Page 1

ISLAND OG FÆRØERNE

2017 KØR SELV OPLEVELSESREJSER Island, Færøerne og Viking Cruise


Ísland, Seljalandsfossur

VI GLÆDER OS TIL AT BYDE JER VELKOMMEN Få steder på jorden finder man så storslået og alsidig natur, som på Island og så uspoleret og uberørt som på Færøerne. Begge rejsemål er vidt forskellige med hver sin natur og kultur og interessen for Island og Færøerne som rejsemål er steget markant i de nordiske lande. Vi tilbyder dig præcis den bilferie og rejse du ønsker. Uanset­om det er en pakke­rejse med overnatning, kryds­togt, gruppe­rejse eller færgetransport. I år er vi ekstra stolte over vores 2 nye rejsemuligheder. Vores egen busrejse til Færøerne og vores unikke sommerrejse til Island, Grønland og Færøerne. Velkommen til et univers af storslåede oplevelser med Smyril Line, som tager dig med over Nordatlanten i viking­ernes fodspor ombord på MS Norröna.

INDHOLDSFORTEGNELSE Island + Færøerne............................. 4-15 Island + Grønland + Færøerne............ 16-17 Island.............................................. 18-35 Færøerne......................................... 36-57 Viking Cruise................................... 58-63 Livet ombord.................................... 64-65 Udflugter på Færøerne og Island....... 66-67 Sejlplan........................................... 68-69 Rejsebeskrivelser............................. 70-71 Priser for sejlads.............................. 72-73 Yderligere information...................... 74-75

2


Læs på norsk på www.smyrilline.no Læs på svensk på www.smyrilline.se Læs mere om alle vores rejser og tilbud på dansk på www.smyrilline.dk

3


BESTIL TIDLIGT ATTRAKTIVE BETALINGSBETINGELSER Vores rejsemål er meget eftertragtede, og vi anbefaler dig at bestille hurtigt. Specielt hvis planerne er at rejse til Island i perioden 24. juni-19. august 2017, besøge Færøerne ved Olai eller at rejse med camper til Island over sommeren. Det samme gør sig gældende hvis du ønsker at overnatte i een af vores Deluxe kahytter eller kahytter med dobbeltseng. Du betaler kun 25% af rejsens pris ved bestillingen. De resterende 75% af rejsens pris betales først 32 dage før selve afrejsen. Så hvorfor ikke bestille allerede nu og sikre sig den ønskede rejse og kahyt?

4


REJSETIP Karina Svane Markedschef

Sejler du fra Færøerne vil Islands nord- og vestkyst over­rumple dig med sin alsidige og spektakulære natur. Kommer du fra Island vil Færøerne over­raske dig med sin rundhed og ro. To meget forskellige rejsemål og alligevel begge præget af deres beliggenhed og de nordiske aner. Ring og bestil eller hør mere

+45 96 558 500 5


Færøerne, Gásadalur

PAKKEREJSE ISLAND OG FÆRØERNE 7 DAGE PÅ ISLAND KOMBINERET MED 3 DAGE PÅ FÆRØERNE PÅ HJEMREJSEN Er planerne en rejse til Island kan vi anbefale at benytte muligheden for at stoppe et par dage på Færøerne på vejen hjem, når MS Norröna ligger til kaj i Torshavn og Færøerne ligger lige foran jeres fødder. De to destinationer er meget forskellige og hver en oplevelse værd. Vi har sammensat ruteprogrammer sprængfyldte med oplevelsesmuligheder og vi garanterer, at I vil have fået indtryk, der sætter aftryk for livet, når I vender hjemad.

Oplevelsesmagasin Island og Færøerne

Vi har sammensat pakkerejsen med sejllads t/r, overnatning ombord i 2 pers. kahyt med bad og toilet, 7 overnatninger undervejs på ruten på Island på hotel, gæstgiveri og bondegård, 3 dage på Færøerne, morgenmad på hele rejsen og I tager jeres egen personbil med ombord. Læs mere om rejseprogrammet på de næste sider.

6

WWW.SMYRILLINE.DK | WWW.SMYRILLINE.NO | WWW.SMYRILLINE.SE

Oplevelsesmagasin Bliv inspireret til din kør selv ferie i vores oplevelses­magasin, som du kan downloade eller læse online. Du kan blive inspireret af flotte fotos og masser af omtale af færøske og islandske seværdig­ heder.


ISLAND + FÆRØERNE ISLAND 7 nætter på Island og 3 dage på Færøerne Pris pr. person i højsæson fra.......................

TIP

15.995 DKK.

Vælger I overnatning undervejs i feriehuse kan I spare op til 1.895 DKK pr. pers.

14 dage på Island og 3 dage på Færøerne Pris pr. person i højsæson fra.......................

22.870 DKK.

Priserne er vejledende når 2 pers. rejser sammen i højsæsonen.

TIP

FÆRØERNE

FaROe islanDs

I kan også vælge vores Plus rejse og opleve Snæfellsnes halvøen og lidt mere autentiske overnatningssteder for kun 4.265 DKK mere pr. person.

WWW.SMYRILLINE.DK | WWW.SMYRILLINE.NO | WWW.SMYRILLINE.SE

DANMARK

7


EKSEMPEL PÅ REJSEPROGRAM I HØJSÆSONEN TORSDAG ANKOMST TIL ISLAND (RUTEPROGRAM 1) Allerede på de første 30 km ser I 3 små vandfald. Efter et besøg i landsbyen Egilsstadir kører I videre til dalen Breiddalur, hvor nogle af børnene fra landbrugene i området sælger smukke farverige sten fra bjergene. Alternativt kan I køre langs Østfjordene og gøre stop på vejen ved Petra’s Sten Museum. Efter at have kørt langs langstrakte fjorde, ad snoede veje og over et lille bjergpas, kan I nyde en storslået udsigt over gletscheren Vatnajökull. I overnatter i Höfn området.

FREDAG PÅ ISLAND Eet af dagens første højdepunkter er den fantastiske Jökulsárlón gletscherlagune. I lagunen driver store og utrolige smukke isbjerge ud fra gletscherne. Det anbefales at tage på en sejltur i de specialbyggede både i lagunen og derefter at besøge Skaftafell National Park og gå ned til Svartifoss vandfald (1½ times gåtur i alt), før I fortsætter langs med syd kysten. Kryds Skeidarársandur, en udvasket slette af sort sand for foden af gletscheren. I kan vælge at stoppe ved det lille kapel ved Núpsstadur og senere ved basaltsøjler ved Dverghamrar. Herefter passerer I byen Kirkjubæjarklaustur og krydser Mýrdalssandurs udvaskede sletter, til I kommer til byen Vík. Tæt ved er der mulighed for (efter 25. juni til midt i august) at køre op til Dyrhólaey fjeldet for at se søpapegøjer. I overnatter i området.

LØRDAG PÅ ISLAND Start med at besøge Skógar Folk Museum og det smukke 60 m høje Skógafoss vandfaldet, før I fortsætter langs sydkysten. Vi

8

foreslår også at se Seljalandsfoss, et smukt og specielt vandfald. I dag kan I også vælge at besøge et af Islands højdepunkter; Gullfoss vandfaldet, som siges at være det smukkeste. Besøg også Geysir området med varme springende kilder, hvor den mest berømte springende kilde er Strokkur. Derefter kører I til Tingvellir National Park, et smukt og historisk område, hvor Islands parlament har sin oprindelse. I overnatter i Selfoss området.

SØNDAG PÅ ISLAND Hovedstaden Reykjavik udforskes fra morgenstunden. Byen kombinerer hovedstadens fordele med landsbyens charme. Hvis I har lyst, er der om eftermiddagen mulighed for at køre ud til Den Blå lagune. Sidst på eftermiddagen går turen videre til Borgarfjördur, hvor der overnattes.

MANDAG PÅ ISLAND Besøg de flotte Hraunfossar vandfald, der udspringer fra lavaen og Islands største varme kilde Deildartunguhver. Herefter fortsætter I nordpå forbi Grábrók krateret, hvor I kan klatre op og nyder den smukke udsigt over området. Fortsæt via Holtavörduheidi passet, som bringer jer til området Húnavatnssýsla som har en del landbrug, og området Skagafjördur er kendt for sit opdræt af islandske heste. Der er mulighed for at besøge Glaumbær Tørvegårds Museum. Fortsæt over det imponerende bjergpas Öxnadalsheidi (550 m) til Akureyri – den vigtigste by på nord Island (290-390 km). Overnatningen er i eller tæt ved Akureyri, som i 2015 blev kåret som rejsetip af Lonely Planet.

WWW.SMYRILLINE.DK | WWW.SMYRILLINE.NO | WWW.SMYRILLINE.SE


ISLAND + FÆRØERNE INDTRYK DER SÆTTER AFTRYK FOR LIVET

TIRSDAG PÅ ISLAND Kør via Godafoss vandfaldet til søen Mývatn. I Myvatn findes Skútustadir pseudokraterne og Dimmuborgir, som er en smuk lavalabyrint. En gåtur her kan stærkt anbefales. Et andet besøg kan gå til Námaskard solfatara, der med kogende mudderpøle og gule svovlformationer er et uforglemmeligt syn (og lugt). I kan også vælge at klatre op på Mount Hverfjall eller besøge Griótagjá eller Stóragía, smalle kløfter med varmt vand. I overnatter i Mývatn området.

ONSDAG PÅ ISLAND I dag kan i køre langs Tjörnes halvøen. Gør første stop ved fiskerihavnen i Húsavik, nyd den maleriske havn og tag evtl. på hvalsafari herfra. Fortsæt til den hestesko-formede kløft, hvor I kan gå en kort tur gennem den smalle, skønne skov. Kør gennem kløften ved Jökulsárgljúfur National Park. I kan besøge Hafragilsfoss vandfald og glem ikke at se Dettifoss Islands kraftigste vandfald. Fortsæt øst over højlandsplateauet Mödrudalsheidi. Til sidst kører I gennem dalen Jökuldalur til Egilsstadir, den vigtigste by på øst Island, hvor I overnatter.

blanding af nyt og gammelt. Over havnen ligger Skansin, den gamle fæstning fra 1580. 5 min. gang derfor ligger Vaglid, byens centrum og indenfor gåafstand er der butikker og restauranter.

LØRDAG PÅ FÆRØERNE Måske skal turen i dag gå med at besøge Vestmanna, kendt for turene til de imponerende fuglefjelde og grotter. I turistsæsonen er der sejlture gennem det smalle sund og ind i dybe grotter og tæt op af den 600 m høje klippevæg. På vejen til Vestmanna passerer I de to smukke landsbyer Leynar og Kvivik.

SØNDAG PÅ FÆRØERNE Vi kan anbefale et besøg til Gjogv, som ligger ca en times kørsel fra Torshavn. Der er to veje, som fører til Gjogv og det vil være naturligt at følge den ene på vejen til Gjogv og den anden tilbage. Hvis I kan få det ind i tidsplanen kan I besøge Funning, Gjogv, Slættarantindur, Risin og Kellingen, Tjørnuvik og Saksun og få en dagstur med skønne naturoplevelser og masser af frisk luft og søpapegøjer. Sidst på aftenen går turen tilbage til Danmark med MS Norröna.

TORSDAG Om morgenen går turen tilbage til check in i Seydisfjordur og rejsen til Færøerne. Dagene på Færøerne er ikke programlagte.

TIP

FREDAG PÅ FÆRØERNE Vi forslår at bruge dagen til at opleve Torshavn. Verdens mindste hovedstad, som kan opleves på gåben. Byen er en charmerende

Gør rejsen endnu mere spændende! Læs mere om de mange muligheder for at bestille udflugter på side 66-67

WWW.SMYRILLINE.DK | WWW.SMYRILLINE.NO | WWW.SMYRILLINE.SE

9


Góðafossur

PAKKEREJSE ISLAND OG FÆRØERNE 7 DAGE PÅ ISLAND KOMBINERET MED 3 DAGE PÅ FÆRØERNE PÅ UDREJSEN

Oplevelsesmagasin Island og Færøerne

Udnyt den unikke mulighed, når I er afsted over det nordatlantiske ocean til at kombinere jeres rejse til Island med et par dages stop på Færøerne på udrejsen. Oplev to forbløffende lande på én rejse. To forskellige kulturer. To gange mulighed for at se det, I aldrig har set før. Vi har sammensat pakkerejsen med sejlads t/r, overnatning ombord i 2 pers. kahyt, 3 hotelovernatninger på Færøerne og 7 overnatninger undervejs på ruten på hotel, gæstgiveri eller bondegård på Island, morgenmad på hele rejsen og jeres egen personbil med ombord. Læs mere om rejseprogrammerne på side 8, 9, 12 og 13.

10

Oplevelsesmagasin Bliv inspireret til din kør selv ferie i vores oplevelses­magasin, som du kan downloade eller læse online. Du kan blive inspireret af flotte fotos og masser af omtale af færøske og islandske seværdig­heder.

WWW.SMYRILLINE.DK | WWW.SMYRILLINE.NO | WWW.SMYRILLINE.SE


ISLAND + FÆRØERNE 3 nætter på Færøerne og 7 nætter på Island Pris pr. person i højsæson fra............................ 3 nætter på Færøerne og 14 dage på Island Pris pr. person i højsæson fra...........................

15.995 DKK.

ISLAND

22.870 DKK.

Priserne er vejledende pr. person når 2 pers. rejser sammen i højsæsonen.

TIP

Rejs i lavsæsonen med 15 dage på Island for kun ca. 2.670 DKK pr. pers. mere.

TIP

Vælger I i stedet 7 overnatninger undervejs i feriehus kan I spare op til 1.895 DKK pr pers.

FÆRØERNE

FaROe islanDs

DANMARK WWW.SMYRILLINE.DK | WWW.SMYRILLINE.NO | WWW.SMYRILLINE.SE

11


EKSEMPEL PÅ REJSEPROGRAM I HØJSÆSONEN MANDAG PÅ FÆRØERNE Vi foreslår at starte med et besøg til Gjogv, som ligger ca. en times kørsel fra Torshavn. Der er to veje, som fører til Gjogv og det vil være naturligt at følge den ene på vejen til Gjogv og den anden tilbage. Besøg Funning, Gjogv, Slættarantindur, Risin og Kellingen, Tjørnuvik og Saksun og få en heldagstur med skønne naturoplevelser og masser af frisk luft og søpapegøjer.

