 inwoners. Er is heel veel te zien en te doen in Reykjavík. We noemen met name de Hallgrims kerk, de Hapra Concerthal en Laugardalslaug met zijn zwembaden en kuuroorden.

Vestmannaeyjar

Vestmannaeyjar is een eilandenarchipel van vulkanische oorsprong even ten zuiden van IJsland. De archipel bestaat uit 14 eilanden, waarvan er maar een bewoond is, namelijk Heimaey. Het eiland telt circa 4000 bewoners. Het gebied is, zoals de rest van IJsland, een regio met actieve vulkanen. In de 20ste eeuw hebben de eilandbewoners met twee grote uitbarstingen te maken gehad. De eerste grote eruptie was in 1963, toen een drie en een half jaar durende uitbarsting het eiland Surtsey creëerde. De tweede eruptie was in 1973 toen de vulkaan Eldfell op Heimaey uitbarstte. Die eruptie zorgde voor een snelle evacuatie van de meeste eilandbewoners. Maak een trip naar deze archipel en ervaar de natuur met een vogelrijkdom die uniek is voor IJsland.

7

Vík Skaftafell National Park

9

Het Skaftafell Nationaal Park werd in 1967 gesticht, maar in 2008 werd het een onderdeel van het Vatnajökull Nationaal Park. In deze combinatie heeft het park een oppervlakte van 14.200 km2, waarmee het qua grootte het tweede Nationaal Park van Europa is. Het Skaftafell Nationaal Park grenst aan de uitlopers van de Vatnajökull, de op één na grootste gletsjer van IJsland, met een oppervlakte van 8100 km2 en op sommige plaatsen 1 kilometer dikte. Een aanbeveling: maak een wandeling van een uur naar de Svartifoss, een imposante waterval.

Het dorpje Vík is de meest zuidelijke plaats op IJsland. Het ligt aan de Ringweg op een afstand van 180 kilometer van Reykjavík, pakweg 2 uur rijden met de auto. IJsland telt verscheidene zogeheten vulkanische stranden, maar het zwarte zandstrand is veruit het bekendste en mooiste zwarte zandstrand van IJsland. Het is gemakkelijk te bereiken vanaf de Ringweg die door Vík in Mýrdal loopt. Een wandeling over het zwarte zandstrand is absoluut een must.

8

Jökulsárlón

Jökulsárlón is het bekendste gletsjermeer van IJsland. Het is te vinden in de zuidoostelijke sectie van de Ringweg van IJsland, tussen het Skaftafell Nationaal Park en het plaatsje Höfn. Jökulsárlón ligt vol met ijsbergen en ijsbrokken die zijn afgekalfd van de Breiðamerkurjökull, die deel uitmaakt van de grootste gletsjer van Europa, de Vatnajökull.

10

Hier kunt u een wandeling maken over het ‘Diamantstrand’, maar u kunt ook een boottocht maken over het gletsjermeer om de ijsbergen van dichtbij te kunnen bewonderen. Bent u nog avontuurlijker ingesteld, dan kunt u een van de gletsjertochten uitproberen.

9


Neem uw eigen vervoer mee naar IJsland VERVOER Het is altijd spannend om een speciale vakantie te plannen, zeker als de eindbestemming u veel te bieden heeft. Naast onze rondreizen, bieden wij u ook de mogelijkheid om alleen de overtocht te boeken voor uw auto, motor of camper, waardoor u een stuk flexibeler bent.

DE PRIJS IS INCLUSIEF

»» Overtocht Denemarken-IJsland v.v. »» 2-persoonsbinnenhut »» Eigen voertuig

10

LAAGSEIZOEN (GROEN) Prijs per persoon als 2 personen samen reizen Motor l. max. 2.00m . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . € 460 Auto h. max. 1.90m, l. max. 5.00m. . . . . . . . . . . . . . € 535 Camper h. max. 3.50m, l. max. 7.00m . . . . . . . . € 1.005 Upgrade (toeslag per persoon) 2-persoonsbuitenhut . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . € 95 2-persoons buitenhut met 2-persoonsbed. . . . . . . . € 190 Luxe buitenhut met 2-persoonsbed . . . . . . . . . . . . . . € 335

Zie ons vaarschema op pagina 52 en tarieven op pagina 53 Boek online op smyrilline.nl


IJsland

Met de Campingcard verblijft u op campings verspreid over heel IJsland

CAMPING CARD 2020

Met de Campingcard kunt u op ca. 40 aangesloten campings verblijven verspreid over heel IJsland. De Campingcard is geldig voor 2 volwassenen en max. 4 kinderen en is max. 28 nachten geldig.

Zie onze beste zomerprijzen op pagina 51 en op smyrilline.nl

TUSSENSEIZOEN (ORANJE)

Camping Card 2020 slechts . . . . . . . . . . . €

159

Voor meer informatie kijk op www.campingcard.is of neem contact met op met Smyril Line.

Nieuwe lagere prijzen in

2020

HOOGSEIZOEN (BLAUW)

Nieuwe lagere prijzen in

2020

Prijs per persoon als 2 personen samen reizen Motor l. max. 2.00m. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . € 685 Auto h. max. 1.90m, l. max. 5.00m. . . . . . . . . . . . . . € 745 Camper h. max. 3.50m, l. max. 7.00m. . . . . . . . . € 1.735

Prijs per persoon als 2 personen samen reizen Motor l. max. 2.00m. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . € 895 Auto h. max. 1.90m, l. max. 5.00m. . . . . . . . . . . . . . € 995 Camper h. max. 3.50m, l. max. 7.00m. . . . . . . . . € 1.890

Upgrade (toeslag per persoon) 2-persoonsbuitenhut . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . € 155 2-persoons buitenhut met 2-persoonsbed. . . . . . . . € 300 Luxe buitenhut met 2-persoonsbed . . . . . . . . . . . . . € 600

Upgrade (toeslag per persoon) 2-persoonsbuitenhut . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . € 155 2-persoons buitenhut met 2-persoonsbed. . . . . . . . € 305 Luxe buitenhut met 2-persoonsbed . . . . . . . . . . . . . . € 605

Zie ons vaarschema op pagina 52 en tarieven op pagina 53 Boek online op smyrilline.nl

11


 Seljalandsfoss

Best verkocht 2019

Highlights of IJsland Inclusief overtocht met MS Norröna en overnachtingen in hotels, guesthouses of boerderijen

1 OF 2 WEKEN OP IJSLAND INCL. ACCOMMODATIE Maak in korte tijd heel goed kennis met IJsland. Breng een bezoek aan de belangrijkste bezienswaardigheden, met inbegrip van Gullfoss en Dettifoss, twee watervallen. U verblijft in hotels, boerderijen of pensions. Het ontbijt aan boord is bij de prijs is inbegrepen. Geniet van de prachtige rondreis op IJsland, waar 95 procent van de wegen is verhard en dus gewoon

toegankelijk is voor auto of motor. We hebben speciale rondreizen in het programma die één of twee weken duren, zodat u heel veel van de spectaculaire bezienswaardigheden van IJsland kunt ervaren: adembenemend landschap, kliffen, watervallen, lavalandschappen evenals pittoreske plaatsjes. Tot slot, denk erom dat u de dag niet beter kunt beëindigen dan met een bad in een van de vele thermale bronnen.

PRIJS PER PERSOON ALS 2 PERSONEN SAMEN REIZEN

12

LAAGSEIZOEN (GROEN)

HOOGSEIZOEN (BLAUW)

Vertrek uit Denemarken op zaterdag en vanuit IJsland op woensdag Motor + 8 nachten op IJsland, vanaf . . . . . . . . . . € 1.225 Auto + 8 nachten op IJsland, vanaf . . . . . . . . . . . € 1.300

Vertrek uit Denemarken op dinsdag en vanuit IJsland op donderdag Motor + 7 nachten op IJsland, vanaf . . . . . . . . . . € 1.850 Auto + 7 nachten op IJsland, vanaf . . . . . . . . . . . € 1.950

Motor + 15 nachten op IJsland, vanaf . . . . . . . . € 1.800 Auto + 15 nachten op IJsland, vanaf . . . . . . . . . . € 1.875

Motor + 14 nachten op IJsland, vanaf . . . . . . . . € 2.730 Auto + 14 nachten op IJsland, vanaf . . . . . . . . . . € 2.830

Upgrade (toeslag per persoon) 2-persoonsbuitenhut . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . € 95 2-persoons buitenhut met 2-persoonsbed. . . . . . . . € 190 Luxe buitenhut met 2-persoonsbed . . . . . . . . . . . . . . € 335

Upgrade (toeslag per persoon) 2-persoonsbuitenhut . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . € 155 2-persoons buitenhut met 2-persoonsbed . . . . . . . € 305 Luxe buitenhut met 2-persoonsbed . . . . . . . . . . . . . € 605

Bezoek smyrilline.nl voor de routebeschrijving


IJsland

ROUTEKAART 1 week: 1800-2000 km 2 weken: 3300-3900 km

vanaf €

1.300

DE PRIJS IS INCLUSIEF

»» Overtocht Denemarken-IJsland v.v. »» Binnenhut »» 1 auto (l. max. 5.00m, h. max. 1.90m) »» 2-persoonskamer met douche/toilet in hotels, guesthouses of boerderijen tijdens de rondreis op IJsland »» Routebeschrijving »» Ontbijt tijdens de hele reis

Námaskarð

De rondreis van 2 weken is inclusief een bezoek aan het schiereiland Snæfellsnes Fjaðrárgljúfur

13


 Kirkjufellfoss

Incl. schiereiland Snæfellsnes

IJsland Boutique

Verblijf in de mooiste en meest smaakvolle hotels

1 OF 2 WEKEN OP IJSLAND INCL. ACCOMMODATIE Dit is een heel speciale reis, waarbij u de kans heeft om ontzettend veel van IJsland te zien, waarbij u altijd verblijft in de meest smaakvolle of authentieke hotels in elke regio. De rondreis omvat de complete Ringweg en het schiereiland Snæfellsnes. In tal van opzichten verschilt IJsland met de andere Noordse landen, maar het deelt de hoge

levensstandaard en de excellente keuken. ‘IJsland Boutique’ biedt u een unieke combinatie van indrukwekkende landschappen overdag en geselecteerde accommodaties als een extra dimensie voor de nacht. De rondreis van twee weken is inclusief het schiereiland Snæfellsnes en de Westfjorden.

PRIJS PER PERSOON ALS 2 PERSONEN SAMEN REIZEN

14

LAAGSEIZOEN (GROEN)

HOOGSEIZOEN (BLAUW)

Vertrek uit Denemarken op zaterdag en vanuit IJsland op woensdag Motor + 8 nachten op IJsland, vanaf . . . . . . . . . . € 1.410 Auto + 8 nachten op IJsland, vanaf . . . . . . . . . . . € 1.485

Vertrek uit Denemarken op dinsdag en vanuit IJsland op donderdag Motor + 7 nachten op IJsland, vanaf . . . . . . . . . . € 2.010 Auto + 7 nachten op IJsland, vanaf . . . . . . . . . . . € 2.110

Motor + 15 nachten op IJsland, vanaf . . . . . . . . € 2.150 Auto + 15 nachten op IJsland, vanaf . . . . . . . . . . € 2.225

Motor + 14 nachten op IJsland, vanaf . . . . . . . . € 3.055 Auto + 14 nachten op IJsland, vanaf . . . . . . . . . . € 3.155

Upgrade (toeslag per persoon) 2-persoonsbuitenhut . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . € 95 2-persoons buitenhut met 2-persoonsbed. . . . . . . . € 190 Luxe buitenhut met 2-persoonsbed . . . . . . . . . . . . . . € 335

Upgrade (toeslag per persoon) 2-persoonsbuitenhut . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . € 155 2-persoons buitenhut met 2-persoonsbed. . . . . . . . € 305 Luxe buitenhut met 2-persoonsbed . . . . . . . . . . . . . . € 605

Voor andere reisperiodes en mogelijkheden, kijk op smyrilline.nl


IJsland

ROUTEKAART 1 week: 1800-2000 km 2 weken: 3700-3900 km

vanaf €

1.485

DE PRIJS IS INCLUSIEF

»» Overtocht Denemarken-IJsland v.v. »» Binnenhut »» 1 auto (l. max. 5.00m, h. max. 1.90m) »» 2-persoonskamer met douche/toilet in hotels, guesthouses of boerderijen tijdens de rondreis op IJsland »» Routebeschrijving »» Ontbijt tijdens de hele reis

Búðakirkja

Gatklettur

Papegaaiduiker in de Westfjorden

15


 Blue Lagoon

Ideaal voor gezinnen

Verblijf in vakantiewoningen 1 OF 2 WEKEN OP IJSLAND INCL. ACCOMMODATIE Als u een vreedzame en rustige vakantie wilt hebben in een inspirerende omgeving met familie en vrienden is een vakantiehuis de juiste keuze. Bij een programma van een week verblijft u in twee verschillende vakantiehuizen, óf in het noorden en het oosten, óf in het zuiden en het oosten. Bij een programma van twee weken verblijft u 3 of 4 nachten in elke regio: het Noorden, het Westen, het Zuidwesten en

het Zuidoosten. Een suggestie: bezoek Mývatn in het Noorden, neem een bad in de Blue Lagoon, bekijk de imposante Gullfoss – een waterval in het Zuidwesten en natuurlijk ook de Jökulsárlón gletsjer in het Zuidoosten. Dit zijn slechts suggesties – er valt nog veel meer te ontdekken en te genieten.

