Page 1


A SANTA CECÍLIA

LA SMA

LES AGRUPACIONS L’ESCOLA

Saluda President

05

Saluda de l’Alcaldessa

07

Saluda Director

08

Programa Actes

10

Llistat de Socis

13

Junta Directiva

14

Músics Professionals

17

Memòria d’Activitats

33

Banda Simfònica Plantilla

35

Nous Músics Banda Simfònica Plantilla

36

Banda Jove Plantilla

37

Nous Músics Banda Jove

38

Orquestra de Cambra Plantilla i Nous Músics

39

Rumbau Grup de Metalls Plantilla

40

Grup Percussió i Quartet de Saxos Plantilla

41

Professors de l’Escola d’Educands i

índex

SALUTACIONS

03

del Centre Reconegut de Ensenyances Professionals

GUARDONS

COL·LABORACIONS

VARIOS

Santa Cecília 2010

42

Consell Escolar

43

Personatge Alzireny Santa Cecília 2010

44

Luis Suñer Sanchis

47

Compositor Santa Cecília 2010

48

Agraïment del Compositor Santa Cecília 2010

49

Certamen Altea 2010

51

Inauguració de la remodelació del Saló de Assajos

52

Carlos Correal

53

Poesia

54

Cicle Concerts

55

Concurs Música de Cambra

56

SBALZ 2010

58

Concurs Composició de Pasdoble

59

Jovens Interprets Músics Becats

60

En el record

61

S’han Casat

62

Publicitats

1


2

Societat Musical d’Alzira


Una vegada més estem al novembre i amb això el mes de la música, dedicat a la nostra patrona Santa Cecília. En primer lloc voldria donar l’enhorabona a tots els músics, i les seues famílies, que s’incorporen en estes dates a la Banda Simfònica, Banda Jove i Orquestra de Cambra de la Societat Musical.

president

Juan Carlos Monerri

President de la Societat Musical d’ALzira

El meu agraïment a Pepe Escandell, que el passat 30 de desembre de 2009 deixà el seu càrrec de director de la la Banda Jove, per la seua llavor al capdavant de la mateixa durant més de vint anys, havent realitzat un gran treball de formació a una gran quantitat de músics que hui en dia formen part de la Banda Simfònica o són ja professionals de la música. I donar l’enhorabona a David González, com a nou director de la Banda Jove, desitjant-li tot el millor en el seu nou camí. Un record per al senyor Emilio Calatayud Perelló, músic fundador de la Societat Musical d’Alzira, que va morir el passat mes de desembre, havent deixat en la seua filla Gràcia i els seus néts David i Jorge la seua continuïtat en el meravellós món de la música. Seguint amb la novetat que vam iniciar el passat any del “Personatge i Compositor Santa Cecília”, en esta ocasió hem triat, com no podia ser d’una altra forma, com “Personatge Santa Cecília 2010” al senyor Luis Suñer Sanchis, l’any que se celebra el centenari del seu naiximent, agraïnt a la seua família l’haver acceptat el dit reconeixement. I com “Compositor Santa Cecília 2010”, ha sigut triat Bart Picqueur, compositor Belga i autor de l’Obra Lliure triada pel nostre director per al Certamen d’Altea 2010 que se celebrarà el pròxim dia 5 de desembre i en el que participarà la Banda Simfònica de la Societat Musical d’Alzira. Donar les gràcies a Joan Verdú Vivó, autor de la portada del Llibre de Santa Cecília 2010 i amb el que seguim en la línia que siguen artistes alzirenys els que cada any realitzen la dita portada. En relació amb a l’Escola de Música i Centre Reconegut d’Ensenyances Professionals de la Societat Musical d’Alzira comentar que continuem creixent en el nombre d’alumnes, mes de 420 per a este curs, però les nostres instal·lacions continuen sent les mateixes, i des d’ací demanem disculpes a la gran quantitat de pares que cada any es queden sense plaça per als seus fills per als que volgueren donar una formació musical. Agrair a Elena Bastidas alcaldessa d’Alzira i a les regidories de Cultura i Educació l’esforç que realitzen cada any en pro de la cultura en general i de la Societat Musical en particular, esperant no decaiguen en el mateix, perquè puguem continuar fent música i músics durant molts anys més. Des d’estes línies agrair a totes les empreses i entitats que col·laboren en este Llibre de Santa Cecília. I donar les gràcies als directors, músics, professors, cap d’estudis, directius i empleats, que fan possible que la Societat Musical d’Alzira, amb els seus més de 65 actuacions anuals, els seus més de 420 alumnes, i els seus més de 120 músics professionals siga l’entitat cultural més important d’Alzira. Espere vorelos a tots en els diferents actes que hem programat per a estos dies i puguen disfrutar de tots ells. Juan Carlos Monerri Fernández President Santa Cecília 2010

3


4

Societat Musical d’Alzira


Alcaldessa d’Alzira

alcaldessa

Elena Bastidas

Com cada any, el 22 de novembre, la Societat Musical d’Alzira celebra la festivitat de la seua patrona, Santa Cecília. Una efemèride que els músics viviu amb molta passió i, per això, em considere una privilegiada al poder dirigir-me a tots vosaltres, amants de la música, mitjançant este llibret. Com a alcaldessa, però sobretot com a alzirenya, em sent molt orgullosa d’esta entitat musical que té un gran pes dins de la societat alzirenya, així com de totes les persones que la composen. Una Societat Musical que és reconeguda en l’àmbit nacional i internacional, doncs molts alzirenys i alzirenyes instruïts es esta Societat, ara són músics de gran prestigi, tant dins com fora de les nostres fronteres i, per tant, eleven el nom d’Alzira i de tots els alzirenys i alzirenyes al més alt. Això sense deixar de banda la tasca que feu a la nostra Ciutat i el prestigi reconegut de l’entitat que creix cada any. Aprofite esta oportunitat per agrair el treball i la dedicació tant del president, Juan Carlos Monerri, com de tots els que composen la Societat Musical d’Alzira. És patent la il·lusió dels professionals que, any rere any, treballeu per a mostrar a tots el bon quefer en l’art de la música, com ara al Certamen Internacional d’Altea on participareu el proper 5 de desembre i on de segur que obtindreu un gran èxit. Vull ressaltar el fet que hàgeu triat a don Lluís Suñer com a Personatge de l’Any, un ciutadà il·lustre de la nostra Ciutat i que ha fet tant per ella. També vull destacar el Premi al Compositor de l’Any que li atorgueu a Bart Picqueur i que tindreu l’honor que participe dels actes de Santa Cecília. En nom de la Corporació Municipal, i en el meu propi, sols em resta animar-vos perquè continueu treballant amb eixa dedicació i entusiasme, i sobretot, perquè continueu mostrant la professionalitat que caracteritza la Societat Musical d’Alzira. Rebeu una cordial salutació

Una salutació Elena Bastidas Alcaldessa d’Alzira

Santa Cecília 2010

5


6

Societat Musical d’Alzira


Director

director

Àngel Crespo García

Com escriure un saluda per al llibre de Santa Cecília sense començar dient això de “un any més”? No és possible perquè fem la comparació amb l’any anterior. Però la veritat és que “un any més” significa que no parem de sumar, i per tant, que no parem de créixer. De créixer com a persones, com a col·lectiu enamorat de la música, que és el que ens uneix, sense distincions ni discriminacions, per damunt d’ideologies, persones capaces d’emocionar-se amb una actuació d’alguna de les nostres agrupacions o. simplement escoltant el seu fill tocant en una audició. Aquest saluda és per a, en primer lloc, invitar totes eixes persones a qui m’he referit i que formen la família musical de la nostra Societat Musical, a participar en els actes que estem preparant, i en segon lloc per a donar les gràcies a tots els músics que fan possible que estes actuacions i moltes més que realitzem tots els anys siguen possibles. Com els prometíem l’any passat en este saluda, enguany si tenim certamen; participarem el pròxim 5 de desembre a Altea, auditori en què ja hem tingut grans èxits i en el que esperem repetir, amb el permís de dos fabulosos rivals; La Armònica de Buñol, coneguda com els “Litros” i la Banda de Lalín (Pontevedra), possiblement una de les bandes gallegues més guardonades. Nosaltres hem triat com a obra de lliure elecció la Simfonia no. 0 de Bart Picqueur, un compositor belga del que a més tinc l’honor de ser el seu amic. Ell mateix els presenta l’obra en altres pàgines d’aquest llibre. Només vull recordar-los que esta obra acaba extingint el so dels clarinets en el registre greu, i quan el silenci siga absolut hauran d’aplaudir (no abans, per favor) i moltíssim si és possible… De l’obra obligada els parlem en altres pàgines. Felicitar els nous educands que s’incorporen a la banda i a l’orquestra, i animar-los a continuar; si no es cansen prompte seran músics per a tota la vida, encara que dins de 10 o 15 anys ho deixaren, perquè ser músic, tindre afició es porta dins tota la vida. Com a exemple alguns músics que s’estan reincorporant a la banda després de molts anys. Recolzar David González al front de la Banda Juvenil, perquè tinga sort en la seua nova labor, imprescindible en la formació dels xavals que volen ser músics. Felicitats.

I a tots bones festes

Santa Cecília 2010

7


programa PROGRAMA D’ACTES Dia 13 novembre 17:30 Pasacarrer de la Banda Jove des de local social de la Societat Musical d’Alzira fins a la Llar santa Teresa de Jornet. 18:00 Missa en memòria dels difunts de la Societat Musical d’Alzira en la Llar santa Teresa Jornet. 19:00 En el Gran Teatre concert de la Banda Jove. Abans de començar el concert es farà entrega d’instruments als nous educands.

Dia 20 novembre 19:00 En el Gran Teatre concert de la Banda Simfònica. Abans de començar el concert es farà entrega d’instruments als nous músics. Durant l’acte s’entregaren els guardons al “Personatge Alzireny Santa Cecília 2010”, D. Luis Suñer Sanchis, i “Compositor Santa Cecília 2010” Bart Picqueur. A continuació en el Casal Fester sopar i ball.

8

Societat Musical d’Alzira


programa Del 22 al 25 de novembre 19:30 en el local d’assajos de la SMA. Concurs de jóvens interpretes d’alumnes de l’escola de música i centre d’ensenyances professionals de la SMA.

Dia 26 de novembre 19:30 en el local d’assajos de la SMA. Final del concurs de jóvens interpretes d’alumnes de l’escola de música i centre d’ensenyances professionals de la SMA.

Dia 28 de novembre 19:00 En el Gran Teatre concert de l’Orquestra de Cambra de la Societat Musical d’Alzira. Abans de començar el concert es farà entrega d’instruments als nous músics.

Santa Cecília 2010

9


socis 10

socis de la societat musical d’alzira Aguilar Bultó, José Luis Ahulló Serrano, Bernardo Ahulló Serrano, María Belén Alandí Esteban, Mª Elisa Alandí Rosell, Adolfo Alarte Gomis, Cristi Albado Monerri, Adoración Albelda Andrés, Amparo Alberola Cotaina, Nuria Albert Benavent, Antonio Albert Ferrando, Josèp Ramón Albert Santonja, Mª José Albuixech Martí, Agustín Albuixech Negueroles, Fco. Javier Albuixech Negueroles, Mª Carmen Alemany Garés, María Alfonso Colomer, Rosa Alfonso Gramaje, Francisco Almela Roselló, Rafael Alós España, Benito Francisco Alzira Musical, SL Amat Hidalgo, Enrique Amorós San Sebastián, Raquel Anaya Ibáñez, Raquel Andrés Benedito, José María Andrés Pascual, Salvador Andrés Ferrando, Antonio Andrés García, Juan Andrés Serrano, Lorena Andrés Viñals, Asunción Andújar Andújar, Fco. Javier Andújar Pardo, Antonio Añón Cucarella, Juan Isidro Aparisi Lorenzo, Agustín Aparisi Serra, José Aranda Erb, Carmen Aranda Gallardo, Enrique Patricio Aranda Mata, Carles Arbona Piera, Adolfo José Argandoña Navarro, Francisco Arias Montañana, Raquel Arnalte Boronat, Francesc Arnalte Huerta, Mª Pilar Arocas Monreal, Inmaculada Arocas Palop, José Ismael Ausina Gómez, Mª Jesús Ausina Gómez, Pablo Ausina Gómez, Salvador Ausina Sanz, Salvador Ayala Eggers, Alejandro Baldoví Vercher, Agustín Ballester Garrigues, Rafael Ballesteros Presencia, Raquel Balmaseda Gomar, José Antonio Barber Asensi, Francisco Javier Barceló Arévalo, Pablo Barceló Esteban, Abel Barceló Sangil, Pedro Bataller Ferrer, Eva Baudrú Tora, Magalí Bautista Moyá, Adam Bayarri Pérez, Robert Belda Andrés, Vicente Belda Giner, Mercedes Bella Bernia Juana