TIRSDAG PÅ FÆRØERNE Besøg Vestmanna, kendt for turene til de imponerende fuglefjelde og grotter. I turistsæsonen er der sejlture gennem det smalle sund og ind i dybe grotter og tæt op af den 600 m høje klippevæg. På vejen til Vestmanna passerer I de to smukke landsbyer Leynar og Kvivik.

ONSDAG PÅ FÆRØERNE Brug dagen til at opleve Torshavn. Verdens mindste hovedstad, som kan opleves på gåben. Byen er en charmerende blanding af nyt og gammelt. Over havnen ligger Skansin, den gamle fæstning fra 1580. 5 min. gang derfor ligger Vaglid, byens centrum og indenfor gåafstand er der butikker og restauranter. Om aftenen sejler I videre til Island.

TORSDAG ANKOMST TIL ISLAND (RUTEPROGRAM 1) Allerede på de første 30 km ser I 3 små vandfald. Efter et besøg i landsbyen Egilsstadir kører I videre til dalen Breiddalur, hvor

12

nogle af børnene fra landbrugene i området sælger smukke farverige sten fra bjergene. Alternativt kan I køre langs Østfjordene og gøre stop på vejen ved Petra’s Sten Museum. Efter at have kørt langs langstrakte fjorde, ad snoede veje og over et lille bjergpas, kan I nyde en storslået udsigt over gletscheren Vatnajökull. I overnatter i Höfn området.

FREDAG PÅ ISLAND Eet af dagens første højdepunkter er den fantastiske Jökulsárlón gletscherlagune. I lagunen driver store og utrolige smukke isbjerge ud fra gletscherne. Det anbefales at tage på en sejltur i de specialbyggede både i lagunen og derefter at besøge Skaftafell National Park og gå ned til Svartifoss vandfald (1½ times gåtur i alt), før I fortsætter langs med syd kysten. Kryds Skeidarársandur, en udvasket slette af sort sand for foden af gletscheren. I kan vælge at stoppe ved det lille kapel ved Núpsstadur og senere ved basaltsøjler ved Dverghamrar. Herefter passerer I byen Kirkjubæjarklaustur og krydser Mýrdalssandurs udvaskede sletter, til I kommer til byen Vík. Tæt ved er der mulighed for (efter 25. juni til midt i august) at køre op til Dyrhólaey fjeldet for at se søpapegøjer. I overnatter i området.

LØRDAG PÅ ISLAND Start med at besøge Skógar Folk Museum og det smukke 60 m høje Skógafoss vandfaldet, før I fortsætter langs sydkysten. Vi foreslår også at se Seljalandsfoss, et smukt og specielt vandfald.

WWW.SMYRILLINE.DK | WWW.SMYRILLINE.NO | WWW.SMYRILLINE.SE


ISLAND + FÆRØERNE I VÆLGER SELV HVAD I VIL OPLEVE UNDERVEJS

I dag kan I også vælge at besøge et af Islands højdepunkter; Gullfoss vandfaldet, som siges at være det smukkeste. Besøg også Geysir området med varme springende kilder, hvor den mest berømte springende kilde er Strokkur. Derefter kører I til Tingvellir National Park, et smukt og historisk område, hvor Islands parlament har sin oprindelse. I overnatter i Selfoss området.

SØNDAG PÅ ISLAND Hovedstaden Reykjavik udforskes fra morgenstunden. Byen kombinerer hovedstadens fordele med landsbyens charme. Hvis I har lyst, er der om eftermiddagen mulighed for at køre ud til Den Blå lagune. Sidst på eftermiddagen går turen videre til Borgarfjördur, hvor der overnattes.

MANDAG PÅ ISLAND Besøg de flotte Hraunfossar vandfald, der udspringer fra lavaen og Islands største varme kilde Deildartunguhver. Herefter fortsætter I nordpå forbi Grábrók krateret, hvor I kan klatre op og nyder den smukke udsigt over området. Fortsæt via Holtavörduheidi passet, som bringer jer til området Húnavatnssýsla som har en del landbrug, og området Skagafjördur er kendt for sit opdræt af islandske heste. Der er mulighed for at besøge Glaumbær Tørvegårds Museum. Fortsæt over det imponerende bjergpas Öxnadalsheidi (550 m) til Akureyri – den vigtigste by på nord Island (290-390 km). Overnatningen er i eller tæt ved Akureyri, som i 2015 blev kåret som rejsetip af Lonely Planet.

TIRSDAG PÅ ISLAND Kør via Godafoss vandfaldet til søen Mývatn. I Myvatn findes Skútustadir pseudokraterne og Dimmuborgir, som er en smuk lava labyrint. En gåtur her kan stærkt anbefales. Et andet besøg kan gå til Námaskard solfatara, der med kogende mudderpøle og gule svovlformationer er et uforglemmeligt syn (og lugt). I kan også vælge at klatre op på Mount Hverfjall eller besøge Griótagjá eller Stóragía, smalle kløfter med varmt vand. I overnatter i Mývatn området.

ONSDAG PÅ ISLAND I dag kan I køre langs Tjörnes halvøen. Gør første stop ved fiskerihavnen i Húsavik, nyd den maleriske havn og tag evtl. på hvalsafari herfra. Fortsæt til den hestesko-formede kløft, hvor I kan gå en kort tur gennem den smalle, skønne skov. Kør gennem kløften ved Jökulsárgljúfur National Park. I kan besøge Hafragilsfoss vandfald og glem ikke at se Dettifoss Islands kraftigste vandfald. Fortsæt øst over højlandsplateauet Mödrudalsheidi. Til sidst kører I gennem dalen Jökuldalur til Egilsstadir, den vigtigste by på øst Island, hvor I overnatter.

TORSDAG Om morgenen går turen tilbage til check in i Seydisfjordur og rejsen hjemover.

WWW.SMYRILLINE.DK | WWW.SMYRILLINE.NO | WWW.SMYRILLINE.SE

13


ISLAND + FÆRØERNE FÆRGESEJLADS – KØR SELV ARRANGER SELV DIN REJSE TIL ISLAND OG FÆRØERNE De vildeste naturoplevelser står i kø i Nordatlanten. Du snyder dig selv, hvis du ikke mindst én gang i dit liv krydser det nordatlantiske hav og besøger Island og Færøerne. Tag bilen med, og oplev det hele i dit eget tempo. Oplev begge destinationer på én rejse. Vil du se det hele, så har du en unik mulighed for at gøre dette, når du alligevel er på vej ud eller hjem over Nordatlanten. Du kan få masser af tips om ruter i vores “Kør Selv Program” som du kan læse online og downloade på vores web. Programmet finder du på weben under “Kataloger”.

14

2 pers. t/r i egen personbil fra ...........

3.895 DKK.

Den viste pris er pr. person ved rejse i lavsæsonen, når 2 voksne rejser sammen i indv. kahyt. Prisen varierer afhængig af valg af sæson og kahyttype.

2 pers t/r med 1 egen MC fra..............

3.460 DKK.

Den viste pris er pr. person ved rejse i lavsæsonen, når 2 voksne rejser sammen i indv. kahyt. Prisen varierer afhængig af valg af sæson og kahyttype.

2 pers. t/r i egen camper fra...............

5.505 DKK.

Den viste pris er pr. person ved rejse i lavsæsonen, når 2 voksne rejser sammen i indv. kahyt og 1 camper på 5 m. Prisen varierer afhængig af valg af sæson, kahyttype og ekstra meter over 5 m.


ISLAND + FÆRØERNE TIP

ISLAND

Snup en Couchette mellem island og Færøerne og spar mindst 460 DKK pr. person.

Vil du sammensætte din rejse lidt billigere, når du rejser i perioden mellem 10.06 og 25.08, kan vi anbefale dig at benytte vores rejse, hvor du på strækningen mellem Island og Færøerne på vejen hjem har en couchettekøje til rådighed. Denne del af rejsen varer 16 timer. Både på turen op og resten af turen hjem vælger du selv den kahyt, du ønsker.

FÆRØERNE

FaROe islanDs

Den viste rabat er ved overnatning i 2 pers. indv. kahyt på ruten Danmark-Island og Torshavn-Danmark og med overnatning i couchette på ruten Island-Færøerne.

DANMARK

15


Ilulissat

ISLAND + GRØNLAND + FÆRØERNE NYHED: ISLAND, GRØNLAND OG FÆRØERNE Denne unikke sommerrejse giver dig mulighed for at opleve de islandske, grønlandske og færøske, storslåede naturlandskaber. Du opholder dig i 3 døgn på Færøerne, i alt 12 døgn undervejs på ruten på Island, og 2 døgn på Grønland. Denne rejse er en fin kombination af oplevelser, kultur og rejseform og giver dig mulighed for at opleve de storslåede landskaber og er en rejse, som helt sikkert vil give masser af indtryk, der vil sætte aftryk resten af livet. Du sejler mellem Danmark, Island og Færøerne og flyver mellem Island og Grønland. Læs hele rejseprogrammet og udflugterne dag for dag på vores web.

16

Vi har sammensat rejsen med sejlads mellem Danmark og Island tur-retur med stop over på Færøerne med overnatning i 2 pers. kahyt med toilet og bad, I tager jeres egen personbil med ombord og har i alt 12 overnatninger undervejs lands ruten Island rundt, 3 overnatninger på hotel på Færøerne, fly tur-retur mellem Island og Grønland, parkering i lufthavnen og 2 hotelovernatninger på Grønland. I får morgenmad på hele rejsen og 2 x middag på Grønland.

Læs hele rejseprogrammet og se mere om priser og rejseperioder online.


ISLAND + GRØNLAND + FÆRØERNE Foto: Mads Pihl

Foto: Julie Skotte

Foto: David Trood

NYHED!

17


Kirkjufellsfossur

ISLAND OPLEV STORSLÅEDE ISLAND Rejsebeskrivelse Ta’ med Island rundt i denne rejsebeskrivelse fyldt med gode oplevelser, tips, og fotos. Rejsebeskrivelsen kan læses online og downloades på vores web.

18

Ild og is har skabt Islands fantastiske natur og der er ikke mange steder på jorden, man finder så storslået og alsidig natur, som hér, hvor jordpladerne mellem Ame­ rika og Europa mødes og naturen udfolder sig på den mest forunderlige vis. Oplev det meste med bilferie på et af vores pakkerejseprogrammer, fyldte med seværdigheder. Oplev damp­ende geysere, thermiske­varme bade, svovlland­ skaber, brusende store vandfald, ulm­en­de vulkaner, måne­landskaber af lava, flydende is-bjerge, kælven­de gletchere og små hygge­lige landsbyer.


REJSETIP Rikke Engbjerg Rejsekonsulent

Global Peace Index 2016 har kåret Island som verdens mest sikre og fredelige rejsemål. Vil I rejse i perioden 24.6-19.8 anbefaler vi at bestille tidligt. Ring og bestil eller hør mere

+45 96 558 500 19


STORSLÅEDE ISLAND INDTRYK,DER SÆTTER AFTRYK

Vestfjords Mývatn SEYÐISFJÖRÐUR

ISLAND Geysir / Strokkur REYKJAVÍK Blå Lagune Skógafossur

OPLEV DE ISLANDSKE SAGAERS LAND

20

BARSKT, SMUKT OG STORSLÅET


REJS TILBAGE I FORTIDEN

ALSIDIG OG INSPIRERENDE NATUR

21


Góðafossur

ISLAND EXPLORER LIGHT 7 DAGE RUNDT PÅ ISLAND Vores oplevelsesrejser er baseret på at køre rundt om Island, hvor mængden af naturoplevelser undervejs er enorm og afvekslende. Vores udbud af kør selv programmer er stort og vi er overbevidste om at I vil kunne finde en rute, der indfrier jeres ønsker til storslåede oplevelser. På denne rejse når I at se det meste af Island. Vi har sammensat pakkerejsen til Island med sejlads t/r, overnatning ombord i 2 pers. kahyt m. toilet og bad, 7 overnatninger på Island undervejs på ruten på hotel, gæstgiveri og bondegård, morgenmad på hele rejsen og I tager jeres egen personbil med ombord.

22

7 nætter på Island Pris pr. person i højsæson fra.............

13.970 DKK.

8 nætter på Island Pris pr. person i mellemsæson fra.......

13.360 DKK.

Priserne er vejledende når 2 pers. rejser sammen.

TIP

I kan også vælge vores Plus rejse og opleve Snæfellsnes halvøen og lidt mere autentiske overnatningssteder med for kun ca. 2.130 DKK mere pr. pers.

SE DETALJEREDE RUTEBESKRIVELSER AF EXPLORER PROGRAMMERNE PÅ VORES WEB


ISLAND Vestfjords Mývatn SEYÐISFJÖRÐUR

ISLAND Geysir / Strokkur REYKJAVÍK Blå Lagune Skógafossur

FANTASTISKE NATUROPLEVELSER

23


DAGSPROGRAM 7 DAGE RUNDT ISLAND TORSDAG ANKOMST TIL ISLAND Allerede på de første 30 km ser I 3 små vandfald. Efter et besøg i landsbyen Egilsstadir kører I videre til dalen Breiddalur, hvor nogle af børnene fra landbrugene i området sælger smukke farverige sten fra bjergene. Alternativt kan I køre langs Østfjordene og gøre stop på vejen ved Petra’s Sten Museum. Efter at have kørt langs langstrakte fjorde, ad snoede veje og over et lille bjergpas, kan I nyde en storslået udsigt over gletscheren Vatnajökull. I overnatter i Höfn området.

FREDAG PÅ ISLAND Eet af dagens første højdepunkter er den fantastiske Jökulsárlón gletscherlagune. I lagunen driver store og utrolige smukke isbjerge ud fra gletscherne. Det anbefales at tage på en sejltur i de specialbyggede både i lagunen og derefter at besøge Skaftafell National Park og gå ned til Svartifoss vandfald (1½ times gåtur i alt), før I fortsætter langs med syd kysten. Kryds Skeidarársandur, en udvasket slette af sort sand for foden af gletscheren. I kan vælge at stoppe ved det lille kapel ved Núpsstadur og senere ved basaltsøjler ved Dverghamrar. Herefter passerer I

24

byen Kirkjubæjarklaustru og krydser Mýrdalssandurs udvaskede sletter, til I kommer til byen Vík. Tæt ved er der mulighed for (efter 25. juni til midt i august) at køre op til Dyrhólaey fjeldet for at se søpapegøjer. I overnatter i området.

