Page 1

ISLAND & FÆRØERNE

Færgesejlads, rundrejser & North Atlantic Cruise 2021


Sejl til Island Kære læser Med vores katalog vil vi gerne give inspiration til din næste rejse til Nordatlanten. Her finder du vores spændende udvalg af færgetransport og pakkerejser til Island og Færøerne, samt vores unikke North Atlantic Cruise. Når du rejser med Smyril Line, kan du medbringe dit eget køretøj, og du kan på den måde opleve og udforske Island og Færøerne i dit eget tempo – med din egen bil. Vælger du vores North Atlantic Cruise, kan du opleve begge vores fantastiske destinationer på én uge og du overnatter ombord på MS Norröna under hele krydstogtet. Du kommer ned i gear og kan mentalt forberede dig på de mange indtryk, der venter dig forude på din rejse til Nordatlantens smukkeste destinationer.

Vi sejler til Østisland, hvor vi lægger til i den smukke, maleriske landsby Seyðisfjörður, der ligger omkranset af majestætiske bjerge ved fjorden af samme navn. Med sine kun 700 indbyggere emmer Seyðisfjörður af uspoleret natur, kultur og en omfavnende gæstfrihed. På den anden side af bjergpasset Fjarðarheiði, kun 26 km væk, ligger ringvejen, som fører dig hele Island rundt. På Færøerne lægger vi til kaj i én af verdens mindste hovedstæder, Tórshavn, som er en spændende blanding af nyt og gammelt. Tórshavn er med sine ca. 20.000 indbyggere Færøernes største by. Her finder du små, charmerende butikker, hyggelige caféer, et stort udvalg af spændende restauranter og et væld af kulturarrangementer som eksempelvis udstillinger og koncerter.


& Færøerne Nordatlanten er vores hjemsted. Vi har sejlet strækningen mellem Danmark, Færøerne og Island i 38 år. Med vores erfaring og vores indgående kendskab til Nordatlanten kan vi kalde os eksperter på området. Vi glæder os til at vejlede og inspirere dig til en enestående rejseoplevelse i Nordatlanten. God fornøjelse, og god læselyst!

Petur av Vollanum & Bogi Petersen Kaptajner ombord på MS Norröna

3


Skรณgafoss

ISL 4


AND 5


Ideer til oplevelser i Island Se beskrivelse på de næste sider

Smyril Line sejler i fast helårsrute til Island. Vi tilbyder færgesejlads, pakkerejser og krydstogt til begge vores destinationer. Vores udvalg af kør-selv-programmer og rutebeskrivelser er stort, og vi er sikre på, at vi kan inspirere dig til at skræddersy netop den tur, som passer til dig og kan indfri dine drømme om en oplevelsesrig rejse til Island.

5

Vestfjordene

Vi tilbyder pakkerejser med fokus på kvalitet og storslåede oplevelser til gode og konkurrencedygtige priser. Norröna lægger til i Seyðisfjörður på Østisland – eller Austurland på islandsk, hvor befolkningstætheden er lav og naturrigdommen stor. Her besøger du små, hyggelige bygder, dramatiske kyststrækninger, smalle fjorde, talrige vandfald og betagende bjergområder. Leder du efter en autentisk naturoplevelse i Island, men holder dig tilbage på grund af den voksende turisme, især omkring Reykjavík (The Golden Circle), så er vi eksperter i at finde de steder i landet, hvor turismen ikke har taget overhånd. Vi har flere gode ideer til autentiske islandske naturoplevelser, hvor gæstfrie islændinge med stolthed viser landet frem for dig. 5 fordele ved at sejle med MS Norröna til Island » Vores rejsekonsulenter er eksperter i Island, og Smyril Line har solgt rejser til Island i 38 år. Derfor kan vi tilbyde kvalitetsrejser til fordel agtige priser og give vejledning ud fra vores unikke ekspertise. » Når du rejser med os, får du din egen bil med og nærmest ubegrænset bagage. » Ombord på MS Norröna får du tid til afslapning, refleksion og førsteklasses madoplevelser. » Du sejler forbi Færøerne, hvor du har mulighed for at få en oplevelse af de uspolerede øer med i købet på vejen til eller hjem fra Island. » Du ankommer til Østisland, som er lig med autentiske naturoplevelser.

6

þingvellir Reykjavík

6

6


3

4

4

Akureyri

Húsavík

2 Goðafoss

2

2

Dettifoss

Námaskarð

Mývatn

Seyðisfjörður

6

6

1

Gullfoss

Geysir

9

7

Vestmannaeyjar

8

Skaftafell

10

Jökulsárlón

Vík

7


Ideer til oplevelser i Island

1

Seyðisfjörður

Seyðisfjörður er det første og sidste, du vil se af Island, når du rejser med Smyril Line. Det er her, MS Norröna lægger til. Om sommeren tilbyder Seyðisfjörður en blomstrende kunstscene, og der er flere caféer og restauranter i den lille bygd, som er hjemsted for et traditionelt fiskersamfund med cirka 700 indbyggere.

Húsavík

3

Få indblik i de imponerende og majestætiske hvaler i havet omkring Island med en tur til Húsavík. Her kan du besøge et hvalmuseum og tage på hvaltur. Du får du mulighed for at opleve hvalerne og de mange havfugle på tæt hold. På den måde kan du besøge dyrelivet i dets naturlige miljø. Hvis du tilbringer mere tid i Husavík, hvorfor ikke prøve de nye GeoSea havbade? Det er en forfriskende oplevelse for krop og sjæl, mens du nyder naturen på en unik måde. Goðafoss-vandfaldet er et af de mest spektakulære vandfald i Island. Det ligger 30 minutters kørsel øst for Akureyri og er et besøg værd.

4 8

Akureyri

Besøg Islands næststørste by, Akureyri, som ligger få kilometer syd for Polarcirklen. I Akureyri finder du den højtliggende kirke, som er opført i ren art deco-stil i 1940 – tegnet af den islandske arkitekt Guðjon Samuelson. Med omkring 17.000 indbyggere er byen naturligvis overskuelig. Der er kun en enkelt forretningsgade. Til gengæld er der mange sidestrøg, og det er ikke mindst her, man finder de listige caféer og restauranter.

2

Mývatn, Námaskarð & Dettifoss

Søen Mývatn er et af højdepunkterne i det nordlige Island. Fuglelivet ved søen er rigt, og fuglemuseet Sigurgeir’s Bird Museum er i høj grad et besøg værd. Mývatn Naturbad ligger øst for bygden Reykjahlíð, hvor kan du nyde en afslappende dukkert i det varme, naturlige vand. Tip: Mývatn Naturbad bliver tit kaldt for ”Mini Blue Lagoon”. Ønsker du en autentisk badeoplevelse til en fornuftig pris, anbefaler vi, at du besøger Mývatn Naturbad, hvor du slipper for at stå i kø. Ved Námaskarð kan du opleve naturens kræfter på nærmeste hold. De kogende mudderpøle og gule svovlformationer er et uforglemmeligt syn. Gå ikke glip af vandfaldet Dettifoss, som kun ligger en halv times kørsel fra Mývatn. Med en højde på 44m og en bredde på omkring 110m er Dettifoss det vandrigeste vandfald i Europa.

5

Westfjordene

Er du klar til et insidertip? Vestfjordene er én af Islands bedst bevarede hemmeligheder. Hver fjord er en verden for sig, og hvert eneste bjerg konkurrerer om din opmærksomhed.

Selv de mindst bemærkelsesværdige dele af Vestfjorden gløder med naturlig skønhed og tigger om at blive udforsket. Vestfjordsregionen er hjemsted for Látrabjarg – det vestligste punkt i Europa. Her kan du opleve et rigt fugleliv.


6

Golden Circel

Den Gyldne Cirkel er Islands populæreste turistrute. Turen er på ca. 300 km og går fra hovedstaden Reykjavík til den sydlige del af Island og tilbage. Der er tre primære stop på ruten: Þingvellir Nationalpark, vandfaldet Gullfoss og det geotermiske område i Haukadalur, som er mest kendt for gejserne Geysir og Strokkur. Reykjavík er hovedstaden og den største by i Island. Byen dækker 274 km2, og indbyggertallet er omkring 200.000. Der er meget at se og opleve i Reykjavík. Vi vil især fremhæve Hallgrímskirkja, koncerthuset Harpa og Laugardalslaug udendørs pool og spa.

