Page 1

Mårten Melin & Jonas Anderson

Magda är hungrig! Nu ska hon och hennes pappa ut och äta middag. Helst något blodigt … Så akta dig!

, a p Pap

! g i r g n u h r ä ja g

Pappa, jag är hungrig!

Mårten Melin Jonas Anderson

Läs också Pappa, var är du?

Nypon förlag


Nypon förlag – en möjlighet för alla info@nyponforlag.se www.nyponforlag.se Titel: Pappa, jag är hungrig! Författare: Mårten Melin Illustratör: Jonas Anderson © 2017 Mårten Melin, Jonas Anderson och Nypon förlag AB Första upplagan 2017 Sidantal: 28 Lix: 11 Lättlästnivå: Från 8 år. ISBN 978-91-7567-754-5 På vår hemsida finns arbetsmaterial till boken. Det är kostnadsfritt att ladda ner, utan kod eller inlogg.


Pappa, jag är hungrig! Mårten Melin Illustratör: Jonas Anderson

Nypon förlag


2


Magda och hennes pappa är vampyrer. Vampyrer suger blod från människor. Nu ska de ut och äta. Så akta dig! – Titta, en gubbe! säger Magda. – Det ska bli gott, säger pappa. De smyger fram och pappa sätter tänderna i gubben!

3


Men det är ingen gubbe. Det är en staty! – Aj, mina tänder, säger pappa. Han var för hård. De går in i ett stort hus. – Här kan det finnas mat, säger pappa. Se, där står någon! – Nu är det min tur, säger Magda. Hon gapar stort.

4


5


Men det är inte heller en människa. Det är en skyltdocka! – Otur, säger Magda. Fast lite tur också. Jag hann inte ta en tugga. – Vi går in här, säger pappa och pekar på en dörr. – Det står någon där, säger Magda. Här ska ätas!

6


7


I samma serie: Pappa, var är du?

Tack till Maryam på Gårdstensskolan i Göteborg som sådde fröet till den här boken.

9789175677545