PRIJS PER PERSOON ALS 2 PERSONEN SAMEN REIZEN

16

LAAGSEIZOEN (GROEN)

HOOGSEIZOEN (BLAUW)

Vertrek uit Denemarken op zaterdag en vanuit IJsland op woensdag Auto + 8 nachten op IJsland, vanaf . . . . . . . . . . . € 1.300 Auto + 15 nachten op IJsland, vanaf . . . . . . . . . . € 1.875

Vertrek uit Denemarken op dinsdag en vanuit IJsland op donderdag Auto + 7 nachten op IJsland, vanaf . . . . . . . . . . . € 1.805 Auto + 14 nachten op IJsland, vanaf . . . . . . . . . . € 2.545

Upgrade (toeslag per persoon) 2-persoonsbuitenhut . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . € 95 2-persoons buitenhut met 2-persoonsbed. . . . . . . . € 190 Luxe buitenhut met 2-persoonsbed . . . . . . . . . . . . . . € 335

Upgrade (toeslag per persoon) 2-persoonsbuitenhut . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . € 155 2-persoons buitenhut met 2-persoonsbed. . . . . . . . € 305 Luxe buitenhut met 2-persoonsbed . . . . . . . . . . . . . . € 605

Voor andere reisperiodes en mogelijkheden, kijk op smyrilline.nl


IJsland

ROUTEKAART 1 week: 1400 km 2 weken: 3900 km

vanaf €

870

DE PRIJS IS INCLUSIEF

»» Overtocht Denemarken-IJsland v.v. »» Binnenhut »» 1 auto (l. max. 5.00m, h. max. 1.90m) »» Verblijf in vakantiewoningen op IJsland incl. huur van bedlinnen en handdoeken. Afhankelijk van de route kan de laatste overnachting in een hotel in Egilsstaðir zijn. »» Routebeschrijving »» Ontbijt aan boord

Reykjavík Borgarnes

Jökulsárlón

PRIJS PER PERSOON ALS 4 PERSONEN SAMEN REIZEN LAAGSEIZOEN (GROEN)

HOOGSEIZOEN (BLAUW)

Vertrek uit Denemarken op zaterdag en vanuit IJsland op woensdag Auto + 8 nachten op IJsland, vanaf . . . . . . . . . . . . . € 870 Auto + 15 nachten op IJsland, vanaf . . . . . . . . . . € 1.195

Vertrek uit Denemarken op dinsdag en vanuit IJsland op donderdag Auto + 7 nachten op IJsland, vanaf . . . . . . . . . . . € 1.160 Auto + 14 nachten op IJsland, vanaf . . . . . . . . . . € 1.570

Upgrade (toeslag per persoon) 4-persoonsbuitenhut . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . € 48

Upgrade (toeslag per persoon) 4-persoonsbuitenhut . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . € 78

Voor andere reisperiodes en mogelijkheden,kijk op smyrilline.nl

17


 Hooglanden

Vanaf begin juli tot eind augustus

Highland Adventure Incl. de overtocht met MS Norröna en overnachting in hotels, guesthouses of boerderijen.

1 OF 2 WEKEN OP IJSLAND INCL. ACCOMMODATIE Het rijden door de hooglanden van IJsland is een avontuur met tal van facetten: ruig, ontembaar en onvoorstelbaar. Smalle gravelwegen, het ontbreken van bruggen, en nauwelijks comfort. U zult nooit in de file staan met andere auto’s, wel hebt u de uitdaging om rivieren over te steken of… terug te gaan. ’s Winters zijn de IJslandse hooglanden ontoegankelijk, ze zijn alleen te bereiken met een 4WD in de zomer. Dus als u een 4WD hebt, die u alleen gebruikt in de stad, is het misschien tijd om uw 4WD echt te gaan gebruiken waarvoor hij gemaakt is.

18

PRIJS PER PERSOON ALS 2 PERSONEN SAMEN REIZEN HOOGSEIZOEN (BLAUW) Vertrek uit Denemarken op dinsdag en vanuit IJsland op donderdag 4WD + 7 nachten op IJsland, vanaf . . . . . . . . . . € 2.235 4WD + 14 nachten op IJsland, vanaf. . . . . . . . . € 3.115 Upgrade (toeslag per persoon) 2-persoonsbuitenhut . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . € 155 2-persoonsbuitenhut met 2-persoonsbed. . . . . . . € 305 Luxe buitenhut met 2-persoonsbed . . . . . . . . . . . . . € 605

Boek uw volgende reis op smyrilline.nl


IJsland

Bent u op zoek naar onontdekte gebieden? Zoek dan niet verder

ROUTEKAART 1 week: 1800-2000 km 2 weken: 3400 km

vanaf €

2.235

DE PRIJS IS INCLUSIEF

»» Overtocht Denemarken-IJsland v.v. »» Binnenhut »» 1 auto (l. max. 5.00m, h. max. 1.90-2,50m) »» 2-persoonskamer met douche/toilet in hotels, guesthouses of boerderijen tijdens de rondreis op IJsland »» Routebeschrijving »» Ontbijt tijdens de hele reis

IJslandse paarden

Hooglanden

19


 Trælanípan, de Færøer Eilanden

10% korting

IJsland en de Færøer Eilanden Combineer twee unieke bestemmingen

MAAK EEN STOP-OVER OP DE FÆRØER EILANDEN EN BESPAAR 10% Ontdek deze fantastische archipel op uw terugreis vanaf IJsland en bespaar 10% op de prijs van uw overtocht. Deze aanbieding is geldig gedurende het zomerseizoen. Vertrek uit Denemarken op een dinsdag en vanuit IJsland op een donderdag. Vertrek vanaf de Færøer Eilanden op een zondag Het is ook mogelijk om een stop-over te maken op de heenreis naar IJsland. Voor meer informatie zie smyrilline.nl PRIJS PER PERSOON ALS 2 PERSONEN SAMEN REIZEN

20

Motor, vanaf . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . € 806 Auto, (l. max. 5.00m, h. max. 1.90m), vanaf. . . . . . . . € 896 Auto (l. max. 5.00m, h. 1.90-2.50m), vanaf. . . . . € 1.152 Camper ( l. max. 5.00m >2.50m), vanaf . . . . . . . . € 1.287

Upgrade (toeslag per persoon) 2-persoonsbuitenhut . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . € 140 2-persoonsbuitenhut met 2-persoonsbed . . . . . . . . € 275 Luxe buitenhut met 2-persoonsbed . . . . . . . . . . . . . . € 545

Per extra meter Auto ( l. max. 5.00m, h. max. 1.90m), vanaf . . . . . . . € 153 Auto ( l. max. 5.00m, h. 1.90-2.50m), vanaf . . . . . . . € 324 Camper ( l. max. 5.00m >2.50m), vanaf . . . . . . . . . . . € 414

Kindertoeslag 3-11 jaar . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . € 234

boek uw volgende reis op smyrilline.nl


IJsland & de Færøer Eilanden

vanaf €

806

DE PRIJS IS INCLUSIEF

»» Overtocht Hirtshals-Seyðisfjörður v.v. en een stop-over op de Færøer Eilanden op de terugreis »» Binnenhut »» Uw motor, auto of camper

Vík, IJsland

þingvellir, IJsland

Gjógv, de Færøer Eilanden

21


 Gásadalur, de Færøer Eilanden

IJsland en de Færøer Eilanden Inclusief accommodatie

7 OF 14 NACHTEN OP IJSLAND & 3 NACHTEN OP DE FÆRØER EILANDEN Speciale aanbieding! Dinsdag: Donderdag: Donderdag: Vrijdag: Zondag: Dinsdag:

OPTIE 1

BESPAAR TOT

€ 100

Vertrek uit Denemarken Aankomst op IJsland Verblijf 1 of 2 weken op IJsland Vertrek uit IJsland Aankomst op de Færøer Eilanden Verblijf 3 dagen op de Færøer Eilanden Vertrek uit de Færøer Eilanden Aankomst in Denemarken

OPTIE 2 Zaterdag: Zondag: Woensdag: Donderdag: Donderdag: Zaterdag:

Vertrek uit Denemarken Aankomst op de Færøer Eilanden Verblijf 3 nachten op de Færøer Eilanden Vertrek uit de Færøer Eilanden Aankomst op IJsland Verblijf 1 of 2 weken op IJsland Vertrek uit IJsland Aankomst in Denemarken

PRIJS PER PERSOON ALS 2 PERSONEN SAMEN REIZEN

22

OPTIE 1

OPTIE 2

7 nachten op IJsland en 3 nachten op de Færøer Eilanden Motor, vanaf . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . € 2.010 Auto, vanaf . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . € 2.110

7 nachten op IJsland en 3 nachten op de Færøer Eilanden, Motor, vanaf . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . € 2.110 Auto, vanaf . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . € 2.210

14 nachten op IJsland en 3 nachten op de Færøer Eilanden, Motor, vanaf . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . € 2.900 Auto, vanaf . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . € 2.990

14 nachten op IJsland en 3 nachten op de Færøer Eilanden, Motor, vanaf . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . € 2.990 Auto, vanaf . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . € 3.090

voor andere reisperiodes en mogelijkheden, kijk op smyrilline.nl


IJsland & de Færøer Eilanden

1 week rondreis Highlights of IJsland

3 dagen op de Færøer Eilanden

vanaf €

2.110

DE PRIJS IS INCLUSIEF

»» Overtocht Denemarken-IJsland-Denemarken incl. de Færøer Eilanden op de heen- of de terugreis »» Binnenhut »» 1 auto (l. max. 5.00m, h. max. 1.90m) »» 7 nachten op IJsland in een 2-persoonskamer met douche/toilet in hotels, guesthouses of boerderijen »» 3 nachten op de Færøer Eilanden in een 2-persoonskamer met douche/toilet »» Routebeschrijving »» Routekaart IJsland »» Ontbijt tijdens de hele reis

Goðafoss, IJsland

Vík, IJsland

Risin & Kellingin, de Færøer Eilanden

23


 Tjørnuvík, Streymoy

De Færøer

24


Eilanden

25


Tjørnuvík

5

Vestmannabjørgini

7

Gásadalur

Mykines

8

6

5

Fugloy

Gjógv

Kunoy

Saksun

Klaksvík

4 Streymoy

Vágar Trælanípan

8

Tórshavn

1

Kirkjubø

3

Koltur Hestur

2

Sandoy 10

Sandur

Skúvoy Stóra Dímun Lítla Dímun

Suðuroy

26

Borðoy

Kalsoy

Eysturoy

Viðoy

Nólsoy

9

Svínoy


highlights van de Færøer Eilanden Zie de beschrijving van deze highlights op de volgende pagina’s.

Midden in de Atlantische Oceaan op slechts anderhalve dag varen van het Europese vasteland liggen de Færøer Eilanden met hun kustlijn van 1289 kilometer. Nergens op de Færøer Eilanden is de zee verder dan 5 kilometer verwijderd. We willen de grandioze landschappen en de indrukwekkende vergezichten op zee van de Færøer Eilanden van harte aanbevelen. De archipel staat bekend om haar milde winters en koele zomers, maar ongeacht het seizoen wordt u geïmponeerd door spectaculaire panorama’s als u de fjorden binnenvaart. De natuur is hier heel bepalend en haar invloed op de plaatselijke cultuur kan zeker niet onderschat worden. De omringende natuur is verankerd in het karakter en de manier van denken van de bewoners. De bevolking van circa 52.000 mensen is verspreid over 17 bewoonde eilanden die met elkaar zijn verbonden door een prima netwerk van wegen, tunnels en ferry’s. De bevolking van de Færøer is hartelijk, gul, vriendelijk en gastvrij. Ze zijn erg gericht op het gezin, nuchter en hebben veel respect voor tradities. Een opvallend kenmerk van de bevolking van de Færøer is dat men openstaat voor toeristen. Verder zijn ze trots op hun land en cultuur en ze willen graag aan de toeristen laten zien wat voor moois de Færøer Eilanden heeft te bieden. Smyril Line heeft een vaarschema naar de Færøer Eilanden dat het hele jaar geldt met wekelijks afvaarten vanuit Hirtshals in Denemarken naar Tórshavn op de Færøer Eilanden. Gedurende de periode 06.06 tot 21.08.2020 hebben we twee afvaarten per week – op dinsdagen en zaterdagen.