Skaftafell National Park

9

Skaftafell Nationalpark blev etableret i 1967, men i 2008 blev den en del af den større nationalpark Vatnajökull. Tilsammen dækker de omkring 14.200 km2, hvilket gør området til Europas næststørste nationalpark. Skaftafell Nationalpark ligger ved rødderne af Islands største gletsjer, Vatnajökull, som har et areal på cirka 8.100 km2 og på visse steder er 1 km dyb. Vi anbefaler gåturen til vandfaldet Svartifoss. Gåturen tager ca. 1 time.

Vestmannaeyjar

Vestmannaeyjar er en øgruppe af vulkansk oprindelse syd for Island, der består af 14 øer, hvoraf kun hovedøen, Heimaey, er beboet. Øen tæller omkring 4.000 indbyggere. Området er som det øvrige Island vulkansk aktivt. I 1900-tallet oplevede øboerne to store vulkanudbrud. Det første var i 1963, hvor et 3½ år langt udbrud dannede øen Surtsey. Det andet udbrud var i Eldfell på øen Heimaey i 1973, som nødvendiggjorde en hurtig evakuering af de fleste af øens indbyggere. Oplev fugleliv og natur som ingen andre steder på Island.

8

7

Vík

Landsbyen Vík er den sydligste landsby i Island, som ligger på hovedringvejen omkring 180 km fra Reykjavík, hvilket svarer til 2 timers kørsel. Island har flere vulkanske strande, men Reynisfjara Black Sand Beach er langt den bedste og mest berømte på Island. Den er let tilgængelig fra hovedvejen, der går gennem Vík í Mýrdal, og en gåtur på den sorte sandstrand er et must.

Jökulsárlón

10

Jökulsárlón er Islands mest berømte gletsjerlagune. Den findes på den sydøstlige del af Islands ringvej, bekvemt beliggende cirka midt imellem Skaftafell Nationalpark og Höfn. Jökulsárlón er fyldt med smeltevand fra gletsjeren Breiðamerkurjökull, der er en del af Europas største gletsjer, Vatnajökull. Her kan du gå en tur på Diamond Beach, eller prøve bådturen i gletsjerlagunen, hvor du kan se isbjerge på tæt hold. Hvis du er mere eventyrlysten, kan du prøve en af gletscherturene.

9


Oplev Island i dit eget køretøj Bestil rejsen online til de beds

t tilgængelige priser

FÆRGESEJLADS Til dig, der selv vil planlægge rejsens indhold, tilbyder vi færgesejlads til Island. Rejs med MC, bil eller autocamper. I perioden 5. juni til 20. august, sejler vi tirsdage fra Hirthals til Østisland. Resten af året sejler vi lørdag fra Hirtshals til Seyðisfjörður med et stop på 6,5 timer i Tórshavn.

PRISEKSEMPLERNE INKLUDERER

» Sejlads Danmark-Island tur/retur » Kahyt med eget toilet, bad og TV » Køretøj med ombord

10

PRIS PR. PERSON, NÅR 2 REJSER SAMMEN Alle priser er fra priser og varierer efter rejsetidspunkt

MC 2m L, fra . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . DKK 2.395 - DKK 5.995 Bil <1,9m H & 5m L, fra. . . . . . . . . . . . . . . DKK 2.695 - DKK 6.995 Autocamper >2,5m H & 7m L, fra. . . DKK 4.865 - DKK 12.720 Opgradering (tillæg pr. person) Kahyt med vindue, fra . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . DKK 380 - DKK 1.000 Kahyt med dobbeltseng og vindue, fra. . . . . . . DKK 775 - DKK 2.000 Luksuskahyt, fra . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . DKK 1.770 - DKK 4.050

Bestil rejsen online til de bedst tilgængelige priser


Island

Campingpladser over hele Island er inkluderet i Camping Card 2021

CAMPING CARD 2021

Det islandske campingkort er et kort, der giver to voksne og op til fire børn adgang til omkring 40 campingpladser rundt om i Island. Hvert kort er gyldigt i 28 nætter, og kortet er gyldigt for telt, campingvogn, autocamper eller andre campingkøretøjer. Camping Card 2021 kun. . . . DKK

1.177

For flere informationer og oversigt over campingpladserne venligst se campingcard.is eller kontakt Smyril Line. Kortet kan købes i receptionen ombord på MS Norröna.

Højland

Ringvejen

11


Góðafoss

Islands Højdepunkter Bestseller 2020

Færgesejlads med MS Norröna og overnatning på hotel, gæstgiveri og bondegård

7 ELLER 14 DAGE RUNDT I ISLAND Oplev det meste af Island på relativt kort tid. Besøg alle de vigtigste steder, herunder de berømte vandfald Gullfoss og Dettifoss. Du bor på hoteller, bondegårde og på gæstgiverier, hvor morgenmaden er inkluderet. Nyd denne fantastiske kør-selv-ferie rundt om Island, hvor 95 procent af vejene er asfalterede og tilgængelige i almindelig personbil eller på motorcykel.

Vi har skræddersyet særlige kør-selv-programmer, der varer en til to uger, for at sikre, at du oplever de fleste af Islands spektakulære seværdigheder: Betagende natur, klipper, vandfald, lavalandskaber, samt charmerende, maleriske landsbyer. Hvorfor ikke afslutte en begivenhedsrig dag ved at bade i en af de mange varme bade med vand fra de varme kilder?

PRIS PR. PERSON, NÅR 2 REJSER SAMMEN Alle priser er fra priser og varierer efter rejsetidspunkt

12

Fra Hirtshals lørdage: 03.04-17.04 / 25.09-16.10 Fra Seyðisfjörður onsdage: 14.04-28.04 / 06.10-27.10

Fra Hirtshals tirsdag: 08.06-10.08 Fra Seyðisfjörður torsdag: 17.06-19.08

MC + 8 nætter på Island, fra . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . DKK 7.000 Bil + 8 nætter på Island, fra . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . DKK 7.300 MC + 15 nætter på Island, fra . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . DKK 11.025 Bil + 15 nætter på Island, fra . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . DKK 11.325

MC + 7 nætter på Island, fra . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . DKK 10.430 Bil + 7 nætter på Island, fra . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . DKK 10.930 MC + 14 nætter på Island, fra . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . DKK 16.345 Bil + 14 nætter på Island, fra . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . DKK 16.845

Opgradering (tillæg pr. person) Kahyt med vindue, fra . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . DKK 380 Kahyt med dobbeltseng og vindue, fra. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . DKK 770 Luksuskahyt, fra . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . DKK 1.770

Opgradering (tillæg pr. person) Kahyt med vindue, fra . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . DKK 1.070 Kahyt med dobbeltseng og vindue, fra. . . . . . . . . . . . . . . . . . DKK 2.050 Luksuskahyt, fra. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . DKK 4.040

Se rutebeskrivelser på smyrilline.dk


Island

Rutekort

1 uge: 1800-2000 km 2 uger: 3300-3900 km

Fra DKK

7.300

PRISEKSEMPLERNE INKLUDERER

» Sejlads Hirtshals-Seyðisfjörður tur/retur » Kahyt med eget toilet, bad og TV » Egen personbil med ombord » Det valgte antal overnatninger på hotel, gæstgiveri og bondegård » Detaljeret vejkort over Island » Morgenmad på overnatningsstederne

Námaskarð

To ugers rundrejse inkluderer Snæfellsnes

Seljalandsfoss

13


Kirkjufellfoss

Island Boutique

2 ugers rundrejse in kl. Snæfellsnes

Overnat på de mest unikke hoteller

7 ELLER 14 DAGE RUNDT I ISLAND Dette er en meget unik rejse, som giver dig muligheden for at se en stor del af Island, og du overnatter altid på de bedste og mest smagfulde hoteller i hvert område. Turen går hele vejen rundt om Island, ligesom du også besøger Snæfellsnes-halvøen. »Island Boutique« tilbyder en unik kombination af fantastiske landskaber om dagen og komfortable overnatninger på de mest unikke hoteller i de enkelte områder, som du besøger. De daglige ruteprogrammer fører dig nænsomt rundt i landet af ild og is.

Den detaljerede beskrivelse sikrer, at du får set alle de berømte seværdigheder, der dukker op langs din rute. Du afslutter en oplevelsesrig dag på de unikke hoteller, hvor du kan slappe af, nyde atmosfæren og fordøje dine oplevelser. En perfekt pause imellem de daglige eventyr. Snæfellsnes-halvøen er et særligt højdepunkt på denne rejse. To ugers rundrejse inkluderer både Snæfellsnes og Vestfjordene.