Bella Iranzo, José Bella Bernia, Juan Carlos Bella Peiró, Juan Bautista Bellver Ramírez, Ricardo Belmonte Franco, Francisco Belsa Leal, Pedro Beltrán Soler, Hilario Benavent Mollá, Javier Benavent Serena, Salvador Benedito Guadalquivir, José Benetó Leal, Cristina Bernia Parra, Agustín Beteta Beteta, José Bisbal Ferrer, Rosa Bixquert Calafat, Francesc Blasco Castany, Bernardo Blasco Castany, Francisco Blasco Castany, Rafael Blasco Dalmau, Purificación Blasco Ferrer, Nuria Blasco Perepérez, Gisela Blasco Vila, F. Xavier Blay Ferrán, Aurelia Blay Valentín, Francisco Bleda Montalvá, Ramón Bleda Ramón, Rogelio Bohigues Lara, Félix Bolinches Iranzo, Ferrán Boluda Puig, Vte. Antonio Bono Alemany, Bernardo Bono Balaguer, Sofía Bono Martínez, Encarnación Bono Úbeda, Rafael Borderá Vidal, Mª Amparo Boronat Martín, Alicia Borrás Expósito, Miguel Àngel Borrás Frasquet, Concha Borrás Ahulló, Jorge Borrás Pascual Ricardo Boscá Albert, Claudio Boscá Navarro, Mª Dolores Buendía Sotoca, Mariano Caballer Climent, Mª José Caballero Araque, Ramón Caballero Boquera, Bernarda Caballero Pastor, José Calabuig Crespo, Sonsoles Calatayud Pastor, María Calatayud Vivó, José Camarena López, Josefina Camarena Vila, Ximo Camarena Aronda, Luis Camarena López, José Luis Campoamor Molla, Sara Campos Cots Francesc Campos Bialcanet Adrián Camps Barber Enrique Camps Barber Rosa María Camps Giménez, J. Bernardo Camps Peris, José Enrique Camps Peris, Mª Carmen Camps Rubio, José Camps Valls, Enrique Candel Gordo, Salvador Cándido Moreno, Mª Inés

Canet BuItrago, Mª Ángeles Cano Sanz, Bernardo Cantera Chocarro, Xavier Canut Prats, Antoni Cañes Sospedra, Eva Mª Cañes Martí, Fernando Cañes Monerri, Mª Dolores Cañes Monerri, Vicente Salvador Carbonell Asensio, Salvador Cardona Sala, José Leandro Carlos Sanz, Roberto Carrasco Aragonés, Eva Mª Carrascosa Bolufer, Judit Carrascosa Gracia, Francisco Carrascosa Llopis, Carmen Carrascosa Rovira José Carrascosa Rovira, Salvador Carrascosa Sanchis, Nerea Carreres López, Ramón Carreres Peris, José Àngel Carrió Carrascosa, José Luis Carrió Montagud, José Luis Casals Zabala, Anabel Cascales Ribera, Josep Cases Fabregues, Rafael Cases Ferrer, Emilio José Cases Ferrer, Rafael Castell San Agustín, Vte. José Castellanos Salvador, Antonio Castelló Bertomeu, Vicente Castelló Soler, Enrique Casterá Pellicer, Juan Carlos Casterá March, Juan Antonio Castillo Gómez, Gloria Castillo Colomer, Santiago Castillo Estrelles, Juan Manuel Castillo Palma, Eduardo Cebrián Heredia, Juan José Celaya Peña, Luis Cerdá García, Vicente Cervera Alonso, Estela Cervera Gisbert, Manuel Cervera Guillart, Ernesto Charcos Montoliu, Mª Pilar Chinesta Añón, José Chordá Ull, Emilio Chorro Vila, Aurelio Císcar Martínez, José Fco. Clari Candel, Bernardo Clari Candel, Consuelo Clari Carbonell, Miguel Clari Hidalgo, Francisco Climent Escandell, Mª Ángeles Coll Botella, Amparo Collado Roca, Mª Dolores Collado Roca, Mª José Collado Jordá, Agustín Coloma García, José Luis Colomer Valiente, Bernardo Colomer Gil, Jose Joaquín Colomer Gimeno, Ernesto Colomer Lloret, E. Alejandro Colomer Nicolás, Bernardo Colomer Sellens, Rosa Colomer Ull, Rafael

Comes Lacasa, Francisco Conesa Delgado, Ginés Contelles Ramón, Iván Corral Hernández, Juan José Correal Tormo, Raquel Correas González, Julián Correcher Sánchez, Ignacio Cortés España, Bernardo Cortina Garrido, Manuel Corts Palacios, Rosa Costa Boquera, José Costa Carrascosa, José Cuberos Pérez, José Cucarella Sifre, Bernat Cucarella Timor, Francisco Cuenca Ballester, Edelmiro Cuenca Escrivá, Bernardo Cuesta Moreno, José Luis Curiel Martínez, Víctor Dalmau Juan, Vicente Dalmau Magraner, Ana María Daries Fontana, Ana Daries Martínez, Enrique De La Concepción Boscá, Fernando De La Guía Moreno, Carmelo Delgado Tomás, Vicente Díaz Argente, José Antonio Dolz Boluda, Eva María Doménech Giménez, Rafael Domínguez Chesa, Mª Desamparados Donat Sarrió, Francisco Javier Duato Samblancat, Mª Carmen Duet Creatius, SL Enguix Pellicer, Bernardo Enguix Alberola, Eustasio Enguix Costa, José Enguix Ferrer, Bernardo Enríquez Ordóñez, José Escandell Fogués, Francisco Escribá Esteve, Delfina Escrivá Fernández, Francisco Escrivá Roca, Carlos ESpaña Canut, José España Iranzo, Mario Esparcia Corredor, Encarna Esparza Botella, Eugenio Espí Pérez, Elena Estarlich Ortega, José Esteban Santamaría, Amparo Esteve Ferrer, Vicente Fabra Cuenca, Ricardo Félix Brines, José Femenía Benavent, Vicente Fernández Crespo, Juan Carlos Fernández Blesa, José Luis Fernández Boluda Amher Fernández Chereguini, Mª Teresa Fernández Guzmán, Rafael Fernández Sempere, Josefina Ferragut Bría, Inmaculada Ferrandis Borrás, Salvador Luis Ferrando Carrió, Francisco José Ferrando Guillem, Ignacio Ferrer Quiles, Antonio Vicente Ferrer Dolz, Yolanda

Societat Musical d’Alzira


Santa Cecília 2010

Gómez Pliego, José Gómez Pastor, Antonio Gomis Brines, Vicente Gomis García, Antonio Gomis Picó, Miguel González Coll, Óscar González Oliver, Alejandro González Pérez, Guillermo González Sánchez, Félix González Sanjuán, Bernardo González Sanjuán, David González Sanjuán, José González Tomás, Amado Gotu Liliana, Ionela Grama-3 Publicitat, SLU Gramaje Valverde, Aurora Grande Pérez, Mª Victoria Grande Diago, Pedro Claudio Grau Cuñat, Gema Grau Ripoll, Encarna Gregori Carbonell, Enrique Gregori Carrascosa, Carmina Gregori Giner, Bernardo Gregori Pelufo, Bernardo Gregori Perepérez, Agustín Gresa Marco, Francisco Guijarro García, J. Salvador Guillart Gómez, Sara Guillem Arnalte, José Miguel Gurrea Ligorit, Miguel Àngel Gutiérrez-Ravé Illescas, Rafael Gyulamiryan Hasmik Hermita Conejero, Mª Àngeles Hernández Carrió, Patricio Hernández Sanchis, Jesús Emilio Hernandis Giner, Mª Isabel Hernandis Orovig, Silvia Herranz Aguilar, Josefina Hervás Martínez, Eduard Huesca Climent, Inmaculada Huesca Luna, Hilario Hurtado Albentosa, José Mª Iñigo Luis, Fernando Iñigo March, Teresa Izquierdo Marzal, Mª Teresa Jerez Gabaldón, Lourdes Jiménez Crespo, Alba Jiménez Saura, Pedro Jiménez Urrea, José Antonio Jordá Rodríguez, José Ramón Jorques Bordes, Francisco Jorques Tortosa, Francisco Julio Rosell, Juan Ernesto Laguía Calvete, Ana Mª Lairón Pla, Aureliano Landete Sánchez, Jesús Landete Colomer, Remedios Lara Sarrión, Antonio Laudes Cano, Eusebio Laudes Añó, Enric Leal Sifre, Amparo León Ribas, Natalie Luisa Llácer Goig, Manuel Llinares Clemente, Ángela Llinares Pérez, Ángela Llobregat Boquera, José Bernardo Llobregat Mengual, Antonio Fco. Llombart Cerdá, Amelia Llopis Orts, Mercedes

Llopis Calatayud, Enrique Llopis Chordá, Ramón Llopis Corts, Carles Llopis Ferrer, Ramón Llopis Lara, Juan Fernando Llopis Orts, José Llopis Pla, Consuelo Llopis Vidal, José Llorca Martín, Bernardo Llorens Ferrer, Mª Pilar Lloréns Llinares, Fanny Lloréns Llinares, Vicent Lloret Prats, Elena María Lluch Gironés, Francisco Lluch Murillo, Carolina Lluch Murillo, Francisco López Belsa, Sonia López Dolz, Eva Mª López Escrivá, Carmina López Esteban, Juan Miguel López García, Consuelo López García-Antón, Gemma López Gascó, Christian López Huguet, Andrés López Merino, José Luis López Oltra, Katia López Pascual, Josefina López Ravassot, Sebastián López Sala José, Manuel López Tarrazona, Leonor Lozano Aledo, Alfonso Lozano Ribes, Lola Lozano Pellicer, Jaime Madrid Manzaneque, José Jacinto Magraner Andrés, Clara Magraner Peris, Agustín Magraner Torres, Concha Mahíques Peris, Bernardo Mansanet Juan, Amparo Manzanares Meseguer, María Máñez García, Emilia Máñez Guillem, Vicente March Gomis, Carlos March Martínez, Alfredo Marco Simó, Manoli Marín Carrasco, Karina Marín Coll, Sergio Marín-Roig Ramón, José Marqués España, Sergio Marrades Marrades, Vicente Martí Ferrer, Enrique Martí Abad, Isabel María Martí Gozalbo, Sergi Martín Martin, Miguel A. Martín Escribá, Bernardo Martínez Abellán, María Martínez Requena, Francisca Martínez Sanchis, Vicente José Martínez Soto, Gemma Martínez Arocas, Pep Martínez Chóver, Lourdes Martínez Colón, Joaquín Martínez Correas, Felicidad Martínez Rodrigo, Arturo Rafael Martínez Sansaloni, Vicente Martínez Vidal, Bernardo Martínez Vayá, Ramón Martorell Barraquet, José Martorell Esparza, Josefa

Marzal Peñalva, Mª Del Pilar Mascarell Cuenca, José Mascarell Pérez, Camilo Mascarell Sanjuán, José Antonio Mascarell Sanz, José Luis Masiá Llinares, Francesc Mata Garés, Antonio Mata Martínez, Mª Amparo Matoses Belsa, Consuelo Matoses Belsa, Isabel Matoses Torres, Rafael Mazo Martínez, Antonio Medan Sifre, Ester Medán Felici, Alberto Medes Esteban, Ana Medina Piera, Inés Mena Gallach, Marta Mena Quintana, Lilyan Scarlett Mengual Perepérez, Ernesto Mesón Rausch, Silvia Miñana Pla, Juan Miralles Albelda, Nela Miralles Fabregues, José Molero Serrano, Mª Carmen Moltó Cutanda Andrea Mondría Verdú, Enrique Monerri Fernández, Juan Carlos Monerri Sanjuán, Beatriz Monerri Sanjuán, Zaida Monerri Sanz, Francisco Montagud Pérez, Esther Montagud Piera, Bernardo Montagud Ricart, Luis Montalvá Iñigo, Mª Gracia Montalvá Moyá, Áurea Montalvá Hidalgo, Raquel Montalvá Presencia, Ernesto Montalvá Romaguera, Bernardo Montalvá Romaguera, José Carlos Montaner Gadea, Francisca Morales Caballero, José María Morell Martínez, Alfred Moreno Nadal, Salvador Moreno Nieto, Tomás Moreno Vela, Vanessa Mortes Barber, José María Muñoz García, Alba Muñoz Sales, Eric Muñoz Santamans, José María Nadal Tello, Avelino Negueroles Talón, Carmen Noguera Montañana, José Olaso Llinares, José Oliver Balaguer, Miguel José Oliver López, Juan Oliver Navarro, Alfonso OlIver Navarro, Carmen María Oliver Sorera, Lucía Olmo Laporta, Julio Ramón Oro Bono, José Luis Ortega Asín, José María Ortega Rodríguez, Juan Ortega Rosell, Juan Manuel Ortí Blasco, José Luis Ortiz Cano, Raúl Ortiz Pereira, Ana María Ortiz Torremocha, Mila Orts Benavent, Emilia Orts Benavent, Ismael

socis

Ferrer Herrera, Roberto Ferrer Montagut, Elisa Ferrer Montalvá, José Bernardo Ferrer Pérez, José Ferrer Rodríguez, Juan Ferri Colomer, Manuel Ferrús Oliver, Alexandre Fillol Ruiz, Daniel Fontana Vázquez, Encarna Fontestad González, Amparo Francés Sifre, José Luis Frasquet Barber, Miguel Frasquet Núñez, Miquel Àngel Furió Herrera, Juan Bautista Furió Tendero, Joan Batiste Furió Tendero, Josèp Furnells Piera, José Gadea Vives, Carlos Galán Amat, Juan Bautista Galán Pons, Almudena Galdón Sáez, Vicente Gallach Santamaría, Lydia Gallego Martínez, Marcos Gallego Sapiña, Juan Arturo Garay Chordá, Àngel Garay Escrivá, Àngel Jesús Garcés Pérez, Concepción García Juanes, Mª José García Alandí, Martín José García Almiñana, José Vicente García Antich, Eva García Antich, Rosa García Cebolla, Vicenta García Cerdán, Enrique García García, Antonio García García Salvador García Hurtado, Sonia García Lorenzo, José Tomás García Parra, Francisco García-Rojo, Garés Sergio García-Rojo, Alcañiz Benito García-Rojo Garés, Fco. Javier Garés Núñez, Alfredo J. Garés Benedito, Dolores Garés Sayol, Daniel Garrido Ausina, Fernando Garrido Navarro, Manuel Garrido Pastor José Luis Garrido Sanchis, Salvador Garrigues Piera, Rafael Garrigues Piera, Raquel Gascó Ferrer, René Gil Enguix Miguel, Ángel Gil Salesa, Juan Bautista Giménez Egea, Concepción Giménez Giménez, Jesús L. Giménez Mezquita, Fco. José Giménez Pastor, Francisco Giménez Sánchez, Pedro Giménez Ull, Antonia Gimeno Olmos, Víctor Manuel Giner Garrido, Ester Giner Ivars, Vicente Giner Reig, Mario Ginestar Viñes, Teresa Ginestar Moyáno, Vicente Giordani González, Lisandro Goig Gallego, José Gómez Enguix, Fanny