27


Ideeën om de Færøer Eilanden te ontdekken Tórshavn

Met circa 20.000 inwoners is Tórshavn niet alleen één van de kleinste hoofdsteden ter wereld, maar ook een van de meest pittoreske met een opwindende mix van oud en nieuw. Ga de stad al wandelend verkennen en bekijk de oude, onder monumentenzorg staande, bouwwerken met daarnaast ontwerpen met moderne architectuur. We willen vooral wijzen op een wandeling naar het pittoreske Tinganes, waar de regering zetelt en naar het idyllische Reyn, de aangrenzende traditionele wijk. De Nationale Gallery van de Færøer Eilanden en het Nordic House zijn ook een bezoek waard. Bovendien bieden de Færøer prima mogelijkheden om te winkelen. Design ontwerpen die kenmerkend zijn voor de Færøer zijn bijvoorbeeld verkrijgbaar bij Østrøm en Guðrun & Guðrun. U kunt ook genieten van de Nordic cuisine in de restaurants in de kleine hoofdstad, die u uitdagen en verleiden om te komen proeven.

1

Tip: Let op Summartónar, het grote festival van de Færøer Eilanden met klassieke en hedendaagse muziek. Het festival biedt tal van concerten overal op de Færøer en diverse concerten zijn gratis te bezoeken.

Nólsoy

2

Nólsoy is hét eiland voor een ieder die zowel de natuur als het pittoreske dorpsleven wil ervaren. Hier kunt u prachtige natuurwandelingen maken, bijvoorbeeld via het aloude, rotsachtige pad over de berg Eggjarklettur en vervolgens naar de vuurtoren van Borðan. De wandeling duurt circa vier uur. In het enige dorp op Nólsoy, dat trouwens dezelfde naam heeft als het eiland, vindt u enkele cafés. Daar staat live muziek regelmatig op het programma. Kijk op visit.excursions.fo voor een trip met gids naar Nólsoy.

Vestmanna Kliffen

4 28

De kliffen en rotsformaties van Vestmanna vormen één van de belangrijkste, toeristische attracties op de Færøer Eilanden. Een aanbeveling? Een boottocht naar de Vestmanna Kliffen, waarbij u de kans krijgt om van dichtbij de vogelrijkdom, de majestueuze grotten en imposante kliffen te bekijken. Boek uw boottocht via excursions.fo

Kirkjubøur

Het historische dorpje Kirkjubøur ligt op 10 minuten rijden vanaf Tórshavn. Kirkjubøur was ooit de zetel van de bisschop en daarmee hét spirituele en culturele centrum van de Færøer Eilanden. De St. Olavs kerk (11de eeuw), de Magnus kathedraal (12de eeuw) en de Kirkjubøargarður, een boerderij waarin inmiddels de 17de generatie van de familie Paturssson woont, zijn alle drie monumenten die bogen op een lange en rijke historie. Een suggestie: maak een wandeling van Tórshavn naar Kirkjubøur over een eeuwenoud pad. De wandeling is 7 kilometer en relatief gemakkelijk. De vergezichten zijn geweldig.

Saksun & Tjørnuvík

3

5

Het pittoreske Saksun in het Noordwesten van Streymoy is een populaire bestemming voor een excursie. Bij eb kunt u een wandeling van 3 kilometer maken naar de kust van de Atlantische Oceaan. Dúvugarðar is een oude boerderij die dateert uit de 17de eeuw, die in de zomer geopend is voor een bezoek aan het museum en het cafetaria. Iets verder noordwaarts op Streymoy vindt u Tjørnuvík met een fameus uitzicht op de baai met zijn beroemde rotsformaties De Reus en De Heks. Een aanrader: maak een fotostop bij de Fossá, een mooie waterval, op weg naar of op de terugweg van Tjørnuvík


Gjógv

6

Het pittoreske Gjógv is te vinden aan de noordkust van Eysturoy. Het dorp is bekend geworden door zijn natuurlijke haven in een diep ravijn dat is gevormd door de zee. De haven was de belangrijkste levensader van het dorp totdat in 1960 een weg werd aangelegd. Gjógv is ‘ravijn’ in het Færøers. De aloude winkel uit 1883 is nog steeds winkel maar in de zomer komt er een cafetaria bij. Daarbij heeft het pension Gjáargarður ook een restaurant. In de omgeving kunnen ook spannende bergwandelingen worden gemaakt. In de buurt van Gjógv bevindt zich de Slættaratindur, de hoogste berg van de Færøer Eilanden. Beklim deze 880 meter hoge berg, rust lekker uit en geniet van het magnifieke vergezicht.

Mykines

Mykines is het meest westelijke eiland van de archipel. De wandeling van het dorp Mykines naar het eilandje met de vuurtoren is een adembenemende ervaring. Geniet van het grandioze uitzicht op de oceaan in het westen en het landschap van het eiland in het oosten als u over het eiland wandelt. Deze plek staat bekend als het ‘vogelparadijs’ vanwege de grote, rondvliegende vogelstand, waaronder honderden schattige papegaaiduikers die hier in de zomer hun schuilplaatsen vinden. Om een plaats op de veerboot te boeken en te betalen om langs de kolonie papegaaiduikers naar Mykineshólmer te wandelen, moet u kijken op visit mykines.fo.

7

Trælanípan & Gásadalur

Trælanípan is een van de meest gefotografeerde locaties op de Færøer Eilanden. Aan de rand van een hoge rotsformatie kijk je 142 meter omlaag naar de zee, terwijl je op hetzelfde moment naar Sørvágsvatn, het grootste meer op de Færøer, kijkt. Vanaf dit uitkijkpunt kunt u zich ook vergapen aan de zuidpunt van Streymoy en aan de eilanden Hestur, Koltur, Sandoy, Skúvoy en Suðuroy. In een andere richting kunt u de vogelrotsen Sørvágsbjørg, Mykines en Mykineshólmur bewonderen. Een aanbeveling? Een wandeling met gids naar Trælanípan, die geboekt kan worden via excursions.fo. Bij het dorp Gásadalur kunt u de Múlafossur, de meest befaamde waterval van de Færøer Eilanden, bewonderen. Tussen de karakteristieke huizen met het gras op de daken staat Gásadalsgarður, vandaag de dag een pension met een café. Hier kunt u genieten van het idyllische dorpsleven en diverse specialiteiten van de Færøer proeven.

Sandur

8

Klaksvík

Klaksvík is qua grootte de tweede stad op de Færøer Eilanden. Het plaatsje ligt in het noorden aan een baai, die een prima natuurlijke haven vormt. De plaats wordt omgeven door hoge bergen, met inbegrip van Klakkur, waar de stad naar is vernoemd. Ook hier hebben we een tip: een wandeling (anderhalf uur) naar de Klakkur. Bij helder weer heeft u prachtige vergezichten. Klaksvík biedt daarnaast cultuur, winkelen in leuke boetiekjes en een gezellig café.

Sander, één van de oudste nederzettingen op de Færøer Eilanden, is de belangrijkste plaats op Sandoy. Heel attractief hier zijn uitgestrekte stranden en duingebieden en Søltuvík, een baai aan de westkust van Sandoy. Daarenboven heeft Sandur twee museums en een gezellig café. Er zijn geregelde ferryverbindingen van Gamlarætt op Streymoy verder naar Skopun. Breng een bezoekje aan het VVV-kantoor bij de vertrekplaats van de ferry in Skopun om nog wat tips te vragen over attracties op Sandoy.

9

10

29


 Norðadalur, Streymoy

Neem uw eigen vervoer mee naar de Færøer Eilanden VERVOER Neem uw eigen voertuig mee naar de Færøer Eilanden en laat u verrassen door de vele mogelijkheden die u worden geboden. De meeste eilanden zijn door bruggen of tunnels met elkaar verbonden. De zuidelijk gelegen eilanden zijn ook gemakkelijk met de ferry bereikbaar. Geniet van de ruige kliffen en het groen gekleurde landschap waar schapen ronddwalen. Wij weten exact wat de Færøer Eilanden u te bieden hebben en kunnen daarom uw droomreis waarmaken.

DE PRIJS IS INCLUSIEF

»» Overtocht Denemarken - Færøer Eilanden v.v. »» 2-persoonsbinnenhut »» Eigen voertuig

30

LAAGSEIZOEN (GROEN) Prijs per persoon als 2 personen samen reizen Motor l. max. 2.00m . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . € 405 Auto h. max. 1.90m, l. max. 5.00m. . . . . . . . . . . . . . € 460 Camper h. max. 3.50m, l. max. 7.00m . . . . . . . . . . € 725 Upgrade (toeslag per persoon) 2-persoonsbuitenhut . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . € 45 2-persoonsbuitenhut met 2-persoonsbed. . . . . . . . . € 85 Luxe buitenhut met 2-persoonsbed . . . . . . . . . . . . . . € 155

Zie ons vaarschema op pagina 52 en tarieven op pagina 53


de Færøer Eilanden

OVERZICHTSKAART Campings op de Færøer Eilanden

KAMPEREN OP DE FÆRØER EILANDEN

Zoals iedere kampeerder weet is dit de manier om een land en zijn cultuur te ontdekken. Kijk op smyrilline.nl voor meer informatie een een overzicht van de campings met de faciliteiten op de Færøer Eilanden.

TUSSENSEIZOEN (ORANJE) Prijs per persoon als 2 personen samen reizen Motor l. max. 2.00m . . . . . . . . . . . . . . . . . . € 405 Auto h. max. 1.90m, l. max. 5.00m. . . . . . . € 460 Camper h. max. 3.50m, l. max. 7.00m . . . € 725 -

HOOGSEIZOEN (BLAUW)

530 585 980

Prijs per persoon als 2 personen samen reizen Motor l. max. 2.00m . . . . . . . . . . . . . . . . . . . € 355 - 460 Auto h. max. 1.90m, l. max. 5.00m. . . . . . . € 410 - 515 Camper h. max. 3.50m, l. max. 7.00m. € 980 - 1.185

Upgrade (toeslag per persoon) 2-persoonsbuitenhut . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . € 45 - 55 2-persoonsbuitenhut met 2-persoonsbed. . . € 85 - 105 Luxe buitenhut met 2-persoonsbed . . . . . . . . € 155 - 200

Upgrade (toeslag per persoon) 2-persoonsbuitenhut . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . € 35 2-persoonsbuitenhut met 2-persoonsbed. . € 140 - 135 Luxe buitenhut met 2-persoonsbed . . . . . . . . . . . . . . € 170

De prijzen in het hoogseizoen zijn op basis van beschikbaarheid - Boek online op smyrilline.nl

31


 Vágsbotnur, Tórshavn

Aanrader

City Comfort Best verkocht 2019

STEDENREIS Tórshavn is een gezellige stad die vooral bestaat uit kleine huizen in allerlei kleuren. De plaats heeft alles om een interessante (kleine) hoofdstad te zijn – Tórshavn is eigenlijk heel speciaal. De stad is een innemende mix van oud en nieuw. In het gebied rond de haven ligt Tinganes, waar de regering zetelt. Hier vindt u ook het oude centrum van Tórshavn. De leuke, kleine huizen zijn in de laatste jaren

gerestaureerd en dit stadsgedeelte is nu een gezellige plek waar mensen graag willen wonen. Hogerop ligt Skansin. Een oud fort dat in 1580 is opgetrokken. Het is gebouwd om Tórshavn te verdedigen tegen piraten. U kunt overnachten in hotel Hafnia of in het gloednieuwe hotel Brandan, dat in mei 2020 is geopend.

PRIJS PER PERSOON ALS 2 PERSONEN SAMEN REIZEN

32

ZOMERSEIZOEN - 8-DAAGSE REIS

ZOMERSEIZOEN - 8-DAAGSE REIS

Vertrek uit Denemarken op dinsdag en vanaf de Færøer Eilanden op zondag Motor + 4 nachten verblijf in Tórshavn, vanaf . . . € 754 Auto + 4 nachten verblijf in Tórshavn, vanaf . . . . € 809

Vertrek uit Denemarken op zaterdag en vanaf de Færøer Eilanden op vrijdag Motor + 5 nachten verblijf in Tórshavn, vanaf . . . € 844 Auto + 5 nachten verblijf in Tórshavn, vanaf . . . . € 899

Upgrade (toeslag per persoon) 2-persoonsbuitenhut, vanaf . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . € 40 2-persoonsbuitenhut met 2-persoonsbed, vanaf. . € 150 Luxe buitenhut met 2-persoonsbed, vanaf . . . . . . . € 180

Upgrade (toeslag per persoon) 2-persoonsbuitenhut, vanaf . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . € 40 2-persoonsbuitenhut met 2-persoonsbed, vanaf. . € 150 Luxe buitenhut met 2-persoonsbed, vanaf . . . . . . . € 180

Voor andere reisperiodes en mogelijkheden, kijk op smyrilline.nl


de Færøer Eilanden

Boek uw excursies via Smyril Line Wij organiseren excursies naar de mooiste plaatsen op de Færøer Eilanden. Wij bieden excursies per touringcar,, fiets of boot aan. Ook kunnen wij privé excursies voor u regelen met uw eigen persoonlijke gids. Meer informatie hierover vindt u op excursions.fo

vanaf €

809

DE PRIJS IS INCLUSIEF

»» Overtocht Denemarken-Færøer Eilanden v.v. »» Binnenhut »» 1 auto ( l. max. 5.00m, h. max. 1.90m) »» 2-persoonskamer met douche/toilet in een van onze hotels in Torshavn »» Ontbijt tijdens de hele reis

Tinganes, Tórshavn

PRIJS PER PERSOON ALS 2 PERSONEN SAMEN REIZEN ZOMERSEIZOEN - 11-DAAGSE REIS Vertrek vanuit Denemarken op zaterdag en vanuit de Færøer Eilanden op zondag Motor + 7 nachten verblijf in Tórshavn, vanaf .€ 1.024 Auto + 7 nachten verblijf in Tórshavn, vanaf . . € 1.079 Upgrade (toeslag per persoon) 2-persoonsbuitenhut, vanaf . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . € 40 2-persoonsbuitenhut met 2-persoonsbed, vanaf. . € 150 Luxe buitenhut met 2-persoonsbed, vanaf . . . . . . . € 180

Hotel Brandan, Tórshavn

33


 Klakkur, Borðoy

Eiland hoppen HOTELS IN VERSCHILLENDE REGIO’S De Færøer Eilanden bieden een schat aan mogelijkheden om rust en stilte te combineren met prachtige natuur en cultuur. Het ‘hoppen’ van eiland naar eiland biedt u de kans op hotels in verschillende regio’s in de archipel. Zo kunt u het land en zijn bewoners van dichtbij leren kennen. De Færøer Eilanden vormen een klein land dat daardoor snel ‘ontdekt’ kan worden.