PRIS PR. PERSON, NÅR 2 REJSER SAMMEN Alle priser er fra priser og varierer efter rejsetidspunkt

14

Fra Hirtshals lørdage: 03.04-17.04 / 25.09-16.10 Fra Seyðisfjörður onsdage: 14.04-28.04 / 06.10-27.10

Fra Hirtshals tirsdag: 08.06-10.08 Fra Seyðisfjörður torsdag: 17.06-19.08

MC + 8 nætter på Island, fra . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . DKK 8.705 Bil + 8 nætter på Island, fra . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . DKK 9.005 MC + 15 nætter på Island, fra . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . DKK 14.220 Bil + 15 nætter på Island, fra . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . DKK 14.520

MC + 7 nætter på Island, fra . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . DKK 11.880 Bil + 7 nætter på Island, fra . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . DKK 12.380 MC + 14 nætter på Island, fra . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . DKK 19.245 Bil + 14 nætter på Island, fra . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . DKK 19.745

Opgradering (tillæg pr. person) Kahyt med vindue, fra . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . DKK 380 Kahyt med dobbeltseng og vindue, fra. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . DKK 770 Luksuskahyt, fra . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . DKK 1.770

Opgradering (tillæg pr. person) Kahyt med vindue, fra . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . DKK 1.070 Kahyt med dobbeltseng og vindue, fra. . . . . . . . . . . . . . . . . . DKK 2.050 Luksuskahyt, fra. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . DKK 4.040

Se rutebeskrivelser på smyrilline.dk


Island

Rutekort

1 uge: 1800-2000 km 2 uger: 3700-3900 km

Snæfellsnes & Vestfjorde inkl.

Fra DKK

9.005

PRISEKSEMPLERNE INKLUDERER

» Sejlads Hirtshals-Seyðisfjörður tur/retur » Kahyt med eget toilet, bad og TV » Egen personbil med ombord » Det valgte antal overnatninger på hotel, gæstgiveri og bondegård » Detaljeret vejkort over Island » Morgenmad på overnatningsstederne

Búðakirkja

Island i feriehus Velegnet til familier

Det er også muligt at booke feriehus i Island. Læs mere på www.smyrlline.dk

Søpapegøje i Vestfjordene

15


Vík, Island

Island & Færøerne i én rejse Bestil rejsen online til de beds

t tilgængelige priser

Besøg Færøerne på vej til Island eller på vej hjem fra Island

FÆRGESEJLADS På vej til og fra Island sejler Norröna forbi Færøerne. Hvorfor ikke benytte muligheden for at besøge Færøerne, når Norröna alligevel lægger til i Tórshavn? Du kan vælge at tage et stop-over på Færøerne på vej til Island eller på vej hjem fra Island.

Alle priser er fra priser og varierer efter rejsetidspunkt

MC 2m L, fra . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . DKK 2.395 - DKK 5.995 Bil <1,9m H & 5m L, fra. . . . . . . . . . . . . . . DKK 2.695 - DKK 6.995 Autocamper >2,5m H & 7m L, fra. . . DKK 4.865 - DKK 12.720 Opgradering (tillæg pr. person) Kahyt med vindue, fra . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . DKK 380 - DKK 1.000 Kahyt med dobbeltseng og vindue, fra. . . . . . . DKK 775 - DKK 2.000 Luksuskahyt, fra . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . DKK 1.770 - DKK 4.050

PRISEKSEMPLERNE INKLUDERER

» Sejlads Hirtshals-Tórshavn-Seyðisfjörður Hirtshals eller sejlads Hirtshals-Seyðisfjörður Tórshavn-Hirtshals » Kahyt med eget toilet, bad og TV » Egen køretøj med ombord

16

PRIS PR. PERSON, NÅR 2 REJSER SAMMEN

Bestil rejsen online til de bedst tilgængelige priser

MULIGHED 1 I SOMMERSÆSON

MULIGHED 2 I SOMMERSÆSON

MULIGHED 3 UDENFOR SOMMERSÆSON

Tirsdag: Torsdag: Torsdag: Fredag: Søndag: Tirsdag:

Lørdag: Søndag Onsdag: Torsdag: Torsdag: Lørdag:

Lørdag: Mandag: Mandag: Tirsdag: Onsdag: Lørdag:

Afrejse Hirtshals Ankomst Seyðisfjörður 1 eller 2 uger ophold Afrejse Seyðisfjörður Ankomst Tórshavn 3 dages ophold Afrejse Tórshavn Ankomst Hirtshals

Afrejse Hirtshals Ankomst Tórshavn 3 dages ophold Afrejse Tórshavn Ankomst Seyðisfjörður 1 eller 2 uger ophold Afrejse Seyðisfjörður Ankomst Hirtshals

Afrejse Hirtshals Ankomst Tórshavn 7 dages ophold Afrejse Tórshavn Ankomst Seyðisfjörður 8 eller 15 dages Afrejse Seyðisfjörður Ankomst Hirtshals


Island & Færøerne

1 uges højdepunkter i Island

3 dage på Færøerne

FÆRGESEJLADS OG OVERNATNING Vi hjælper gerne med enhver indkvartering, du måtte have brug for, både på Island og Færøerne. I boksen til højre finder du priseksempler på rejser i sommerperioden 5. juni til 20. august.

PRISEKSEMPLERNE INKLUDERER

» Sejlads Hirtshals-Seyðisfjörður tur/retur (med stop på Færøerne på vej til eller fra Island) » Kahyt med eget toilet, bad og TV » Egen personbil med ombord » 7 eller 14 dage på Island og 3 dage på Færøerne » Detaljeret vejkort over Island » Overnatning på Island og Færøerne » Morgenmad på overnatningsstederne

Hotel Brandan, Tórshavn

PRIS PR. PERSON, NÅR 2 REJSER SAMMEN Alle priser er fra priser og varierer efter rejsetidspunkt

7 nætter i Island og 3 nætter på Færøerne MC, fra . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . DKK 12.335 Bil, fra . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . DKK 12.835 14 nætter i Island og 3 nætter på Færøerne MC, fra . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . DKK 18.250 Bil, fra . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . DKK 18.750

Bestil rejsen online til de bedst tilgængelige priser

Kallur, Færøerne

17


Mykines

FÆRØ 18


ERNE 19


Tjørnuvík

5

Vestmannabjørgini

7

Gásadalur

Mykines

8

6

5

Fugloy

Gjógv

Kunoy

Saksun

Klaksvík

4 Streymoy

Vágar Trælanípan

8

Tórshavn

1

Kirkjubø

3

Koltur Hestur

2

Sandoy 10

Sandur

Skúvoy Stóra Dímun Lítla Dímun

Suðuroy

20

Borðoy

Kalsoy

Eysturoy

Viðoy

Nólsoy

9

Svínoy


Ideer til oplevelser på Færøerne Se beskrivelse på de næste sider

Midt i Nordatlanten, kun halvandet døgns sejlads fra det europæiske fastland, omkranses Færøerne af 1.289 km kyststrækning. Intet sted overstiger afstanden til havet 5 km. Færøerne er kendt for de milde vintre og kølige somre, og uanset årstiden vil du blive mødt af den spektakulære natur, når du sejler ind i fjordene. Naturen har en ubegribelig betydning her, og dens indflydelse på den lokale kultur skal ikke undervurderes. Naturen ligger dybt forankret i indbyggernes karakter og tænkemåde. Øernes befolkning på næsten 52.000 indbyggere er spredt ud over de 17 beboede øer. Øerne er forbundet med en fremragende infrastruktur af vejnet, tunnel- og færgeforbindelser. Færinger er et varmt, generøst, venligt og gæstfrit folk. De er familieorienterede, jordnære og har stor respekt for traditioner. Et vigtigt kendetegn ved færingerne er deres åbenhed over for turister. Færøerne er stolte af deres land og kultur, og de er ivrige efter at vise de besøgende det bedste, som Færøerne har at tilbyde.

21


Ideer til oplevelser på Færøerne

1

Tórshavn

Med kun omkring 20.000 indbyggere er Tórshavn ikke blot en af verdens mindste hovedstæder, men også en af de mest charmerende med en spændende blanding af gammelt og nyt. Indtag byen til fods, og se gamle, fredede bygninger og arkitekttegnede huse side og side. Vi anbefaler især en spadseretur på halvøen Tinganes, hvor regeringen holder til, og Reyn, som er den gamle og idylliske bydel. Færøernes Kunstmuseum og Nordens Hus er også et besøg værd. Desuden byder Tórshavn på spændende shoppingmuligheder. Lokale designere handles i bl.a. Østrøm og hos Guðrun & Guðrun. Det nordiske køkken kan indtages i flere af de spændende og indbydende restauranter i den lille hovedstad. Tip: Summartónar – koncerter i hele landet, hvoraf flere er gratis!

