Issuu on Google+

IJSLAND EN DE FÆRØER EILANDEN

OVERTOCHT RONDREIZEN EN CRUISES IN 2017


Seljalandsfoss in IJsland

KOM EENS LANGS Wij heten u van harte welkom! We zijn altijd blij u te zien, al lijkt het erop dat het weer en het landschap in IJsland en op de Færøer Eilanden dat niet altijd tonen. Maar dan is het eenvoudigweg een kwestie van voorbereid zijn en weten wat komen gaat. Is dat niet waar alles om draait? Voelt u zich wat opgewonden als u wegrijdt uit MS Norröna met uw auto op weg naar nieuwe locaties? Op zoek naar nieuwe horizonten en onbekende verten? Op zoek naar allerlei avonturen waar u thuis op de bank van heeft gedroomd, als u terugdenkt aan plekken die u heeft bezocht en vol verlangen uitkijkt om nieuwe plaatsen te ontdekken.

2


3


De Ringweg in het zuiden van IJsland

SPONTAAN FLEXIBEL ONAFHANKELIJK Zowel IJsland als de Færøer Eilanden zijn niet zo ontoegankelijk als ze lijken. Geniet van de vrijheid en neem eigen auto, motor of camper mee. Maak gebruik van de goede infrastructuur. U bepaalt zelf tempo, richting en bestemming. Het verkeer zal geen probleem zijn: dat is er bijna niet!

IJSLAND Vervoer . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 8 Rondreizen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 10 IJSLAND EN DE FÆRØER EILANDEN Combineer IJsland en de Færøer . . . . . . 22 DE FÆRØER EILANDEN Vervoer . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 26 Rondreizen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 28

VIKING CRUISE Tarieven, vaarschema en excursies . . . . 38 SPECIALE AANBIEDINGEN Prachtige bestemmingen prima tarieven . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 42 MS NORRÖNA Welkom aan boord . . . . . . . . . . . . . . . . . 43 VAARSCHEMA EN TARIEVEN . . . . . . . 48

4


MEER DAN DERTIG JAAR ERVARING!

Omdat wij gewend zijn aan het leven midden in de Atlantische Oceaan, kunnen wij u uit de eerste hand advies geven over de Færøer Eilanden en IJsland. Wij mogen ons derhalve zeker experts noemen. Wij zijn u graag van dienst met een onderbouwd advies.

NEEM CONTACT MET ONS OP

U kunt ons telefonisch bereiken op 078-6198525. U kunt ook een e-mail sturen naar info@smyrilline.nl. Bekijk ook onze website www.smyrilline.nl

5


Grundarfjördur

WAAROM U MET VAKANTIE NAAR IJSLAND MOET GAAN EEN AANTAL GOEDE REDENEN OM DEZE REIS TE GAAN MAKEN Er zijn niet zoveel plekken op onze wereldbol met landschappen die zo imposant en zo verschillend zijn als in IJsland, waar de tectonische platen van Noord-Amerika en Europa tegen elkaar botsen en de natuur al zijn pracht uitgebreid toont. Hier maakt u kennis met gletsjers, spuitende geisers, thermale baden, borrelende zwavelputten, bruisende watervallen, rokende vulkanen, maanlandschappen van lava, drijvende ijsbergen, afkalvende gletsjers en pittoreske dorpjes. Vaar maar eens met een bootje over Jökulsarlon, het ijsbergenmeer, een arctic landschap in optima forma – één van de grootste natuurwonderen in IJsland. Of neem een kijkje in het maanlandschap van Mývatn, waar NASA haar astronauten liet oefenen. Het gebied is gedecoreerd met lavakolommen die overal oprijzen. Ontdek de indrukkende watervallen van IJsland, met inbegrip van de grootste waterval van Europa, de Dettifoss. Bewonder ook de verbazingwekkende regenbogen die de Skógafoss creëert, probeer eens door het watergordijn

6

van de Seljalandsfoss te lopen en geniet van de Gullfoss, de bekendste van alle IJslandse watervallen. IJsland is ook bekend om zijn 170 warmwaterbronnen, die actief zijn omdat de aardkorst over de gesmolten kern hier dunner is dan in Europa of Noord-Amerika. Het betekent dat u volop kunt genieten van een overvloed aan mogelijkheden om in de vrije natuur te gaan baden in water met een aangename temperatuur van 38 graden Celsius. Maar misschien wilt u ook een wandeling maken langs de kraterwand van de Krafla vulkaan of gaan wandelen in de hooglanden in het noordwesten, waar u eeuwenoude boerentradities zoals schapen scheren kunt bewonderen. Maar als u echt wilt worden uitgedaagd, moet u een tocht gaan maken op de Vatnajökull, de grootste gletsjer van Europa. Grijp de kans om mee te gaan met een georganiseerde activiteit, zoals rafting op een rivier, een tocht op een sneeuwscooter, of een gletsjerwandeling. Maar ook een walvissafari

KIJK OP SMYRILLINE.NL


IJSLAND Seyðisfjörður

IJSLAND Reykjavík

of een ritje op de befaamde IJslandse pony’s behoren tot de mogelijkheden. IJsland biedt ook de moderne Nordic cuisine en de bewoners weten bijzonder goed hoe ze de bronnen die door de ongerepte oceaan en de vulkanische bodem worden geboden, moeten benutten. Verse vis en mals IJslands lamsvlees zijn toppers. En als u eens een echte specialiteit wilt verorberen, moet u uw diner van gesmoorde lamspoot combineren met de typisch IJslandse jenever ‘Zwarte Dood’, gevolgd door een dessert bestaande uit skyr, de authentiek yoghurt, met IJslandse bosbessen. Natuurlijk kunt u uw dorst ook lessen met het schoonste water van de wereld dat wordt gebotteld uit één van de bronnen in IJsland. De avontuurlijke reizen die wij u aanbieden zijn gebaseerd op rondreizen in IJsland met een lengte van 1400 tot 1600 kilometer. De veelheid aan belevenissen die IJsland onderweg heeft te bieden, zijn afwisselend en imposant tegelijk. Wij

hebben een uitgebreid assortiment van rondreizen en routebeschrijvingen met de eigen auto. We zijn ervan overtuigd dat u wordt geïnspireerd om heel nauwgezet de route te volgen die uw dromen waarmaakt en u avonturen laat beleven waar u uw leven lang aan terugdenkt. Kijk daarom goed naar ons reisprogramma met de eigen auto en de keuze aan accommodaties en routes. Als u kiest voor een vakantie met eigen auto, dan beginnen uw vakantiebelevenissen al op het moment dat u uw auto aan boord parkeert. Zodra het MS Norröna begint aan de reis over de Noord-Atlantische Oceaan, volgt het de vroegere zeilroute van de Vikingen langs de Shetland Eilanden naar de Færøer Eilanden en uiteindelijk naar IJsland. Deze zeereis over de Noord-Atlantische Oceaan is ook een prima mogelijkheid om in 2-3 dagen kennis te maken met de Færøer op de heenreis naar of op de terugreis van IJsland.

KIJK OP SMYRILLINE.NL

7


REIS NAAR IJSLAND OP UW EIGEN MANIER NEEM UW EIGEN VOERTUIG MEE NAAR IJSLAND Kies het pakket dat het beste bij u past en geniet van de vrijheid en onafhankelijkheid van het reizen met uw eigen voertuig. Uw vakantie begint al in Hirtshals (Denemarken) als u aan boord rijdt van MS Norröna. Beleef de verandering van het licht met elke zeemijl die u in noordelijke richting vaart en ervaar ook dat de buitenlucht steeds schoner wordt. Bij aankomst in Seyðisfjörður begint u met uw bezoek aan één van de mooiste landen van Europa.

Prijzen zijn per persoon als 2 personen samen reizen in het laagseizoen vanuit Denemarken naar IJsland v.v. incl. verblijf in couchettes en incl. lunch aan boord in The Diner:

CIRCA 40 AANGESLOTEN CAMPINGS OP IJSLAND

Met camper, vanaf. . . . . . . . . . . . . . . . . . . €

Koop uw campingcard voor vertrek of aan boord van MS Norröna Camping Card 2017 slechts....€

TIP

8

149,-

Voor meer informatie, kijk op www.campingcard.is of neem contact met ons op.

Met auto, vanaf. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . €

501,-

Auto (max. 1.90m hoog en 5.00m lang).

Met motor, vanaf . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . €

510,-

Motor (max. 2.00m lang).

741,-

Camper (max. 3.50m hoog en 5.00m lang).

Upgrade naar een hut met meer luxe (huttoeslag is per persoon)

80,166,2-persoonsbuitenhut met 2-persoonsbed. . . . . . . . . . . . . . . . . . . € 179,Luxe buitenhut met 2-persoonsbed. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . € 343,2-persoonsbinnenhut . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . € 2-persoonsbuitenhut. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . €

VOOR ANDERE REISPERIODES EN MOGELIJKHEDEN, KIJK OP PAGINA 50 OF KIJK OP ONZE WEBSITE SMYRILLINE.NL


IJSLAND AUTO? MOTOR? CAMPER? KIES ZELF!

9


REIS MET EIGEN AUTO DOOR DE WONDERSCHONE NATUUR VAN IJSLAND Ontdek het indrukwekkende landschap met gigantische watervallen, imposante gletsjers en unieke lavavelden. Onze rondreizen zijn samengesteld door experts die de mooiste plekken van IJsland voor u weten te vinden. U heeft keuze uit diverse rondreizen, die uitermate geschikt zijn om te rijden met eigen auto, 4WD of motor.

SELF DRIVE PROGRAMMES 1

TIP

Download onze uitgebreide rondreis catalogus op www.smyrilline.nl

Om op IJsland rond te reizen, heeft u niet altijd een jeep nodig - 95% van de wegen zijn geasfalteerd.

1 WEEK RONDREIS OP IJSLAND EXPLORER LIGHT

EXPLORER BOUTIQUE

EXPLORER HIGHLAND

EXPLORER HOLIDAY

ZOMER 13.06-15.08:

ZOMER 13.06-15.08:

ZOMER 27.06-15.08:

Route 1 (2200 km): Met deze route reist u IJsland rond via de ringweg en bezoekt u de bekendste hoogtepunten van IJsland in een zo kort mogelijke tijd.

Route 4 (2600 km): Tijdens deze rondreis krijgt u de gelegenheid om heel veel van IJsland te zien, daarnaast verblijft u in de meest bijzondere en speciale hotels die er in de omgeving te vinden zijn. Het schiereiland Snæfells­nes is bij deze route inbegrepen.

Route 3 (2000 km): Via deze route reist u langs de mooiste plekken die de IJslandse hooglanden u te bieden hebben. Deze reis is alleen te rijden met een goede 4WD.

VOORJAAR, ZOMER EN HERFST 01.04-14.10:

Route 1, 2, 8 en 16

Route 4 en 13

Route 3

Route 10b

BEST VERKOCHTE RONDREIS IN 2016

Route 2 (2200 km): gelijk aan route 1, maar incl. 2 overnachtingen in Reykjavík.

VOORJAAR 01.04-03.06 & HERFST 22.08-14.10: Route 8 (2300 km): gelijk aan route 1 incl. 1 overnachting in Reykjavík. Route 16 (2300 km): gelijk aan route 1 incl. 1 overnachting in Reykjavík.

Prijzen op pagina 12 en 51

10

VOORJAAR 01.04-03.06 & HERFST 22.08-14.10: Route 13 (2700 km): gelijk aan route 4.

Deze route kan ook per motor gereden worden, maar is alleen geschikt voor ervaren motorrijders. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Route 10b (ca. 1400km): Deze route begint met 3 overnachtingen in de omgeving Myvátn/Akureyri. Daarna 4 overnachtingen in de omgeving van Egilsstaðir in het oosten.

IDEAAL VOOR GEZINNEN Prijzen op pagina 14 en 51

Prijzen op pagina 16 en 51

Prijzen op pagina 18 en 51

KIJK OP SMYRILLINE.NL VOOR MEER INFORMATIE OVER DE DAG TOT DAG PROGRAMMA'S OP IJSLAND


Akureyri

Mývatn

Egilsstaðir

Seyðisfjörður

IJSLAND

Snæfellsjökul

Þingvellir

IJSLAND RONDREIS

Dynjandi waterfalls

Höfn Gullfoss

Reykjavík

Jökulsárlón

Blue Lagoon

Voeg Groenland toe aan uw IJslan davontuur. Voor m eer informatie kijk op smyrilline.nl

2 WEKEN RONDREIS OP IJSLAND EXPLORER LIGHT

EXPLORER BOUTIQUE

EXPLORER HIGHLAND

EXPLORER HOLIDAY

ZOMER 13.06-08.08:

VOORJAAR, ZOMER & HERFST 01.04-07.10:

ZOMER 27.06-08.08:

VOORJAAR, ZOMER & HERFST 01.04-07.10:

Route 5, 6 en 17

Route 5 (3300 km): Tijdens deze reis bezoekt u het mooiste dat IJsland te bieden heeft. U heeft alle tijd om alles te zien. U verblijft 2 nachten in Reykjavík. Route 6 (3900 km): gelijk aan route 5 incl. de Westfjorden.

Route 12

Route 12 (3700 km): Tijdens deze bijzondere reis ziet u het mooiste dat IJsland heeft te bieden. Daarnaast verblijft u in de meest speciale hotels, het schiereiland Snæfellsnes is inbegrepen.

Route 7

Route 7 (3400 km): Tijdens deze reis doorkruist u de hooglanden van IJsland, waarbij tevens alle bekende bezienswaardigheden worden bezocht. Deze reis is alleen te rijden met een goede 4WD!

Route 10c

Route 10c (3900 km): Tijdens deze reis overnacht u in vakantiewoningen. De route is een rondreis door IJsland. De reis begint met 3 overnachtingen in het noorden van IJsland.

Deze route kan ook per motor gereden worden, maar is alleen geschikt voor ervaren motorrijders. Neem voor meer informatie contact met ons op.

VOORJAAR 01.04-03.06 & HERFST 15.08-07.10: Route 17 (3300 km): gelijk aan route 5.

IDEAAL VOOR GEZINNEN Prijzen op pagina 12 en 52

Prijzen op pagina 14 en 52

Prijzen op pagina 16 en 52

Prijzen op pagina 18 en 52

KIJK OP SMYRILLINE.NL VOOR MEER INFORMATIE OVER DE DAG TOT DAG PROGRAMMA'S OP IJSLAND

11


Godafoss

SOMMIGE MENSEN GAAN LEKKER PICKNICKEN, ANDEREN ONTDEKKEN DE WONDERSCHONE NATUUR VERBKEOSCTHT EXPLORER LIGHT - HOOGTEPUNTEN VAN IJSLAND Geniet van een prachtige tocht door IJsland, waar 95% van de wegen is verhard. Al deze wegen zijn toegankelijk voor de normale personenauto of motor. Tijdens de rondreis van 1 of 2 weken heeft u alle gelegenheid om de meest spectaculaire bezienswaardigheden op IJsland te gaan bekijken. Zo ziet u o.a. kliffen en watervallen en rijdt u door imposant lavalandschap. Verder kunt u een bezoek brengen aan charmante en pittoreske dorpjes. Vergeet vooral niet om een bezoek te brengen aan één van de vele thermale bronnen. Er is geen betere afsluiting van een reisdag. U verblijft afwisselend in hotels, boerderijen en guesthouses. Het ontbijt is inclusief, zowel tijdens de rondreis op IJsland, als aan boord van MS Norröna.

12

2016

Prijzen zijn per persoon als 2 personen samen reizen vanuit Denemarken naar IJsland v.v. incl. verblijf in couchettes en incl. lunch aan boord in The Diner, 1 auto (max. h. 1.90m, max. l. 5.00m) en 8/15 nachten op IJsland in een 2persoonskamer met douche/toilet in hotels, guesthouses of boerderijen. Ontbijt is tijdens de hele reis inclusief.

8 nachten op IJsland, vanaf. . . . . . . . . . € Geldig 01.04-22.04 & 30.09-14.10 (Route 8).

15 nachten op IJsland, vanaf. . . . . . . . . €

1.295,1.920,-

Geldig 01.04-15.04 & 30.09-07.10 (Route 17).