11


socis 12

Orts García, E. Javier Orts Oliver, Eduardo Palacios Peris, Bernardo Palacios Verdú, Bernardo Palau Dalmau, Jorge Palau Pla, Consuelo Palau Tena, José Blas Palomares Palacios, Raquel Palomares Pau, Simeón Palomares Sampedro, Silvia Palop Aliño, Javier Parada Martínez, Dolores Pardo Belda, Enrique Pardo Mínguez, Mª De Los Llanos Pardo Monllor, Mónica Pardo Moreno, Mª Luisa Pardo Punzano, Natalia Pardo Roca, Aurelio Pardo Vidal, Josèphine Parra Pelufo, Enrique Parrilla Climent, Eva Pascual Parra, Rafael Pascual Vidal, Enrique Pastor García, Bernardo Pastor Muñoz, Andrea Pastor Picó, Xavier Pastor Santacreu, Margarita Pastor Vicente, Mª Gracia Pau Benavent, Pompilio Pau Fayos, Remei Pau Mariner, Borja Pedro Martínez Cano, SA Peláez Riol, Jesús Pellicer Pascual, Rafael Pelufo Andrés, Francisco Pelufo Fernández, Enrique Pelufo Pellicer, Elsa Penadés Giner, Laura Perales Molla, José Francisco Perelló Díez, Alberto Perelló Gisbert, Inmaculada Perepérez Llobregat, Asun Perepérez Llobregat, José Pérez Camarasa, Bernardo Pérez García, Agustín Pérez Gil, Amparo Pérez Goig, María José Pérez Martínez, Francisco Pérez Pellicer, Santiago Pérez Boquera, Salvador Pérez Damiá, Vicente Luis Pérez Goig, Bernardo Agustín Pérez González, Pablo Pérez Juan, Mª Ángeles Pérez Juanes, Xavier Pérez Orón, Vicente Pérez Palacios, Rosa Pérez Pellicer, Alejandro Pérez Pellicer, Amparo Pérez Pellicer, Chema Pérez Pellicer, Cristina María Pérez Pellicer, Vicente Pérez Peris, Enrique Pérez Tudela, Vicente Peris Bleda, Ramón Peris León, Alicia Peris Paredes, Carles Peris Signes, Ernesto Petit Pérez, Fanny

Petit Aranda, Enrique Piera Ferrer, Francisco Piera Aledó, Rosa Piera Francés, Francisco Hilario Piera Puig, Salvador Piera Redal, Mª Ángeles Piera Sales, Mª Isabel Pla Albalat, Vicent Pla Gisbert, Enrique Pons Iborra, Mª Carmen Prats Pons, Eva Prats Pons, Mª Carmen Ramírez Sanjuán, Bernardo Ramírez Benavent, Roberto Ramírez Cebolla, Jaime Ramírez Gomis, Alberto Ramírez Vicent, Juan Antonio Ramón March, Juan Ramón Moreno, Antonio Revert Mahiques, Marcos Revert Roca, Enrique Revueltas Colomer, Rosa Ribera Toledo, Juan José Ribes Vendrell, Salvador Richart García, Justo Ríos Furió, Bernat Ríos Petit, Loreto Ríos Furió, David Ríos Furió, Francisco José Ríos Furió, Santiago Ríos Magraner, Francisco Ríos Pascual, Andrés Ríos Pascual, Francisco José Ríos Petit, Bernat Ripoll Colom, Juan Risent Martínez, Jorge José Roca Pastor Javier Rodríguez Alcázar, Àngel Rodríguez Pausà, Elisa José Rodríguez Salinas, Mª Pilar Rodríguez Seijo, Marcelino Romera Castillo, Aina Romero Monzonís, Mª Teresa Romero Monzonís, Paz Ros Daries, Sara Ros Company, Rafael Rosell Martínez, Vicente Roselló Rubio, Salvador Roses Cuenca, Salvador Roses Gil, Salvador Rovira Marín, Alfonso Rúa Álvarez, Manuel Rubio Albentosa, José Manuel Rubio Carbonell, María Amparo Rubio Llombart, Juan Miguel Rubio Navarro, Purificación Ruíz Cervera, José Ruíz Pintor, Alberto Sáez Gómez, David Sáez Sifre, Lorenzo Sáez Garrigues, Zaida Sala Pedro, María A. Sales Montoya, Daniel Sánchez Benedito, Ricardo Sánchez Requena, Pedro Sánchez Sánchez, Ambrosio Sánchez Almazán, Vicente Sánchez García, Luis Sánchez Núñez, Elvira

Sánchez Olivas, Ramiro Sanchis Garí, Francisco Sanchis Pérez, Marta Sanchis Cordones, Bernardo Sanchis Doménech, Carlos Sanchis Fayos, Jesús Sanchis Guillem, Ana María Sancho Marco, Cándido Sancho Alario, Juan Bautista Sancho Sayol, Tomás Vicente Sanjuán Castelló, Nuria Sanjuán Catalan, Teresa Sanjuán Catalán, Carmen Sanjuán Ripoll, Trinidad Sanjuán Pascual, Antonio Sanjuán Ribera, Bernardo Sanjuán Rosell, Salvador Sanjuán Rubio, María José Sanmartín Arnal, Ricardo Santacreu Silvestre, Juan Santamaría Azorín, Francisco Santamaría Boquera, Alberto Santón Moreno, Juan Eduardo Santos Sanjuán, Antonio Santoyo Valls, Mª Amparo Sarrión Asensio, Ernesto Sarrión Asensio, Francisco Javier Sarrión Llinares, Ernesto Sarrión Llinares, Luis Sebastiá Vila, José Luis Seguí Girbés, Juan Segura Clari, Antonio Selfa Martínez, Salvador Selfa Moreno, Salvador Selfa Pozo, Raquel Serra Camarasa, José Luis Serra López, Laura Serra Albelda, Ramón Serrano Serrano, Encarna Serrano Nogués, Mª Cristina Sierra Casterá, Rosa Sierra Parra, Enrique Sierra Sansaloni, José Manuel Sifre Balaguer, Rafael Sifre Carrasco, Bernardo Fco. Sifre Corts, Enrique Sifre Martí, Rafael Sifre Soler, Salvador Simó Peris, Franciso Javier Soler Ferrando, Cristina Soler Lafuente, Emilio Soler Montalvá, Patricio Soler Montalvá, Vicente Soler Vicente, José Soler Viñals, Ana Carmen Soler Viñals, Antonio Soriano Gallart, Fanny Soriano Torres, Bernardo Sospedra Climent, Javier Sospedra Climent, Enrique Suñer Sanchis, Luis Talens Armiñana, Estefanía Talens Armiñana, Gemma Talens Peris, Sara Talens Ventura, Rosa Tarragó Jorques, Carles Tendero Oliver, Concepción Tendero Oliver, Rosa Tent Crespo, Amparo

Teresí Galán, Salvador Teruel Mateo, Ana María Toledano Llinares, Juan Antonio Toledo Puig, Rafael Tomás Calatayud, Mª José Tomás Garcés, Germán Tomás Grau, Gemma Patricia Tomás PIquer, Germán Tomás Benavent, Claudia Tomás Calatayud, Mª Dolores Tomás Piquer, Lorena Torremocha Sifre, Elisa Torrent Ferris, José Torres Cebrián, Jaime Torres Mariner, Miguel Àngel Torres Sánchez, Severino Trabazos Anta, Mª Paz Transportes Mazo Traver Fuertes, Alberto Tudela Montoya, Roberto Tudela Piquer, Francisco Tudela Soriano, Consol Úbeda Fernández, Andrés Ull Lorente, Vicente Ull Soler, Lucía Valle Esteve, Sara Vallés Chornet, Mª Carmen Valls Julio, Silvia Vayá Iranzo, José Vázquez Denia, Purificación Vázquez Bernia, José Juan Verdú Vivó, Jordi Vicente Gracia, Encarnación Vicente Martínez, Fco. José Vidal Bezzina, José María Vidal Bialcanet, Pedro Vidal Llopis, Andrés Vidal Peláez, Isabel Vila Fernández, Antonio Vila Fernández, Bernardo Vila González, Amado Vila Puig, Alba Mª Vila Roig, David Villalba Belda, Víctor Villalba Iñigo, Bernardo Viñes Cañes, Paco Vivanco Soriano, Irene Vivas Peris, Francisco Vives Fontana, María Vives Panadero, Mª Dolores Yáñez Martínez, Eloína Zacarés Lino, Alba Zaragoza Benavent, Vicente Zayas Román, Miguel Àngel

Societat Musical d’Alzira


junta directiva President d’Honor Perpetu President: Vice President: Secretari: Vice Secretari: Tresorer: Interventor: Vocals:

Santa Cecília 2010

D. Luis Suñer Sanchis Juan Carlos Monerri Fernández Bernat Ríos Furió Camilo Mascarell Pérez Xavier Pérez Juanes Antonio Albert Benavent Emili Cases Ferrer Rafael Cases Ferrer Mª Angeles Climent Escandell Bernardo Colomer Nicolas Elisa Ferrer Montagut David González Sanjuán Francisco Pelufo Andrés Vicente Luis Pérez Damiá Amparo Pérez Pellicer Francisco José Ríos Furió Salvador Roses Gil Laura Sánchez Esparcía Francisco Javier Sanchis Soto Juan Eduardo Santón Moreno Concepción Tendero Oliver Paco Viñes Cañes

13


la sma 14

músics profesionals de la societat musical d’alzira ALBELDA JUAN, DAVID ALBELDA JUAN, JORGE ALMIÑANA GAY, VANESA ALONSO AROCAS, LAURA AMAT AROCAS, CARLOS ANDRÉS COLLADO, LAURA ANDRÉS LÓPEZ, JUAN CARLOS ARNALTE BORONAT, FRANCESC BARBERÁ PELLICER, LAURA BATALLER CARREÑO, ARNAU BORDES ESCUDERO, GONZALO BORRÁS LACASA, JORGE CALATAYUD ESPAÑA, GRACIA Mª CARDONA GONZÁLEZ, CIPRIÀ CASTERÁ MONTAGUD, RAFAEL CASTILLO ESTRELLES, Mª JOSÉ CLARI AHULLÓ, BELÉN COGOLLOS LLINARES, VICENTE COLLADO ROCA, Mª DOLORES COLOMER, JUAN J. CORTINA GARCÍA, PATRICIA COSTA GARCÍA, ELENA CUENCA PEIRÓ, JAVIER DARIES FONTANA, SERGIO DE LA GUÍA SILVESTRE, CARMEN DELGADO PEÑA, LUIS DÍAZ ARGENTE CARLOS ENGUIX PELUFO, CARLOS ENGUIX PELUFO, PILAR ENGUIX RAMÓN, EUSTASIO JOSÉ ENGUIX RAMÓN, INMACULADA ERREA DEL PAGO, ÁNGEL ERREA DEL PAGO, MARIO ESCANDELL VILA, JOSÉ FERNÁNDEZ BOLUDA, AMHER FERNÁNDEZ FERRANDIS, JOAN E. FERNÁNDEZ MARTÍ, BERENICE FURIÓ TENDERO, JOAN BAPTISTE FURIÓ TENDERO, JOSEP GALLART GARCÍA, ANTONIO GALLART GARCÍA, JULIO

Contrabaix Violí Clarinet Flauta Piano Oboé Trompeta Flauta Flauta Compositor Contrabaix Clarinet Oboé Percussió Tuba Saxòfon Violoncel Trompeta Violí Compositor Fagot Clarinet Trompeta Trompa Piano Trompa Tuba Flauta Viola Violí Violí Clarinet Trompa Saxòfon Piano Saxòfon Saxòfon Clarinet Percussió Trompa Trompeta

Professor de la Orquestra de València Professor del Conservatori d’Andorra Professora de Música de Primaria Professora de Música de Secundaria Professor del Conservatori de Castellón Professora de Música de Secundaria Professor de Música de Secundaria Director de la Banda de Daimús Professora del Conservatorio de Melilla Professor ESMUC y Conservatorio Superior Aragón Professor de la Orquesta de Extremadura Professor de Música de Secundaria Professora de la Orquestra Municipal de València Professor del Conservatorio de Almansa Oficial Músico del Ejército Suboficial Músico de la Guardia Real-Madrid Professora de Música de Primaria Professor de Música de Primaria Professora de Música de Primaria Compositor en USA Professora de Música de Primaria Professora de Clarinet en Chicago (EEUU) Professor de Música de Secundaria Professor de Música de Secundaria Professora de Piano Professor del Conservatorio de Sevilla Professor Conservatorio Profesional de Almería Professor de la Orquesta de Córdoba Professora del Conservatorio del Ejido Professor del Conservatori de Carcaixent Professora de Música de Primaria Professor de la Banda Municipal de Barcelona Professor de la Banda Municipal de Palma de Mallorca Professor de Saxòfon Professora de Música de Primaria Catedrático del Conservatori de Castellón Professora de Música de Primaria Professor de Conservatori Professional Professor de la Orquestra Municipal de València Professor de Música de Secundaria Professor de Música de Primaria

