Page 1

GULL ÅKERBLOM Egils bästa sommar

Egil är en vanlig, ganska ensam kille som gillar att spela dataspel och att rita. Men han är dålig på att simma och att läsa. På sommaren när han hälsar på hos mormor och morfar lär han sig både att simma och att läsa på ett helt oväntat sätt. Men hur?

– en möjlighet för alla

9 789175 677361

Nypon förlag


Nypon förlag – en möjlighet för alla info@nyponforlag.se www.nyponforlag.se Titel: Egils bästa sommar Författare: Gull Åkerblom Illustratör: Lina Bodén © 2017 Gull Åkerblom, Lina Bodén och Nypon förlag AB Första upplagan 2017 Sidantal: 42 Lix: 14 Lättlästnivå: Från 7 år. ISBN 978-91-7567-736-1 På vår hemsida finns arbetsmaterial till boken. Det är kostnadsfritt att ladda ner, utan kod eller inlogg.

Den här boken läser deltagarna i Linnéuniversitetets projekt Bokhunden. www.bokhunden.se


GULL ÅKERBLOM

EGILS BÄSTA SOMMAR Illustratör: Lina Bodén

Nypon förlag


I den här boken finns: Egil, som boken handlar om Egils mamma och pappa Egils mormor och morfar Mimsan, mormors och morfars hund


1 Det är jag som är Egil. Nu ska jag berätta om min bästa sommar. Men först ska du få veta lite om mig. Jag heter alltså Egil. Det är ett fint namn, tycker jag. Ett gammalt vikinganamn. Men det passar inte på mig, för jag är den ende i klassen som inte kan simma. Jag är rädd för vatten. En viking som är rädd för vatten! Det är bara så dumt.

3


Mamma och jag bor i ett hus här i staden. Min pappa bor i en annan stad. Jag är ganska ensam för jag har inga syskon. Därför vill jag ha en hund. Men det får jag inte för mamma. – Jag jobbar och du går i skolan. En hund måste ha sällskap, säger hon. Jag förstår det, men det är inte roligt att vara ensam. – Du har ju Mimsan, säger mamma. Mimsan är morfars och mormors hund. Hon är vit och brun. Mimsan är jättefin. Men jag träffar henne bara ibland. Jag vill ha en egen hund. En som blir glad när jag kommer hem. 4


En hund som jag kan gå ut med. Jag går i en stor skola med många andra elever. Men jag har ingen bästis. Jag tycker om att spela spel på datorn. Jag är inte bra på att läsa, men jättebra på att teckna och måla. Jag tycker om färger. Alla utom beige.

5


6

9789175677361  
9789175677361