Upgrade naar een hut met meer luxe (huttoeslag is per persoon)

80,166,2-persoonsbuitenhut met 2-persoonsbed. . . . . . . . . . . . . . . . . . . € 179,Luxe buitenhut met 2-persoonsbed. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . € 343,2-persoonsbinnenhut . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . € 2-persoonsbuitenhut. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . €

VOOR ANDERE REISPERIODES EN RONDREIZEN, ZIE PAGINA 51-52 OF KIJK OP SMYRILLINE.NL


IJSLAND Vestfjords Mývatn Seyðisfjörður

IJSLAND Geysir/Strokkur Reykjavík

Blue Lagoon Skógafossur

SPANNENDE AVONTUREN VAN GROTE KLASSE

13


Strand aan de westfjorden

SOMS SCHIETEN WOORDEN TEKORT EXPLORER BOUTIQUE - NET DAT BEETJE EXTRA In veel opzichten is IJsland heel verschillend van de andere Noordse landen, maar het heeft wel degelijk de hoge levensstandaard en excellente keuken van het hoge noorden. IJsland Boutique biedt u een unieke combinatie van ongelofelijke landschappen overdag en accommodatie met een beetje extra voor de nacht. Overzichtelijke dagelijkse programma’s zijn een gids door het land van vuur en ijs. De gedetailleerde routebeschrijving zorgt ervoor dat u geen enkel highlight voorbij rijdt. Aan het eind van de dag wacht uw kamer in een leuk hotel of exclusief guesthouse om te relaxen en te genieten van de aparte sfeer. Een perfect rustmoment na de dagelijkse avonturen. Het schiereiland Snæfellsnes is een uniek hoogtepunt in deze rondreis.

14

Prijzen zijn per persoon als 2 personen samen reizen vanuit Denemarken naar IJsland v.v. incl. verblijf in couchettes en incl. lunch aan boord in The Diner, 1 auto (max. h. 1.90m, max. l. 5.00m) en 8/15 nachten op IJsland in een 2-persoonskamer met douche/toilet in hotels, guesthouses of boerderijen. Ontbijt is tijdens de hele reis inclusief.

8 nachten op IJsland, vanaf. . . . . . . . . . €

1.540,-

Geldig 01.04-22.04 & 30.09-14.10 (Route 13).

15 nachten op IJsland, vanaf. . . . . . . . . €

2.370,-

Geldig 01.04-15.04 & 30.09-07.10 (Route 12).

Upgrade naar een hut met meer luxe (huttoeslag is per persoon)

80,166,2-persoonsbuitenhut met 2-persoonsbed. . . . . . . . . . . . . . . . . . . € 179,Luxe buitenhut met 2-persoonsbed. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . € 343,2-persoonsbinnenhut . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . € 2-persoonsbuitenhut. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . €

VOOR ANDERE REISPERIODES EN RONDREIZEN, ZIE PAGINA 51-52 OF KIJK OP SMYRILLINE.NL


IJSLAND Mývatn Seyðisfjörður

Snæfellsjökull

Reykjavík

IJSLAND Jökulsárlón

AL DAT MOOIS IS NIET TE VERGELIJKEN

15


AAN HET EINDE VAN DE ‘GEWONE’ WEG, BEGINT OFF-ROAD EXPLORER HIGHLAND - AVONTUUR IN DE HOOGLANDEN Het rijden door de hooglanden van IJsland is een avontuur op zich. Ervaar het ruige IJslandse landschap: wild, ontembaar en onvoorspelbaar. IJsland heeft een verbluffende natuur die absoluut uitdaagt om met een 4WD ontdekt te worden. In de winter zijn de hooglanden ontoegankelijk en alleen in de zomer per 4WD bereikbaar. Durft u de uitdaging aan? Laat u verrassen en geniet volop van de avonturen die IJsland voor u in petto heeft. Wij zorgen voor de juiste instructies en de benodigde adviezen.

Prijzen zijn per persoon als 2 personen samen reizen vanuit Denemarken naar IJsland v.v. incl. verblijf in couchettes en incl. lunch aan boord in The Diner, 1 auto (max. h. 1.90m, max. l. 5.00m) en 7/14 nachten op IJsland in een 2persoonskamer met douche/toilet in hotels, guesthouses of boerderijen. Ontbijt is tijdens de hele reis inclusief.

7 nachten op IJsland, vanaf . . . . . . . . . . € Geldig 27.06-15.08 (Route 3).

14 nachten op IJsland, vanaf . . . . . . . . . . € Geldig 27.06-08.08 (Route 7).

1.750,2.675,-

Upgrade naar een hut met meer luxe (huttoeslag is per persoon)

238,359,2-persoonsbuitenhut met 2-persoonsbed. . . . . . . . . . . . . . . . . . . € 419,Luxe buitenhut met 2-persoonsbed. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . € 762,langer voertuig (hoogte max. 2.5m, lengte max. 5.00m). . . . . . . . € 238,2-persoonsbinnenhut . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . € 2-persoonsbuitenhut. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . €

Houd er rekening mee dat deze rondreis een robuuste 4WD vereist.

16

VOOR ANDERE REISPERIODES EN RONDREIZEN, ZIE PAGINA 51-52 OF KIJK OP SMYRILLINE.NL


IJSLAND Seyðisfjörður

IJSLAND Reykjavík

Landmannalaugur

Voorbeeldroute

BENT U OP ZOEK NAAR ONONTDEKTE GEBIEDEN? U HOEFT NIET VERDER TE ZOEKEN!

17


Blue Lagoon

ONTDEK IJSLAND SAMEN MET DE KINDEREN EXPLORER HOLIDAY - IDEAAL VOOR GEZINNEN Als u houdt van stilte en rust in een inspirerende omgeving met het gezin, familie of vrienden, dan is een vakantie in een vakantiewoning de ideale plek voor u. Bij het programma van één week verblijft u in 2 verschillende woningen, óf in het noorden en oosten óf in het zuiden en westen. Bij een tweewekelijks programma verblijft u 3 of 4 nachten in elke regio: noord, west, zuidwest en zuidoost. Wat tips? Bezoek Mývatn in het noorden, neem een bad in de Blue Lagoon, geniet van de imposante Gullfoss waterval in het zuidwesten en bekijk het Jökulsárlón gletsjermeer in het zuidoosten. Dit zijn wat suggesties- er valt nog veel meer te ontdekken.

18

Prijzen zijn per persoon als 4 personen samen reizen vanuit Denemarken naar IJsland v.v. met verblijf in couchettes en incl. lunch in The Diner aan boord, 1 auto ( max. h. 1.90m, max. l. 5.00m) en 8/15 nachten op IJsland met verblijf in vakantiewoningen incl. bedlinnen en handdoeken. Afhankelijk van het vaarschema is de laatste overnachting in Egilsstadir. Ontbijt aan boord is inclusief.

8 nachten op IJsland, vanaf. . . . . . . . . . . . € Geldig 01.04-22.04 & 30.09-14.10 (Route 10b).

15 nachten op IJsland, vanaf. . . . . . . . . € Geldig 01.04-15.04 & 30.09-07.10 (Route 10c).

890,-

1.220,-

Upgrade naar een hut met meer luxe (huttoeslag is per persoon) 4-persoonsbuitenhut. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . €

VOOR ANDERE REISPERIODES EN RONDREIZEN, ZIE PAGINA 51-52 OF KIJK OP SMYRILLINE.NL

48,-


IJSLAND 1 week 2 weken

Voorbeeld route

Akureyri Seyðisfjörður

IJSLAND Reykjavík Blue Lagoon

IDEAAL VOOR EEN GEZINSVAKANTIE

19


IJSLAND IN BEELD DENK ERAAN OM ADEM TE HALEN

Húsavík

Dynjandi waterfalls

Blönduós

Góðafoss Akureyri

Snæfellsjökul

Dettifoss

Mývatn

Laugarbakki

Reykjavík

Ásbyrgi Jökulsárgljúfur

Egilsstaðir

IJSLAND Þingvellir

Geysir / Strokkur Gullfoss Laugarvatn

Seyðisfjörður

Djúpivogur

Höfn Svartifoss

Jökulsárlón

Skaftafell

Selfoss Blue Lagoon Seljalandsfoss Skógafoss

HET UITZICHT VERDWIJNT NIET, ALS JE JEZELF IN DE ARM KNIJPT

20

BEZOEK VANDAAG HET VERLEDEN


IJSLAND MOEDER NATUUR OP HAAR BEST

RONDREIS DOOR HET VERLEDEN

21


Gásadalur

TWEE FANTASTISCHE BESTEMMINGEN IN ÉÉN VAKANTIE COMBINEER IJSLAND EN DE FÆRØER EILANDEN Onderweg naar IJsland passeert u de Færøer Eilanden. U moet beslist wat tijd uittrekken voor een stop-over, of op uw heenreis naar IJsland of tijdens uw terugreis. Tussen midden juni en eind augustus heeft u de optie van een stop-over: begin met uw reis in Denemarken op zaterdag, arriveer op de Færøer Eilanden op zondag en breng drie dagen op deze eilanden door – van zondag tot woensdag. Als u liever van vrijdag tot zondag op uw terugreis naar Denemarken op de Færøer Eilanden wilt verblijven, is dat ook mogelijk. Uiteraard willen wij u graag helpen met het vinden van accommodatie. Kijk voor meer informatie over ons self-drive programma op www.smyrilline.nl

22

Prijzen zijn per persoon als 2 personen samen reizen vanuit Denemarken naar IJsland met een stop-over op de Færøer Eilanden en verblijf in couchettes en incl. lunch in The Diner aan boord, 1 auto ( max. h. 1.90m, max. l. 5.00m) en 7 nachten op IJsland met verblijf in een 2-persoonskamer met douche/toilet in hotels, guesthouses of boerderijen en 3 nachten op de Færøer Eilanden. Ontbijt is tijdens de hele reis inclusief.

Denemarken-IJsland met stopover op de Færøer Eilanden op de heen- of de terugreis, vanaf. . . . . . . . . . . . . . . . . . €

2.025,-

Geldig van 10.06-12.08 (Route 1 op IJsland en 3 nachten in 4 sterren hotel Føroyar op de Færøer). Let op: hotelprijzen zijn niet geldig op 28-30 juli. Neem s.v.p. contact op met Smyril Line voor de prijzen.

TEL: +31 78 6198525 - INFO@SMYRILLINE.NL


IJSLAND &DE FÆRØER EILANDEN

IJSLAND

DE FÆRØER EILANDEN

FAROE ISLANDS

DENEMARKEN

VOEG EEN BESTEMMING TOE AAN UW REIS EN BESPAAR Maak van vrijdag tot zondag een stop-over op de Færøer Eilanden op uw terugreis vanuit IJsland tijdens het zomerseizoen van 10.06-25.08 en bespaar. Per persoon, als 2 personen samen reizen + motor v.v. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . €

Motor gratis

€ 342,-

Bespaar tot

€ 370, per moto

Bespaar tot

per camper

-

r

538,-

Denemarken-IJsland-Færøer-Denemarken in couchettes incl. lunch aan boord in The Diner + 2 motoren (max. 2 meter lang).

Per persoon, als 2 personen samen reizen + camper v.v . . . . . . . . . . . . . . . €

1.051,-

Denemarken-IJsland-Færøer-Denemarken in couchettes incl. lunch aan boord in The Diner + 1 camper (max. 3.50m hoog en 5.00m lang).

TIP

Maak een stopover op de Færøer Eilanden op de terugreis en neem uw motor gratis mee !

TEL: +31 78 6198525 - INFO@SMYRILLINE.NL

TIP

Bespaar op de hoogtetoeslag van uw auto of camper als u een stop-over maakt op de Færøer Eilanden op de terugreis vanaf IJsland.

23


Kalsoy

ZOALS HET NERGENS ANDERS IS 18 eilanden midden in de Atlantische Oceaan Bent u al eens hier geweest? Heeft u geprobeerd om – overweldigd door indrukken – midden in de ruige en fascinerende natuur te staan? Heeft u de alom aanwezige oceaan geroken? De oceaan, om naar en vanaf de Færøer Eilanden te varen? Heeft u het daglicht van het ene op het andere moment zien veranderen? Heeft u genoten van de magie van de middernachtzon? Heeft u ooit het gevoel gehad, dat hier nog nooit iemand is geweest? Geen rijen toeristen, alleen bevlogen reizigers op zoek naar die ene, speciale belevenis. Welkom op de Færøer Eilanden.

24


25

DE FÆRØER EILANDEN


Saksun

REIS MET UW EIGEN VOERTUIG NAAR DE FÆRØER EILANDEN NEEM UW EIGEN VOERTUIG MEE NAAR DE FÆRØER EILANDEN Neem uw eigen voertuig mee naar de Færøer Eilanden en laat u verrassen door de vele mogelijkheden die u worden geboden. De meeste eilanden zijn door bruggen of tunnels met elkaar verbonden. De zuidelijk gelegen eilanden zijn ook gemakkelijk met de ferry bereikbaar. Geniet van de ruige kliffen en het groen gekleurde landschap waar schapen ronddwalen. Reis waarheen u maar wilt, op de manier zoals u dat wilt. Wij weten exact wat de Færøer Eilanden u te bieden hebben en kunnen daarom uw droomreis waarmaken, zowel voor reizen met eigen auto, motor of camper.

Prijzen zijn per persoon als 2 personen samen reizen in het laagseizoen vanuit Denemarken naar de Færøer Eilanden v.v. incl. verbiljf in couchettes en incl. lunch aan boord in The Diner.

Met auto, vanaf. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . € Auto (max. 1.90m hoog en 5.00m lang).

Met 2 motoren, vanaf . . . . . . . . . . . . . . . . . € Motor (max. 2.00m lang).

Met camper, vanaf. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . €

379,392,514,-

Camper (max. 3.50m hoog en 5.00m lang).

Upgrade naar een hut met meer luxe (huttoeslag is per persoon)

70,116,2-persoonsbuitenhut met 2-persoonsbed. . . . . . . . . . . . . . . . . . . € 154,Luxe buitenhut met 2-persoonsbed. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . € 222,2-persoonsbinnenhut . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . €

2-persoonsbuitenhut. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . €

26


DE FÆRØER EILANDEN Gjógv

Gásadalur

Kvívík

DE FÆRØER EILANDEN Tórshavn

Sandoy

Tvøroyri

AUTO? MOTOR? CAMPER? KIES ZELF!

27


DE FÆRØER EILANDEN MET VOORAF GEBOEKTE ACCOMMODATIE Ontdek deze prachtige eilanden; geniet van de ruige kliffen en de groene hellingen van de heuvels die worden gedecoreerd met schapen. We kennen de Færøer Eilanden als onze broekzak en kunnen u juist de avonturen aanbieden waar u van droomt en de plaatsen noemen waar u graag zult willen verblijven.

Autorijden op de Færøer Eilanden is simpel - de meeste wegen zijn geasfalteerd.

3-10 NACHTEN OP DE FÆRØER EILANDEN UW EIGEN KEUS

EILAND HOPPEN

HOTELPAKKET -

HET HELE JAAR 07.01-25.11 Als u een eigen route wilt kiezen, kunt u kiezen uit verschillende accommodatie mogelijkheden. Er is accommodatie vanaf 4 sterren hotels tot comfortabele en eenvoudige mogelijkheden zoals bed & breakfast accommodatie. We kunnen u pakketten aanbieden inclusief accommodatie tegen gunstige prijzen in de hoofdstad Tórshavn, maar ook in plaatsen buiten Tórshavn. Wij helpen u graag bij het zoeken naar de accommodatie die bij uw wensen past.

ZOMER 10.06-12.08: Deze rondreis biedt u de mogelijkheid om de diverse regio's op de Færøer Eilanden te gaan ontdekken. U verblijft 7 of 10 nachten op de Færøer Eilanden.

ZOMER 13.06-15.08: Anders als bij de reis EIland Hoppen heeft u 4 overnachtingen op dezelfde locatie. Dat geeft u de mogelijkheid om verschillende dagtrips te maken vanuit Tórshavn.

Prijzen op pagina 30 en 53-54

28

-MET IETS EXTRA'S

BEST VERKOCHT 2016

7 overnachtingen (Zondag-Zondag) 2 overnachtingen op Eysturoy 2 overnachtingen op Sandoy (ferry) 3 overnachtingen op Streymoy

IETS EXTRA'S Behalve ontbijt bij de rondreis omvat dit pakket ook 2 x diner buffet aan boord en 4 x diner buffet in Hotel Føroyar.