Societat Musical d’Alzira


Santa Cecília 2010

Viola Contrabaix Clarinet Oboé Clarinet Percussió Trompeta Clarinet Violoncel Trombó Clarinet Tuba Trompa Flauta Clarinet Tuba Flauta Flauta Contrabaix Clarinet Clarinet Saxòfon Saxòfon Clarinet Bombardí Violoncel Fagot Cant Piano Piano Flauta Trompa Clarinet Viola Tuba Violí Violí Oboé Clarinet Percussió Violoncel Clarinet Percussió Tuba

Professora de Música de Primaria Professor del Conservatori d’Elx Professora de Música de Primaria Professor del Conservatori de Cullera Professor del Conservatori de Carcaixent Professora de Música de Primaria Professor de Trompeta Professor de la Banda Municipal de València Professor de la Orquesta RTVE Professor de Trombó Professora de la Banda Municipal de Barcelona Professor de Música de Secundaria Professora del Conservatori de Carcaixent Professora del Conservatorio del Escorial Professora de Música de Primaria Suboficial de la Banda de la Guardia Civil Professora de Música de Primaria Catedrática del Conservatori d’Alacant Professor del Conservatori José Iturbi -València Professor de Música de Secundaria Banda del Cuartel de la Força de Maniobra-Paterna Professor de Música de Secundaria Professora del Conservatori de Carcaixent Professora de Música de Primaria Músic Instrumentista Professora de Música de Secundaria Professor de la Orquesta Nacional de España Professora Superior de Cant Professora de Piano Professor de Piano Professora de Flauta Professor de Música de Secundaria Professora de Música de Secundaria Professora de Música de Primaria Suboficial Músico de Infantería de Marina-Marín Professor de Violí Professor del Conservatori de Catarroja Professora de Música de Secundaria Professora de Música de Primaria Suboficial Músico de la Banda Militar A. M. Zaragoza Professora de la Orquesta de RTVE Professora de Música de Primaria Músic Instrumentista Suboficial Músico del Ejército de Tierra

la sma

GARCÍA LÓPEZ, MÓNICA GARCÍA-ROJO GARÉS, FCO. JAVIER GARÉS FRAGOSO, MIREIA GARRIGUES PÉREZ, JESÚS GARRIGUES PÉREZ, JUAN JOSÉ GARRIGUES PÉREZ, Mª PAZ GIL SANCHIS, ANTONIO JOSÉ GOIG VALENZUELA, ANTONIO GONZÁLEZ DEL AMO, JOSÉ GONZÁLEZ SANJUÁN, DAVID GONZÁLVEZ PARRA, VICTORIA GRAU BENEDITO, JOSÉ GRAU RIPOLL, ENCARNA GRAU RIPOLL, Mª ÁNGELES LAHOZ COLOMER, Mª JOSÉ LAPORTA CARRASCO, ANTONIO LARA ROS, ANA MARÍA LLUCH MURILLO, CAROLINA LLUCH MURILLO, FRANCISCO LÓPEZ CRESPO, DAVID LÓPEZ LANGA, JOSÉ MANUEL LORENTE YÁÑEZ, RAMÓN MADRID MANZANEQUE, Mª AMPARO MAÍQUES FLORES, Mª ANGUSTIAS MARIMÓN PELLICER, FRANCISCO JAVIER MARTÍNEZ MARTÍ, MERCEDES MASIÁ GÓMEZ, JOSÉ MEDÁN SIFRE, IRENE MONERRI SANJUAN, BEATRIZ MONSERRAT ARANDA, SALVADOR MONZONÍS PEREPÉREZ, CELIA MONZONÍS PEREPÉREZ, JOSÉ VICENTE NADAL SORIANO, MARTA OLASO GARCÍA, MARÍA OLIVER SORERA, RICARDO ORTEGA ROSELL, GUILLERMO ORTEGA ROSELL, JUAN MANUEL PARRA OLIVER, Mª ELENA PARRILLA CLIMENT, EVA PARRILLA CLIMENT, FERNANDO PARRILLA CLIMENT, Mª LUISA PASTRANA MARTORELL, Mª JOSÉ PELUFO PICOT, JUAN CARLOS PÉREZ ALEIXANDRE, SALVADOR

15


la sma 16

PÉREZ PELLICER, BERNAT PERIS ARMENGOL, DAVID PERIS LLOBREGAT, CARMEN MARÍA PERIS LLOBREGAT, SUSANA PERIS SIGNES, EDUARDO IGNACIO PETIT PÉREZ, MARÍA LORETO PONS GÓMEZ, MARÍA PONS PASTOR, ALBERTO RÍOS FURIÓ, BERNAT RÍOS FURIÓ, SANTIAGO ROCAFORT RODRÍGUEZ, FEDERICO RODRÍGUEZ IBORRA, ANTONIO ROYUELA GARCÍA, ASSUMPTA SABATER SANCHO, SILVIA SABATER SANCHO, VICENTE SABATER SANCHO, XAVIER SALES BIOSCA, FRANCISCO SAMPEDRO PALOMARES, INMACULADA SÁNCHEZ ROMANOS, LUIS JOSÉ SANJUÁN CASTELLÓ, ADOLFO SANZ SIFRE, NICANOR SANZ SIFRE, VICENTE SEGUÍ PÉREZ, JUAN JOSÉ SELFA PERIS, ÁNGELES SIMÓ PERIS, MIGUEL JOSÉ SOLER PÉREZ, PATRICIO SUÑER OLTRA, CARMINA SUÑER OLTRA, LOURDES TOMÁS CALATAYUD, Mª DOLORES ULL GARCÍA, Mº JOSÉ VAROCH I ESTARELLES, FRANCESC ZAYAS ROMÁN, MIGUEL ÁNGEL

Trompeta Clarinet Violí Violí Trombó Trompa Violoncel Bombardí Trompa Fagot Clarinet Trombó Flauta Viola Clarinet Percussió Clarinet Cant Percussió Fagot Trompa Trompa Clarinet Clarinet Fagot Trompeta Clarinet Flauta Flauta Flauta Flauta Tuba

Suboficial Músico de la Banda del Ejército del Aire Professor de Clarinet Professor de Música de Primaria Professora de Música de Primaria Professor de la Banda Municipal d’Alacant Professora de Música de Secundaria Professora de Música de Primaria Professor de la Banda Municipal de Madrid Professor del Conservatori de Cullera Professor de la Orquesta Ciutat de Granada Professor del Conservatori d’Ontinyent Professor del Conservatorio de Ourense Professora de Música de Primaria Professora del Conservatorio de Alcázar de San Juan Professor de Música de Secundaria Professor del Conservatorio de Vigo Subinspector de la Banda de la Policia Nacional Professora de Cant Suboficial Músico de la Guardia Real-Madrid Professor de Fagot Professor de la Orquestra de València Professor de la Banda Municipal de València Professor de Música de Primaria Professora de Música de Secundaria Professor de la Orquesta Nacional de España Professor de la Banda Municipal de Barcelona Professora de Música de Primaria Professora de Música de Primaria Catedrática del Conservatori Superior Joaquín Rodrigo-València Professora de Música Professor de Orquesta Sinfónica de Galicia-La Coruña Músic Instrumentista

Societat Musical d’Alzira


14 • Concert Santa Cecília Banda Simfònica al Gran Teatre • Sopar al Casal Fester 16/19 • Primera fase del Concurs de Joves Interprets 20 • Final del Concurs de Joves Interprets 21 • Misa Músics Difunts, Capella del Hogar Santa Teresa de Jornet • Concert de Santa Cecília, Banda Jove al Gran Teatre 28 • Inaguració Local d’Assajos de la Societat Musical d’Alzira • Primer Concert del Cicle de Concerts al Saló d’assajos • de la Societat Musical d’Alzira, Rumbau Grup de Metalls 29 • Concert de Santa Cecília de l’Orquestra de Cambra i el Grup de Percussió

Santa Cecília 2010

memòria

Al llarg del mes de Novembre continua el rodatge de la sèrie televisiva Unió Musical Da Capo

novembre 2009

Novembre 2009

17


memòria novembre 2009 18

Societat Musical d’Alzira


• Concert al acte de la Fundació Alteris, Rosa dels Vents, Casa de la Cultura • Concert de Nadal de la Banda Simfònica director convidat Pepe Grau al Gran Teatre • Retaule de Nadal al Gran Teatre. Orquestra de Cambra i Aula de Cor • Processó Civica de la Conquesta d’Alzira, Banda Jove

desembre 2009

16 19 23 30

memòria

Desembre 2009

Santa Cecília 2010

19


memòria decembre 2010 20

Societat Musical d’Alzira


16 • Foguera de Sant Antoni 17 • Processó Sant Antoni, Banda Jove 30 • Segón Concert del Cicle de Concerts al Saló d’assajos de la Societat Musical d’Alzira, • Músics Becats per la Societat Musical d’Alzira 31 • Concert a Borriana, Banda Simfònica

Febrer 2010 20/21 • Concurs de Música de Cambra, Saló d’assajos de la Societat Musical d’Alzira 27 • Concert del grup BADAVIA cuarteto de clarinetes, guanyador del • I Concurs de Música de Cambra, Casa de la Cultura

Santa Cecília 2010

novembre 2008 gener-febrer 2010memòria memòria

Gener 2010

21


memòria gener febrer 2010 22

Societat Musical d’Alzira


març 2010

04 • Audició de l’escola 05 • Concert de Falles, homenatge a D. Luis Suñer en el centenari del seu naiximent, • Banda Simfònica al Gran Teatre 17 • Tercer Concert del Cicle de Concerts al Saló d’assajos de la Societat Musical d’Alzira, • Grup de Percussió 27 • Concert a Polinyà del Xúquer, Orquestra de Cambra 28 • Processó del Diumenge de Rams, Banda Simfònica • Trasllat de la Santa Cena, Banda Jove • Trasllat de la Verge dels Dolors, Banda Simfònica

memòria

Març 2010

Santa Cecília 2010

23


les agrupacions 8 de Maig de 2010 Banda Simfònica de la Societat Musical d’Alzira i Astrid Crone Gran Teatro de Alzira Foto: Juan Penadés

24

Societat Musical d’Alzira


les agrupacions

Santa CecĂ­lia 2010

Foto Alfonso Rovira

Santa CecĂ­lia 2010

25


26

Societat Musical d’Alzira


abril 2010

02 • Processó del Divendres Sant, Santa Cena, Banda Jove • Processó del Divendres Sant, Pas de la JHHCC, Banda Simfònica 16 • Concert del VII cicle de concerts d’intercanvis musicals, • Banda Societat Ateneu Musical de Sueca i Banda Jove al Gran Teatre 17 • Lliurament dels premis literaris “Falla el Mercat” Concert del grup Ribera Brass Quintet, • segón guanyador del I Concurs de Música de Cambra, Saló d’assajos 18 • Concert de l’Orquestra de Cambra i Ensemble de Saxos al Gran Teatre 23 • Assemblea General de Socis, Saló d’assajos es elegit com a President Juan Carlos Monerri.

memòria

Abril 2010

Santa Cecília 2010

27


28

Societat Musical d’Alzira


Al llarg del mes de Maig continua el rodatge de la sèrie televisiva Unió Musical Da Capo

maig 2010

06 • Cicle Gaudir la mùsica, Grup de Percussió, Saló d’assajos 08 • Concert de Primavera Assoc. Hogar Santa Teresa de Jornet, • Banda Simfònica i Astrid Crone, Gran Teatre 22 • Concert Primavera i homenatge a Josep Escandell, Banda Jove, Gran Teatre 28 • Cicle Gaudir la mùsica, Banda Jove, Claustre Casa de la Cultura • Cicle Mùsica als Barrís, Banda Jove, Claustre Casa de la Cultura 29 • Quart Concert del Cicle de Concerts al Saló d’assajos de la Societat Musical d’Alzira, • Quartet de Saxos 30 • Concert Aula de Cor i Grup de Percussió, Gran Teatre

memòria

Maig 2010

Santa Cecília 2010

29


memòria maig 2010 30

Societat Musical d’Alzira


• Audicions de clarinet, Claustre Casa de la Cultura • Concert de l’Orquestra de Cambra e Irene Medán, Casa de la Cultura • Audicions de l’escola, Saló d’assajos • Audicions de l’escola, Saló d’assajos • Audicions de l’escola, Saló d’assajos • Audicions de l’escola, Saló d’assajos • Spanish Brass Alzira. Claustre Casa de la Cultura

Juliol 2010 01/04 • Spanish Brass Alzira. Claustre Casa de la Cultura 16 • XIII Festival de Bandes Sant Bernat, Banda Simfònica Lira i Casino Carcaixentí Societat Musical i • Recreativa i Banda Simfònica, Plaça Carbó 17 • Concert música festera a Torrent, Banda Sinfónica del Círculo Católico de Torrent i Banda Simfònica 21 • Concert Banda Simfònica i Francisco Plaça Major Alzira

