Page 1

Informatii importante Va rugam sa cititi cu atentie aceste instructiuni. Pentru ca instructiunile sa fie mai usor de urmat, am incercat in masura posibilitatilor sa grupam operatiunile in functie de fazele in care acestea trebuie executate. Va rugam sa cititi aceste instructiuni si “Observatiile pentru instalatori” anexate inainte de montajul acestui produs, deoarece acestea contin informatii importante referitoare la siguranta, montaj, utilizare si intretinere. Orice nu este explicit specificat in aceste instructiuni este interzis. Aplicatii care nu sunt indicate in aceste instructiuni pot cauza pagube in produs, persoane si alte bunuri. SMILO respinge orice responsabilitate pentru porti fabricate impropriu si orice deformari care pot apare in timpul utilizarii. Nu montati produsul in mediu exploziv.

1 Descrierea produsului Wingo este un actuator electromecanic pentru automatizarea miscarii portilor cu unul sau doua canate. Pentru a asigura operarea corecta a motoarelor trebuie utilizata o unitate de comanda Nice. Sistemul de deblocare permite operarea manuala a portii.

2 Instalare 2.1 Verificari prealabile Inainte de a incepe montajul, verificati ca structura este corespunzatoare, asigurativa ca corespundfe standardelor in vigoare, asiguartiva in mod special ca: Poarta nu agata la deschidere sau inchidere Poarta este corect balansata; adica oprita in orice pozitie, ramane nemiscata Poarta se misca silentios si lin Zona in care va fi utilizat actuatorul permite miscarea usoara si in siguranta a portii Pachetul in care s-a livrat produsul este intact, v. fig. 1 Conditiile de montaj sunt compatibile cu dimensiunile actuatorului (fig.2), tinand cont de faptul ca unghiul de deschidere si sarcina aplicata motorului depinde de pozitia de fixare a suportului spate al motorului. Inainte de inceperea montajului, va rugam sa cititi paragraful 2.3 “Asamblare”, pentru a va asigura ca poarta permite permite un unghi de deschidere suficient si forta a motorului conform cerintelor clientului. Retineti ca WINGO actioneaza porti (cu una sau doua canate) care trebuie sa fie in bune conditii si sigure; ele nu pot fi invinuite pentru defectiuni cauzate de montaj incorect sau lipsa de intretinere.

2.2 Limitele utilizarii Forma, inaltimea portii (de ex. poarta plina) si conditiile meteo (ex. vant puternic) poate reduce considerabil valorile indicate in grafic.(v. grafic pe pag. 2 la punctul 2.2, pe axul orizontal lungimea pe canat, iar pe axul vertical greutatea maxima pe canat)

Pagina 1 din 4


2.3 Asamblare Pentru asamblarea corecta a sistemului, verificati urmatoarele puncte: Proiectia stalpului C Unghiul de deschidere Viteza Forta (v. imaginea din pag.3 partea superioara)

2.3.1Fixarea suportului spate: Efectuati urmatoarele operatiuni: Masurati valoarea C (in exemplu este indicat 70 mm) Cautati valoarea C in grafic (fig.8), relativ la modelul WINGO utilizat si desenati o linie orizontala. Gasiti valoarea minima B pe grafic cu ajutorul liniei drepte desenate (in exemplu 130 mm – fig.9). Suprafata din grafic situata deasupra liniei contine punctele unde poate fi fixat suportul. Exista o relatie intre unghiul de deschidere a portii si pozitia suportului (A si B)cum reiese din grafic, relativ la fiecare produs, unde zonele colorate diferit reprezinta unghiurile maxime de deschidere. Daca de ex. poarta trebuie deschisa la 100° - 110°, punctele A si B trebuie sa identifice pe grafic un punct situat in zona de culoare corespunzatoare. In cadrul acestei zone, retineti faptul ca forta aplicata portii si timpul de deschidere si inchidere sunt direct proportionale cu valorile A si B si aceste valori trebuie sa fie similare pentru operare similara; linia recomandata de instalare ar trebui respectata in acest sens. Graficul din pag. 4 partea inferioara este utila pentru determinarea fortei maxime la capatul portii conform cu valorile A si B.