LØRDAG PÅ ISLAND Start med at besøge Skógar Folk Museum og det smukke 60 m høje Skógafoss vandfaldet, før I fortsætter langs sydkysten. Vi foreslår også at Seljalandsfoss, et smukt og specielt vandfald. I dag kan I også vælge at besøge et af Islands højdepunkter; Gullfoss vandfaldet, som siges at være det smukkeste. Besøg også Geysir området med varme springende kilder, hvor den mest berømte springende kilde er Strokkur. Derefter kører I til Tingvellir National Park, et smukt og historisk område, hvor Islands parlament har sin oprindelse. I overnatter i Selfoss området.

SØNDAG PÅ ISLAND Hovedstaden Reykjavik udforskes fra morgenstunden. Byen kombinerer hovedstadens fordele med landsbyens charme. Hvis I har lyst, er der om eftermiddagen mulighed for at køre ud til

SE DETALJEREDE RUTEBESKRIVELSER AF EXPLORER PROGRAMMERNE PÅ WWW.SMYRILLINE.DK


ISLAND

NATUROPLEVELSER I VERDENSKLASSE

Vestfjords Mývatn SEYÐISFJÖRÐUR

ISLAND Geysir / Strokkur REYKJAVÍK Blå Lagune Skógafossur

Den Blå lagune. Sidst på eftermiddagen går turen videre til Borgarfjördur, hvor der overnattes.

MANDAG PÅ ISLAND Besøg de flotte Hraunfossar vandfald, der udspringer fra lavaen og Islands største varme kilde Deildartunguhver. Herefter fortsætter I nordpå forbi Grábrók krateret, hvor I kan klatre op og nyder den smukke udsigt over området. Fortsæt via Holtavörduheidi passet, som bringer jer til området Húnavatnssýsla som har en del landbrug, og området Skagafjördur er kendt for sit opdræt af islandske heste. Der er mulighed for at besøge Glaumbær Tørvegårds Museum. Fortsæt over det imponerende bjergpas Öxnadalsheidi (550 m) til Akureyri – den vigtigste by på nord Island (290-390 km). Overnatningen er i eller tæt ved Akureyri, som i 2015 blev kåret som rejsetip af Lonely Planet.

kan gå til Námaskard solfatara, der med kogende mudderpøle og gule svovlformationer er et uforglemmeligt syn (og lugt). I kan også vælge at klatre op på Mount Hverfjall eller besøge Griótagjá eller Stóragía, smalle kløfter med varmt vand. I overnatter i Mývatn området.

ONSDAG PÅ ISLAND I dag kan i køre langs Tjörnes halvøen. Gør første stop ved fiskerihavnen i Húsavik, nyd den maleriske havn og tag evtl. på hvalsafari herfra. Fortsæt til den hestesko-formede kløft, hvor I kan gå en kort tur gennem den smalle, skønne skov. Kør gennem kløften ved Jökulsárgljúfur National Park. I kan besøge Hafragilsfoss vandfald og glem ikke at se Dettifoss Islands kraftigste vandfald. Fortsæt øst over højlandsplateauet Mödrudalsheidi. Til sidst kører I gennem dalen Jökuldalur til Egilsstadir, den vigtigste by på øst Island, hvor I overnatter.

TIRSDAG PÅ ISLAND Kør via Godafoss vandfaldet til søen Mývatn. I Myvatn findes Skútustadir pseudokraterne og Dimmuborgir, som er en smuk lava labyrint. En gåtur her kan stærkt anbefales. Et andet besøg

TORSDAG Om morgenen går turen tilbage til check in i Seydisfjordur, hvor rejsen hjemover venter.

WWW.SMYRILLINE.DK | WWW.SMYRILLINE.NO | WWW.SMYRILLINE.SE

25


ISLAND EXPLORER LIGHT 14 DAGE RUNDT PÅ ISLAND På denne rejse har I god tid til at opleve de utallige og alsidige naturoplevelser undervejs. Vores oplevelsesrejser er baseret på at køre rundt om Island, hvor mængden af naturoplevelser undervejs er enorm og afvekslende. Vores udbud af kør selv programmer er stort og vi er overbevidste om at I vil kunne finde en rute, der indfrier jeres ønsker til storslåede oplevelser. Vi har sammensat pakkerejsen til Island med sejlads t/r, overnatning ombord i 2 pers. kahyt m. toilet og bad, 14 overnatninger på Island undervejs på ruten på hotel, gæstgiveri og bondegård, morgenmad på hele rejsen og I tager jeres egen personbil med ombord.

26

14 nætter på Island Pris pr. person i højsæson fra............

20.835 DKK.

15 nætter på Island Pris pr. person i mellemsæson fra.......

19.565 DKK.

Priserne er vejledende når 2 pers. rejser sammen i en 2 pers. indv. kahyt.

TIP

Vi anbefaler at udvide rejsen med 3 dage på Færøerne på ud-eller hjemrejsen fra kun ca. 2.035 DKK mere pr. person i højsæsonen.

SE DETALJEREDE RUTEBESKRIVELSER AF EXPLORER PROGRAMMERNE PÅ WWW.SMYRILLINE.DK


ISLAND ISBJERGE, GEYSERE OG VANDFALD

WWW.SMYRILLINE.DK | WWW.SMYRILLINE.NO | WWW.SMYRILLINE.SE

27


Strand på Westfjord

DAGSPROGRAM 14 DAGE RUNDT ISLAND TORSDAG

MANDAG

Tag et kig rundt i Seydisfjördur og kør videre til Egilsstadir med korte stop ved vandfaldene langs vejen. Efter en rundtur i Egilsstadir, kan I vælge at køre nord på til Borgarfjördur Eystri, en smuk lille by omgivet af farverige bjerge, eller rundt om søen Logurinn, og se Islands største skov Hallormsstadaskógur og gå en tur til Hengifoss vandfaldet. I overnatter i Egilsstadir.

Start med at besøge Skagafjördur, kendt for sit opdræt af islandske heste og fortsæt langs med hovedvejen til byen Blönduós, og til området Laugarbakke hvor I overnatter.

FREDAG Kør gennem den frugtbare dal Jökuldalur og kør videre på Mödrudalsheide ørkenagtige plateau. Fortsæt nordpå over Hólssandur til Dettifoss, Islands mægtigste vandfald. Besøg Asbyrgi, en hestesko formet kløft, og kør videre til området ved Húsavik, hvor der overnattes.

LØRDAG Der er mulighed for at tage på hvalsafari fra Húsavik om morgenen. Det tager ca. 1 time i bil at køre til søen Mývatn og brug resten af dagen hér. Besøg det varme thermiske bad eller se Krafla, den vulkanske eruption, der var i udbrud i 80’erne, Námaskard solfatara, lavalabyrinten i Dimmuborgir og pseudo-kraterne ved Skútustadir. I overnatter i Mývatn området.

TIRSDAG Kør langs Hrútafjördur fjord og over Laxárdalsheidi til den nordlige side af Snæfellsnes halvøen. Følg kystlinien langs med Skógarströnd til den charmerende by Stykkisholmur. I kan tage på en lille bådtur om eftermiddagen, hvor der sejles imellem de mange øer i Breidafjördur. I kan fiske kammuslinger, eller se mange havfugle. I overnatter i Stykkishólmur.

ONSDAG Udforsk det vidunderlige område på spidsen af halvøen, f.eks den imponerende strand ved Djúpalónssandur fjeldene ved Púfubjarg, og et af højdepunkterne i området: Arnarstapi. Fuglen ”riden” har sine reder ved de imponerende basaltsøjler og kan observeres tæt på. Kør videre langs med sydsiden af halvøen, og gør stop ved Gerduberg, Islands længste række af basaltsøjler. Fortsæt til byen Borgarnes. I overnatter i dette område.

TORSDAG SØNDAG Dagens første oplevelse må være at køre til Godafoss vandfaldet og fortsætte til Eyjafjördur fjord og bruge eftermiddagen i den smukke by Akureyri, som Lonely Planet i 2015 har valgt som top-rejsetip. Byen byder på gode shoppingmuligheder, som f.eks. fabriksudsalg af uld. I overnatter i Akureyri.

28

Besøg Borgarfjördur med Deildartunguhver; Islands største varme springende kilde, der producerer 180 l. næsten kogende vand i minuttet. I skal også se Hraunfossar en hel række af små vandfald der vælter ud af lavaen og ned i floden nedenfor. Fortsæt langs med Hvalfjördur fjorden og tilbage til Reykjavik.

SE DETALJEREDE RUTEBESKRIVELSER AF EXPLORER PROGRAMMERNE PÅ WWW.SMYRILLINE.DK


ISLAND

OPLEVELSERNE STÅR I KØ

TID TIL MASSER AF OPLEVELSER

FREDAG Dagen bruges til at udforske Reykjavik. Måske med udflugt til Reykjanes halvøen, og besøge kirken ved Bessastadir, eller se de kogende mudderpøle ved Krísuvík. Tag en dukkert i Den blå Laugne og kør så tilbage til en aften i hovedstaden Reykjavík, hvor I også overnatter.

LØRDAG Kør til Pingvellir National Park, hvor det gamle parlament blev grundlagt. Området er også geologisk interessant med mange revner i jorden. Fortsæt over Lyngdalsheidi bjergpasset til byen Laugarvatn, og videre til Geysir området, med den berømte springende kilde Strokkur. Slut med et besøg til Gullfoss, et af de smukkeste vandfald på Island. I overnatter i området.

SØNDAG Udforsk den smukke dal Pjórsardalur, tidligere et dejligt landbrugsområde, men i 1104 ødelagt af et udbrud fra Hekla, som I kan se på en god vejrdag. Besøg de udgravede ruiner af gården Stöng og også rekonstruktionen tæt ved. Kør videre til tvillingvandfaldene Háifoss ved Hjálp, som er Islands 3. højeste. Glem ikke at se den lille charmerende dal Gjáin. I kan vælge at køre forbi Búrfell kraftværket før I kører tilbage til hotellet.

MANDAG Start dagen med retning mod vandfaldene Seljalandsfoss og Skógafoss og det dejlige Folk Museum i Skógar. Kør videre til fuglefjeldet ved Dyrhólaey (åbent efter d. 25. juni), hvor søpapegøjerne kan ses indtil midten af august. Fortsæt videre til den

lille by ved Vík og kør over Mýrdalssandurs udvaskede sletter til Kirkjubæjarklaustur og fortsæt videre mod øst. Gør stop ved basaltsøjlerne i Dverghamrar. Til sidst ankommer I til området hvor I overnatter ved Skaftafell.

TIRSDAG Brug hele dagen i Skaftafell National Park. I kan køre hele vejen op til gletciertungen Svínafellsjökull, og der er mange muligheder for vandreture i området. En gåtur til Svartifoss vandfaldet (1½ times gåtur) er en oplagt mulighed. I overnatter i Skaftafell området eller tæt ved Höfn (max 150 km).

ONSDAG Fortsæt mod øst langs med sydkysten og stop ved Jökulsárlón gletcier lagune. I den store lagune flyder isbjergene rundt, og der er mulighed for en lille bådtur, det er en oplagt mulighed for at se isbjergene tæt på. Fortsæt til byen Höfn, og hvis vejret er godt, får I rig mulighed for at betragte Vatnajökull gletcieren fra mange sider langs vejen. Nu kører I over Almannaskard bjergpasset ind til området ved østfjordene og passerer Alftafjördur og Hamarsfjördur, før I når den lille fiskeriby Djúpivogur. Herfra kører I langs de østlige fjorde med den skønne udsigt over det smukke landskab. Efter at have kørt rundt om fjordene, kører du over Fagridalur passet til Egilsstadir, den vigtigste by på østsiden af Island. I overnatter i eller tæt ved Egilsstadir.

TORSDAG Om morgenen kører i tilbage til Seydisfjördur for at checke ind på færgen.

WWW.SMYRILLINE.DK | WWW.SMYRILLINE.NO | WWW.SMYRILLINE.SE

29


Bláa Lónið

ISLAND EXPLORER HOLIDAY ISLAND RUNDT I FERIEHUSE Når I vælger feriehuse som ramme for ferien får I de bedste­betingelser for at samles og plads til mere ­ private og af­slappede rammer. Feriehusene er næsten alle privatejede og derfor også individuelt indrettede, så I får en autentisk ferieoplevelse med. Ofte er de islandske sommerhuse udstyret med en uden­dørs jacuzzi. På denne rejse overnatter I i feriehuse i 3 eller 4 dage under­ vejs hvert sted i det nordlige, sydvestlige og sydøstlige, hvilket giver jer muligheden for at udforske de forskellige områder i det omfang og tempo, der passer jer bedst og for at lave jeres egne afstikkere.

30

7 nætter på Island Pris pr. person i højsæson fra..............

12.075 DKK.

Pris når 2 rejser sammen, inkl. sejlads i 2 pers. kahyt, 7 overnatninger på Island, morgenmad ombord og jeres egen personbil med ombord.

TIP

Udvid rejsen med 3 dage på Færøerne på hjemvejen for kun ca. 2.035 DK mere pr. pers. i højsæsonen.

14 nætter på Island Pris pr. person i højsæson fra.............

17.050 DKK.

Pris når 2 rejser sammen, ink. sejlads i 2 pers. kahyt, 14 overnatninger på Island, morgenmad ombord og jeres egen personbil med ombord.

WWW.SMYRILLINE.DK | WWW.SMYRILLINE.NO | WWW.SMYRILLINE.SE


ISLAND Akureyri SEYÐISFJÖRÐUR

ISLAND REYKJAVÍK

Blå Lagune

IDEELT FOR FAMILIE OG VENNEPAR

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV PÅ VORES WEB OG MODTAG GODE TILBUD I DIN INDBAKKE

31


ISLAND EXPLORER HIGHLAND OPLEV DIN 4X4 I SIT RETTE ELEMENT Har du kun benyttet din 4x4 på de danske landeveje, så er Island det rette element for at opleve hvor meget bilen kan give dig. Slip din indre opdagelsesrejsende løs og ta’ afsted gennem det islandske højland og få en oplevelse på naturens præmisser. Vild, uregerlig og uberegnelig. Små grusveje, ingen broer, ingen moderne komfort.   Du ser aldrig en trafikkø og hvis du kommer til en flod må du køre gennem den eller vende om. Kør ud i det uvisse og nyd overraskelserne. Lav mad på gasblus under åben ­himmel.­Om vinteren er her ufremkommeligt og om sommeren er det kun muligt i en solid 4x4.

32

7 overnatninger på Island, sejlads t/r, morgenmad på hele rejsen og I tager jeres egen 4WD med Pris pr. person i højsæson fra..........

15.565 DKK.

14 overnatninger på Island, sejlads t/r, morgenmad på hele rejsen og I tager jeres egen 4WD med Pris pr. person i højsæson fra..........