Santa Cecília 2010

memòria

11 12 16 17 18 21 29/30

juny / juliol 2010

Juny 2010

31


agost, setembre, octubre 2010 32

Agost 2010 27 • Concert a Alfara de la Baronia, Banda Jove

Setembre 2010 04 • Concert del VII cicle de concerts d’intercanvis musicals, Banda Societat Ateneu Musical de Sueca i • Banda Jove al Centre Bernat i Baldoví Sueca 10 • Entrades de moros i cristians a Ibi, Banda Simfònica 19 • Processó trasllat de la Verge de Lluch a la Parroquia de L’Encarnació, Banda Jove 25 • Processó trasllat de la Verge de Lluch a la Parroquia de Santa Caterina, Banda Jove 26 • Processó de la Verge de Lluch, Banda Sinfònica

Octubre 2010 08 • Concert Dia de la Comunitat Valenciana Final del X Concurs de Compossició de pasdobles fallers 12 • Concert Banda Simfónica de la Societat Musical d’Alzira  i Banda Simfònica Lira i Casino • Carcaixentí Societat Musical i Recreativa al Magatzem de Ribera Carcaixent • Entrades de moros i cristians a Ibi, Banda Simfònica

Societat Musical d’Alzira


les agrupacions BANDA SIMFÒNICA DE LA SOCIETAT MUSICAL D’ALZIRA Director: Àngel Crespo García Sub Director: David González Sanjuán FLAUTES Mª José Ull García Celia Monzonís Perepérez Assumpta Royuela García Zaida Monerri Sanjuan Eva Machirant Bataller Estela Cantera Cucarella Javier Palomares Anaya Marta Cucarella Pérez Ana Ruíz Pastor Estefanía Fontana Talens María Martínez Talens Eva María Marrades Prats Alicia Medina Peris OBOÉS Jesús Garrigues Pérez Anna Natura Colomer Pérez Sandra Masiá Jordán

Santa Cecília 2010

Sandra García Sanchis Carmen María Ríos Pellicer Alba Clara Jiménez Crespo Raúl Montalvá Benavent FAGOTS Ignacio Soler Pérez Paula C. Cervera Roca CLARINETS Germán Tomás Calatayud David Peris Armengol Juan Manuel Ortega Rosell Joan Bta. Furió Tendero Federico Rocafort Rodríguez José Manuel López Langa Félix Lahoz Colomer Jorge Borrás Lacasa Marta Nadal Soriano

Laura Sánchez Esparcia Juan José Seguí Pérez José Beteta Martínez Regina Sanchis Sampedro Ana Mascarell Jorques Rafael Castany Rodríguez Raquel Sanchis García Gemma Muñoz Caballero Lucía Martínez Albert Andrea Viñes Parada Josep Ferrer Estarlich Olga Alberola Clari Claudia Ferrer Caballero Germán Tomás Piquer Ana Alemany Borderá Marina Costa Llopis Manuel Garrido Merino Alejandro Francés Cuesta Francisco José Ríos Furió Bernardo Agustín Pérez Goig

33


les agrupacions

CLARINETS BAIXOS Enrique Parra Carrascosa Àngels Company Soler SAXÒFONS Juan E. Fernández Ferrandís Josep Escandell Vila Ramón Lorente Yáñez Jose Luis Carrió Puig Adrián Ull Oriente José Andrés González Pérez Fco. José Vicente Castells Verónica Muñoz Mendoza Elena Segura Sanchis Víctor Fabra Mata Óscar González Pérez José Emilio Llopis Torremocha Lluís Silván Miralles TROMPETES Patricio Soler Pérez Ricardo Bordes Escudero Guillermo Sendra Díaz Sergio Romero Giménez Jorge García Calatayud Raúl Ortiz Cano José Alemany Borderá Bernat Colomer Soriano Arnau España Cuenca René Gascó Ferrer Vicente Luis Pérez Zozaya TROMPES Bernat Ríos Furió Loreto Petit Pérez Antonio Gallart García José Vte. Monzonís Pérez David Aguilar Climent Salvador Ausina Gómez Daniel Garés Sayol Ruth Ginestar Pau Pau Blasco Ferrer Salvador Ausina Gimeno

34

TROMBONS David González Sanjuán José Mª Juan Vañó José Mª Andrés López Jorge Ramírez Puerto Sergio García-Rojo Garés Rubén Roses Roig Daniel González Sanchis Bernardo Palacios Quesada Héctor Vila Dolz Miquel Gomis Sanjuán Elia Santos Garés Jorge Pastor Fuster Sergio Marqués España Sergio Giménez Villalba Raúl Llopis Climent Miguel A. Martínez Valls Jaime Sanchis Magraner Eduardo Torres Miñana BOMBARDINS Ricardo Pons Albelda Iván Ortega Verdú Fco. Javier Marimón Pellicer Bernat Cases Company Andreu Morell Canet Pablo Santón Pons VIOLONCELS Esther Hervás González María Pons Gómez Carlos Pons Gómez Celia Zanón Castillo

Jorge Moreno Llopis Jorge Candel Guzmán Sergio Sanjuán Albado Vicente Luis Pérez Damiá PERCUSSIÓ Xavier Pérez Juanes Fernando Garrido López Javier Sanchis Soto Alberto Sánchez Castillo David Peris Calatayud Xavier Cantera Cucarella Ramón Llopis Ferrer Arturo Martínez Marzo Rafael Cases Company Ramón García Marrades Javier Valls Albado David Monleón Hidalgo Josep Estarlich Pau Paula Máñez Masiá PIANO Beatriz Monerri Sanjuan Carmen de la Guía Silvestre ARXIVERS Salvador Roses Gil Laura Sánchez Esparcia UIXER Javier Benavent Mollá BANDERER Antonio Cardona Pau

CONTRABAIXOS Pau Albert Presencia Agustí Aparici Moreno Andreu Sanjuán Albado TUBES Carlos Díaz Argente Miguel Ángel Roses Cuenca Víctor Escribá Ortiz

Societat Musical d’Alzira


CLARINETS Claudia Campos Troncoso Isabel Cruz Benedito Guillem Gregori Sala Iván Mateo Mansanet María Amparo Rubio Carbonell

les agrupacions

NOUS MÚSICS BANDA SIMFÒNICA 2010

TROMPETES Rubén de la Concepción Salmoral Pablo Pérez González TROMBÓ Rafael Toledo Puig SAXÒFONS Joan Toledano Peris Pau Guaita Serrano VIOLONCEL Guillem Jorques Pardo TROMPA Noelia Martínez Albert FAGOTS Marcel Gil Ortiz Vicente Gabriel Pellicer Dolz OBOÉ Paula Barber Belda BOMBARDÍ Marc Carrascosa Talens

Santa Cecília 2010

35


les agrupacions BANDA JOVE SOCIETAT MUSICAL D’ALZIRA 2010 Director: David González Sanjuán FLAUTES Estefanía Fontana Talens María Martínez Talens Alicia Medina Peris Eva María Marrades Prats Mª Gracia Colomer Ausina Teresa Morell Canet FAGOTS Paula C. Cervera Roca Marcel Gil Ortiz Vicente Gabriel Pellicer Dolz OBOÉS Paula Barber Belda Raúl Montalvá Benavent CLARINETS Ana Alemany Bordera Marina Costa LLopis José Cubero Pons

36

Alejandro Francés Cuesta Manuel Garrido Merino Alba Lozano Pardo Iván Mateo Mansanet Claudia Campos Troncoso Isabel Cruz Benedito Guillem Gregori Sala Guillermo Llorca Ríos Alba Baeza Boscá Laura Fuertes López Aína Romera Castillo Zaida Sáez Garrigues María Zaragozá Zayas Mª Amparo Rubio Carbonell SAXÒFONS Víctor Fabra Mata Óscar González Pérez Jose E. Llopis Torremocha Pau Guaita Serrano Joan Toledano Peris

TROMPETES Raúl Ortiz Cano José Alemany Bordera Bernat Colomer Soriano Arnau España Cuenca René Gascó Ferrer Vicente Luis Pérez Zozaya Rubén De La Concepción Salmoral Pablo Pérez González Andrés Ríos Pascual TROMPES Pau Blasco Ferrer Salvador Ausina Gimeno Noelia Martínez Albert Alex Llopis Climent TROMBONS Miquel Gomis Sanjuán

Societat Musical d’Alzira


Pablo Santón Pons Marc Carrascosa Talens

BOMBARDINS Bernat Cases i Company Andreu Morell Canet

PERCUSSIÓ Bernat Camps Calatayud Alejandro España Hurtado

TUBA Andreu Sanjuán Albado

Pablo Giménez Vázquez Aleixandre Jorques Pardo Paula Máñez Masiá Toni España Cuenca Álvaro Albandea Solís Christian Delgado Castelló VIOLONCEL Guillem Jorques Pardo

les agrupacions

Sergio Giménez Villalba Raúl Llopis Climent Jaime Sanchis Magraner Eduard Torres Miñana Miguel Á. Martínez Valls

NOUS EDUCANDS BANDA JOVE 2010

CLARINETS María Amparo Albado Valls Alba Castany Rodríguez Ignacio Correcher Sánchez Marina Guijarro García Carla Pla Sanchis Adrián Rossell Ull Bernat Sanjuán Boronat María Santón Pons Francesc Viñes Parada

TROMPETES Vicent Clari Mas Raúl Gallart Cervera

PERCUSSIÓ Pablo Andújar Trazados Salvador España Luis Alejandro Iñigo Vila Irene Sifre Vidal

VIOLONCELS Loreto Ríos Petit Mabel Valle Llorens Marta Villalba Marco

FLAUTES Pilar Galera Charcos Sandra Guillem Amores Mar Murillo Blasco SAXÒFON Carla Marín-Roig Zozaya

TROMPA TROMBONS Loreto Ríos Petit Francisco Borja Escribá Jorge Dalmau Matoses FAGOT Ignacio Ferrando Magdalena Jesús Vila Piera

Santa Cecília 2010

37


les agrupacions ORQUESTRA DE CAMBRA SOCIETAT MUSICA D’ALZIRA Director: Ángel Crespo García

PROFESSORS-CONCERTINS Eustasi J. Enguix Ramón Juan Manuel Ortega Rosell Joan Furió Tendero Alicia Giner Sanz VIOLES Alexandre Jorques Pardo Vicent Máñez Masiá VIOLONCELS María Pons Gómez Carlos Pons Gómez Esther Hervás González Elena Martín Nogueroles Lucrecia Garrigues Garrido Guillem Jorques Pardo CONTRABAIXOS Pau Albert Presencia Agustí Aparici Moreno Jordi Aparici Moreno

38

VIOLINS Carlos Andrés Gil Joan Andreu Bella Arroyo Amparo Blesa Martínez Claudia Campos Troncoso Marc Carracosa Talens Isabel Cruz Benedito Sheila Fernández Ballester Ángel Garay Moya Óscar García Vidal Virginia Gutiérrez-Rave Sabater Aida Hervás González María Pascual Garés Jordi Pastor Montalvá Rebeca Ribes López Mª Ángeles Royuela García Francesc Viñes Parada Raquel Arias Montañana Rosa Alemany Botella Salvador Ausina Gimeno

PROFESSORS-COL·LABORADORS Carmen Mª Peris Llobregat, Violí Elisa García Sospedra, Viola Mª José Lahoz Colomer, Viola Silvia Sabater Sancho, Viola Pilar Enguix Pelufo, Viola Francisco Lluch Murillo, Contrabaix Gonçal Bordes Escudero, Contrabaix Beatriz Monerri Sanjuan, Piano Carmen de la Guía Silvestre, Piano NOUS MÚSICS VIOLINS Carles Bella Arroyo Pilar Galera Charcos Teresa Morell Canet Eva Simó Peris VIOLONCEL Marc Martín Nogueroles CONTRABAIX Andreu Sanjuán Albado


les agrupacions “RUMBAU“ GRUP DE METALLS Director: Bernat Ríos Furió

TROMPETES: Patricio Soler Pérez Sergio Romero Jiménez Guillermo Sendra Díaz Arnau España Cuenca Ricardo Bordes Escudero TROMPES: David Aguilar Climent Antonio Gallart García Daniel Garés Sayol Loreto Petit Pérez Pau Blasco Ferrer TROMBONS: David González Sanjuán Sergio García-Rojo Garés Bernardo Palacios Quejada Jose Mª Andres López BOMBARDINS: Andreu Morell Canet Iván Ortega Verdú TUBES: Victor Escribá Ortiz Sergio Sanjuán Albado PERCUSSIÓ: Javier Sanchis Soto Alberto Sánchez Castillo Ramón García Marrades

Santa Cecília 2010

39


les agrupacions

GRUP DE PERCUSSIÓ Xavier Cantera Cucarella Rafael Cases Company Josep Estarlich Pau Ramón García Marrades Ramón Llopis Ferrer Paula Máñez Másia Arturo Martínez Marzo David Monleón Hidalgo David Peris Calatayud Alberto Sánchez Castillo Javier Sanchis Soto Javier Valls Albado

QUARTET DE SAXOS Adrián Ferrando Oliver José Andrés González Pérez Verónica Muñoz Mendoza Francisco José Vicente Castells

40

Societat Musical d’Alzira


Director: David González Sanjuán Cap d’Estudis: Bernat Ríos Furió

INICIACIÓ Alberto Sánchez Castillo PREPARATORI Mª José Ull García LLENGUATGE MUSICAL 1r Celia Monzonís Peréz Victor Escrivà Ortiz LLENGUATGE MUSICAL 2n Celia Monzonís Pérez Ricardo Bordes Escudero LLENGUATGE MUSICAL 3r Alberto Sánchez Castillo Ricardo Bordes Escudero LLENGUATGE MUSICAL 4t David González Sanjuán LLENGUATGE MUSICAL 1r E.P. David González Sanjuán LLENGUATGE MUSICAL 2n E.P. Davinia López Sanchis LLENGUATGE MUSICAL ADULTS Alberto Sánchez Castillo HARMONIA I ANÁLISI José Grau Benedito HISTORIA DE LA MÚSICA Angel Crespo García COR Sergio Ortuño Fez FAGOT Tono Ruano Nacher