LENTE 07.01-27.05 & HERFST 26.08-25.11: 10 overnachtingen (ma-do) 3 overnachtingen op Borðoy 3 overnachtingen op Sandoy (ferry) 4 overnachtingen op Streymoy

Prijzen op pagina 32 en 53

TEL.: +31 78 6198525 - INFO@SMYRILLINE.NL

Prijzen op pagina 34 en 53


Gjógv Tjørnuvík

VIÐOY

KALSOY Syðradalur

Saksun

Klaksvík

De meeste eilanden van de Færøer Eilanden zijn met elkaar verbonden door tunnels en bruggen en MYKINES dat maakt het gemakkelijk om met uw voertuig naar alle ‘uithoeken’ van het land te rijden. Er is een prima wegennet op de Færøer Eilanden en dat zorgt voor een prettige en veilige rondreis afhankelijk van de weersomstandigheden. Alle hoofdwegen zijn geasfalteerd, maar sommige wegen – met name naar kleinere plaatsen – zijn onverhard.

Tórshavn - Vestmanna

38,38 km

Tórshavn - Saksun

48,18 km

Tórshavn - Tjørnuvík

53,13 km

Tórshavn - Gjógv

64,31 km

Tórshavn - Klaksvík

75,32 km

Tórshavn - Gamlarætt

15,17 km

Syðradalur - Mikladalur

13,20 km

Skopun - Skálavík

17,54 km

Klaksvík - Syðradalur

20 min

Gamlarætt - Skopun

30 min

Vestmanna Gásadalur

STREYMOY

FUGLOY

Mikladalur

EYSTUROY

SVÍNOY

BORÐOY

VÁGAR

Tórshavn

KOLTUR HEYSTUR

Gamlarætt Kirkjubøur

Skopun

SANDOY

SKÚVOY

DE FÆRØER EILANDEN

KAART FÆRØER EILANDEN

KUNOY

STÓRA DÍMUN LÍTLA DÍMUN

SUÐUROY

TIP

Van harte aanbevolen: neem kleding mee die geschikt is voor alle weertypen.

ONZE BROCHURES ZORGEN VOOR INSPIRATIE Lees of download onze inspirerende brochures via www.smyrilline.nl Op www.smyrilline.nl kunt u onze verschillende brochures opzoeken of downloaden. Deze brochures geven u misschien inspiratie en bieden handige tips voor uw vakantie op de Færøer Eilanden.

EXCURSIONS IN THE FAROE ISLANDS 2017

TRIP DESCRIPTION FROM THE FAROE ISLANDS 1

Inspiratie voor uw vakantie op de Færøer Eilanden

Routebeschrijvingen op de Færøer Eilanden

TEL.: +31 78 6198525 - INFO@SMYRILLINE.NL

WWW.EXCURSIONS.FO

Excursies op de Færøer Eilanden 2017

29


Vágsbotn

EEN PITTORESKE MIX VAN OUD EN NIEUW MAAK UW EIGEN KEUZE Hotels, vakantiewoningen, guesthouses, B&B of hostels. Hotels met verschillende architectuur en groottes zijn op de meeste eilanden van de Færøer Eilanden te vinden en dat varieert van 4-sterren hotels tot comfortabele en eenvoudige logiesmogelijkheden. Het merendeel van de hotels is verspreid over de hoofdstad Tórshavn op Streymoy. Guesthouses en B&B hebben hun eigen charme – een prima alternatief voor hotels. U kunt ook kiezen voor vakantiewoningen/ appartementen in of buiten Tórshavn. Ze zijn privébezit en derhalve verschillend ingericht en toegerust.

Prijzen zijn per persoon als 2 personen samen reizen vanuit Denemarken naar de Færøer Eilanden v.v. in couchettes incl. lunch aan boord in The Diner, 1 auto ( max. 1.90m hoog en 5.00m lang) en 3 nachten op de Færøer Eilanden.

Prijzen per persoon (hotel). . . . . . . . . . . . . €

550,-

Geldig 07.01-29.04&16.09-25.11. Verblijf in 3-sterren Hotel Skálavík in een 2-persoonskamer. Ontbijt is tijdens de hele reis inclusief (behalve op maandagmorgen).

Prijzen per persoon (guesthouse) . . . . . . . €

620,-

Geldig 07.01-29.04&16.09-25.11. Verblijf in Guesthouse Gjaargardur in een 2-persoonskamer. Ontbijt is tijdens de hele reis inclusief (behalve op maandagmorgen)

Prijzen per persoon (vakantiewoning). . . . €

620,-

Geldig 07.01-29.04&16.09-25.11. Verblijf in een vakantiewoning incl. bedlinnen en eindschoonmaak. Ontbijt aan boord is inclusief (behalve op maandagmorgen).

TIP

30

Laat ons uw vakantie op de eilanden regelen. Bel ons op + 31 78 6198525 of stuur een e-mail naar info@smyrilline.nl

Upgrade naar een hut met meer luxe (huttoeslag is per persoon)

70,116,2-persoonsbuitenhut met 2-persoonsbed. . . . . . . . . . . . . . . . . . . € 154,Luxe buitenhut met 2-persoonsbed. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . € 222,2-persoonsbinnenhut . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . € 2-persoonsbuitenhut. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . €

KIJK VOOR ALTERNATIEVE MOGELIJKHEDEN OP PAGINA 53-54 OF KIJK OP SMYRILLINE.NL


DE FÆRØER EILANDEN

Gjógv

Gásadalur Kvívík

DE FÆRØER EILANDEN Tórshavn

Sandoy

Tvøroyri

KIJK ZELF MAAR

TEL.: +31 78 6198525 - INFO@SMYRILLINE.NL

31


Gjógv

BEST VERKOCHT 2016

DE BESTE MANIER OM DE FÆRØER EILANDEN TE ERVAREN EILAND HOPPEN Ervaar de meest ongerepte en unieke archipel ter wereld. Ontdek een keten van 18 mooie eilanden, waarvan er 17 bewoond zijn. Geniet volop van de eilanden en bewonder landschappen waar van U dacht dat die alleen op foto’s bestonden. Met het eiland hoppen kunt u in diverse regio’s van de archipel overnachten. Een uitgelezen kans om het land en zijn bewoners van dichtbij te leren kennen.

Prijzen zijn per persoon als 2 personen samen reizen vanuit Denemarken naar de Færøer Eilanden v.v. in couchettes incl. lunch aan boord in The Diner, 1 auto ( max. h. 1.90m, max. l. 5.00m) en 7/10 nachten in een 2persoonskamer met douche/toilet in hotels en guesthouses op verschillende plekken op de Færøer Eilanden. Ontbijt is tijdens de hele reis inclusief.

7 nachten op de Færøer, vanaf. . . . . . . . . € Geldig 24.06-05.08

10 nachten op de Færøer, vanaf. . . . . . . € Plan uw vakantie op de Færøer Eilanden precies zoals u dat wilt. Wij bieden u een ‘Eiland hoppen’ pakket aan met 7 of 10 overnachtingen op de Færøer Eilanden.

1.060,1.095,-

Geldig 07.01-22.04&16.09-25.11 "Ontbijt bij aankomst op maandagmorgen is niet incl."

Upgrade naar een hut met meer luxe (huttoeslag is per persoon) 7 nachten 10 nachten

127,- € 70,212,- € 116,2-persoonsbuitenhut met 2-persoonsbed. . . . . . . . . . € 281,- € 154,Luxe buitenhut met 2-persoonsbed. . . . . . . . . . . . . . . € 406,- € 222,2-persoonsbinnenhut . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . €

TIP

32

Maak uw vakantie nog leuker met verschillende excursies op de Færøer Eilanden.www.smyrilline.nl

2-persoonsbuitenhut. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . €

KIJK VOOR ALTERNATIEVE MOGELIJKHEDEN OP PAGINA 53 OF KIJK OP SMYRILLINE.NL


DE FÆRØER EILANDEN ACHTTIEN PRACHTIGE EILANDEN

33


Viðareiði

ZOVEEL MOOIE PLEKKEN PAKKETREIS MET IETS EXTRA'S Deze pakketreis omvat vijf dagen op de Færøer Eilanden met vier overnachtingen in het 4-sterren hotel Føroyar in de hoofdstad Tórshavn, ontbijt tijdens de gehele reis, twee keer dinerbuffet aan boord en vier keer dinerbuffet in het hotel. We doen ook suggesties over wat u kunt doen en gaan bekijken tijdens uw verblijf. U komt op woensdag aan. Na een goede nachtrust kunt u naar het plaatsje Vestmanna rijden om daar met de boot naar vogelrotsen van Vestmannabjørgini te varen, om Saksun – een geïsoleerde nederzetting aan de voet van steile en majestueuze bergen – te gaan bekijken en een bezoekje te brengen aan het dorpje Tjørnuvík. De volgende dag maakt u mogelijk een autotochtje naar het plaatsje Gjógv of u rijdt naar Klaksvík om daar de ferry te nemen naar Kalsoy om het imposante standbeeld ‘Selkie aan de kust’ te gaan bewonderen. Zaterdag kunt u via een ferry naar het mooie eiland Sandoy reizen om daar wat dorpjes en historische plekken te gaan bezoeken. Terug vanuit Sandoy

34

kunt u naar Kirkjubøur rijden om een kijkje te gaan nemen bij Roykstovan, een 900 jaar oude boerderij met turfdak en bij de St Olavs kerk, de oudste kerk op de Færøer Eilanden. De laatste dag kunt u gebruiken om Tórshavn te gaan ontdekken. Maak een wandelingetje door het oude gedeelte van de stad, bezoek het Nationaal Historisch Museum en het Nordic House. Prijzen zijn per persoon als 2 personen samen reizen vanuit Denemarken naar de Færøer Eilanden v.v. in couchettes incl. lunch aan boord in The Diner, 1 auto ( max. h. 1.90m, max. l. 5.00m) en 4 nachten in Hotel Føroyar in Tórshavn. Ontbijt is tijdens de hele reis inclusief evenals 2 x dinerbuffet aan boord en 4 x dinerbuffet in Hotel Føroyar.

Prijzen vanaf. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .€ Geldig 20.06-08.08

1.205,-

Upgrade naar een hut met meer luxe (huttoeslag is per persoon)

127,212,2-persoonsbuitenhut met 2-persoonsbed. . . . . . . . . . . . . . . . . . . € 281,Luxe buitenhut met 2-persoonsbed. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . € 406,2-persoonsbinnenhut . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . €

2-persoonsbuitenhut. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . €

KIJK VOOR ALTERNATIEVE MOGELIJKHEDEN OP PAGINA 53 OF KIJK OP SMYRILLINE.NL


Mikladalur

DE FÆRØER EILANDEN

Gjógv Tjørnuvík

Klaksvík Vestmanna

DE FÆRØER EILANDEN Tórshavn

Sandoy

PRACHTIGE EN VOORAL UNIEKE VERGEZICHTEN

35


DE FÆRØER EILANDEN IN BEELD KUNOY

VIÐOY

Mikladalur Gjógv Tjørnuvík KALSOY Saksun

MYKINES

Klaksvík

EYSTUROY

BORÐOY

Vestmanna Gásadalur

VÁGAR

STREYMOY Tórshavn

KOLTUR HEYSTUR

NÓLSOY Kirkjubøur Skopun

SANDOY

SOMS ZIJN WOORDEN NIET VOLDOENDE

LET OP: BEZOEK ONS NATIONAAL MUSEUM NATUUR EN CULTUUR

36

SKÚVOY STÓRA DÍMUN LÍTLA DÍMUN SUÐUROY

EEN ONGEKEND UITZICHT

FUGLOY SVÍNOY


DE FÆRØER EILANDEN GENOEG REDEN OM ROND TE DWALEN

BEZOEK VANDAAG HET VERLEDEN

37


Viking Cruise Buffet vrijdagavond

VIKING CRUISE REIS NET ZOALS DE VIKINGEN Onze unieke Viking Cruise biedt u de mogelijkheid om te zien wat de Vikingen ook ooit moeten hebben gezien. U maakt een scheepsreis naar het verleden waarbij u het noordelijk gedeelte van de Atlantische Oceaan gaat ontdekken, namelijk IJsland en de Færøer Eilanden. U komt aan over zee, net zoals de Vikingen. Vol aandacht voor de kliffen die oprijzen uit de aanrollende golven. In tegenstelling tot de Vikingen kunt u aan boord van MS Norröna genieten van al die zaken die zij niet hadden: goed eten, comfortabele bedden, entertainment en tijd om te genieten van een ontspannen oversteek. Het enige wat u hoeft te doen, is te genieten van alles, in uw eigen tempo, of in ons tempo afhankelijk van het feit of u de voorkeur geeft aan een georganiseerde excursie of de teugels zelf in handen wilt houden. We willen eigenlijk dat varen met de MS Norröna een mooie en memorabele ervaring is. Onze cruisegastheer en de staf doen hun uiterste best om u een plezierige cruise te bezorgen. Ons programma bestaat uit films over de Færøer Eilanden en IJsland, bingo en entertainment. Maar er is ook tijd om te ontspannen. Maak een wandelingetje op het zonnedek, adem de zilte zeelucht in, luister naar de golven en geniet van het prachtige uitzicht, word culinair verrast en geniet van een kop koffie in Saga Café of van een overheerlijke cocktail in de Naust Bar, terwijl u naar live muziek luistert.

38

SEIZOEN BEGINT 1 APRIL

VIKING CRUISE 2017 Popular one-week North Atlantic cruise bound for Iceland and the Faroe Islands

TIP

Download onze uitgebreide Viking Cruise brochure via www.smyrilline.nl


VIKING CRUISE EEN TOCHT NAAR HET VERLEDEN

VIKING CRUISE PROGRAMMA ZATERDAG – VERTREK HIRTSHALS 14.00 Vertrek uit Hirtshals (15.00 plaatselijke tijd) 16.30 Welkom en informatiebijeenkomst met een drankje 17.30-21.00 Restaurants op MS Norröna zijn geopend ZONDAG – OP ZEE 07.00-10.00 Ontbijt in Norröna Buffet 10.00 Film over de Færøer Eilanden in Saga Café 15.00 Bingo in Saga Café 17.30-21.00 Restaurants op MS Norröna zijn geopend MAANDAG – 05.00 06.30-10.00 08.00 14.00 14.30 17.00 17.30-21.00

AANKOMST TÓRSHAVN Aankomst in Tórshavn (U heeft gelegenheid om van boord te gaan) Ontbijt in Norröna Buffet Start excursie op de Færøer Eilanden* Vertrek uit Tórshavn (14.00 plaatselijke tijd) Koffie/thee en IJslandse cake Film over IJsland in Saga Café Restaurants op MS Norröna zijn geopend

DINSDAG – AANKOMST SEYÐISFJÖRÐUR 07.00-10.00 Ontbijt in Norröna Buffet 10.00 Aankomst in Seyðisfjörður (09.00 plaatselijke tijd) 10.30 Start excursie op IJsland* 19.00-22.00 Passagiers die de nacht aan boord doorbrengen, hebben de optie om aan boord de maaltijd te gebruiken (openingstijden zijn afhankelijk van het aantal gasten)

WOENSDAG 07.00-10.00 10.00 17.30-21.00 21.00 21.00

– VERTREK SEYÐISFJÖRÐUR Ontbijt in Norröna Buffet Start excursie op IJsland* Restaurants op MS Norröna zijn geopend Vertrek uit Seyðisfjörður (20.00 plaatselijke tijd) Viking punch in Sky Bar

DONDERDAG – AANKOMST TÓRSHAVN 07.00-10.00 Ontbijt in Norröna Buffet 10.00 Film over de Færøer Eilanden in Saga Café 15.00 Aankomst in Tórshavn (15.00 plaatselijke tijd) 15.00 Start excursie op de Færøer Eilanden* 18.30-22.00 Restaurants op MS Norröna zijn geopend 21.00 Vertrek uit Tórshavn (21.00 plaatselijke tijd) VRIJDAG – OP ZEE 07.00-10.00 Ontbijt in Norröna Buffet 15.00 Bingo in Saga Café 17.30-21.00 Viking Buffet ZATERDAG – AANKOMST HIRTSHALS HIRTSHALS 06.00-09.00 Ontbijt in Norröna Buffet 09.00 Aankomst in Hirtshals (10.00 plaatselijke tijd) (s. v.p. uw hut 2 uur voor aankomst verlaten)

* EXCURSIES KUNNEN VAN TEVOREN OF AAN BOORD WORDEN GEBOEKT. ALLE GENOEMDE TIJDEN KUNNEN DOOR OMSTANDIGHEDEN VERANDEREN.