22.430 DKK.

Priserne er vejledende når 2 pers. rejser sammen i en 2 pers. indv. kahyt i højsæsonen.

SE DETALJEREDE RUTEBESKRIVELSER AF EXPLORER PROGRAMMERNE PÅ VORES WEB


ISLAND SEYÐISFJÖRÐUR

ISLAND REYKJAVÍK

Landmannalaugur

DET RIGTIGE TERRÆN FOR DIN 4X4

WWW.SMYRILLINE.DK | WWW.SMYRILLINE.NO | WWW.SMYRILLINE.SE

33


ISLAND FÆRGESEJLADS – KØR SELV VIL DU REJSE I PERIODEN 24.6-19.08 ANBEFALER VI DIG AT BESTILLE HURTIGT Én ting er sikkert. Det er rarest at køre i sin egen bil, når man skal køre i en så alsidig og uberørt natur. Lad rejsen starte ombord på MS Norröna, hvor livet ­nydes­ langsomt. Du får alle muligheder for en stor oplevelse når skibet krydser det mægtige Nordatlanten fra Nord­jylland, op langs den norske bjergryg og videre tæt op forbi Shetlandsøerne mod Færøerne og videre til Island. Kaptajnen byder med glæde velkommen ombord på det stolte skib, som er dedikeret til at operere i det nordlige Atlanterhav hele året. Se sejlpriser på side 72.

34

3.895 DKK.

2 pers. t/r i egen personbil fra ..........

Den viste pris er pr. person ved rejse i lavsæsonen, når 2 voksne rejser sammen i indv. kahyt. Prisen varierer afhængig af valg af sæson og kahyttype.

2 pers t/r med 1 egen MC fra..............

3.460 DKK.

Den viste pris er pr. person ved rejse i lavsæsonen, når 2 voksne rejser sammen i indv. kahyt. Prisen varierer afhængig af valg af sæson og kahyttype.

2 pers. t/r i egen camper fra...............

5.505 DKK.

Den viste pris er pr. person ved rejse i lavsæsonen, når 2 voksne rejser sammen i indv. kahyt og 1 camper på 5 m. Prisen varierer afhængig af valg af sæson, kahyttype og ekstra meter over 5 m.


ISLAND SPAR OP TIL 20%

SPAR OP TIL 15 %

TILBUD I APRIL

TILBUD 10. JUNI OG 13. JUNI.

Vælger du at rejse en lørdag i april sparer du ca. 20% på færgebilletten, når du overnatter i couchette. Du får også 4 x Dagens Ret i The Diner incl. i tilbuddet. Tilbuddet gælder med MC, bil og camper max. 5 m. lang.

Når du vælger at rejse den 10 eller den 13. juni med overnatning i couchette, kan du spare ml. 7-15% på færgebilletten og du får også Dagens Ret med i The Diner. Rabatten afhænger af dit køretøj; du har mulighed for at medtage MC, bil eller camper max. 5 m.

Afrejse Hirtshals 1. april, 8.april, 15. april, 22. april og 29. april. Afrejse Seydisfjordur 12. april, 19. april, 26. april, 3. maj, 10. maj, 17. maj og 24. maj.

Rejser du 10. juni får du 3 dage på Færøerne med på udrejsen. Afrejse fra Hirtshals 10. juni og 13. juni. Afrejse fra Seydisfjordur 22. juni, 29. juni og 6. juli.

Pris pr. pers. når 2 rejser sammen med 1 personbil fra..............

Pris pr. person ved 2 pers.+ bil fra......

4.305 DKK.

Pris pr. person ved 2 pers. + camper op til 5 m fra.........................

7.150 DKK.

2.695 DKK

WWW.SMYRILLINE.DK | WWW.SMYRILLINE.NO | WWW.SMYRILLINE.SE

35


FÆRØERNE FÆRØERNE, USPOLERET OG UBERØRT Oplevelsesmagasin Bliv inspireret til din kør selv ferie i vores oplevelses­ magasin, som du kan downloade eller læse online. Her kan du blive inspireret af flotte fotos og masser af omtale af færøske seværdig­heder.

36

Det er let at komme rundt på Færøerne med egen bil. 17 ud af 18 ø’er er tilgængelige og 6 af de største øer er forbundne med bro eller tunnel. Oplev lyset og vejret skifte. Besøg de små byer. Benyt muligheden for at vandre, klatre, fiske eller blot at nyde den smukke natur. Prøv det autentiske nordiske køkken. Udforsk charmerende Tórshavn, én af verdens mindste hovedstæder. I kan læse rejsebeskrivelser fra Færøerne på vores web og få masser af inspiration og gode tips.


REJSETIP Trine Axelsen Rejsekonsulent

Færøerne byder på uberørt natur og fjeldskråninger, så langt øjet rækker med masser af hav og ubegrænset udsigt. Her kan du opleve alle 4 årstider på samme dag, når du bevæger dig over de korte afstande til nye steder og oplevelser på de forskellige ø’er.

Ring og bestil eller hør mere

+45 96 558 500 37


FÆRØERNE USPOLERET UBERØRT Gjógv Klaksvík

FÆRØERNE

Gásadalur

Tórshavn

NATUR SÅ LANGT ØJET RÆKKER

Skálavík

Tvøroyri

UBERØRT NATUR I METERMÅL FUGLE, FÅR OG FISK

38


NATUR OG KULTURPERLER

UBEGRÆNSET UDSYN

39


Tjørnuvik, Streymoy

VORES TIP TIL OPLEVELSER PÅ FÆRØERNE OPLEV VERDENS MINDSTE HOVEDSTAD TORSHAVN Tórshavn er verdens mindste hovedstad, smukt beliggende ved foden af de omkringliggende bjerge med en panoramisk udsigt over øen Nólsoy. Byen blev grundlagt i 825 e.Kr., og opkaldt efter den nordiske gud Thor. Vi forslår at bruge dagen til at opleve Torshavn. Koncerter, teater og udstillinger af alle former for kunst er en naturlig del af bybilledet samt den gamle del af byen, Reyn, med sine små huse, smalle gader, græs tage og Tinganes ‘smukke røde bygninger. Byen er en charmerende blanding af nyt og gammelt. Over havnen ligger Skansin, den gamle fæstning fra 1580. 5 min. gang derfra ligger Vaglid, byens centrum og indenfor gåafstand er der butikker og restauranter. VESTMANNABJERGENE Måske skal turen gå med at besøge Vestmanna, kendt for turene til de imponerende fuglefjelde og grotter. I turistsæsonen er der sejlture gennem det smalle sund og

40

ind i dybe grotter. Tæt op af den 600 m høje klippevæg på vejen til Vestmanna, passerer I de to smukke landsbyer Leynar og Kvivik. DEN NORDLIGE DEL AF EYSTUROY Gjogv ligger ca. en times kørsel fra Torshavn. Der er to veje, som fører til Gjogv og det vil være naturligt at følge den ene på vejen til Gjogv og den anden tilbage. Hvis I kan få det ind i tidsplanen, kan I besøge Funning, Gjogv, Slættaratindur, Risin og Kellingen samt Tjørnuvik på Streymoy og få en dagstur med skønne naturoplevelser og masser af frisk luft. På den nordlige del af Eysturoy kan I også opleve de berømte og flotte stenformationer ”Risin & Kellingin” som ligger tæt ved byen Eidi og de højeste bjerge på Færøerne. På turen bør i også benytte lejligheden til at besøge Saksun på Streymoy, som er en meget fotogen lille landsby omgivet af smukke bjerge.


FÆRØERNE

NATUROPLEVELSER I VERDENSKLASSE

Gjógv Klaksvík

FÆRØERNE

Gásadalur

Tórshavn

Skálvík

Tvøroyri

OPLEV NORDØERNE OG SÆLKVINDEN Brug en hel dag til at opleve de nordlige øer og byen Klaksvik, som I kommer til via den undersøiske tunnel. I Klaksvik kan I også se den gamle og flotte Christians kirke. Tager I færgen fra Klaskvik til Kalsoy, kan I opleve ”Sælkvinden”, som er Færøernes svar på den lille havfrue.

SANDOY FÆRINGERNES EGEN FERIEPERLE Bygden Sandur og øen har alt sit navn fra en bred sandstrand med klitter, som er et perfekt sted for en picnic efter en god vandre- eller fisketur. Bygderne Skálavík, Húsavík og Dalur ligger på den østlige side af Sandoy og tilbyder en storslået udsigt og uhindret udsyn over det barske hav. Sejlturen varer en lille ½ time.

KIRKJUBØUR Kirkjubøur er Færøernes historiske hjerte. Bygden på Streymoys sydvestkyst byder på en enestående udsigt over øerne Hestur og Koltur. Gennem middelalderen var Kirkjubøur bispesæde og landets åndelige og kulturelle centrum. Se Magnuskatedral, der blev opført omkring år 1300 af biskop Erlendur, Olavskirken samt den forhenværende kongsgård Kirkjubøargarðurs stuehus (Roykstovan), der har stået i næsten et årtusind og siges at være verdens ældste beboede træhus. Fortsæt eventuelt samme dag videre til ø’en Sandoy.

MYKINES FUGLEPARADIS Mykines er den vestlige ø på Færøerne. Kendt for sit helt fantastiske fugleliv, som hjemsted for tusindevis af ynglende trækfugle over sommeren. Her har I mulighed for at opleve søpapegøjerne på deres korte sommerophold. (ca. 25.06-15.08.). Sejlturen til Mykines tager ca. 1 time og giver god mulighed for at se Tindholmur på tæt hold, en lille og stejl klippeø uden for Vagoy. Læs rejsebeskrivelser og se video fra Færøerne online på vores web, hvor I også kan downloade rejsebeskrivelsen.

WWW.SMYRILLINE.DK | WWW.SMYRILLINE.NO | WWW.SMYRILLINE.SE

41


FÆRØERNE Ø HOP 10 DAGE MED STOP PÅ 3 Ø´ER Én af vores mest populære rejser til Færøerne, som giver jer god mulighed for at opleve det færøske ø hav i lavsæsonen. Vi har sammensat jeres ø hop med udgangspunkt i 3 ø hop undervejs med afrejse fra Hirtshals på lørdage og hjemrejse fra Færøerne på torsdage, sejlads t/r med overnatning i 2 pers. kahyt m. toilet og bad, 10 hotelovernatninger, morgenmad på hele rejsen (eksl. mandag) og I tager jeres egen personbil med ombord. Vi har også mulighed for at tilbyde ø hop med 5 eller 7 dage hvis I rejser i højsæsonen.

På Færøerne starter jeres oplevelsesrejse med 4 hotelovernatninger på Hotel Føroyar i Tórshavn, derfra går turen videre med 3 hotelovernatninger på Gjáargarði på Eysturoy og turen slutter med 3 hotelovernatninger på Hotel Skálavík på ø’en Sandoy.

Pris pr. person i lavsæsonen fra..................

TIP

42

7.220 DKK.

Prisen er vejledende pr. person, når 2 voksne rejser sammen i lavsæsonen i 2 pers. indv. kahyt.

7 dage i højsæsonen, 2 stop, pris fra 8.330. Se mere på side 44


FÆRØERNE Gjógv Klaksvík

FÆRØERNE

Gásadalur

Tórshavn

Skálvík

Tvøroyri

OPLEV ET AF VERDENS Ø VIDUNDERE

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV PÅ WWW.SMYRILLINE.DK OG MODTAG GODE TILBUD I DIN INDBAKKE

43


Streymoy, Saksun.

FÆRØERNE Ø HOP 7 DAGE MED STOP PÅ 2 ELLER 3 Ø’ER Ø hop er måske den mest optimale måde at opleve Færøerne på. Vi har sammensat vores ø hop med udgangspunkt i afrejse på lørdage og med 2 eller 3 ø hop undervejs, sejlads t/r med overnatning i 2 pers. kahyt m. toilet og bad, 7 dage på Færøerne, morgenmad på hele rejsen og I tager jeres egen personbil med ombord. Vi har også mulighed for at tilbyde ø hop med 10 overnatninger, hvis I rejser i lavsæsonen eller 5 dage hvis I rejser i højsæsonen, se mere på vores web eller ring til os. Vælger I 2 stop oplever I Streymoy og Sandoy. Vælger I 3 stop oplever I Streymoy, Sandoy og Eysturoy.

7 overnatninger på Færøerne med 2 stop fra.....................................

8.330 DKK.

7 overnatninger på Færøerne med 3 stop fra....................................

8.295 DKK.

Prisen er vejledende pr. person, når 2 voksne rejser sammen i højsæsonen. Det er også mulighed for at pakke ø-hoppet med færre eller flere døgn på Færøerne.

Ring og bestil eller hør mere

+ 4596 558 500 44


FÆRØERNE Gjógv Klaksvík

FÆRØERNE

Gásadalur

Tórshavn

Skálvík

Tvøroyri

UBERØRT NATUR I METERMÅL

LÆS REJSEBESKRIVELSER ONLINE PÅ VORES WEB

45


Tórshavn

FÆRØERNE HOTELFERIE HOTELFERIE I TÓRSHAVN Vores pakkerejser er sammensat med sejllads t/r m. overnatning ombord i en 2 pers. kahyt m. bad og toilet, I overnatter på 3 eller 4 stjernet hotel i Torshavn, får morgenmad på hele rejsen og I tager jeres egen personbil med ombord. Dagene på Færøerne planlægger I selv. I kan finde masser af inspiration i vores on line oplevelsesmagasin, som med smukke fotos og gode områdebeskrivelser tager jer med rundt på Færøerne. Og med udgangspunkt fra jeres hotel kan I vælge efter vejr og interesse, uanset om det skal være natur eller kultur. TIP : Snup en bilfri dag og tag med på en af vores arrangerede udflugter. Læs mere på side 66

46

Oplevelsesmagasin Bliv inspireret til din kør selv ferie i vores oplevelses­ magasin, som du kan downloade eller læse online. Her kan du blive inspireret af flotte fotos og masser af omtale af færøske seværdig­heder.


FÆRØERNE NYD LIVET I ÉN AF VERDENS MINDSTE HOVEDSTÆDER

7 nætter på Færøerne Pris pr. person i højsæson fra..............................

8.745 DKK.

Prisen er vejledende ved rejse i højsæsonen, når 2 voksne rejser sammen og overnatter i 2 pers. indv. kahyt og på hotel i DB.

TIP

Vi tilbyder også rejser for 2 voksne og 2 børn med overnatning i 4 personers kahyt og familieværelse.

4 nætter på Færøerne Pris pr. person i højsæson fra...............................