De twee grootste eilanden, Streymoy en Eysturoy zijn door Sundabrúgvin, een brug, met elkaar verbonden en er is een onderzeese tunnel die Eysturoy met Borðoy verbindt. De twee andere belangrijke eilanden, Sandoy en Suðuroy, hebben prima ferryverbindingen.

PRIJS PER PERSOON ALS 2 PERSONEN SAMEN REIZEN

34

ZOMERSEIZOEN - 8-DAAGSE REIS

ZOMERSEIZOEN - 8-DAAGSE REIS

Vertrek uit Denemarken op dinsdag en vanuit de Færøer Eilanden op zondag Motor + 4 nachten op de Færøer, vanaf . . . . . . . . . € 754 Auto + 4 nachten op de Færøer, vanaf . . . . . . . . . . € 809

Vertrek uit Denemarken op zaterdag en vanuit de Færøer Eilanden op vrijdag Motor + 5 nachten op de Færøer, vanaf . . . . . . . . . € 844 Auto + 5 nachten op de Færøer, vanaf . . . . . . . . . . € 899

Upgrade (toeslag per persoon) 2-persoonsbuitenhut, vanaf . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . € 40 2-persoonsbuitenhut met 2-persoonsbed, vanaf. . € 150 Luxe buitenhut met 2-persoonsbed, vanaf . . . . . . . € 180

Upgrade (toeslag per persoon) 2-persoonsbuitenhut, vanaf . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . € 40 2-persoonsbuitenhut met 2-persoonsbed, vanaf. . € 150 Luxe buitenhut met 2-persoonsbed, vanaf . . . . . . . € 180

Let op: de prijzen zijn op basis van beschikbaarheid


de Færøer Eilanden

vanaf €

809

DE PRIJS IS INCLUSIEF

»» Overtocht Denemarken-Færøer Eilanden v.v. »» Binnenhut »» 1 auto ( l. max. 5.00m, h. max. 1.90m) »» 2-persoonskamer met douche/toilet in diverse hotels »» Ontbijt tijdens de hele reis

Funningur, Eysturoy

PRIJS PER PERSOON ALS 2 PERSONEN SAMEN REIZEN ZOMERSEIZOEN - 11-DAAGSE REIS Vertrek vanuit Denemarken op zaterdag en vanuit de Færøer Eilanden op zondag Motor + 7 nachten op de Færøer, vanaf. . . . . . . € 1.024 Auto + 7 nachten op de Færøer, vanaf . . . . . . . . € 1.079 Upgrade (toeslag per persoon) 2-persoonsbuitenhut, vanaf . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . € 40 2-persoonsbuitenhut met 2-persoonsbed, vanaf. . € 150 Luxe buitenhut met 2-persoonsbed, vanaf . . . . . . . € 180

Geituskorðardrangur, Vágar

35


 MS Norröna

Noord Atlan Vaar mee met onze Noord-Atlantische Cruise naar IJsland en de Færøer Eilanden en ontdek de Noord-Atlantische Oceaan. Onze Noord-Atlantische Cruise is een volledig verzorgde cruise incl. een compleet excursieen entertainment programma.

36

 Volledig verzorgd  4 excursies  Entertainment


tische Cruise

37


 Tórshavn, de Færøer Eilanden

Noord Atlantische Cruise 28.03-30.05 & 22.08-24.10.

ONTDEK DE NOORD-ATLANTISCHE OCEAAN De Noord-Atlantische Cruise is een cruise met volpension, inclusief 4 excursies. De cruise kent twee variaties: PREMIUM en DELUXE DE CRUISE U maakt een rondreis naar vroeger tijden waarbij u de Noord-Atlantische Oceaan, IJsland en de Færøer Eilanden gaat verkennen. U komt overzee aan, precies zoals de Vikingen dat deden: kijkend naar de kliffen die uit een golvende oceaan opdoemen. Het grote verschil is dat u aan boord van MS Norröna alles hebt wat de Vikingen niet hadden: goed eten, comfortabele bedden, entertainment en tijd om te genieten van een ontspannen overtocht. Boek via info@smyrilline.nl of bel +31 (0)78 6198525

TWEE BESTEMMINGEN – 3 STOPS Deze Noord-Atlantische cruise telt drie stops. Op maandag ligt het schip 7 uur lang in Tórshavn, dinsdag en woensdag ligt het schip 35 uur in Seyðisfjörður en op donderdag tijdens de terugreis vanuit IJsland naar Denemarken weer 6 uur in Tórshavn. Inclusief twee excursies op IJsland en één excursie op de Færøer Eilanden tijdens de reis naar IJsland en één op de terugreis. De cruise duurt een week en dat betekent dat u weer in Hirtshals arriveert op de volgende zaterdag om 11.00 uur. Zaterdag: Zondag: Maandag: Di/Wo: Donderdag: Vrijdag: Zaterdag:

Vertrek uit Hirtshals, Denemarken op zee 7 uur stop in Tórshavn, Færøer Eilanden 25 uur stop in Seyðisfjörður, IJsland 6 uur stop in Tórshavn, Færøer Eilanden op zee Aankomst in Hirtshals, Denemarken

NOORD ATLANTISCHE CRUISE Tarief per persoon indien 2 personen samen reizen of 1 persoon in een 1-persoonshut

DELUXE

PREMIUM

Vertrek vanuit Denemarken

38

Binnenhut met 2 benedenbedden

Buitenhut met 2 benedenbedden

Buitenhut met 2-persoonsbed

Luxe buitenhut met 2-persoonsbed

Suite

1-persoons buitenhut

28.03 - 25.04 / 03.10 - 24.10

€ 919

€ 979

€ 1.009

€ 1.129

€ 1.209

€ 1.189

02.05 - 16.05 / 05.09 - 26.09

€ 989

€ 1.219

€ 1.289

€ 1.499

€ 1.649

€ 1.659

23.05 - 30.05 / 22.08 - 29.08

€ 1.059

€ 1.279

€ 1.359

€ 1.579

€ 1.729

€ 1.749

28.03 - 25.04 / 03.10 - 24.10

€ 1.009

€ 1.109

€ 1.139

€ 1.259

€ 1.339

€ 1.319

02.05 - 16.05 / 05.09 - 26.09

€ 1.079

€ 1.349

€ 1.419

€ 1.629

€ 1.779

€ 1.789

23.05 - 30.05 / 22.08 - 29.08

€ 1.149

€ 1.409

€ 1.489

€ 1.709

€ 1.859

€ 1.879

kijk voor meer informatie op smyrilline.nl


Noord Atlantische Cruise

Zonsondergang

Norröna Buffet

PREMIUM CRUISE

DELUXE CRUISE

Als u voor Premium kiest, hoeft u (bijna) aan niets anders meer te denken dan alleen aan de cruise.

Als u Deluxe boekt, krijgt u tijdens de cruise nog eens die extraatjes, die u verblijf aan boord nog beter maken.

Prijs per persoon, vanaf . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . € 919 Kinderen 3-11 jaar . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . € 479 Kinderen 12-15 jaar . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . € 609

Prijs per persoon, vanaf . . . . . . . . . . . . . . . . . . . € 1.009 Kinderen 3-11 jaar . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . € 509 Kinderen 12-15 jaar . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . € 639

DE PRIJS IS INCLUSIEF

DE PRIJS IS INCLUSIEF

»» Hut aan boord »» 1 x welkomstcocktail »» 7 x ontbijtbuffet in Norröna Buffetrestaurant »» 4 x lunch in The Diner »» 6 x diner in Norröna Buffetrestaurant »» 1 x Noord Atlantisch Cruisebuffet op vrijdagavond »» Koffie/thee met huisgemaakte cake »» 1 x punch in de Sky Bar »» Noord Atlantisch certificaat »» Noord Atlantisch souvenir »» 2 x excursie op IJsland incl. lichte maaltijd »» 2 x excursie op de Færøer Eilanden incl. koffie/thee en cake

»» Hut aan boord »» 1 x welkomstcocktail »» 7 x ontbijtbuffet in Norröna Buffetrestaurant »» 4 x lunch in The Diner »» 4 x diner in Norröna Buffetrestaurant »» 1 x Noord Atlantisch Cruisebuffet op vrijdagavond »» Koffie/thee met huisgemaakte cake »» 1 x punch in de Sky Bar »» Noord Atlantisch certificaat »» Noord Atlantisch souvenir »» 2 x excursie op IJsland incl. lichte maaltijd »» 2 x excursie op de Færøer Eilanden incl. koffie/thee en cake

NET DAT BEETJE EXTRA

Kinderen 3-15 jaar krijgen een all inclusive armband incl. 1 frisdrank, 1 flesje water of vruchtensap bij elke maaltijd aan boord.

»» 1 x fruitschaal, chocolade en champagne in de hut »» Bezoek aan de brug »» 2 x 3-gangen menu in het Simmer Dim Gourmet Restaurant

39


 Naust

Programma Noord Atlantische Cruise ZATERDAG

16:00 Vertrek uit Hirtshals (lokale tijd) Informatiebijeenkomst incl. welkomstdrankje 17:30 - 21:00 Diner

ZONDAG

07:00 - 10:00 Ontbijt Informatie over de Færøer Eilanden 12:00 - 14:00 Lunch Bingo 17:30 - 21:00 Diner

MAANDAG

07:00 Aankomst in Tórshavn (lokale tijd) 06:00 - 09:00 Ontbijt 08:00 Start excursieprogramma 13:00 - 15:00 Lunch 14:00 Vertrek uit Tórshavn (lokale tijd) Koffie/thee incl. huisgemaakte cake informatie over IJsland 17:30 - 21:00 Diner 40

DINSDAG

07:00 - 10:00 Ontbijt 09:00 Aankomst in Seyðisfjörður (lokale tijd) De excursie start bij aankomst 18:30 - 22:00 Diner

WOENSDAG

06:00 - 09:00 Ontbijt 09:00 Start excursieprogramma 18:30 - 22:00 Diner 20:00 Vertrek uit Seyðisfjörður (lokale tijd) 21:00 Viking punch

DONDERDAG

07:00 - 10:00 Ontbijt Informatie over de Færøer Eilanden 12:00 - 14:00 Lunch 15:00 Aankomst in Tórshavn (lokale tijd) De excursie start bij aankomst 18:30 - 22:00 Diner 21:00 Vertrek uit Tórshavn (lokale tijd)

Alle genoemde tijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen


Noord Atlantische Cruise

NOORD ATLANTISCH CRUISE BUFFET Op vrijdagavond, als de Noord Atlantische Cruise bijna is afgelopen, vieren we onze reisavonturen met een Viking buffet met allerlei gerechten uit de Viking periode (800 – 1150 na Chr.). De Vikingen waren niet alleen angstaanjagende strijders, ze waren ook culinaire ontdekkingsreizigers die nieuwe grondstoffen, bereidingswijzen en opslagmethodes ontdekten en verspreidden. Na een intensieve zoektocht naar authentieke ingrediënten, zoals vis, vlees en gevogelte uit de Viking periode, hebben we een overvloedig buffet samengesteld met tal van originele gerechten uit de tijd van de Vikingen.

VRIJDAG

07:00 - 10:00 Ontbijt 12:00 - 14:00 Lunch Bingo 17:30 - 21:00 Noord Atlantisch cruisebuffet

ZATERDAG

07:00 - 10:00 Ontbijt 11:00 Aankomst in Hirtshals (lokale tijd)

BIER PROEVEN

U kunt boeken via e-mail info@smryilline.nl of boek online via onze website smyrilline.nl

Reserveer voor de bierproeverij en geniet van de diverse biersoorten van de Færøer Eilanden gecombineerd met kaas- en worstspecialiteiten. Elke vrijdag en zondag in Naust op dek 5. U dient dit op de dag zelf voor 14.00 uur te boeken in Naust.