39


Kirkjubøur

ZIE WAT DE VIKINGEN OOK OOIT HEBBEN GEZIEN KIES HET ARRANGEMENT DAT BIJ U PAST VIKING CRUISE STANDARD

Alle prijzen zijn in Euro

Prijs per persoon indien 2 personen samen reizen of 1 persoon in een 1-persoonshut Vertrek uit Denemarken 01.04-29.04 & 07.10-21.10

BOEK ALLE 4 EXCURSIES VOORAF

2-persoons binnenhut met benedenbedden

2-persoons buitenhut met benedenbedden

2-persoons buitenhut met 2-persoonsbed

Luxe buitenhut met 2-persoonsbed

1-persoons buitenhut

349

389

419

539

609

419

629

699

909

1.079

27.05, 03.06, 26.08 & 02.09

489

689

769

989

1.139

Maandag Færøer

Dinsdag IJsland

199

54

121

Woensdag Donderdag IJsland Færøer

81

54

Alle prijzen zijn in Euro

Prijs per persoon indien 2 personen samen reizen of 1 persoon in een 1-persoonshut

40

Excursies Prijzen per persoon

Auto (max 1.9 m hoog 5 m lang)

VIKING CRUISE PREMIUM

295,-

BESPAAR 5%

TOESLAGEN

06.05-20.05 & 09.09-30.09

TOESLAGEN

2-persoons binnenhut met benedenbedden

2-persoons buitenhut met benedenbedden

2-persoonsbuitenhut met 2-persoonsbed

Luxe buitenhut met 2-persoonsbed

1-persoons buitenhut

01.04-29.04 & 07.10-21.10

799

849

879

979

1.049

06.05-20.05 & 09.09-30.09

879

1.069

1.139

1.329

1.459

27.05, 03.06, 26.08 & 02.09

949

1.129

1.189

1.379

1.519

Vertrek uit Denemarken

KIJK VOOR MEER INFORMATIE OVER DE EXCURSIES OP SMYRILLINE.NL.

Auto (max.1.90m hoog en 5.00m lang)

199


VIKING CRUISE STANDARD

PREMIUM

Als u wilt gaan cruisen, maar u heeft nog niet helemaal besloten wat u wilt ervaren en eten aan boor, bieden wij u onze Standard cruise, die u de mogelijkheid biedt om uw reis in te richten zoals u dat wilt.

Boek de Premium cruise voor u gemak. Als u Premium kiest, hoeft u (bijna) aan niets anders meer te denken.

Prijs per persoon, vanaf...€

Prijs per persoon, vanaf...€

349,-

Het Standard pakket is inclusief: • Hut aan boord • 7 x ontbijtbuffet • Welkomstcocktail • Koffie/thee en IJslandse cake • 1 x groot Viking Buffet op vrijdagavond incl. koffie/thee • 1 x Viking punch • 1 x Viking certificaat • 1 x Viking souvenir

799,-

Bovenop het Standard pakket krijgt u: • 3 x lunch in The Diner • 6 x dinerbuffet incl. koffie/thee • 4 x excursie - 2 op IJsland en 2 op de Færøer Eilanden

BEST VERKOCHT

DELUXE Als u Deluxe boekt, krijgt u tijdens de cruise nog eens die extraatjes, die u verblijf aan boord nóg beter maken.

Prijs per persoon, vanaf..€

878,-

Bovenop het Standard pakket krijgt u: • 3 x lunch in The Diner • 5 x dinerbuffet incl. koffie/thee • 3-gangen menu in Simmer Dim Steakhouse incl. mousserende wijn, wijnmenu en koffie/cognac • Cocktail zaterdagavond in Naust • 1 uur in de Hot tub • bezoek aan de brug • 4 x excursie - 2 op IJsland en 2 op de Færøer Eilanden

KIJK VOOR MEER INFORMATIE OVER DE EXCURSIES OP SMYRILLINE.NL

41


PRACHTIGE BESTEMMINGEN – PRIMA PRIJZEN BESPAAR

AANBIEDING FÆRØER - TWEE VOOR DE PRIJS VAN ÉÉN

50%

Een bezoek aan de Færøer Eilanden is altijd een verleidelijk voorstel en met deze aanbieding hoeft u geen moment te aarzelen! Reis met uw eigen auto van Denemarken naar de Færøer in maart. Aan boord verblijft u in een 2-persoonshut en op de Færøer overnacht u in Tórshavn in hotel Hafnia in een 2-persoonskamer met douche/toilet. Ontbijt is inclusief tijdens de trip (behalve op maandagmorgen). Per persoon, als 2 personen samen reizen, vanaf . . . . . . . . . . . . € Vertrek uit Hirtshals 04.03-25.03.

370,-

BESPAAR €

AANBIEDING IJSLAND - VOORJAAR

180,-

PER PERSOON.

Prijs per persoon als 2 personen samen reizen vanuit Denemarken naar IJsland v.v. in couchettes en incl. lunch aan boord in The Diner.

401,Met auto (max. 2.50m hoog en 5.00m lang), vanaf. . . . . . . . . . . . . € 546,Met camper (max. 3.50m hoog en 5.00m lang), vanaf . . . . . . . . . . € 593,Met auto (max. 1.90m hoog en 5.00m lang), vanaf. . . . . . . . . . . . . €

Vertrek vanuit Hirtshals 01.04-29.04. Vertrek vanuit Seyðisfjørdur 12.04-24.05. Deze aanbieding kan variëren afhankelijk van de datum die u kiest om te reizen.

BESPAAR €

AANBIEDING IJSLAND - ZOMER

121,-

Prijs per persoon als 2 personen samen reizen vanuit Denemarken naar IJsland v.v. in couchettes en incl. lunch aan boord in The Diner.

PER PERSOON.

710,Met auto (max. 1.90m hoog en 5.00m lang), vanaf. . . . . . . . . . . . . € 639,Met auto ( max. 2.50m hoog en 5.00m lang), vanaf . . . . . . . . . . . . € 887,Met camper (max. 3.50m hoog en 5.00m lang), vanaf . . . . . . . € 1.063,Met 2 motoren (max. 2.00m lang), vanaf . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . €

Vertrek vanuit Hirtshals 10.06*-13.06. Vertrek vanuit Seyðisfjørdur 22.06,29.06 of 06.07. * Bij vertrek uit Hirtshals 10.06 is er een stop-over op de Færøer Eilanden op de heenreis naar IJsland.

AANBIEDING IJSLAND - NAZOMER

BESPAAR €

201,-

PER PERSOON.

Prijs per persoon als 2 personen samen reizen van Denemarken naar IJsland in een 2-persoonsbinnenhut en in couchettes incl. lunch aan boord in The diner vanuit IJsland naar Denemarken. Met auto ( max. 1.90m hoog en 5.00m lang), vanaf . . . . . . . . . . . . € Vertrek vanuit Hirtshals 15.08. Vertrek vanuit Seyðisfjördur 24.08.

Deze aanbiedingen variëren in prijs afhankelijk van beschikbaarheid aan boord.

42

VOOR MEER INFORMATIE, KIJK OP SMYRILLINE.NL

815,-


AAN BOORD

Luxe buitenhut

HUTTEN AAN BOORD HUTTEN AAN BOORD MS NORRÖNA De hutten aan boord van MS Norröna staan garant voor een comfortabel verblijf tijdens uw reis over de NoordAtlantische Oceaan. Alle hutten zijn uitgerust met TV, douche/toilet, kledingkast en een klein bureau. U kunt kiezen uit buitenhutten en binnenhutten. Wilt u iets bijzonders van uw reis maken? Dan bevelen wij onze ruime Deluxe hut of suite van harte aan. Als u met een beperkt budget reist, kunt u kiezen voor een couchette. De couchettes zijn eenvoudige, goedkope slaapvoorzieningen, met 6-9 bedden per compartiment. Bedlinnen kan vooraf worden geboekt tegelijk met de couchette voor slechts € 9 per persoon.

Suite

Familiehut

Buitenhut met 2-persoonsbed

2-4 persoons buitenhut

2-4 persoons binnenhut

Couchettes

VOOR MEER INFORMATIE, KIJK OP SMYRILLINE.NL

43


Norröna Buffet

OM UW HART OP TE HALEN RESTAURANTS EN BARS AAN BOORD Norröna Buffet: Hier kunt u genieten van een ontbijtbuffet en een uitgebreid dinerbuffet met warme en koude gerechten. Simmer Dim Steakhouse: Dit steakrestaurant staat bekend om zijn excellente steaks, de ontspannen sfeer en de vriendelijke bediening. Prima geschikt voor zowel lunch als diner. The Diner: De locatie voor een eenvoudig lunchgerecht of dinerbuffet. Een goede keus als u trek heeft in een eenvoudig ontbijt, sandwich, pizza of een kleine snack tussendoor.

44

Saga Café: Saga Café is een nieuw, gezellig café waar u in een rustige ambiance kunt ontspannen of mogelijk een boek kunt lezen. Zin in een heerlijke sandwich of een lekker stukje taart? Er is keuze genoeg. Naust Bar: In de met gezellige, leren fauteuils ingerichte bar kunt u terwijl u van uw drankje geniet, overdag naar rustige muziek en ’s avonds naar live muziek luisteren. Sky Bar: Geniet van een drankje of snack in de Sky Bar.

TIP

Bespreek uw maaltijden vooraf en spaar zo geld uit

VOOR MEER INFORMATIE, KIJK OP SMYRILLINE.NL


The Diner

Norröna Buffet

Simmer Dim Steakhouse

Koffie in Saga Café

Simmer Dim Steakhouse

Simmer Dim Steakhouse

Drankje in Naust Lounge

Ontbijt in Norröna Buffet

Drankje in Sky Bar

BOEK UW MAALTIJD TEGELIJK MET UW OVERTOCHT U kunt kiezen uit een ruim aanbod van lichte maaltijden, menu van de dag ‘Eten zoveel je wilt’ in The Diner of u kunt genieten van een avondje met volop NoordAtlantische specialiteiten van ons overheerlijke buffet. Heeft u liever een steak? Breng dan een bezoekje aan Simmer Dim Steakhouse, waar ook prima verse salades en andere gerechten worden geserveerd. Onze restaurants bieden ook heerlijke, vegetarische alternatieven. Onze getalenteerde koks hebben ervaring in het bereiden van voedsel voor passagiers met speciale dieetwensen en allergieën. Als u speciale dieetwensen of allergieën heeft, informeert u ons daarover als u uw tickets boekt.

AAN BOORD

The Diner

BESPAAR OP UW MAALTIJDEN TOT

ALL INCLUSIVE VOOR KINDEREN VANAF

€24,-

23%

(3-11 jaar) Volwassene kinderen

Ontbijtbuffet . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . € The Diner – Lunch . . . . . . . . . . . . . . . . € The Diner – Diner . . . . . . . . . . . . . . . . € Dinerbuffet . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . € Simmer Dim Steakhouse – Lunch . . . . € Simmer Dim Steakhouse – 3-gangen menu Standaard . . . . . . . . € Simmer Dim Steakhouse – 3-gangen menu Premium . . . . . . . . . € Simmer Dim Steakhouse – 3-gangen menu De Luxe . . . . . . . . . . €

14,- 13,- 14,- 30,- 15,-

€ 8,€ 7,€ 7,€ 14,-

44,47,67,-

Deze prijzen zijn alleen geldig als u de maaltijden van tevoren boekt.

VOOR MEER INFORMATIE, KIJK OP SMYRILLINE.NL

45


ENTERTAINMENT AAN BOORD

Koffie in Saga Café

Fitness

Zonnedek

SOMS SCHIETEN WOORDEN TEKORT

Speelhoek

Norröna

Cocktail in Sky Bar

ZIE WAT DE VIKINGEN OOK ZAGEN

Tax Free Shopping

EEN ONBELEMMERD UITZICHT Bingo

46

Zwembad en sauna


AAN BOORD Norröna Buffet

Kapiteins Bioscoop

Naust Lounge

Sky Bar

Drankje in Naust Bar

Hottubs

“Een verblijf aan boord van MS Norröna moet een onvergetelijke ervaring zijn. Daarom doet onze bemanning zijn uiterste best het u naar de zin te maken,” zegt onze Sales & Service manager aan boord. Gevraagd aan hem, hoe een perfecte dag aan boord er uit zou moeten zien, antwoordt hij: “Ik denk dat u de dag zou moeten beginnen met een bezoek aan ons buffetrestaurant voor een uitgebreid ontbijt. Vervolgens naar het Saga Café voor een heerlijk kopje koffie. Vergeet ook niet om een wandelingetje te maken op ons zonnedek en daar te genieten van het uitzicht en de frisse lucht. Ik raad u ook aan om een keertje gebruik te maken van één van de bubbelbaden op Dek 7, daarna kunt u een snelle duik maken in ons zwembad met aansluitend een bezoek aan de sauna. Loop in de namiddag onze bioscoop binnen, waarna u ’s avonds kunt kiezen voor een bezoek aan ons buffetrestaurant of het Simmer Dim Steakhouse. Voor een perfecte afsluiting van de dag kunt u nog een bezoekje brengen aan de Naust Bar, ontspannen luisteren naar live muziek, die wordt gespeeld door één van de beroemdste bands van de Færøer Eilanden.

Voetbalplaats

LEKKER ONTSPANNEN Saga Café

47


VAARSCHEMA DENEMARKEN-IJSLAND V.V. VINDT DE JUISTE VERTREKDATA IN HET VAARSCHEMA HIERONDER Houdt u a.u.b. rekening met de verschillende seizoenen. Elke kleur geeft aan in welk seizoen uw reis valt: • Groen = Laagseizoen,   • Oranje = Tussenseizoen,   • Blauw = Hoogseizoen. Indien uw heenreis een andere kleur heeft dan uw terugreis, dan reist u in twee verschillende tariefperioden.

VAARSCHEMA Geldig in de periode 01.01-31.03 JANUARI Dag

Haven

ZA

Hirtshals

FEBRUARI

Datum

MAART

Datum

LOKALE TIJDEN

Datum

7

14

21

28

4

11

18

25

4

11

18

25

Aankomst

Vertrek

10.00

15.00

ZO

op zee

1

8

15

22

29

5

12

19

26

5

12

19

26

MA

Tórshavn

2

9

16

23

30

6

13

20

27

6

13

20

27

05.00

31

7

14

21

28

7

14

21

28

09.00

8

15

22

1

8

15

22

29

20.00

15.00

DI

Seyðisfjörður

3

10

17

24

WO

Seyðisfjörður

4*

11

18

25

1

DO

Tórshavn

5

12

19

26

2

9

16

23

2

9

16

23

30

VR

op zee

6

13

20

27

3

10

17

24

3

10

17

24

31

op zee 14.00

BELANGRIJK: 4. januari: Vertrek Hirtshals om 08.00. Kijk voor speciale voorwaarden voor overtochten in de winter op www.smyrilline.nl

21.00 op zee

VAARSCHEMA Geldig in de periode 01.04-09.06 APRIL

MEI

JUNI

Datum

Datum

Datum

LOKALE TIJDEN

Dag

Haven

Aankomst

ZA

Hirtshals

1

8

15

22

29

6

13

20

27

3

Vertrek

10.00

ZO

op zee

2

9

16

23

30

7

14

21

28

4

15.00

MA

Tórshavn

3

10

17

24

1

8

15

22

29

5

05.00

DI

Seyðisfjörður

4

11

18

25

2

9

16

23

30

6

09.00

WO

Seyðisfjörður

5

12

19

26

3

10

17

24

31

7

20.00

DO

Tórshavn

6

13

20

27

4

11

18

25

1

8

15.00

VR

op zee

7

14

21

28

5

12

19

26

2

9

op zee 14.00

21.00 op zee

VAARSCHEMA Geldig in de periode 10.06-25.08 JUNI

JULI

AUGUSTUS

Datum

Datum

Datum

Dag

Haven

ZA

Hirtshals

10*

17

24

1

ZO

Tórshavn

11

18

25

MA

op zee

12

19

26

LOKALE TIJDEN Aankomst

Vertrek 15.30

8

15

22

29

5

12

19

12.30

2

9

16

23

30

6

13

20

22.30

3

10

17

24

31

7

14

21

23.30 op zee

DI

Hirtshals

13

20

27

4

11

18

25

1

8

15

22

09.30

11.30

WO

Tórshavn

14

21

28

5

12

19

26

2

9

16

23

17.30

18.00

DO

Seyðisfjörður

15

22

29

6

13

20

27

3

10

17

24

08.30

10.30

VR

Tórshavn

16

23

30

7

14

21

28

4

11

18

25

03.00

03.30

BELANGRIJK: 10. juni: Aankomst Hirtshals om 10.00.

VAARSCHEMA Geldig in de periode 26.08-27.10 AUG.