2.3.2Fixarea suportului fata Suportul din fata (21) este fixat pe poarta conform distantei D (desenul de asamblare din pag. 3) Inainte de fixarea permanenta: Verificati daca linia de inchidere a carcasei motorului este perfect orizontala (fig.4) Deschideti si inchideti poarta de mana pentru a vedea daca se misca lin. Indepartati motorul si sudati suportul fata (21). Fixarea motorului pe suportul spate (fig.5) Fixati WINGO pe suportul spate (22) folosind surubul (48), saiba (55), si piulita (51); strangeti complet surubul apoi slabiti cu 1/10 rotatie pentru a permite un usor joc Fixarea motorului pe suportul din fata (fig.6) Introduceti in suportul din fata (21) furca mobila a WINGO (18) si fixatil cu surubul (47) si saiba (54).

2.3.3Deschiderea portii spre exterior Daca valoarea E este mai mare de 140mm, prelungiti suportul independent, conform figurii din pagina 4 jos.

Pagina 2 din 4


2.4 Configuratie tipica de sistem 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9.

Stalp pentru fotocelule Pereche de opritori la deschidere Cablu de alimentare principal Unitate de comanda A400 Antena Girofar Fotocelule Actuator Wingo Comutator cu cheie sau tastatura digitala

2.5 Legaturi electrice Respectand numerotarea din tabel, conectati produsul la conectorii (A) conform diagramei electrice (pag.5 jos) 1= deschidere 2= comun 3= inchidere â‡&#x;= pamantare Retineti sa conectati cablul de pamantare (B) conform standardelor in vigoare (EN 60204 – IEC 64-1 – EN 60335) ca in imagine(pag.5 jos).

3 Manevrarea manuala, decuplare Poarta trebuie sa fie manevrata manual (fig.3) in caz de pauza de curent sau defectiuni la sistem. Pentru a putea misca poarta se actioneaza sistemul de deblocare manuala. Miscarea manuala este posibila numai daca motorul a fost montat corect si au fost urilizate accesorii originale.

4 Testare Intreg sistemul trebuie testat de catre experti calificati, care trebuie sa efectueze testele necesare, conform riscurilor posibile. Pentru a testa Wingo procedati cum urmeaza: Inchideti poarta; Deconectati alimentarea de la unitatea de comanda; Deblocati motorul; Deschideti complet poarta manual; Verificati ca pe parcursul miscarii poarat sa nu agate; Verificati ca oprita in orice pozitie, poarta sa ramana nemiscata; Verificati ca sistemele de siguranta si orpitoarele mecanice sa fie in stare buna; Verificati ca suruburile de fixare sunt stranse corespunzator; Verificati ca surubul melcat si pinionul de actionare sa fie bine unse cu vazelina; Verificati fotocelulele sa fie curate; Dupa verificarile de mai sus blocati motorul si alimentati unitatea de comanda; WINGO nu are sisteme de ajustare a puterii, acest tip de reglaje se face in uniotatea de comanda. Masurati forta de impact conform standardelor EN12453 si EN12445.

Pagina 3 din 4


5 Intretinere WINGO nu necesita intretinere speciala, dar controale temporare, din 6 in 6 luni, vor garanta o mai mare durabilitate a motorului si functionarea corecta si sigura a sistemului. Intertinerea implica simpla repetare a procedurii de testare.

5.1 Reciclare Wingo consta din diferite tipuri de materiale, care se recicleaza in concordanta cu legile in vigoare a fiecarei tari in parte. Nu exista pericole speciale sau riscuri derivand din dezasamblarea sistemului. Daca se solicita sortarea gunoaielor, componentele trebuie sortate dupa tip de material (electrice, aluminiu, plastic, etc.)

6 Specificatii tehnice (pag.6) Tensiune de alimentare (Vca 50Hz) Curent (A) Putere absorbita (W) Condensator (uF) Nivel protectie (IP) Viteza (m/s) Cursa (mm) Forta maxima (N) Temperatura de functionare(째C Min/Max) Protectie termica (째C) Cicluri (%) Greutate (kg)

Pagina 4 din 4

http://www.smilo.ro/sites/default/files/distribuitori/Instr.%20automatizari%20Nice/Lb%20romana/Wingo  

http://www.smilo.ro/sites/default/files/distribuitori/Instr.%20automatizari%20Nice/Lb%20romana/Wingo%204000-5000.pdf

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you