Alle genoemde tijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen

41


Norröna Buffet

Kirkjubøur

Impressies Noord Atlantische Cruise

Gjógv

42

Skriðuklaustur


Noord Atlantische Cruise

Kirkjubøur

Tórshavn

Dettifoss

Norröna Buffet

Námaskarð

Souvenir

Brugbezoek

Football pitch Norröna Buffet

43


 Simmer Dim Gourmet

Maaltijden aan boord RESERVEER VOORAF-BESPAAR EN GEGARANDEERD EEN TAFEL

Om het u gemakkelijk te maken, adviseren wij u om uw maaltijden van tevoren te reserveren. Zo bespaart u geld en heeft u gegarandeerd een tafel in een van onze restaurants. Aan boord kunt u kiezen uit een groot assortiment lichte maaltijden of het gerecht van de dag met ‘ all you can eat ‘ The Diner of u kunt genieten van een avond met Noord Atlantische specialiteiten of een overheerlijk buffet. Als u van een relaxte sfeer houdt, is Simmer Dim Gourmet dé plek voor een fantastische maaltijd. Als u uw vooraf gereserveerde maaltijd aan boord wilt upgraden, betaalt u alleen het verschil in prijs in het restaurant en uw gekozen maaltijd. Als u speciale wensen of allergieën hebt, informeer ons dan s.v.p. als u bij ons boekt. Onze restaurants bieden vegetarische alternatieven.

44


Norröna

THE DINER

NORRÖNA BUFFET RESTAURANT

Restaurant The Diner serveert twee verschillende dagschotels – zoveel je kunt eten. Verder is er een buffet voor zowel lunch als diner, inclusief een saladebar. The Diner staat voor goede gerechten, vriendelijke service en een magnifiek uitzicht op de Atlantische Oceaan. Naast dagschotels serveren wij ook spaghetti bolognese, kip, heerlijke sandwiches, bagels enzovoorts.

Ons populaire buffetrestaurant, Norröna Buffet, is een waar genoegen om naar uit te kijken. Het ruime aanbod en de grote variëteit van het buffet zorgen ervoor dat er voor elk wat wils is. Het menu is seizoengebonden en onze chef-koks gebruiken alleen kwalitatief goede ingrediënten. Geniet volop van al dit lekkers en dat tegen een vastgestelde prijs. Norröna Buffet is ook de locatie voor zowel diner als ontbijt.

Lunch . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . € 16

bespaar 10%

Ontbijtbuffet . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . € 17

bespaar 16%

Diner . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . € 17

bespaar 10%

Dinerbuffet. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . € 34

bespaar 12%

Meal Deal

SIMMER DIM GOURMET Het gastronomisch restaurant Simmer Dim Gourmet kent een relaxte atmosfeer en biedt een ruime keuze aan gerechten van de Nordic cuisine met biologische, duurzame en lokale producten. U krijgt prachtige gerechten voorgeschoteld die zijn gebaseerd op traditionele recepten van de Færøer met een moderne inslag. De chef-kok bepaalt het menu en de combinatie van gerechten en garandeert altijd een uitstekende, gastronomische ervaring.

MEAL DEAL VOOR KINDEREN EN TIENERS

De speciale armband voor kinderen en tieners zorgt ervoor dat ze kunnen genieten van ontbijt, lunch en diner tijdens de hele overtocht. Drankjes zijn inbegrepen bij elke maaltijd. Keuze uit een frisdrankje, een flesje water of een vruchtensap. Geldig in The Diner of in Norröna Buffetrestaurant. Denemarken - Færøer Eilanden of v.v. Kinderen (3-11 jaar) . . . . . . . . . . . . . . € 17

bespaar 30%

Kinderen (12-15 jaar) . . . . . . . . . . . . . € 27

bespaar 30%

Lunch. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . € 19

bespaar 10%

3-gangen menu . . . . . . . . . . . . . . . . . . € 49

bespaar 10%

5-gangen menu . . . . . . . . . . . . . . . . . . € 73

bespaar 10%

Denemarken - IJsland of v.v. Kinderen (3-11 jaar) . . . . . . . . . . . . . . € 24

bespaar 30%

7-gangen menu . . . . . . . . . . . . . . . . . . € 91

bespaar 10%

Kinderen (12-15 jaar) . . . . . . . . . . . . . € 37

bespaar 30%

Kijk voor meer informatie op smyrilline.nl

45


Kids entertainment

Speelapparaten

Entertainment aan boord

“Een verblijf aan boord van MS Norröna moet een onvergetelijke ervaring zijn. Daarom doet onze bemanning zijn uiterste best het u naar de zin te maken,” zegt onze Sales & Service manager aan boord. Gevraagd aan hem, hoe een perfecte dag aan boord er uit zou moeten zien, antwoordt hij: “Ik denk dat u de dag zou moeten beginnen met een bezoek aan ons buffetrestaurant voor een uitgebreid ontbijt. Vervolgens naar Naust voor een heerlijk kopje koffie. Vergeet ook niet om een wandelingetje te maken op ons zonnedek en daar te genieten van het uitzicht en de frisse lucht. Ik raad u ook aan om een keertje gebruik te maken van één van de bubbelbaden op Dek 7, daarna kunt u een snelle duik maken in ons zwembad met aansluitend een bezoek aan de sauna. Loop in de namiddag onze bioscoop binnen, waarna u ’s avonds kunt kiezen voor een bezoek aan ons Norröna buffetrestaurant of het Simmer Dim Gourmet.

Zonnedek

46

Fitness

Zwembad


MS Norrรถna

Bingo in Naust

Tienerkamer

Football pitch Bioscoop

Zonnedek

Hot tubs

Tax-Freewinkel

Brugbezoek

Naust

Voetbalveld

Speeltuin

Kapitein

47


 Deluxe

Hutten aan boord HUTTEN

MINIBAR

De hutten aan boord van MS Norröna garanderen een comfortabel verblijf gedurende de vaartocht over de Noord-Atlantische Oceaan. Alle hutten zijn uitgerust met tv, douche/toilet en een klein bureau. U kunt kiezen uit binnenhutten zonder raam of buitenhutten met een raam.

Alle hutten met een raam hebben de beschikking over een minibar/koelkast. Als u deze hut boekt, hebt u de mogelijkheid om van tevoren een minibar te reserveren. Dan beschikt u ook over deze voorziening en kunt u in uw hut genieten van koude drankjes en smakelijke hapjes. U kunt kiezen uit een minibar met of zonder alcohol. Kijk hieronder wat de minibar inhoudt.

Binnenhutten kunnen worden geboekt voor 2 personen met 2 vaste bedden of voor gezinnen met 3 of 4 bedden. De buitenhutten kunnen worden geboekt voor 2 personen met 2 vaste bedden of een tweepersoonsbed van 1.6 m breed. We hebben buitenhutten voor gezinnen. Eenpersoonshutten zijn alleen beschikbaar als buitenhut. Als u van uw reis iets heel bijzonders wilt maken, bevelen we onze ruime deluxe hutten aan met tweepersoonsbed, groot raam en een gezellige zithoek. Samen met de sofa als bed is deze accommodatie zelfs geschikt voor 4 personen. Kijk hier voor foto’s en verdere informatie: www.smyrilline.nl

48

ZONDER ALCOHOL

2 x Spa blauw 2 x Spa rood 2 x Coca Cola 2 x Fanta 1 x KitKat 2 x Kims Chips 1 x Haribo snoep 2 x Twix mini 2 x Snickers mini

Prijs . . . . . . . . . . €

12

MET ALCOHOL

2 x Spa blauw 2 x Spa rood 2 x Coca Cola 2 x Føroya Bjór Veðr bier 2 x Føroya Bjór Gull bier 1 x Rode wijn Casa Major 2 x Kims Chips 2 x Twix mini 2 x Snickers mini

Prijs . . . . . . . . . . €

De inhoud van de minibar kan variëren.

17


MS Norrรถna

Buitenhut met 2-persoonsbed

Familie hut

2-4 persoons buitenhut

2-4 persoons binnenhut

Suite

Couchettes

49


2 voor de prijs van 1

PER PERSOON ALS 2 PERSONEN SAMEN REIZEN Vanuit Denemarken op zaterdag 29.02, 07.03 & 14.03 31.10, 07.11, 14.11, 21.11, 28.11 & 05.12. Vanuit de Færøer Eilanden op donderdag 05.03, 12.03 & 19.03 05.11, 12.11, 19.11, 26.11, 03.12 & 10.12. Als 2 personen samen reizen, vanaf . . . . . . . . . € Meer info op smyrilline.nl

389

DEZE PRIJS IS INCLUSIEF

BEPERKT AANTAL PLAATSEN BESCHIKBAAR SMYRILLINE.NL

»» Overtocht Denemarken-Færøer Eilanden v.v. »» 2-persoonsbinnenhut »» 1 auto ( l. max. 5.00m, h. max. 1.90m) »» 3 nachten in Hotel Hafnia of Hotel Brandan in Tórshavn »» Ontbijt tijdens de hele reis behalve op maandagmorgen

Kampeervakantie TOTALE PRIJS ALS 2 PERSONEN SAMEN REIZEN Vanuit Denemarken op zaterdag 06.06-11.08. Vanuit de Færøer Eilanden op zondag 14.06-08.08. Camper > 2.50m en max. l. 7.00m, vanaf . . . . . . . . . . € 1.485 Auto en Caravan > 2.50m en max. l. 12.00m, vanaf .€ 1.755 Kindertoeslag 3-11 jaar . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . € 70 12-15 jaar. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . € 160 BEPERKT AANTAL PLAATSEN BESCHIKBAAR

BOEK ONLINE OP SMYRILLINE.NL

50

DE PRIJS IS INCLUSIEF »» Overtocht Denemarken-Færøer Eilanden v.v. »» Binnen- of buitenhut »» Auto & Caravan/Camper


De beste prijzen naar IJsland in het zomerseizoen

PRIJS PER PERSOON ALS 2 PERSONEN SAMEN REIZEN

BEPERKT

BOEK AANTAL PLAATSEN BESCHIKBAAR

ONLINE SMYRILLINE.NL

Wilt u in de zomer van 2020 naar IJsland reizen ? Maakt u dan gebruik van onze beste prijzen in het zomerseizoen. 06.06-18.08 Vanuit Denemarken op dinsdag Vanuit IJsland op donderdag Motor, l. max. 2.00m, vanaf . . . . . . . . . . . . . . . . . € 460 - 895 Auto l. max. 5.00m, h. max. 1.90m, vanaf . . . . . € 535 - 995 Auto l. max. 5.00m, h. 1.90m-2.50m, vanaf. € 680 - 1.280 Camper l. max. 5.00m, > 2.50m, vanaf . . . . . € 755 - 1.430

DE PRIJS IS INCLUSIEF »» Overtocht Denemarken-IJsland v.v. »» 2-persoonsbinnenhut »» motor, auto of camper

51


VAARSCHEMA 2020 Houdt u a.u.b. rekening met de verschillende seizoenen. Elke kleur geeft aan in welk seizoen uw reis valt. Indien uw heenreis een andere kleur heeft dan uw terugreis, dan reist u in twee verschillende tariefperioden. GRIJS = WINTERSEIZOEN

GROEN = LAAGSEIZOEN

ORANJE = TUSSENSEIZOEN

BLAUW = HOOGSEIZOEN

GELDIG IN DE PERIODE 01.01 - 27.03 JANUARI Dag Zaterdag Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag

Haven Hirtshals op zee Tórshavn Seyðisfjörður Seyðisfjörður Tórshavn op zee

4 5 6 7 8 9 10

1 2 3

Datum 11 12 13 14 15 16 17

FEBRUARI

18 19 20 21 22 23 24

25 26 27 28 29 30 31

1 2 3 4 5 6 7

8 9 10 11 12 13 14

Datum 15 16 17 18 19 20 21

MAART

22 23 24 25 26 27 28

LOKALE TIJDEN

Datum 7 14 8 15 9 16 10 17 11 18 12 19 13 20

29 1 2 3 4 5 6

21 22 23 24 25 26 27

Aankomst Vertrek 11.00 16.00 op zee 07.00 14.00 09.00 – – 20.00 15.00 21.00 op zee

Kijk voor speciale voorwaarden voor overtochten in de winter op: www.smyrilline.nl

GELDIG IN DE PERIODE 28.03 - 05.06 MAR. Dag Zaterdag Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag

Haven Hirtshals op zee Tórshavn Seyðisfjörður Seyðisfjörður Tórshavn op zee

APRIL

Datum 28 29 30 31

4 5 6 7 8 9 10

1 2 3

MEI

Datum 11 18 12 19 13 20 14 21 15 22 16 23 17 24

25 26 27 28 29 30

2 3 4 5 6 7 8

1

JUNI

Datum 9 16 10 17 11 18 12 19 13 20 14 21 15 22

Datum 23 24 25 26 27 28 29

30 31 1 2 3 4 5

LOKALE TIJDEN

Aankomst Vertrek 11.00 16.00 op zee 07.00 14.00 09.00 – – 20.00 15.00 21.00 op zee

GELDIG IN DE PERIODE 06.06 - 21.08 JUNI Dag Zaterdag Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag

Haven Hirtshals Tórshavn op zee Hirtshals Tórshavn Seyðisfjörður Tórshavn

6* 7 8 9 10 11 12

Datum 13 20 14 21 15 22 16 23 17 24 18 25 19 26

JULI 27 28 29 30 1 2 3

Datum 4 11 5 12 6 13 7 14 8 15 9 16 10 17

AUGUSTUS 18 19 20 21 22 23 24

25 26 27 28 29 30 31

1 2 3 4 5 6 7

Datum 8 9 10 11 12 13 14

LOKALE TIJDEN

15 16 17 18 19 20 21

Aankomst Vertrek 12.30 15.30 22.30 23.30 op zee 09.30 11.30 17.30 18.00 08.30 10.30 03.00 03.30

24 25 26 27 28 29 30

Aankomst Vertrek 11.00 16.00 op zee 07.00 14.00 09.00 – – 20.00 15.00 21.00 op zee

BELANGRIJK 6 Junei: Aankomst Hirtshals om 11.00.