7.430 DKK.

Prisen er vejledende ved rejse i højsæsonen, når 2 voksne rejser sammen og overnatter i 2 pers. indv. kahyt og på hotel i DB.

3 nætter på Færøerne Pris pr. person i lavsæson fra...............................

4.500 DKK.

Prisen er vejledende ved rejse i lavsæsonen, når 2 voksne rejser sammen og overnatter i indv. kahyt og på hotel i DB. Ved rejse i denne sæson er prisen excl. morgenmad mandag.

Ring og bestil eller hør mere

96 558 500 WWW.SMYRILLINE.DK | WWW.SMYRILLINE.NO | WWW.SMYRILLINE.SE

47


Tórshavn, Gamle Hoyvík.

FÆRØERNE FERIEHUS FERIEHUS PÅ FÆRØERNE Når I vælger feriehus som ramme for ferien på Færøerne får I de bedste betingelser for at samles og har mere private og afslappede rammer end på hotel. Feriehusene er alle privatejede og derfor også individuelt indrettede, så I får en autentisk ferieoplevelse med.

7 dages rejse med 4 nætter på Færøerne fra...................

I kan bruge dagene præcis som I vil. Måske vil I blot slappe af, gå ture rundt på ø’erne, eller nyde en bytur i Tórshavn, men I kan altid vende tilbage til huset fyldt med frisk luft og nye indtryk. I feriehuset har I mulighed for ­hygge over fælles madlavning og afslapning efter dagens oplevelser.

10 dages rejse med 7 nætter på Færøerne fra....................

3.875 DKK.

Prisen er vejledende pr. person, når 2 voksne og 2 børn rejser sammen i højsæsonen med en personbil med standardmål og overnatter i hhv. 4 pers. kahyt uden vindue og i feriehus og er inkl. morgenmad ombord.

4.350 DKK.

Prisen er vejledende pr. person, når 2 voksne og 2 børn rejser sammen i højsæsonen med en personbil med standardmål og overnatter i hhv. 4 pers. kahyt uden vindue og i feriehus og er inkl. morgenmad ombord.

Før rejsen anbefaler vi, at I planlægger nogle af de seværdigheder I vil se. Hent inspira­ tion i vores 20 siders oplevelses­magasin, som I kan læse på vores web.

48

LÆS MERE PÅ WWW.SMYRILLINE.DK


FÆRØERNE Gjógv Klaksvík

FÆRØERNE

Gásadalur

Tórshavn

Skálvík

Tvøroyri

AUTENTISK FERIE­OPLEVELSE MED FAMILIE ELLER VENNER

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV PÅ WWW.SMYRILLINE.DK OG MODTAG VORES GODE TILBUD I DIN INDBAKKE

49


Sandoy, Skálavík

FÆRINGERNES EGEN FERIEPERLE SANDOY HOTELFERIE PÅ SANDOY Sandoy er en frodig ø med brede dalstrøg med mange småsøer og lave, afrundede fjelde. På vestkysten er der stejle klipper og fuglefjelde. Øen er den 5. største af de i alt 18 færøske øer med et areal på 112 km og 1300 beboere. Øens højeste fjeld, Tindur, er 476 m. Der er færgeforbindelse fra Gamlarætt til Skopun. Og færgen til Skúvoy sejler fra Sandur. Bygden Sandur og øen har sit navn fra en bred sandstrand med klitter, som er et perfekt sted for en picnic efter en god vandre- eller fisketur. Bygderne Skálavík, Húsavík og Dalur ligger på den østlige side af Sandoy og tilbyder en storslået udsigt og uhindret udsyn over det barske hav. Fra færgehavnen i Skopun er der busforbindelser til alle øens bygder. I Sandur ligger øens turist­kontor, som giver vejledning til rejs­­ ende og bl.a. arrangerer guid­ ede ture.

50

4 nætter på Hotel Skálavík Pris pr. person i højsæson fra....................

5.920 DKK.

Prisen er vejledende pr person, når 2 rejser sammen inkl. sejlads t/r i 2 pers. indvendig kahyt, 4 overnatninger på hotel i DB, morgenmad på hele rejsen og I tager jeres egen personbil med ombord.

3 nætter på Hotel Skálavík Pris pr. person i lavsæson fra....................

4.195 DKK.

Prisen er vejledende pr person, når 2 rejser sammen inkl. sejlads t/r i 2 pers. indvendig kahyt, 3 overnatninger på hotel i DB, morgenmad på hele rejsen excl. mandag og I tager jeres egen personbil med ombord.

LÆS MERE PÅ WWW.SMYRILLINE.DK

Ring og bestil eller hør mere

+ 45 96 558 500


FÆRØERNE Gjógv Klaksvík

FÆRØERNE

Gásadalur

Tórshavn

Skálvík

Tvøroyri

IDEELT FOR FAMILIE OG VENNER

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV PÅ WWW.SMYRILLINE.DK OG MODTAG VORES GODE TILBUD I DIN INDBAKKE

51


Eysturoy, Gjógv

FÆRØERNE LANDSBYFERIE FERIE I DEN SMUKKESTE NATUR Bo på charmerende Guesthouse Gjáargarður, omgivet af malerisk natur. Stedet bliver betragtet som det smukkeste overnatningssted på Færøerne og hér er man sikret et uforglemmeligt ophold med god service og stor gæstfrihed. Stedet er meget charmerende, med græstørv på taget, har en venlig og personlig atmosfære samt placering i hygge­ lige, fredelige og smukke omgivelse Selv om der kun er en times kørsel fra Tórshavn, hvor MS Norröna lægger til kaj til den lille hyggelige lands­bygd Gjógv, så kommer du virkelig ud i naturen i smukke om­ givelser. Vil du rejse i juli anbefaler vi dig at bestille hurtigt, da gæstgiveriet byder på et begrænset antal værelser.

52

Med Gjógv som base er du midt i den fredfyldte og smukke natur indenfor få minutters kørsel. Der er steder, hvor du om sommeren næsten blot skal række armen ud for at røre en søpapegøje. Oplev utrolig smukke grønne landskaber og det blå hav. 7 dages rejse med 3 nætter på Færøerne fra....................

4.710 DKK.

Prisen er vejl., når 2 pers. rejser sammen t/r i lavsæsonen i 2 pers. indv. kahyt, 3 overnatninger i DB på gæstgiveriet, morgenmad på hele rejsen eksl. mandag og I tager jeres egen personbil med ombord.

7 dages rejse med 4 nætter på Færøerne fra....................

6.610 DKK.

Prisen er vejl., når 2 pers. rejser sammen t/r i højsæsonen i 2 pers. indv. kahyt, 4 overnatninger i DB på gæstgiveriet, morgenmad på hele rejsen og I tager jeres egen personbil med ombord.


FÆRØERNE Gjógv Klaksvík

FÆRØERNE

Gásadalur

Tórshavn

Skálvík

Tvøroyri

MÅSKE FÆRØERNES SMUKKESTE NATUR

WWW.SMYRILLINE.DK | WWW.SMYRILLINE.NO | WWW.SMYRILLINE.SE

53


Streymoy, Saksun.

NYHED

TA’ MED PÅ BUSREJSE TIL FÆRØERNE BUSREJSE MED GUIDE OG UDFLUGTER 8.-15. AUGUST Nyd den unikke kombination af afslappende sejlads ombord på “Norröna“, og nogle dejlige dage på Færøerne. Uforlignelige indtryk af naturen, dybblå fjorde og maleriske landsbyer gør rejsen til en uforglemmelig oplevelse.

10.090 DKK.

Pris pr. person.............................

Pris pr. pers. når 2 rejser sammen i indv. kahyt.

Pris pr. person.............. ...............

10.390 DKK.

Pris pr. pers. når 2 rejser sammen i udv. kahyt.

Turen starter med opsamling ved bus i hhv. Aarhus og Aalborg (for nordmænd og svenskere i Hirtshals) og sejlads med Norröna over det mægtige Atlanterhav. Inkl. i prisen er også 4 dages udflugter med guide på Færøerne, alle måltider ombord på færgen og 2 x aftensmad på Hotel Føroyar. Ombord overnattes der i 2 pers. kahyt og på Færøerne bor du i DB på det 4* komfortable Hotel Føroyar. Læs hele rejseprogrammet på www.smyrilline.dk/bus17 eller få tilsendt programmet med posten.

54

Pris pr. person.............. ............... Pris pr. person i 1 pers. i singlekahyt.

12.990 DKK.

Bestil før 28. marts.

Ring og bestil eller hør mere

+ 45 96 558 500


FÆRØERNE Gjógv Klaksvík

FÆRØERNE

Gásadalur

Tórshavn

Skálvík

Tvøroyri

REJSEPROGRAM

Se hele rejseprogrammet på www.smyrilline.dk/bus17

TIRSDAG 08. AUGUST Opsamling ved bus i Århus/Ålborg Indkvartering og afrejse med Norröna fra Hirsthals. Infomøde, Bingo og aftensbuffet ombord. ONSDAG 09. AUGUST Morgenmad, frokost og foredrag ombord. Ankomst til Færøerne og til Hotel Føroyar. Aftensmad og infomøde på hotellet. TORSDAG 10. AUGUST Morgenmad på hotellet. Udflugt til Vestmannabjergene og Saksun. Aftenen til egen disposition.

FREDAG 11. AUGUST Morgenmad på hotellet. Udflugt til Gjogv og Klaksvik Aftensmad på hotellet. LØRDAG 12. AUGUST Morgenmad på hotellet. Udflugt til Sandoy. Aftenen til egen disposition.

MANDAG 14. AUGUST Morgenmad, frokost og aftensmad ombord. Besøg på Broen, ølsmagning. Dag og aften til egen disposition. TIRSDAG 15. AUGUST Morgenmad. Ankomst til Hirtshals havn. Bus til Aalborg/Århus.

SØNDAG 13. AUGUST Morgenmad på hotel og check ud. Udflugt i Torshavn. Eftermiddag og aften til egen dispostion. Afrejse fra Torshavn.

LÆS HELE PROGRAMMET PÅ WWW.SMYRILLINE.DK/BUS17

55


Tórshavn, Tinganes

FÆRØERNE FÆRGESEJLADS – KØR SELV ARRANGER SELV DIT OPHOLD PÅ FÆRØERNE Går turen til Færøerne på egen hånd for at opleve det fantastiske ø hav i egen bil, camper eller MC? Eller skal venner eller familie besøges? Så er det oplagt at vælge at rejse med MS Norröna og nyde det smukke hav, shoppe med fordel i Tax Free shoppen, slappe af på dækket og deltage i det sociale samvær. MS Norröna er færøsk ejet, kendt for sit venlige skandinaviske personale, gode service, sikre drift, og afslappede stemning blandt de rejsende ombord. Vores kaptajn byder med glæde velkommen ombord og lægger til kaj direkte for foden af Torshavn by.

56

Ring og bestil eller hør mere

+ 45 96 558 500

WWW.SMYRILLINE.DK | WWW.SMYRILLINE.NO | WWW.SMYRILLINE.SE


FÆRØERNE 2 pers. t/r i egen personbil Pr. person fra.................

2.995 DKK.

Den viste pris er pr. person ved rejse i lavsæsonen, når 2 voksne rejser sammen i indv. kahyt. Prisen varierer afhængig af valg af sæson og kahyttype.

2 pers t/r med 1 egen MC Pr. person fra.....................

2.635 DKK.

Den viste pris er pr. person ved rejse i lavsæsonen, når 2 voksne rejser sammen i indv. kahyt. Prisen varierer afhængig af valg af sæson og kahyttype.

2 pers. t/r i egen camper Pr. person fra......................

FÆRØERNE

3.900 DKK.

FAROE ISLANDS

Den viste pris er pr. person ved rejse i lavsæsonen, når 2 voksne rejser sammen i indv. kahyt og 1 camper på 5 m. Prisen varierer afhængig af valg af sæson, kahyttype og ekstra meter over 5 m.

TIP

Bestil tidligt, hvis du ønsker overnatning i vores Deluxe kahytter eller i vores kahytter med dobbeltseng. Se priser og kahytstyper på side 73.

DANMARK

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV PÅ WEB OG MODTAG GODE TILBUD I DIN INDBAKKE

57


Streymoy, Kirkjubø.

VIKING CRUISE REJS SOM VIKINGERNE

VIKING CRUISE PROGRAM

Vores Viking Cruise er meget populært. Tag med på en uges cruise, hvor I overnatter ombord, imens MS Norröna krydser Nordatlanten i vikingernes oprindelige sejlrute. Turen til Island varer i tre dage, hvor I undervejs standser på Færøerne i 9 timer. Når I ankommer til Island, har vi I dage til at opleve den storslåede Islandske natur. På hjemrejsen får I endnu et stop på Færøerne, denne gang i 6 timer.

LØRDAG 14.00 16.00

Ombord følges vores Viking Cruise gæster af vores venlige krydstogtvært. Stemningen er afslappet, uformel og fyldt med glade rejsende, som spændte venter på de storslåede naturoplevelser. Læs de mange dejlige Viking Cruise rejsebeskrivelser på vores hjemmeside. På de næste sider kan I læse om udflugterne på Island og på Færøerne og se priser og afrejsedatoer for Viking Cruise Premium og De Luxe. Læs rejsebeskrivelser på hjemmesiden.

58

Afrejse fra Hirtshals (kl. 15.00 lokaltid) Velkomst og informationsmøde med velkomst­drink 17.30-21.00 Skibets restauranter er åbne SØNDAG 07.00-10.00 10.00 15.00 17.30-21.00

Morgenmad i Norröna Buffet Film om Færøerne i Saga Café Bingo i Saga Café* Skibets restauranter er åbne

MANDAG 05.00 Ankomst til Tórshavn (Mulighed for at gå i land) 06.30-10.00 Morgenmad i Norröna Buffet 08.00 Udflugterne på Færøerne begynder* 14.00 Afrejse fra Tórshavn (kl. 14.00 lokaltid) 14.30 Kaffe/te med islandsk kage


Læs rejsebeskrivelser på vores web.

VIKING CRUISE

TIP

ISLAND

FÆRØERNE

FAROE ISLANDS

DANMARK Du kan bestille vores Viking Cruise katalog på vores web.