Santa Cecília 2010

CLARINET Federico Rocafort Rodríguez Joan Furió Tendero David Peris Armengol Juan José Segui Pérez Laura Sánchez Esparcia

PIANO Davinia López Sanchis Manuel Juan Mayans Carmen de la Guía Silvestre Beatriz Monerri Sanjuán Carles Crespo Campos

CONJUNT INSTRUMENTAL VENT-CORDA Bernat Ríos Furió Joan Furió Tendero

ORQUESTRA Àngel Crespo García Joan Furió Tendero Bernat Ríos Furió

FLAUTA Mª José Ull García Zaida Monerri Sanjuán

INFORMÀTICA Angel Crespo García

OBOÉ Fermín Clemente Bó SAXÒFO José Escandell Vila Juan E. Fernández Ferrandis TROMPA Bernat Ríos Furió Yabel Fuertes Monzón TROMPETA Ricardo Soldado Peris Guillermo Sendra Díaz Sergio Romero Gimenez TROMBÓ David Gonzàlez Sanjuàn TUBA Carlos Díaz Argente PERCUSSIÓ Javier Sanchis Soto Fernando Garrido López

l’escola

PROFESSORS DE L’ESCOLA D’EDUCANDS I DEL CENTRE RECONEGUT DE ENSENYANCES PROFESSIONALS DE LA SOCIETAT MUSICAL D’ALZIRA CURS 2010/2011

VIOLÍ Juan Manuel Ortega Rosell Eustàsio Enguix Ramón Joan Furió Tendero Ruth Crespo Nicola INICIACIÓ VIOLÍ I VIOLA Elisa García Sospedra VIOLONCEL Alicia Giner Sanz Maite Junquera Acien CONTRABAIX David Albelda Juan CANT Irene Medán Sifre AUXILIARS D´ADMINISTRACIÓ Vanessa Moreno Vela Katia López Oltra CONSERGE Antonio Cardona Pau

41


l’escola CENTRE PROFESSIONAL DE MÚSICA CONSELL ESCOLAR Representants Entitat Titular: Juan Carlos Monerri Fernández Bernat Ríos Furió Director: David González Sanjuán Cap d’Estudis: Beatriz Monerri Sanjuan Secretari: Vanessa Moreno Vela Representants elegits pel claustre: Guillermo Sendra Díaz Zaida Monerri Sanjuan David Peris Armengol Representants dels pares i mares: Mª Carmen Pons Iborra Representants dels alumnes: Pablo Santón Pons Olga Alberola Clari Lucía Martínez Albert Representant del personal no docent: Vanessa Moreno Vela

42

Societat Musical d’Alzira


La vinculació de D. Luis Suñer Sanchis amb la Societat Musical d’Alzira data dels inicis d’esta institució allà per l’acabament dels anys 60 quan l’incipient banda necessitaba abastir-se de músics i algunes veus li demanaren D. Luis que empleara alguns d’ells en les seus empresses, d’eixa manera estarien més a prop per a poder assistir als assajos. Així fou i així començà D. Luis implicar-se amb la que seria en uns anys una reconeguda societat musical. El seu recolzament es reflectia amb aportacions econòmiques per a instrumental i demés necessitats de la Societat, de tal manera, que en novembre de 1976, baix la presidencia de Ricardo Bellver la junta directiva acorda concedir-li la medalla d’Or de la Societat per la seua incondicional ajuda. Però D. Luis no sols se li apreciava i admirava per la seua magnanimitat material sino també humana. Es preocupava per la seua banda, els seus èxits, com avançava, per això no es dubtà contactar amb ell quan la societat buscava solució per un nou local social, que suplira les deficiències i insuficiencies del que disposaven. Fruit de varies conversacions, a l’assemblea gral. del 21 de maig de 1983 el president Salvador Ausina informa que D. Luis Suñer Sanchis feia donació del magatzem Matias-Colom per a ús de la Societat Musical d’Alzira. Eixe mateix any la banda simfònica actua al certamen de València baix la direcció d’Hernández Guirado i de nou D. Luis felicita la Societat musical pel premi obtingut patrocinant un viatge a la Manga del Mar Menor per a gaudeix dels músics. Pel temps es parla de l’adequació del local social en varies fases, que acondicionen l’escola d’educands i el lloc per a assajar. En octubre de 1984 la junta directiva presidida per José Palacios acorda nomenar D.Luis Suñer Sanchis President d’Honor Perpetu, comunicant-li personalment l’acord i imposant-li la insígnia d’or de la societat. D. Luis visitava la marxa de les obres del local social, a la vegada que conversava amb els músics, interesant-se per les seues inquietuds i preocupacions. Esta faceta benefactora i empàtica de D. Luis Suñer Sanchis és la que recorden les persones de la Societat Musical d’Alzira amb les qui es va relacionar D. Luis en aquella època. Seguint un poc més la història i en relació a la donació del local social, ésta calia fer-se legal i el document de cessió signat per D. Luis Suñer Sanchis i la seua filla Mª del Carmen Suñer Picó data de febrer de 1989. El titular de l’inmoble era l’Ajuntament però per a ús exclusiu de la Societat Musical d’Alzira que agraïda va correspondre amb un concert homenatge a D. Luis Suñer al parador Major S. Agustí el 25 de juny de 1989. L’última visita que se li fou D. Luis va ser en juny de 1990 amb motiu de la seua onomàstica. Passa el temps i l’Ajuntament acorda en el ple del 26 març de 1996 la cessió del local social del carrer Hort dels Frares, 69 a la Societat musical d’Alzira redacten-se l’escriptura amb l’aprovació de Dª Mª del Carmen Suñer Picó i els sues fills el 30 de maig de 1998, aleshores alcalde de l’Ajuntament d’Alzira, Alfredo Garés i president de la Societat Musical d’Alzira, José Mascarell. En esta història resumida es reflectix la magnanimitat de D. Luis Suñer cap esta societat musical, que està immensament agraïda el benefactor que ajudà des dels seus inicis el seu desenvolupament. L’empremta que deixà D. Luis en esta Societat Musical d’Alzira no s’oblida i es trasmet de directiva a directiva, de generació a generació.

personatge alzireny

Al nostre President d’Honor Perpetu

Concha Tendero i Francisco Ríos Santa Cecília 2010

43


Luis Suñer Sanchis En el Centenari del Naixement de Luis Suñer Sanchis

El dia de Sant Josep de l’any 1910, a les 18.35 hores, Ana Sanchis Perpiñá, esposa de José Suñer Orovig, donava a llum en el seu domicili de la plaça d’Emilio Castelar (l’actual Plaça Major), 44 d’Alzira un baró a qui posarien el nom de Luis José. Es tractava, després de José Germán Emilio (1906), del segon dels fills del matrimoni Suñer-Sanchis, família que es completaria anys més tard amb el naixement d’Alfredo (1913) i de Rafael Ramón (1919). Sobre Luis Suñer, la seua vida i la seua obra, s’ha escrit molt i bé. No fa massa, la Comissió de la Falla de la Plaça Major de la capital de la Ribera va patrocinar l’edició d’una aproximació biogràfica de l’empresari, de la qual és autor el nostre bon amic Xavier Sierra Parra. No vaig ara i ací -remet al llibre en qüestió- a traçar un panegíric sobre Don Luis, nom amb el qual les alzirenyes i els alzirenys es referien a l’industrial, ni tan solament vaig a destacar els mèrits, indubtables, de qui, en vida, va meréixer el reconeixement dels seus conveïns (l’any 1966 va ser distingit amb la Medalla d’Or de la seua ciutat natal) i va ser honrat, en diferents etapes, pel Govern d’Espanya que, el 1982, li atorgà la Medalla d’Or al Mèrit en el Treball. M’interessa subratllar, sobretot, la condició de ciutadà exemplar de don Luis i ho faig donant compte del seu compromís personal i permanent amb el poble que el va vore nàixer, pel qual sempre apostà i estimà profundament. Sols s’ha d’assenyalar com a exemple que totes les seues empreses les establí a la seua ciutat i, també, que mai no va consentir que ninguna de les seues indústries s’instal·laren fora d’Alzira, i això malgrat que comptava amb ofertes molt avantatjoses.

44

Societat Musical d’Alzira


Luis Suñer Sanchis

El compromís de Luis Suñer amb la seua ciutat es va traduir de distintes maneres. En l’àmbit social, entre altres, amb el seu treball al front de la Junta d’Obres de la Llar d’ancians Santa Teresa Jornet (es constituí el 1963 amb la idea d’alçar un nou edifici que substituïra el vell immoble del carrer Sant Roc que no reunia condicions). Junt amb don Luis conformaven la Junta, entre altres, José Mengual Peris, Abel Barceló, Tomàs España, Rigoberto Casterá, José Luis Enguix i Eduardo Vicente Bono. S’inaugurà el 21 de juny de 1927 sent padrins l’alcalde José Pellicer i la senyora Carmen Picó Sáez. El nou Hogar, de dos plantes, ocupava tota una illa de cases i s’edificà sobre una superfície de 10.000 metres quadrats. Tenia capacitat per a albergar 150 ancians i costà més de deu milions de pessetes); amb el recolzament que prestà a institucions com l’Hospital Municipal de Santa Llúcia (l’any 1976 sufragà el laboratori del centre sanitari); la Casa Beneficència; l’Assemblea local de la Creu Roja (la seua esposa va ser presidenta d’honor) i el comité local d’Unicef. En l’esfera cultural, amb la labor que desenrotllà durant la seua etapa com a president (any 1950 i 1951) del Círculo Alcireño; amb el patrocini dels Jocs Florals organitzats per la confraria de la Verge de la Murta en 1958 i 1984; la publicació del periòdic quinzenal El Heraldo de Alcira (1963) que dirigí el seu fill Luis i tingué com a col·laboradors, entre altres, a Rafael Sifre Pla, Ismael Mascarell, Joaquín Sanchis, José Negueroles i gent molt pròxima a ell de l’empresa Avidesa com José Palacios, Rafael Sanfrancisco, Emilio Cucarella, Luis Latorre, Joaquín Giménez), l’edició i patrocini de llibres com ara Alzira al Cor (1976) i Notes sobre el monestir de la Murta (1979) de l’escriptor riberenc Eduard Soler i Estruch; amb l’encàrrec de la creació de la Galeria Historicoartística de Cartonatges Suñer que possibilita la plasmació, per part de l’artista valencià Vicente Sanz Castellanos, en huitanta-dos aquarel·les, dels monuments locals de major significació i interés, a l’igual que la col·lecció de retrats d’alzirenys il·lustres, obra d’este, que poden contemplar-se com aquelles al museu de l’Arxiu Municipal del carrer Salineries, 1; i pel seu constant recolzament a la Societat Musical d’Alzira a la qual la seua familia, l’any 1998, complint amb la seua voluntat, va cedir l’immoble que en l’actualitat servix com a seu social i local d’assajos al carrer Hort dels frares. En el terreny esportiu Luis Suñer va contribuir al foment de l’esport i patrocinà nombroses entitats i clubs entre els quals cal assenyalar la Unión Deportiva Alzira (el seu fill Luis presidí el club la temporada 1963-64. Mort ell la UD disputà front a l’Extremadura d’Almendralejo la lliga d’ascens a la segona divisió), l’Avidesa Atlètic (es fundà l’any 1971, començà a militar en la Tercera Categoria Regional i xifrà els seus objectius en alcançar en un temps record la 3a Divisió, el presidí primer don Luis i, després, el seu gendre Adrián Campos. Desaparegué l’any 1977 quan va coincidir amb la UD com a campió de Regional Preferent (l’un del grup nord i l’altre del grup sud), Adrián Campos assumiria la presidència de la UD i substituiria Francisco Colom Ull), el club de Balonmano Avidesa, el Moto-Club, l’Escuderia Avidesa, el Club d’Halterofília local, el club de Bàsquest, etc. En eixe context cal destacar la construcció, en la partida de Xixerà sobre un terreny de vint fanecades, de l’estadi que duu el nom del seu fill, i de la seu social i instal·lacions, al Respirall, del Club de Tennis, entitat que el nomenaria president d’honor. Pel que fa a la seua contribució al món de la festa cal destacar que fou president de la Comissió de la Falla del Doctor Ferrán (1942), un dels fundadors, el 1944, de la Junta Local Fallera, i que, posteriorment, es vinculà a les comissions de la Plaça Major, Anna Sanchis, la de l’avinguda que duu el seu nom i a la de Tulell-Avinguda, i que sufragà el pas processional, obra de l’imatger José Pelegrí, de la Confraria de la Coronació d’Espines (fundada el 1960 i conformada majoritàriament pels treballadors de l’empresa Cartonatges Suñer). Eixe pas va ser beneït a la Plaça de la Colònia Anna Sanchis el 12 de març de 1961 pel sacerdot Joaquín Nadal i l’apadrinaren, per exprés desig de don Luis, el seu cosí José Moll Sanchis i l’esposa d’aquell Maria Lliso Escrivá.

