Page 1


Kr책kes kv채ll

Marie Bosson Rydell Jessica Lindholm


Kråkes kväll Utgiven av Idus förlag www.idusforlag.se | info@idusforlag.se © Marie Bosson Rydell © Illustratör: Jessica Lindholm

Formgivning: Helena Alvesalo Andra upplagan Tryckt i Riga 2014 ISBN 978-91-7577-068-0


Välkommen till Kråkes värld! Den här boken handlar om Kråke Larson som är fem år. Det bästa Kråke vet är att uppfinna, bygga och snickra ihop saker. Kråke bor på Grävlingsvägen 10 tillsammans med sin mamma och pappa. Mamma heter Lena och hon jobbar på ett kontor. Pappa heter Pelle och han är polis. När han är hemma står han oftast i köket och lagar mat. Kråke har två systrar också. Elsa är fyra år. Hon ska bli prinsessa när hon blir stor, säger hon. Lovisa är två år och en riktig busunge. I den här boken vill inte Lovisa gå och lägga sig. Kråke och Elsa förklarar varför det är viktigt att sova.


6


Här är Kråke och hans systrar, Elsa och Lovisa. Det är kväll. Snart ska de gå och lägga sig. Men först måste de bygga färdigt.

7


Elsa gräver en sjö där djuren kan bada och dricka. Kråke sticker ner grenar i sanden. Det blir fina träd till skogen. Lovisa ställer i ordning djuren.

8


9


10


Nu är det klart. Nu kan de gå in. – Så bra att ni kom in, säger mamma. Det är läggdags för Lovisa nu. – Visa inte sova! ropar Lovisa och springer och gömmer sig.


9789175770680  
9789175770680