15.30 Film om Island i Saga Café 17.30-21.00 Skibets restauranter er åbne TIRSDAG 07.00-10.00 10.00 10.30 19.00-22.00

Morgenmad i Norröna Buffet Ankomst til Seyðisfjörður (kl. 09.00 lokaltid) Udflugterne i Island begynder* Mulighed for middag ombord til overnattende gæster* (Åbningstiderne afhænger af antallet af gæster)

ONSDAG 07.00-10.00 10.00 17.30-21.00 21.00 21.00

Morgenmad i Norröna Buffet Udflugterne i Island begynder* Skibets restauranter er åbne Afrejse fra Seyðisfjörður (kl. 20.00 lokaltid) Punch i Sky Bar

TORSDAG 07.00-10.00 10.00 15.00 15.00 18.30-22.00 21.00

Morgenmad i Norröna Buffet Film om Færøerne i Saga Café Ankomst til Tórshavn (kl. 15.00 lokaltid) Udflugterne på Færøerne begynder* Skibets restauranter er åbne Afrejse fra Tórshavn (kl. 21.00 lokaltid)

FREDAG 07.00-10.00 Morgenmad i Norröna Buffet Eftermiddag Besøg på Broen for Deluxe gæster 15.00 Bingo i Saga Café* 17.30-21.00 Vikingbuffet LØRDAG 06.00-09.00 Morgenmad i Norröna Buffet 09.00 Ankomst til Hirtshals (kl. 10.00 lokaltid)

* Alle tider er med forbehold for ændringer Andet: Tid for Hot Tub ombord for Deluxe kunder bookes ombord. 59


VIKING CRUISE PREMIUM

VI SØRGER FOR DET HELE

VIKING CRUISE

PREMIUM

VIKING CRUISE PREMIUM

Når I bestiller Premium behøver I ikke at spekulere på andet. Vi sørger næsten for det hele. I deltager på udflugter på hhv. Island og Færøerne. Det er bare at læne sig tilbage og glæde sig til alle de indtryk og naturoplevelser, der venter forude. Rejsen indhold er udover det viste excl. drikkevarer, som bestilles og betales ombord efter eget behov og ønske eller forudbestilles op til 14 dage før afrejsen.

VIKING CRUISE STANDARD

Vil I selv sammensætte jeres Viking Cruise, så er vores Standard pakke måske noget for jer med priser fra 2.495 pr. person. Du kan læse mere om Standard pakken på vores hjemmesider.

• 2 pers. kahyt med toilet, bad og TV • 2 udflugter på Island • 2 udflugter på Færøerne • 7 morgenmadsbuffet • 3 frokost • 6 aftensbuffet • 1 Viking Buffet aftenarrangement • 1 Viking Punch onsdag i Sky Bar • 1 Kaffe og islandsk kage mandag * Prisen er excl. drikkevarer, som bestilles og betales direkte ombord.

VIKING CRUISE PREMIUM 2017

TILKØBSMULIGHEDER

Pris pr. person, når 2 personer rejser sammen i 2 personers kahyt Kahyt uden vindue med 2 underkøjer

Kahyt med vindue og 2 underkøjer

Kahyt med vindue og dobbeltseng

De Luxe kahyt med vindue og dobbeltseng

April

5.995

6.295

6.495

7.195

7.695

Maj

6.495

7.895

8.395

9.795

10.795

September (Excl. den 02.09.)

6.495

7.895

8.395

9.795

10.795

Oktober

5.995

6.295

6.495

7.195

7.695

27.05, 03.06, 26.08, 02.09

6.995

8.295

8.795

10.195

11.195

Afrejsedatoer fra Danmark

60

SPAR TILBUD VED FORUDBESTILLING

(Excl. den 27.05)

Enkelt kahyt med vindue

Frokost mandag

Mini Bar i kahytter med vindue

Rødvin og frugtkurv til 2

1 flaske rødvin til buffet

95

219

199

299

Du sparer mellem 12% og 25% i forhold til priserne ombord


VIKING CRUISE DE LUXE

VIKING CRUISE DE LUXE VIKING CRUISE

DE LUXE

• • • • • • • • • • • • •

FORKÆLELSE UNDERVEJS

Vores De Luxe er til jer, som vil forkæle jer selv en lille smule mere undervejs. Vi serverer en cocktail i Naust Bar den første aften ombord, fredag er der et besøg på broen, onsdag kan I nyde en dejlig middag med vinmenu i vores Steak House restaurant og i løbet af krydstoget kan I slappe af med et besøg på 1 time i vores Hot Tub på dæk 7. Rejsens indhold er udover det viste excl. drikkevarer, som bestilles og betales ombord efter eget behov og ønske eller forudbestilles op til 14 dage før afrejsen.

2 pers. kahyt med toilet, bad og TV 2 udflugter på Island 2 udflugter på Færøerne 7 morgenmadsbuffet 3 frokost 5 aftensbuffet 1 3-retters aftens menu incl. vinmenu, kaffe og cognac 1 Viking Buffet aftenarrangement 1 Besøg på broen fredag 1 time i Hot Tub 1 cocktail lørdag aften i Naust Lounge 1 Viking Punch onsdag i Sky Bar 1 Kaffe og islandsk kage mandag

* Prisen er excl. drikkevarer, som bestilles og betales direkte ombord.

VIKING CRUISE DE LUXE 2017

TILKØBSMULIGHEDER

Pris pr. person, når 2 personer rejser sammen i 2 personers kahyt

SPAR TILBUD VED FORUDBESTILLING Kahyt uden vindue med 2 underkøjer

Kahyt med vindue og 2 underkøjer

Kahyt med vindue og dobbeltseng

April

6.590

6.890

7.090

7.790

8.290

Maj

7.090

8.490

8.990

10.390

11.390

September (Excl. den 02.09.)

7.090

8.490

8.990

10.390

11.390

Oktober

6.590

6.890

7.090

7.790

8.290

27.05, 03.06, 26.08, 02.09.

7.590

8.890

9.390

10.790

11.790

Afrejsedatoer fra Danmark

(Excl. 27.05)

De Luxe kahyt med vindue og dobbeltseng

Enkelt kahyt med vindue

Champagne og frugtkurv til 2

Minibar i kahyt med vindue

Frokost i The Diner mandag

499

219

95

Du sparer mellem 9% og 16% i forhold til priserne ombord

61


VIKING CRUISE UDFLUGTER Undervejs på vores cruise er der 3 stop. Om mandagen stopper vi i Tórshavn ca. 9 timer. Fra tirsdag til onsdag stopper vi i Seyðisfjörður på Island i ca. 35 timer og på vej tilbage til Danmark stopper vi om torsdagen ca. 6 timer i Tórshavn. Det betyder at I ikke blot får lejlighed til at nyde krydstogtet, men også til udflugter på både Island og Færøerne. Udover nogle fantastiske seværdigheder giver det også mulighed for at nyde det sociale samvær med andre Viking Cruise rejsende.

BUSTUR TIL HISTORISKE KIRKJUBØUR (MANDAG) Kirkjubøur er Færøernes historiske hjerte. Bygden på Streym­oys syd­vestkyst byder på en enestående udsigt over øerne Hestur og Koltur.

BESØG HISTORISKE KIRKJUBØ

Gennem middelalderen var Kirkju­bøur Færøernes bispe-sæde, og der­med landets ånde­lige og kulturelle centrum. På denne unikke tur kører vi igennem Tórs­havn, antageligt verdens mindste hovedstad, og siden op gennem de smukke bjerge, forbi bygden Velbastaður helt yderst på en bjergskråning. Turen er både malerisk og lærerig med den dansk-, tysk- og engelsktalende guide. Kirkju­bøurs bonde er klar til at tage imod os når vi ankommer og guide os, først igennem den gådefulde Magnus-katedral, der blev opført omkring år 1300 af biskop Erlendur, og derefter Olavskirken samt den forhenværende kongsgård Kirkjubøargarðurs stuehus (Roykstovan), der har stået i næsten et år­tusind, og siges at være verdens ældste beboede træhus. Som prikken over iet, byder værten på en tår kaffe og kager i den stemningsfyldte Roykstovan.

UNIK HELDAGSTUR TIL MYVATN (TIRSDAG) På denne heldags udflugt kører vi fra Seyðisfjørður op over det smukke 620m høje bjergpas, Fjarðarheiði, og videre ned til byen Egilsstaðir.

MYVATN NATURBAD

Turen fortsætter gennem den betagende dal, Jökuldalurin, hvorefter vi gør et kort fotostop ved det mørke ørkenlandskab, Dimmufjallgarður. På køreturen passerer vi Hrossaborg, hvor flere filmscener til store Hollywood produktioner er blevet filmet. Vi gør stop ved Námafjell, hvor vi skal se brølende pseudokrater og dampende sulfatarer. Vi skal se boblende mudderpøle og ud og trampe på geotermisk mudder. Vi standser ved Jarðbøðin Naturbað, hvor vi skal nyde en let frokost. Her har vi også mulighed for at bade i de varme geotermiske kilder. Efterfølgende besøger vi Dimmuborgir, som er et interessant lavalandskab. På hjemturen besøger vi byen Reykjahlíð, og gør et kort stop ved et smukt vandfald i den maleriske dal, Jökuldalurin.

62

DER TAGES FORBEHOLD FOR ÆNDRINGER I PROGRAMMET.


!

DE BEDSTE BUSSER, ERFARNE CHAUFFØRER, OG PASSIONEREDE REJSEGUIDES BUSTUR TIL SØEN LÖGURINN (ONSDAG) For at nå Lögurinn må vi først igennem Fjarðarheiði passet, som, med sine 620 meter over havet, byder på et panoramisk glimt af landsbyen Egilsstaðir og dens omegn Fjótsdalshérað.

TUSIND ÁR GAMMEL HERREGÅRD

VIKING CRUISE

VI SÆTTER KVALITET I HØJSÆDET. DERFOR BENYTER VI KUN

Derfra kører vi videre langs Lögurinns sydøstlige bredde til det første stop, ­arboretet i Hallormsstaður, som beretter om Islands genskov­ning. Så det passer også rigtig godt, at vi siden kører igennem den smukke Hallormsstaðarskógur, Islands største skovområde, og derefter følger søen videre forbi det brusende 120 meter høje vand­fald Hengifoss. Vores næste stop er Skriðuklaustur – Østislands Kulturcenter – en næsten tusind år gammel herregård, som blev omdannet til kloster og nu til sidst kulturinstitut, Gunnar­stofnun, som er dedi­keret til Gunnar Gunnarsson, en af Is­lands berømteste forfatter fra det tyvende århundrede. Under opholdet på Skriðuklaustur server­es frokost buffet på den charmerende herregårdscafé Klaustur­kaffi. Området byder endda på flere seværdigheder. Et stenkast fra Gunnars­ stofnun ligger det nye informationscenter, Snæfellsstofa, som blev bygget til Vatnajökull Nationalpark, Europas største national­park. På vejen tilbage bliver der tid til en tur til Egilstaðir, hvor vi har en lille times tid til at slappe af eller spadsere rundt i byen, før turen går tilbage til Seyðisfjörður.

BUSTUR TIL ROMANTISKE GJÓGV (TORSDAG) Gjógv ligger på Eysturoys yderste nordøstkyst. På vejen øst­over kører vi over broen fra Færøernes største ø, Streymoy, til den næststørste, Eysturoy, hvor vi passerer de knejsende Slættaratindur (882 meter) og Gráfelli (857 meter), øgruppens højeste fjelde.

ROMANTISKE GJÓGV

Gjógv er mest kendt for sit maleriske landskab med gamle kulørte huse opført omkring den livs­vigtige naturlige landingsplads. Landingspladsen ligger beskyttet i en slugt, gjógv på færøsk, som har givet bygden sit navn, med god grund, den var bygdens livsnerve før der blev anlagt vej. Antallet af beboere er begrænset – kun 52 mennesker bor nu i Gjógv, men bygden er et populært turistmål, både mellem ud­lænd­ inge og de lokale, som til­trækkes af dens romantiske ro. Gjógv er det perfekte sted til en lille gåtur, og vi udforsker­den lille bygd før vi besøger dens charmerede hotel, Gjáar­ garður, hvor der serveres en drekkamun: kaffe, te og hjemme­bag. Husk at besøge bænken hvor selve kronprinsesse Mary har nydt udsigten. Det kan du også fra “Marys kyssebænk”.

DER TAGES FORBEHOLD FOR ÆNDRINGER I PROGRAMMET.

63


NYD LIVET OMBORD PÅ MS NORRONA

FITNESS

SAGA CAFÉ

DE LUXE KAHYT

VÆRELSE MED DOBBELTSENG

REJSEN STARTER SÅ SNART DU HAR PARKERET BILEN PÅ DÆKKET

FRISK HAVLUFT I MASSEVIS SAGA CAFÉ

NYD REJSEN OMBORD MEDENS DU KRYDSER DET NORDATLANTISKE OCEAN

64

BINGO

NYD SAMVÆRET MED ANDRE


SAGA CAFÉ

THE DINER

NAUST BAR

SIMMER DIM STEAKHOUSE

HOT TUBS

VENLIGT SKANDINAVISK PERSONALE NORRÖNA BUFFET

TAX FREE SHOPPING

DO COME BY

SLAP AF I EN DÆKSTOL

65


UDFLUGTER PÅ FÆRØERNE Har I lyst til en bilfri dag under opholdet tilbyder vi busudflugter med dansk og engelsktalende guide i sommerperioden. Udflugterne kan bestilles sammen med din rejse eller senest 1 måned før din afrejse ved at kontakte os på tlf. +45 96 55 85 00 eller ved at sende en e-mail til booking@smyrilline.dk. Se også de mange andre udflugtsmuligheder på vores web. Nedenfor kan du se vores Top Tre anbefalinger til udflugter, du ikke må gå glip af.