GELDIG IN DE PERIODE 22.08 - 30.10 AUG. Dag Zaterdag Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag

Haven Hirtshals op zee Tórshavn Seyðisfjörður Seyðisfjörður Tórshavn op zee

SEPTEMBER

Datum 22* 29 23 30 24 31 25 26 27 28

1 2 3 4

Datum 5 12 6 13 7 14 8 15 9 16 10 17 11 18

19 20 21 22 23 24 25

OKTOBER 26 27 28 29 30 1 2

3 4 5 6 7 8 9

Datum 10 11 12 13 14 15 16

17 18 19 20 21 22 23

LOKALE TIJDEN

BELANGRIJK 22 Augustus: Aankomst Hirtshals om 12.30. Vertrek 16.30.

GELDIG IN DE PERIODE 31.10 - 31.12 OKT. Dag Zaterdag Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag

Haven Hirtshals op zee Tórshavn Seyðisfjörður Seyðisfjörður Tórshavn op zee

NOVEMBER

Datum 31

AANVULLENDE INFORMATIE

1 2 3 4 5 6

7 8 9 10 11 12 13

Datum 14 15 16 17 18 19 20

21 22 23 24 25 26 27

In geval van slecht weer kan de aankomst- en vertrekhaven op de Færøer Eilanden Klaksvík of Kollafjörður zijn in plaats van Tórshavn. In Denemarken kan worden uitgeweken naar Frederikshavn, Esbjerg of Hanstholm in plaats van Hirtshals.

52

DECEMBER 28 29 30 1 2 3 4

5 6 7 8 9 10 11

Datum 12 13 14 15 16 17 18

LOKALE TIJDEN LOKALE TIJDEN

19 20 21 22 23 24 25

26 27 28 29 30 31

Aankomst Vertrek op zee 07.00 14.00 09.00 – – 20.00 15.00 21.00 op zee

WIJZIGINGEN IN HET VAARSCHEMA

Passagiers wordt aangeraden om geïnformeerd te blijven over iedere wijziging in het vaarschema. Voor de meest recente informatie belt u +298 345800 of kijk op www.smyrilline.nl.

Kijk voor speciale voorwaarden voor overtochten in de winter op: www.smyrilline.nl


TARIEVEN ENKELE REIS BELANGRIJKE INFORMATIE De vermelde tarieven enkele reis zijn alleen geldig als u een retourpassage boekt. Als u een enkele reis reserveert, zal er per persoon €10 reserveringskosten in rekening worden gebracht, kinderen van 0-2 jaar reizen gratis. In onderstaande prijstabellen worden de verschillende seizoenen aangeduid met verschillende kleuren. De kleuren geven aan in welke prijsperiode u reist. STOP-OVER Er geldt een toeslag van € 9 als u een stop-over maakt op de Færøer Eilanden in de groene of oranje prijsperiode. BED/HUT Houdt u er rekening mee dat u een hutkeuze maakt uit de tabel

bed/huttoeslag. U heeft keus uit verschillende types hutten. HUT OP INDELING Als u kiest voor een hut op indeling, worden vrouwen en mannen apart van elkaar ingedeeld. COUCHETTES / COUCHETTE COMPARTIMENT Couchettes zijn basic, maar goedkope slaapaccommodatie zonder opgemaakte bedden, met 6 tot 9 slaapbanken per compartiment en gesitueerd op dek 2. Beddengoed kan met de couchette vooraf worden geboekt en kost € 9,00 per persoon. Een pakket beddengoed omvat een dekbed, kussen met sloop, lakens en handdoek. Mannen en vrouwen worden in de couchettes apart van elkaar ingedeeld. Als u met minimaal 3 personen reist, is het mogelijk om

MAALTIJDEN AAN BOORD Maaltijden aan boord zijn niet bij de passagetarieven inbegrepen, tenzij anders vermeld. Bespaar tijd en geld door uw maaltijden bij de reservering van uw overtocht te boeken. Zie voor meer informatie smyrilline.nl.

een couchette compartiment van 6 slaapbanken te boeken. U heeft het compartiment dan voor uw reisgezelschap ter beschikking VOERTUIGEN Let op; Het is van groot belang, dat u bij reservering de exacte hoogte, breedte en lengte, merk en kenteken van uw voertuig opgeeft. Wijzigingen en/of overschrijdingen van de door u opgegeven afmetingen, kunnen ernstige consequenties tot gevolg hebben.

OVERNACHTING IN HIRTSHALS Als u in de periode 06.06-21.08 op dinsdagmorgen vanuit Hirtshals naar IJsland vaart, is het mogelijk om van maandag op dinsdag een overnachting te boeken in Montra Skaga Hotel in Hirtshals. Voor meer informatie en prijzen kunt u contact met ons opnemen.

BAGAGELOCKERS U heeft de mogelijkheid om uw bagage op te bergen in bagagelockers op Dek 2 of 7. De lockers hebben twee afmetingen: 403x900 mm DKK 10 en 503x900 mm DKK 20. U betaalt per keer dat de locker wordt geopend.

AANBIEDINGEN bezoek smyrilline.nl voor onze speciale aanbiedingen.

DENEMARKEN - IJSLAND OF V.V. - Alle tarieven zijn in € Tarieven voor personen die reizen zonder voertuig

Volwassene + 1 auto of motor/fiets. Auto max . 1.9m hoogte en 5m lengte.

Periode

Hoogtetoeslag (>1.9m)

Lengtetoeslag per extra meter vanaf 5.00m

1 volwassene + 1 auto

2 volwassenen + 1 auto

3 volwassenen + 1 auto

4 volwassenen + 1 auto

1 volwassene + 1 motor

1 volwassene + fiets

Per volwassene

Per kind (3-11 jaar)

1.9-2.5m

>2.5m

<1.9m

1.9-2.5m

>2.5m

Blauw

440

625

810

995

340

215

185

130

285

435

85

180

230

Oranje

315

470

625

780

255

185

155

110

380

530

55

180

230

Groen

270

395

520

645

195

155

125

90

145

220

50

100

125

Grijs

205

310

415

520

155

130

105

75

115

155

35

75

85

Couchette incl. ontbijt

Couchette voor privégbruik

2-persoonsbinnenhut met benedenbedden

4-persoonsbuitenhut (min. 3 personen)

2-persoonsbuitenhut met benedenbedden

1-persoons buitenhut

2-persoonsbuitenhut met 2-persoonsbed

De luxehut met 2-persoonsbed

Suite

Bed / Huttoeslag

4-persoonsbinnen- 4-persoonsbinnenhut hut gedeeld (min. 3 personen)

Blauw

125

370

125

370

370

525

525

525

675

975

1.190

Oranje

95

275

95

275

275

430

430

430

575

875

1.100

Groen

50

140

50

140

140

235

235

235

330

475

625

Grijs

-

-

40

110

110

175

175

175

230

380

530

DENEMARKEN - FÆRØER EILANDEN OF V.V. - Alle tarieven zijn in € Tarieven voor personen die reizen zonder voertuig

Volwassene + 1 auto of motor/fiets. Auto max . 1.9m hoogte en 5m lengte.

Periode

1 volwassene + 1 auto

2 volwassenen + 1 auto

3 volwassenen + 1 auto

4 volwassenen + 1 auto

1 volwassene + 1 motor

1 volwassene + fiets

Per volwassene

Hoogtetoeslag (>1.9m)

Per kind (3-11 jaar)

1.9-2.5m

>2.5m

20

270

Lengtetoeslag per extra meter vanaf 5.00m <1.9m

1.9-2.5m

>2.5m

Blauw

230-280

310-360

390-440

470-520

175-225

95

80

35

Oranje

240-295

355-430

470-565

585-700

185-240

130-150

115-135

75-85

Groen

240

355

470

585

185

130

115

75

90

135

40

55

65

Grijs

185

275

365

455

145

105

90

60

70

100

30

45

50

Couchette incl. ontbijt

Couchette voor privégbruik

2-persoonsbinnenhut met benedenbedden

4-persoonsbuitenhut (min. 3 personen)

2-persoonsbuitenhut met benedenbedden

1-persoons buitenhut

2-persoonsbuitenhut met 2-persoonsbed

De luxehut met 2-persoonsbed

Suite

Bed / Huttoeslag

4-persoons4-persoonsbinnenhut binnenhut gedeeld (min. 3 personen)

85-135 140-190150-200

90-130 135-175 40-85 55-105 65-110

Blauw

25-35

90-140

70-100

100-155

100-155

135-190

135-190

135-190

240-290

270-325

475-525

Oranje

20-25

45-70

25-40

105-155

105-155

150-210

150-210

150-210

190-260

260-355

350-485

Groen

20

45

25

105

105

150

150

150

190

260

350

Grijs

-

-

20

80

80

115

115

115

145

195

265

ACCOMMODATIE OP DE FÆRØER EILANDEN OP WEG VAN/NAAR IJSLAND 06.06-21.08 Accommodatie in Tórshavn

2-persoonskamer

1-persoonskamer

Hotel Brandan

per kamer per nacht incl. ontbijt

vanaf € 175

vanaf € 140

Hotel Hafnia

per kamer per nacht incl. ontbijt

vanaf € 175

vanaf € 140

Belangrijk; deze hotelprijzen gelden niet in de periode 28-30 juli 2020. Het is ook mogelijk om een hotel buiten Tórshavn te boeken. Prijzen op aanvraag.

53


Verscheep uw voertuig naar IJsland

VERSCHEEP UW VOERTUIG NAAR IJSLAND Het Ro-Ro vaartuig MV Mykines vaart wekelijks tussen de Nederlandse haven Rotterdam en de IJslandse haven Thorlakshöfn. Daarmee biedt Smyril Line een extra mogelijkheid om voertuigen te vervoeren naar IJsland. De haven van Thorlakshöfn ligt op circa 30 kilometer van Reykjavík. Deze service geldt het hele jaar door. Terwijl uw voertuig onderweg is naar IJsland, wat vier dagen in beslag neemt, kunt u per vliegtuig naar IJsland reizen op elk tijdstip dat u uitkomt om vervolgens uw voertuig op te kunnen halen in Thorlakshöfn. 54

VAARSCHEMA: Vertrek Rotterdam Aankomst Thorlakshöfn Vertrek Thorlakshöfn Aankomst Rotterdam

maandag 24.00 uur vrijdag 06.00 uur vrijdag 23.00 uur maandag 18.00 uur

Houd u er rekening mee dat er wijzigingen kunnen optreden in het vaarschema.

meer informatie op smyrilline.nl/mykines info@smyrilline.nl tel +31 78 6198525


ALGEMENE BEPALINGEN ANVR-CONSUMENTENVOORWAARDEN

Onze dienstverlening als Generaal Agent van Smyril Line geschiedt onder toepasselijkheid van haar voorwaarden. Behalve deze voorwaarden zijn op al onze verbintenissen van toepassing; Bovengenoemde voorwaarden en condities zijn ter inzage op anvr.nl en sgr.nl. Vraagt u ons er zonodig om. jegens cliënten, in onze hoedanigheid van reisorganisator: de ANVR- Consumentenvoorwaarden (Deel A -Reisvoorwaarden-) en de Garantieregeling van de SGR en de Garantieregeling van de SCR; jegens cliënten in onze hoedanigheid van reisbureau/reisagent: de ANVR- Consumentenvoorwaarden (Deel B -Boekingsvoorwaarden-) en de Garantieregeling van de SGR en de Garantieregeling van de SCR; jegens agenten/wederverkopers, in onze hoedanigheid van principaal/reisorganisator: de ANVR-Agentuurvoorwaarden.