Nólsoy

2

Kirkjubøur

Nólsoy er øen for dig, der ønsker at opleve både natur og landsbyhygge på én gang. Der er god mulighed for en gåtur i naturen, f.eks. ad den gamle vardesti over fjeldet Eggjarklettur ud til fyrtårnet Borðan. Turen tager i alt fire timer. Der er flere caféer i Nólsoys eneste bygd, som bærer det samme navn som øen.

Den historiske bygd Kirkjubøur ligger 10 minutters kørsel fra Tórshavn. Kirkjubøur var bispesæde og således Færøernes åndelige og kulturelle midtpunkt. Olavkirken (1200-tallet), Magnuskatedralen (1300-tallet) og Kongsgården, hvor Paturssonfamilien nu bor på 17. generation, er alle monumenter, der vidner om en lang historie. Hvorfor ikke tage gåturen fra Tórshavn til Kirkjubøur ad den gamle sti? Turen er 7 km lang og forholdsvist let at passere, og udsigten er fantastisk.

5 Vestmanna Seacliff

Vestmannabjergene er en af de største turistattraktioner på Færøerne. Kom helt tæt på fuglelivet og de majestætiske omgivelser i form af grotter og stejle klipper. Vi anbefaler en bådtur til Vestmannabjergene, hvor du får mulighed for at komme tæt på fugleliv, majestætiske grotter og imponerende klipper.

22

4

Book din bådtur på excursions.fo.

3

Saksun & Tjørnuvík

Det maleriske Saksun er et populært udflugtsmål, som ligger i den nordvestlige del af Streymoy. Ved lavvande kan man gå den cirka 3 km lange tur ud til Atlanterhavet. Kongsbondegården Dúvugarðar fra 1600tallet er i dag et museum og café i sommermånederne. Lidt nordligere på Streymoy ligger Tjørnuvík i bunden af en bugt med udsigt til de kendte stensøjler ”Kæmpen” og ”Kællingen”. På vej til eller fra Tjørnuvík anbefaler vi et fotostop ved det imponerende vandfald Fossá.


Gjógv

6

Mykines

Det billedskønne Gjógv ligger på Eysturoys nord-østkyst. Bygden er kendt for sin landingsplads i øens naturlige slugt. Landingspladsen var bygdens livsnerve, indtil vejen kom i 1960. Gjógv er det færøske ord for slugt.

7

Mykines er øhavets vestligste ø. Vandreturen fra bygden Mykines til holmen med fyrtårnet er en helt særlig oplevelse. Nyd en fantastisk udsigt over havet mod vest og andre øer mod øst, mens du går over øen. Stedet bliver også kaldt “fuglens paradis” på grund af det storslåede og rige fugleliv – herunder hundreder af søde lunder, som bygger huler her i sommermånederne.

Den gamle købmandsbutik fra 1883 er åben som både butik og café om sommeren. Derudover har hotellet Gjáargarður en restaurant. Der er gode vandremuligheder i området. Tæt ved Gjógv ligger også Færøernes højeste bjerg, Slættaratindur. Efter vandreturen op til toppen af det 880m høje bjerg, kan du hvile fødderne og nyde den storslåede udsigt.

For at bestille færge til Mykines og/eller at betale for adgang til vandreturen gennem lundekolonien ud til Mykineshólmur, kan du besøge mykines.fo.

Trælanípan & Gásadalur

Trælanípa er et af de mest fotograferede steder på Færøerne. Fra kanten af dette forbjerg er der 142m lodret ned til havet, og samtidigt ser du søen Sørvágsvatn – den største indsø på Færøerne. Herfra kan du også se den sydligste del af Streymoy, Hestur, Koltur, Sandoy, Skúvoy og Suðuroy. På den anden side kan du se fuglebjergene Sørvágsbjørg, Mykines og Mykineshólmur. Vi anbefaler at tage på en guidet vandretur til Trælanípa, som kan bookes på excursions.fo. I bygden Gásadalur ligger Færøernes mest kendte vandfald, Múlafossur, der falder ned i Atlanterhavet. Blandt de karakteristiske huse med græstag ligger Gásadalsgarður, som er et pensionat med tilhørende café. Her kan du nyde landsbyidyllen og hjemmelavede færøske specialiteter.

Sandur

8

Klaksvík

Klaksvík er Færøernes næststørste by. Den ligger i en dal i bunden af bugten mod nord, der danner havnen. Byen er omkranset af høje fjelde – deriblandt fjeldet Klakkur, som har lagt navn til byen.

9

Vi anbefaler en vandretur til Klakkur, hvor du i godt vejr kan opleve en storslået udsigt. Klaksvík byder på kultur, shopping i hyggelige, små butikker, samt charmerende caféer.

Sandur, som er en af de ældste bygder på Færøerne, er hovedbygden på Sandoy. Sandur er kendt for den store sandstrand og klitterne, samt den naturskønne bugt Søltuvík på vestsiden af Sandoy. Desuden er der to museer og en hyggelig café i Sandur. Der er færgeforbindelse fra Gamlarætt på Streymoy til Skopun. Besøg turistinformationen ved færgelejet i Skopun for flere tips til udflugtsmål på Sandoy.

10

23


Tjørnuvík, Streymoy

Oplev Færøerne i dit eget køretøj Bestil rejsen online til de beds

t tilgængelige priser

PRIS PR. PERSON, NÅR 2 REJSER SAMMEN

FÆRGESEJLADS Tag dit køretøj med til Færøerne, og bliv overrasket af mulighederne. De fleste af øerne er forbundet via tunnel, og du kan tage færgen til de skønne øer Sandoy og Suðuroy. Nyd de robuste klipper og de grønne bjergsider spækket med får. Rejs i dit eget tempo, som det passer dig. Vi kender Færøerne ind og ud og kan derfor hjælpe dig med at finde præcis, hvad du vil se, og hvor du skal bo.

PRISEKSEMPLERNE INKLUDERER

» Sejlads Hirtshals-Tórshavn tur/retur » Kahyt med eget toilet, bad og TV » Køretøj med ombord 24

Alle priser er fra priser og varierer efter rejsetidspunkt

MC 2m L, fra . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . DKK 1.985 - DKK 3.495 Bil <1,9m H & 5m L, fra. . . . . . . . . . . . . . . DKK 2.255 - DKK 3.845 Autocamper >2,5m H & 7m L, fra . . . . DKK 3.565 - DKK 8.675 Opgradering (tillæg pr. person) Kahyt med vindue, fra . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . DKK 230 - DKK 355 Kahyt med dobbeltseng og vindue, fra. . . . . . . DKK 415 - DKK 1.000 Luksuskahyt, fra . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . DKK 765 - DKK 1.340

Bestil rejsen online til de bedst tilgængelige priser

smyrilline.dk – smyrilline.no – smyrilline.se


Færøerne

Campingoversigt

Campingpladser på Færøerne

Camping på Færæerne

Som enhver sand campist ved, er camping en fantastisk måde at opleve et land og dets kultur på. Besøg smyrilline.dk for flere informationer og en oversigt over campingpladserne på Færøerne og deres faciliteter.

Bø, Vágar

Funningur, Eysturoy

25


Vágsbotnur, Tórshavn

Hotelferie i Tórshavn Bestseller 2020

OPLEV FÆRØERNE MED BASE I TÓRSHAVN Tórshavn er en charmerende blanding af gammelt og nyt. Den har lige det, der skal til for at være en lille hovedstad. Vores hotelferie i Tórshavn er sammensat af færgesejlads med Norröna, hvor du tager din egen bil med ombord. Du overnatter på det 4-stjernede Superior Hotel Brandan, som ligger centralt i Tórshavn.

Dagene på Færøerne tilrættelægger du selv. Der er en del inspiration at finde på side 22-23 og på smyrilline.dk. Vores rejsekonsulenter har alle besøgt Færøerne og glæder sig til at hjælpe dig med din bestilling.