OPLEV NATURSKØNNE SAKSUN LANDSBYEN ER OMGIVET AF BJERGE Afhentning: Hotel Føroyar, Oyggjarvegur, Tórshavn kl. 12.50 og i busterminalen i Tórshavn kl.13:00. Turen til Saksun begynder i Tórshavn. Saksun er en naturskøn landsby i bunden af hvad engang var en fjord omgivet af stejle bjerge. Du vil besøge gården Dúvugarður der er fra før det 17. århundrede og byder på et glimt af hvordan færingerne levede i de gamle dage. Vores næste stop bliver Hvalvík. Navnet betyder ”Hval bugt” og er beliggende i en dal på Streymoy´s østkyst, i nærheden af en anden landsby kaldet Streymnes. Åbningstider og priser 16.06.2017 – 25.08.2017

Pris pr. person DKK 398,00 UDFORSK DEN ROMANTISKE LANDSBY GJÓGV PÅ ØEN EYSTUROY Afhentning: Hotel Føroyar, Oyggjarvegur, Tórshavn kl. 8:50 og i busterminalen i Tórshavn kl. 9:00. Gjógv ligger på Eysturoys yderste nordøstkyst. På vejen østover kører vi over broen fra Færøernes største ø, Streymoy, til den næststørste, Eysturoy, hvor passerer de knejsende Slættaratindur (882 meter) og Gráfelli (857 meter), øgruppens højeste fjelde. Gjógv er det perfekte sted til en lille gåtur, og vi udforsker den lille bygd før vi besøger dens charmerede hotel, Gjáargarður, hvor der serveres frokost. Åbningstider og priser Tirsdage 13.06.2017 – 22.08.2017

Pris pr. person DKK 498 OPLEV VESTMANNABJERGENE Vestmanna er kendt for de imponerende fuglefjelde og grotter. I turistsæsonen er der sejlture gennem det smalle sund og ind i dybe grotter og tæt op af den 600 m høje klippevæg på vejen til Vestmanna passerer I de to smukke landsbyer Leynar og Kvivik. Turene varer 2 timer og starter fra Vestmanna Tourist Centre, Fjarðarvegur 2, FO-350 Vestmanna. Åbningstider og priser: 01.06.2017 – 30.09.2017: Dagligt kl. 10.00, 14.30 og 17.00

Pris pr. voksen person DKK 295 (Pris børn 6-13 år DKK. 160,00)

66

WWW.SMYRILLINE.DK


Gør rejsen endnu mere spændende med en udflugt, når du rejser på Island i sommerperioden. Se flere udflugtsmuligheder på vores web. Udflugterne kan bestilles sammen med din rejse eller senest 1 måned før din afrejse ved at kontakte os på tlf. +45 96 55 85 00 eller ved at sende en e-mail til booking@smyrilline.dk. Nedenfor kan du se vores Top Tre anbefalinger til udflugter, du ikke må gå glip af.

HVALSAFARI FRA HUSAVIK Oplev den originale Husavik hvalsarari. Husavik er kendt som det sted i Europa med størst garanti for at se hvaler. Nyd den smukke natur og dyrelivet fra dækket. Der bliver kun brugt egetræsbåde, fordi de effektive og støjsvage motorer er miljøvenlige. Bådene er specielt udstyret og opfylder alle krav til hvalsafari. Åbningstider og priser: 01.06.2017 – 10.08.2017: Dagligt kl. 10.00, 12.00, 13.30, 17.00 og 20.00

Pris pr.person DKK 550 DEN BLÅ LAGUNE At bade i Den Blå Lagune er en meget speciel oplevelse med det blålige vand omgivet af lavamarker. Det geotermiske vand har en unik sammensætning. Den blå farve kommer fra silica og måden det reflekterer sollys. Vandtemperaturen er 37-40 grader året rundt. Den Blå Lagune er de fleste steder 0,8-1,2 meter dyb.

UDFLUGTER ISLAND/FÆRØERNE

UDFLUGTER PÅ ISLAND

Åbningstider og priser: 01.06.2017 – 21.08.2017: Dagligt fra 8.00-00.00 22.08.2017 – 31.08.2017: Dagligt fra 8.00-22.00

Pris pr.person fra DKK 495 JÖKULSARLON GLETSCHER LAGUNE For dem, der ønsker at opleve de fantastiske isbjerge på en spændende måde, er dette bestemt et højdepunkt. Denne tur byder på en masse af variation. I både flyder tæt ved isbjergene uden tændte motorer og sejler mellem isbjergene. Åbningstider og priser: 01.06.2017 – 30.09.2017: Dagligt fra kl. 9.00-19.00

Pris pr. person DKK 460

WWW.SMYRILLINE.NO | WWW.SMYRILLINE.SE

67


SEJLPLAN DANMARK-ISLAND V.V. FIND DATO FOR DIN REJSE I SEJLPLANEN NEDENFOR Venligst bemærk at datoerne har forskellige farver. Farverne indikerer hvilken prisperiode du rejser i: Grøn = Lavsæson, Orange = Mellemsæson, Blå = Højsæson. Vær opmærksom på, at prisen tilpasses jvfr. sæsonpriserne, såfremt afrejse og hjemrejse ikke sker i samme sæsoner.

SEJLPLAN Gyldig 01.01-31.03 JANUAR Dag

Havn

Hirtshals

ikke i havn

1

MA

Tórshavn

TI

Seyðisfjörður

ON

FEBRUAR

Dato

ALLE TIDER ER LOKALTIDER

MARTS

Dato

Dato

Ankomst

Afrejse

10.00

15.00

7

14

21

28

4

11

18

25

4

11

18

25

8

15

22

29

5

12

19

26

5

12

19

26

2

9

16

23

30

6

13

20

27

6

13

20

27

05.00

3

10

17

24

31

7

14

21

28

7

14

21

28

09.00

Seyðisfjörður

4

11

18

25

1

8

15

22

1

8

15

22

29

20.00

TO

Tórshavn

5

12

19

26

2

9

16

23

2

9

16

23

30

15.00

FR

ikke i havn

6

13

20

27

3

10

17

24

3

10

17

24

31

ikke i havn 14.00

21.00

ikke i havn

SEJLPLAN Gyldig 01.04-09.06 APRIL

MAJ

Dato

ALLE TIDER ER LOKALTIDER

JUNI

Dag

Havn

Hirtshals

1

8

15

22

29

6

Dato 13

20

27

Dato 3

ikke i havn

2

9

16

23

30

7

14

21

28

4

MA

Tórshavn

3

10

17

24

1

8

15

22

29

5

05.00

TI

Seyðisfjörður

4

11

18

25

2

9

16

23

30

6

09.00

ON

Seyðisfjörður

5

12

19

26

3

10

17

24

31

7

20.00

15.00

TO

Tórshavn

6

13

20

27

4

11

18

25

1

8

FR

ikke i havn

7

14

21

28

5

12

19

26

2

9

Ankomst

Afrejse

10.00

15.00

ikke i havn 14.00

21.00

ikke i havn

SEJLPLAN Gyldig 10.06-25.08 JUNI

JULI

Dato

ALLE TIDER ER LOKALTIDER

AUGUST

Dag

Havn

Hirtshals

10*

17

24

1

8

Dato 15

22

29

5

Dato 12

19

Ankomst 12.30

Afrejse 15.30

Tórshavn

11

18

25

2

9

16

23

30

6

13

20

22.30

23.30

MA

at sea

12

19

26

3

10

17

24

31

7

14

21

TI

Hirtshals

13

20

27

4

11

18

25

1

8

15

22

09.30

11.30

ON

Tórshavn

14

21

28

5

12

19

26

2

9

16

23

17.30

18.00

TO

Seyðisfjörður

15

22

29

6

13

20

27

3

10

17

24

08.30

10.30

FR

Tórshavn

16

23

30

7

14

21

28

4

11

18

25

03.00

03.30

ikke i havn

SEJLPLAN Gyldig 26.08-27.10 AUG.

SEPTEMBER

Dag

Havn

Dato

Hirtshals

26*

2

9

16

23

ikke i havn

27

3

10

17

24

ALLE TIDER ER LOKALTIDER

OKTOBER

Dato

Dato 30 1

7

14

21

8

15

22

Ankomst

Afrejse

10.00

15.00

ikke i havn

MA

Tórshavn

28

4

11

18

25

2

9

16

23

05.00

TI

Seyðisfjörður

29

5

12

19

26

3

10

17

24

09.00

ON

Seyðisfjörður

30

6

13

20

27

4

11

18

25

20.00

TO

Tórshavn

31

7

14

21

28

5

12

19

26

15.00

FR

ikke i havn

8

15

22

29

6

13

20

27

1

14.00

21.00

ikke i havn

SEJLPLAN Gyldig 28.10-31.12 OKT.

68

NOVEMBER

ALLE TIDER ER LOKALTIDER

DECEMBER

Dag

Havn

Dato

Hirtshals

28

4

Dato 11

18

25

2

9

Dato 16

23

30

ikke i havn

29

5

12

19

26

3

10

17

24

31

Ankomst

Afrejse

10.00

15.00

ikke i havn

MA

Tórshavn

30

6

13

20

27

4

11

18

25

05.00

TI

Seyðisfjörður

31

7

14

21

28

5

12

19

26

09.00

ON

Seyðisfjörður

1

8

15

22

29

6

13

20

27

20.00

TO

Tórshavn

2

9

16

23

30

7

14

21

28

15.00

FR

ikke i havn

3

10

17

24

8

15

22

29

1

AFVIGELSE:

AFVIGELSE:

AFVIGELSE:

Se specielle betingelser for vintersejling på www.smyrilline.dk/ sejlplan-2017

10. Juni: Ankomst Hirtshals kl. 10.00.

26. August: Ankomst Hirtshals kl. 12.30. Afrejse kl. 16.30.

14.00

21.00

ikke i havn


FIND DATO FOR DIN REJSE I SEJLPLANEN NEDENFOR Venligst bemærk at datoerne har forskellige farver. Farverne indikerer hvilken prisperiode du rejser i: Grøn = Lavsæson,

Orange = Mellemsæson,

Blå = Højsæson.

Vær opmærksom på, at prisen tilpasses jvfr. sæsonpriserne, såfremt afrejse og hjemrejse ikke sker i samme sæsoner.

SEJLPLAN Gyldig 01.01-31.03 JANUAR Dag

Havn

Hirtshals

ikke i havn

1

MA

Tórshavn

TI

Seyðisfjörður

ON

FEBRUAR

Dato

ALLE TIDER ER LOKALTIDER

MARTS

Dato

Dato

Ankomst

Afrejse

10.00

15.00

7

14

21

28

4

11

18

25

4

11

18

25

8

15

22

29

5

12

19

26

5

12

19

26

2

9

16

23

30

6

13

20

27

6

13

20

27

05.00

3

10

17

24

31

7

14

21

28

7

14

21

28

09.00

Seyðisfjörður

4

11

18

25

1

8

15

22

1

8

15

22

29

20.00

TO

Tórshavn

5

12

19

26

2

9

16

23

2

9

16

23

30

15.00

FR

ikke i havn

6

13

20

27

3

10

17

24

3

10

17

24

31

ikke i havn

SEJLPLAN

SEJLPLAN DANMARK-FÆRØERNE V.V.

14.00

21.00

ikke i havn

SEJLPLAN Gyldig 01.04-09.06 APRIL

MAJ

Dato

JUNI

Dato

Dato

ALLE TIDER ER LOKALTIDER

Dag

Havn

Hirtshals

1

8

15

22

29

6

13

20

27

3

ikke i havn

2

9

16

23

30

7

14

21

28

4

MA

Tórshavn

3

10

17

24

1

8

15

22

29

5

05.00

TI

Seyðisfjörður

4

11

18

25

2

9

16

23

30

6

09.00

ON

Seyðisfjörður

5

12

19

26

3

10

17

24

31

7

20.00

15.00

TO

Tórshavn

6

13

20

27

4

11

18

25

1

8

FR

ikke i havn

7

14

21

28

5

12

19

26

2

9

Ankomst

Afrejse

10.00

15.00

ikke i havn 14.00

21.00

ikke i havn

SEJLPLAN Gyldig 10.06-25.08 JUNI

JULI

Dato

ALLE TIDER ER LOKALTIDER

AUGUST

Dag

Havn

Hirtshals

10*

17

24

1

8

Dato 15

22

29

5

Dato 12

19

Ankomst 12.30

Afrejse 15.30

Tórshavn

11

18

25

2

9

16

23

30

6

13

20

22.30

23.30

MA

at sea

12

19

26

3

10

17

24

31

7

14

21

TI

Hirtshals

13

20

27

4

11

18

25

1

8

15

22

09.30

11.30

ON

Tórshavn

14

21

28

5

12

19

26

2

9

16

23

17.30

18.00

TO

Seyðisfjörður

15

22

29

6

13

20

27

3

10

17

24

08.30

10.30

FR

Tórshavn

16

23

30

7

14

21

28

4

11

18

25

03.00

03.30

ikke i havn

SEJLPLAN Gyldig 26.08-27.10 AUG.

SEPTEMBER

Dag

Havn

Dato

Hirtshals

26*

2

9

16

23

ikke i havn

27

3

10

17

24

ALLE TIDER ER LOKALTIDER

OKTOBER

Dato

Dato 30 1

7

14

21

8

15

22

Ankomst

Afrejse

10.00

15.00

ikke i havn

MA

Tórshavn

28

4

11

18

25

2

9

16

23

05.00

TI

Seyðisfjörður

29

5

12

19

26

3

10

17

24

09.00

ON

Seyðisfjörður

30

6

13

20

27

4

11

18

25

20.00

TO

Tórshavn

31

15.00

FR

ikke i havn

1

7

14

21

28

5

12

19

26

8

15

22

29

6

13

20

27

14.00

21.00

ikke i havn

SEJLPLAN Gyldig 28.10-31.12 OKT.

NOVEMBER

ALLE TIDER ER LOKALTIDER

DECEMBER

Dag

Havn

Dato

Hirtshals

28

4

Dato 11

18

25

2

9

Dato 16

23

30

ikke i havn

29

5

12

19

26

3

10

17

24

31

Ankomst

Afrejse

10.00

15.00

ikke i havn

MA

Tórshavn

30

6

13

20

27

4

11

18

25

05.00

TI

Seyðisfjörður

31

7

14

21

28

5

12

19

26

09.00

ON

Seyðisfjörður

1

8

15

22

29

6

13

20

27

20.00

TO

Tórshavn

2

9

16

23

30

7

14

21

28

15.00

FR

ikke i havn

3

10

17

24

8

15

22

29

1

14.00

21.00

ikke i havn

ÆNDRINGER I SEJLPLANEN Der kan opstå mindre reguleringer i sejlplanen, også helt op til selve afrejsen. Følg med på vores web under “Om Færgerejsen”.

WWW.SMYRILLINE.DK | WWW.SMYRILLINE.NO | WWW.SMYRILLINE.SE

69


REJSEBESKRIVELSER FRA FÆRØERNE INSPIRERENDE REJSEDAGBØGER Vil I opleve Færøerne kan I få rigtig meget inspiration på vores web.

Se også video rejsebeskrivelse fra Færøerne på vores web

Her kan I online læse vores inspirationsmagasin, turistguiden og andre turistbrochurer. I kan også finde masser af tips til oplevelser, når I er på Færøerne 3, 4 eller 7 dage. Vi anbefaler varmt at læse rejsebeskrivelse fra Færøerne. Rejsebeskrivelsen er både, autentisk, personlig og fuld af oplevelser, inspiration og information, som I med fordel kan drage nytte af - både som inspiration til og planlægning før jeres rejse. I kan læse rejsebeskrivelser online som bladremagasin og downloade dem.