Santa Cecília 2010

45


Luis Suñer Sanchis

Pel que fa al camp de l’educació cal assenyalar el seu decidit recolzament a la creació del Col·legi “Ana Sanchis”, la dotació de beques per als alumnes fills dels treballadors de les seues empreses, la donació dels terrenys sobre els quals es construiran el Centre d’Educació Especial “Carmen Picó” i l’Institut d’Ensenyament Secundari que duu el seu nom, així com la seua ajuda constant a Prosub. L’església local es va vore afavorida, així mateix, amb les seues aportacions. S’ha d’assenyalar, com a exemple, les parròquies amb les quals es vinculà especialment: la de la Mare de Déu del Lluch (costejà els bancs del nou temple del qual havia sigut padrí de la col·locació de la primera pedra), la dels Sants Patrons (costejà els vitralls de l’església, obra de la catarrogina Antonia Mir) i la de Santa Caterina (adquirí i donà a esta la primera planta de la Casa Parroquial que es localitza en les seues immediacions), i el santuari marià de la patrona de la ciutat a la Muntanyeta del Salvador. Les dos confraries patronals i altres, particularment de Setmana Santa, cas del Devallament de la Creu, són exemple així mateix del que s’ha assenyalat. Altres fets i actuacions que donen prova del caràcter social i solidari de Luis Suñer són el padrinatge que exercí en la posada en funcionament del Teléfono de la Esperanza de València (1972), el seu nomenament com a president d’honor d’ASVAT (1986) i la seua participació, junt amb el poble, en la concentració que, convocada per les associacions de damnificats Afiva i Apemeda, tingué lloc, davant l’edifici de l’Audiència Provincial de València, el 9 de març de 1987 quan s’inicià el judici pel trencament de la presa de Tous. Si el mecenatge de Luis Suñer fou continu, sincer i eficaz, el seu alzirenyisme, expressat de mil maneres, no oferix cap dubte. L’any 1954 es manifestava a la revista Murta, publicació de l’Institut Laboral d’Alzira, perquè la ciutat celebrara unes festes anuals durant la primavera apadrinades per la Mare de Déu del Lluch. En una entrevista publicada pel setmanari La Voz del Júcar el 3 de juliol de 1971 l’empresari declarava a la periodista Mª Amparo Peris Pallardó: “Soy muy alcireño, esto es algo que nunca me cansaré de repetir, además lo digo sintiéndolo de verdad. Por eso, porque quiero a mi tierra, aquí estoy, para contribuir a que el nombre de Alcira suene, para procurar la elevación del nivel de vida de muchos. Si todo esto lo hubiera hecho fuera, es posible que alguna vez hubiera sido yo mismo quien me lanzara una pregunta: ¿Qué has hecho por tu tierra? Por eso, aquí estoy”. Les paraules de don Luis indiquen claríssimament la seua forma d’entendre l’alzirenyisme. Qui signa, que creu conéixer bastant bé, perquè l’ha treballada i estudiada, la història contemporània del nostre poble, està en condicions d’afirmar, sense cap dubte, que Luis Suñer Sanchis ha sigut l’alzireny més destacat del segle XX.

Aureliano J. Lairón Pla

46

Societat Musical d’Alzira


compositor BART PICQUEUR

Compositor Santa Cecília 2010

Santa Cecília 2010

Bart Picqueur (1972 Zele, Bélgica) recibió su primera clase de clarinete en la banda de su lugar de nacimiento y en la academia de música de Lokeren. Ésta misma “Koninklijke Harmonie Ste. Cecília Zele” será el centro de su carrera desde sus inicios hasta el día de hoy. Fue director de la banda juvenil entre 1990 y 1997. Fue clarinete solista en la banda hasta la victoria en la Segunda Sección del CIBM de Valencia en 2009 y actualmente es el director titular de la banda. La banda de Zele fue también quien encargó la Sinfonía 0 para celebrar sus 175 años en 2005 y el pasodoble “El batallón de los zapatos rotos” para el CIBM en 2009. Es también la banda que tocó el estreno y las 8 actuaciones agotadas del musical “Jan Praet” en el año 2000. Recibió su formación profesional en el Conservatorio de Gante con los maestros Freddy Arteel (clarinete) y Dirk Brossé (dirección de banda). Obtuvo diplomas por el primer premio de solfeo, Master in Music, Clarinete, Master in Music, Dirección y diploma de Pedagogía Musical. Es profesor de ensemble y dirección en el Conservatorio Municipal de Oostende. Fue invitado para dirigir su música en los Países Bajos, Francia y España. Su música fue grabada por bandas famosas como la Banda Real “Les Guides” (B), La Banda Municipal de Osaka (J), La Banda Real Militar Johan Willem Friso (NL) Fodens Brass Band (UK) dirigiéndolas grandes Maestros como Jan Cober, Henrie Adams, Kazuyoshi Akiyama,… Estuvo en España por primera vez en 2008 y fue para dirigir el estreno mundial de sus “Danzas del Infierno” en el Festival de Bandas de Torrevieja. Desde ese momento comenzó a crecer un amor por el país, sus músicos y su música.

Santa Cecília 2010

47


col·laboracions

AGRADECIMIENTO Bart Picqueur Cuando oí que la Societat Musical d’Alzira iba a tocar mi Sinfonía 0 en el Certamen de Bandas de Altea fue un día de mucha alegría. Conocía a su Maestro Crespo por su trabajo en Radiobanda y me habían contado sus éxitos como director y de la buena fama de la banda d’Alzira. En agosto pasado tuve la buena suerte de conocer a Ángel Crespo y a la directiva de la banda en persona. Vi que no sólo eran músicos leales sino también gente fantástica y muy simpática. Como compositor, saber que la música se va a tocar es siempre un gran placer, pero más cuando uno sabe que está en buenas manos. Me doy cuenta de que la partitura de la sinfonía no es sencilla y por eso no se toca muchas veces. Cada vez que uno tiene el ánimo de dar su esfuerzo para hacerlo, es algo que abre en mi una gran admiración y un aprecio profundo. Espero que el certamen de Altea sea un éxito enorme para la Societat y que disfruten mucho tocando mis modestos temas. ¡Que viva la banda! ¡Que viva el maestro! ¡Que viva la música!

Obres que interpretarà la Banda Simfònica al 39 Certamen de la Vila d’Altea EL BATALLÓN DE LOS ZAPATOS ROTOS, pasdoble Al escribir el pasodoble “El batallón de los zapatos rotos’’, el compositor tenía en mente a un grupo de soldados que a pesar de su formación deficiente y de sus materiales defectuosos, luchaban con gran corazón. Sólo porque sabían que luchaban por una buena causa. Los zapatos rotos provocan dolor en los pies, y esto se puede escuchar en los compases asimétricos. Sin embargo se escucha un gran heroísmo en la música. Se entiende que eso es una metáfora, los soldados del batallón de los zapatos rotos aparecen en todas partes: los médicos y las enfermeras en lugares de guerra, educadores en países en desarrollo, pero también los músicos en la calle… se pueden imaginar otras asociaciones… La obra une dos estilos musicales: el pasodoble español y la marcha de cazadores belga. Eso también se puede ver como una metáfora: ¡La música une gente de todo el mundo en una atmósfera de paz y de mutuo respeto!.

48

Societat Musical d’Alzira


col·laboracions L’OBRA OBLIGADA DEL CERTAMEN D’ALTEA Venus de las luces: Symphony no.2 Per Àngel Crespo, director de la Banda La Societat Filharmònica Alteanense, com a organitzadora del Certamen Internacional de Bandes de Música Vila d’Altea, que es realitza anualment en esta població, ha acordat convocar-ne la 39 edició, amb el lema “Pobles d’Amèrica”, que es durà a terme els dies 4 i 5 de desembre de 2010 al Palau Altea Centre d’Arts. L’obra encarregada per a la secció simfònica es diu “Venus de las luces: Symphony no.2” del compositor valencià Josep Suñer-Oriola. Josep Suñer-Oriola, natural d’El Puig de Santa Maria, va realitzar els seus estudis de percussió, harmonia, anàlisi i contrapunt en el Conservatori de València i posteriorment Direcció i Composició amb el Mestre Julio Ribelles. Ha participat en els Festivals de Música de Barcelona, Santander, Nimes, Luxemburg, Maastricht, Ludwigshafen, Innsbruck, Paris, Edimburg, Londres, Hamamatsu i Tòquio. Com a professor ha sigut cofundador de Music-Estiu 87 a Menorca, així com conferenciant en conservatoris, cursos de direcció i membre de tribunal en diferents concursos musicals i de Composició per a Banda. Ha sigut membre per oposició de la Banda Municipal de Sant Sebastià, Conservatori de Sant Sebastià, Orquestra Simfònica de Bilbao i Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu de Barcelona. Fundador de la Jove Orquestra y director del Centre Musical Santa Cecília de Puçol. Actualment és professor de la Banda Municipal de València i director de la Societat Musical Eslava d’Albuixech. Les seues obres han sigut interpretades a Europa, Amèrica, Austràlia i Japó. És membre de COSICOVA, SGAE i WASBE. En 2006 va ser invitat per la Tòquio Kosei Wind Orchestra i ha sigut guardonat amb el “Premi especial Frederick Fennell” en el primer concurs de composició de la TKWO, així com a Premi SACEM (Societat d’Autors, Compositors i Editors de Música de França) tercer premi Coups de Vents 2008 en Lille, França. Finalista en el 2n Concurs de Composició Musical “Frank Ticheli” de Nova York. Josep Suñer Oriola viatjà el passat mes de juliol a la ciutat nord-americana de Cincinnati per a participar al 14è congrés de Wasbe (Associació mundial de bandes i ensembles) on son ubicades la major part de departaments musicals de les universitats tant americanes, asiàtiques, centres musicals europeus, així com bandes professionals i amateurs. Les obres per a banda mes interpretades del autor son Vasa, poema simfònic Chamber Symphony No.1

Santa Cecília 2010

49


col·laboracionns

Respecte a l’obra “Venus de las Luces”, el compositor escriu este text en la partitura: Al nord-est de la ciutat de Mèxic, en la Vall de Teotihuacán, es va desenvolupar entre el segle II a.C. i el VII d.C., la ciutat de Teotihuacán. En el seu extrem nord es troba la Piràmide de la Lluna, edificació vinculada a la seua mitologia religiosa i més cap al centre de la ciutat se situa la Piràmide del Sol, eix de la seua cosmogonia. Molts dels edificis en Teotihuacán van ser orientats cap al .ponent, cap a la llum vespertina de Venus, símbol de la cosmogonia del Mèxic antic. La caverna interior de la Piràmide del Sol, possiblement va estar pintada de roig per a recrear el mite de la creació del Quint Sol, mite mesoamericà sobre la creació del món. Segons ell, la Terra passa per cinc etapes diferents, regides cada una per un sol. Durant el primer sol, el món va ser destruït per jaguars enviats pel déu Tezcatlipoca. En el segon sol, Quetzalcoàtl va soltar un gran huracà. El tercer sol va desaparéixer per la manifestació del déu Tláloc al caure una pluja de foc. El quart sol, la regentatper Chalchiutlicue, va acabar amb un diluvi, i el quint sol que s’atribuïx a Huelhuetátl, acabarà amb un gran terratrémol. Segons la mitologia arreplegada pels còdexs nahuas, es creu que Venus, amb la seua capacitat de convertir-se de llum de l’alba en llum del capvespre, va existir com a deïtat dual al ser l’astre vespertí que es va transformar, després d’abaixar al món dels morts, en el Senyor de l’Aurora. No coneixem llengua ni escriptura de Teotihuacán, no obstant, se sap amb certesa, que l’orde i principi d’este lloc ha romàs fins ara inalterable i que les cinc puntes de les representacions murals de Venus en conjunció amb el Sol i la Terra, possible origen del mite Quetzacóatl, es juxtaposen a la perfecció sobre les ombres que projecta la Piràmide en les albes i crepuscles dels cicles solsticis de l’any. Extracte de l’article “Teotihuacán, donde se hacen dioses” de Enrique Aguilar. El primer moviment de la Simfonia s’anomena “El Quinto Sol”. Consta de cinc seccions amb estructura tetratemàtica. En la primera part s’exposen el conjunt dels quatre temes, siguent posteriorment desenvolupats en cadascuna de les frases estructurals corresponents. El segon moviment es diu “Venus de las Luces”. En contrast amb el moviment frenètic del primer moviment, aquest desenvolupa tota la calma acumulada en el esperit de l’obra. Dividida en dues seccions i en forma lliure, evoca musicalment les llums del amaneixer i els crepuscles del planeta Venus. La instrumentació de l’obra es molt completa, afegint l’autor un violí solista, flauta alta, contrafagot, arpa, piano i tota classe de percussió.

OBRA LLIURE Sinfonía 0… Phoenix ex cinere suo renascitur Per Bart Picqueur, compositor La Banda Ste. Cecília de Zele tiene como Lema: “Phoenix ex cinere suo renascitur” (el fénix renacerá de sus cenizas). Metáfora que significa: si las cosas no van como queremos, un día todo mejorará. Este mito antiguo (que aparece en varias culturas) fue la inspiración para la Sinfonía 0 (el cero encarna no sólo la modestia del compositor sino también el ciclo de la vida). La historia en corto: El Fénix es un pájaro enorme que vive en Asia Central donde canta y baila cada día para divertir a su Maestro Ra, el dios del Sol. Se dice que su canción es de una belleza semejante que Ra, cuando pasa hace alto para mirar y escuchar esto espectáculo maravilloso. El fénix es único en su género: Nace solo, vive solo y se muere solo. (Esta soledad absoluta se oye sin duda en la música). Cuando siente que el fin de su vida se avecina, hace un nido de hierbas aromáticas en el árbol más alto. Cuando Ra pasa, con sus rayos calientes incendia el nido y el fénix se quema vivo. Desde sus cenizas crece un joven fénix, mas grande y más fuerte. Desde el momento en que recupera sus fuerzas, hace un huevo de las cenizas de su antecesor y lo ofrece en el templo de Ra en la ciudad de Heliópolis. Antes de terminar como empezó (con nada como la vida misma), la sinfonía tiene un epílogo, a decir el coral “Sancta Cecília sempre avanti”, mensaje bonito dirigido tanto a la Banda de Zele como a la Banda de Alzira (Y por supuesto a la santa patrona conjunta).