PRIS PR. PERSON, NÅR 2 REJSER SAMMEN Alle priser er fra priser og varierer efter rejsetidspunkt

26

SOMMERSÆSON - 8 DAGES REJSE

SOMMERSÆSON - 8 DAGES REJSE

Fra Hirtshals tirsdage: 08.06-10.08 Fra Tórshavn søndag: 13.06-15.08

Fra Hirtshals lørdage: 05.06-14.08 Fra Tórshavn fredag: 11.06-20.08

MC + 4 nætter i Tórshavn, fra . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . DKK 5.145 Bil + 4 nætter i Tórshavn, fra . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . DKK 5.550

MC + 5 nætter i Tórshavn, fra . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . DKK 5.780 Bil + 5 nætter i Tórshavn, fra . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . DKK 6.185

Opgradering (tillæg pr. person) Kahyt med vindue. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . DKK 310 Kahyt med dobbeltseng og vindue. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . DKK 550 Luksuskahyt . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . DKK 1.020

Opgradering (tillæg pr. person) Kahyt med vindue. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . DKK 310 Kahyt med dobbeltseng og vindue. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . DKK 550 Luksuskahyt . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . DKK 1.020

smyrilline.dk – smyrilline.no – smyrilline.se


Færøerne

Særtilbud Begrænset plads

Hotelferie i Tórshavn i lavsæson fra kun . . . DKK Pris pr. person, når 2 rejser sammen

2.390

8 -dages rejse med 3 overnatninger på Hotel Brandan i Tórshavn. Unik mulighed for at udforske Færøerne med kør-selv-ferie. Læs mere på smyrilline.dk/tilbud

Fra DKK

5.550

PRISEKSEMPLERNE INKLUDERER

» Sejlads Hirtshals-Tórshavn tur/retur » Kahyt med eget toilet, bad og TV » Overnatning i Tórshavn på 4-stjernede Superior Hotel Brandan » Morgenmad på hotellet » Egen personbil med ombord

Tinganes, Tórshavn

Hotel Brandan, Tórshavn

PRIS PR. PERSON, NÅR 2 REJSER SAMMEN Alle priser er fra priser og varierer efter rejsetidspunkt

SOMMERSÆSON - 11 DAGES REJSE Fra Hirtshals lørdage: 05.06-07.08 Fra Tórshavn fredag: 13.06-15.08 MC + 7 nætter i Tórshavn, fra . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . DKK 7.050 Bil + 7 nætter i Tórshavn, fra . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . DKK 7.455 Opgradering (tillæg pr. person) Kahyt med vindue. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . DKK 310 Kahyt med dobbeltseng og vindue. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . DKK 550 Luksuskahyt . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . DKK 1.120

Hotel Brandan

Hotel Branden er et miljøvenligt 4-stjernet Superior hotel. Hotellet ligger i hjertet af Gundadalur, kun få minutters gang fra Tórshavns rådhusplads, byens største shoppingcenter samt det nationale fodboldog sportscenter. Hotellet rummer 124 værelser, 4 mødelokaler og ikke mindst saunaer, fitnessfaciliteter, boblebade, 130 parkeringspladser samt ladestationer til elbiler. Besøg hotelbrandan.fo for mere info.

smyrilline.dk/tilbud – smyrilline.no/tilbud – smyrilline.se/tilbud

27


Trælanípan, Vágar

Ø-hop på Færøerne

Kom rundt på Færøerne med overnatning på 3 forskellige øer

OVERNATNING PÅ FORSKELLIGE ØER Med ø-hop tilbyder vi overnatning på tre forskellige øer. Du kan f.eks. tilbringe én til to dage i Tórshavn, to dage i Klaksvík og to dage i Runavík. Den nøjagtige rækkefølge af overnatningsstederne afhænger af tilgængeligheden af de pågældende hoteller. Det er muligt at lave dagsture til de fleste af øerne. Øerne Streymoy, Eysturoy, Vágar og Borðoy er alle

forbundet med undersøiske tunneler. Streymoy og Eysturoy er også forbundet med én bro. Vores rejsekonsulenter har alle rejst på Færøerne og glæder sig til at hjælpe dig med din bestilling på tlf. +45 9655 8500 og email booking@smyrilline.dk.

PRIS PR. PERSON, NÅR 2 REJSER SAMMEN Alle priser er fra priser og varierer efter rejsetidspunkt

28

SOMMERSÆSON - 8 DAGES REJSE

SOMMERSÆSON - 8 DAGES REJSE

Fra Hirtshals tirsdage: 08.06-10.08 Fra Tórshavn søndag: 13.06-15.08

Fra Hirtshals lørdage: 05.06-14.08 Fra Tórshavn fredag: 11.06-20.08

MC + 4 nætter, fra . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . DKK 5.145 Bil + 4 nætter, fra . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . DKK 5.550

MC + 5 nætter, fra . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . DKK 5.780 Bil + 5 nætter, fra . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . DKK 6.185

Opgradering (tillæg pr. person) Kahyt med vindue. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . DKK 310 Kahyt med dobbeltseng og vindue. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . DKK 550 Luksuskahyt . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . DKK 1.020

Opgradering (tillæg pr. person) Kahyt med vindue. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . DKK 310 Kahyt med dobbeltseng og vindue. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . DKK 550 Luksuskahyt . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . DKK 1.020

For hotelbeskrivelser se smyrilline.dk – smyrilline.no – smyrilline.se


Færøerne

Fra DKK

5.550

PRISEKSEMPLERNE INKLUDERER

» Sejlads Hirtshals-Tórshavn tur/retur » Kahyt med eget toilet, bad og TV » Overnatning på hotel » Morgenmad på hotellerne » Egen personbil med ombord

Klakkur, Borðoy

PRIS PR. PERSON, NÅR 2 REJSER SAMMEN Alle priser er fra priser og varierer efter rejsetidspunkt

SOMMERSÆSON - 11 DAGES REJSE Fra Hirtshals lørdage: 05.06-07.08 Fra Tórshavn søndag: 13.06-15.08 MC + 7 nætter, fra . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . DKK 7.050 Bil + 7 nætter, fra . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . DKK 7.455 Opgradering (tillæg pr. person) Kahyt med vindue. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . DKK 310 Kahyt med dobbeltseng og vindue. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . DKK 550 Luksuskahyt . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . DKK 1.120

Gjógv, Eysturoy

29


Saksun, Streymoy

Spændende rundrejse til Færøerne Vælg mellem afrejse 8. juni og

RUNDREJSE MED GUIDE OG UDFLUGTER Vi tilbyder i sommeren 2021 to rundrejser til Færøerne. Du kan vælge at rejse fra Hirtshals tirsdag d. 08. juni eller tirsdag d. 10. august. Rundrejsen tager i alt 7 dage, tirsdag til tirsdag. Programmet for begge rejser er det samme. På vores rundrejse får du mulighed for at nyde den unikke kombination af den afslappende sejlads ombord på MS Norröna og 4 oplevelsesrige dage på Færøerne, med fire heldagsudflugter inkl. frokost alle dage på Færøerne. Vores rundrejse er en rejse, hvor de rejsende rejser sammen i gruppe. Der vil være en kontaktperson tilknyttet gruppen. Dansktalende guide, Randi Meitil, vil møde gruppen den første aften på Færøerne og ledsage gruppen på samtlige udflugter. Under sejladsen vil Norrönas cruise host tage sig godt af gruppen. Da Norröna afsejler fra Hirtshals tirsdag formiddag kl. 11:30, kan det være en fordel at overnatte i Hirtshals fra mandag til tirsdag. Kontakt Smyril Line i forbindelse med tilkøb af overnatning på Montra Skaga Hotel. Der vil være shuttle fra Montra Skaga Hotel til færgelejet ifm. afrejse.

30

10. august 2021

PRIS PR. PERSON SOMMERSÆSON - 7 DAGES REJSE Når 2 rejsende sammen i kahyt uden vindue, fra . DKK 10.590 Når 2 rejsende sammen i kahyt med vindue, fra . . DKK 10.790 Alene rejsende i kahyt uden vindue, fra . . . . . . . . . . DKK 12.890 Alene rejsende i kahyt med vindue, fra . . . . . . . . . . . DKK 13.390

PRISEKSEMPLERNE INKLUDERER

» Sejlads Hirtshals-Tórshavn tur/retur » Kahyt med eget toilet, bad og TV » Halvpension ombord på MS Norröna » 4 overnatninger på 4-stjernet Hotel Brandan inkl. morgenmad » 5 x aftensmad under opholdet på Færøerne » 4 x heldags udflugter med dansktalende guide » 4 x frokost under opholdet på Færøerne » 1 x besøg på broen ombord på MS Norröna » 1 x ølsmagning ombord på MS Norröna

For hotelbeskrivelser se smyrilline.dk


Færøerne

RANDI MEITIL

Hotel Brandan

Guide

4-stjernede Superior Hotel Brandan er base for hotelopholdet. Hotellet ligger 1 km fra Tórshavns bymidte. Hotellet er opført i nordisk stil med moderne værelser, der alle er dobbeltværelser, der også kan bruges som twin værelser. Hotellet tilbydder også handicapvenlige værelser. Hotellet har egen restaurant, der serverer morgenmad og aftensmad. For flere informationer om hotellet se venligst hotelbrandan.fo.