70

REJSEBESKRIVELSE FRA FÆRØERNE 2016 1


REJSEBESKRIVELSER

REJSEBESKRIVELSER FRA ISLAND INSPIRERENDE REJSEDAGBØGER Vil I opleve Island kan I få rigtig meget inspiration på vores web. I kan vælge mellem den uddybende og spændende rejsebeskrivelse fra 14 dage på Island Explorer, som også giver tip til de bedste steder at se. Denne rejse kan I også se som video på vores web. Eller I kan vælge en kortere rejsebeskrivelse. Derudover tilbyder vi et inspirationsmagasin med gode områdetekster og flotte fotos og vores Kør-SelvProgram med ruteforslag. Alle rejsebeskrivelser og inspirationsmagasiner kan læses on line som bladremagasiner og down loades.

71


PRISER FOR SEJLADS TIL ISLAND Du kan vælge at rejse med personbil, motorcykel, camper eller uden køretøj. Du finder priserne for de forskellige rejsetyper på vores web. På denne side finder du priserne for de benyttede rejser; hhv. med almindelig personbil og med camper. De viste priser er i DKK pr. person for én vej. Prisen er uændret, selvom du tilvælger stop på Færøerne under din udrejse eller din hjemrejse. Skal du tur/retur skal du beregne prisen 2 gange. Ved bestilling af én vej, kun ud- eller kun hjemrejse, tillægges DKK 75 kr på den viste pris. • Blå = Højsæson, afrejse Danmark 10.06-22.08, afrejse Island 29.06-24.08 • Orange = Mellemsæson, afrejse Danmark 06.05-03.06 & 26.08-09.09, afrejse Island 10.05-07.06 & 15.05-22.06 & 30.08-13.09 • Grøn = Lavsæson, afrejse Danmark 07.01-29.04 & 16.09-30.12 & 04.01-03.05 & 20.09-27.12 Priser per person envejs (alle priser i DKK)

Pris ved rejse med almindelig personbil Højsæson

Mellemsæson

Lavsæson

Vælg sæson, kahytstype og antal rejsende

-

-

-

-

-

-

-

-

-

1.000

1.000

1.000

870

870

870

355

355

355

Kahyt med vindue med dobbeltseng

7.760

4.585

-

5.450

3.333

-

3.580

2.280

-

Kahyt uden vindue med 2 underkøjer

-

3.868

-

-

2.838

-

-

1.948

-

Bil højde 1.9 m. længde 5 m. Bredde max 2 m. Tillæg for ekstra længde pr. påbegyndt meter over 5 m. (Max 15 m)

2 køjeskahyt:

Kahyt med vindue med 2 underkøjer

7.260

4.335

-

5.145

3.180

-

3.495

2.238

-

De Luxe kahyt med dobbeltseng

10.430

5.920

-

7.375

4.295

-

4.680

2.830

-

Suiten

12.020

6.715

3.765

8.535

4.875

2.800

5.345

3.163

1.879

Kahyt til 1 person

7.260

-

-

5.145

-

-

3.495

-

-

Familiekahyt: Familiekahyt m/vindue (min. 3 bet. pers.)

-

-

2.575

-

-

1.953

-

-

1.416

Familiekahyt u/vindue (min. 3 bet. pers.)

-

-

2.245

-

-

1.680

-

-

1.186

Familie kahyt med vindue og mellemdør (min 4 bet. pers.) Denne kahyt kan ikki bestilles online.

-

-

3.368

-

-

2.510

-

-

1.713

Couchetterum

-

-

2.134

-

-

1.604

-

-

1.144

1 køje i delt 4-køjes delekahyt u/vindue

4.335

3.190

2.320

2.940

2.293

1.724

2.180

1.715

1.290

1 køjeseng i couchetterum

4.105

2.960

2.090

2.800

2.153

1.584

2.150

1.685

1.260

Køje i delekahyt

Pris ved rejse med autocamper eller campingvogn Højsæson

Mellemsæson

Lavsæson

Vælg sæson, kahytstype og antal rejsende

-

-

-

-

-

-

-

-

-

1.350

1.350

1.350

1.200

1.200

1.200

615

615

615

Kahyt med vindue med dobbeltseng

5.733

4.292

-

4.755

3.575

-

3.085

2.383

-

Kahyt uden vindue med 2 underkøjer

5.015

3.813

-

4.260

3.245

-

2.753

2.162

-

Bil højde 2.5-3.5 m. længde 5 m. Bredde max 2 m. Tillæg for ekstra længde pr. påbegyndt meter over 5 m. (Max 15 m)

2 køjeskahyt:

Kahyt med vindue med 2 underkøjer

5.483

4.125

-

4.603

3.473

-

3.043

2.355

-

De Luxe kahyt med dobbeltseng

7.068

5.182

-

5.718

4.217

-

3.635

2.750

-

Suiten

7.863

5.712

4.339

6.298

4.603

3.511

3.968

2.972

2.281

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Familiekahyt m/vindue (min. 3 bet. pers.)

-

4.125

3.149

-

3.473

2.664

-

2.355

1.819

Kahyt til 1 person Familiekahyt:

Familiekahyt u/vindue (min. 3 bet. pers.)

-

3.685

2.819

-

3.110

2.391

-

2.048

1.589

Familie kahyt med vindue og mellemdør (min 4 bet. pers.) Denne kahyt kan ikki bestilles online.

-

-

3.941

-

-

3.221

-

-

2.115

Couchetterum

-

3.537

2.708

-

3.008

2.315

-

1.992

1.546

Køje i delekahyt:

72

1 køje i delt 4-køjes delekahyt u/vindue

4.338

3.573

2.894

3.715

3.025

2.435

2.520

2.097

1.693

1 køje i couchetterum

4.108

3.343

2.664

3.575

2.885

2.295

2.490

2.067

1.663


PRISER FOR SEJLADS TIL FÆRØERNE Du kan vælge at rejse med personbil, motorcykel, camper eller uden køretøj. Du finder priserne for de forskellige rejsetyper på vores web. På denne side finder du priserne for de benyttede rejser; hhv. med almindelig personbil og med camper. De viste priser er i DKK pr. person for én vej. Skal du tur/retur skal du beregne prisen 2 gange. Ved bestilling af én vej, kun ud- eller kun hjemrejse, tillægges DKK 75 kr på den viste pris. • Blå = Højsæson, afrejse Danmark 20.06-15.08, afrejse Færøerne 30.06-25.08 • Orange = Mellemsæson, afrejse Danmark 06.05-17.06 & 12.08-09.09, afrejse Færøerne 11.05-08.06 & 23.06-25.06 & 06.08-13.08 & 31.08-14.09 • Grøn = Lavsæson, afrejse Danmark 07.01-29.04 & 16.09-30.12, afrejse Færøerne 05.01-04.05 & 21.09-28.12 & 11.06-18.06 & 20.08 Priser per person envejs (alle priser i DKK)

Pris ved rejse med almindelig personbil Højsæson

Mellemsæson

Lavsæson

Vælg sæson, kahytstype og antal rejsende

-

-

-

-

-

-

-

-

-

665

665

665

565

565

565

240

240

240

Kahyt med vindue med dobbeltseng

5.370

3.173

-

3.665

2.273

-

2.805

1.775

-

Kahyt uden vindue med 2 underkøjer

-

2.498

-

-

1.923

-

-

1.498

-

Bil højde 1.9 m. længde 5 m. Bredde max 2 m. Tillæg for ekstra længde pr. påbegyndt meter over 5 m. (Max 15 m)

2 køjeskahyt:

Kahyt med vindue med 2 underkøjer

4.800

2.888

-

3.320

2.100

-

2.560

1.653

-

De Luxe kahyt med dobbeltseng

6.420

3.698

-

4.305

2.593

-

3.270

2.008

-

Suiten

7.850

4.413

2.504

5.165

3.023

1.784

3.895

2.320

1.400

Kahyt til 1 person

4.800

-

-

3.320

-

-

2.560

-

-

Familiekahyt m/vindue (min. 3 bet. pers.)

-

-

1.741

-

-

1.323

-

-

1.066

Familiekahyt:

Familiekahyt u/vindue (min. 3 bet. pers.)

-

-

1.438

-

-

1.124

-

-

906

Familie kahyt med vindue og mellemdør (min 4 bet. pers.) Denne kahyt kan ikki bestilles online.

-

-

2.146

-

-

1.569

-

-

1.244

Couchetterum

-

-

1.384

-

-

1.095

-

-

889

Køje i delekahyt: 1 køje i delt 4-køjes delekahyt u/vindue

2.870

2.103

1.529

2.185

1.658

1.226

1.705

1.300

965

1 køje i couchetterum

2.770

2.003

1.429

2.100

1.573

1.141

1.670

1.265

930

Pris ved rejse med autocamper eller campingvogn Højsæson

Mellemsæson

Lavsæson

Vælg sæson, kahytstype og antal rejsende

-

-

-

-

-

-

-

-

-

840

840

840

740

740

740

415

415

415

Kahyt med vindue med dobbeltseng

3.638

2.750

-

2.858

2.198

-

2.228

1.733

-

Kahyt uden vindue med 2 underkøjer

2.963

2.300

-

2.508

1.965

-

1.950

1.548

-

Bil højde 2.5-3.5 m. længde 5 m. Bredde max 2 m. Tillæg for ekstra længde pr. påbegyndt meter over 5 m. (Max 15 m)

2 køjeskahyt:

Kahyt med vindue med 2 underkøjer

3.353

2.560

-

2.685

2.083

-

2.105

1.652

-

De Luxe kahyt med dobbeltseng

4.163

3.100

-

3.178

2.412

-

2.460

1.888

-

Suiten

4.878

3.577

2.736

3.608

2.698

2.076

2.773

2.097

1.626

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Familiekahyt m/vindue (min. 3 bet. pers.)

-

2.560

1.974

-

2.083

1.615

-

1.652

1.293

Kahyt til 1 person Familiekahyt:

Familiekahyt u/vindue (min. 3 bet. pers.)

-

2.155

1.670

-

1.818

1.416

-

1.438

1.133

Familie kahyt med vindue og mellemdør (min 4 bet. pers.) Denne kahyt kan ikki bestilles online.

-

-

2.379

-

-

1.861

-

-

1.470

Couchetterum

-

2.083

1.616

-

1.780

1.388

-

1.415

1.115

1 køje i delt 4-køjes delekahyt u/vindue

2.568

2.157

1.761

2.243

1.872

1.519

1.753

1.467

1.191

1 køje i couchetterum

2.468

2.057

1.661

2.158

1.787

1.434

1.718

1.432

1.156

Køje i delekahyt:

73


VÆRD AT VIDE OG PRAKTISKE INFORMATIONER FOR VORES NORSKE GÆSTER

PARKERINGSMULIGHEDER MENS I ER VÆK

Det er nemt for vores norske gæster at rejse med MS Norröna, da færgen ligger i samme havn i Hirtshals få hundrede meter fra de norske færger. Derfor er det nemt og hurtigt at komme videre, når I ankommer og afrejser til og fra Norge. Læs på norsk på www.smyrilline.no

Du kan kontakte Hirtshals Turistbureau direkte på email: info@visithirtshals.dk vedrørende leje af parkering og høre nærmere om priser og muligheder.

FOR VORES SVENSKE GÆSTER MS Norröna sejler fra Hirtshals, som ligger 5 svenske mil/- ca. 45 minutters kørsel fra Frederikshavn, hvor de svenske færger fra Göteborg og Varberg ankommer. Læs på svensk på www.smyrilline.se

FOR VORES DANSKE GÆSTER Det er nemt at komme til færgen i Hirtshals havn, som ligger kun 2 kilometer fra afslutningen af motorvejen. Vi anbefaler dig at tage E45 og videre af E39. Vil du se mere om transporttider kan du finde disse på dk.afstand.org.

En anden mulighed nærmere havnen er at leje parkering ved Montra Skaga Hotel. Du kan kontakte Montra Skaga direkte på e-mail: skaga@skagahotel.dk.

ATTRAKTIVE BETALINGSBETINGELSER Vores rejsemål er meget eftertragtede, og vi anbefaler dig at bestille hurtigt. Specielt hvis planerne er at rejse i perioden 24. juni-19. august 2017, besøge Færøerne ved Olai eller at rejse med camper til Island over sommeren. Du betaler kun 25% af rejsens pris ved bestillingen. De resterende 75% af rejsens pris betales først 32 dage før selve afrejsen.

VÆRD AT VIDE Vi har udarbejdet et informationsmagasin med svar på de fleste spørgsmål. Du kan læse informationsmagasinet online på vores hjemmeside, hvor vi kalder det “Værd at Vide”.

74

Så hvorfor ikke bestille allerede nu og sikre sig den ønskede rejse og kahyt?

WWW.SMYRILLINE.DK


VÆRD AT VIDE KARINA SVANE

RIKKE ENGBJERG

Markedschef Karina har ansvaret for salg og marketing på det skandinaviske marked. Karina har mange års erfaring med salg af kør selv ferie og kundebetjening.

Rejsekonsulent Besøgte Færøerne i 2016, kørte Island rundt i campingvogn i 2014 og rejste på Viking Cruise i 2012. Rikke varetager også vores grupperejser.

Tlf. 96558500 karinas@smyrilline.dk

Tlf. 96558500 booking@smyrilline.dk fakturadk@smyrilline.dk

Tlf. 96558500 booking@smyrilline.dk grupper@smyrilline.dk

TRINE AXELSEN

FILIP MOHR JAKOBSEN

Rejsekonsulent Besøgte Island i 2016 på Explorer Plus, Færøerne i 2014 på feriehusferie, Færøerne i 2013 på hotelferie og rejste i 2012 på Viking Cruise. Trine varetager også vores bogholderi.

Rejsekonsulent-elev Rejste på Viking Cruise i 2015. Rejste på Island Explorer i 2015. Filip er færing og slutter sin rejseelevuddannelse i 2017. Filip servicerer vores norske og svenske kunder.

Tlf. 96558500 booking@smyrilline.dk

WWW.SMYRILLINE.NO | WWW.SMYRILLINE.SE

75


Smyril Line A/S · Dalsagervej 9B, 1. sal · DK-9850 Hirtshals Tel +45 96558500 · booking@smyrilline.dk www.smyrilline.dk · www.smyrilline.no · www.smyrilline.se www.facebook.com/smyrilline.dk · www.facebook.com/smyrilline.se www.facebook.com/smyrilline.no

Smyril Line's katalog for 2017  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you