SEPTEMBER

OKTOBER

Dag

Haven

Datum

Datum

Datum

ZA

Hirtshals

26*

2

9

16

23

30

7

14

LOKALE TIJDEN Aankomst

Vertrek

10.00

15.00

21

ZO

op zee

27

3

10

17

24

1

8

15

22

MA

Tórshavn

28

4

11

18

25

2

9

16

23

05.00

op zee 14.00

DI

Seyðisfjörður

29

5

12

19

26

3

10

17

24

09.00

WO

Seyðisfjörður

30

6

13

20

27

4

11

18

25

20.00

DO

Tórshavn

31

7

14

21

28

5

12

19

26

15.00

VR

op zee

8

15

22

29

6

13

20

27

1

BELANGRIJK: 26. augustus: Aankomst Hirtshals om 12.30. Vertrek 16.30.

21.00 op zee

VAARSCHEMA Geldig in de periode 28.10-31.12 OKT.

48

NOVEMBER

DECEMBER

Datum

LOKALE TIJDEN

Dag

Haven

Datum

ZA

Hirtshals

28

4

11

18

25

2

9

Datum 16

23

30

ZO

op zee

29

5

12

19

26

3

10

17

24

31

Aankomst

Vertrek

10.00

15.00 op zee

MA

Tórshavn

30

6

13

20

27

4

11

18

25

05.00

DI

Seyðisfjörður

31

7

14

21

28

5

12

19

26

09.00

WO

Seyðisfjörður

1

8

15

22

29

6

13

20

27

20.00

DO

Tórshavn

2

9

16

23

30

7

14

21

28

15.00

VR

op zee

3

10

17

24

8

15

22

29

1

14.00

BELANGRIJK: Kijk voor speciale voorwaarden voor overtochten in de winter op www.smyrilline.nl

21.00 op zee

AANVULLENDE INFORMATIE

WIJZIGINGEN IN HET VAARSCHEMA

In geval van slecht weer kan de aankomst- en vertrekhaven op de Færøer Eilanden Klaksvík of Kollafjörður zijn in plaats van Tórshavn. In Dene­marken kan worden uitgeweken naar Frederiks­havn, Esbjerg of Hanstholm in plaats van Hirtshals.

Passagiers wordt aangeraden om geïnformeerd te blijven over iedere wijziging in het vaarschema. Voor de meest recente informatie belt u +298 345800 of kijk op www.smyrilline.com

VOOR MEER INFORMATIE, KIJK OP SMYRILLINE.NL


VAARSCHEMA DENEMARKEN-FÆRØER EILANDEN V.V. VINDT DE JUISTE VERTREKDATA IN HET VAARSCHEMA HIERONDER Houdt u a.u.b. rekening met de verschillende seizoenen. Elke kleur geeft aan in welk seizoen uw reis valt: • Groen = Laagseizoen,   • Oranje = Tussenseizoen,   • Blauw = Hoogseizoen. Indien uw heenreis een andere kleur heeft dan uw terugreis, dan reist u in twee verschillende tariefperioden.

VAARSCHEMA Geldig in de periode 01.01-31.03 JANUARI Dag

Haven

ZA

Hirtshals

FEBRUARI

Datum

MAART

Datum

LOKALE TIJDEN

Datum

7

14

21

28

4

11

18

25

4

11

18

25

Aankomst

Vertrek

10.00

15.00

ZO

op zee

1

8

15

22

29

5

12

19

26

5

12

19

26

MA

Tórshavn

2

9

16

23

30

6

13

20

27

6

13

20

27

05.00

31

7

14

21

28

7

14

21

28

09.00

8

15

22

1

8

15

22

29

20.00

15.00

DI

Seyðisfjörður

3

10

17

24

WO

Seyðisfjörður

4*

11

18

25

1

DO

Tórshavn

5

12

19

26

2

9

16

23

2

9

16

23

30

VR

op zee

6

13

20

27

3

10

17

24

3

10

17

24

31

op zee 14.00

BELANGRIJK: 4. januari: Vertrek Hirtshals om 08.00. Kijk voor speciale voorwaarden voor overtochten in de winter op www.smyrilline.nl

21.00 op zee

VAARSCHEMA Geldig in de periode 01.04-09.06 APRIL

MEI

JUNI

Datum

Datum

Datum

LOKALE TIJDEN

Dag

Haven

Aankomst

ZA

Hirtshals

1

8

15

22

29

6

13

20

27

3

Vertrek

10.00

ZO

op zee

2

9

16

23

30

7

14

21

28

4

15.00

MA

Tórshavn

3

10

17

24

1

8

15

22

29

5

05.00

DI

Seyðisfjörður

4

11

18

25

2

9

16

23

30

6

09.00

WO

Seyðisfjörður

5

12

19

26

3

10

17

24

31

7

20.00

DO

Tórshavn

6

13

20

27

4

11

18

25

1

8

15.00

VR

op zee

7

14

21

28

5

12

19

26

2

9

op zee 14.00

21.00 op zee

VAARSCHEMA Geldig in de periode 10.06-25.08 JUNI

JULI

AUGUSTUS

Datum

Datum

Datum

Dag

Haven

ZA

Hirtshals

10*

17

24

1

ZO

Tórshavn

11

18

25

MA

op zee

12

19

26

LOKALE TIJDEN Aankomst

Vertrek 15.30

8

15

22

29

5

12

19

12.30

2

9

16

23

30

6

13

20

22.30

3

10

17

24

31

7

14

21

23.30 op zee

DI

Hirtshals

13

20

27

4

11

18

25

1

8

15

22

09.30

11.30

WO

Tórshavn

14

21

28

5

12

19

26

2

9

16

23

17.30

18.00

DO

Seyðisfjörður

15

22

29

6

13

20

27

3

10

17

24

08.30

10.30

VR

Tórshavn

16

23

30

7

14

21

28

4

11

18

25

03.00

03.30

BELANGRIJK: 10. juni: Aankomst Hirtshals om 10.00.

VAARSCHEMA Geldig in de periode 26.08-27.10 AUG.

SEPTEMBER

OKTOBER

Dag

Haven

Datum

Datum

Datum

ZA

Hirtshals

26*

2

9

16

23

ZO

op zee

27

3

10

17

24

MA

Tórshavn

28

4

11

18

25

30

LOKALE TIJDEN Aankomst

Vertrek

10.00

15.00

7

14

21

1

8

15

22

2

9

16

23

05.00

op zee 14.00

DI

Seyðisfjörður

29

5

12

19

26

3

10

17

24

09.00

WO

Seyðisfjörður

30

6

13

20

27

4

11

18

25

20.00

DO

Tórshavn

31

15.00

VR

op zee

1

7

14

21

28

5

12

19

26

8

15

22

29

6

13

20

27

BELANGRIJK: 26. augustus: Aankomst Hirtshals om 12.30. Vertrek 16.30.

21.00 op zee

VAARSCHEMA Geldig in de periode 28.10-31.12 OKT.

NOVEMBER

DECEMBER

Datum

LOKALE TIJDEN

Dag

Haven

Datum

ZA

Hirtshals

28

4

11

18

25

2

9

Datum 16

23

30

ZO

op zee

29

5

12

19

26

3

10

17

24

31

Aankomst

Vertrek

10.00

15.00 op zee

MA

Tórshavn

30

6

13

20

27

4

11

18

25

05.00

DI

Seyðisfjörður

31

7

14

21

28

5

12

19

26

09.00

WO

Seyðisfjörður

1

8

15

22

29

6

13

20

27

20.00

DO

Tórshavn

2

9

16

23

30

7

14

21

28

15.00

VR

op zee

3

10

17

24

8

15

22

29

1

14.00

BELANGRIJK: Kijk voor speciale voorwaarden voor overtochten in de winter op www.smyrilline.nl

21.00 op zee

AANVULLENDE INFORMATIE

WIJZIGINGEN IN HET VAARSCHEMA

In geval van slecht weer kan de aankomst- en vertrekhaven op de Færøer Eilanden Klaksvík of Kollafjörður zijn in plaats van Tórshavn. In Dene­marken kan worden uitgeweken naar Frederiks­havn, Esbjerg of Hanstholm in plaats van Hirtshals.

Passagiers wordt aangeraden om geïnformeerd te blijven over iedere wijziging in het vaarschema. Voor de meest recente informatie belt u +298 345800 of kijk op www.smyrilline.com

VOOR MEER INFORMATIE, KIJK OP SMYRILLINE.NL

49


TARIEVEN ENKELE REIS BELANGRIJKE INFORMATIE De vermelde tarieven enkele reis zijn alleen geldig als u een retourpassage boekt. Als u een enkele reis reserveert, zal er per persoon €10 reserveringskosten in rekening worden gebracht, kinderen van 0-2 jaar uit-gezonderd. In onderstaande prijstabellen worden de verschillende seizoenen aangeduid met verschillende kleuren. De kleuren geven aan in welke prijsperiode u reist • Blauw = hoogseizoen • Oranje = tussenseizoen • Groen = laagseizoen

BED/HUT Houdt u er rekening mee dat u een hutkeuze maakt uit de tabel bed/huttoeslag. U heeft keus uit verschillende types hutten. Let op: het is van groot belang dat u bij reservering de exacte hoogte, breedte en lengte van uw voertuig opgeeft. Wijzigingen en/of overschrijdingen van de door u opgegeven afmetingen, kunnen ernstige consequenties tot gevolg hebben.

COUCHETTES OF COUCHETTE COMPARTIMENT Als u een couchette boekt, is dat inclusief 2x dagmenu lunch naar IJsland en 1 x dagmenu lunch naar de Færøer Eilanden (per traject). Couchettes zijn basic, maar goedkope slaapaccommodatie zonder opgemaakte bedden, met 6 tot 9 slaapbanken per compartiment en gesitueerd op Dek 2. Beddengoed kan met de couchette vooraf worden geboekt. Als u vooraf een pakket beddengoed boekt, kost dat € 9,00 per persoon. Een pakket beddengoed omvat: een dekbed, kussen met sloop, lakens en handdoek. Mannen en vrouwen worden in de couchettes apart van elkaar ingedeeld. Als u met minimaal 3 personen reist, is het mogelijk om een couchette compartiment van 6 slaapbanken te boeken. U heeft het compartiment dan voor uw reisgezelschap ter beschikking.

FAMILIEHUTTEN Familiehutten kunnen alleen worden geboekt, als minimaal 3 betalende personen met elkaar reizen. MAALTIJDEN AAN BOORD Maaltijden aan boord zijn niet bij de passagetarieven inbegrepen, tenzij anders vermeld. Bespaar tijd en geld door uw maaltijden bij de reservering van uw overtocht te boeken. Zie voor meer informatie www.smyrilline.nl OVERNACHTING IN HIRTSHALS Als u in de periode 10.06-25.08 op dinsdagmorgen vanuit Hirtshals naar IJsland vaart, is het mogelijk om van maandag op dinsdag een overnachting te boeken in Montra Skaga Hotel in Hirtshals. Voor meer informatie en prijzen kunt u contact met ons opnemen.

BAGAGELOCKERS U heeft de mogelijkheid om uw bagage op te bergen in bagagelockers op Dek 2 of 7. De lockers hebben twee afmetingen: 4003x900 mm DKK 10 en 503x900 mm DKK 20.

HUT OP INDELING Als u kiest voor een hut op indeling, worden vrouwen en mannen apart van elkaar ingedeeld

Alle prijzen zijn in Euro

DENEMARKEN – IJSLAND OF V.V. Tarieven voor personen die zonder vervoermiddel reizen

Personen + 1 auto of motor. Auto maximaal 1.90m hoog en 5.00m lang. Motor maximaal 2.00m lang

Periode

Lengtetoeslag per extra meter ( >5.00m )

Hoogtetoeslag ( >1.90m )

Voertuig + 1 volwassene

Voertuig + 2 volwassenen

Voertuig + 3 volwassenen

Voertuig + 4 volwassenen

Motor + 1 volwassene

Fiets + 1 volwassene

Per volwassene

Per kind (3-11 jaar)

1.9-2.5m

>2.5m

<1.9m

1.9-2.5m

Blauw

551

760

969

1,178

394

224

209

122

227

342

149

187

201

Oranje

373

553

733

913

312

195

180

107

248

424

129

165

179

Groen

285

431

577

723

220

161

146

89

181

240

53

78

92

bed/huttoeslag

>2.5m

Couchette incl. 2 x daglunch Tarief per bed

Couchette voor privégebruik (min. 3 personen) Tarief per hut

4-persoons binnenhut gedeeld Tarief per bed

4-persoons binnenhut (min. 3 personen) Tarief per hut

2-persoons binnenhut met benedenbedden Tarief per hut

4-persoons buitenhut (min. 3 personen) Tarief per hut

2-persoons buitenhut met benedenbedden Tarief per hut

1-persoons buitenhut

2-persoons buitenhut met 2-persoonsbed Tarief per hut

Luxehut met 2-persoonsbed Tarief per hut

Suite Tarief per hut

Blauw

60

267

95

334

391

530

530

530

606

1.004

1.241

Oranje

43

184

64

231

290

393

393

393

438

725

897

Groen

35

74

40

99

150

236

236

236

249

413

513

ACCOMMODATIE OP DE FÆRØER EILANDEN OP WEG VAN/NAAR IJSLAND 10.06-25.08 2-persoonskamer

1-persoonskamer

Hotel Föroyar****

per kamer per nacht incl. ontbijt

185

155

Hotel Hafnia****

per kamer per nacht incl. ontbijt

190

160

Hotel Tórshavn***

per kamer per nacht incl. ontbijt

170

140

Hotel Streym***

per kamer per nacht incl. ontbijt (kamer met zeezicht)

150

110

Bed & Breakfast

per kamer per nacht

100

80

Hostel Kerjalon

per kamer per nacht incl. bedlinnen en ontbijt in Hotel Føroyar

125

-

Hostel Kerjalon

per persoon per nacht incl. bedlinnen en handdoek. Ontbijt is optioneel (€20 p.p.p.d.)

-

(4- en 6 persoonskamer) 35

ACCOMMODATIE IN TÓRSHAVN (HOOFDSTAD)

Deze tarieven gelden niet in de periode 28-30.07.2017. Prijs op aanvraag.