Program for rundrejse TIRSDAG Individuel transport til Hirtshals 10:00 Check-in 11:30 Afrejse med Norröna fra Hirtshals 13:30 Infomøde i Naust med Norrönas cruise host 18:00 Middag i Norröna Buffet Restaurant ONSDAG 07:00 - 10:00 13:00 17:30 19:00

Morgenmad i Norröna Buffet Restaurant Besøg på broen Ankomst til Tórshavn Transfer fra færgelejet i Tórshavn til Hotel Brandan og check-in på hotellet 2-retters middag på hotellet

TORSDAG 07:00 - 09:00 09:00 - 16:00 19:00

Morgenmad på hotellet Udflugt til Klaksvík (inkl. frokost, ølsmagning og mere) 2-retters middag på hotellet

FREDAG 07:00 - 09:00 09:00 - 16:00 19:00

Morgenmad på hotellet Udflugt til Vestmanna og Vágar (inkl. sejltur, frokost og mere) 2-retters middag på hotellet

Pris per perso DKK

n fra

10.590

LØRDAG 07:00 - 09:00 09:00 - 17:00 19:00

Morgenmad på hotellet Udflugt Saksun, Tjørnuvík, Gjógv og Toftir (inkl. frokost og mere) 2-retters middag på hotellet

SØNDAG 07:00 - 10:00 10:45 - 18:00 18:30 22:00 23:30

Morgenmad på hotellet Udflugt i Tórshavn og Kirkjubø. Vi besøger Færøernes Kunstmuseum og den gamle bydel i Tórshavn (inkl. frokost og mere) 5-retters tapasmiddag på restaurant Katrina Christiansen Transfer til færgelejet og check-in Hjemrejse med MS Norröna

MANDAG 07:00 - 10:00 17:00 - 18:00 18:00

Morgenmad i Norröna Buffet Restaurant Ølsmagning i Naust Middag i Norröna Buffet Restaurant

TIRSDAG 06:00 - 09:00 09:00

Morgenmad i Norröna Buffet Restaurant Ankomst til Hirtshals

smyrilline.dk/rundrejser

31


NORT ATLA CR Kom med på vores én-uges krydstogt på Nordatlanten, Island og Færøerne. Når du rejser på North Atlantic Cruise, får du helpension og et komplet udflugtsog underholdningsprogram med i prisen.

32

 Helpension  4 x Udflugter  Underholdning  Souvenir  Certificate


H NTIC UICE 33


Tórshavn, Færøerne

North Atlantic Cruise 27.03-29.05 & 21.08-23.10

KRYDSTOGTET På denne smukke sejltur lægger vi til i Tórshavn på Færøerne og i Seyðisfjörður i Østisland. Du rejser lørdag til lørdag og bor ombord på MS Norröna under hele rejsen. Du får helpension samt et komplet udflugts- og underholdningsprogram med i prisen. Ombord er der tid til underholdning, som bl. a. omfatter live-musik hver aften. 2 DESTINATIONER – 3 HAVNEOPHOLD På rejsen hen over Nordatlanten gør MS Norröna ophold i Tórshavn på 6,5 timer om mandagen. Fra tirsdag morgen til onsdag aften lægger skibet til kaj i Seyðisfjörður i 35 timer. 34

På tilbagevejen til Danmark gør MS Norröna et ophold i Tórshavn på 6 timer. Du får to udflugter på Færøerne (man. og tors.) og to udflugter på Island (tirs. og ons.).

Lørdag: Søndag: Mandag: Tirs/Ons: Torsdag: Fredag: Lørdag:

smyrilline.dk – smyrilline.no – smyrilline.se

Afrejse fra Danmark På havet 6,5 timers stop på Færøerne 35 timers stop i Island 6 timers stop på Færøerne På havet Ankomst i Danmark


North Atlantic Cruise

Program

Inkluderet i prisen

LØRDAG Velkomstdrink Aftensmad i Norröna Buffet Restaurant Frugtkurv, chokolade og mousserende vin i kahytten SØNDAG Morgenmad i Norröna Buffet Restaurant Information om Færøerne Frokost i The Diner Aftensmad i Norröna Buffet Restaurant 3-retters menu i Simmer Dim MANDAG Morgenmad i Norröna Buffet Restaurant Udflugt på Færøerne Frokost i The Diner Kaffe/te og hjemmelavet kage Information om Island Aftensmad i Norröna Buffet Restaurant TIRSDAG Morgenmad i Norröna Buffet Restaurant Udflugt på Island Aftensmad i Norröna Buffet Restaurant ONSDAG Morgenmad i Norröna Buffet Restaurant Udflugt på Island Aftensmad i Norröna Buffet Restaurant Viking-punch i Sky Bar 3-retters menu i Simmer Dim TORSDAG Morgenmad i Norröna Buffet Restaurant Information om Færøerne Frokost i The Diner Udflugt på Færøerne Aftensmad i Norröna Buffet Restaurant

Premium

Fra DKK

6.895

Når du vælger Premium-rejsepakken behøver du ikke tænke på andet end at nyde krydstogtet.

Deluxe

Fra DKK

7.595

Med Deluxe-rejsepakken får du det lille ekstra, som gør krydstogtet endnu bedre.

FREDAG Morgenmad i Norröna Buffet Restaurant Frokost i The Diner North Atlantic Cruise Buffet Besøg på broen LØRDAG Morgenmad i Norröna Buffet Restaurant Inkluderet i Deluxe-rejsepakken Børn 3-15 år får et måltidsarmbånd som inkl. 1 sodavand, 1 vand eller 1 juice til frokost og aftensmad ombord.

smyrilline.dk – smyrilline.no – smyrilline.se

35


Naust

Premium Afrejse fra Danmark lørdage

27.03-24.04 / 02.10-23.10

01.05-15.05 / 04.09-25.09

22.05-29.05 / 21.08-28.08

Kahyt uden vindue og 2 underkøjer

DKK 6.895

DKK 7.395

DKK 7.895

Kahyt med vindue og 2 underkøjer

DKK 7.395

DKK 8.995

DKK 9.395

Kahyt med vindue og dobbeltseng

DKK 7.495

DKK 9.395

DKK 9.795

Luksuskahyt med vindue og dobbeltseng

DKK 8.395

DKK 10.795

DKK 11.395

Suiten

DKK 8.995

DKK 11.795

DKK 12.795

Enkeltkahyt med vindue

DKK 8.695

DKK 11.895

DKK 12.295

Deluxe

36

PRIS PR. PERSON, NÅR 2 REJSER SAMMEN

PRIS PR. PERSON, NÅR 2 REJSER SAMMEN

Afrejse fra Danmark lørdage

27.03-24.04 / 02.10-23.10

01.05-15.05 / 04.09-25.09

22.05-29.05 / 21.08-28.08

Kahyt uden vindue og 2 underkøjer

DKK 7.595

DKK 8.095

DKK 8.595

Kahyt med vindue og 2 underkøjer

DKK 8.395

DKK 9.995

DKK 10.395

Kahyt med vindue og dobbeltseng

DKK 8.495

DKK 10.395

DKK 10.795

Luksuskahyt med vindue og dobbeltseng

DKK 9.395

DKK 11.795

DKK 12.395

Suiten

DKK 9.995

DKK 12.795

DKK 13.795

Enkeltkahyt med vindue

DKK 9.695

DKK 12.895

DKK 13.295

Se kahytstyper på side 44-45


North Atlantic Cruise

NORTH ATLANTIC CRUISE BUFFET Fredag aften, når North Atlantic Cruise nærmer sig sin slutning, er der North Atlantic Cruise buffet med originale retter fra vikingetiden (år 800-1150). Vikingerne var ikke kun vilde krigere. De bragte også nye råvarer, tilberednings- og opbevaringsmetoder med sig. Efter at have søgt længe efter originale opskrifter og råvarer som fisk, kød, fjerkræ og krydderier fra vikingetiden, er det lykkedes os at sætte en spændende buffet sammen med et overflod af de originale retter fra vikingetiden.

HAPPY HOUR

Hver aften er der Happy Hour i Naust. Køb 2 øl eller 2 cocktails til prisen af 1. Tider for Happy Hour annonceres ombord.