STICHTING CALAMITEITENFONDS REIZEN

Ons bedrijf is aangesloten bij de SCR (Stichting Calamiteitenfonds Reizen). Binnen de grenzen van de garantieregeling van het Calami-teitenfonds vallen alle in deze catalogus onder de Consumentenvoorwaarden gepubliceerde reizen onder de garantie van het Calamiteitenfonds. Deze garantie houdt in dat u als consument die deelneemt aan een door ons georganiseerde reis: -(een deel van) uw reissom terugkrijgt indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren; -de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien wij als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien wij u vervroegd moeten repatriëren. Onder calamiteit wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormalegebeurtenis. Er is een premie verschuldigd.

STICHTING GARANTIEFONDS REISGELDEN

Ons bedrijf is aangesloten bij SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden). Alle in deze catalogus gepubliceerde reizen, met uitzondering van vluchten per lijndienst die geen onderdeel uitmaken van een pakketreis, vallen daarom onder de garantie van de SGR. De SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is zijn vooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen, als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.

TARIEVEN

Alle genoemde tarieven zijn in Euro. De enkele reis tarieven zijn alleen geldig wanneer een retour ticket wordt gereserveerd. Wanneer u een enkele reis reserveert zal er per persoon € 10,- reserveringskosten in rekening worden gebracht. Kinderen van 0-2 jaar zijn uitgezonderd. Voor alle voertuigen geldt een maximum hoogte van 1.90m (inclusief dakkoffer), maximum breedte van 2.00m en maximum lengte van 5.00m, tenzij anders vermeld staat. Er gelden toeslagen voor overschrijding van bovenstaande afmetingen, zo ook voor caravans, trailers etc. Het is van groot belang dat bij reservering de exacte hoogte, breedte en lengte opgegeven worden van het voertuig. Indien de afmetingen van het voertuig bij inscheping niet overeenkomen met hetgeen gereserveerd staat, kan dit ernstige consequenties tot gevolg hebben. De reiziger kan de toegang ontzegd worden en er is geen sprake van teruggave van de reissom. Georganiseerde (rond)reizen inclusief accommodatie en waarbij ‘per persoon’ staat, zijn geldig op basis van 2 volwassenen die samen reizen, tenzij anders vermeld. Het verblijf in hotels en guesthouses is in een gedeelde tweepersoonskamer. Voor personen die alleen reizen, is de toeslag voor een éénpersoonskamer verplicht. De tarieven voor verblijf in Youth Hostels zijn gebaseerd op kamers met meer¬dere bedden/slaapzalen. Let u er a.u.b. op dat er verschillende regels zijn m.b.t. slaapzakken op de verschillende bestemmingen. Bij overnachtingen in vakantie¬huizen op IJsland zijn bedlinnen, handdoeken en elektriciteit inbegrepen. U dient de eindschoonmaak zelf te doen. Bij overnachtingen in vakantiehuizen op de Færøer Eilanden is elektriciteit inbegrepen, huur van bedlinnen en handdoeken is niet in-begrepen, deze kunt u extra huren. Eindschoonmaak is verplicht, kosten daarvoor zijn niet inbegrepen. Op de dag van aankomst is de gebruikelijke inchecktijd in de hotels van 14.00 uur tot 16.00 uur, op de dag van vertrek dient u voor 11.00 uur uit te checken. Het verblijf op de bestemmingen vindt plaats op de in het programma/voucher vermelde accommodaties. Smyril Line behoudt zich het recht voor andere nabijgelegen overnachtingsmogelijkheden van overeenkomstige of betere standaard te gebruiken. Smyril Line behoudt zich tevens het recht passagiers te verwijzen naar veerdiensten/schepen van gelijkwaardige of betere standaard. Reisinformatie wordt hoofd zakelijk in het Deens of Engels gegeven. Excursies, maaltijden, dranken, accommodaties , evenals bijbehorende diensten als transfers, vervoer ter plaatse of vluchten, zijn niet inbegrepen in de reissom, tenzij dit anders vermeld staat. Kinder-tarieven (3-11 jaar) voor de overtocht en georganiseerde rondreizen zijn gebaseerd op verblijf in eigen bed/extra bed in de kamer/hut van de ouders. Kinderen in de leeftijd 0-2 jaar reizen gratis, maar hebben geen recht op een eigen bed. Extra bedden zijn beschikbaar tegen hetzelfde tarief als geldt voor kinderen van 3-11 jaar voor de overtocht en de georganiseerde rondreizen. Er geldt een maximum van één extra bed per tweepersoons kamer. Twee extra bedden is alleen mogelijk in sommige hotels en zijn altijd op aanvraag. Het extra bed kan een matras, slaapbank zijn.

RESERVERINGSKOSTEN

Wij brengen administratiekosten en een verplichte bijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen à € 2,50 per boeking in rekening.

HUISDIEREN

Vervoer van huisdieren is tegen aanvullende kosten en volgens speciale voorschriften, zoals overeengekomen met SML. Huisdieren zijn niet toegestaan in de hutten aan boord. Elke overtreding van deze regel resulteert in een geldboete van 405 EUR voor het schoonmaken. Als u een kooi aan boord reserveert dan ontvangt u een nummer. U ontvangt nummer 1 t/m 4 indien het een kleine kooi is of nummer 5 of 6 indien het een grote kooi is. Als u aan boord bent, kunt u bij de receptie 2 sleutels ophalen. Bij het ophalen van de sleutels dient u een aanbetaling van 200 DKK te voldoen. De aanbetaling wordt terugbetaald als u beide sleutels weer inlevert. Er zijn hondenkooien aan boord: 2 grote kooien: 80 cm (B) x 115 cm (H) x 130 cm (D) 6 kleinere kooien: 80 cm (B) x 55 cm (H) x 130 cm (D). Naar IJsland: huisdieren mogen niet meegenomen worden naar IJsland. Naar de Færøer : Informeer bij de lokale autoriteiten naar de voorschriften voor de import van huisdieren naar de Færøer: hfs.fo.

ZWANGERSCHAP

Tot 35 weken zwangerschap mag u meereizen aan boord van het MS Norröna, maar is geheel op eigen risico. Vanaf 31 weken dient u een Engelstalige doktersverklaring te kunnen overleggen. Aan boord van het MS Norröna is geen arts aanwezig.

MINDERJARIGEN

Alle reizigers onder 16 jaar dienen te reizen met een ouder of voogd. Reizigers tussen de 16 en 18 jaar dienen schriftelijke toestemming te hebben van hun ouder of voogd om te mogen reizen.

DIEPVRIES GOEDEREN

Pasagiers kunnen max. 50kg per boeking aan bevroren goederen of max. 1/2m3 aan bagage, meenemen aan boord zonder extra kosten. Voor meer informatie omtrent het aanleveren van de goederen dient u contact op te nemen met de check-in medewerkers. De bevoren goederen dienen voorzien te zijn van naam en adres van de eigenaar. Het is niet toegestaan om bevoren goederen mee te nemen naar IJsland. Deze service is gratis en Smyril Line is niet aansprakelijk voor eventuele schade aan de goederen. Let op: Transport van goederen voor commerciele doeleinden is alleen mogelijk via Smyril Line Cargo ( tel: +298 309600 of cargo@cargo.is).

VERVOER DOOR DERDEN

Er kunnen andere voorwaarden gelden bij georganiseerde reizen indien er lokaal transport of vluchten zijn inbegrepen. Deze voorwaarden worden bekend gemaakt zodra de reis is bevestigd. Voornamelijk voorwaarden m.b.t. check-in, huisdieren en de bagage kunnen afwijken.

VERTREK- EN AANKOMSTTIJDEN

Alle genoemde tijden in het vaarschema zijn lokale tijden en afhankelijk van weersomstandigheden. Passagiers zijn zelf verplicht inlichtingen in te winnen over de actuele aankomst- & vertrektijden van het MS Norröna. Actuele informatie hierover kunt u verkrijgen via telefoon +298 345800 en op smyrilline.com. Smyril Line behoudt zich

het recht voor wijzigingen aan te brengen in het vaarschema.

INCHECKEN

De uiterste meldtijd bij de havens is voor passagiers met eigen voertuig uiterlijk 2 uur voor vertrek, in het hoogseizoen is dit 2½ uur voor vertrek. Met uitzondering van Seyðisfjörður, hier geldt een uiterste meldtijd van 3 uur. Voor passagiers zonder voertuig geldt een uiterste meldtijd van 1 uur voor vertrek in alle havens. Passagiers die speciale zorg vereisen, dienen zich uiterlijk 2 uur voor vertrek bij de haven te melden en het check-in personeel op de hoogte te stellen. De juiste vertrektijd/datum staat vermeld op het ticket. Smyril Line behoudt zich het recht voor de gereserveerde afvaart te annuleren indien u zich later dan de uiterste meldtijd voor vertrek bij de haven meldt. U moet met de mogelijkheid rekening houden, dat er bij de check-in en tijdens het aan boord en van boord gaan wachttijden kunnen ontstaan. Toegang tot het autodek is tijdens de overtocht niet toegestaan.

ASSISTENTIE

Bij het reserveren van de reis, bent u verplicht Smyril Line te informeren over passagiers met slechte lichamelijke of geestelijke gesteldheid. De reden hiervoor is dat dan de noodzakelijke assistentie door Smyril Line moet worden geleverd bij het volgen van de veiligheidsinstructies. Zie ook de voorwaarden onder »Inchecken«.

REISDOCUMENTEN

Een geldig paspoort of identiteitskaart is voor alle passagiers verplicht. Voor Nederlandse en Belgische passagiers is geen visum vereist. U bent zelf verantwoordelijk voor de kosten die ontstaan mits u niet over een geldig reisdocument beschikt. Mocht een passagier de toegang tot een land worden geweigerd, dan is de retourreis voor eigen rekening.

HUTTEN

Tot uiterlijk 2 uur voor aankomst in de haven kunt u gebruik maken van uw hut. De tijd waarop u uw hut dient te verlaten kan variëren, u wordt hierover via de boordomroep geïnformeerd.

BAGAGE KLUIZEN

Het is mogelijk om uw bagage te bewaren in een kluis, welke staan op dek 2 en 7. Er zijn 2 maten kluizen: 403 x 900 mm (kosten DKK 10) en 503 x 900 mm (kosten DKK 20).

REGELGEVING OMTRENT ROKEN AAN BOORD

Roken is alleen toegestaan op het open dek - op dek 8. Deze beperking is van toepassing op zowel passagiers als bemanning. Roken is ten strengste niet toegestaan in de hutten aan boord. Overtreding van deze regels zal resulteren in een boete van € 203,00.

VERLOREN GOEDEREN

Neem in dit geval contact op met de receptie aan boord van het MS Norröna telefoon +298 344900 of via reception@norrona.fo

VAREN NAAR IJSLAND IN DE WINTER

Smyril Line staat voor veilige overtochten, maar kan – als de weersomstandigheden daarom vragen - afwijken van het reguliere vaarschema. Als de weersomstandigheden en/of technische problemen een veilige overtocht tussen de Færøer Eilanden en IJsland of tussen IJsland en de Færøer Eilanden niet mogelijk maken, dan behoudt Smyril Line zich het recht voor om het reguliere vaarschema te wijzigen, zodat een vertrek vroeger of later plaatsvindt, dan is gepland. Smyril Line behoudt zich ook het recht voor om een vertrek te annuleren. Als MS Norröna eerder of later vertrekt dan is gepland, of als een afvaart is geannuleerd, is Smyril Line niet verplicht om enige vergoeding/compensatie te betalen, niet verplicht om voor alternatieve transportmogelijkheden te betalen, niet verplicht om enige vorm van gratis accommodatie te betalen. Passagiers zijn zelf verantwoordelijk voor deze kosten. Smyril Line kan echter aan passagiers die op de Færøer Eilanden zijn gestrand, gratis accommodatie aan boord van MS Norröna aanbieden, waarbij een redelijke betaling voor genuttigde maaltijden een vereiste is. Als passagiers zijn gestrand op IJsland is Smyril Line niet aansprakelijk voor eventuele kosten die hierdoor zijn veroorzaakt, met inbegrip van, maar niet beperkt tot, hotelkosten. Maar Smyril Line wil cliënten graag helpen met het vinden van accommodatie, als daarom verzocht wordt. Een voorbeeld: het kan voorkomen dat er een week voorbijgaat voordat MS Norröna kan aanleggen in Seyðisfjörður in IJsland en dat een passagier aan boord van MS Norröna de wens koestert om toch eerder naar IJsland te reizen. In dat geval zal SML de vliegreis niet vergoeden. Passagiers zijn zelf verantwoordelijk voor dergelijke alternatieve reismogelijkheden. Maar als een passagier reist met MS Norröna en wil dat zijn auto toch wordt verscheept naar IJsland, dan zorgt SML ervoor dat dit voertuig, samen met zijn eigenaar met de volgende reis gratis naar Seyðisfjörður in IJsland wordt vervoerd. Passagiers wordt verzocht zelf te zorgen om op de hoogte blijven van vertrektijden en mogelijke veranderingen. Dat kan via de website smyrilline.com of neem contact op via tel: +298 345800. Smyril Line doet er alles aan om passagiers te informeren over eventuele wijzigingen in het vaarschema. Daarom is het heel belangrijk dat passagiers een telefoonnummer geven aan Smyril Line, dat altijd bereikbaar is.