50

Societat Musical d’Alzira


col·laboracions Inauguració de les obres de condicionament acústic del local d’assajos Camilo Mascarell i Francisco Ríos

El 28 de novembre del 2009 el president de la SMA, Juan Carlos Monerri, acompanyat de l’alcaldessa d’Alzira, Elena Bastides, i de la regidora d’Educació, Anabel Juárez, van procedir a la inauguració del local d’assajos després de les obres de condicionament acústic que es van realitzar durant l’estiu anterior. Després de la realització de les esmentades obres, el local ha quedat en condicions òptimes per a la realització de concerts, audicions i conferències, la qual cosa es va poder comprovar al finalitzar l’acte amb el primer concert del cicle de la programació de la SMA a càrrec de Rumbau Grup de Metalls.

Santa Cecília 2010

51


col·laboracionns

Parlar de la Societat Musical d’Alzira

Parlar de la Societat Musical d’Alzira és parlar d’una entitat entregada a la seua ciutat, és parlar d’uns músics que vibren i se senten realitzats quan agafen el seu instrument i fan sonar les notes d’un pasdoble, d’una peça de jazz, de música de xaranga… Parlar de la Societat Musical és parlar de persones que estimen i que viuen per i per a la música. Per això, per a mi és un honor i un privilegi poder formar part d’este llibre fet per i per als músics en honor a la seua patrona, Santa Cecília. Com a regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Alzira he tingut l’oportunitat única de compartir amb els membres de la Societat Musical multitud d’actes, alguns d’ells desconeguts per a mi fins el moment. Açò m’ha fet descobrir i veure la Societat Musical del meu poble, de la meua Alzira, des d’un altre punt de vista. Ser músic es porta a la sang, ser músic és una forma de vida, ser músic és tindre la capacitat de transmetre amb la música un estat d’ànim. Des de qui porta la batuta i dirigix tota la banda, fins qui toca els platerets, la caixa, el trombó, la flauta… Tots els instruments són necessaris perquè la peça quede única i es diferencie d’una altra. La música forma part de la majoria de festivitats de la Ciutat, acompanya les processons de qualsevol festivitat religiosa, de barris i partides, les nostres festes patronals, les processons de la Setmana Santa. Donen vida a les Falles i als nostres carrers. Qualsevol acte no seria el mateix sense la música de la Societat Musical d’Alzira i qualsevol dels grups que la conformen. Agraïsc a tota la Societat Musical encapçalada pel seu president, Juan Carlos Monerri, el treball que fan any rere any per la música, i, sobretot, perquè formen el futur de la música de la nostra Ciutat. Salutacions Cordials. Carlos Correal. Regidor de Cultura.

52

Societat Musical d’Alzira


En la festa de les Falles la música és molt important, entre cançons i rialles coets, bunyols i cassalles la gent va disfrutant La música i la festa, sempre van de la ma, puix cantar, ballar i divertir-se sempre ha segut bo i sa. Tot es música en la vida un amanéixer tranquil, la pluja contra el cristall, el tro algre d’un cavall o quan el carnisser talla el pernil.

col·laboracions

LA MÚSICA

El cant del rossinyol les fulles al caure a terra, el cruixit de les dents dins d’una serra o el bull en cuina d’un perol. El vaivé de les ones de la mar el murmull de l’aigua d’una font, el cruixit d’un carro per el pont o el colpeig de los copes al brindar. Al fer el sofregit en la paella o quan l’arròs alça el bull, al ficar els bunyols en la cistella omplint el got de xocolate a caramull. La música és un art, una passió un sentiment siga, corda, percussió o de vent la millor per a cada ocasió. Per això la música i les falles amb un llenguatge molt clar, en set notes i cinc ratlles tot compré, hi ha començar. PASQUAL

Santa Cecília 2010

53


cicle concerts Cicle de concerts al saló d’assajos Camilo Mascarell Pérez

Una altra iniciativa duta a terme este exercici, ha sigut la creació d’un cicle de concerts, que de manera estable, es realitzaren els últims dissabtes de cada mes des de novembre a maig. El lloc triat per a este cicle, el nostre renovat Saló d’assajos amb el que oferíem a la nostra ciutat, una activitat cultural mes, organitzada per la Societat Musical i amb la col·laboració de la Falla el Mercat i l’Ajuntament de la nostra ciutat. A lo llarg del exercici, s’han realitzat els concerts següents: 28 de novembre del 2009 “Rumbau Grup de metalls”. 30 de gener del 2010 Recital dels músics becats per la Societat Musical d’Alzira Beatriz Monerri Sanjuan - Piano Zaida Monerri Sanjuan - Flauta Victor Escribá Ortiz - Tuba Guillermo Sendra Díaz – Trompeta 27 de febrer del 2010 a la Casa de la Cultura “Cuarteto de Clarinetes Badavia de Badajoz” guanyador del I Concurs de música de cambra. 17 de març del 2010 “Ribera Brass Quintet” guanyador del 2on premi del I Concurs de música de cambra. 27 de març del 2010 ”Grup de percussió” de la Societat Musical d’Alzira 29 de maig del 2010 “Quartet de saxos” de la Societat Musical d’Alzira. Donar les gràcies al public assistent als distints concerts i als músics que amb el seu esforç han fet possible este cicle de concerts.

54

Societat Musical d’Alzira


concurs I Concurs de Música de Cambra d´Alzira Bernat Ríos

Enguany hem començat una nova aventura, una aventura molt interessant i creiem que molt beneficiosa per a tots els músics amb ganes de tocar. Tots els músics alguna vegada ens hem plantejat formar un grup amb altres amics, amb la idea de passar-ho bé fent el que ens agrada. La intenció d’este concurs és facilitar un lloc on donar a conéixer l’existència de molts grups de cambra. En este primer concurs han participat 10 grups procedents de tota Espanya. La Societat Musical d’Alzira va acollir com seua la idea de l’Associació Cultural “Falla El Mercat” d’organitzar este I Concurs de Cambra d’Alzira. Per descomptat estes dos entitats han tingut l’ajuda incondicional de l’Exmo. Ajuntament d’Alzira, en concret de la Regidoria de Cultura. Es van entregar els premis següents: 1 Premi: “ Quartet Badavia” de Badajoz 2 Premi: “ Ribera Brass Quintet de Metalls” de València

Santa Cecília 2010

55


SBALZ 2010 SBALZ 2010 Bernat Ríos

Enguany el Festival s’ha dedicat a les dones del món de la música, que a poc a poc van prenent protagonisme en totes les famílies musicals, especialment en la de vent metall. Els professors del Festival d’enguany han sigut: Trompetes: Luis González i Christian Leger Trombons: Abbien Conant i Carlos Gil Bombardins: Alberto Pons i Shoichiro Hokazono Trompes: Inés González i Javier Bonet Tuba: Velvet Brown Spanish Brass Luur Metalls La compositora resident ha sigut Pilar Jurat. Els grups que van actuar en el Claustre de la Casa de la Cultura van ser: Spanish Brass Luur Metalls i Pilar Jurat, Miraphone Tuba Quartett, Thomas Ganich-Georg Breinschmid, Celestino Lluna, Quintet de Metalls al Vent, Ensemble de Metalls de Carabobo i La Societat Musical d’Alzira amb Alberto Pons i Carlos Gil.

56

Societat Musical d’Alzira


SBALZ 2010 Santa Cecília 2010

57


cursos i concursos Xé Concurs de Composició del Pasdoble Faller Camilo Mascarell Pérez

Al Gran Teatre d’Alzira el divendres 8 d’octubre de 2010 va tindre lloc la final del Xé Concurs de Composició del Pasdoble Faller, que patrocinen, la Junta Local Fallera i la Societat Musical. De les 14 obres presentades, el jurat tria quatre finalistes, que la banda simfònica baix la dirección de Àngel Crespo, va interpretar els finalistes portaven els següents lemes: • “Sentiment Faller” • “10 aniversari” • “ Festa a la Ribera” • “ Murta” Despres de les deliberacions del jurat compossat per: Daniel Ferrero Silvaje director de la Banda de la Societat Unió Musical d’Alberic, Juan E. Fernández Ferrandis, Catedràtic del Conservatori de Castelló i Angel Crespo director de la Societat Musical d’Alzira. Van decidir atorgar el següents premis: Premi Fallera Major Infantil, al pasdoble amb el lema “Festa a la Ribera” que s’anomenara amb el nom de la Fallera Major Infantil de 2011 Esther Castera, el autor del qual va resultar ser Juan José Visquert Fas. Dotat amb 700€ i diploma, patrocinat per la Societat Musical d’Alzira. Premi Fallera Major, al pasdoble amb el lema “10 aniversari”,que s’anomenara amb el nom de la Fallera Major de 2011 Andrea Palau, el autor del qual va resultar ser José Grau Benedito. Dotat amb 900€ i diploma patrocinat per la Junta Local Fallera d’Alzira. Els premis foren entregats per la Fallera Major d’Alzira 2010 i membre de la Societat Musical d’Alzira, Miriam Boluda, la Fallera Major Infantil 2009 María Signes, el president de la Junta Local Fallera, Vicente Muñoz i el president de la Societat Musical d’Alzira, Juan Carlos Monerri.

58

Societat Musical d’Alzira


cursos i concursos de cine VIII Concurs de Jovens Intérpretes 2010 PRIMERA CATEGORIA:

SEGONA CATEGORIA:

Guanyador: Finalistes:

Guanyadora: Joan Andreu Bella Arroyo Finalistes: Lucrecia Garrigues Garrido Andreu Morell Canet

Ferrán Martínez Pardo Rafael Castany Rodríguez Sheila Fernández Ballester TERCERA CATEGORIA: Guanyador: Finalistes:

Teresa Morell Canet Alba Baeza Boscà Lidia Fargueta Pelufo

Beques als nostres músics La Societat Musical d´Alzira seguix la seua política d’ajudar als seus músics que amplien els estudis musicals fora de la província de València. És molt satisfactori per a la Societat Musical ajudar els seus músics i ajudar en la mesura que es puga a millorar la seua formació Els becats han sigut : Ramón Llopis Ferrer, Zaida Monerri Sanjuan, Víctor Manuel Escribà Ortiz, Guillermo Sendra Díaz, Ignacio Soler Pérez. Enhorabona a tots.

Santa Cecília 2010

59


en el record

NUNCA OS OLVIDAREMOS Xavier Pérez

Siempre que tengo que escribir una necrológica se me ponen los pelos de punta y más aún cuando se trata de gente muy estimada en nuestra querida Societat Musical d’Alzira. Gente que para nosotros, me refiero cuando éramos jóvenes, les teníamos respeto y admiración porque, gracias a ellos, nuestra entidad está entre las mejores de España. Nos han dejado Emilio Calatayud Perelló, uno de los fundadores de la Societat Musical y Enrique Castillo Cuquerella, músico y directivo. Del Sr. Emilio recuerdo su discreción, su saber estar y el saber inculcar a su hija Gracia, que por cierto entró en la banda el mismo día que yo, la música en mayúsculas. Gracia fue una de las primeras mujeres que ganó la oposición en la Orquesta Municipal de Valencia, pero su hijo David sigue sus pasos y ya da clases de percusión en La Gomera. También su otro nieto, Jorge toca la trompeta en la banda. Una saga, que seguro continuará con el ejemplo del Sr. Emilio. Al Sr. Enrique lo recuerdo por amistad personal con mi familia, en la cofradía de Jesús Nazareno, como chapista, pero sobre todo directivo de una de las épocas más gloriosas de la Societat Musical; el primer viaje a Kerkrade donde la banda obtuvo un gran éxito gracias también a la labor de esa junta directiva. Le encantaba tocar el fliscorno, y ustedes, en la foto que ilustra el artículo pueden ver de izquierda a derecha a Enrique y a Emilio en un campamento realizado en 1948 y que dirigía D. Matías Grau. Según me cuentan, Enrique y Emilio eran inseparables, muy amigos. Pero tampoco me quiero olvidar de la hija de Enrique, María José, actualmente suboficial de la Unidad de Música de la Guardia Real. María José con su saxo fue, creo, la primera mujer que entró en una banda militar gracias a su esfuerzo y valentía. Por último no me quiero olvidar de las mujeres de Emilio y Enrique que siempre los han acompañado. Emilio y Enrique seguirán los éxitos de su banda desde el cielo.

60

Societat Musical d’Alzira


s’han casat Santa Cecília 2010

Joan i Seo

Carlos i Marta

Paco i Silvia

Alejandro i Pilar

61


La banca con raíces C/ Doctor Ferrán, 45 Pza. Mayor, 30 CP 46600 ALZIRA CP 46600 ALZIRA Tel. 96 241 54 01 Tel. 96 241 51 18

62

Societat Musical d’Alzira


Santa CecĂ­lia 2010

63


La Societat Musical a ficat ha la venda les participacions per al Sorteig Extraordinari de Nadal del

64

Societat Musical d’Alzira


libro Santa Cecília 2010  
libro Santa Cecília 2010  

libro Santa Cecília 2010

Advertisement