ØLSMAGNING

Hver fredag og søndag kan du deltage i vores ølsmagning i Naust og nyde fire forskellige færøske øl. Dertil serverer vi oste- og pølsespecialiteter. Tilmelding skal ske i receptionen. Pris per person DKK 100

Ølsmagning

Bestil rejsen smyrilline.dk booking@smyrilline.dk Norröna Buffet Restaurant

+45 96 55 85 00

Deltagelse i bingo og ølsmagning kan tilkøbes og betales ombord

37


Norrรถna Buffet Restaurant

Kirkjubรถur

Et glimt af krydstogtet Nรกmaskarรฐ

38

Skriรฐuklaustur


North Atlantic Cruise

Kirkjuböur

Tórshavn

Dettifoss

Norröna Buffet Restaurant

Får

Souvenir

Besøg på broen

Norröna Football Buffet pitch Restaurant

39


Nes, Færøerne

Cruise-udflugter

BUSTUR TIL HISTORISKE KIRKJUBØUR

UNIK BUSTUR TIL MÝVATN

Mandag – Varighed ca. 4 timer

Tirsdag – Varighed ca. 10 timer

Kirkjubøur er Færøernes historiske hjerte. Bygden på Streymoys sydvestkyst byder på en enestående udsigt over øerne Hestur og Koltur. Gennem middelalderen var Kirkjubøur Færøernes bispesæde og dermed landets åndelige og kulturelle centrum. På denne unikke tur kører vi igennem Tórshavn, antageligt en af verdens mindste hovedstader, og siden videre til Kirkjubøur forbi bygden Velbastaður, der ligger helt yderst på en bjergskråning. Vi besøger den gådefulde Magnuskatedral, der blev opført omkring år 1300 af biskop Erlendur, og derefter Olavskirken, samt den forhenværende kongsgård Roykstovan, der siges at være verdens ældste beboede træhus. Som prikken over i’et, byder det lokale bondepar på en tår kaffe med kage i den stemningsfyldte Roykstovan.

40

På denne heldagsudflugt kører vi fra Seyðisfjörður op over det smukke 620m høje bjergpas, Fjarðarheiði, og videre ned til byen Egilsstaðir. Turen fortsætter gennem den betagende dal, Jökuldalurin, hvorefter vi gør et kort fotostop ved det mørke ørkenlandskab, Dimmufjallgarður. På køreturen passerer vi Hrossaborg, hvor flere filmscener til store Hollywood-produktioner er blevet filmet. Vi gør stop ved Námafjell, hvor vi skal se brølende pseudokrater og dampende sulfater. Vi skal se boblende mudderpøle og ud at trampe på geotermisk mudder. Vi standser ved Jarðböðin Naturbað, hvor vi skal nyde en let frokost. Et must på denne tur, er at bade i det varme vand fra geotermiske kilder (afregnes individuelt på stedet). Efterfølgende besøger vi Dimmuborgir, som er et interessant lavalandskab. På turen hjemover kører vi til Dettifoss, som er et vandfald i det nordlige Island. Vandfaldet er 44m højt og 100m bredt og har en gennemsnitlig vandføring på 193 kubikmeter pr. sekund, hvilket gør Dettifoss til Europas vandrigeste vandfald. Denne del af udflugten er vejrbetinget, da dårlig vejrlig kan medføre, at vejen til Dettifoss lukker.

Der tages forbehold for ændringer i programmet


North Atlantic Cruise

Dimmuborgir, Island

Seyðisfjörður, Island

Kirkjubøur, Færøerne

Dettifoss, Island

Mývatn, Island

BUSTUR TIL AURORAS & LÖGURINN

BUSTUR TIL NES & TOFTIR

Onsdag – Varighed ca. 7 timer

Torsdag – Varighed ca. 4 timer

Onsdag starter vi dagen med at køre til Fáskrúðsfjörður for at se Northern Light udstillingen Auroras. I Fáskrúðsfjörður, hvor bjergkæderne giver ly for indbyggere og gæster, er smukke nordlys, der danser over himlen, et almindelig syn. Fotografierne i Aururas giver dig chancen for at se det.

Vi kører fra Tórshavn til landsbyen Nes på Eysturoy via den nye undersøiske tunnel, der forbinder Steymoy og Eysturoy. I Nes får vi mulighed for at lære om den moderne fårefarm blandt fårene i Torkilsheyggsgarður. Vi runder besøget af med at smage på hjemmelavet rabarbersaft samt de unikke færøske delikatesser ”skerpikjøt” og ”ræst kjøt”.

Derfra kører vi til Egilsstaðir og videre langs Lögurinns sydøstlige bred, hvor vi passerer den smukke Hallormsstaðarskógur, som er Islands største skov. Vores næste stop er Gunnarshus, som den kendte islandske forfatter Gunnar Gunnarsson (1889-1975) lod bygge i 1939.Gunnar boede sammen med sin kone på gården til 1948, da de flyttede Reykjavík og forærede Gunnarshus og den tilhørende jord til statens eje. Siden år 2000 har Skriðuklaustur fungeret som et kultur- og videnskabscenter. Under opholdet på Skriðuklaustur besøger vi musseet og spiser frokost på den charmerende herregårdscafé Klausturkaffi. Et stenkast derfra ligger informationscenteret Snæfellsstofa, hvor vi får en fortælling om Islands dyre- og planteliv. Hvis tiden tillader det, stopper vi i Egilsstaðir på vej hjem igen.

Efter besøget i Torkilsheyggsgarður er vores næste stop uldforretningen Navia. Navia er en af de førende virksomheder inden for garn- og strikindustrien på Færøerne. Brandet er også velkendt på det udenlandske marked, da de eksporter til en lang række lande. Hos Navia kan vi se og købe de færdige produkter, der kommer fra Torkilsheyggsgarður. Derefter vil vi køre til Norðagøta, hvor vi vil se statuen af Tróndur í Gøtu. Tróndur í Gøtu er en central figur i den færøske saga. Han var en vikingehøvding, og en af de mægtigste mænd på Færøerne. På turen tilbage til Tórshavn vil vi køre på den gamle hovedvej over fjeldene. Der vil undervejs være stop, så vi kan tage billeder.

Der tages forbehold for ændringer i programmet

41


Simmer Dim Gourmet

Forudbestil forplejning FORUDBESTIL FORPLEJNINGEN OMBORD OG SPAR PENGE

En del af den storslåede sejltur over Nordatlanten er også maden ombord. Søluften giver god appetit, og der er god tid til at opleve vores restauranter ombord. Du kan med fordel bestille forplejningen ombord før afrejsen og spare op til 20% i forhold til priserne ombord. Forudbestiller du forplejningen, har du samtidig sikret dig plads i restauranterne. Vi anbefaler at prøve det store udbud af nordatlantiske specialiteter i Norröna Buffet Restaurant. Skal det være enkelt, kan du vælge dagens ret i The Diner. Skal det være ekstra godt, anbefaler vi Simmer Dim, vores gourmetrestaurant, hvor du kan vælge imellem 3, 5 og 7 retter om aftenen samt luksus smørrebrød til frokost.

42


Norröna

THE DINER

NORRÖNA BUFFET RESTAURANT

The Diner serverer morgenmad og to daglige retter inkl. salat – alt hvad du kan spise. De daglige retter tilbydes både til frokost og aftensmad. The Diner står for god, almindelig mad, venlig service og et flot udsyn over det nordatlantiske hav. Morgenbuffet. . . . . . . . . . . . . . . . . DKK 116

Spar 10%

Vores populære buffet-restaurant, Norröna Buffet, er værd at se frem til. Norröna Buffet tilbyder både morgenmad og aftensmad, og du kan tage så meget, du vil, til en fast pris. Aftenbuffeten byder på et bredt og varieret udvalg, så der er noget for enhver smag. Menuen følger sæsonen, og vores kokke benytter kun kvalitetsprodukter.

Dagens ret frokost . . . . . . . . . . . . DKK 116

Spar 10%

Morgenbuffet. . . . . . . . . . . . . . . . . DKK 125

Spar 16%

Dagens ret aften . . . . . . . . . . . . . . DKK 125

Spar 10%

Aftenbuffet . . . . . . . . . . . . . . . . . . . DKK 255

Spar 12%

SIMMER DIM GOURMET RESTAURANT I Simmer Dim bruger vi traditionelle færøske opskrifter med et moderne twist. Gourmetrestauranten “Simmer Dim” byder på en afslappet atmosfære og et godt udvalg af retter fra det nordiske køkken. Vi bestræber os på at bruge økologiske, bæredygtige og lokale produkter. Dansk Spiseguide har nomineret Restaurant Simmer Dim til Årets Smørrebrødsrestaurant i 2020.

Meal Deal

MEAL DEAL TIL BØRN

Med Meal Deal til børn får barnet et armbånd, der inkluderer morgenmad, frokost og aftensmad, samt en drikkevare til hvert måltid. Armbåndet kan bruges i The Diner og i Norröna Buffet inden for åbningstiderne.