RESERVERINGEN

De passagier is zelf verantwoordelijk voor de controle van de bevesti-ging en juiste naamsvermelding conform paspoort. Let op; Het is erg belangrijk, dat u bij boeking uw e-mailadres en/of telefoonnummer opgeeft, zodat wij u tijdens uw reis kunnen bereiken in geval van een wijziging in het vaarschema.

BETALINGSVOORWAARDEN

Bij bevestiging van de reservering dient u een aanbetaling te doen van 35% van de reissom (met een minimum van € 400,-) plus de eventuele premie van een afgesloten verzekering, bijdrage calamiteitenfonds en administratiekosten. De restantbetaling dient uiterlijk 6 weken voor vertrek voldaan te zijn. Voor reserveringen met een vertrek binnen 6 weken dient de volledige reissom direct te worden betaald. Bij het niet nakomen van de voorwaarden, behoudt Smyril Line zich het recht voor de reservering te annuleren en annuleringskosten in rekening te brengen. Er zijn speciale betalingscondities voor groepen. Als u een reis boekt inclusief Groenland wordt een aanbetaling gevraagd van € 980 per persoon. De aanbetaling wordt niet gerestitueerd. Voor boekingen die meer dan 30 dagen voor vertrekdatum zijn gemaakt, geldt een aanbetaling van 25% van de reissom met een minimum van € 980 per persoon. Bij boeking te voldoen aan Smyril Line. Het overblijvende bedrag dient niet later dan 30 dagen voor vertrek te zijn voldaan aan Smyril Line. Voor de voorwaarden van wijziging en annulering voor de gecombineerde pakketreizen naar IJsland en Groenland verwijzen wij naar de speciale voorwaarden 2016 die op deze reizen van toepassing zijn.

WIJZIGINGEN VOOR VERTREK

Alle wijzigingen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid aan boord. Wijzigingen in een bestaande reservering zoals, datum van de heen- en/of terugreis, aantal personen, afmetingen van voertuig, hebben de volgende kosten tot gevolg.

Overtocht »» Wijzigingen tot 31 dagen voor vertrek, € 15,- per persoon plus de eventuele meerkosten ten gevolge van de wijziging. »» Wijzigingen vanaf 30 dagen tot 8 dagen voor vertrek, € 27,- per persoon plus de eventuele meerkosten ten gevolge van de wijziging. »» Wijzigingen vanaf 7 dagen tot 5 dagen voor vertrek, € 55,- per persoon plus 10% van de totale passageprijs. »» Wijzigingen vanaf 4 dagen tot dag van vertrek, € 80,- per persoon plus 10% van de totale passageprijs. »» Wijzigingen die een vermindering van het aantal personen of van het aantal voertuigen tot gevolg hebben, worden gezien als een annulering. Zie hiervoor de annuleringsvoorwaarden. »» Naamswijzigingen € 15,00 per persoon. Pakketreizen: Bij wijzigingen in rondreizen brengen wij naast de eventuele meerkosten ten gevolge van de wijziging, extra € 25,- per kamer per nacht in rekening.

ANNULERINGSVOORWAARDEN

In geval van annuleringen hanteert Smyril Line de volgende annuleringskosten;

Overtocht »» Tot 31 dagen voor vertrek: 10% van de reissom met een minimum van € 40,- per persoon. »» Vanaf 30 dagen tot 15 dagen voor vertrek: 50% van de reissom, met een minimum van € 40,- per persoon. »» Vanaf 14 dagen tot 7 dagen voor vertrek: 75% van de reissom. »» Vanaf 7 dagen tot en met de vertrekdag: 100% van de reissom. Pakketreizen: (overtocht + accommodatie) »» Tot 31 dagen voor vertrek: de aanbetaling, verminderd met € 90,- administratiekosten per persoon en € 20,- per kamer per nacht. »» Vanaf 30 dagen tot 15 dagen voor vertrek: 50% van de reissom + € 50,administratiekosten per persoon. »» Vanaf 14 dagen tot 8 dagen voor vertrek: 75% van de reissom + € 50,administratiekosten per persoon. »» Vanaf 7 dagen tot en met de vertrekdag: de totale reissom. »» Annuleringskosten kunnen hoger uitvallen, indien hotels hogere

WIJZIGING/ANNULERING DOOR SMYRIL LINE VOOR VERTREK

Passagiers zijn zelf verantwoordelijk voor het inwinnen van informatie betreffende de actuele aankomst- & vertrektijden van het MS Norröna. Het kan namelijk voorkomen dat Smyril Line een wijziging in het vaarschema doorvoert. Informatie over de ac­tuele aankomst- & vertrektijden kunt u verkrijgen via telefoon +298 345800 of via smyrilline. com Indien de pakketreis door Smyril Line voor vertrek wordt geannuleerd of niet zoals overeengekomen kan worden uitgevoerd, dient Smyril Line de passagier zo spoedig mogelijk in te lichten. Dit geldt niet voor kleine wi­jzigingen/onvoorziene omstandigheden. Tegelijkertijd moet Smyril Line de passagier informeren over de mogelijkheid tot het indienen van een klacht. De passagier mag de overeenkomst beëindigen en heeft recht op teruggave van het totale bedrag dat volgens de overeenkomst is betaald aan Smyril Line, of u mag deelnemen aan een andere pakketreis naar keuze. Alleen indien Smyril Line dit kan aanbieden zonder onnodig hoge kosten of verliezen te maken. Binnen korte tijd na ontvangst van het bericht van wijziging, moet de passagier Smyril Line informeren of hij/zij deelneemt aan een pakket reis met een hogere reissom dan origineel is geboekt. De passagier moet dan het prijsverschil bijbetalen. Als de gekozen pakketreis goedkoper is dan origineel geboekt, is Smyril Line verplicht het prijsverschil te retourneren. Verant­woordelijkheden en uitzonderingen hiervan in geval van wijzigingen. Indien een pas­sagier schade ondervindt door wijziging/annulering van de gehele reis door Smyril Line, kan de passagier een klacht indienen voor vergoeding volgens de algemene voorwaarden. Uitzonderingen: Annulering door Smyril Line indien het juiste/totale aantal reizigers niet in de overeenkomst met Smyril Line staat vermeld. Annulering door Smyril Line indien een bepaald percentage van deelnemers aan de reis niet is gehaald en Smyril Line de passagier hierover 14 dagen voor vertrek in kennis heeft gesteld. Annulering door Smyril Line indien de schade is veroorzaakt door een derde partij of externe omstandigheden die niet relevant zijn voor de reis en waarvan Smyril Line of iemand anders voor wie Smyril Line verantwoordelijk is deze omstan­digheden niet had kunnen voorzien of heeft kunnen anticiperen op deze omstan­digheden bij het afsluiten van de overeenkomst. Smyril Line komt wettelijk niet tussen de verantwoordelijkheid welke ligt bij de vervoersmaatschappijen, hotels en andere betrokken partijen. Smyril Line aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade door derden aan personen en voor verloren en/of beschadigde goederen/voertuigen etc. Tegelijkertijd beperkt Smyril Line haar aansprakelijkheid voor tekortkomingen en schade in dezelfde mate als de internationale conventies welke van toepassing zijn op de leveranciers van bepaalde diensten en die verantwoordelijk zijn voor de tekort­koming tijdens de pakketreis. Voor luchttransport de conventie van Warschau; voor zeetransport de conventie van Athene; voor treintransport de internationale conven­tie van treintransporteurs.

REISONGEVALLENVERZEKERING

Aangezien er volgens deze internationale conventies vrij lage vergoe-dingen worden uitgekeerd en aangezien de reiziger zelf alle kosten voor medische verzorging, ambulance transport etc. voor zijn/haar rekening moet nemen, raden wij reizigers zelf aan een reisongevallenverzekering af te sluiten. Informeer bij uw boekingskantoor voor de details.

NO SHOW

Ook de passagier heeft zijn of haar verplichting bij het melden van niet op het juiste tijdstip aanwezig te zijn of bij het melden van geen gebruik maken van de afgesproken diensten. Als de cliënt de pakketreis niet heeft geannuleerd en als/of de passagier niet aanwezig is op het afgesproken tijdstip en plaats voor vertrek of thuisreis, als de passagier niet kan beginnen aan de reis of de reis niet kan afmaken door het ontbreken van een reisdocument, zoals een geldig paspoort, noodzakelijke visa of vaccinatiepapieren dan is SML gerechtigd om het totale tarief van de pakketreis in rekening te brengen. Dat geldt ook als de cliënt wordt uitgesloten van de verdere reis wegens grote nalatigheid wat betreft de reglementen van de vervoerder, het hotel, etc. Als de passagier niet komt opdagen voor de afgesproken transfers of op enig moment niet komt opdagen voor afgesproken momenten uit de pakketreis kan hij geen enkele vergoeding/compensatie eisen voor de gemiste afspraken en diensten. De cliënt moet zichzelf ook op de hoogte houden van de vertrektijd voor de terugreis als hijzelf een rondreis heeft geboekt of als hij om de een of andere reden de groep medereizigers heeft verlaten. Verder moet de cliënt zich houden aan de regels voor het herbevestigen van de vlucht/vluchten bij de vliegtuigmaatschappij die is/zijn inbegrepen bij de individuele rondreizen en pakketreizen zonder begeleiding van een reisleider. Niet herbevestigen van de terugvlucht/vluchten betekent dat de desbetreffende luchtvaarmaatschappij is gerechtigd om de geboekte stoelen beschikbaar te stellen aan andere partijen. Toepasselijk recht en plaats: alle aanspraken die voortvloeien uit een pakketreis, waarvoor bovenstaande voorwaarden zijn goedgekeurd, zijn overeenkomstig de Deense wetgeving. Plaats voor geschillen: The Copenhagen Maritime and Commercial Court.

EXCURSIES NORTH ATLANTIC CRUISE

Smyril Line Excursions behoudt zich het recht voor om excursies te wijzigingen of te annuleren in het geval van veranderde weersomstandigheden. Uw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We wijzen u op de risico’s die te maken hebben met de unieke kenmerken van het landschap van de Færøer Eilanden. Dat betekent, dat als u daadwerkelijk gaat reizen door het unieke landschap van de Færøer Eilanden, óf alleen – geïnspireerd door onze website of brochure – óf samen met een van onze gidsen, u dat altijd op eigen risico doet. Smyril Line is niet aansprakelijk voor eventuele schade, verwonding of verlies die hierdoor kunnen optreden. Als veiligheidsmaatregel vooraf behoudt Smyril Line Excursions zich het recht voor om mensen te weigeren om deel te nemen aan een excursie, als de gids schoeisel / kleding etc. niet geschikt vindt om te gaan (berg)wandelen. De excursies zijn niet geschikt voor kinderen jonger dan 7 jaar.

VRACHT

Voertuigen zonder kentekenbewijs dienen als vracht geboekt te worden. Neem voor meer informatie contact op met Smyril Line Cargo, telefoon +298 309600 of cargo@ cargo.fo.

GEVAARLIJKE BAGAGE/VEILIGHEID

In verband met veiligheidsredenen kan het zijn dat bagage en voertuigen worden doorzocht alvorens toegang aan boord wordt verleend. Indien dit door de passagier wordt geweigerd, kan hem/haar de toegang aan boord worden geweigerd. Er is dan geen recht op restitutie van de kosten van de niet gebruikte reis. Bagage die de veiligheid van het schip in gevaar brengt en ongemak veroorzaakt mag niet aan boord worden gebracht. De vervoerder zal, met inachtneming van de omstandigheden en zonder verplichting om de passagier hierover in te lichten, de bagage aan land brengen, het teruggeven of vernietigen, indien het zonder medeweten en schriftelijke toestemming van de vervoerder aan boord is gebracht. Indien de overtreding van het hierboven bepaalde ervoor zorgt dat het schip niet kan vertrekken, dan wel worden beperkt in de uitvoering, of de vervoerder, het schip of de eigenaren een boete opgelegd krijgt, dan dient de passagier de vervoerder te vrijwaren voor alle kosten en uitgaven daardoor veroorzaakt met inbegrip van, maar niet beperkt tot, het verlies van inkomsten. De passagier mag geen bagage of product aan boord brengen dat beschouwd wordt als een gevaar voor de veiligheid volgens de internationale scheeps- en havenveiligheidscode. In geval van onvoorziene omstandigheden, zoals gestegen overheidsbelastingen, koerswijzigingen evenals een wijziging in de olieprijzen, heeft Smyril Line het recht om de prijzen aan te passen. Smyril Line aanvaardt geen aansprakelijkheid voor drukfouten in deze catalogus en voor eventuele onregelmatigheden in de uitvoering van de dienst.


IJsland Seyðisfjörður

Færøer Eilanden

Tórshavn

Hirtshals

info@smyrilline.nl · www.smyrilline.nl

Denemarken

Profile for Smyril Line NL

Smyril Line's nederlandstalige catalogus 2020  

Smyril Line's nederlandstalige catalogus 2020