2-persoonskamer

1-persoonskamer

Hotel Klaksvík***

per kamer per nacht incl. ontbijt

135

110

Guesthouse Gjáargarður

per kamer per nacht incl. ontbijt (minimaal 2 nachten)

130

115

Hotel Runavík ***

per kamer per nacht incl. ontbijt

145

115

Hotel Skálavík ***

per kamer per nacht incl. ontbijt

85

70

ACCOMMODATIE BUITEN TÓRSHAVN

DENEMARKEN - FÆRØER EILANDEN OF V.V. Tarieven voor personen die zonder vervoermiddel reizen

Personen + 1 auto of motor. Auto maximaal 1.90m hoog en 5.00m lang. Motor maximaal 2.00m lang

Periode

Voertuig + 1 volwassene

Voertuig + 2 volwassenen

Voertuig + 3 volwassenen

Voertuig + 4 volwassenen

Motor + 1 volwassene

Fiets + 1 volwassene

Per volwassene

Per kind (3-11 jaar)

1.9-2.5m

>2.5m

<1.9m

1.9-2.5m

>2.5m

Blauw

375

521

667

813

269

161

146

89

94

139

99

116

126

Oranje

288

419

550

681

236

146

131

81

130

175

84

102

110

Groen

233

345

457

569

179

127

112

72

90

135

36

53

62

Couchette incl. 2 x daglunch Tarief per bed

Couchette voor privégebruik (min. 3 personen) Tarief per hut

4-persoons binnenhut gedeeld Tarief per bed

4-persoons binnenhut (min. 3 personen) Tarief per hut

2-persoons binnenhut met benedenbedden Tarief per hut

4-persoons buitenhut (min. 3 personen) Tarief per hut

2-persoons buitenhut met benedenbedden Tarief per hut

1-persoons buitenhut

2-persoons buitenhut met 2-persoonsbed Tarief per hut

Luxehut met 2-persoonsbed Tarief per hut

Suite Tarief per hut

796

bed/huttoeslag

50

Lengtetoeslag per extra meter ( >5.00m )

Hoogtetoeslag ( >1.90m )

Blauw

39

128

53

160

225

342

342

342

428

584

Oranje

24

70

37

88

154

207

207

207

259

353

482

Groen

17

43

22

54

104

150

150

150

188

256

349

TEL.:+31 78 6198525 - INFO@SMYRILLINE.NL


PAKKETREIZEN IJSLAND - 1 WEEK

Alle prijzen zijn in Euro

1 week rondreis op IJsland incl. overnachting in hotels, boerderijen of guesthouses Prijzen zijn per persoon: Denemarken-IJsland v.v. in couchettes incl. lunch aan boord in The Diner, 1 auto (max. 1.90m hoog, 5.00m lang), accommodatie op IJsland in hotels, guesthouses en boerderijen. Ontbijt is gedurende de gehele reis inclusief. 1 volwassene + 1 auto + 1-persoonskamer (€ ±)

2 volwassenen + 1 auto + 2-persoonskamer (€ ±)

3 volwassenen + 1 auto + 3-persoonskamer (€ ±)

4 volwassenen + 1 auto + 2 x 2-persoonskamer (€ ±)

Toeslag halfpension aan boord

01.04-22.04 & 30.09-14.10 – 8 nachten op IJsland

1.855 / 1.560

1.295 / 1.165

1.180 / 1.070

1.230 / 1.100

180

29.04 & 09.09 – 8 nachten op IJsland

2.310 / 1.925

1.615 / 1.375

1.385 / 1.255

1.535 / 1.290

180

06.05-20.05 & 26.08-02.09 – 8 nachten op IJsland

2.410 / 2.025

1.685 / 1.445

1.445 / 1.315

1.590 / 1.345

180

27.05 – 8 nachten op IJsland

2.605 / 2.085

1.765 / 1.490

1.520 / 1.340

1.665 / 1.390

180

03.06 – 9 nachten op IJsland

2.875 / 2.240

1.905 / 1.585

1.645 / 1.420

1.810 / 1.485

150

13.06-15.08 – 7 nachten op IJsland *

2.615 / 2.125

1.750 / 1.500

1.505 / 1.330

1.615 / 1.365

120

22.08 – 6 nachten op IJsland

2.415 / 1.990

1.630 / 1.415

1.410 / 1.260

1.495 / 1.280

150

16.09-23.09 – 8 nachten op IJsland

2.215 / 1.830

1.545 / 1.305

1.325 / 1.195

1.480 / 1.235

180

Explorer Light Explorer Highland

Vertrek vanuit Denemarken

Explorer Boutique

* 27.06: eerste vertrekmogelijheid vanuit Denemarken voor de rondreis Explorer Highland.

01.04-22.04 & 30.09-14.10 – 8 nachten op IJsland

2.330 / -

1.540 / -

1.355 / -

1.470 / -

180

29.04 & 09.09 – 8 nachten op IJsland

2.740 / -

1.740 / -

1.540 / -

1.655 / -

180

06.05-20.05 & 26.08-02.09 – 8 nachten op IJsland

2.840 / -

1.810 / -

1.600 / -

1.710 / -

180

27.05 – 8 nachten op IJsland

3.205 / -

2.040 / -

1.785 / -

1.945 / -

180

03.06 – 9 nachten op IJsland

3.615 / -

2.275 / -

1.980 / -

2.180 / -

150

13.06-15.08 – 7 nachten op IJsland

3.195 / -

2.035 / -

1.765 / -

1.900 / -

120

22.08 – 6 nachten op IJsland

2.905 / -

1.875 / -

1.635 / -

1.740 / -

150

16.09-23.09 – 8 nachten op IJsland

2.645 / -

1.670 / -

1.480 / -

1.600 / -

180

Prijzen zijn per persoon: Denemarken-IJsland v.v. in couchettes incl. lunch aan boord in The Diner, 1 motor (max. 2.00m lang), accommodatie op IJsland in hotels, guesthouses en boerderijen. Ontbijt is gedurende de gehele reis inclusief. 1 volwassene + 1 motor + 1-persoonskamer (€ ±)

2 volwassenen + 1 motor + 2-persoonskamer (€ ±)

Toeslag extra motor

Toeslag halfpension aan boord

01.04-22.04 & 30.09-14.10 – 8 nachten op IJsland

1.725 / 1.430

1.230 / 1.100

148

180

29.04 & 09.09 – 8 nachten op IJsland

2.185 / 1.800

1.555 / 1.310

206

180

06.05-20.05 & 26.08-02.09 – 8 nachten op IJsland

2.285 / 1.900

1.625 / 1.380

264

180

27.05 – 8 nachten op IJsland

2.480 / 1.960

1.700 / 1.425

264

180

03.06 – 9 nachten op IJsland

2.750 / 2.115

1.845 / 1.525

264

150

13.06-15.08 – 7 nachten op IJsland *

2.395 / 1.905

1.640 / 1.390

317

120

22.08 – 6 nachten op IJsland

2.195 / 1.770

1.520 / 1.305

317

150

16.09-23.09 – 8 nachten op IJsland

2.085 / 1.700

1.480 / 1.240

148

180

Explorer Light Explorer Highland

Vertrek vanuit Denemarken

27.06: eerste vertrekmogelijkheid vanuit Denemarken voor de rondreis Explorer Highland.

1 week rondreis op IJsland incl. accommodatie in vakantiewoningen Prijzen zijn per persoon: Denemarken-IJsland v.v. in couchettes incl. lunch aan boord in The Diner, 1 auto (max. hoogte 1.90m, lengte 5.00m), accommodatie op IJsland in vakantiewoningen. Ontbijt aan boord is inclusief. 2 volwassenen + 1 auto + vakantiewoningen

3 volwassenen + 1 auto + vakantiewoningen

4 volwassenen + 1 auto + vakantiewoningen

Toeslag halfpension aan boord

01.04-22.04 & 30.09-14.10 – 8 nachten op IJsland

1.210

1.005

890

180

29.04 & 09.09 – 8 nachten op IJsland

1.350

1.105

990

180

06.05-20.05 & 26.08-02.09 – 8 nachten op IJsland

1.420

1.165

1.045

180

27.05 – 8 nachten op IJsland

1.485

1.230

1.090

180

03.06 – 9 nachten op IJsland

1.575

1.295

1.140

150

13.06-15.08 – 7 nachten op IJsland

1.490

1.235

1.095

120

22.08 – 6 nachten op IJsland

1.410

1.175

1.050

150

16.09-23.09 – 8 nachten op IJsland

1.280

1.045

935

180

Explorer Holiday

Vertrek vanuit Denemarken

HUTTOESLAGEN Vertrek vanuit Denemarken

01.04-22.04 & 16.09-14.10 8 nachten op IJsland

couchette voor privégebruik (minimaal 3 personen)

4-persoons binnenhut gedeeld

1-persoons buitenhut

3 persoons

4 persoons

1 persoon

1 persoon

4-persoonsbinnenhut 3 persoons

2-persoons binnenhut met benedenbedden

4-persoonsbuitenhut

2-persoons 2-persoons Luxehut met buitenhut met buitenhut met 2-persoonsbed benedenbedden 2-persoonsbed

4 persoons

2 persoons

3 persoons

4 persoons

2 persoons

2 persoons

2 persoons

Suite 2 persoons

-

-

10

402

-

-

160

262

192

332

358

686

886

24

-

26

551

96

18

284

395

317

473

531

982

1.254

06.05-27.05 & 26.08-02.09 8 nachten op IJsland

110

24

42

700

204

118

408

528

442

614

704

1.278

1.622

03.06 9 nachten op IJsland

110

24

42

700

204

118

408

528

442

614

704

1.278

1.622

13.06-15.08 7 nachten op IJsland

142

39

56

820

256

153

475

614

511

717

838

1.523

1.932

22.08 6 nachten op IJsland

142

39

56

820

256

153

475

614

511

717

838

1.523

1.932

29.04 & 09.09 8 nachten op IJsland

TEL.: +31 78 6198525 - INFO@SMYRILLINE.NL

51


PAKKETREIZEN IJSLAND - 2 WEKEN

Alle prijzen zijn in Euro

2 weken rondreis op IJsland incl. accommodatie in hotels, boerderijen of guesthouses Prijzen zijn per persoon: Denemarken-IJsland v.v. in couchettes, 1 auto (max. 1.90m hoog, 5.00m lang, 2.00m breed), accommodatie op IJsland in hotels, guesthouses en boerderijen. Ontbijt is gedurende de gehele reis inclusief. 1 volwassene + 1 auto + 1-persoonskamer (€ ±)

2 volwassenen + 1 auto + 2-persoonskamer (€ ±)

3 volwassenen + 1 auto + 3-persoonskamer (€ ±)

4 volwassenen + 1 auto + 2 x 2-persoonskamer (€ ±)

Toeslag halfpension aan boord

01.04-15.04 & 30.09-07.10 – 15 nachten op IJsland

2.840 / 2.290

1.920 / 1.670

1.735 / 1.530

1.850 / 1.605

180

22.04-29.04 & 02.09-09.09 – 15 nachten op IJsland

3.605 / 2.895

2.455 / 2.000

2.070 / 1.825

2.370 / 1.920

180

06.05-20.05 & 26.08 – 15 nachten op IJsland

3.705 / 2.995

2.525 / 2.070

2.130 / 1.885

2.425 / 1.975

180

27.05-03.06 – 16 nachten op IJsland

4.405 / 3.275

2.835 / 2.265

2.415 / 2.020

2.735 / 2.165

150

13.06-08.08 – 14 nachten op IJsland *

4.145 / 3.160

2.675 / 2.175

2.280 / 1.930

2.540 / 2.040

120

15.08 – 13 nachten op IJsland

3.945 / 3.030

2.555 / 2.090

2.180 / 1.860

2.425 / 1.960

150

22.08 – 13 nachten op IJsland

3.780 / 2.975

2.490 / 2.055

2.120 / 1.840

2.360 / 1.925

150

16.09-23.09 – 15 nachten op IJsland

3.510 / 2.800

2.385 / 1.930

2.010 / 1.765

2.315 / 1.865

180

01.04-15.04 & 30.09-07.10 – 15 nachten op IJsland

3.730

2.370

2.065

2.305

180

22.04-29.04 & 02.09-09.09 – 15 nachten op IJsland

4.415

2.685

2.360

2.605

180

06.05-20.05 & 26.08 – 15 nachten op IJsland

4.515

2.755

2.420

2.660

180

27.05-03.06 – 16 nachten op IJsland

5.720

3.490

3.015

3.395

150

13.06-08.08 – 14 nachten op IJsland

5.300

3.250

2.805

3.115

120

15.08 – 13 nachten op IJsland

5.015

3.090

2.670

2.960

150

22.08 – 13 nachten op IJsland

4.705

2.900

2.515

2.765

150

16.09-23.09 – 15 nachten op IJsland

4,320

2,615

2,300

2,550

180

Explorer Light Explorer Highland

Vertrek vanuit Denemarken

Explorer Boutique

27.06: eerste vertrekmogelijkheid vanuit Denemarken voor de rondreis Explorer Highland.

Prijzen zijn per persoon: Denemarken-IJsland v.v. in couchettes incl. lunch aan boord in The Diner, 1 motor (max. 2.00m lang), accommodatie op IJsland in hotels, guesthouses en boerderijen. Ontbijt is gedurende de gehele reis inclusief. 1 volwassene + 1 motor + 1-persoonskamer (€ ±)

2 volwassenen + 1 motor + 2-persoonskamer (€ ±)

Toeslag extra motor

Toeslag halfpension aan boord

01.04-15.04 & 30.09-07.10 – 15 nachten op IJsland

2.710 / 2.160

1.855 / 1.605

148

180

22.04-29.04 & 02.09-09.09 – 15 nachten op IJsland

3.480 / 2.770

2.390 / 1.940

206

180

06.05-20.05 & 26.08 – 15 nachten op IJsland

3.580 / 2.870

2.460 / 2.010

264

180

27.05-03.06 – 16 nachten op IJsland

4.280 / 3.150

2.775 / 2.205

264

150

13.06-08.08 – 14 nachten op IJsland *

3.925 / 2.940

2.565 / 2.065

317

120

15.08 – 13 nachten op IJsland

3.725 / 2.810

2.450 / 1.985

317

150

22.08 – 13 nachten op IJsland

3.560 / 2.755

2.385 / 1.950

317

150

16.09-23.09 – 15 nachten op IJsland

3.389 / 2.670

2.320 / 1.865

148

180

Explorer Light Explorer Highland

Vertrek vanuit Denemarken

27.06: eerste vertrekmogelijkheid vanuit Denemarken voor de rondreis Explorer Highland.

2 weken rondreis op IJsland incl. accommodatie in vakantiewoningen Prijzen zijn per persoon: Denemarken-IJsland v.v. in couchettes incl. lunch aan boord in The Diner, 1 auto (max. hoogte 1.90m, lengte 5.00m), accommodatie op IJsland in vakantiewoningen. Ontbijt aan boord is inclusief.

Explorer Holiday

Vertrek vanuit Denemarken

Toeslag halfpension aan boord

2 volwassenen + 1 auto + vakantiewoningen

3 volwassenen + 1 auto + vakantiewoningen

4 volwassenen + 1 auto + vakantiewoningen

01.04-15.04 & 30.09-07.10 – 15 nachten op IJsland

1.755

1.405

1.220

180

22.04-29.04 & 02.09-09.09 – 15 nachten op IJsland

1.960

1.550

1.355

180

06.05-20.05 & 26.08 – 15 nachten op IJsland

2.030

1.610

1.410

180

27.05-03.06 – 16 nachten op IJsland

2.250

1.805

1.550

150

13.06-08.08 – 14 nachten op IJsland

2.165

1.740

1.505

120

15.08 – 13 nachten op IJsland

2.080

1.685

1.460

150

22.08 – 13 nachten op IJsland

2.025

1.630

1.420

150

16.09-23.09 – 15 nachten op IJsland

1.890

1.490

1.300

180

HUTTOESLAGEN Vertrek vanuit Denemarken

01.04-15.04 & 16.09-07.10 15 nachten op IJsland

4-persoons binnenhut gedeeld

1-persoonsbuitenhut

3 personen 4 personen

1 persoon

1 persoon

4-persoonsbinnenhut (min. 3 personen) 3 personen

2-persoons binnenhut met benedenbedden

4-persoonsbuitenhut (min. 3 personen)

2-persoons 2-persoons Luxehut met buitenhut met buitenhut met 2-persoonsbed benedenbedden 2-persoonsbed

4 personen

2 personen

3 personen

4 personen

2 personen

2 personen

2 personen

Suite 2 personen

-

-

10

402

-

-

160

262

192

332

358

686

886

24

-

26

551

96

18

284

395

317

473

531

982

1.254

06.05-20.05 15 nachten op IJsland

110

24

42

700

204

118

408

528

442

614

704

1.278

1.622

27.05-03.06 16 nachten op IJsland

110

24

42

700

204

118

408

528

442

614

704

1.278

1.622

13.06-08.08 14 nachten op IJsland

142

39

56

820

256

153

475

614

511

717

838

1.523

1.932

15.08-22.08 13 nachten op IJsland

142

39

56

820

256

153

475

614

511

717

838

1.523

1.932

22.04-29.04. 26.08 & 02.09-09.09 15 nachten op IJsland

52

couchette voor privégebruik (minimaal 3 personen)

TEL.: +31 78 6198525 - INFO@SMYRILLINE.NL


IJSLAND + DE FÆRØER EILANDEN

Alle prijzen zijn in Euro

Pakketreis incl. accommodatie op IJsland en de Færøer Eilanden Prijzen zijn per persoon Denemarken-IJsland v.v. in couchettes incl. lunch aan boord in The Diner, 1 auto (max. 1.90m hoog, 5.00m lang)en accommodatie op IJsland in hotel, guesthouses en boerderijen. Ontbijt is gedurende de gehele reis inclusief. Vertrek vanuit Denemarken Pakketreis incl. accommodatie

10.06-12.08 – 7 nachten op IJsland + 3 nachten op de Færøer Eilanden op de heenreis naar IJsland

1 volwassene + 1 auto + 1-persoonskamer (€ ±)

2 volwassenen + 1 auto + 2-persoonskamer (€ ±)

3 volwassenen + 1 auto + 3-persoonskamer (€ ±)

4 volwassenen + 1 auto + 2 x 2-persoonskamer (€ ±)

Toeslag halfpension aan boord

3.080

2.025

1.755

1.890

150

PAKKETREIZEN FÆRØER EILANDEN

Alle prijzen zijn in Euro

3-10 nachten op de Færøer Eilanden incl. accommodatie in hotels of guesthouses

Alle prijzen zijn in Euro

Prijzen zijn per persoon: Denemarken-Færøer v.v. in couchettes incl. lunch aan boord in The Diner, 1 auto ( max. 1.90m hoog, max. 5.00m lang) en accommodatie op de Færøer in hotels of guesthouses. Ontbijt is gedurende de gehele reis inclusief. 3 volwassenen + 1 auto + 3-persoonskamer