Danmark - Færøerne/Færøerne - Danmark Børn 3-11 år . . . . . . . . . . . . . . . . . . DKK 125

Spar 30%

Børn 12-15 år. . . . . . . . . . . . . . . . . DKK 200

Spar 30%

Frokost (2 x smørrebrød m/snaps) . . . . . DKK 143

Spar 10%

3-retters menu. . . . . . . . . . . . . . . . DKK 360

Spar 10%

5-retters menu. . . . . . . . . . . . . . . . DKK 540

Spar 10%

Danmark - Island/Island - Danmark Børn 3-11 år . . . . . . . . . . . . . . . . . . DKK 175

Spar 30%

7-retters menu. . . . . . . . . . . . . . . . DKK 675

Spar 10%

Børn 12-15 år. . . . . . . . . . . . . . . . . DKK 275

Spar 30%

For flere informationer se venligst smyrilline.dk

43


Luksuskahyt

Kahytter ombord KAHYTSTYPER

FORUDBESTIL MINIBAR

Alle kahytter er udstyret med eget toilet med bad, garderobeskab, TV samt et lille skrivebord.

Forkæl dig selv med en minibar i kahytten. Har du bestilt en kahyt med vindue, har du mulighed for at forudbestille en minibar. Du vælger selv, om minibaren skal være med eller uden alkohol.

Vores standardkahytter med eller uden vindue er til 1-4 personer. Vores kahytter med vindue og dobbeltseng (140 cm bred) til 1-2 personer. Deluxe-kahytterne har en dobbeltseng og en sovesofa med plads til 1-2 børn. Rejser du med familien, kan vi anbefale vores familiekahytter, som består af en kahyt med vindue og dobbeltseng, samt en 4-personers-kahyt med vindue, der er forbundet med en dør. Vi tilbyder også kahytter, der er tilpasset kørestolsbrugere. 44

UDEN ALKOHOL

MED ALKOHOL

2 x Vand 2 x Vand med brus 2 x Coca Cola 2 x Fanta 1 x KitKat 2 x Kims Chips 1 x Haribo 2 x Twix mini 2 x Snickers mini

Pris. . . . . . . . . . . DKK

2 x Vand 2 x Vand med brus 2 x Coca Cola 2 x Føroya Bjór Veðr øl 2 x Føroya Bjór Gull øl 1 x Rødvin Casa Major 2 x Kims Chips 2 x Twix mini 2 x Snickers mini

89

Pris. . . . . . . . . DKK

129

Vær venligst opmærksom på, at der kan forekomme ændringer af indholdet.


Norrรถna

Kahyt med dobbeltseng og vindue

Familiekahyt

Kahyt med vindue

Kahyt uden vindue

Suiten

Couchetter

45


Nyd livet ombord

Soldæk

Hot tubs

Tax Free Shop

46

Naust

MS Norrönas kaptajner

Soldæk


SEJLPLAN 2021 GYLDIG 01.01 - 26.03 JANUAR Dag Lørdag Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag

Havn Hirtshals Ikke i havn Tórshavn Seyðisfjörður Seyðisfjörður Tórshavn Ikke i havn

Dato 9 16 10 17 11 18 12 19 13 20 14 21 15 22

2 3 4 5 6 7 8

1

FEBRUAR 23 24 25 26 27 28 29

30 31

6 7 8 9 10 11 12

1 2 3 4 5

Dato 13 14 15 16 17 18 19

ALLE TIDER ER LOKALTIDER

MARTS

20 21 22 23 24 25 26

Dato 6 13 7 14 8 15 9 16 10 17 11 18 12 19

27 28 1 2 3 4 5

20 21 22 23 24 25 26

Ankomst Afrejse 11.30 16.00 Ikke i havn 07.30 14.00 09.00 – – 20.00 15.00 21.00 Ikke i havn

AFVIGELSE Ingen afrejse i perioden 1. Januar til 5. Marts

GYLDIG 27.03 - 04.06 MAR. Dag Lørdag Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag

Havn Hirtshals Ikke i havn Tórshavn Seyðisfjörður Seyðisfjörður Tórshavn Ikke i havn

APRIL

Dato 27 28 29 30 31

Dato 10 11 12 13 14 15 16

3 4 5 6 7 8 9

1 2

MAJ 17 18 19 20 21 22 23

24 25 26 27 28 29 30

1 2 3 4 5 6 7

8 9 10 11 12 13 14

Dato 15 16 17 18 19 20 21

22 23 24 25 26 27 28

JUNI

ALLE TIDER ER LOKALTIDER

Dato

Ankomst Afrejse 11.30 16.00 Ikke i havn 07.30 14.00 09.00 – – 20.00 15.00 21.00 Ikke i havn

29 30 31 1 2 3 4

GYLDIG 05.06 - 20.08 JUNI Dag Lørdag Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag

Havn Hirtshals Tórshavn Ikke i havn Hirtshals Tórshavn Seyðisfjörður Tórshavn

5* 6 7 8 9 10 11

JULI

Dato 12 19 13 20 14 21 15 22 16 23 17 24 18 25

26 27 28 29 30 1 2

Dato 10 17 11 18 12 19 13 20 14 21 15 22 16 23

3 4 5 6 7 8 9

24 25 26 27 28 29 30

AUGUST

ALLE TIDER ER LOKALTIDER

Dato 7 8 9 10 11 12 13

Ankomst Afrejse 12.30 15.30 22.30 23.30 Ikke i havn 09.30 11.30 17.30 18.00 08.30 10.30 03.00 03.30

31 1 2 3 4 5 6

14 15 16 17 18 19 20

AFVIGELSE 5. Juni: Ankomst Hirtshals kl. 11.30.

GYLDIG 21.08 - 29.10 Dag Lørdag Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag

Havn Hirtshals Ikke i havn Tórshavn Seyðisfjörður Seyðisfjörður Tórshavn Ikke i havn

AUG.

SEPTEMBER

OKTOBER

ALLE TIDER ER LOKALTIDER

Dato 21* 28 22 29 23 30 24 31 25 26 27

Dato 11 12 13 14 15 16 17

Dato 9 10 11 12 13 14 15

Ankomst Afrejse 11.30 16.00 Ikke i havn 07.30 14.00 09.00 – – 20.00 15.00 21.00 Ikke i havn

1 2 3

4 5 6 7 8 9 10

18 19 20 21 22 23 24

25 26 27 28 29 30 1

2 3 4 5 6 7 8

16 17 18 19 20 21 22

23 24 25 26 27 28 29

AFVIGELSE 21. August: Ankomst Hirtshals kl. 12.30. Afrejse kl. 16.30.

GYLDIG 30.10 - 31.12 OKT. Dag Lørdag Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag

Havn Hirtshals Ikke i havn Tórshavn Seyðisfjörður Seyðisfjörður Tórshavn Ikke i havn

NOVEMBER

Dato 30 31 1 2 3 4 5

6 7 8 9 10 11 12

Dato 13 14 15 16 17 18 19

20 21 22 23 24 25 26

ALLE TIDER ER LOKALTIDER

DECEMBER 27 28 29 30 1 2 3

4 5 6 7 8 9 10

Dato 11 12 13 14 15 16 17

18 19 20 21 22 23 24

25 26 27 28 29 30 31

Ankomst Afrejse 11.30 16.00 Ikke i havn 07.30 14.00 09.00 – – 20.00 15.00 21.00 Ikke i havn

ANDEN INFORMATION Alle tider, herunder ankomst- og afrejsetider er lokaltider og er med forbehold for vejrforholdene, anslåede tider. Smyril Line forbeholder sig ret til at ændre i sejlplanen. Passagerer er forpligtet til selv at holde sig orienteret om evt. ændrede afrejsetider på +298 345800

eller www.smyrilline.dk. I tilfælde af dårlige vejrforhold, kan ankomstog afrejsehavn på Færøerne være Klaksvík eller Kollafjørður i stedet for Tórshavn og i Danmark Frederikshavn eller Hanstholm i stedet for Hirtshals.

47


Island Seyðisfjörður

Færøerne

Tórshavn

Hirtshals Smyril Line A/S · Erik Sondrupsvej 10-12 · DK-9850 Hirtshals Tel +45 96558500 · booking@smyrilline.dk smyrilline.dk · facebook.com/smyrilline.dk smyrilline.no · facebook.com/smyrilline.no smyrilline.se · facebook.com/smyrilline.se

Danmark

Profile for Smyril Line DK

Smyril Line Katalog 2021  

Med vores katalog vil vi gerne give inspiration til din næste rejse til Nordatlanten. Her finder du vores spændende udvalg af færgetransport...

Smyril Line Katalog 2021  

Med vores katalog vil vi gerne give inspiration til din næste rejse til Nordatlanten. Her finder du vores spændende udvalg af færgetransport...

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded