Page 1

LIZZIE HØYSHOLDT MINIFAKTA OM HAMSTRAR Lizzie Høysholdt

Hamstern är ett vanligt husdjur i Sverige. I den här boken får du veta hur man tar hand om en hamster. Du får även reda på vad de äter och hur många ungar de får.

Minifakta om – en möjlighet för alla

9 789175 677255

HAMSTRAR

Nypon förlag


Nypon förlag – en möjlighet för alla info@nyponforlag.se www.nyponforlag.se Titel: Minifakta om hamstrar Originalets titel: Første Fakta – Hamster © 2006 Gyldendalske Boghandel, Nordisk Forlag A/S, København. Författare: Lizzie Høysholdt Översättning och bearbetning: Tomas Dömstedt Omslag och layout: Fredrik Malmquist © 2017 Lizzie Høysholdt och Nypon förlag AB Första upplagan 2017 Sidantal: 18 Från 7 år ISBN 978-91-7567-725-5 På vår hemsida finns arbetsmaterial till boken. Det är kostnadsfritt att ladda ner, utan kod eller inloggning. Bildkällor Omslag framsida: Anastasia Solovykh/Shutterstock, s. 4-5: AtiwatPhotography/ Shutterstock, s. 7: evakad17/Shutterstock, s. 8-9: Jausa/Shutterstock, s. 11: Steve Design/Shutterstock, s. 12-13: Blanscape/Shutterstock, s. 14-15: Vyaseleva Elena/Shutterstock, omslag baksida: AlexKalashnikov/Shutterstock


Minifakta om hamstrar LIZZIE HØYSHOLDT Översättning och bearbetning: Tomas Dömstedt

Nypon förlag


I serien Minifakta om: Minifakta om Berlin Minifakta om blixt och ĂĽska Minifakta om delfiner Minifakta om djurungar i skogen Minifakta om djurungar i staden Minifakta om flygplan Minifakta om hajar Minifakta om hamstrar Minifakta om katter Minifakta om lejon Minifakta om Messi Minifakta om orkaner Minifakta om resor i rymden Minifakta om Ronaldo Minifakta om smileys Minifakta om Zlatan


InnehĂĽll 4

Ett litet djur

6

Buren

8

Ett renligt djur

10

Maten

12

MĂĽnga ungar

15

Tama hamstrar

16

Olika sorter

17

Register


Ett litet djur En hamster är ett litet djur som liknar en mus. I en del länder lever den vild i naturen, men inte i Sverige. Här har vi hamstrar som husdjur. Hamstern är ett nattdjur som sover på dagen. När det blir natt vaknar den och vill äta och leka. De gillar att leka och att gnaga på bland annat grenar. De mår bra av att gnaga på olika saker. Tänderna växer hela tiden. Om de inte gnager blir tänderna för stora.

4


Buren En hamster kan bo i en bur. Man ska bara ha en hamster i varje bur. Det ska finnas ett hjul i buren där hamstern kan springa runt. Det tycker den om. Det ska också vara spån i buren, som ska vara rent och torrt.

Spån Spån är väldigt små tunna bitar eller flisor av trä.

6


En hamsterbur med spĂĽn och hjul som hamstern kan springa runt i.

7

9789175677255  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you