4 volwassenen + 1 auto + 2 x 2-persoonskamer

Toeslag halfpension aan boord

1.095

975

1.035

90

1.135

1.015

1.070

90

1.770

1.180

1.050

1.105

90

10.06 & 12.08 – 7 nachten op de Færøer Eilanden

1.395

950

845

885

90

17.06 – 7 nachten op de Færøer Eilanden

1.460

995

880

920

90

24.06-05.08 – 7 nachten op de Færøer Eilanden **

1.560

1.060

935

965

90

13.06 – 4 nachten op de Færøer Eilanden

1.485

1.095

1.015

1.030

-

20.06-08.08 – 4 nachten op de Færøer Eilanden **

1.650

1.205

1.105

1.110

-

15.08 – 4 nachten op de Færøer Eilanden

1.590

1.165

1.070

1.075

-

1 volwassene + 1 auto + 1-persoonskamer

2 volwassenen + 1 auto + 2-persoonskamer

07.01-22.04 & 16.09-25.11 – 10 nachten op de Færøer Eilanden *

1.645

29.04 & 09.09 – 10 nachten op de Færøer Eilanden *

1.705

06.05-27.05 & 26.08-02.09 – 10 nachten op de Færøer Eilanden *

3 regio's Hotel Føroyar

Pakketreis met iets extra's

Eiland Hoppen

Vertrek vanuit Denemarken

Hotel Skálavík

Guesthouse Gjáargarður

** Deze prijzen zijn niet geldig van 28.07-30.07. Prijzen op aanvraag.

07.01-29.04 & 16.09-25.11 – 3 nachten op de Færøer Eilanden *

890

620

550

560

90

06.05-03.06 & 26.08-09.09 – 3 nachten op de Færøer Eilanden *

1.015

705

625

630

90

10.06 – 5 nachten op de Færøer Eilanden

1.180

790

695

725

90

13.06 – 4 nachten op de Færøer Eilanden

1.065

725

640

660

60

17.06 – 5 nachten op de Færøer Eilanden

1.245

835

735

760

90

20.06-08.08 – 4 nachten op de Færøer Eilanden

1.230

835

735

740

60

24.06-19.08 – 5 nachten op de Færøer Eilanden

1.345

900

790

805

90

15.08 – 4 nachten op de Færøer Eilanden

1.170

795

695

705

60

07.01-29.04 & 16.09-25.11 – 3 nachten op de Færøer Eilanden *

755

550

500

490

90

06.05-03.06 & 26.08-09.09 – 3 nachten op de Færøer Eilanden *

880

640

575

560

90

13.06 – 4 nachten op de Færøer Eilanden

885

635

575

570

60

1.050

745

665

650

60

990

705

630

615

60

20.06-08.08 – 4 nachten op de Færøer Eilanden 15.08 – 4 nachten op de Færøer Eilanden

890

670

625

610

90

29.04 & 16.09-23.09 – 3 nachten op de Færøer Eilanden *

1.025

710

655

650

90

06.05-03.06 & 26.08-09.09 – 3 nachten op de Færøer Eilanden *

1.150

795

730

720

90

10.06 – 5 nachten op de Færøer Eilanden

1.405

940

870

875

90

13.06 – 4 nachten op de Færøer Eilanden

1.245

845

780

780

60

17.06 – 5 nachten op de Færøer Eilanden

1.470

985

910

910

90

20.06-08.08 – 4 nachten op de Færøer Eilanden **

1.410

955

875

860

60

24.06-19.08 – 5 nachten op de Færøer Eilanden **

1.570

1.050

965

955

90

15.08 – 4 nachten op de Færøer Eilanden

1.350

915

835

825

60

830

590

560

530

90

22.04-29.04 & 16.09-23.09 – 3 nachten op de Færøer Eilanden *

920

665

605

605

90

06.05-13.05 & 26.08-09.09 – 3 nachten op de Færøer Eilanden *

1.045

750

680

675

90

20.05-03.06 – 3 nachten op de Færøer Eilanden *

1.135

790

710

710

90

10.06 – 5 nachten op de Færøer Eilanden

1.380

930

840

860

90

13.06 – 4 nachten op de Færøer Eilanden

1.225

835

755

770

60

17.06 – 5 nachten op de Færøer Eilanden

1.445

975

875

895

90

20.06-08.08 – 4 nachten op de Færøer Eilanden **

1.390

945

845

850

60

24.06-12.08 – 5 nachten op de Færøer Eilanden **

1.545

1.040

930

945

90

15.08 – 4 nachten op de Færøer Eilanden

1.330

905

810

815

60

19.08 – 5 nachten op de Færøer Eilanden

1.425

990

890

895

90

Hotel Hafnia****

Uw eigen keuze

07.01-22.04 & 30.09-25.11 – 3 nachten op de Færøer Eilanden *

Hotel Föroyar****

07.01-15.04 & 30.09-25.11 – 3 nachten op de Færøer Eilanden *

* Ontbijt bij aankomst op maandagmorgen is niet inbegrepen, maar kan wel extra worden geboekt. Prijs is afhankelijk van het hotel dat u boekt. ** De prijzen zijn niet geldig van 28.07-30.07. Prijs op aanvraag.

TEL.: +31 78 6198525 - INFO@SMYRILLINE.NL

53


Alle prijzen zijn in Euro

3-10 nachten op de Færøer Eilanden incl. verblijf in een vakantiewoning Prijzen per persoon:Denemarken-Færøer v.v. in couchettes incl. lunch aan boord in The Diner., 1 auto (max. 1.90m hoog, max. 5.00m lang) en accommodatie in vakantiewoningen of appartementen. Ontbijt aan boord is inclusief.

2 volwassenen + 1 auto + vakantiewoningen

3 volwassenen + 1 auto + vakantiewoningen

4 volwassenen + 1 auto + vakantiewoningen

Toeslag halfpension aan boord

07.01-22.04 & 16.09-25.11 – 10 nachten op de Færøer Eilanden *

920

755

645

90

07.01-29-04 & 16.09-25.11 – 3 nachten op de Færøer Eilanden

620

535

480

90

06.05-27.05 & 26.08-02.09 10 nachten op de Færøer Eilanden *

1.005

830

715

90

06.05-03.06 & 26.08-09.09 – 3 nachten op de Færøer Eilanden

705

610

550

90

10.06 – 5 nachten op de Færøer Eilanden

760

645

570

90

10.06 & 12.08 7 nachten op de Færøer Eilanden *

810

685

600

90

13.06 – 4 nachten op de Færøer Eilanden

710

610

545

60

17.06 5 nachten op de Færøer Eilanden

805

685

605

90

17.06 – 7 nachten op de Færøer Eilanden *

855

720

635

90

20.06-08.08 – 4 nachten op de Færøer Eilanden

820

700

625

60

24.06-05.08 7 nachten op de Færøer Eilanden *

920

775

680

90

24.06-19.08 – 5 nachten op de Færøer Eilanden

870

740

655

90

15.08 4 nachten op de Færøer Eilanden

780

665

590

60

09.09 – 10 nachten op de Færøer Eilanden *

960

795

680

90

Pakketreis vakantiewoningen

Vertrek vanuit Denemarken

*7e nacht gratis. Deze korting is in de pakketprijs verwerkt.

HUTTOESLAGEN Vertrek vanuit Denemarken

54

Couchettes

4-persoons binnenhut (min. 3 personen)

2-persoons binnenhut met benedenbedden

2-persoons buitenhut met beneden bedden

2-persoons buitenhut met 2-persoonsbed

Luxe buitenhut met 2-persoonsbed

Suite

4 personen

2 personen

2 personen

2 personen

2 personen

4-persoons buitenhut (min. 3. personen)

4-persoonsbinnenhut gedeeld

1-persoonsbuitenhut

1 persoon

1 persoon

3 personen

4 personen

2 personen

3 personen

07.01-22.04 & 16.09-25.11 10 nachten op de Færøer Eilanden

-

-

10

266

6

-

140

198

164

232

308

444

630

07.01-29.04 & 16.09-25.11 3 nachten op de Færøer Eilanden

-

-

10

266

6

-

140

198

164

232

308

444

630

29.04 10 nachten op de Færøer Eilanden

-

-

18

316

19

-

176

234

193

275

365

527

749

06.05-27.05 & 26.08-02.09 10 nachten op de Færøer Eilanden

-

-

26

366

32

-

212

270

222

318

422

610

868

06.05-03.06 & 26.08-09.09 3 nachten op de Færøer Eilanden

-

-

26

366

32

-

212

270

222

318

422

610

868

10.06-17.06 5 nachten op de Færøer Eilanden

-

-

26

366

32

-

212

270

222

318

422

610

868

10.06 & 12.08 7 nachten op de Færøer Eilanden

-

-

18

316

19

-

176

234

193

275

365

527

749

13.06 4 nachten op de Færøer Eilanden

-

-

18

316

19

-

176

234

193

275

365

527

749

17.06 7 nachten op de Færøer Eilanden

-

-

26

366

32

-

212

270

222

318

422

610

868

20.06-08.08 4 nachten op de Færøer Eilanden

9

-

27

486

59

-

253

360

297

423

561

811

1.152

24.06-05.08 7 nachten op de Færøer Eilanden

9

-

27

486

59

-

253

360

297

423

561

811

1.152

24.06-19.08 5 nachten op de Færøer Eilanden

9

-

27

486

59

-

253

360

297

423

561

811

1.152

15.08 4 nachten op de Færøer Eilanden

3

-

19

436

46

-

217

324

268

380

504

728

1.133

TEL.: +31 78 6198525 - INFO@SMYRILLINE.NL


ALGEMENE BEPALINGEN

ANVR-CONSUMENTENVOORWAARDEN

Onze dienstverlening als Generaal Agent van Smyril Line geschiedt onder toepasselijkheid van haar voorwaarden. Behalve deze voorwaarden zijn op al onze verbintenissen van toepassing; -jegens cliënten, in onze hoedanigheid van reisorganisator: de ANVR- Consumentenvoorwaarden (Deel A -Reisvoorwaarden-) en de Garantieregeling van de SGR en de Garantieregeling van de SCR; -jegens cliënten in onze hoedanigheid van reisbureau/reisagent: de ANVR- Consumentenvoorwaarden (Deel B -Boekingsvoorwaarden-) en de Garantieregeling van de SGR en de Garantieregeling van de SCR; -jegens agenten/wederverkopers, in onze hoedanigheid van principaal/reisorganisator: de ANVR-Agentuurvoorwaarden. Bovengenoemde voorwaarden en condities zijn ter inzage op www.anvr.nl en www.sgr.nl Vraagt u ons er zonodig om.

STICHTING CALAMITEITENFONDS REIZEN

Ons bedrijf is aangesloten bij de SCR (Stichting Calamiteitenfonds Reizen). Binnen de grenzen van de garantieregeling van het Calamiteitenfonds vallen alle in deze catalogus onder de Consumentenvoorwaarden gepubliceerde reizen onder de garantie van het Calamiteitenfonds. Deze garantie houdt in dat u als consument die deelneemt aan een door ons georganiseerde reis: -(een deel van) uw reissom terugkrijgt indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren; -de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien wij als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien wij u vervroegd moeten repatriëren. Onder calamiteit wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis. Er is een premie verschuldigd.

STICHTING GARANTIEFONDS REISGELDEN

Ons bedrijf is aangesloten bij SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden). Alle in deze catalogus gepubliceerde reizen, met uitzondering van vluchten per lijndienst die geen onderdeel uitmaken van een pakketreis, vallen daarom onder de garantie van de SGR. De SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is zijn vooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen, als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.

TARIEVEN

Alle genoemde tarieven zijn in Euro. De enkele reis tarieven zijn alleen geldig wanneer een retour ticket wordt gereserveerd. Wanneer u een enkele reis reserveert zal er per persoon € 10,- reserveringskosten in rekening worden gebracht. Kinderen van 0-2 jaar zijn uitgezonderd. Voor alle voertuigen geldt een maximum hoogte van 1.90m (inclusief dakkoffer), maximum breedte van 2.00m en maximum lengte van 5.00m, tenzij anders vermeld staat. Er gelden toeslagen voor overschrijding van bovenstaande afmetingen, zo ook voor caravans, trailers etc. Het is van groot belang dat bij reservering de exacte hoogte, breedte en lengte opgegeven worden van het voertuig. Indien de afmetingen van het voertuig bij inscheping niet overeenkomen met hetgeen gereserveerd staat, kan dit ernstige consequenties tot gevolg hebben. De reiziger kan de toegang ontzegd worden en er is geen sprake van teruggave van de reissom. Georganiseerde (rond)reizen inclusief accommodatie en waarbij ‘per persoon’ staat, zijn geldig op basis van 2 volwassenen die samen reizen, tenzij anders vermeld. Het verblijf in hotels en guesthouses is in een gedeelde tweepersoonskamer. Voor personen die alleen reizen, is de toeslag voor een éénpersoonskamer verplicht. De tarieven voor verblijf in Youth Hostels zijn gebaseerd op kamers met meerdere bedden/slaapzalen. Let u er a.u.b. op dat er verschillende regels zijn m.b.t. slaapzakken op de verschillende bestemmingen. Bij overnachtingen in vakantiehuizen op IJsland zijn bedlinnen, handdoeken en elektriciteit inbegrepen. U dient de eindschoonmaak zelf te doen. Bij overnachtingen in vakantiehuizen op de Færøer Eilanden is elektriciteit inbegrepen, huur van bedlinnen en handdoeken is niet inbegrepen, deze kunt u extra huren. Eindschoonmaak is verplicht, kosten daarvoor zijn niet inbegrepen. Op de dag van aankomst is de gebruikelijke inchecktijd in de hotels van 14.00 uur tot 16.00 uur, op de dag van vertrek dient u voor 11.00 uur uit te checken. Het verblijf op de bestemmingen vindt plaats op de in het programma/voucher vermelde accommodaties. Smyril Line behoudt zich het recht voor andere nabijgelegen overnachtingsmogelijkheden van overeenkomstige of betere standaard te gebruiken. Smyril Line behoudt zich tevens het recht passagiers te verwijzen naar veerdiensten/schepen van gelijkwaardige of betere standaard. Reisinformatie wordt hoofd zakelijk in het Deens of Engels gegeven. Excursies, maaltijden, dranken, accommodaties , evenals bijbehorende diensten als transfers, vervoer ter plaatse of vluchten, zijn niet inbegrepen in de reissom, tenzij dit anders vermeld staat. Kindertarieven (3-11 jaar) voor de overtocht en georganiseerde rondreizen zijn gebaseerd op verblijf in eigen bed/extra bed in de kamer/hut van de ouders. Kinderen in de leeftijd 0-2 jaar reizen gratis, maar hebben geen recht op een eigen bed. Extra bedden zijn beschikbaar tegen hetzelfde tarief als geldt voor kinderen van 3-11 jaar voor de overtocht en de georganiseerde rondreizen. Er geldt een maximum van één extra bed per tweepersoons kamer. Twee extra bedden is alleen mogelijk in sommige hotels en zijn altijd op aanvraag. Het extra bed kan een matras, slaapbank zijn.

RESERVERINGSKOSTEN

Wij brengen administratiekosten en een verplichte bijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen à € 2,50 per boeking in rekening.

HUISDIEREN

Transport van (huis)dieren aan boord is tegen betaling van een toeslag en onder speciale voorwaarden mogelijk. (Huis)dieren mogen niet mee genomen worden naar IJsland. Voor de juiste regelgeving voor transport naar de Færøer Eilanden kunt u kijken op www.hfs.fo Huisdieren mogen niet in de hutten verblijven, hiervoor zijn aan boord speciale kooien beschikbaar.

ZWANGERSCHAP

Tot 35 weken zwangerschap mag u meereizen aan boord van het MS Norröna, maar is geheel op eigen risico. Vanaf 31 weken dient u een Engelstalige doktersverklaring te kunnen overleggen. Aan boord van het MS Norröna is geen arts aanwezig.

MINDERJARIGEN

Alle reizigers onder 16 jaar dienen te reizen met een ouder of voogd. Reizigers tussen de 16 en 18 jaar dienen schriftelijke toestemming te hebben van hun ouder of voogd om te mogen reizen.

DIEPVRIES GOEDEREN

Passagiers mogen per persoon maximaal 50 kg diepvries goederen zonder extra kosten aan boord meenemen.

VERVOER DOOR DERDEN

Er kunnen andere voorwaarden gelden bij georganiseerde reizen indien er lokaal transport of vluchten zijn inbegrepen. Deze voorwaarden worden bekend gemaakt zodra de reis is bevestigd. Voornamelijk voorwaarden m.b.t. check-in, huisdieren en de bagage kunnen afwijken.

VERTREK- EN AANKOMSTTIJDEN

Alle genoemde tijden in het vaarschema zijn lokale tijden en afhankelijk van weersomstandigheden. Passagiers zijn zelf verplicht inlichtingen in te winnen over de actuele aankomst- & vertrektijden van het MS Norröna. Actuele informatie hierover kunt u verkrijgen via telefoon

+298 345 800 en op www.smyrilline.com. Smyril Line behoudt zich het recht voor wijzigingen aan te brengen in het vaarschema.

INCHECKEN

De uiterste meldtijd bij de havens is voor passagiers met eigen voertuig uiterlijk 2 uur voor vertrek, in het hoogseizoen is dit 2½ uur voor vertrek. Met uitzondering van Seyðisfjörður, hier geldt een uiterste meldtijd van 3 uur. Voor passagiers zonder voertuig geldt een uiterste meldtijd van 1 uur voor vertrek in alle havens. Passagiers die speciale zorg vereisen, dienen zich uiterlijk 2 uur voor vertrek bij de haven te melden en het check-in personeel op de hoogte te stellen. De juiste vertrektijd/datum staat vermeld op het ticket. Smyril Line behoudt zich het recht voor de gereserveerde afvaart te annuleren indien u zich later dan de uiterste meldtijd voor vertrek bij de haven meldt. U moet met de mogelijkheid rekening houden, dat er bij de check-in en tijdens het aan boord en van boord gaan wachttijden kunnen ontstaan. Toegang tot het autodek is tijdens de overtocht niet toegestaan.

ASSISTENTIE

Bij het reserveren van de reis, bent u verplicht Smyril Line te informeren over passagiers met slechte lichamelijke of geestelijke gesteldheid. De reden hiervoor is dat dan de noodzakelijke assistentie door Smyril Line moet worden geleverd bij het volgen van de veiligheidsinstructies. Zie ook de voorwaarden onder »Inchecken«.

REISDOCUMENTEN

Een geldig paspoort of identiteitskaart is voor alle passagiers verplicht. Voor Nederlandse en Belgische passagiers is geen visum vereist. U bent zelf verantwoordelijk voor de kosten die ontstaan mits u niet over een geldig reisdocument beschikt. Mocht een passagier de toegang tot een land worden geweigerd, dan is de retourreis voor eigen rekening.

HUTTEN

Tot uiterlijk 2 uur voor aankomst in de haven kunt u gebruik maken van uw hut. De tijd waarop u uw hut dient te verlaten kan variëren, u wordt hierover via de boordomroep geïnformeerd.

BAGAGEKLUIZEN

Het is mogelijk om uw bagage te bewaren in een kluis, welke staan op dek 2 en 7. Er zijn 2 maten kluizen: 403 x 900 mm (kosten DKK 10) en 503 x 900 mm (kosten DKK 20).

REGELGEVING OMTRENT ROKEN AAN BOORD

Sinds 1 juli 2008 is bij wet bepaald, dat het niet is toegestaan aan boord te roken. Het is alleen toegestaan aan boord te roken in speciale aangegeven ruimte op dek 8. Dit geldt voor zowel passagiers als bemanning. Overtredingen worden met hoge boetes bestraft.

VERLOREN GOEDEREN

Neem in dit geval contact op met de receptie aan boord van het MS Norröna telefoon +298 344900 of via reception@norrona.fo

VAREN NAAR IJSLAND IN DE WINTER

We willen onze passagiers er graag op attent maken dat – als de weersomstandigheden veilig varen onmogelijk maken – overtochten vanuit de Færøer naar Seyðisfjörður vertraging kunnen ondervinden of zelfs worden geannuleerd. Als dat gebeurt, kunnen passagiers dus vertraging hebben op hun reis van de Færøer naar IJsland of van IJsland naar de Færøer. Onder zulke omstandigheden is Smyril Line niet verplicht om enige vorm van schadevergoeding te betalen, om te betalen voor enige vorm van gratis transport of enige vorm van gratis accommodatie aan te bieden. Passagiers zijn verantwoordelijk voor deze onkosten/uitgaven. Smyril Line kan wel gratis accommodatie aanbieden aan passagiers aan boord van het MS Norröna als ze zijn ‘gestrand’ op de Færøer, wel wordt een redelijke vergoeding voor alle maaltijden gevraagd. Onder deze omstandigheden noteerden we slechts één annulering in 2013, er waren geen annuleringen van dergelijke aard in 2014 en ook niet in 2015. Smyril Line gaat altijd uit van veilige overtochten en – als de omstandigheden daartoe aanleiding geven – moeten we het vaarschema dienovereenkomstig aanpassen. Passagiers worden altijd direct geïnformeerd over aanpassingen in het vaarschema voor vertrek, maar ook tijdens de overtocht. Een voorbeeld: als in een bepaalde week MS Norröna er niet in slaagt om Seyðisfjörður in IJsland te bereiken en een passagier aan boord sneller naar IJsland wil reizen, zal Smyril Line het vliegticket niet betalen. Passagiers zijn zelf verantwoordelijk voor enige vorm van alternatieve reisarrangementen. Maar als een passagier met de auto reist en wil dat het voertuig ook op IJsland aankomt, dan zal Smyril Line ervoor zorgen dat het voertuig samen met de passagier gratis met de volgende overtocht naar Seyðisfjörður/IJsland wordt vervoerd. Als passagiers zijn ‘gestrand’ in IJsland, is Smyril Line niet aansprakelijk voor enige kosten die worden gemaakt ten gevolge van dit incident met inbegrip van, maar niet alleen daartoe beperkt.

RESERVERINGEN

OVERTOCHT

- Tot 31 dagen voor vertrek: 10% van de reissom met een minimum van € 40,- per persoon. - Vanaf 30 dagen tot 15 dagen voor vertrek: 50% van de reissom, met een minimum van € 40,- per persoon. - Vanaf 14 dagen tot 7 dagen voor vertrek: 75% van de reissom. - Vanaf 7 dagen tot en met de vertrekdag: 100% van de reissom. PAKKETREIZEN: (overtocht + accommodatie) - Tot 31 dagen voor vertrek: de aanbetaling, verminderd met € 90, administratiekosten per persoon en € 20,- per kamer per nacht. - Vanaf 30 dagen tot 15 dagen voor vertrek: 50% van de reissom + € 50, administratiekosten per persoon. - Vanaf 14 dagen tot 8 dagen voor vertrek: 75% van de reissom + € 50, administratiekosten per persoon. - Vanaf 7 dagen tot en met de vertrekdag: de totale reissom. Annuleringskosten kunnen hoger uitvallen, indien hotels hogere annuleringskosten rekenen voor annuleringen.

WIJZIGING/ANNULERING DOOR SMYRIL LINE VOOR VERTREK

Passagiers zijn zelf verantwoordelijk voor het inwinnen van informatie betreffende de actuele aankomst- & vertrektijden van het MS Norröna. Het kan namelijk voorkomen dat Smyril Line een wijziging in het vaarschema doorvoert. Informatie over de actuele aankomst- & vertrektijden kunt u verkrijgen via telefoon +298 345 800 of via www.smyrilline.com Indien de pakketreis door Smyril Line voor vertrek wordt geannuleerd of niet zoals overeengekomen kan worden uitgevoerd, dient Smyril Line de passagier zo spoedig mogelijk in te lichten. Dit geldt niet voor kleine wijzigingen/onvoorziene omstandigheden. Tegelijkertijd moet Smyril Line de passagier informeren over de mogelijkheid tot het indienen van een klacht. De passagier mag de overeenkomst beëindigen en heeft recht op teruggave van het totale bedrag dat volgens de overeenkomst is betaald aan Smyril Line, of u mag deelnemen aan een andere pakketreis naar keuze. Alleen indien Smyril Line dit kan aanbieden zonder onnodig hoge kosten of verliezen te maken. Binnen korte tijd na ontvangst van het bericht van wijziging, moet de passagier Smyril Line informeren of hij/zij deelneemt aan een pakket reis met een hogere reissom dan origineel is geboekt. De passagier moet dan het prijsverschil bijbetalen. Als de gekozen pakketreis goedkoper is dan origineel geboekt, is Smyril Line verplicht het prijsverschil te retourneren. Verantwoordelijkheden en uitzonderingen hiervan in geval van wijzigingen. Indien een passagier schade ondervindt door wijziging/ annulering van de gehele reis door Smyril Line, kan de passagier een klacht indienen voor vergoeding volgens de algemene voorwaarden. Uitzonderingen: Annulering door Smyril Line indien het juiste/totale aantal reizigers niet in de overeenkomst met Smyril Line staat vermeld. Annulering door Smyril Line indien een bepaald percentage van deelnemers aan de reis niet is gehaald en Smyril Line de passagier hierover 14 dagen voor vertrek in kennis heeft gesteld. Annulering door Smyril Line indien de schade is veroorzaakt door een derde partij of externe omstandigheden die niet relevant zijn voor de reis en waarvan Smyril Line of iemand anders voor wie Smyril Line verantwoordelijk is deze omstandigheden niet had kunnen voorzien of heeft kunnen anticiperen op deze omstandigheden bij het afsluiten van de overeenkomst. Smyril Line komt wettelijk niet tussen de verantwoordelijkheid welke ligt bij de vervoersmaatschappijen, hotels en andere betrokken partijen. Smyril Line aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade door derden aan personen en voor verloren en/of beschadigde goederen/voertuigen etc. Tegelijkertijd beperkt Smyril Line haar aansprakelijkheid voor tekortkomingen en schade in dezelfde mate als de internationale conventies welke van toepassing zijn op de leveranciers van bepaalde diensten en die verantwoordelijk zijn voor de tekortkoming tijdens de pakketreis. Voor luchttransport de conventie van Warschau; voor zeetransport de conventie van Athene; voor treintransport de internationale conventie van treintransporteurs.

REISONGEVALLENVERZEKERING

Aangezien er volgens deze internationale conventies vrij lage vergoedingen worden uitgekeerd en aangezien de reiziger zelf alle kosten voor medische verzorging, ambulance transport etc. voor zijn/haar rekening moet nemen, raden wij reizigers zelf aan een reisongevallenverzekering af te sluiten. Informeer bij uw boekingskantoor voor de details.

NO SHOW

Zie hiervoor de ANVR-Consumentenvoorwaarden en de kopjes ‘Wijzigingen voor vertrek’ en ‘Annuleringsvoorwaarden’.

EXCURSIES VIKING CRUISE

Smyril Line behoudt zich het recht voor om excursies op de Færøer Eilanden en op IJsland in geval van slechte weersomstandigheden te annuleren. De kosten van niet uitgevoerde excursies worden aan boord in DKK gerestitueerd. Smyril Line raadt ten zeerste aan de excursies vooraf te boeken, anders garanderen zij geen beschikbaarheid.

De passagier is zelf verantwoordelijk voor de controle van de bevestiging en juiste naamsvermelding conform paspoort. Let op; Het is erg belangrijk, dat u bij boeking uw e-mailadres en/of telefoonnummer opgeeft, zodat wij u tijdens uw reis kunnen bereiken in geval van een wijziging in het vaarschema.

VRACHT

BETALINGSVOORWAARDEN

In verband met veiligheidsredenen kan het zijn dat bagage en voertuigen worden doorzocht alvorens toegang aan boord wordt verleend. Indien dit door de passagier wordt geweigerd, kan hem/haar de toegang aan boord worden geweigerd. Er is dan geen recht op restitutie van de kosten van de niet gebruikte reis. Bagage die de veiligheid van het schip in gevaar brengt en ongemak veroorzaakt mag niet aan boord worden gebracht. De vervoerder zal, met inachtneming van de omstandigheden en zonder verplichting om de passagier hierover in te lichten, de bagage aan land brengen, het teruggeven of vernietigen, indien het zonder medeweten en schriftelijke toestemming van de vervoerder aan boord is gebracht. Indien de overtreding van het hierboven bepaalde ervoor zorgt dat het schip niet kan vertrekken, dan wel worden beperkt in de uitvoering, of de vervoerder, het schip of de eigenaren een boete opgelegd krijgt, dan dient de passagier de vervoerder te vrijwaren voor alle kosten en uitgaven daardoor veroorzaakt met inbegrip van, maar niet beperkt tot, het verlies van inkomsten. De passagier mag geen bagage of product aan boord brengen dat beschouwd wordt als een gevaar voor de veiligheid volgens de internationale scheeps- en havenveiligheidscode.

Bij bevestiging van de reservering dient u een aanbetaling te doen van 25% van de reissom (met een minimum van € 400,-) plus de eventuele premie van een afgesloten verzekering, bijdrage calamiteitenfonds en administratiekosten. De restantbetaling dient uiterlijk 6 weken voor vertrek voldaan te zijn. Voor reserveringen met een vertrek binnen 6 weken dient de volledige reissom direct te worden betaald. Bij het niet nakomen van de voorwaarden, behoudt Smyril Line zich het recht voor de reservering te annuleren en annuleringskosten in rekening te brengen. Er zijn speciale betalingscondities voor groepen.

WIJZIGINGEN VOOR VERTREK

Alle wijzigingen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid aan boord. Wijzigingen in een bestaande reservering zoals, datum van de heen- en/of terugreis, aantal personen, afmetingen van voertuig, hebben de volgende kosten tot gevolg.

OVERTOCHT

- Wijzigingen tot 31 dagen voor vertrek, € 15,- per persoon plus de eventuele meerkosten ten gevolge van de wijziging. - Wijzigingen vanaf 30 dagen tot 8 dagen voor vertrek, € 27,- per persoon plus de eventuele meerkosten ten gevolge van de wijziging. - Wijzigingen vanaf 7 dagen tot 5 dagen voor vertrek, € 55,- per persoon plus 10% van de totale passageprijs. - Wijzigingen vanaf 4 dagen tot dag van vertrek, € 80,- per persoon plus 10% van de totale passageprijs. - Wijzigingen die een vermindering van het aantal personen of van het aantal voertuigen tot gevolg hebben, worden gezien als een annulering. Zie hiervoor de annuleringsvoorwaarden. PAKKETREIZEN: Bij wijzigingen in rondreizen brengen wij naast de eventuele meerkosten ten gevolge van de wijziging, extra € 25,- per kamer per nacht in rekening.

Voertuigen zonder kentekenbewijs dienen als vracht geboekt te worden. Neem voor meer informatie contact op met Smyril Line Cargo, telefoon +298 309600 of cargo@cargo.fo

GEVAARLIJKE BAGAGE/VEILIGHEID

In geval van onvoorziene omstandigheden, zoals gestegen overheidsbelastingen, koerswijzigingen evenals een wijziging in de olieprijzen, heeft Smyril Line het recht om de prijzen aan te passen. Smyril Line aanvaardt geen aansprakelijkheid voor drukfouten in deze catalogus en voor eventuele onregelmatigheden in de uitvoering van de dienst. SMYRIL LINE Nederland – TROLL TRAVEL bv Rotterdamseweg 191 · 3332 AH ZWIJNDRECHT Nederland · Telefoon +31 78 6198525 info@smyrilline.nl · www.smyrilline.nl

ANNULERINGSVOORWAARDEN

In geval van annuleringen hanteert Smyril Line de volgende annuleringskosten;

55


KOM NOG EENS LANGS Reizen is vooral ervaringen opdoen. De eerste keer dat u iets ziet, is zo’n ervaring overweldigend. De tweede keer bent u voorbereid en weet waar u nog meer op moet letten. Dat is precies de reden waarom een tweede bezoek aan de Færøer Eilanden en/of IJsland u de kans biedt om nog meer te genieten van al het moois. Een tweede kans om de prachtige plekken die u ooit al zag, nog eens met andere ogen te bekijken.

BOEK UW DROOMVAKANTIE EN VAAR MET SMYRIL LINE NAA R IJSLAND EN DE FÆRØER EILANDEN

Rotterdamseweg 191  ·  3332 AH ZWIJNDRECHT  ·  Nederland T +31 (0) 78 619 85 25  ·  info@smyrilline.nl  ·  www.smyrilline.nl


Ijsland en de Færøer Eilanden